#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2012 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το who is who των αδελφών Παπακωνσταντίνου(Ανανεωμενο)- Ο εκλιπών πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, σύστησε σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώην υπουργό και ανιψιό του Γ. Παπακωνσταντίνου στον Κ. Σημίτη και ουσιαστικά τον εισήγαγε πανηγυρικά στην πολιτική. Η εμπλοκή των δυο θυγατέρων του εκλιπόντος υπουργού της Ν.Δ, της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους (Α. Ροσσώνη και Σ. Σικιαρίδη) με τους λογαριασμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ έμελλε να τον οδηγήσει στη μέση μιας πολιτικής θύελλας με σκοτεινό μέλλον. Ποιες είναι όμως οι γυναίκες, δικηγόροι στο επάγγελμα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας πολιτικής και δικαστικής θύελλας;

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε ότι κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, περιλαμβάνοντας ένα αντίγραφο cd της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

 

Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της όμορφης Τάσας Παπακωνσταντίνου, είναι σήμερα 54 χρόνων, δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard των ΗΠΑ. Διετέλεσε μάλιστα και Πρόεδρος των αποφοίτων του επώνυμου αμερικανικού πανεπιστημίου. Δούλεψε για κάποιο διάστημα και ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, αφού ήταν μέλος του εκεί δικηγορικού συλλόγου. Απέκτησε και διδακτορικό από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Εδώ και χρόνια, πάντως διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS κ.λ.π. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ και συνεργάστηκε στενά με προσωπικότητες της πολιτικής και δημοσιογραφικής κοινότητας, όπως τους Βερέμη, Βουρλούμη. Δαυίδ και άλλους. Εκεί προωθούσε και δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Εκεί λέγεται ότι γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Εντοπίζεται, πάντως και ως μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά, του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, με τα γνωστά περιβαλλοντικά θέματα στη Μήλο. Παντρεύτηκε με τον Σιμεών Σικιαρίδη, της γνωστής οικογένειας με το Ίδρυμα, το οποίο σήμερα κινδυνεύει με κλείσιμο, λόγω έλλειψης πόρων. Ο σύζυγος της είναι εξειδικευμένος νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.

Η αδελφή της Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης και επέλεξε μάλλον πιο χαμηλό προφίλ από εκείνο της αδελφής της. Οι δυο κόρες μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας, αφού το ζεύγος Μιχάλη και Τάσας Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε τον κοινό τους βίο σε κλίμα σπάνιας συνεννόησης.

Σύμφωνα με το 'Πρώτο Θέμα" η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη.   Ο τελευταίος, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara). Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε σε pdf ολόκληρο το πόρισμα, τις καταθέσεις και τα σχετικά έγγραφα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 29/12/2012 14:55:29

  Για τον Παπσταύρου που είναι σήμερα στο Μαξίμου και είναι στι λίστα Λαγκάρντ, θα πέι κανείς τίποτε;

 2. alex23 avatar
  alex23 29/12/2012 15:40:09

  μικρα ποσα σε σχεση με αλλα, αλλα η σπουδη να εξαφανιστουν απο την λιστα και να μην πληρωθει απλως ενα μικρο προστιμο, αποδεικνυει οτι υπηρξε φοβος για την προελευση ή την διαδρομη των χρηματων, που ισως να οδηγουσαν σε ατομα ή λογαριασμους που εμπλεκουν τον πρωην υπουργο..

  ενδιαφερον συνειρμος δημιουργειτε απο το γεγονος οτι οι συγγενεις ασχολουνται και με εταιρικα νομικα, αρα εχουν γνωσεις για την δημιουργεια offshore και του πως λειτουργει το συστημα ελεγχου του μαυρου χρηματος και συγχρονος ειναι, λογω συγγενειας, της απολυτου εμπιστοσυνης του πρωην υπουργου..

 3. ΑΙΑΣ avatar
  ΑΙΑΣ 29/12/2012 15:46:21

  Τα πολλά λόγια ειναι χτώχια δήμευση των υπαρχόντων τους, κ ελευθεροι, φυλακές κλπ να τους ταίζουμ,ε να θελουν κ ειδική μεταχείρηση σομπες ηλεκτρικες εξτρα φαγητα κ πρασινα αλογα ειναι κοροίδια ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...

 4. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 29/12/2012 17:25:03

  Αληθεύει ότι σε μία από τις πιο κομβικές θέσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και των "χρυσαφικών" του Ελληνικού κράτους είναι η Ελενα Παπακωνσταντίνου. Η ξαδέρφη του πρώην Υπουργού Οικονομικών είχε αναλάβει... σημαντική θέση στην 9μελή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
  Στην Επιτροπή αυτή βρίσκονται 5 Έλληνες και 4 εκπρόσωποι των δανειστών μας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ).
  Μετά την παραίτηση του Χ. Γκόρτσου ο Αθανασόπουλος τοποθέτησε εκεί, την Ελενα Παπακωνσταντίνου, αναλαμβάνοντας σημαντικές αρμοδιότητες.
  Μήπως υπάρχει λοιπόν οριζόντια σύνδεση Αθανασόπουλου-Παπακωνσταντίνου;
  Άραγε πόσες ακόμα κρίσιμες θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, που μάλιστα διαχειρίζονται την ελληνική περιουσία, κατέχουν οι συγγενείς του πρώην "τσάρου";

  Αλήθειες και όχι λογοκρισίες θέλουμε , διαφορετικά θα καταντήσουμε ΠΑΣΟΚ ...( εκτός κι αν ...είμ αστε).

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ ΧΑΡΗΣ 30/12/2012 08:08:47

   Δεν είστε, όμως εκ πασοκ άγεστε.

   • ΧΑΡΗΣ avatar
    ΧΑΡΗΣ @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 30/12/2012 11:26:46

    Δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν άγομαι από κανέναν παρά μόνο από τη λογική και την ηθική φίλτατε .
    Χρόνια σου πολλά.

    • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
     Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ ΧΑΡΗΣ 30/12/2012 11:43:27

     Σαφώς ο πληθυντικός μου, σε συνέχεια του δικού σας, αναφέρεται στην συγκυβερνούσα ν.δ. και όχι σε σας προσωπικά.

     Καλή χρονιά.

 5. xmm avatar
  xmm 29/12/2012 18:14:39

  κυριοι ξεχναμε μια λεπτομερεια. σε ενα λογαριασμο δεν εχει σημασια το υπολοιπο του αλ,λα οι κινησεις που εχουν γινει. αν και δεν εχει προκυψει κατι τετοιο αν ομως με υπολοιπο 1εκ ειχαμε κινησεις δεκαδων εκατομυριων θα υπηρχε κατι υποπτο

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ xmm 29/12/2012 23:22:56

   Οπως επισης και οι τροφοδοτες και αποδεκτες λογαριασμοι.

 6. κππ avatar
  κππ 29/12/2012 18:59:44

  Κυριοι το τζακ ποτ λεγεται οτι δεν ειναι οι ξαδερφες αλλα ο ενας συζυγος κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, αντιπροσωπος (εχουμε και τετοιους...) των Oto Melara - καθε πλοιο στο ΠΝ εχει ενα ή δυο - και εμπλεκεται λεγεται στην μεταβιβαση των ναυπηγειαν σκαραμαγκα στον Σαφα - με το γνωστο αποτελεσμα.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ κππ 29/12/2012 22:50:08

   Την ώρα που ο τζιτζιφιόγκος με περισσή αλαζονεία "κεραυνοβολούσε" την κυβέρνηση Καραμανλή και έκανε μαθήματα διαφάνειας, το σόι του αλώνιζε σε κρατικές προμήθειες και απομυζούσε ποκιλοτρόπως το κρατικό ταμείο. Ο ένας γαμπρός είχε και ίδρυμα, ακούσαμε, που λάμβανε από το κράτος ένα εκατομμύριο € ετησίως για πάνω από μια δεκαετία.
   Την ώρα που περικόπτονταν οι πενιχρές συντάξεις και ο κοσμάκης, ταπεινωμένος, υποχρεώνεται να περάσει Ρουμανικά (επί Τσαουσέσκου) τον φετινό χειμώνα.
   Κορυδαλλό κατ΄ευθείαν με το γνωστό σακκίδιο στον ώμο.
   Πρίν μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες.

   Παραθέτω και εδώ σχόλιό μου σε άλλη ανάρτηση:
   Θυμόμαστε όλοι τον τζιτζιφιόγκο να αποφαίνεται με στόμφο, ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υπάρχει διεθνής κρίση, μόνο ανικανότητα της Κυβέρνησης της Ν. Δ.. Να ελεεινολογεί τον επίτροπο Αλμούνια, ένα απλό υπάλληλο που οι ανίκανοι Υπουργοί του Κώστα Καραμανλή τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή (ο ίδιος φυσικά στέκονταν προσοχή όχι στον Ολι Ρέν - διάδοχο του Αλμούνια, αλλά σε τριτοκλασάτους υφισταμένους του - στην τρόικα).
   Αμέσως μετά τις εκλογές, με όλα τα νταβατζοΜΜΕ στην διάθεσή του, να ανεβάζει κάθε βδομάδα το έλλειμμα. Το δέχτηκαν τότε ασμένως και αρκετοί της δικής μας πλευράς – βόλευε να αποδειχθεί αρκετά κουρασμένος ο Κ.Κ.
   Κατήγγειλε, στη συνέχεια, το φούσκωμα η “δικιά” τους η Γεωργαντά. Έχει ακόμα κανείς αμφιβολίες για το τι έγινε; Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, με την πασοκική πλειοψηφία, τον αθώωσε (όπως παλιότερα τον Άκη - όταν ο Βενιζέλος ισχυρίζονταν ότι οι λογαριασμοί του Τζοχατζόπουλου ήταν αριθμοί τηλεφώνου)
   Μήπως είναι ώρα να ψελλίσει κάτι σχετικό η Νέα Δημοκρατία;

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/12/2012 20:17:58

  ''Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα συνεχίσουν βέβαια τον έλεγχο ως προς όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνει η περιβόητη λίστα, διαδικασία που αναμένεται να είναι χρονοβόρα.''ΑΥΤΟ δεν το καταλαβαινω οπως δεν καταλαβαινω οτι χρειαστηκαν 2 εβδομαδες να κανουν μια αντιπαραβολη στις 2 λιστες που για τους κομπιουτεραδες ειναι υποθεση λεπτων της ωρας οχι εβδομαδων ! .Αυτες ειναι διαδικασιες του αραμπα και της γραφειοκρατιας της υπηρεσιακης νομεγκλατουρας της δικαστικης εξουσιας.Σκεφτειτε τι γινεται στις δικες και τα πρακτικα που κραταει ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ η γραμματεας και μετα την αποφαση ακουγεται η επωδος ''να καθαρογραφει η αποφαση '' που κανει μηνες να βγει με ο,τι συνεπαγεται αυτο για τους διαδικους.Επι του προκειμενου τωρα το ΣΔΟΕ μπορει να ζητησει εδω και τωρα για μια 10ετια πριν μια κατασταση των στοιχειων των φορολογικων δηλωσεων {εισοδημα μειον καρατησεις = φορολογητεο μειο φορος =καθαρο εισοδημα } οποτε αμπεσω φαινεται τι καθαρο εισοδημα ειχε ο καθενας και εαν ειχε την δυνατοτητα να εχει καταθεσεις αυτου του υψους η οχι εαν ειχε την δυνατοτητα τοτε εχει καλως και με ενα συγγνωμη τελειωσε η ιστορια εαν οχι τοτε πληρωνει τον φορο που αναλογει και επονται τα υπολοιπα{ποινικα } στο δικαστηριο κλπ.Το να λεμε τωρα χρονοβορα διαδικασια την παραπανω επιτρεψτε μου να πω οτι κατι τρεχει και ειναι κριμα εδω που φτασαμε να αργοπορουμε .Οση περισσοτερη αργοπορια τοση περισσοτερη γρηγοραδα αποκτουν οι συριζαυγητες για την εξουσια !

 8. λέων avatar
  λέων 29/12/2012 22:22:39

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΥΜΑ ΣΑΝ "ΑΒΓΑΛΤΟΣ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ. ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!! ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ "ΓΕΡΟΛΥΚΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΝΤΖΑ........

  • alex23 avatar
   alex23 @ λέων 30/12/2012 13:23:41

   ξεχνατε κατι ο κ.παπακωνσταντινου πηρε επισημο cd απο τους γαλλους (που..εχασε πολυ βολικα) και εδωσε usb στους αλλους..
   το cd θα μπορουσε να πειραχτει μονο απο την πηγη την ωρα της κατασκευης του..το usb απο οποιονδηποτε..

   αβγαλτος δεν ηταν...ηταν αλλωστε στο διοικητικο συμβουλιο του οτε που πηρε τις περιεργες και επιζημιες αποφασεις υπερ της ιντρακομ του κοκκαλη και της siemens.. και οι συγγενεις του ειχαν δικηγορικα γραφεια με ειδικοτητες που σχετιζονται με την 'προστασια' των χρηματων των πελατων τους..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ alex23 30/12/2012 17:23:42

    "το cd θα μπορουσε να πειραχτει μονο απο την πηγη την ωρα της κατασκευης του".
    Προφανώς οι Γάλλοι το δώσανε "κλεισμένο". Αδυνατώ να πιστέψω ότι δώσανε "ανοιχτό" ή επανεγγράψιμο, που αλλοιώνονται.
    Το πραγματικό ερώτημα είναι τι είχε ο κ. Διώτης και παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο: CD ή usb-stick.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Μπίλ Γκέιτς για να καταλάβει...

    • xmm avatar
     xmm @ Ο Θείος 31/12/2012 23:31:33

     μα το εχει πει ο ιδιος ο παπακ οτι παρεδωσε usb λεει για "μεγαλυτερη ασφαλεια " - τι θρασος...

 9. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 30/12/2012 08:07:07

  Ήταν καιρός να ανανεωθεί το πολιτικό λεξιλόγιό μας.
  Μετά τους κουμπάρους, μας ήλθαν οι ξαδέρφες.

  Μου δημιουργείται πάντως η εντύπωση ότι τον παπακωνσταντίνου τον χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο για να μας καλμάρουν. Διαφορετικά γιατί δεν βάζουν δίπλα του και τον κληρονόμο της λίστας [μείον τέσσερα ονόματα]? Θα έκανε τζιζ.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/12/2012 16:12:59

  Δείτε τώρα πώς δένει το γλυκό:
  ΕΛΙΑΜΕΠ, Βερέμης, Ασημακόπουλος (επικοινωνιακός σύμβουλος Κουβέλη και ΓΑΠ), ΜΚΟ (γιατί δεν μας λέει το άρθρο ποιες είναι αυτές), όλος ο όμορφος, υπόγεια ή ημι-υπόγεια κρατικοδίαιτος χώρος της ροζ και φιλελεύθερης Αριστεράς, παρών και εδώ. Η "ώριμη" fin de siècle Μεταπολίτευση, το "νέο κύμα" του σημιτικού και μετα-σημιτικού εκσυγχρονισμού. Με κοινό παρονομαστή τον light αριστερόστροφο προοδευτισμό, τον εθνομηδενισμό και, φυσικά, το πάρα πολύ χρήμα....
  Μη σας φανεί περίεργο αν δείτε μετά και τίποτα άλλα ονόματα στον ίδιο αμαρτωλό κύκλο (λέω κάτι σαν Καμίνης, Αλιβιζάτος, κλπ....).

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/12/2012 17:20:58

  Μια "τεχνική λεπτομέρεια", σχετική με το άν έχει δίκιο ή άδικο ο Παπάκ όταν μιλά για σκευωρία: CD ή στικάκι έδωσε ο κ. Διώτης;
  Άν ήταν σε μορφή CD αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο, μάλλον ήταν το αυθεντικό που ήρθε από το Γαλλικό Υπ. Οικονομίας. Προφανώς όταν το έγραψαν οι Γάλλοι, θα το είχαν "κλείσει". Στην περίπτωση αυτή, η επέμβαση και λαθροχειρία πρίν το πάρει ο κ. Βενιζέλος ήταν αδύνατη.
  Άν παρέδωσε CD και ο συλλογισμός μου είναι σωστός, ίσως έχει δίκιο ο κ. Παπάκ και τότε οι υποψίες πάνε σ' αυτούς που φύλαξαν το CD για λογαριασμό του κ. Βενιζέλου, και αντέγραψαν το περιεχόμενο σε στικάκι. Πιθανώς αλλοιωμένο.
  Άν πάλι ο κ. Διώτης παρέδωσε στικάκι, τότε η αντιγραφή και αλλοίωση προηγήθηκε. Από ποιούς;
  Σε κάθε περίπτωση, αδυνατώ να πιστέψω ότι το προσωπικό της κ. Λαγκάρντ (τότε Υπουργού οικονομικών στην κυβέρνηση Σαρκοζύ), ενεχείρισε στον κ. Παπάκ στικάκι ή "ανοιχτό" CD.
  Κε Διωτη, καλό είναι να αναλάβατε το βάρος της αλήθειας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 30/12/2012 22:25:45

   Ορθή η ένσταση. Βέβαια, την απάντηση σε αυτό (δηλαδή σε τί μορφή παραδόθηκε το υλικό στην Ελλάδα) μπορεί να δώσει μόνο το γαλλικό Υπ. Οικονομικών.
   Αλλά γιατί να μην αλλοιώθηκε το περιεχόμενο στο στικάκι επί Παπακωνσταντίνου και όχι επί Βενιζέλου; Δεν έχω καμία πρεμούρα να αθωώσω τον Βενιζέλο, αλλά η διαγραφή των ονομάτων των συγγενικών προσώπων του Παπακωνσταντίνου πρώτα βαρύνει τον συγγενή τους, είτε ως αυτουργό, είτε ως ηθικό αυτουργό (δηλαδή, ζήτησε από τον Βενιζέλο να προβεί στην "επεξεργασία").

 12. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 30/12/2012 19:17:38

  Ίσως να μη παρατηρήσατε αλλά η μεγάλη αδελφή Ελένη είναι μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ. Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις αυτό το ίδρυμα θα ευρίσκεται από κάτω?
  Έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας! Μήπως ήλθε η ώρα να κλείσει το ίδρυμα της διαφθοράς και της προβοκάτσιας?

  • Tassos avatar
   Tassos @ Κωνσταντίνος Σπ 31/12/2012 14:42:08

   Οχι μόνο συνεχίζουν τον άθλιο ρόλο τους αλλά πήγαν να κλείσουν και το Ινστιτούτο Μελετών Χερσονήσου του Αίμου επειδή οι καθηγητές Πανεπιστημίου εκεί ανήκουν στην Πατριωτική ιστοριογραφία....

 13. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 30/12/2012 19:46:00

  Η νέα λίστα περιλαμβάνει 2062 ονόματα. Ο Μπαξεβάνης του σύριζα δημοσιοποίησε 1956. Να ερωτηθεί από τον Πεπόνη, γιατί δεν δημοσιοποίησε και τα υπ’λοιπα ενενήντα τόσα? Να γίνει σύγκριση ποια είναι αυτά, και να ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ

 14. KT avatar
  KT 01/01/2013 17:12:27

  Μην ξεχνάτε πως η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι διορισμένη στην Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων από τον Κ. Σαμαρά. Συνεπώς είναι προστατευόμενη του Πρωθυπουργού της χώρας και όχι του κ. Παπακωνσταντίνου. Ο Σαμαράς διαδέχτηκε τον πατέρα τους Μιχάλη στο υπουργείο εξωτερικών καθόλα σεβαστό πρόσωπο και την Ελένη με άριστες σπουδές. Δεν νομίζετε πως η όλη σκηνοθεσία της ενοχής είναι too complicated και πως εγείρει πολλά ερωτηματικά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.