#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Who is Who του νέου Γραμματέα της Νέας ΔημοκρατίαςΌπως ανακοίνωσε  ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η αναβληθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .

Όπως επίσης είναι γνωστή η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω του φόρτου εργασίας πρωθυπουργού και κυβέρνησης και καλά έκανε. Δεν είναι δυνατόν ο τόπος να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η ΝΔ να ασχολείται με τα εσωκομματικά της. Ασε που αν γινόταν η συνεδρίαση θα βρισκόμαστε όλοι στην δυσάρεστη θέση να δούμε στην θέση του γραμματέα κανένα δεινόσαυρο του παρελθόντος.

Ο Σαμαράς και το επιτελείο του έχουν πλέον μπροστά τους ένα μήνα καιρό για να επιλέξουν και να προωθήσουν για την θέση του Γραμματέα ένα νέο πρόσωπο που θα συμβολίσει μια νέα αρχή για τη Νέα Δημοκρατία. Έναν γραμματέα που δεν θα λειτουργεί ως ισορροπιστής των διαφορετικών τάσεων, ούτε ως θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ή όποιου άλλου κομματικού κατεστημένου. Έναν γραμματέα που θα υλοποιήσει επιτέλους τις αρχές που ο ίδιος ο Σαμαράς καθόρισε για το κόμμα

Αρχές που έχουν ως προϋπόθεση και άξονα ένα κόμμα συνεκτικό και ευέλικτο, ξεκάθαρο στις απόψεις του και ικανό να συνθέτει, ένα κόμμα που δεν θα εκφράζει μόνο την  κοινωνία, αλλά θα καθοδηγεί την κοινωνία σε αυτό που πρέπει να εκφράσει.

Κρίσιμη για την επιτυχία αυτής της διαδικασίας είναι η στελέχωση του κομματικού μηχανισμού. Και αυτό γιατί ένα επιτυχημένο brand, όπως και μία επιτυχημένη κυβέρνηση θέλει πέντε υλικά ως βάση, για να μην αποδειχθεί εξαρχής το φαγητό μια άνοστη σούπα, με βάση την θεωρία των 5P έχουμε: Purpose (Σκοπός)/ Passion (Πάθος)/ Plan (Πλάνο)/Perseverance (Επιμονή)και….προφανώς People (Άνθρωποι).

Έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι είναι πολλές φορές αυτοί που μπορούν να φτιάξουν μια κατάσταση ή να την καταστρέψουν εντελώς.

Και οι επιλογές των ανθρώπων είναι πρωταρχική ευθύνη της ηγεσίας.

Η στελέχωση των ηγετικών θέσεων από τα κατάλληλα στελέχη κρίνει την επιτυχία. Οι έρευνες σήμερα καταδεικνύουν ότι οι σωστές επιλογές ανθρώπων αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα για την απόδοση οποιασδήποτε δραστηριότητας, υποσκελίζοντας, στις μέρες μας, άλλους σπουδαίους παράγοντες, όπως η στρατηγική.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα 10 χαρακτηριστικά που πρέπει να περιγράφουν τον γραμματέα στην εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης; Για ένα κόμμα σφυρηλατημένο και ανοικτό στην κοινωνία;

Αφοσίωση στο επιτελείο και στον αρχηγό
Παρελθόν που δεν χαρακτηρίζεται από ιδεολογικές παλινωδίες και οπουρτουνιστικές συμπεριφορές
Αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες με συνέπεια
Φιλοδοξία, θάρρος και τόλμη
Απαγκιστρωμένος από συμφέροντα
Αποδοχή από την κοινωνία
Λευκό μητρώο από μίζες, αργόσχολες θέσεις  και πελατειακά συστήματα
Απόδειξη της Εργατικότητάς του
Διάθεση για Σύγκρουση αλλά και Ομαδικό Πνεύμα
Σεβασμός αλλά και Αποφασιστικότητα

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ηγέτης του κόμματος.

Οι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίζουν προληπτικά την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της ομάδας τους.

Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό να προτιμούμε γύρω μας ανθρώπους που μας είναι πιστοί ή να θεωρούμε ότι οι άνθρωποι, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, είναι ικανοί μέχρι να τους δούμε να αποτυγχάνουν.

Οι παραπάνω συμπεριφορές, όμως, δεν μας δίνουν το απαραίτητο προβάδισμα.

Απαιτείται η διαρκής και συστηματική αξιολόγηση των δεξιοτήτων των στελεχών ενός κόμματος, καθώς και της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις..

Θ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/07/2012 11:43:47

  Σε τέτοιου είδους καταστάσεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ηγέτης του κόμματος.

  Τότε πως τι οι εκλογές;
  Ας επιλέξει και ας διορίσει τον Γ Γραμματέα.
  Από ένα ατέρμονο παιχνίδι συνδιαλλαγών και καιροσκοπισμού ας διοριστεί να ησυχάσουν όλοι.
  Ετσι και αλλιώς κλειστό κλαμπ στελεχών και εκπροσώπων είναι και ο συνδικαλισμός και οι εκπρόσωποι.
  Μια φορά ψηφίσαμε για πρόεδρο και μετά οι Τοπικές και τα συνδικαλιστικά όργανα έκατσα ν στις καρέκλες τους και στους τίτλους τους.

 2. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 28/07/2012 12:33:39

  .... Η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται γραμματέα οραματιστή με μέλλον και όχι ισοροπιστή τάσεων και συνεχιστή συμπεριφορών των συντεχνιών για την επιβίωση και μόνο .Όλοι τους θα πρέπει να ανοίξουν το δρόμο σε νέους και άφθαρτους.Μονο έτσι θα δοθεί έμπνευση και όραμα ,διαφορετικά δεν θα υπάρξει μέλλον .Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συντεχνίες και τις αντιλήψεις του χθες .Αυτά έχουν τελειώσει .Με κακέκτυπα του χθες όραμα δεν θα υπάρχει και ο κόσμος θα στραφεί αλλού .

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 28/07/2012 12:47:08

  Η εκλογή του γραμματέα είναι,αναμφισβήτητα,ένα σημαντικό κομματικό γεγονός.Όμως,δεν πρέπει ν'αμελούνται τα εξής (που τα θεωρώ εξαιρετικής σημασίας) :
  Πρώτον,η ΝΔ είναι πολιτικός οργανισμός σε παρακμή (οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις επιβεβαίωσαν αυτή τη σκέψη).Εξάλλου έχουν γραφεί πολλά κείμενα που ανέδειξαν τις τεράστιες αδυναμίες της.
  Δεύτερον,πρέπει να προσδιοριστεί η πορεία πλεύσης του καραβιού.Τι σημαίνει αυτό;Πολύ απλά,τι παράταξη θέλουμε,τι πρεσβεύει και ποια είναι η στόχευσή της στα επόμενα έτη.Κακά τα ψέματα.Το μνημόνιο δημιούργησε αφενός σοβαρά προβλήματα πορείας της παράταξης αφετέρου καλλιέργησε σύγχυση στο πολιτικό της λόγο.Εξάλλου,έχουν συμβεί τόσα γεγονότα (και συμβαίνουν ακόμη) που διογκώνουν αυτό το έλλειμμα σύγχυσης.
  Η Μεταπολίτευση έφτασε στα όριά της (αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει).Οι εξελίξεις,πιθανόν,θα είναι τέτοιες και θ'απαιτηθούν απαντήσεις στους παραπάνω προβληματισμούς.Και αυτούς δεν τους θέτει ο γράφων.Θα τεθούν από μόνοι τους.Οψόμεθα.

 4. kotstak avatar
  kotstak 28/07/2012 13:08:34

  Εάν θέλει να επιβιώσει η ΝΔ, πρέπει να γίνει γνήσιο δεξιό κόμμα.
  Όποιος είναι εκεί πρέπει να είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσει.
  Οι της ΝΔ είναι “ποδοσφαιρικά” δεξιοί (ήταν και ο μπαμπάς).
  Δεν έχουν αντιληφθεί τι επιτυγχάνεται από τον καπιταλισμό και τη διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται, γι’ αυτό και δεν τον εφαρμόζουν σωστά.
  Στην ουσία αριστεροί είναι και αυτοί (να βολέψουμε τον ανιψιό και άλλα παλαβά).
  Εάν ήξεραν τι σημαίνει καπιταλισμός (λέγειν έχουν), θα επιχειρηματολογούσαν και οι αριστεροί θα ντρέπονταν να πουν ότι είναι αριστεροί.
  Όσο σοβαροί άνθρωποι γίνονται αριστεροί, οι δεξιοί πολιτικοί δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους. Ή δεν την ξέρουν, ή δεν πιστεύουν σε αυτήν.

  Βγαίνει ο Χ καλλιτέχνης και λέει με έπαρση ότι είναι αριστερός. Θεωρεί τη ντροπή τιμή.
  Όσο δεν ντρέπεται ο καλλιτέχνης, πρέπει να ντρέπονται οι πολιτικοί της ΝΔ γιατί είναι άχρηστοι πολιτικά.

  Κατά τη γνώμη μου, ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ είναι ο Βορίδης.
  Γνήσιος δεξιός. Μπορεί να την αναμορφώσει.

  • man8os avatar
   man8os @ kotstak 28/07/2012 14:55:29

   Νομιζω οτι ειναι μια καλη επιλογη ο Βοριδης

 5. achaios avatar
  achaios 28/07/2012 14:56:59

  H εκλογή του γραμματέα αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός.Θα έχουμε μια εσωκομματική εκλογή εδώ και πολύ καιρό και με την παράταξη στη κυβέρνηση.Θεωρώ σημαντικό όχι μόνο ποιός θα εκλεγεί, αλλά και με ποιούς θα αναμετρηθεί ο νικητής.Άρα το παιχνίδι έχει χαθεί εξ υπαρχής. Κλείστε για λίγο τα μάτια και φανταστείτε το show του σαλτιμπάγκου της Αχαϊας. Καϋμένη Ν.Δ.

 6. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/07/2012 15:40:13

  Καλὰ ρὲ παιδιά, ἕνας σωστὸς ἄνθρωπος (τοῦ αὔριο καὶ ὄχι τοῦ χθὲς) δὲν ὑπάρχει, νὰ βάλει ὑποψηφιότητα ΕΣΤΩ γιὰ νὰ διασώσει τὴν ἀξιοπρέπεια τῶν ἐλπίδων μας; Προσπάθησα νὰ ψήσω τὸν Τιγράνη, ἀλλὰ ἀπέτυχα...

 7. chrisss avatar
  chrisss 28/07/2012 15:53:36

  Συμφωνώ απόλυτα..έτσι θα αποκατασταθεί και η αδικία της μη αξιοποίησής του στο κυβερνητικό σχήμα..λόγω Δημαρ βέβαια..είναι πανάξιος!!!όχι στις επιλογές συνδικαλιστών, είναι λάθος μήνυμα για την κοινωνία..ούτε σε Κακλαμάνηδες και λοιπούς αλεξιπτωτιστές..3 χρόνια που ήταν ο Κακλαμάνης, όταν όλοι έβριζαν τον Σαμαρά; το μόνο που θυμάμαι είναι να στηρίζει την Ντόρα, να βρίζει τον Σαμαρά(τον άνθρωπο που τον ανέδειξε), να σαμποτάρει με τους δικούς του ανθρώπους (Σπηλιωτόπουλοι και σια) την υποψηφιότητα Κικίλια..όσοι ήμασταν και είμαστε στην ΝΔ ξέρουμε για τον ρόλο του, του δώσαμε την απάντηση στις δημοτικές, να είναι σίγουρος ότι θα την ξαναπάρει όπως αρμόζει στην προηγούμενη συμπεριφορά του όλο αυτό το διάστημα, αυτή τη φορά από τον Αντώνη

  • chrisss avatar
   chrisss @ chrisss 28/07/2012 15:57:33

   Είναι απάντηση στον kostak και στον man80..εννοώ ότι συμφωνώ απόλυτα με την προοπτική Βορίδη

   • Heaven avatar
    Heaven @ chrisss 28/07/2012 16:21:12

    Ο Προεδρος θα επιθυμουσε καποιον μη κοινοβουλευτικο για τη θεση του γραμματεα!
    Remember, νεα ηθη: άλλο κρατος, άλλο κομμα!

    • chrisss avatar
     chrisss @ Heaven 28/07/2012 17:29:55

     no problem my friend

 8. Πίκος Απίκος avatar
  Πίκος Απίκος 28/07/2012 21:54:27

  Ο νέος γραμματέας πρέπει να είναι ξεκάθαρα απο τη νέα γενιά και εξωκοινοβουλευτικός. Δε μπορεί η ΝΔ να συνεχίσει να είναι μόνο ένα βουλευτοκεντρικό κόμμα. Πρέπει να αναδεικνύει συνεχώς στελέχη και να δίνει φωνή σε νέες δυνάμεις. Απέναντι στο ηλικιακό πλεονέκτημα του Τσίπρα, πρέπει ο Α.Σαμαράς να αντιπαραθέσει ένα νέο άνθρωπο με νέα λογική, ώστε να αλλάξει το κόμμα και να το εξυγχρονίσει πάνω σε νέα βάση. Όχι σε άλλον ένα Γραμματέα που θα υπηρετήσει συμβιβασμούς. Όχι πλέον σε ένα άλλο κόμμα με λογικές του 80'. Δώστε βήμα σε νέους ανθρωπους ώστε να μπορέσει η Συγγρού να αποκτήσει ξανά όραμα.

  Για μένα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Νέος ηλικιακά, να ξέρει από οργανωτικά, επαγγελματική σταδιοδρομία και να είναι φρέσκος πολιτικά. Αν καταφέρουμε κ πλησιάσουμε σ'αυτά τα χαρακτηριστικά τότε να δείτε που η προσπάθεια του αυτή θα μπολιαστεί και από άλλους νέους σε όλη την Ελλάδα.

 9. GO avatar
  GO 28/07/2012 22:59:08

  Ευτυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, τη λύση στο θέμα αυτό θα την δώσουν οι Νεοδημοκράτες και όχι τα UFO.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.