#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2011 20:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Eurogroup "άδειασε" τον Ομπάμα !!!

[caption id="attachment_122580" align="alignleft" width="600" caption="Ο απεσταλμένος του Ομπάμα"][/caption]

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ευρώπη που απειλούν την συνοχή της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια του Γιουρογκρούπ οι ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν στην ουσία τις προτάσεις του... πλανητάρχη Μπ. Ομπάμα και του απεσταλμένου του, Τ. Γκάιτνερ, ο οποίος πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία σε συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Ο Αμερικανός υπουργός  είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του: «μειώστε τους φόρους και αυξήστε τις κρατικές δαπάνες για να ξεπεράσετε την κρίση». Πρότεινε επίσης την εκτύπωση ευρώ ώστε να λυθεί το πρόβλημα του χρέους και την εφαρμογή του σχεδίου TALF που εφάρμοσε και η αμερικανική κυβέρνηση μετά την κατάρρευση της Lehman.

Ομως, στην ουσία οι Ευρωπαίοι πέταξαν έξω από τη σύνοδο τον Γκάιτνερ και τις απόψεις τους με τον Γιούνκερ να δηλώνει ότι δε συζητάμε με χώρα εκτός Γιουργκρούπ.

Δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει πόλεμο Ευρώπης – ΗΠΑ, ανικανότητα να λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας, ή νέο γύρο αναταράξεων.

Ομως, το να μην τα βρίσκουν οι δύο πλευρές του ατλαντικού σημαίνει ότι πάμε σε παγκόσμια ύφεση χωρίς σωσίβιο.

Να σταματήσουν οι δηλώσεις περί διάλυσης του ευρώ

Ο Γκάιτνερ κάλεσε την Ευρώπη να βάλει τέλος στις «αόριστες δηλώσεις» αξιωματούχων για πιθανή διάλυση της ευρωζώνης. Εκτίμησε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να συγκρατήσει την κρίση χρέους, αλλά ότι θα «πρέπει να επιλέξει να το κάνει», προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Reuters, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ άσκησε στους ομολόγους του από την ευρωζώνη πιέσεις να γίνει μόχλευση στα κεφάλαια του EFSF προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδοτική του ικανότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/09/2011 20:30:38

  από χθες βαρούσαν τα τύμπανα...

  Eν μέσω κλιμάκωσης στην Ανατ. Μεσόγειο κλιμακώνεται και η χρηματαγοραία νομισματική σύγκρουση ΕΕ-ΗΠΑ… “Γαλλικές” συστάσεις ECB προς Τίμοθι Γκάιτνερ, τι ακριβώς να κάνει με τις συμβουλές του…

  Ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ συνέστησε στα “γαλλικά” στον Τίμοθι Γκάιτνερ
  -όπως μετέδωσε χθες το Bloomberg-
  “να πάρει τις συμβουλές του και να τις χρησιμοποιήσει
  για να τυλίγει ψάρια -στην καλύτερη περίπτωση-…”

  • madprof avatar
   madprof @ αλλενάκι 17/09/2011 01:00:27

   Ήγγικεν η ώρα της ιστορίας για τους ΛηστοΝεοελληναράδες της αρπαχτής και της λαμογιάς! Είναι λυπηρό να πληρώσουν μόνο οι αμνοί τον υπαρξιακό, κοινωνικό και οικονομικό ευτελισμό και να βιώσουν την προσωπική τους ταπείνωση με εσωστρέφεια ενώ τα ερίφια θα επενδύουν τα Ληστεμένα Χρυσαφικά, Ασημικά και Χάλκινα του προτεκτοράτου. Η ανοχή είναι Συνενοχή!
   Προσωπικά εδώ που φτάσαμε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν κυρίως το μέλλον των νέων βλαστών των Ελλήνων πολιτών και των πολιτών που εργάζονται τίμια και αξιοπρεπώς για να επιβιώσουν σ’ αυτή την χώρα που «γέννησε» την φιλοσοφία, την φιλοξενία, το Δημοκρατικό πολίτευμα και την τραγωδία ως διδασκαλία αγωγής των πολιτών στο δημοκρατικό πολίτευμα πριν 2.500 χρόνια, κλπ. προτιμώ να έχω κυβερνήτες Γερμανούς παρά Μιάσματα και Γκοτζαμάνικες δραχμούλες (καρατσεκαρισμένα δεν είμαι ευρωλιγούρης*, απλά έτυχε λόγω σπουδών να ζήσω για μεγάλο διάστημα στην Ευρώπη και ξέρω τι σημαίνει Δημοκρατική διακυβέρνηση (sic!))!
   Στο υπαρξιακό και βιωματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήσανε τους πολίτες και την/τον διεθνή απαξίωση-ευτελισμό-διασυρμό που επεφύλαξαν στην πατρίδα μας, τα Μιάσματα της Μεταπολιτευτικής Νομενκλατούρας, ο εγκλεισμός τους σε ευαγή ιδρύματατα Λευκών κελιών με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται πληρώνοντας εισιτήριο ισότιμο Ζωολογικού κήπου (sic!) είναι πολυτέλεια!
   Καλύτερα λοιπόν Γερμανός Κυβερνήτης, Γερμανοί επίτροποι-υπουργοί και Γερμανοί τραπεζίτες να ελέγχουν τα πλειοψηφικά πακέτα των τραπεζών ώστε να επενδύονται αξιοκρατικά τα αποθεματικά των τραπεζών (δηλαδή κυρίως οι αποταμιεύσεις των πολιτών!) Παρά ΓερμανοΤσολιάδες ΚομματοΤραπεζοΚοτζαμπασοΣυμορριτοΚαπιταλοΛήσταρχοι και Γκοτζαμάνικη δραχμούλα!
   Το πολιτικό ήθος που θα έπρεπε να διέπει την πολιτική ζωή του τόπου και θα έπρεπε να διαφυλάσσουν οι φορείς της πολιτικής εξουσίας έχει απεμποληθεί από το σύνολο σχεδόν του “πολιτικού” προσωπικού της χώρας! Η Ανοχή είναι Συνενοχή!
   No Mercy! στα Μιάσματα!
   Δεν έχουν ήθος, εφαρμόζουν τον νόμο της omerta (ένοχη μαφιόζικη σιωπή (sic!)) για την κάστα τους και καταφέρονται εναντίον όλων των Ελλήνων πλέον, οι Μαριονετοθεομπαίχτες! Αιδώς Αχρείοι!
   Περιμένοντας τους βαρβάρους λοιπόν για ένα καλύτερο μέλλον των γενεών που έρχονται και περίλυπος για τα βάσανα που έμμεσα τους φορτώσαμε, παραφράζω πάλι από τον Μέγιστο και το ποιητικό του απόσταγμα που είναι καλά φυλαγμένο από την ποιότητά του και μόνο : Απολείπειν λαός τους Φαύλους –Διεφθαρμένους ΔημαγωΤατιανοΤσιτσιολινοΠολιτικάντηδές του!

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ madprof 17/09/2011 08:21:43

    Εγκρίνω και επαυξάνω, φτάνει οι Γερμανοί Ηγέτες μας, να μας αντιμετωπίζουν ισότιμα με τους Γερμανούς!!!

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 20:34:03

  Έρμε Ομπάμα...
  Ταλαίπωρη Αυτοκρατορία, τζάμπα τους παρακολουθείς όλους.
  Μάθανε πως ..στε, πλακώσανε κι οι Λουξεμβούργιοι.

  Οι Γερμανοί χοντραίνουν το παιγνίδι με τους Αγγλοσάξονες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 16/09/2011 20:45:38

   Μάλλον ήρθε η ώρα να πηδήξουμε από το τραίνο της Ε"Ε", Προφήτη...

   • man8os avatar
    man8os @ Αυριανιστής 16/09/2011 21:16:35

    Το τρενο παρεχει αεροσακους...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ man8os 16/09/2011 21:25:18

     οι αερόσακοι είναι σαν τα υποβρύχια: Γέρνουν και προστατεύουν ΜΟΝΟ τον κατασκευαστή τους. Για εσένα και για μένα νοιάζονται όσο νοιαζόταν η Κομαντατούρ στην Κατοχή για την ισορροπία της διαίτης των Ελλήνων και για τον καθαρό αέρα των Καλαβρύτων. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ από τότε;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/09/2011 21:22:46

  δεν είμαι στο ...συμβούλιο, για να ξέρω από μέσα, αλλά να τι εικάζω:

  1. Οι Αμερικάνοι έχουν βιώσει την δικιά τους εκδοχή Μεγάλης Υφεσης που όλα τα βιβλία αποδόδουν και σε έλλειψη ρευστότητας. Οι ΗΠΑ είναι "Η"ΠΑ. Μία χώρα. Οι Ευρωπαίοι δεν υπάρχουν σαν μία χώρα, είναι Γερμανοί και Γάλλοι και διάφοροι περιφερειακοί. Οι Γερμανοί έχουν βιώσει υπερπληθωρισμό, και τώρα, στην χώρα τους, και εν μέρει και στην ΕΕ, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Πιστέυουν ότι έχουν ήδη προστατευθεί από την όποια κατάρευση Ευρωζώνης -- που μοιάζει αναπόφευκτη (όπως την ξέρουμε τουλάχιστον). Αρα δεν είναι accommodating με την χρηματοοικονομική έννοια του όρου. Αυτοί θα είναι καλά και εμείς θα είμαστε αυτό που πάμε να γίνουμε, και όσο δεν μιλάμε, αυτοί θα είναι καλύτερα.

  2. Το δευτερο είναι υπόθεση εργασίας. Ο Ομπάμα είναι εκλεκτός των Ευρωπαίων. Τον εξέλεξε η Ευρωπαϊκή επιρροή στις ΗΠΑ μέσα από τα σοσιαλιστικά προγράμματα παροχών και προσδοκιών προς, με συγχωρείτε χαχολίζοντες. Αυτό είναι το κόμμα των Δημοκρατικών. Η Αμερικάνική εκδοχή του Πασόκ και του ΑΓΠ/ΓΑΠ. Ο Ομπαμα είναι περίπου lame duck. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν το Νομοθετικό και είναι ανοδικοί. Αυτός ο διαχωρισμός μας ξενίζει αλλά είναι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με τις όποιες ατέλειές της. Αρα ο Ομπάμα έχει μειωμένη ισχύ και στα ματια των Γερμανών μειωμένο κύρος. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Η (Γερμανικής έμπνευσης) Πράσινη Παπάρα εξευτελίστηκε (με την χρεοκοπία της Solyndra (φ/β) να ακουμπάει το ίδιο τον ΓΑΠ -- σορυ! τον Ομπάμα εννοούσα, αλλά και ο δικός μας στον ίδιο δρόμο είναι). Αρα ίσως καμένο το χαρτί του Ομπάμα για τους "Ευρωπαίους.

  3. Ο Γκάϊτνερ είναι σωστός, και η προσέγγισή του για την Αμερική στην διαχείριση της κρίσης τεχνοκρατικά σωστή. Αυτά που εικάζω λέει στσι Ευρωπέη είναι σωστά εάν η Ευρώπη είναι "Ενωμένη" Ευρώπη, που δεν είναι. Σκατοφεουδαρχίες είναι αλλά είμαι πιο Ευρωσκεπτικιστής παρά αντι-Δημοκρατικός -- αμαρτία εξομολογημένη κλπ.

  4. Εάν οι ΗΠΑ φοβηθούν ότι το Ευρωπαϊκό θέμα θα τους ξαναπάει σε κατάσταση 2008, φοβάμαι ότι έχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τρόπους να αυτοπροστατευτούν (οικονομικά) και τότε θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι και θα αγοράσω μετοχές GM.

  Αυτά καταλαβαίνω εγώ ο φτωχός και καταφορολογημένος.

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ archaeopteryx 17/09/2011 01:43:56

   Λοιπόν ... ο Τίμοθι αυτοπροσκαλέστηκε μέσω της ''πρωτοβουλίας'' της Πολωνίας (κάτι αντιπυραυλικές ασπίδες κόντρα στη Ρωσία τις θυμάστε που θα τις τοποθετουσαν οι Αμερικάνσκι?) και καίγεται να κάνει την ΕΕ να ακολουθήσει τις Αμερικάνικες οικονομικές πολιτικές (= ανεξέλεγκτη εκτύπωση πράσινου χαρτιού, bale-outs των κολλητων, Chicago Economics - απορυθμίσεις του ελέγχου των αγορών , εκμηδένιση του κρατικού παρεμβατισμού και όλα αυτά τα όμορφα πράγματα του Αμερικανικού ονείρου) γιατί βλέπει το Δολάριο στο 1,45 έναντι του Ευρώ (που είναι σε κρίση απο το 2009 και άρα αδύναμο) ... φαντάσου τι πληθωριστικό πρόβλημα τρέχει να μαζέψει ... δε σε πάω στα εσωτερικά προβλήματα (16% Ανεργία) και ούτε στις τεράστιες εξαγωγές προϊόντων που έχουν οι Αμερικάνσκι (που περιορίζονται στα CD του 50Cent ,τις εκπομπές της Oprahς και άντε για να λέμε και μερικά δυνατά χαρτιά, μερικές εταιρίες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών...).
   τον ελεγχο των πετρελαίων τον έχασαν προ πολλου (κατι πανε να ξανακάνουνε με το Ιρακ βεβαια τελευταια), την αγορά οπλικων συστηματων την χανουνε και αυτή, τα πράσινα χαρτάκια που φλόμωσαν τον πλανήτη αρχίσανε και γυρνάνε πίσω (εκεί να δεις κατήφορο που θα κάνει το νόμισμα) και τι τους απέμεινε ουσιαστικό?
   Η Wall Str. , και η ισχύ που έχει το δολάριο ως πρώτο νόμισμα συναλλαγών ... να δούμε ως πότε και τι ακόμη θα μηχανευτούν να διατηρήσουν την παρακμάζουσα Αυτοκρατορία τους
   και έρχομαι πάλι στον Τίμοθι όπου ήρθε εδώ να πείσει τους Ευρωπαίους να αρχίσουν τα παίζουν με τους ίδιους όρους οπως το παιζουν οι Αμερικανοί το παιχνίδι του παγκοσμίου Σκάκι, μπας και αρχίσουν να ρεφάρουν τίποτα. Αλλά ο Ευρωπαίος έχει τα παραγωγικά μέσα υπό τον ελέγχό του που είναι ο πραγματικός καθοριστικός παράγοντας της οικονομίας ... κι έτσι την τσίμπησε την Πορτούλα του και καληνύχτα ...

   the world is changing dear unkle Sam ...

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 21:54:05

  Ο Γκάιτνερ, κατά το Μπλουμπεργκ πάντα, ήταν σωστός..
  Τούς είπε : "έχετε τα μέσα να το κάνετε, αποφασίστε λοιπόν να το κάνετε" (τη διάσωση της Ευρωζώνης και τη συνακόλουθη σταθεροποίηση).

  Όλη η υπόθεση είναι ψυχικά τραύματα Βαϊμάρης κατά ψυχικών τραυμάτων 1929.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 22:04:58

  Επίσης και ο Σορος εμφανίζεται σωστός :
  "Η Γερμανία νομίζει ότι έχει επιλογή (αν θα σώσει ή δεν θα σώσει την Ευρωζώνη) αλλά αυτό είναι λάθος".

  Τονίζω το "εμφανίζεται".
  Το να σώσει η Γερμανία την ΕΖ σημαίνει ένα πράγμα, κι αυτό το ξέρουν εξ αρχής όλοι οι σοβαροί, οικονομολόγοι και μη : να κόψει ευρώ.

  Αλλά αυτό θα πληθωρίσει τις αποταμιεύσεις των Γερμανών και θα ξυπνήσει φαντάσματα της Βαϊμάρης.

  Εκεί κολλάει όλη η υπόθεση.

  Από την άλλη, οι αποταμιεύσεις των Γερμανών σχηματίσθηκαν από την οικονομική "αποικιοποίηση" του Νότου και της Ανατολής.
  Μόνο που οι Γερμανοί αυτό το θεωρούν νικηφόρο πολεμικό δεδομένο που επειδή τους ευνοεί δεν διανοούνται ότι μπορεί να ανατραπεί. Πολλώ δε μάλλον όταν θέλουν να επεκτείνουν την "αποικιοποίηση" σε κατοχή.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Προφήτης 17/09/2011 02:12:40

   Έχεις δίκιο. Οι Γερμανοί αντιδρούν παβλοφικά στο σενάριο του κοψίματος ευρώ, πράγματα ΕΝΤΕΛΩΣ παράλογο στις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ συνθήκες. 2011 έχουμε, οχι 1911. Και σιγά τα ωά, στη χειρότερη περίπτωση θα ανέβαινε πρόσκαιρα 1-2 μονάδες ο μέσος όρος, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

   Οι Αμερικάνοι την κάνανε τη μεγάλη μπίζνα με το σπρώξιμο της κρίσης του 2008 κάτω από το χαλί, Αριστοτεχνική δουλειά (απατεωνιά, αλλά η δουλειά έγινε). Οι Ευρωπαίοι έχουν έναν κομπλεξικό που θέλει να αποδείξει πως είναι πιο Γερμανός από τους Γερμανούς (αφού είναι Βιετναμέζος εκ καταγωγής), με ένα κόμμα του 5%, μίας χώρας εκ των 27, να κοντεύει να διαλύσει το σύστημα. Να τρελαίνεσαι.

 6. doonies avatar
  doonies 16/09/2011 22:43:48

  Sieg heil ist wieder da,fuer diejenigen die kappieren koennen
  raus mit den deutschen schweinen
  ich bedauere mich,dass ich habe drei Jahren verloren um in Deutshland zu studieren
  geht zu Hell,ihr Arschloecher !

 7. φωνη avatar
  φωνη 16/09/2011 23:38:40

  Επί της ουσίας η Γερμανία, και όχι η Ευρώπη, άδειασε τον Ομπάμα και το πραγματικό πρόβλημα της Γερμανίας δεν είναι ότι ο συνομιλητής τους είναι εκτός Ευρωζώνης. Το βασικό πρόβλημα της Γερμανίας είναι η θέση της Αμερικής για την Ευρωπαϊκή κρίση και δε θέλει να δώσει σε αυτήν τη θέση περισσότερο έδαφος μέσα στις συζητήσεις και στα όργανα αποφάσεων της Ευρώπης.

  Η Αμερική το είπε ότι επιθυμεί να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της κρίσης στην Ευρώπη, για να αποφευχθεί ντόμινο που θα αγγίξει στο τέλος και την ίδια την Αμερική. Η Αμερική θέλει να αποφύγει ευθείες κερδοσκοπικές επιθέσεις. Επίσης, δε νομίζω να επιθυμεί και μια πολύ ισχυρή Γερμανία στην Ευρώπη που θα ελέγχει πλήρως και βορρά και νότο.

  Η Γερμανία, όμως, όσο η κρίση παρατείνεται εν μέρη με δικό της έλεγχο, μπορεί και εξασφαλίζει πλεονεκτήματα σημαντικά στο νότο εκβιάζοντας με τα δάνεια που δίνει. Η Γερμανία ονειρεύεται έναν ευρωπαϊκό νότο- αποικία της Γερμανίας, στον οποίο θα έχει χαμηλά μεροκάματα, θα μεταφέρει την παραγωγή της και θα έχει πρόσβαση στον ενεργειακό του πλούτο. Και θα κρατήσει έναν υγιή και πιο συνεκτικό ευρωπαϊκό βορρά στον οποίον θα ηγεμονεύει. Και έτσι θα ηγεμονεύει σε όλη την Ευρώπη.

  Αυτό που βολεύει τη Γερμανία κάνει κακό στην Αμερική. Γιαυτό και η Αμερική προσπαθεί να συνετίσει τη Γερμανία και να την πιέσει να επιταχύνει και να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Αλλά η Γερμανία, έτσι όπως τα βλέπει τα πράγματα, δε νομίζω να βρίσκει σημαντικούς λόγους να κάνει τη χάρη στην Αμερική.

 8. Τεος avatar
  Τεος 17/09/2011 00:38:35

  Οι Γερμανοί αιματοκύλισαν τον κόσμο δύο φορές και δεν θα δίσταζαν να το κάνουν και τρίτη εαν μπορούσαν. Τα Αμερικανάκια όμως ήξεραν τι έκαναν όταν αφήσαν τους Γερμανούς χωρίς στρατό, τέτοιος λαός όπως και οι Γιαπωνέζοι είναι επικύνδυνοι. Επιπλέον οι Γερμανοί ακόμα και αν ήθελαν να φανούν αχάριστοι και προδοτικοί έναντι στους Αμερικανούς που τους χρωστάνε σχεδόν τα πάντα για το μεταπολεμικό τους θαύμα γνωρίζουν οτι χωρίς στρατό είναι μηδέν, μια ετσι να κανουν τα Αμερικανάκια στις γερμανικές βάσεις του Βισμπάντεν και του Μανχαιμ και αλλου η χοντρόΜέρκελ θα κανει τουμπεκι ψιλοκομένο. Πού οφείλεται λοιπόν το θράσος των ευρωπαίων ; η γνώμη μου είναι στους Γάλλους, εάν οι Γάλλοι πέρναν το μέρος των Αμερικανών η κρίση στην Ευρώπη θα τελείωνε με την εκτύπωση χαρτονομίσματος και των αλλων μέτρων των Αμερικανών. Οι Γάλλοι πάντα είχαν και έχουν αντιαμερικανισμό, λόγω ζήλειας, εθνικισμού και άλλων συνδρόμως που διακάτεχονται από την εποχή του Ναπολέοντα. Η σουπιά ο Σαρκοζί είναι πίσω από πολλά .....

 9. ο ξένος avatar
  ο ξένος 17/09/2011 00:59:32

  Οι Γερμανοί έχουν μαζέψει όλο το μπαγιόκο και θέλουν σκληρό ευρώ για να μην χάνουν αξία τα μαζεμένα τους. Δεν προτιμούν επενδύσεις και τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης, σαν αντίδοτο στην κρίση. Ο γερασμένος και μίζερος γερμανικός λαός προτιμά η χώρα του να κάνει τον Τοκογλύφο, να μας δανείζει και να μας γδύνει, υπό την επήρεια της προπαγάνδας των ΜΜΕ, δηλαδή του γερμανικού κεφαλαίου.
  Οι ΗΠΑ προτιμούν μια ισχυρή ενωμένη Ευρώπη, "κάποιον να μιλάνε στο τηλέφωνο", αλλά όχι υπό ναζιστική κυριαρχία που τη φοβούνται.
  Ελλάδα-ΗΠΑ έχουν πολεμήσει ως σύμμαχοι σε όλους τους πολέμους της Ιστορίας από συστάσεως των δύο κρατών. Αν λάβουμε υπόψη και την παραδοσιακή Τουρκοφιλία των Γερμανών, νομίζω ότι είναι φανερό με ποιον πρέπει να είμαστε.

 10. Grigoris avatar
  Grigoris 17/09/2011 09:47:12

  Αγαπητε Τεος εχεις δικιο! Διαβασα τα σχολια σου! Δυστυχως η κατασταση οδηγει σε δυσαρευστες καταστασεις! Ο αμερικανος ΥΠΟΙΚ ξερει τι λεει... αλλα η Γερμανια με την "στηριξη" της Γαλλιας βουλιαζουν την ΕΕ, την ευρωζωνη και οδηγουμαστε σε μερικα χρονια (οχι πολλα!) σε παρομοιες καταστασεις του 1939! Που ειναι η Ελλαδα σε ολα αυτα? Πραγματικα δεν ξερω!

 11. zonianos avatar
  zonianos 17/09/2011 12:00:07

  Προς doonies.

  εγω στην θεση σου θα απεφευγα να γραφω στα Γερμανικα.
  Τουλαχιστον θα παρακαλουσα καποιον που κατεχει την Γερμανικη Γλωσσα να
  διορθωσεις τις μπουρδολογιες.Φαινεται οτι εφαγες Σουτ μετα πο τρια χρονια σπουδων αλλιως δεν εξηγειται το αρωστημενο μισος σου.

 12. drider avatar
  drider 17/09/2011 12:03:11

  Δεν κατάλαβα μια από τις δηλώσεις-αποστροφές του Γκάιθνερ:
  "One of the starkest ways to emphasize the importance of Europe getting on top of this is that you don't want the future of Europe to rest in the hands of those who provide financing to the IMF"

  Τί εννοεί ο ποιητής λέγοντας ότι "δεν θέλετε το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί στα χέρια αυτών που χρηματοδοτούν το ΔΝΤ";

  Το ΔΝΤ δεν χρηματοδοτείται από κυβερνήσεις όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία κτλ. ;;;;

 13. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 17/09/2011 12:50:38

  Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι . Οι Αμερικάνοι σου λέει , τι γίνεται εδώ ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι .

  ( Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε,Αθ. Ρακοβαλή ,2η έκδοση,1997, σελ: 77)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.