#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2010 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Focus μας παρουσιάζει τώρα σαν ένα σοβινιστικό …«εθνάκι» (!!!)Φαίνεται ότι το FOCUS ανέλαβε εργολαβικά ανθελληνική εκστρατεία. Διαβάστε πως παρουσιάζει του Έλληνες «ρεπορτάζ» του Klaus Bötig στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού  με τον τίτλο «Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες;»:

 «Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό «εθνάκι» (!!!)  μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος;

Γλώσσα και γραφή: Χωρίς κανόνες δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος. Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες (στα αγγλικά, λένε οι Έλληνες). Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το απαντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.

Εγωισμός και αίσθηση του «εμείς»: Όλοι εναντίον όλων, αλλά ενωμένοι κατά του εχθρού.

Στους δρόμους ισχύει το «όλοι εναντίον όλων» και προπάντων κατά των πεζών. Η διχόνοια είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944-1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. «Είσαι δικός μας», είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες σε κάποιον ξένο.

Παρελθοντολάγνοι: Περί ανθρώπων και Ελλήνων.

Η «Κωνσταντινούπολη» ακόμη και σήμερα ονομάζεται Κωνσταντινούπολη. Σε εκκλησίες και μονές κυματίζει η σημαία του Βυζαντίου δίπλα στην ελληνική, ενώ τα σχολικά βιβλία καλλιεργούν απροκάλυπτα το σοβινισμό.

Η παρέα μετράει: Η κοινότητα της μίας στιγμής.

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι κοινωνικοί άνθρωποι. Σπάνια τρώνε μόνοι τους έξω. Η έννοια της παρέας εμπεριέχει και μία αποκλειστικότητα. Κάθε παρέα διεκδικεί την πίστα για τον εαυτό της και πληρώνει τους μουσικούς για τις παραγγελίες της.

Διαφορετικές συνήθεις στο φαγητό: Ψευτοδιαμάχες για τον λογαριασμό.

Όλοι παραγγέλνουν, τα πιάτα τοποθετούνται στο μέσο του τραπεζιού, ο καθένας τρώει και πίνει όσο θέλει. Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, αρχίζουν τα ψευτομαλώματα. Όλοι αγωνίζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και όσον αφορά το φιλοδώρημα, το ποσό του δεν δηλώνεται προφορικά, αλλά αφήνεται στο τραπέζι, καθώς φεύγει η παρέα.

Τα Ουράνια προς βοήθεια των Ελλήνων: Νέοι Άγιοι για νέα προβλήματα.

Το 97% των Ελλήνων έχουν βαπτιστεί χριστιανοί ορθόδοξοι. ΟΙ Άγιοι εμφανίζονται ως Υπουργοί και Υφυπουργοί του Θεού στα εικονίσματα, που δεν απαντώνται μόνο στις αναρίθμητες εκκλησίες και μονές, αλλά και σε διαμερίσματα, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ και νυχτερινά μαγαζιά. Όποιος έχει προβλήματα, απευθύνεται στους Αγίους. Κάθε Άγιος έχει και δικό του χαρτοφυλάκιο.

Χωρίς χώρο και χρόνο: Περιμένοντας το αύριο.

Η λέξη «αύριο» έχει ευρύτατη σημασία. Κυρίως χρησιμοποιείται για να μετατίθενται θέματα προς διεκπεραίωση στο μέλλον. Υπάρχουν μεν ταχυδρομικοί κώδικες και ονομασίες οδών (που τις ξέρει μόνο ο ταχυδρόμος), αλλά μόνο σποραδικά βλέπει κανείς αριθμούς σε σπίτια και καταστήματα.

Μία προφορική κοινωνία: Καλύτερα να ρωτάει κανείς παρά να ψάχνει.

Οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους χάρτες. Λίγοι αγοράζουν ταξιδιωτικούς οδηγούς και συστήματα πλοήγησης. Προτιμούν να ρωτούν. Απέναντι σε στοιχεία και πληροφορίες που παρέχονται γραπτώς θα πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός. Οι ώρες κοινού των Μουσείων, όπως αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους, σπάνια ισχύουν. Καλύτερα να τηλεφωνήσει κανείς.

Δημιουργικότητα: «Έχω έμπνευση».

Πολλοί Έλληνες είναι δημιουργικοί/εφευρετικοί – όχι μόνο στο μαγείρεμα στατιστικών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ιδιωτικά μουσεία με περίεργες συλλογές.

Έλληνες σε διακοπές: Ονειρεμένο δωμάτιο με τζακούζι.

Οι Έλληνες κάνουν πολύ ευχαρίστως διακοπές. Κατά προτίμηση με την παρέα κάπου στην Ελλάδα. Πολλοί ξενώνες έχουν χτιστεί με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Αντί, όμως, οι ιδιοκτήτες να διαμορφώσουν απλά δωμάτια, φτιάχνουν διαμερίσματα γαι τα παιδιά τους (για όταν μεγαλώσουν). Αυτό το θέμα δεν έχει απασχολήσει κανέναν προς το παρόν στις Βρυξέλλες».

 http://www.focus.de/reisen/reisefuehrer/griechenland/tid-17311/kulturschock-griechenland-kann-man-die-griechen-verstehen_aid_481961.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 25/02/2010 22:00:27

  Καλά πες τους. Σε 50 χρόνια είναι ζήτημα αν θα υπάρχουν ως λαός. Αυτή τη στιγμή το 50% των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο έχουν είτε τον ένα είτε και τους 2 γονείς μη Γερμανούς.
  Πολλές Γερμανίδες μένουν άτεκνες ή γίνονται ανύπαντρες μητέρες.
  Τα πανεπιστήμιά τους αδυνατούν να βγάλουν το εξειδικευμένο δυναμικό που χρειάζεται η κοινωνία τους.
  Αργά αλλά σταθερά θα χάσουν τη λάμψη τους.

  • man8os avatar
   man8os @ anonymous 25/02/2010 22:34:42

   Δικιο εχεις, η επομενη μεγαλη δυναμη στην Ευρωπη ειναι η Γαλλια.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ anonymous 26/02/2010 12:08:18

   Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για εμάς. Τουλάχιστον αυτοί οι απόγονοι ναζιστών έχουν ακόμη την ισχύ να μας ποδηγετούν. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν...

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 25/02/2010 22:01:53

  Αυτο που εκπλησσει ειναι η ξαφνικη "ευαισθησια" των εκπροσωπων της νεοταξικης ΑΛΗΤ στα ΜΜΕ για την "πατριδα". Μαλλον για τα δικα τους "κεκτημενα" ανησυχουν. Ανακαλυψαν οτι βαλλομεθα ως "Ελληνες". θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να ακουσουμε επι του θεματος τους ιερεις του ιμπεριλαιστικου νεοταξισμου.
  Οσο για τους Γερμανους δημοσιογραφους, μαλλον εμπνεονται απο την Ναζιστικη λογικη της συλλογικης ευθυνης.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Νίκος 25/02/2010 22:06:59

   Χτυπούν (δήθεν) οι εθνομηδενιστές τους Γότθους από μπροστά, για να μην βλέπουμε ότι έχουν ανοίξει την πίσω πόρτα και μας μπάζουν όλη την αφροασιατική πλέμπα. Αν παίξουμε το παιχνίδι του αντιγερμανισμού, παίζουμε το παιχνίδι του GAP and friends.
   To Focus και το Stern, για όσους ξέρουν, είναι περιοδικά για τα μπάζα. Σε λίγο θα δίνουμε σημασία και στα δημοσιεύματα της Bild-Zeitung (την "περιποιήθηκε" ο Heinrich Böll στη "Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ").

 3. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 25/02/2010 22:03:09

  Ωραίο υλικό για ενδοευρωπαϊκό σκυλοκαβγά. Προτείνω στον συντάκτη του λαμπρού και εμβριθούς άρθρου και σε κάθε ενδιαφερόμενο να διαβάσει το "Λεξικό Στερεοτύπων" του Gustave Flaubert. Διατηρεί πάντοτε την επικαιρότητά του.
  Αν αρχίσουμε να απαντάμε με ανάλογου επιπέδου αντιγερμανικά άρθρα, θα μπούμε στον φαύλο κύκλο της βλακείας, που είναι αήτηττη, ως γνωστό.

 4. Orestios avatar
  Orestios 25/02/2010 22:09:12

  Θα είχε πλάκα να βγεί η Αννούλα με τη Ρεπούση να μας πουν τη γνώμη τους.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Orestios 25/02/2010 22:15:34

   θα διόρθωναν για μεγαλύτερη ακρίβεια "ένα σωβινιστικο συνοθυλευματάκι φυλών"!

 5. pikos avatar
  pikos 25/02/2010 22:18:40

  Πως να καταλάβει ενας πληρως μηχανοποιημένος λαος το ακριβώς αντίθετο του; Το κακό ομως δεν ειναι η άγνοια,ειναι η εμπάθεια και ιδίως οταν αυτη εκφράζεται λανθασμένα(απο την στιγμη που δεν καταλαβαίνεις τον αλλο,πως να τον κατακρίνεις; )
  Η Ελλάδα και οι Ελληνες ηταν παντα μπροστά και παντα το ξέραν,όταν δεν υπήρχε πολιτισμός στην Ευρώπη,τον έφτιαξαν,απο τοτε πολυ απλά μαθαίνουμε ολους τους αλλους το αραλίκι,την χαλάρωση,την ηρεμία,ο τρόπος ζωής μας,δείχνει οτι τα πολλα τα πλούτη και τα υλικά αγαθά μονο πονοκέφαλο φέρνουν,παν μέτρον άριστον λεγαμε πάντα αλλα οι,σε ημιάγρια κατάσταση Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν/ουν να το καταλάβουν και γιαυτο πήγαν στο αλλο άκρο,μετέφρασαν τη ζωη τους σε οικονομικά μεγέθη και γιαυτο και σφάζονται σα τα ζώα απο το πρωι μεχρι το βράδυ..
  Δυστυχώς για ενα διάστημα κοντέψαμε να πιστέψουμε κι εμεις στο επίπλαστο ονειρο των πεινασμένων,ευτυχώς με το ταρακούνημα αυτο θα επανέλθουμε.
  Όσοι πάνσοφοι θελήσετε να απαντήσετε με τα κλασσικά ψευτοεπιχειρήματα,να το ξανάσκεφτείτε πριν το κάνετε :)

 6. ndvoice avatar
  ndvoice 25/02/2010 22:23:49

  Τους μπαγάσιδες.
  Πως μας ξέρουν τόσο καλά;;;;
  Μπάντως εμείς ποτέ δεν θα κάναμε ανθρώπους σαπούνι.
  Αυτό το ξέχασαν.

 7. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 25/02/2010 22:28:40

  Δεν λένε και κανένα ψέμα.
  Μόνο αλήθειες που τους ενοχλούν, επιμένουμε και υπερασπιζόμαστε την διαφορετικότητά μας.
  Η καρδιά πάνω από την λογική της λογιστικής.

  ΥΓ

  Αν δεν είχαμε και λαμόγια πολιτικούς που αυτοί ταΐζουν....ίσως είχαμε και ένα κράτος που θα ήταν Δημόσιο

 8. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 25/02/2010 22:34:35

  Αυτά που γράφει ο Bötig πάνω-κάτω στέκουν. Προφανώς είναι στερεότυπα, και μπορεί κανείς να βρει και άλλα. Το εξώφυλο προβοκάρει περισσότερο από αυτά που λέει. Ο στόχος των πολιτικών "μας" είναι να μας βάλουνε να βριζόμαστε με photoshop-ιές του Hitler, της Maerkel κλπ. με τους γερμανούς. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι αυτοί οι ίδιοι. Αυτοί συλλογικά μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ. Όταν βγαίνει ο (κατα-)Καμμένος και προτείνει στον κόσμο, μέσω press-gr, ηλίθιο μήνυμα στα γερμανικά, για να το κοπιάρουμε και να στείλουμε σε γερμανικές αρχές, βοθάει μόνο την πόλωση και το θολώνει τα νερά για να τον αφήσουμε ήσυχο. Τα ίδια και ο Κακλαμάνης. Τόσες πολλές ηλίθιες "πατριωτικές δηλώσεις" ούτε πόλεμο να είχαμε δεν θα ακούγαμε. Έφτασε ο Πάγκαλος, να ζητάει δήθεν το κατοχικό δάνειο. Γιατί δεν το ζήταγε όταν ο Τσουκάτος του έφερνε τα βαλιτσάκια με τα μάρκα; Τότε ήταν καλοί οι γερμανοί;
  Αν δεν καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε κάποιο 70% των πολιτικών μας (και των 2 κομμάτων), και να χώσουμε και τους μισούς φυλακή, έχουμε σβύσει σαν έθνος. Και δεν θα φταίνε οι Γερμανοί, ούτε οι Αφγανοί, ούτε οι Αμερικάνοι. Εμείς, οι πανέξυπνοι θα φταίμε.

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ o Μήτσος 25/02/2010 22:41:32

   Σωστός

   ΥΓ

   μόνο που δεν είμαστε έξυπνοι αλλά ...κουτοπόνηροι

 9. nasos avatar
  nasos 25/02/2010 22:53:54

  Άμα είναι να βγούμε από την Ευρωζώνη και να καταντήσουμε σαν την Σερβία του Μιλόσεβιτς,προτιμώ τον αργό θάνατο που μου προσφέρει το Ευρώ.
  Βγήκε ένα κ@@@περιοδικό στη Γερμανία με ένα άρθρο γεμάτο ανόητα κλισέ και μερικοί ετοιμάστηκαν να ξαναστήσουν τον ΕΛΑΣ.
  Βάρδα συντρόφια,μας κράζουν άσχημα μεν,αλλά και εμείς τους δίνουμε σοβάρες αφορμές δε.

  • nasos avatar
   nasos @ nasos 25/02/2010 22:54:51

   Και που να χρεωκοπήσουμε στα αλήθεια δηλαδή,πεδίο μάχης θα γίνει η Ελλάδα.

 10. Paratiritis avatar
  Paratiritis 25/02/2010 23:08:01

  Το περιοδικό Focus ελέγχεται από κομμουνιστές Ανατολικογερμανούς, που συνεχίζουν να αντιμάχονται τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού που στηρίζονται στην Αρχαία Ελλάδα.
  Το εξώφυλλο του Focus ήταν τορπίλλη στον Δυτικό Πολιτισμό, που τους γύρισε μπούμεραγκ μέσω Καλιφόρνιας.......Δείτε το παρακάτω:

  2-23-2010

  To: The Editor of the German, Focus Magazine:

  I am writing to express my revulsion about your article in Focus Magazine, on 22 February 2010.[ http://www.focus.de/magazin/archiv/jahrgang_2010/asgabe_o8/ ): Shame on you! I find this disgusting and insulting, with a banal depiction of the venerated statue of the Classical period, Venus (the goddess of love)of c200 B.C. [also known as "Aphrodite of Melos"] and by adding insult to injury, with the Greek Flag around it.

  AND YOU AS THE EDITOR APPROVED IT? WHO ARE YOU? WHERE DID YOU GO TO SCHOOL? HOW DARE YOU DO SOMETHING SO INSULTING TO THE ENTIRE HUMANITY and specifically, to the people of Greece and to the five million Hellenic Diaspora in five Continents?

  REMEDY: I ASK THAT YOU PUBLISH A RETRACTION AND AN APOLOGY IMMEDIATELY, TO YOUR READERS AND TO THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF GREECE, HIS EXCELLENCY, MR. KAROLOS PAPOULIAS; TO THE PRIME MINISTER, MR. GEORGE PAPANDREOU; TO THE GREEK MINISTER OF CULTURE, MR. PAVLOS GEROULANOS AND TO THE GREEK AMBASSADOR IN BERLIN.

  Please note that, I intend to write to all German and EU Officials protesting this atrocity. And you cannot get away with it by saying that "Western Humor and freedom of speech remains a thorn issue for inter state tensions". THAT IS DEFINITELY NOT HUMOR AND HAS NOTHING TO DO WITH FREEDOM OF SPEECH, EITHER. There are certain things in life you never do.

  Example: You can never, ever, go to a funeral and say: Congratulations to the Wife of the dead husband, even if he was the scum of the earth.

  THUS, WHAT YOU DID IS PURE SLANDER AND OF THE WORST KIND. Nothing else will do but an immediate retraction and apology, as above. Thank you.

  Michael C. Geokas,M.D.,M.Sc.,Ph.D.
  (Em) Professor of Medicine and
  Biological Chemistry, UC,Davis
  School of Medicine, and,

  PRESIDENT, the Think Tank,
  DEMOKRITOS SOCIETY OF AMERICA

  Alamo, California,U.S.A.

  Tel: 001925946-0180
  FAX: 001925946-1987

  URL: WWW.DEMOKRITOS.ORG

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Paratiritis 27/02/2010 21:59:04

   φιλε μου τι μας λες τωρα για ηρεμησε,
   οτι το περιοδικο φοκους ειναι κουμουνιστικο και ηρθε απο την ανατολικη γερμανια για να καταλυσει την δημοκρατια της δυτικης?
   συγνωμη φιλε μου δεν ξερω αν εχεις υπ οψιν σου το τειχος εχει πεσει εδω και καποια χρονια φιλε μου και η γερμανια ειναι μια ενιαια χωρα πλεον.
   αυτο ηταν πολυ καλο μεταξυ των αλλων που ακουγονται στα περιξ.
   και καλα που ηρθε και η ...καλιφορνια να υπερασπιστει την ελληνικη δημοκρατια και τα ιερα μας ετσι ωστε να γυρισει μπουμεραγκ στο φοκους.

   συγνωμη καποιοι εχουν βαλθει να μας τρελανουν , θα παω παιδικη χαρα τελικα να παιξω.
   σιγα μην κατσει ο προεδρος της ελληνικης δημοκρατιας και οι πρεσβεις μας να ασχοληθουν με τα προβοκατορικα αρθρα καποιων πατσαβουροπεριοδικων.
   καλα ο πετσαλνικος ασε εχει πλακα, τι καλεσε τον πρεσβυ της γερμανιας?
   εκπροσωπει η προβοκατορικη πατσαβουρα του χουμπερτ την γερμανικη κυβερνησι?
   να του πει τι απορω.
   να μην μας βριζουνε τα περιοδικα τους?
   τι να κανει η γερμανικη κυβερνησι δηλ.να επιβαλει καθεστως λογοκρισιας?
   ρε δεν παμε καλα καθολου εντο στο ελλαντα τελικα.
   οποιος θιγεται να υποβαλει μηνυσεις στο περιοδικο,εγω συμφωνω οτι ειναι προσβλητικα τα αρθρα, δικες λοιπον στα δικαστηρια, αλλα μην λεμε σε επιπεδο κρατων να ασχοληθουν οι κυβερνησεις με την καθε πατσαβουρα που γραφει προβοκατορικα αρθρα.
   εκεινος ο καμενος πια , ελεος ελεος ρε παιδια.
   να δω και τιποτα παπαδοκαλογερους εξω απο την γερμανικη πρεσβεια να διαδηλωνουν με βυζαντινα λαβαρα , και τοτε δεν θελω τιποτα αλλο. τα εχω δει ολα.

   η ελλαδα μας στο ζενιθ
   παω στην παιδικη χαρα.

 11. optimist avatar
  optimist 25/02/2010 23:12:32

  Να τα βάλουμε με τους Γερμανούς, αλλά μόνο όταν (και άν) καταφέρουμε να πληρώνουμε μόνοι μας τους λογαρισμούς μας. Τότε, ίσως, από Ευρωπέη να γίνουμε Ευρωπαίοι. Αυτά...

  • pikos avatar
   pikos @ optimist 25/02/2010 23:46:28

   Και γιατι να γίνεις κατι που αυτοί θελουν να γίνεις;
   Η Ευρώπη άραγε δεν ειναι βασισμένη στις Ελληνικές αρχές αλλα διαστρεβλωμένες απο τις δυτικόευρωπαϊκές αγκυλώσεις;
   Για να κανεις την Δημοκρατία οπως πραγματικα ηταν,θα πρέπει να εισαι Ελληνας,οχι φυλετικά αλλά στο σκεπτικό και τρόπο ζωης,αμα είσαι Ευρωπαίος μονο να μακελεύεσαι θα καταφέρνεις :)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ optimist 26/02/2010 00:01:23

   Δυστυχώς, αυτό είναι το ρεζουμέ. Όταν είσαι με το χέρι απλωμένο, δεν μπορείς το ίδιο χέρι να το κάνεις γροθιά και να το χτυπήσεις στο τραπέζι. Ας προσέχαμε...

  • kanis avatar
   kanis @ optimist 26/02/2010 14:41:40

   Αυριανιστή

   Αν πήγαινε με αυτή την λογική ο Κολοκοτρώνης, τώρα θα σε λέγανε ..."σιχτιρτσογλαν" !

 12. Στέργιος avatar
  Στέργιος 25/02/2010 23:21:41

  Διαβάστε αυτά που λέει το Focus για τους Έλληνες. Αντικαταστήστε τη λέξη "Έλληνας" με τη λέξη "Θεσσαλονικιός", και τότε ως εκ θαύματος, έχετε μπροστά σας ένα άρθρο αθηναϊκής εφημερίδας που περιγράφει τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

  Και τότε θα καταλάβετε:
  1) πόσο αδικημένοι και πικραμένοι νιώθουμε εμείς εδώ πάνω, και
  2) το χάσμα που τα αθηναϊκά ΜΜΕ και όσοι Αθηναίοι συμφωνούν με αυτά δημιουργούν ανάμεσα στους Θεσσαλονικείς και στους Αθηναίους.

 13. μαρικα avatar
  μαρικα 26/02/2010 00:03:53

  Υσηχια παιδια,εδω δεν ειναι τα πραγματα οπως τα νομιζεται.Οι Γερμανοι δεν επικροτουν αυτα που γραφη το ΦΟΚΟΥΣ.Συνελθεται,το κακο απο αλλου θα σας ευρει.Καλυτερα παρακολουθητε τις κυνησεις του ΓΑΠ.Να φοβωσαστε πιο πολυ
  τον ξαφνικο πατριωτισμο μερικων εκ των εκλεγμενων απο εσας πολιτικων σας.
  Και κατι αλλο ,σηκωστε τα μανικια και πιαστε δουλεια γιατι σας(μας)κλαιω.

 14. thespieys avatar
  thespieys 26/02/2010 00:07:17

  Το Focus είναι ιδιοκτησία της Hubert Burda Media που εκδίδει 250 περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας. Ο εβραικής καταγωγής Hubert Burda είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών (EPC), καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

  Ιδρυσε το Κέντρο Hubert Burda για Καινοτόμες Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University -Beer Sheva, στο Ισραήλ.

  Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένη στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες , η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ thespieys 26/02/2010 00:10:45

   διδακτορικό στις γκαιμπελικές πρακτικές συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα σπουδών της;

  • popolaros avatar
   popolaros @ thespieys 26/02/2010 10:37:09

   Είπα και εγώ.
   Περιούσιος είναι λοιπόν..έχουν κοινά με τον ΓΑΠ.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ thespieys 26/02/2010 11:42:08

   Από που προκύπτει ότι ο Burda είναι Εβραικής καταγωγής; Από αυτά που γράφεις; Μα αυτά είναι "αποζημιώσεις" και συλλογικές τύψεις συνείδησης!
   Μήπως επιδή το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας του απένειμε το 2004 το Βραβείο Leo Baeck; Ξέρεις πόσοι το έχουν πάρει; Π.χ. το 2007 το έδωσαν στην Καγγελλάριο Άνγκελα Μέρκελ!!
   Ο Burda γεννήθηκε το 1940 στη Χαιδελβέργη. Άν είχε Εβραική καταγωγή, το νήπιο θα είχε γίνει σαπούνι, όπως τόσα άλλα.
   Έλεος πιά μ' αυτό το "στυλάκι", με τους δήθεν Εβραίους κάτω από κάθε πέτρα, μέχρι και η γιαγια του Χίτλερ!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ thespieys 26/02/2010 11:47:20

   Όταν η γιαγιά του Χίτλερ ήταν κοριτσάκι την είχε αποπλανήσει με καραμέλες ένας εβραίος ραβίνος, που τη συνάντησε μέσα σε ένα κατάστημα αρωματικών σαπουνιών. Λίγο πριν πεθάνει, εκμυστηρεύθηκε το τρομερό μυστικό στον εγγονό της, που από τότε μίσησε θανάσιμα τους Εβραίους και θέλησε να τους κάνει όλους σαπούνια.
   Σύντομα θα το αναρτήσω και στην Βικιπαίδεια.

  • zonitis avatar
   zonitis @ thespieys 26/02/2010 12:29:40

   Αγαπητε Μαρκο Τ. Η ιστορια αυτη, για την οποια εγραψε ο Hans Frank, ειναι λανθασμενη, οπως απεδειξε ο Werner Maser

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ thespieys 26/02/2010 12:35:38

   Τον οποίο όμως ανασκεύασε ο Günther Verstauffen με εκτεταμένο άρθρο του στον τελευταίο τόμο των Historische Fragen (βρίσκεται ακομα στο τυπογραφείο).

  • thespieys avatar
   thespieys @ thespieys 26/02/2010 15:47:39

   Σβήστε το εβραικής καταγωγής, αν και ο τύπος είναι εβραικότερος των Εβραίων:

   Germany's Jewish community honored a publisher whose father profited from the disenfranchisement of Jews in Nazi Germany.

   Hubert Burda, 66, head of the Munich-based Hubert Burda Media firm, received the Leo Baeck Prize in recognition of his efforts to repair the wrongs committed by the preceding generation.

   Burda's father, who joined the Nazi party in 1938, acquired one of Germany's most modern and largest printing presses from the firm of Berthold, Ludwig and Karl Reiss, who were forced under the Nazis to sell at a tremendous loss.

   Charlotte Knobloch, head of the Central Council of Jews in Germany, gave Burda the prize in a ceremony Thursday, Nov. 2.

   Burda, who took over his father's publishing business in 1966, has been active in building connections between Jews and non-Jews in Germany, promoting close ties with Israel and supporting the revival of Jewish life in his home city of Munich.

   http://www.jweekly.com/article/full/30863/shorts-world/

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ thespieys 26/02/2010 19:55:33

   Είπαμε ήδη, το πήρε το βραβείο (όπως και η Μέρκελ)! Έκανε και πολλά άλλα φιλοισραηλινά. Για ν' αναπαυθεί η ψυχή του πατέρα και της μάνας του, που λέει και το παλιό καλό παιδί του λαού.
   Και δεν το λέω ειρωνικά αυτό το τελευταίο, όλοι θέλουμε την ψυχή των γονέων μας καθαρή, εκεί που είναι.

 15. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 26/02/2010 00:08:37

  τι εστι focus;

 16. μαρικα avatar
  μαρικα 26/02/2010 00:13:31

  thespieys Ακτιβος ετσι ειναι,απλως τα πσιδια εδω μεσα ειναι λιγο φωρτησμενα και δεν ηθελα νατα γραψω.Σε ευχαριστω

 17. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 26/02/2010 00:31:35

  Τελικά η ιστορία το μόνο που θα γράψει στο τέλος για την Γερμανία θα είναι για τις θηριωδίες του ναζισμού. Τίποτε άλλο.

  Η τεχνολογία που έχουν αναπτύξει δεν έχει βαρύνουσα ιστορική σημασία και όλο το πολιτιστικό τους έργο είναι αντιγραφή του έργου άλλων πολιτισμών και κυρίως του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

  Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχολείται κανένας άλλο πλέον με το focus και τις παπαριές του.

 18. ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ avatar
  ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ 26/02/2010 01:48:21

  Τι να πρωτοπουμε?Οταν οι Γοτθοι δεν υπηρχαν καν ουτε για δειγμα,οι Αρχαιοι Ελληνες στη Μινωϊκή Κρήτη είχαν -χιλιαδες χρονια π.Χ.-αποχετευτικο συστημα!!!Και μιλανε για πολιτισμο???....
  Βεβαια,αυτοι φερθηκαν πιο έξυπνα και αφομοιωσαν ο,τι καλυτερο εμεις τους δώσαμε!!!Τουλάχιστον ομως,εμεις δεν εχουμε στην ιστορια μας ουτε Νταχαου,ουτε Αουσβιτς!!.....

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ 26/02/2010 09:17:37

   Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας. Ακόμα μιλάμε για το τι κάναμε πριν 2 και 3.000 χρόνια. Κανείς δεν το αμφισβητεί, κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα και που είναι αυτός ο πολιτισμός του οποίου τα φώτα ναι μεν τα δώσαμε αλλά εμείς δεν κρατήσαμε τίποτα. Και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι με΄σα στο μυαλό μας. Άλλο οι αρχαίοι Έλληνες κι άλλο οι νεοέλληνες. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να αποδείξουμε ότι δεν είναι.

   Και κάτι άλλο. Πριν από πολλά χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε και κάτι σωστό. Οι Έλληνες έχουμε ένα τεράστιο ελάττωμα: Όταν όλα πάνε καλά είναι χάρη σ'εμάς. Όταν γίνεται κάτι στραβό φταίει πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Και στην τελική μην δίνετε άλλοθι σε όλους αυτούς τους προδότες πολιτικούς που κοίταξαν παντα τις τσέπες τους και μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεται ο Πάγκαλος (ο προδότης που έδωσε τον Οτσαλάν) ότι για την κατάσταση της οικονομίας φταίει η Γερμανία λόγω της κατοχής. Έλεος!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ 26/02/2010 12:03:09

   Στη μινωϊκή Κρήτη δεν μιλούσαν ελληνικά, γιατί δεν υπήρχαν Έλληνες. Τον λαό που κατοικούσε εκεί τον αποκαλούμε συμβατικά "Μινωίτες". Η ελληνική γλώσσα εισήχθη στο νησί με τους Μυκηναίους, μετά την καταστροφή των ανακτόρων της Κνωσού, τον 14ο αι. π.Χ. αν θυμάμαι καλά.
   Βαρέθηκα πια τις ιστορίες με τους Παρθενώνες και τις μαϊμούδες στα δέντρα! Μέχρι και εκείνος ο τύπος του ΠΑΣΟΚ (Αθανασόπουλος;) στη δίκη-εθνικό διασυρμό με το καλαμπόκι το είχε επικαλεστεί.
   Το "Ναι, αλλά και οι Αμερικάνοι καταπιέζουν τους μαύρους", κλασικό και αξεπέραστο κουκουεδίστικο επιχείρημα εποχής αοιδίμου Μπρέζνιεφ το ξέρετε;

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ 26/02/2010 17:52:26

   ναι, αλλά σήμερα δεν έχουμε ούτε αποχετευτικό σύστημα...

 19. Baroso avatar
  Baroso 26/02/2010 04:17:00

  Σε αυτό το επίπεδο δυστυχώς, είμαστε και είναι.... όλοι μαζί καραγκιόζηδες μεγίστου βεληνεκούς....δυστυχώς και πάλι...

  Δηλαδή με συγχωρείτε...υποθετικά μιλώντας πάντα...αν έβγαζε ο Θέμος εξώφυλλο στο Πρώτο Ψέμμα...το ριπάπα του Ζαχόπουλου για παράδειγμα να εφάπτεται της Γερμανικής σημαίας...τι θα έπρεπε να γίνει???
  Επιστράτευση για τον 3ο Παγκόσμειο Πόλεμο?
  Τι κατιναριό θεέ μου...

  ¨Ετσι...... ας ξεκατινιαστόυμε λίγο ακόμη με τους Γερμανούς "αδερφούς" μας.....μήπως και στρέψουμε το αυτοκαταστροφικό μας μένος σε κάτι ποιο θετικό, δημιουργικό και σωτήριο.....ελπίζοντας ότι εκεί που μετράει ...κάποιοι....διατηρώντας τη ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια τους...κάνουν τις κινήσεις που πρέπει...

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 08:15:30

  Ο Dr. Marc Faber, γκουρού των επενδύσεων, ολοκλήρωσε τη μηνιαία αναφορά του με τα παρακάτω σχόλια :

  "Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα.
  Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες.

  Αν αγοράσουμε PC, πάνε στην Ινδία.
  Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

  Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία.
  Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία.

  Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες,

  γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.


  Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."  Λοιπόν... στην Ελλάδα οι μπύρες είναι Γερμανικές,
  και οι πουτάνες είναι Ρωσίδες... άρα χέσε μέσα.

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 08:52:39

   Αυτό που είναι (ήταν;) Ελληνικό, και ήταν τσάμπα, ήταν το τοπίο. Περίμενε να δεις... Τι σου ετοιμάζει η Μπιρμπίλη... Πάντα για λογαριασμό των τρωκτικών που εξυπηρετούν Γερμανούς...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 09:00:27

   χαχα σου εχω ξαναπει.. θα ειμαστε η μονη χωρα που θα λαμπει στο συμπαν. ΦΒ φουλ. θα στελνουμε το δικο μας πρασινο μυνημα στο συμπαν. Ενα δικο μας SETI.

   http://www.youtube.com/watch?v=czOmbXr9CH0 και..

   http://www.youtube.com/watch?v=aEVXJ6IOhrY και..


   ΠΠ

  • λαουρα5 avatar
   λαουρα5 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 10:34:35

   δεν εχεις βαρε8ει να πιπιλιζεις κα8ε μερα τα ...αιολικα σου γλυφιτζουργια;;

   πανε παρακατω να 'πουλησεις' την 'πραματεια' σου

  • maquis avatar
   maquis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/02/2010 11:52:24

   Σωστός ο Αρχαίος. Δειτε το link αυτό των Κερκυραίων
   http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html
   Και εσεις μανταμ "λαουρα5" βγαλτε το "λα" απο το ψευδωνυμό σας και πηγαινετε ...να κάνετε το υπόλοιπο. Στον Κοπελούζο εργάζεστε;

 21. Περίεργος avatar
  Περίεργος 26/02/2010 08:37:26

  Πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και τις αιτίες για τις οποίες γράφτηκε και δημοσιεύτηκε.....
  Διαφωνεί κανείς με το κείμενο ??

  • mipapa71 avatar
   mipapa71 @ Περίεργος 26/02/2010 09:31:34

   Δεν διαφωνούμε. Μετη διαφορά ότι σε πολλά από αυτά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. Θα βγαίνουμε έξω, πάντα με παρέα. Θα τσακωνόμαστε για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Θα ρωτάμε για να πάμε στην πόλη γιατί έτσι δημιουργούμε σχέσεις. Όταν αρρωσταίνει κάποιος δικός μας θα κάνουμε τάματα στην Παναγιά και πάντα θα περιμένουμε να γίνει το θαύμα, τ' όνειρο. Ποτέ για μας ο χρόνος δεν θα είναι χρήμα γιατι ξέρουμε από τους παππούδες μας ότι ο χρόνος είναι Κρόνος που τρώει τα παιδιά του , οπότε δεν έχουμε χρεία (νατο και το αρχαιοελληνικό) χρημάτων πλούτων και ισχύος. Αυτά ας τα ψάχνουν άλλοι.

  • Αλεξάνδρα avatar
   Αλεξάνδρα @ Περίεργος 26/02/2010 09:58:57

   Οχι, υποτιμητικά στερεότυπα που αναφέρονται σε διαφορετικές πολιτισμικές συμπεριφορές βρίσκεις σε όλους τους λαούς, με ακόμη πιο σκληρές εκφράσεις, η διαφορά της κουλτούρας ειναι κάτι που συναντάται ακόμη και μέσα στο εσωτερικό των συνόρων ενός κράτους, πόσο μάλλον ανάμεσα σε λαούς που τους χωρίζουν πολύ περισσότερα.
   Πολλά στην καθημερινότητά μας, μας ενοχλούν,και ειμαστε καλοί στο να μαλλιοτραβιόμαστε μεταξύ μας, άλλα αντίστοιχα ενοχλούν και τους ίδιους για τους συμπατριώτες τους. Εδώ βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες, ξαφνικά ανακαλυψαν τον απεχθή κουτοπόνηρο Βαλκάνιο εχθρό που τρώει τα λεφτά του. Ο εχθρός πιο παλιά ήταν ο Εβραίος, μετά ο Πολωνός,ο Ρώσος ,τώρα ο Νότιος. Τι να γίνει...Κανένας δεν ενσαρκώνει το απόλυτο του πολιτισμού.Κακό δεν ειναι να εισαι διαφορετικός. Κακό ειναι να δαιμονοποιείς την διαφορετικότητα, ως Ο Κριτής με το Φραγγέλιο.

  • Αλεξάνδρα avatar
   Αλεξάνδρα @ Περίεργος 26/02/2010 10:05:47

   @mipapa71
   Πολύ πολύ καλό

 22. Νίκος avatar
  Νίκος 26/02/2010 09:45:23

  Ο,τι και να ειμαστε, ο πολιτισμος μας Χιτλερ και Νταχαου ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, και ας προσπαθουν απεγνωσμενα οι εντοπιοι ξενηλατοι ακαδημαϊκοι, και τρεχοντως πολτικοι Εφιάλτες, να μας πεισουν οτι καναμε (στους Τουρκους). Σιγα τα ωα. Αυτο τους τρωϊ. Αστους να χτυπιουνται.

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 26/02/2010 09:46:26

  "ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ". Αμαν μ' αυτον τον πληκτροδαιμονα ντε...

 24. kanis avatar
  kanis 26/02/2010 10:07:04

  Ποιός εκδοτικός οίκος εκδίδει στη Γερμανία το FOCUS;
  Αν δεν κάνω λάθος, εκδίδεται και σε άλλες χώρες.
  Ποιός είναι ο αρχικός εκδότης, μήπως ξέρει κανείς;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kanis 26/02/2010 11:15:11

   διάβασε πιο πάνω τι γράφει ο Θεσπιεύς

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ kanis 26/02/2010 11:21:02

   Hubert Burda Media. Έδρα Μόναχο.
   Publishes over 250 magazines worldwide with almost 70 titles in its German home market.
   Portfolio range: Women, fashion and entertainment (Burda Moden, Bunte, InStyle, ELLE, Freundin, Lisa).
   News, men and lifestyle (FOCUS, Super Illu, TV Spielfilm, Max, Playboy).
   Food and living (Mein Schöner Garten, Meine Familie & Ich, Das Haus).
   Consumer technology (CHIP magazine, Tomorrow).
   Market leader domestically, but also in several East European countries, Russia and Turkey.
   Vogel Burda Group is a joint venture with Vogel Media Group which publishes special interest ICT media in 17 countries throughout Europe and Asia.

   (Από wikipedia)

  • klausewitz avatar
   klausewitz @ kanis 26/02/2010 11:22:36

   Σ' ευχαριστώ δεν το είχα δει.
   Ο Θεσπιεύς καλύπτει πλήρως το θέμα !

   ...first we take Manhattan
   then we take Berlin...
   που τραγαουδάει κι ο Leonard Cohen.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ kanis 26/02/2010 11:47:16

   Ο Θεσπιεύς μάλλον γράφει π*πες, στρατηγέ.
   Δες το σχολιασμό μου παραπάνω. Ο δε Λεονάρδος ο Ιουδαίος Κεμπεκουά, μέχρι και βουδιστής καλόγερος έγινε για ένα φεγγάρι. Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, βεβαίως.
   Αλλά το Μανχάτταν τελικά το πήραν οι μαύροι. Όσο για το Βερολίνο, μάλλον οι Τούρκοι!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ kanis 26/02/2010 12:03:45

   Θυμάσαι αλήθεια στρατηγέ, σε ποιούς αναφέρεται o Καναδός τραγουδοποιός;
   Στην Γερμανική RAF, στην ομάδα Baader Meinhof!
   Πολύ ειρωνικό, πολύ σκληρά πικρό για να μοιάζει ότι τρέφει συμπάθεια. Το υπενθυμίζω, μην ακούσουμε πάλι από κανένα εξυπνοπούλι, ότι ΚΑΙ πίσω από την RAF ο "περιούσιος λαός" ήταν!

  • kanis avatar
   kanis @ kanis 26/02/2010 12:13:54

   sic...

   Μια ερώτηση για τον εκδότη έγινε κι εσύ θυμήθηκες και την "καλύβα του μπαρμπα Θωμά" !
   Ο εκδότης πάντως αυτός δεν είναι;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ kanis 26/02/2010 12:49:28

   Ja!

 25. Nikiforos avatar
  Nikiforos 26/02/2010 11:46:43

  Εγώ πάντως το βρήκα πολύ αστείο και δυστυχώς ή ευτυχώς όχι μακριά από την πραγματικότητα, αλλά γι'αυτό είμαστε special ως λαός, επειδή ζούμε στο δικό μας κόσμο!
  Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω την έναρξη αντιπαράθεσης με τους Γερμανούς γενικά για το θέμα αυτό. Κάτι τέτοια εξώφυλλα μπορεί απλά να είναι αποτέλεσμα marketing και τίποτα παραπάνω...

 26. Alkimos avatar
  Alkimos 26/02/2010 11:46:51

  Αν κάνουμε το λάθος να απαντήσουμε στους γερμανούς παρορμητικά (βλέπε Πετσάλνικος, Καμένος κ.λ.π.), δίνουμε λαβή για να χαρακτηριστούμε παιδαριώδης. Οι «τύποι» αυτοί, που ανέλαβαν εργολαβικά να απαξιώσουν τη χώρα μας, δεν καταλαβαίνουν από τέτοιου είδους αντιδράσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παιδιά χολερικών γονιών, που τους έχουν σε τέτοιο βαθμό υποβιβάσει, ώστε να μη μπορεί τίποτα άλλο πια να τους προσβάλει. Έχουν γίνει …«σκληρόπετσοι». Τα αδύνατά τους σημεία είναι όμως γνωστά…κι αν τους τα ρίξει κάποιος κατά πρόσωπο, υπάρχει ο κίνδυνος να …αυτοκτονήσουν, όπως έκανε ο …«ήρωάς» τους, ο Adolf.

 27. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 26/02/2010 12:27:04

  Προτείνω να ταπεινώσουμε τους βάρβαρους Γότθους με ένα καλό εξώφυλλο ως αντίπραξη στο Focus:

  Ο Πάγκαλος, με αρχαιοελληνικό χιτώνα και ιμάτιο XXXL να χτίζει έναν Παρθενώνα. Η Μέρκελ δίπλα, με κλασική στολή Βαλκυρίας (ξέρετε, με το κράνος με τα κέρατα) να είναι ανεβασμένη σε ένα δέντρο και να τρώει βελανίδια.
  Αν δεν σας αρέσει ο Πάγκαλος και θέλετε κάτι πιο light και σικάτο, προτείνω την γνωστή Υφυπουργό-"Κυριακή στο Χωριό" κ. Τζάκρη, με την ωραία φυσική ξανθιά κόμη, ενδεδυμένη στολή Ντορέτας Πέππα, της γνωστής ιέρειας του Δωδεκάθεου (αμιγούς αρβανίτικης καταγωγής, αν κρίνω από το επίθετο!)

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Μάρκο Τ 26/02/2010 19:58:34

   Μάρκο, προτιμώ την κα Τζάκρη. Γιατί άν σπάσει καμμιά σκαλωσιά την ώρα που ανεβαίνει ο Πάγκαλος, τι θ' απογίνουμε εν ώρα κρίσης, με αντιπρόεδρο στο νοσοκομείο;

 28. Άφατος avatar
  Άφατος 26/02/2010 12:39:01

  Όσες κατηγορίες και να μας προσάπτουν, όσα ελαττώματα και να έχουμε η απάντηση σε αυτούς είναι μία: ΝΑΖΙΣΜΟΣ...

 29. eregoz avatar
  eregoz 26/02/2010 12:40:19

  ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ Μ@@ΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΤΥΠΟΥ FOCUS..ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ,ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ? AYTOI ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΕ..ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

 30. Eleos avatar
  Eleos 26/02/2010 12:51:18

  Paratiriti xexases kai tus masonus evraious...
  Xese mas re paratiriti pou su ftaine oi komounistes akoma kai gia tis mlkies tu Focus.
  Eleos.Me tetia myala kala mas kanun.Rompes gia panta namaste

 31. daniel avatar
  daniel 26/02/2010 19:34:58

  Δε διαφωνεί κανείς με πολλά από αυτά που γράφτηκαν, αλλά το ειρωνικό και μειωτικό υφάκι που αυτά λέγονται.. Απαράδεκτο.. Γιναμε ξαφνικά οι αποδιοπομπαίοι της Ευρωπης να χουν να ασχολούνται, να ξεχνούν τα δικά τους προβλήματα που δεν είναι και λίγα..

 32. Διονυσιος Σπηλιωτοπουλος avatar
  Διονυσιος Σπηλιωτοπουλος 26/02/2010 20:31:10

  Dear gentlemen

  In reference to the publication of your precious magazine, appreciated world wide, and in particular the edition of the 22 of February, I would like to point out my satisfaction seeing on the cover, the discovery of one of the two arms as well as the final result of fixing it on the body

  I would suggest, to be given to the obtainer and moral fixer of the arm, as premium, it’s final part, in order to bring it with him as an amulet putting it in a place which is easily supposed.

  Regarding the negative text on Greece, I would suggest, first, to extinguish the enormous war debts that Germany owes to Greece and then, you should be entitled to state what you want.

  Remain sincerely yours

  Dionysios Spiliotopoulos

  Σε γενικες γραμμες, μας φωτογραφεισε. Αλλα...
  Η ακφαβητος μας ειναι ΑΥΤΗ.. Αν θελουν, ας την υιοθετησουν εκεινοι. Στο κατω κατω, η "λατινικη" γραφη, ("αγγλικη" για εμας...) δεν ειναι αλλη απο το ελληνικοτατο χαλκιδικο αλφαβητο. Η διαφορετικη προφορα... χαχαχα... δεν ειναι η "αυ8εντικη" η τεχνιτη "Ερασμιακη" που εκεινοι υοοθετουν για τις σπουδες τους, αλλα κατα μαλλον η ηττον, αυτη που χρησιμοποιουμε σημερα.
  Οσον δε αφορα την καρδια μας, που μας κανει να συμπεριφερομεθα ετσι, ειναι αυτο που μας κανει μοναδικους και συμπαθεις. Και αναφερομενος στην "απειθαρχεια" μας, καλυτερα ετσι, παρα να περιμενουμε στις 3 η ωρα την νυχτα, σε ερημο απο κινηση δρομο, να αναψη το πρασινο για να περασουμε απεναντι
  Διονυσος

 33. Βάγια Ντόβα avatar
  Βάγια Ντόβα 27/02/2010 20:23:24

  Γιατί ενοχλούνται όταν κάποιος λαός με το παρελθόν του δικού μας καμαρώνει για το εν λόγω ένδοξο παρελθόν του; Η απάντηση είναι απλή γιατί αν οι ίδιοι ανατρέξουν στο δικό τους παρελθόν θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη!!!!Οπότε θα πρέπει να κάνουν τους λαούς να μη κοιτάνε πίσω.Ένα μονάχα θέλω να τους θυμήσω ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!!!!!!

 34. Λαιος avatar
  Λαιος 28/02/2010 16:43:45

  'Εχουμε προβλήματα σαν λαός έχουμε και πρωτερήματα. Το χειρότερό μας ελάττωμα όμως αντικατοπτρίζεται στο ότι υπάρχουν άνθρωποι εδώ που συμφωνoύν και ενώνουν τις φωνές τους με αυτούς τους κρετίνους/κατίνες του FOCUS.

  Αν μισείτε τοσο πολύ τους εαυτούς σας και τη καταγωγή σας τότε μόνο ασχήμια και μιζέρια θα παράγετε γύρω σας.

  Οσο για τη Κωνσταντινούπολη που τη λέμε "ακόμα" ετσι ας θυμίσουμε σε αυτό το αμόρφωτο ανδράποδο των τραπεζών, οτι 1) Μετονομάσθηκε επισήμως σε Istanbul το 1924 (και οχι το 1453) από τον αγαπητό τους φίλο και συνεργάτη Μουσταφά Κεμάλ με την αναθεώρηση του νόμου περί ταχυδρομείων, την επομένη των σφαγών της Καταστροφής και μερικές δεκαετίες πριν τα προβοκατόρικα πογκρόμ που εξαφάνισαν τη τεράστια ελληνική παρουσία στη Πόλη.(μαζί με άπειρα άλλα ελληνικά τοπονύμια) Μήπως η δική τους χώρα δεν ονομάζεται είτε Deutchland είτε Germany είτε Allemagne ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, τα ιστορικά βιώματα και τη γλώσσα διαφόρων λαών?

  2) Το αλφάβητό μας το χρησιμοποιούμε σχεδόν ατόφιο από τότε που οι αρχαίοι διασκεύασαν το φοινικικό. Η Νέα Ελληνική Γλώσσα είναι ίσως το πιο σημαντικό "ερείπιο"/κειμήλιο του Ευρωπαικού πολιτισμού. Της οφείλουν τον σεβασμό τους περισσότερο απ'ότι στον Παρθενώνα και στην Αφροδίτη της Μήλου. Επιπλέον να θυμίσουμε οτι η αντιπαράθεση μεταξύ μίας "δημοτικής" και μίας "καθαρής" ελληνικής γλώσσας υφίσταται σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ελληνικών από την αρχαιότητα αδιάκοπα! Η σύγχρονη γερμανική κοινή γλώσσα στην οποία γράφουν αυτοί οι ηλίθιοι "δημοσιογράφοι", πήρε αυτή τη μορφή μετά απο την εισαγωγή στα γερμανικά του αρχαίου ελληνικού συντακτικού. Αυτά για να μην ακούγονται αηδίες περί γοτθικών και ελληνικής "γλωσσικής παραβατικότητας"

 35. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 02/03/2010 20:19:45

  μια απάντηση αντάξιά μας....:
  (την βάζω μαζί με το εξώφυλλο της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ την κυριακή που μας πέρασε: ολοσέλιδη, να πυροβολείται στο μπλόκο της Κοκκινιάς η Αφροδίτη... κρατείστε την στον υπολογιστή σας, με αυτές τις εικόνες μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, μιας και τα βιβλία των σχολείων γεμίσαν με σκίτσα άρρωστα καλλικατζαράκια...)

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 02/03/2010 20:20:44

   «Κύριε διευθυντά
   Θα ήθελα να συγχαρώ τούς συναδέλφους του περιοδικού σας για την τόσο επιτυχημένη προβοκάτσια τους με το περιβόητο πλέον, εξώφυλλο σας. Κατόρθωσε να παρασύρει τους αδιόρθωτα παρορμητικούς συμπατριώτες μου, σε συναισθηματικές αντιδράσεις , αδιανόητες για ένα καθεστώς ελευθερίας του Τύπου (;) και ν' αποτρέψει μια ψύχραιμη απάντηση στην πραγματική πρόκληση ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη για να βοηθήσει τους 'Έλληνες». Δεν θα αμφισβητήσω τις βαρύτατες ευθύνες όλων των κατοίκων αυτής της χώρας και την υποχρέωση μας να προχωρήσουμε σε οδυνηρές θυσίες για την ανασύνταξη της οικονομίας μας. Ούτε είμαι απ' αυτούς που θέλουν να βάλει ο Γερμανός φορολογούμενος το χέρι στην τσέπη για να μας βοηθήσει. Θα μου αρκούσε να βγάλει ο Γερμανός εταίρος το χέρι του, που έχει χωθεί βαθύτερα,από την δική μου τσέπη και λεηλατεί την ελληνική Οικονομία όπως συνέβη και κατά την ναζιστική κατοχή- λεηλασία για την οποίαν μας οφείλετε ακόμη τις περιβόητες πολεμικές επανορθώσεις.

   Θα σας θυμίσω ότι την παραμονή της εισδοχής μας στην ευρωζώνη η ισοτιμία της δραχμής προς το μάρκο ήταν 174=1, αλλά η ισοτιμία δαχμης=ευρώ ορίσθηκε σε 375=1 που σημαίνει ότι η αγοραστική αξία του μάρκου, στην Ελλάδα, τριπλασιάσθηκε.

   Υπεραπλουστευμένα εάν ο Γερμανός φορολογούμενος- που σήμερα αρνείται και ορθά, να βάλει το χέρι στην τσέπη- αγόραζε ένα κιλό λάδι με ένα μάρκο την επομένη με το ίδιο μάρκο , που είχε βαφτίσει ευρώ, αγόραζε τρία κιλά λάδι περίπου. Πως έγινε αυτό; Θα συνιστούσα να μην επιδιώξετε δικαστική διερεύνηση γιατί στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν θα καθόντουσαν μόνον Έλληνες. Το αποτέλεσμα

   Έχει σημασία.

   Σήμερα το γερμανικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει το 38% της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίσουμε την γιγαντιαία εξαγορά του ΟΤΕ από την D.T. ενώ υφιστάμεθα διάφορους εκβιασμούς 'όπως ν΄ αγοράσουμε τα ελαττωματικά υποβρύχια σας.

   Η προβοκάτσια, λοιπόν , του περιοδικού σας επέτυχε. 'Ένα μόνον λάθος έγινε, γεγονός που με που με κάνει ν' ανησυχώ προσωπικά. Αυτό το «απατεώνες» και «αλήτες» μου θύμισε τον στοίχο του νομπελίστα μας Ελύτη για την μεγάλη εξέγερση την ημέρα της εθνικής μας επετείου το '43.Απέναντι στα μουσκέτα του κατακτητή γράφει στάθηκαν « παιδιά με γυμνά γόνατα, που τους έλεγαν αλήτες». Συγγνώμη που το θυμήθηκα, αλλά ήμουν ένας από τους «αλήτες» εκείνους. Δεν μνησικακώ. Προσωπικά γλύτωσα με ένα σημάδι στο πετσί μου. Ο διπλανός μου τέλειωσε στο Άουσβιτς.

   Δεν μνησικακώ. Ανησυχώ..


   Γιάννης Καψής

   Δημοσιογράφος-πρώην υπουργός των εξωτερικών .

 36. antigoni avatar
  antigoni 03/03/2010 01:47:40

  MAGKIA M-A-S!!!emeis ma8ainoume arxaia ellinika kai istoria dioti eimaste uperifanoi gia to parel8on mas!eseis ntrepeste kan na koitaksete pisw!!!to mono pou 8a deite einai o hitler!!!allo na eisai i xwra opou genni8ike o platwnas,o aristofanis,o swkratis,i dimokratia kai o politismos kai allo na anikeis sti xwra pou ekane 2 pagkosmious polemous kai gennise ton hitler!!Mporei na eixame perissotera 8umata ston emfulio alla itan ellines!Eseis nazistes mou kaloi(o 8eos na sas kanei kalous)mpikate se alles xwres k speirate to 8anato!!!Kai kati teleutaio!kseroume na zoume vazoume ta piata stin mesi giati eimaste parea..de kanoume san ki esas diakopes k trwme apo mia salata o ka8enas!!ksodeuoume giati kseroume na zoume omadika kai wraia!!gi auto allwste exete tis dekaplasies autoktonies sti xwra sas!Giati eiste robbot!!oso kai na prospa8eite na mas kanete na viwsoume ksana tin katoxi..de 8a to kataferete...i istoria epanalamvanete kai oi nikites eimaste pali emeis!

  hi hitler!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ antigoni 03/03/2010 02:15:50

   Βρε Αντιγόνη μαζί σου, αλλά μαθαίνουμε αρχαία ελληνικά για να γράφουμε greeklish;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.