#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρέμε Ευρώπη... έρχεται ο Τσίπρας!Το ανέκδοτο της εβδομάδας: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό διότι κάποιοι ευρωπαίοι αριστεροί που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, επέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ.

Κι όμως, αυτό είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είτε η ΝΔ είναι σε πανικό είτε… ζηλεύει τη δόξα του κ. Τσίπρα γι’ αυτό και κάνει κριτική στην υποψηφιότητά του.

Διαβάστε δύο ανακοινώσεις και θα καταλάβετε ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να είναι κάλλιστα υποψήφιος για το… Δαφνί. Διότι ή αυτός έχει τρελαθεί τελείως είτε θα μας τρελάνει όλους μας.

Στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρει: «Γιατί έχει καταλάβει τέτοιο πανικό τη ΝΔ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν; Αντιλαμβανόμαστε ότι αισθάνονται μειονεκτικά που η ευρωπαϊκή αριστερά υιοθετεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μία άλλη Ευρώπη κατά της λιτότητας, θέτοντας επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τον Αλέξη Τσίπρα, όταν την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς είναι υποταγμένος στην  κ. Μέρκελ και στις νεοφιλελεύεθερες μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας. Καθένας με τις επιλογές του».

Άρα, λοιπόν, έχει πανικοβληθεί η ΝΔ επειδή η Ευρώπη… επιλέγει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι δεν παίζονται.

Η δεύτερη ανακοίνωση αναφέρει: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν περιμέναμε από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά να αντιληφθούν τη σημασία και το συμβολισμό της επικείμενης υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Σε μια περίοδο που η Ε.Ε αποδομείται από την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς αποτελούν τους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Να χαίρονται την κα Μέρκελ και τους συμμάχους τους».

Μετά από αυτό ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να ξαναβγεί έξω από το Μαξίμου. Διότι μπορεί να πέσει πάνω στο ευρωπαίο… γίγαντα πολιτικό κ. Τσίπρα και να αισθανθεί μειονεκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΜΜ avatar
  ΜΜΜ 22/10/2013 09:32:39

  Το τυρί το βλέπουν.Την φάκα όχι!! Αν καταλάβουν οι Έλληνες το πόσο απομονωμένος είναι στην Ευρώπη και πιοί είναι αυτοί που τον στηρίζουν ,πάει το παιχνίδι εντυπώσεων,πάπαλα το πρωθυπουργιλίκι!!

 2. Σαλταμύγας avatar
  Σαλταμύγας 22/10/2013 11:54:00

  Τί νόημα έχουν τα αξιώματα σε πανευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο ελλήνων πολιτικών?
  Oφελήθηκε σε κάτι η Ελλάδα από το αξίωμα του κυρ. Παπανδρέου ως προέδρου της διεθνούς σοσιαλιστικής που σήμερα είναι υπό διάλυση?
  Ti δύναμη έχει στην Ευρώπη η αριστερά σήμερα? Στις δύο μεγάλες χώρες Γαλλία- Γερμανία δεν ξεπερνά το 10% των ψήφων.
  Πρόκειται για αμελητέα ποσοστά. Αριστερά και κεντροαριστερά έχουν καταστεί στην ουσία όλο και περισσότερο δύναμη του περιθωρίου.
  Στις περισσότερες ανατολικές χώρες τα κουμουνιστικά κόμματα έχουν εξαφανιστεί .
  Στις σκανδιναβικές χώρες , στην Γαλλία, στην Αυστρία οι σοσιαλιστές προσπαθούν να επιβιώσουν ενώ η ακροδεξιά κερδίζει συνεχώς έδαφος. Στην ουσία τα δεξιά και τα νεοφιλελεύθερα σχήματα δείχνουν να υπερισχύουν παντού.
  Ο Τσίπρας και ο Σύριζα έχει επενδύσει επίσης πολύ σε ιδεολογικά νεοπλάσματα όπως το μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου το οποίο απλά δεν του βγαίνει και μόνο στην φαντασία υπάρχει του προέδρου του κόμματος .
  Αντίθετα το μέτωπο του Βορρά Γερμάνια -Αυστρία- Ολλανδία -Φιλανδία είναι υπαρκτό, οργανωμένο και καλά κρατεί.
  Σε περίπτωση ανάδυσης αριστερού κόμματος στην εξουσία στην Ελλάδα το πιθανότερο είναι ότι η χώρα θα βρεθεί ( εκτός από την συνεχή ακυβερνησία και το χάος ) σε πολιτική και ιδεολογική απομόνωση σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  Με ποιά ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα μπορούσε ο Σύριζα να συμμαχήσει στην Ευρώπη?
  Υπάρχει κυβέρνηση αριστερά σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα?
  Ακόμα και οι ιδεολογικοί υποτίθεται σύμμαχοι του όπως η γερμανική αριστερά γνωστά πρώην μέλη της Στάζι αρνούνται ευγενικά να συμφωνήσουν μαζί του έστω και στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προτρέποντας τον να μην γυρνά στο παρελθόν.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Σαλταμύγας 22/10/2013 12:19:55

   Σωστά, τα αξιώματα αλλά και τα πρόσωπα καμία σημασία δεν έχουν, γι αυτό και οι ευρωπαίοι τραπεζίτες και μεγαλοκεφαλαιούχοι μαζί με τους γίγαντες πολυεθνικές το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πρώτον να μην χάσουν τα λεφτά τους από την Ελλάδα ή τουλάχιστον να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα και δεύτερον να δουν τι μερίδιο της πίτας έχουν λαμβάνειν από το Ελλαδιστάν και τι μπορούν ακόμη και τώρα να πουλήσουν. Τα άλλα όλα είναι χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς που πιστεύουν ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο. Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο Καρλ Πολάνυι, όπου ευθέως αναφέρεται στο μεγάλο κεφάλαιο και στην υποταγή της πολιτικής/πολιτικών σε αυτό, ήδη από τον 19ο αιώνα της βιομηχανικής επανάστασης.

  • Aξιοτέλης avatar
   Aξιοτέλης @ Σαλταμύγας 22/10/2013 12:31:43

   Σε περίπτωση που έρθουν στην εξουσία οι διάφορες περιθωριακές συνιστώσες του Σύριζα με το ΑΝΕΛ και το τεμαχισμένο ΠΑΣΟΚ πιθανότητα ως προσθετικά στην συγκυβέρνηση , το πρόβλημα θα είναι όχι οι συμμαχίες με στην Ευρώπη όσο το να συνεννοηθούν καλά καλά μεταξύ τους.

   Η ασυνεννοησία, οι έριδες και οι διαμάχες στο εσωτερικό του Σύριζα όντως αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος να περιέλθει η χώρα σε ακυβερνησία και οριστική διάλυση.

 3. πελεγκρίνο avatar
  πελεγκρίνο 22/10/2013 14:25:19

  Το παραμύθι το χουμε δεί ξανά με τον ΓΑΠ .Ο Τσιπρανδρέου επιχειρεί αποτυχημένα να μιμηθεί τον ΓΑΠ ακόμα και σ ΄αυτό.
  Τόσα δημόσια αξιώματα σε οργανισμούς και από πίττα τίποτα. Όλοι αυτοί που αναλαμβάνουν αξιώματα σε διάφορους οργανισμούς είναι υπηρέτες του συστήματος άρα και και ο Τσιπρανδρέου μία από τα ίδια είναι.
  Τελικά όσο περνά ο καιρός όλο και πιό συστημικός γίνεται.

 4. κοσμάκης avatar
  κοσμάκης 22/10/2013 14:32:40

  Αυτός δεν μπορεί να κυβερνήσει και να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα θα κυβερνήσει και την κομισιόν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.