#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2011 09:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Spiegel αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση έλεγε οικτρά ψέμματαΌταν την Κυριακή γράφαμε για κυβέρνηση ψευτών και αλαζόνων, φοβηθήκαμε ότι μπορεί να είμαστε και υπερβολικοί. Όμως, το δημοσίευμα του Spiegel που περιγράφει το σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας, δίνει και κάποιες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι μας είπαν οικτρά ψέματα τόσο καιρό. Εφόσον φυσικά είναι πέρα για πέρα αληθινό το δημοσίευμα αν και συνήθως είναι γιατί παίρνει πληροφορίες από το γερμανικό οικονομικό επιτελείο.

Πέρα από αυτά που αναφέρει για το σχέδιο χρεοκοπίας λέει και τα εξής:

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής της βοήθειας προς την Ελλάδα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, κατά τη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητούν οι Φιλανδοί για το δεύτερο πακέτο ελληνική βοήθειας.

Το ερώτημα είναι ότι δεν ειδοποιήθηκε η ελληνική κυβέρνηση για τις συζητήσεις; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Αναφέρονται μελέτες και προετοιμασίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι σήμερα “οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο (σ.σ. εξόδου της Ελλάδας) είναι πιο αποδεκτές” σε σχέση με τον περασμένο Μάϊο, κατά τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, οπότε είχε συζητηθεί και πάλι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αν θυμάστε καλά εκείνη την Παρασκευή είχε γίνει χαμός. Η κυβέρνηση βγήκε με οργή και διέψευδε ακόμη κι ότι στη συνάντηση ήταν ο Παπακωνσταντίνου. Διέψευδε ότι είχε γίνει έκτακτη σύσκεψη ενώ και ο Γιούνκερ που είχε βγει τότε είχε πει ότι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση. Άρα λοιπόν η κυβέρνηση γνώριζε τι ειπώθηκε σ΄ εκείνη τη μυστική σύσκεψη. Τότε λοιπόν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας αλλά δεν ήταν προετοιμασμένες οι άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στις τράπεζές τους.

Εφόσον λοιπόν ήξεραν γιατί τόσο καιρό λένε ότι πάμε καλά; Γιατί μας βάζουν κι άλλα μέτρα και γιατί ο προϋπολογισμός έπεσε έξω; Αν ήξεραν ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία και την συζητούν και οι Ευρωπαίοι, γιατί κοιμήθηκαν όλο το καλοκαίρι και δεν έκαναν τίποτε να την αποτρέψουν; Και γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν κάτι καλύτερο για το τόπο; Έλεγαν ψέματα για την πορεία της οικονομίας και δεν τόλμησαν να μας πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Επί της ουσίας το Spiegel αναφέρει το σχέδιο που συζητείται και είναι ψαλίδια 50% στα ελληνικά ομόλογα και είτε παραμονή στο ευρώ είτε έξοδο από αυτήν.

Το προσωρινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (EFSF) αντί να χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση της Ελλάδας θα χρησιμοποιηθεί για να διασώσει τις υπόλοιπες χώρες από τις συνέπειες μιας ελληνικής πτώχευσης. Το EFSF με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα χρηματοδοτούσε τη δεύτερη δόση βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά με βάση το γερμανικό σχέδιο, θα κληθεί να στηρίξει τις άλλες χώρες της ευρωζώνης για να αντεπεξέλθουν σε μια ελληνική χρεοκοπία.  Να δοθεί δηλαδή μια πρόσθετη, έκτακτη βοήθεια, προς τις ασθενέστερες οικονομίες και τις τράπεζές τους (Ιταλία, Ισπανία, ενδεχομένως και Κύπρο ή και Γαλλία) που είναι εξαιρετικά εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος (ένα χρέος που πάει για «κούρεμα»).

Και για να ην αρχίσουν να βγαίνουν τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό από την Ελλάδα σκέφτηκαν και ένα ακόμη σχέδιο αποτροπής του σεναρίου αυτού. Να ενεργοποιήσουν το άρθρο 143 της ευρωπαϊκής Συνθήκης το οποίο επιτρέπει την επιβολή «έκτακτων μέτρων» που ουσιαστικά θα επιτρέπουν σε κάποια χώρα να απαγορεύσει προσωρινά την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντός της ΕΕ για λόγους «προστασίας» του ευρώ και του τραπεζικού κλάδου.

Αλλά δείτε τι έλεγε ο Βενιζέλος πριν από λίγο καιρό για τα ακίνητα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hellas avatar
  Hellas 13/09/2011 10:09:37

  Ο ΓΑΠ έλεγε είμαστε σε κατάσταση πολέμου.
  Ο.Κ.
  Τότε οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ να δικαστούν από στρατοδικείο.
  Η προδοσία σε περίοδο πολέμου ισοδυναμεί με εκτέλεση.
  Συνέργεια στη προδοσία θα είναι αν αρνηθεί η Ν.Δ. να τιμωρήσει όλους αυτούς τους προδότες...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Hellas 14/09/2011 09:20:05

   Γιατί νομίζεις ότι οι αξιωματικοί του στρατού φέρουν πιστόλι; Εκτός από την ατομική τους προστασία το χρειάζονται για να εκτελούν τους λιποτάκτες εν καιρώ πολέμου.

 2. Ίωνας avatar
  Ίωνας 13/09/2011 10:12:38

  Υπάρχουν άραγε, κάποια υπολείματα συντεταγμένου Κράτους? Απέμεινε κάποιος από τους εγγυητές του Πολιτεύματος και του Συντάγματος? Πρέπει άμεσα, αυτή η χουντική, φασιστική και καταστρεπτική για τον τόπο ''κυβέρνηση'', να ανατραπεί άμεσα. Ειδικό Δικαστήριο εδώ και τώρα. Ήδη είναι αργά, αλλά επί τέλους ας τους σταματήσει κάποιος...

 3. drider avatar
  drider 13/09/2011 10:22:51

  Αν γίνουν αυτά που γράφει το άρθρο, θα μας ακολουθήσουν και άλλοι. Όλη η περιφέρεια υπερχρεωμένη είναι.

  Οι Γερμανοί δηλώνουν έτοιμοι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει αυτό για τους υπόλοιπους εταίρους: π.χ. τρεις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενδέχεται να υποβαθμιστούν στο προσεχές διάστημα λόγω της έκθεσης τους στο ελληνικό χρέος...

  Powerplay στο γαλλογερμανικό άξονα ή ένα καλοστημένο παιγνίδι για την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων;

  Επίσης τον Τρισέ τον ρώτησε κανένας ή απλώς τώρα τον αγνοούν αφού θα βγει στη σύνταξη;

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ drider 14/09/2011 03:09:16

   «καλοστημένο παιγνίδι για την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων»

   Επιτέλους, κάποιος το έπιασε. Πρόκειται για ψυχρή λογιστική: πόσα θα χάσουν στη μια περίπτωση, πόσα στην άλλη. Εξάλλου πτώχευση (συντεταγμένη, εντός ευρωζώνης) θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά το 2013.

 4. Ariadne avatar
  Ariadne 13/09/2011 10:23:19

  Είναι ψεύτες, ψεύτες, ψεύτες.Προσέξτε την φωτογραφία του VIDEO,κανείς δέν κοιτάει την κάμερα γιατί δέν μπορούν να αντικρύσουν τον κόσμο.Πού είναι το "κοινωνικό αγαθό" που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα;- και μάλιστα "θεμελιώδες" που λέει ο κ. Βενιζέλος; και από το .."δέν είναι ο λογαριασμός μοχλός για να εισπράξεις τέλη..." έγινε σήμερα Ο ΜΟΧΛΟΣ. .. ΑΙΣΧΟΣ!!

 5. ORIMA avatar
  ORIMA 13/09/2011 10:28:44

  Όπως τότε έτσι και σήμερα μαθαίνουμε την αλήθεια από τη Deutsche Welle. Η Κομαντατούρα έχει βγάλει τους ντελάληδες προς συμμόρφωση των ιθαγενών. Ήδη το 10 % της ΔΕΗ άλλαξε χέρια. Έτσι απλά. Με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο dealer Evangelos θα φύγει από την Ελλάδα όταν έρθουν οι σύμμαχοι. Με το ιδιωτικό του jet.

  • drider avatar
   drider @ ORIMA 13/09/2011 10:43:49

   Πέρα από τις δηλώσεις/συζητήσεις που έχουν γίνει για το θέμα των γερμανικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, μπορείς να δημοσιεύσεις λεπτομέρειες για την πώληση αυτού του 10% της ΔΕΗ;

   Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει όλες τις σχετικές εξελίξεις...

 6. tpe avatar
  tpe 13/09/2011 10:29:28

  Κι οι επιτηρητές γιατί ήρθαν τότε;
  Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Οι Γερμανοί, κάπου το έχασαν. Εκτός κι αν τα παιχνίδια που παίζονται πλέον είναι πολύ μεγαλύτερα από το να γίνουμε ένα ακόμα κρατίδιο της ΟΔΓ....

  Πραγματικά φοβάμαι, λάθος, έχω τρομοκρατηθεί.

 7. GregoryPennyRobot avatar
  GregoryPennyRobot 13/09/2011 11:05:55

  Εάν συνεχιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας από τα κράτη μέλη δε μας χαλάει ένα, συμφωνημένο με όλους τους εταίρους, haircut 50%.

  Εάν δεν συνεχιστεί όμως (και μας εξαναγκάσουν ουσιαστικά σε έξοδο) η τέλεια καταιγίδα θα έχει ξεκινήσει παγκοσμίως και δεν θα είναι στο χέρι καμμίας κυβέρνησης να την σταματήσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.