#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 21:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τράβηξε το αυτί του Βενιζέλου η ΤρόικαΗχηρό χαστούκι στον Ευ. Βενιζέλο, έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας που ήρθαν να κάνουν φύλλο και φτερό τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. Φαίνεται ότι η τρόικα διαφωνεί ριζικά με τις όποιες “¨διορθώσεις” προσπάθησε να κάνει προς το καλύτερο η κυβέρνηση. Κυρίως σε ότι αφορά το αφορολόγητο και τους φόρους για τα ακίνητα που είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ φάνηκε να κλειδώνει το Μεσοπρόθεσμο και να εξομαλύνεται κάπως η έκρυθμη κατάσταση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στις συζητήσεις με τον Βενιζέλο.

Οι τροικάνοι λένε ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η μαύρη τρύπα άνω των 6,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα που διέρρευσε η κυβέρνηση και τα οποία ήταν πιο... λάιτ από τα αρχικά που είχαν ζητήσει οι δανειστές μας.

Η τρόικα φαίνεται να πιέζει για πολύ σκληρά μέτρα χωρίς να υπολογίζει ούτε τις αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και ούτε τις πιέσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Μέχρι αργά το βράδυ έσβηναν κι έγραφαν μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο και αναζητούνταν λύσεις ώστε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα. Εγκλωβισμένη στην αποτυχημένη της πολιτική η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Αφενός η τρόικα διατάσσει και δεν υπολογίζει τίποτε κι από την άλλη οι βουλευτές απειλούν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή και του Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την οριστικοποίηση των πινάκων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος και ως εκ τούτου του περιεχομένου του Εφαρμοστικού Νόμου, αλλά και της επικαιροποίησης του Μνημονίου που ως συνήθως προηγείται της καταβολής κάθε δόσης.

Η Κυβερνητική Επιτροπή και στην συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησαν τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την οριστικοποίηση του Μεσοπροθέσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Το κείμενο του Εφαρμοστικού Νόμου θα δοθεί στα κόμματα την Παρασκευή, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν με άνεση έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο. Την Τρίτη θα αρχίσει στην Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στη διαμόρφωση του οποίου είχαν συμμετάσχει όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία,  είχε ούτως ή άλλως συμφωνηθεί πριν τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τους επικεφαλής της τρόικας που έρχονται και πάλι στην Αθήνα. Για το θέμα αυτό είχε σήμερα τηλεφωνική συζήτηση με τον Επίτροπο κ. Όλι Ρεν.

Στόχος είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί και τα τρία αυτά θέματα (πίνακες Μεσοπρόθεσμου, Εφαρμοστικός Νόμος, επικαιροποιημένο Μνημόνιο), μετά την ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Αύριο, στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, η συνεδρίαση του οποίου θα προηγηθεί της οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τα δεδομένα και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των οποίων πρέπει να γίνει η τελική επιλογή. Εφόσον όλα ακολουθήσουν τον προγραμματισμό, αύριο το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 22/06/2011 21:42:01

  Δεν έχει ανάγκη αυτός από τραβήγματα αυτιών είναι σκληρόπετσος ... Αλί από μας ...

 2. τάσος avatar
  τάσος 22/06/2011 21:45:41

  έβγαλαν μπροστά τον χοντρέλα και ξαναξεκινάνε να λένε από την αρχή τα ίδια ακριβώς που έλεγαν όταν βγήκαν. όποιος ψηφίζει πασόκ είναι καθυστερημένος.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ τάσος 22/06/2011 22:14:07

   ή βολεμένος ή περιμένει να βολευτεί

  • madprof avatar
   madprof @ τάσος 23/06/2011 00:14:13

   Ενώ Αν ψηφίζει Ν.Δ. ?

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ madprof 23/06/2011 00:34:36

    Είπαμε φταίει μόνο ο Καραμανλής!

 3. anonymous avatar
  anonymous 22/06/2011 21:46:38

  Μπένυ στείλτους σπίτι τους τους βρωμοτροικανούς και γίνε ήρωας. Ιδού η Ρόδος

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ anonymous 22/06/2011 21:59:22

   Nα φωνάξει και την φίλη του την Ντόρα μόνος δεν μπορεί.

   • Χαλκιδέος avatar
    Χαλκιδέος @ Aris. A 23/06/2011 07:52:58

    Και τον Πάγκαλο για μπούγιο!

  • Asxetos avatar
   Asxetos @ anonymous 22/06/2011 22:25:22

   χααααααχαχα

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 22/06/2011 21:57:38

  Oι άνθρωποι είναι πειθήνιοι.
  Τίποτα δεν διαπραγματεύονται. Σε τίποτα δεν λένε όχι.
  Αλλεργία τους προκαλεί το να χαράξουν μια στοιχειώδη κόκκινη γραμμή υπεράσπισης της ελληνικής κοινωνίας.
  Χειρότερος όλων ο παραιτημένος ΓΑΠ. Δεν είναι απλά άβουλος εντολοδόχος. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι ντελάλης και κομιστής των εκβιασμών της Τρόικας προς τον Ελληνικό Λαό. Απλός διαμεσολαβητής είναι μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κοινωνίας. Ό,τι εκβιασμό κάνει η Τρόικα, αναλαμβάνει ο ΓΑΠ να τον επικοινωνήσει στον Ελληνικό Λαό υιοθετώντας άκριτα όλη την επιχειρηματολογία των δανειστών.
  Ο δε Βενιζέλος έσβησε γρηγορότερα από τις πασχλινές στρακαστρούκες. Τουλάχιστον ο Παπακωνσταντίνου ήταν ιταμός, αλλά δεν "έντυνε" τα τελεσίγραφα με ρητορείες και βερμπαλισμούς.

 5. δημης avatar
  δημης 22/06/2011 22:21:16

  ΜΠΑ...ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ...ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ...

 6. ikanoteros avatar
  ikanoteros 22/06/2011 22:28:43

  Οι αχαριστοι..οι τροικανοι..δεν σεβαστηκαν οτι ο βενιζελος οταν πηγε στο υπουργειο αμυνας το πρωτο που εκανε ηταν να παραλαβει το υποβρυχιο που γερνει...
  Οταν οι δεξιοι..ανικανοι..πεντε χρονια δεν καταφεραν να το παραλαβουν.
  Τιμησε με την υπογραφη του τις μιζες που ειχαν παρει οι πασοκοι απο τους γερμανους..
  Ειναι τελος παντων ..αξιοπιστος ο ανθρωπος...

 7. ikanoteros avatar
  ikanoteros 22/06/2011 22:35:06

  Α ξεχασα να σας πω οτι πριν απο ενα μηνα ειχα διαβαση κατι που περασε στα πολυ ψιλα....στην ελευθεροτυπια η στο εθνος δεν θυμαμαι..
  Η Τροικα τους ειπε ..οτι.." πρεπει να αλλαξουν νοοτροπια στο υπουργειο αμυνας"...δηλαδη να αγοραζουν οπλικα συστηματα..λαμβανοντας υποψιν τις αναγκες της χωρας...και οχι..."ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ"....
  Αυτα ακριβως ειπαν ξενοι..σε "πατριωτες πασοκους".. "υποτιθεται Ελληνες"..χαχαχα...η απολυτη ξεφτιλα....
  Για σου Μπενυ σωτηρα....

 8. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 22/06/2011 23:03:29

  ΠΟΙΑ τα μηνιαία εισοδήματα των κ.κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ; OI άνθρωποι σε λίγες ημέρες θα πάνε διακοπές , για να ξεκουραστούν από την υπερπροσπάθεια. Όλα τα υπόλοιπα στα παλαιά τους υποδήματα .Γυρίζοντας από τις διακοπές θα πάνε για εκλογές αφού θα έχουν '' σώσει την χώρα από την χρεωκοπία '' και για όλα πλέον θα φταίει ο Σαμαράς και η κακούργα δεξιά.

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/06/2011 23:27:09

  Ο ''ανασχηματισμός'' έγινε για να κερδηθεί,απεγνωσμένα,χρόνος από τη πλευρά της καταρρέουσας κυβερνητικής παράταξης.Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει πως η παρουσία Βενιζέλου θ'αλλάξει τη κατάσταση;Ποιος συνετός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητα της εναλλαγής των ίδιων προσώπων σε διαφορετικούς υπουργικούς θώκους;ΟΛΑ είναι επικοινωνιακά κόλπα μήπως ξεγελαστεί η κοινή γνώμη και μετριαστεί η οργή των πολιτών...Και θα συμπληρώσω με το εξής.Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αντιληφθεί τη λαιμητόμο-καρμανιόλα που έχουν στήσει τόσο η επικίνδυνη-κατεδαφιστική πασοκική εξουσία όσο και οι ξένοι δανειστές-αιμοβόροι λύκοι....

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/06/2011 23:56:56

  ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ...ΟΥΤΕ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ( ΜΑ ΠΟΣΕΣ ΠΟΥΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ...)

 11. Decodex avatar
  Decodex 23/06/2011 01:23:36

  Γιατι δεν κοιτάτε στο σακουλάκι με τις κόκκινες γραμμές; Μήπως σας τελείωσαν; Να σας δώσει ο κόσμος αν δεν έχετε άλλες...
  Ή μήπως παθαίνετε αχρωματοψία κατα τις συνομιλίες σας με τους "εταίρους" και καθώς προσπαθείτε να βγάλετε καμμιά γραμμή τις βλέπετε όλες πράσινες(;)
  Οσο για το μεσοπρόθεσμο ούτως ή άλλως "στο πόδι" είναι γραμμένο...κόψε ράψε δεν αλλάζουν και πολλά λόγω αχρωματοψίας...Ντόρος να γίνεται για τις αγορές αφού δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα...μετά από κανα τρίμηνο θα ψάχνονται πάλι (μετά τις εκλογές).

 12. spiros avatar
  spiros 23/06/2011 07:12:40

  Αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην αλήθεια η εξέλιξη είναι αρνητικότατη. Όχι από την οπτική γωνιά των μέτρων διότι ούτως ή αλλιώς είναι πολύ βαριά για τις αντοχές της κινωνίας, αλλά για την ψυχολογία ότι αμέσως μετά την ευφορία και την ελπίδα της βελτίωσης υπάρχει σκληρή πραγματικότητα της λογιστικής. Αποδεικνύεται ότι δεν παίζεται το παιχνίδη με πλιτικούς όρους αλλά με λογιστικούς . Η αγανάκτηση γίνεται θυμός και οργή για την κοροιδία. Η όλη εξέλιξη έκανε περισσότερο κακό στο εσωτερικό και οι έξωθεν καλές κουβέντες στο μέλλον θα εξοργίζουν.

 13. κανένας avatar
  κανένας 23/06/2011 11:42:28

  Όποιοι βολευτές ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο καλύτερα να πανε διακοπές εκτός Ελλάδος. Εδω όπου τους συναντάμε θα τους κάνουμε να αισθάνονται ντροπή για την κοροιδία και τη δουλοπρέπειά τους για χάρη της καρέκλας τους. Έχουν καταντήσει πια από εκπρόσωποι του λαού στο κοινοβούλιο σε εκπροσώπους της τρόικας προς το λαό. Μα η τρόικα τους ψήφισε; Εκτός πια εαν είναι σίγουροι οτι θα απαγορευτούν και οι εκλογές στο άμεσο μέλλον και για αυτό δε φοβούνται να ψηφίσουν πράγματα αντίθετα προς το συμφέρον του τόπου. Μειοψηφικοί εξαναγκαζόμενοι κοινοβουλευτικοί δικτατορες. Δεν έχουν ανάστημα.

 14. Εγώ avatar
  Εγώ 23/06/2011 23:48:29

  Ακουσα καπου οτι Μπενυ ήθελει να αναβάλει για αργοτερα τις αποκρατικοποίησεις. Εξ' αιτιας του κομματικοποιημ΄πενου και απέραντου κρατους φτασαμε ως εδω, και αυτοι συνεχιζουν ακομα το χαβά τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.