#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "who is who" της Τρόικας του εγκλήματοςΈνας επιχειρηματίας με «σκοτεινό» παρελθόν, ένας δημοσιογράφος «σήμα κατατεθέν» της Θεσσαλονίκης και ένας συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, που αναρριχήθηκε στα υψηλότερα κλιμάκια του ΣΔΟΕ εξαιτίας της πολιτικής φιλίας του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συνθέτουν την «τρόικα» των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο Γιώργος Φερέτης και ο Χρήστος Παπαχατζής ήταν γνωστοί στην κοινωνία της πόλης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ομως, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχε και μία... εκτός νόμου διασύνδεσή τους, η οποία τους οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο «βασιλιάς» της ΕΤ3 που είχε πάθος με τον τζόγο

 Ο Φερέτης ήταν ο «βασιλιάς» της ΕΤ3 και σίγουρα το παλιότερο στέλεχός της. Ανταποκριτής των κρατικών Μέσων στη Θεσσαλονίκη, όταν ακόμη η δημιουργία της ΕΡΤ3 αποτελούσε απλό όνειρο. Μάχιμος ρεπόρτερ, ο Γιώργος Φερέτης αναρριχήθηκε γρήγορα στην ιεραρχία του τρίτου κρατικού καναλιού, αξιοποιώντας βέβαια και τις κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις. Από τα χέρια του έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί αστέρες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τη Θεσσαλονίκη και τώρα συνεχίζουν στην Αθήνα. Προσωπικότητες όπως η Μαρία Χούκλη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου κ.λπ.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία της ΕΤ3. Μάλιστα, την ημέρα που οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν σε απεργιακή κινητοποίηση και στο κτίριο της λεωφόρου Στρατού ήταν μόνο το προσωπικό ασφαλείας. «Συνελήφθη ο Γιώργος Φερέτης για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας», έλεγαν ψιθυριστά στους διαδρόμους.

Γεννημένος το 1956 στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Φερέτης ήταν από τα πρόσωπα εκείνα που σημάδεψαν το τηλεοπτικό σκηνικό της συμπρωτεύουσας και της Βόρειας Ελλάδας. Παντρεμένος και πατέρας μίας ανήλικης κόρης, φάνταζε ως ο τέλειος επαγγελματίας και πατέρας.

Ομως, όλοι γνώριζαν ότι του άρεσε ο τζόγος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε αρκετά χρήματα τη «χρυσή» περίοδο του Χρηματιστηρίου, καθώς είχε εσωτερική πληροφόρηση. Ανθρωποι που τον ξέρουν καλά λένε πως τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται μονίμως με άδειο πορτοφόλι. Η περίοδος των «παχιών αγελάδων» είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Λίγο η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, λίγο η αποπομπή του από διευθυντής ειδήσεων επί Ν.Δ., λίγο οι άτυχες στιγμές του στο καζίνο τον είχαν φέρει στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Μάλιστα, στενοί του φίλοι τού... δάνειζαν (δανεικά και ποτέ επιστρεφόμενα) καθώς τους έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και ζητούσε βοήθεια επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας. Εμφανιζόταν συχνά ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας και δεν ήταν λίγες οι φορές που φωτογραφιζόταν πλάι στο μητροπολίτη Ανθιμο. Απολάμβανε να μεταδίδει από την κρατική τηλεόραση τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από τον Νοέμβριο βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας αν και επίσημα βγαίνει στη σύνταξη τους επόμενους μήνες... Πάντως, το κανάλι που τόσο πολύ υπηρέτησε αρκέστηκε σε μία λιτή ανακοίνωση: «Η διοικούσα επιτροπή της ΕΤ3 εξέτασε την περίπτωση του δημοσιογράφου της εταιρίας, του φερόμενου ως εμπλεκόμενου σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επιφυλάσσεται να ενεργήσει κατά νόμον, μετά την απαγγελία κατηγοριών».

Αφεντικό της νύχτας με ενοικιαστή τη… ΔΟΥ Θεσσαλονίκης

 Θεωρείται ένα από τα αφεντικά της νύχτας στη Θεσσαλονίκη. Ως επιχειρηματίας έχει έντονη παρουσία σε όλες τις μορφές διασκέδασης. Εμφανίζεται να είναι κάτοχος πολλών και μεγάλων ακινήτων, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα κτίρια, γραφεία και σπίτια έχει στην κατοχή του. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι νοίκιαζε ακίνητο που βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Θεσσαλονίκης, το εμπορικό κέντρο «ΠΛΑΤΕΙΑ» στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης! Επίσης, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο ίδιο εμπορικό κέντρο. Για τα ενοίκια του Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2011 το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 60.832 ευρώ, δηλαδή 20.277 ευρώ για κάθε μήνα (!), ενώ και το κτίριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ανήκει στον ίδιο.

Ο Μάρκος Καραμπέρης έγινε γνωστός με την υπόθεση του Βατοπαιδίου και θεωρήθηκε μία από τις... παράπλευρες πτυχές του. Σε βίντεο είχε εμφανιστεί να εκβιάζεται από δικηγόρο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των ανταλλαγών. Η σχέση του με τον Αθανάσιο Πάπιστα της «Ανθεμίας» είναι πολύ στενή. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι εκείνη που έπαιρνε τα ανταλλάξιμα οικόπεδα και τα μετέτρεπε σε μικρές οικιστικές πολιτείες για λογαριασμό της Μονής. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, την Πέλλα, και διεκδικεί τη θέση του αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου από τον ΛΑ.Ο.Σ. Πέρα από τις περίφημες δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για «καθαρά χέρια», ο Μάρκος Καραμπέρης βρίσκει μία θέση στο ΛΑ.Ο.Σ., αν και επίσημα δεν εντάχθηκε ποτέ στο κόμμα. Είναι λάτρης της καλής ζωής και κυκλοφορεί πάντα με σωματοφύλακες.

 Ο «πράσινος» συνδικαλιστής με τις υψηλές διασυνδέσεις

 Στέλεχος του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπαχατζής ήξερε να ελίσσεται και να... εξελίσσεται μέσα στο χώρο του Κινήματος. Πρόσχαρος, ανοιχτόκαρδος αλλά και πολύ έξυπνος, κατάφερνε να κερδίζει το συνομιλητή του. Τις «αρετές» του τις εφάρμοσε με επιτυχία τόσο κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και μετέπειτα του Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος ανέλαβε πρωθυπουργός, ο Χρήστος Παπαχατζής μεταπήδησε στο στρατόπεδο των εκσυγχρονιστών προκειμένου να είναι «μέσα στα πράγματα». Πέρασε από πολλές επιτελικές θέσεις, αφήνοντας πίσω του τη φήμη του έξυπνου και φιλόδοξου ανθρώπου. Επί Κώστα Καραμανλή ήταν ένα απλό στέλεχος της εφορίας. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ του συντοπίτη του, Ευάγγελου Βενιζέλου. Μετά τις εκλογές του 2009, ο Βενιζέλος δεν τον ξεχνά και φροντίζει να τον κάνει διευθυντή της Β’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος Παπαχατζής δείχνει να βολεύεται στη θέση. Ομως, όταν ο Βενιζέλος αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, τότε περιμένει με αγωνία την επόμενη κίνηση του πολιτικού φίλου του. Και πράγματι ο Βενιζέλος δεν τον ξεχνά. Μία από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να τον τοποθετήσει στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τον βαρύνει, φρόντισε να κρατά καλά θαμμένα στα συρτάρια του τις καταγγελίες που έφταναν στο ΣΔΟΕ για τον Καραμπέρη...

(Από το πλούσιο ρεπορτάζ για το θέμα που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αναρχοφιλελεύθερος avatar
  Αναρχοφιλελεύθερος 22/01/2012 12:46:11

  Ο Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Βουλή, εμφάνισε τον εαυτό του, περίπου ως θύμα του Παπαχατζή. Είπε ότι ήταν ένας από τους πολλούς ψηφοφόρους του κατά τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

  Εκείνο που δεν είπε είναι ότι αμέσως μόλις έγινε υπουργός οικονομικών, φρόντισε να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ΣΔΟΕ. Από ένα σύνολο έντιμων ανθρώπων, ο Βενιζέλος ΕΠΕΛΕΞΕ αυτόν, ως τον καταλληλότερο για αυτή τη νευραλγική θέση. Μετά από αξιολόγηση, φαντάζομαι, όλων των εναλλακτικών που είχε ο υπουργός, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, έχοντας μάλλον προσωπική γνώμη, ότι ο Παπαχατσής είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

  Καθώς φαίνεται ο βίος και η πολιτεία του Παπαχατζή ήταν γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Επίσης ο Βενιζέλος, ως γαμπρός του Δημήτρη Μπακατσέλου (πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το Δεκέμβριο του 1997 ), θα έπρεπε να έχει πολύ καλή πληροφόρηση από την “αγορά” για το ποιόν του ανθρώπου.

  Τέλος, από τις αρχές Αυγούστου, ο Βενιζέλος, μετά από τις έντονες πιέσεις του Καρατζαφέρη μέσα στο κοινοβούλιο, έκανε άρση του “Πόθεν έσχες” στην αγορά ακινήτων, μετοχών, αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, χρεογράφων, ομολόγων κλπ.

  Τυχαίο; Ασφαλώς, θα μπει ο Ευάγγελος.

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 22/01/2012 13:07:18

  ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕ!!!ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΥΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΗΣ .Η ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ.

 3. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 22/01/2012 13:09:21

  Α..ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΜΑΣΤΕ.

 4. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 22/01/2012 13:54:33

  Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κομματικών προσόντων.Οταν τοποθετούνται άνθρωποι διεφθαρμένοι σε επιτελικές θέσεις με κριτήριο κομματικό,τι μπορείς να περιμένεις.Κάθαρση;Ή μήπως καλύτερες κομπίνες υπεράνω υποψίας;

 5. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 22/01/2012 14:26:14

  ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ.......ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΗΤΟΙ...ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ(ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ ΗΜΑΘΙΑΣ).....ΣΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΜΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ .......ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) .....ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΣΤΗΣΕΙΣ......ΟΛΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.....ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.......ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ!!!!!

 6. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 22/01/2012 14:49:07

  Κατά τα άλλα είναι "λαικιστές" όσοι φωνάζουν ότι το κράτος είναι παραδομένο σε μια ατελείωτη καμόρα που λυμαίνεται απ άκρου σ άκρον όλη την Επικράτεια. Το πιο σοκαριστικό, ακόμη κι απ την δράση τους, είναι ότι δρούσαν ανενόχλητοι εδώ και 15 ( ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) χρόνια.

 7. paris krti avatar
  paris krti 22/01/2012 18:34:25

  καλα δεν εχετε βαρεθει να διαβαζεται για πολιτες υπερανω υποψειας? υποτηματε τη νοημοσηνη σας και μονο που ασχοληστε με θεματα σαν αυτο..
  Δεν υπαρχουν καθαροι πολητικοι τελεια και παυλα.Και εγω και εσεις που γραφετε ολα αυτα αν ημασταν στη θεση του βενιζελου τα ιδια θα καναμε...οσον αφορα τους αλλους τα ιδια παντου και εδω στην κρητη οι ιδιοι γραβατομενοι τουμπαρουν επιταγες, δινουν λεφτα με 10-15 τοις εκατο το μηνα απασχολουν ανθρωπους της νυκτας τρωνε και πινουν με αστυνομηκους και τραπεζικους διευθηντες με δημαρχους τον περηφεριαρχη το παπαδαριο πανε εκκλησια ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ πατριοτες και ολα οσα πρεπει να εχει ενα λαμογιο στο βιογραφικο του οποτε οποιος πεφτει απ τα συνεφα με ολα αυτα ειναι μαλακας.....

 8. ENIALIOS avatar
  ENIALIOS 22/01/2012 20:31:03

  ΤΟΣΟ ....ΑΣΧΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ...ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ..

 9. Χρηστος avatar
  Χρηστος 22/01/2012 23:04:16

  Ο Παπαγεωργόπουλος βλέπω είναι θέμα ταμπού εδώ μέσα ε;

 10. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 23/01/2012 01:30:47

  Κρεμάστε τους ψηλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.