#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2012 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 35-40 % δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει!Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Και φυσικά ο καθένας  ό,τι θέλει γράφει και ό,τι θέλει πιστεύει.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως αναφέρουν κάτι πρωτοφανές και απίστευτο κατά τους δημοσκόπους. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια , μια εβδομάδα πριν από την κάλπη, το 35-40% των ψήφων φαίνεται να είναι "αδιάθετο". Δεν έχουν δηλαδή αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν!!!

Από αυτούς φαίνεται ότι :

- Το 30% θα αποφασίσει αυτό το Σαββατοκύριακο

- Το 40% μεσοβδόμαδα

- Και οι υπόλοιποι ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ!!!.

Με άλλα λόγια, το παιχνίδι θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα

Αν οι "αναποφάσιστοι" ψηφίσουν μικρά κόμματα τότε διαβάστε την προηγούμενη ανάρτηση:  «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου»

Αν επιλέξουν σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση, τότε ο Σαμαράς θα είναι ο μεγάλος νικητής καθώς το ΠΑΣΟΚ πέφτει ...ραγδαία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/04/2012 15:37:01

  Η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία.

  Η γύμνια των δεκανικιών του ΠΑΣΟΚ - δηλαδή ο μεταμφιεσμένος Τσίπρας (Καμμένος) και τα Χρυσά Αυγά του νεοναζιστικού παραληρήματος - φάνηκε περίτρανα πια

 2. Πέτρος Πιτσιάκκας avatar
  Πέτρος Πιτσιάκκας 28/04/2012 16:14:46

  Ψήφος οργής ή …λογικής;
  Πέτρος Πιτσιάκκας
  Η κρισιμότητα κάθε εκλογικής αναμέτρησης είναι δεδομένη, πολύ δε περισσότερο αυτής της 6ης Μαΐου. Μιας αναμέτρησης, η οποία δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν, αφού ο δικομματισμός φαίνεται να γκρεμίζεται και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο, μετά τις εκλογές, θα υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση ή ακυβερνησία. Ένα ερώτημα που ενισχύεται από τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό.
  Είναι εμφανές ότι η κοινωνία είναι αγανακτισμένη και οργισμένη. Είδε το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της και να ανατρέπονται όλοι οι σχεδιασμοί της, σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της. Γι’ αυτό και, δικαιολογημένα, ξεχειλίζουν ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση και είναι φανερή η διάθεση του κόσμου να τιμωρήσει τους υπευθύνους. Ωστόσο το εκλογικό σώμα θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εκλογές γίνονται, κάθε φορά, για τη διακυβέρνηση του τόπου και όχι για την έκφραση διαμαρτυρίας. Ως εκ τούτου η επιλογή θα πρέπει να γίνει με όρους μέλλοντος και όχι με όρους παρελθόντος.
  Ο εγκλωβισμός του ψηφοφόρου στο παρελθόν και η λειτουργία του θυμικού, ως συμβούλου στις επιλογές του, θολώνουν την κρίση. Είναι αποδεδειγμένο πως η οργή οδηγεί σε απερίσκεπτες αποφάσεις και ενέργειες. Αυτή ευθύνεται για τη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, ενώ κινδύνευε η επανάσταση. Αυτή τύφλωνε τον Μιαούλη όταν ανατίναζε δύο πλοία του εθνικού στόλου, στον Πόρο, λόγω της σύγκρουσης του με τον Καποδίστρια. Η οργή όπλισε το χέρι, που δολοφόνησε τον Καποδίστρια με επακόλουθα τον εμφύλιο και την επιλογή βασιλιά και η ίδια έστειλε στη Βουλή το 1895 τον Γουλιμή και όχι τον μεταρρυθμιστή Τρικούπη. Εξαιτίας της οργής και του λαϊκισμού, έχασε τις εκλογές το 1920 ο Βενιζέλος, κι ας είχε πετύχει τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία, με την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Λόγω και της οργής του κόσμου οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα οι υπεύθυνοι της μικρασιατικής καταστροφής, παρά το ότι δεν αποδείχτηκε η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, που τους αποδόθηκε. Αυτή ευθύνεται για την ακυβερνησία, πριν το πραξικόπημα των συνταγματαρχών του 1967, για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, το 1974, για την παραπομπή του Α. Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, το 1990.
  Η αγανάκτηση και η οργή, λοιπόν, οδηγούν σε απερίσκεπτες ενέργειες, με καταστροφικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, το εκλογικό σώμα θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα. Ας αγνοήσει όλους εκείνους οι οποίοι επενδύουν στην αγανάκτηση και στην οργή του, για να αποκτήσουν πολιτική παρουσία ή για να ενισχύσουν τη δύναμη τους. Ας κλείσει τα αυτιά σ’ αυτούς που σήμερα καταγγέλλουν το πολιτικό σύστημα, ενώ πρωταγωνιστούν σ’ αυτό εδώ και δεκαετίες. Ας μην παρασυρθεί από τους λαϊκιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν καταγγελτικό λόγο και χαϊδεύουν αυτιά, χωρίς να διατυπώνουν συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το αύριο, χωρίς να αποκαλύπτουν τον τρόπο για την άκοπη λύτρωση από το αδιέξοδο που ευαγγελίζονται και χωρίς να εξηγούν ποιες θα είναι οι παρενέργειες-συνέπειες στη συνέχεια.
  Η κρισιμότητα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης απαιτεί αυξημένη υπευθυνότητα και εγρήγορση, από τη μεριά του ψηφοφόρου. Τα μεγάλα και κούφια λόγια, τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, τις γενικόλογες και τις αόριστες διακηρύξεις πρέπει να τις αντιμετωπίζει με καχυποψία και επιφυλακτικότητα. Κάθε πρόγραμμα εξουσίας πρέπει να το ελέγχει, αναζητώντας τον καθαρό λόγο, την ρεαλιστική, συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πρόταση, την αλήθεια και προπάντων την ελπίδα. Την οργή του μπορεί να την εκφράσει τιμωρώντας εκείνους που διακήρυτταν ότι «λεφτά υπάρχουν» και μας οδήγησαν στο Δ.Ν.Τ., που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα και υπέγραψαν το μνημόνιο, χωρίς να το διαπραγματευτούν, χωρίς να το διαβάσουν και το οποίο σήμερα χαρακτηρίζουν «ελλιπές». Εκείνους που λοιδορούσαν τους έλληνες στο εξωτερικό ως διεφθαρμένους, που μιλούσαν για τιτανικό.
  Ο ελληνικός λαός, εδώ και δυόμιση χρόνια, ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Δικαιολογημένα, λοιπόν, είναι αγανακτισμένος και οργισμένος. Ωστόσο, η οργή δεν μπορεί να είναι το κριτήριο της επιλογής του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Γιατί αυτή η οργή, που ζητάει εκτόνωση, μπορεί να οδηγήσει στην υπερψήφιση κομμάτων και προσώπων, τα οποία, στην πραγματικότητα, είναι αντίθετα με τα συμφέροντά του. Γιατί δεν είναι λύση ο εθνοκεντρικός ή ο κομμουνιστικός απομονωτισμός, ούτε και η ενίσχυση των άκρων ή των κομμάτων διαμαρτυρίας. Λύση είναι εκείνοι που από την αρχή είπαν ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λανθασμένη, αφού οδηγούσε στην ύφεση, και δικαιώθηκαν. Λύση είναι εκείνοι που διακήρυτταν εξαρχής την ανάγκη της ανάπτυξης και για την οποία σήμερα όλοι μιλούν. Λύση είναι εκείνοι που έχουν καταθέσει συγκροτημένη πρόταση για την αντιμετώπιση της πολλαπλής κρίσης της χώρας. Γι’ αυτό και η ψήφος της 6ης Μαΐου πρέπει να είναι αποτέλεσμα λογικής επεξεργασίας και όχι οργισμένης αντίδρασης.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Πέτρος Πιτσιάκκας 28/04/2012 16:35:26

   Πολυ καλο αρθρο. Μια μικρη διορθωση .
   Αντι " Για την παραπομπη του Α.Παπανδρεου το 1990 "
   σε " Για την ανοδο του Α.Παπανδρεου στην εξουσια το 1981.
   Συγγνωμη και ευχαριστω.

 3. anonymous avatar
  anonymous 28/04/2012 16:18:08

  Πολύ κακό, τέτοιο ποσοστό ψηφοφόρων να μην έχει αποφασίσει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

  Υποψιάζομαι δε, πως και οι συσπειρώσεις των δύο μεγάλων θα βρίσκονται αρκετά χαμηλά, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

 4. GREGORY KANΕΛ avatar
  GREGORY KANΕΛ 28/04/2012 16:41:21

  Ημερα με την ημερα τα ρυακια γινονται ποταμια και αυτα την 6 ΜΑΙ θα γινουν χειμαρροι για μια μεγαλη νικη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!!Οσο για την συσπειρωση χαθηκε πολυτιμος χρονος το προηγουμενο διαστημα [των 2 χρονων] οταν τα στελεχη της ΝΔ αλλου αρμενιζαν και τα περιμεναν ολα απο τον ΠΡΟΕΔΡΟ!!Ποτε ομως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!!!

 5. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. 28/04/2012 17:21:37

  Κατανοητοί οι "ευσεβείς πόθοι". Είναι όμως δυνατόν το ποσοστό των
  αναποφάσιστων να μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές;

 6. panas avatar
  panas 28/04/2012 17:26:14

  "Η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία. "

  Αν γίνει αυτό αγαπητέ σφύρα μας κλέφτικα! Καλά δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται έξω; Σας διαβάζω και κάτι ώρες νομίζω ότι βρίσκομαι στην χώρα των θαυμάτων, σιγά ρε παιδιά εντάξει, θέλετε να βγει ο Αντωνάκης και κάνετε ότι μπορείτε, σεβαστόν, μην ονειρεύεστε όμως, λίγο ρεαλισμός δεν βλάπτει.

  Απο ότι το κόβω Πασοκ + ΝΔ αν πάρουν 35% και δυο μαζί θα είναι θαύμα. Αν κρίνω απο την αγανάκτηση των Νεοδημοκρατών (για τους ξεφτιλοπασόκους δεν το συζητάω καν, αυτοί δεν υπάρχουν) τουλάχιστον στο περιβάλλον μου που δεν είναι λίγοι σας πληροφορώ, αλλά και από όλες τις δημοσκοπήσεις κλπ έρχετε μαύρισμα κατράμι! Και όλοι αυτό που λένε είναι φτάνει το δούλεμα!

  Με αερολογίες ποιήματα και ρητορίες δεν πείθεται κανένας πλέον, ο κόσμος εκεί που έχει φτάσει δεν έχει περιθώρια για φιλοσοφίες και μεγάλα λόγια και με το δίκιο του.

  ..φιλικά πάντα και εύχομαι το καλή λευτεριά απο την κατοχή! που ήρθε όχι μόνο απο τους πράσινους δοσίλογους αλλά και με την ανέχεια και συμμετοχή των γαλάζιων "σοφών"..

  • factorx avatar
   factorx @ panas 28/04/2012 17:33:39

   ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πάνω απο 50% και παω στοίχημα αν αντέχεις

   • airman avatar
    airman @ factorx 28/04/2012 18:02:32

    Θα ανεβάσω λίγο τον πήχη. 52% κι εδώ είμαστε!

   • axis avatar
    axis @ factorx 28/04/2012 18:02:46

    Πάνω από 55%

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ factorx 28/04/2012 18:08:59

    Δεν κατάλαβα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ? έχω χάσει επεισόδια?
    Τι εννοείς ΝΔ παύλα ΠΑΣΟΚ?

    • factorx avatar
     factorx @ Φελίζα 28/04/2012 18:53:24

     Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις; Σχόλια γραφουμε δεν κάνουμε ασκήσεις γραμματικής

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ factorx 28/04/2012 19:27:49

      Ναι μεν αλλά.......
      Όπως σχολιάζει ο-η dim το ποσοστό της ΝΔ είναι αυτό που ενδιαφέρει ή αν θέλεις και το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι το άθροισμα.
      Δεν θα με χάλαγε το ΠΑΣΟΚ να ήταν κάτω του 10% και όχι δεύτερο κόμμα.
      Είναι κρίμα να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ υπό την ηγεσία του Σαμαρά.
      Λυπάμαι πολύ που ακούω από κάποιους ότι δεν θα ψηφίσουν.
      Λυπάμαι που ακούω από νέους ότι θα ψηφίσουν την χρυσή αυγή.
      Φιλικά Φάκτορα ......

   • dim avatar
    dim @ factorx 28/04/2012 18:20:51

    Σταματήστε να μιλάτε για άθροισμα του δικομματισμού. Δεν έχει νόημα. Ας πάρει ο δικομματισμός και 38% τι μας νοιάζει? Το θέμα είναι τι ποσοστό θα πάρει η ΝΔ. Αν δηλαδή πάρει η ΝΔ 31% και το ΠΑΣΟΚ 7%, θα λέμε "πω ρε γαμώτο δε πήρε ο δικομματισμος 50+ " ??????

    • factorx avatar
     factorx @ dim 28/04/2012 18:52:35

     Οσο ποιο ψηλά τα δυο μεγάλα κόμματα τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό της ΝΔ

     • dim avatar
      dim @ factorx 28/04/2012 19:19:26

      Το λες με την έννοια του ότι η άνοδος του ενός θα συσπειρώνει και τους ψηφοφόρους του άλλου, ΟΚ.

      Τώρα με βάζεις σε σκέψεις ως προς το τι θα ήταν προτιμότερο πχ.

      1) ΝΔ στο 32% και ΠΑΣΟΚ στο 25% με τη διαφορά στο 7%

      ή

      2)ΝΔ στο 30% και ΠΑΣΟΚ στο 18%, με τη διαφορά στις 12 μονάδες.....

      Μήπως η διαφορά τελικά είναι πιο σημαντική από το ποσοστό αυτο καθε αυτό ??? (βέβαια μιλάμε πάντα για ποσοστό που θα γράψει μπροστά 3...)

      Με την έννοια ότι μια πολυ μεγάλη διαφορά θα καταστήσει με τη μία τον Σαμαρά ως τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του μετεκλογικού σκηνικού, ενώ μια 'διαχειρίσιμη' για το ΠΑΣΟΚ διαφορά θα το κάνει να αναθαρρήσει και να παίξει για μια ακόμα φορά το αγαπημένο του σπορ: να βάλει το κομματικό συμφέρον για άλλη μια φορά πάνω από το εθνικό συμφέρον

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ panas 28/04/2012 17:55:17

   πάντως οι κατα-κα(η)μμένοι ξεφουσκώνουν ανελέητα, κι αν δείτε στη βουλή τη χρυσή αυγή να μας σφυρίξετε εσείς κλέφτικα. Αλήθεια εσείς έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται έξω ή ζείτε εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό σας παρέα με τους ομοϊδεάτες σας; σοβαρευτείτε πριν σας πάρουν εσάς με τις λεμονόκουπες κι αφήστε τις εξυπνάδες για μαυρίσματα. Κι αν κάποιος πρέπει να πει σε κάποιον πως φτάνει το δούλεμα, αυτός ο κάποιος είστε εσείς και οι όμοιοι σας που βρήκατε την ευκαιρία να βγείτε απ' τα λαγούμια σας και να ψελλίσετε άναρθρες κραυγούλες δικαιολογώντας το γνωστό ρητό "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται".

 7. deldio avatar
  deldio 28/04/2012 17:29:21

  Απ' ό,τι φαίνεται δίκιο έχουν οι "κρυφές". Και στο antinews η πλειοψηφία θα αποφασίσει στις 6 Μαίου το πρωί. Ευλόγησον!

  • factorx avatar
   factorx @ deldio 28/04/2012 17:32:59

   Τερπάστιε: Μου αρέσουν οι προβοκάτσιες επιπέδου; Όχι σαν κάτι κουρδιστούς

 8. hagan avatar
  hagan 28/04/2012 18:16:51

  Αγαπητέ Φάκτορα,εγώ βάζω στοίχημα για κάτι άλλο: το βράδυ της Κυριακής όλοι θα μιλάνε για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής,και όχι μόνο στην Ελλάδα.Στον λόγο μου,δεν εκφράζω επιθυμία αλλά ορθολογική εκτίμηση.Αν σε ενδιαφέρει,μπορώ να αναφέρω και τους λόγους πέρα από τον προφανή (κατάληψη του κέντρου της πρωτεύουσας από την ισλαμική χολέρα της νότιας Ασίας )

  • dim avatar
   dim @ hagan 28/04/2012 18:58:39

   Οταν λες ότι όλοι θα μιλάνε για το ποσοστό, για τι ποσοστό μιλάς? Γιατι σου θυμίζω ότι:

   α) η μέση τιμή της εκτίμησης ψήφου που δίναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τη ΧΑ ήταν 4,8%, οπότε οποιοδήποτε αποτέλεσμα ανάμεσα στο 3,5% και 5,5% είναι νομίζω αναμενόμενο και η κοινή γνώμη το έχει ήδη προεξοφλήσει.

   β) ΛΑΟΣ και ΧΑ το 2009 είχαν πάρει 6%, αν επομένως τώρα πάρουν αθροιστικά 8% δε νομίζω ότι είναι και μεγάλη άνοδος...

   Βέβαια, προς αποφυγήν παρεξήγησης (παρότι και το 2009 τότε ως 'άκρο' θεωρείτο ο ΛΑΟΣ για το πολιτικό σύστημα, οπότε λογικό να έβρισκαν στέγη εκεί πολλοι ψηφοφόροι με ακραίες θέσεις), άλλο να πάρουν μαζι 8% αλλά να έχει πχ 5,5% ο ΛΑΟΣ, και 2,5% η ΧΑ, και εντελώς άλλο να είναι αντίστροφα τα ποσοστά....

   Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τελικά θα είναι αρκετά κοντα, κάνω πρόβλεψη για ΧΑ 4% και ΛΑΟΣ 3,5%

   Πάντως, οτιδήποτε πάνω από 5,5% για τη ΧΑ όντως θα είναι έκπληξη και θα συζητηθεί πολυ. Αν όμως περιοριστεί στα επίπεδα του 4% συν-πλην 1%, τότε θα δοθεί η επεξήγηση στα πλαίσια που ανέφερα παραπανω (δηλ. 6% το 2009), ξανατονίζοντας για να μη παρεξηγηθώ ότι τα 2 κόμματα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο, απλά θα δοθεί η εξήγηση ότι ο κόσμος λόγω των ειδικών συνθηκών με τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα μετακινήθηκε κατά 2-3% ακόμα δεξιότερα του ΛΑΟΣ

 9. man8os avatar
  man8os 28/04/2012 18:28:37

  Φακτορα εγω βλεπω ΝΔ 30 ισως λιγο παραπανω ΠΑΣΟΚ 16 ισως λιγο παραπανω
  αρα συνολο 46.

 10. factorx avatar
  factorx 28/04/2012 18:29:24

  Θα δούε. Η ψήφος στην ΧΑ είναι πολύ σκληρή ψήφος

 11. hagan avatar
  hagan 28/04/2012 19:28:46

  Φίλε Dim, θα επικαλεστώ 3 στοιχεία:α)Το "σύνδρομο της ντροπής" στις δημοσκοπήσεις για τους ψηφοφόρους της άκρας Δεξιάς.Σε παραπέμπω στο ποσοστό που έλαβε η κυρία Le Pen β)Τη δραστηριοποίηση της οργάνωσης στα σχολεία του Λεκανοπεδίου τα τελευταία χρόνια.Ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά θα λάβουν στις ηλικίες 18-24. γ) Το γεγονός πως δεν εμφανίζονται στα ΜΜΕ.Τη φράση "εν κρυπτώ δοξαζόμενοι " τη γνωρίζεις φαντάζομαι. Περιττό να σημειώσω πως εύχομαι ολόψυχα να επιβεβαιωθούν οι δικές σου εκτιμήσεις.Πάντως δεν θα εκπλαγώ αν τους δω στο 7 τοις εκατό,ειδικά στην Α΄Αθηνών.

  • dim avatar
   dim @ hagan 28/04/2012 19:51:57

   α) Πιστεύω ότι οι έμπειρες εταιρίες δημοσκοπήσεων θα έχουν προβλέψει και αυτή τη παράμετρο όταν έδιναν όχι πρόθεση ψήφου, αλλά εκτίμηση ψήφου στο 4,8%.

   β) Όντως τα παιδιά 18-24 είναι δύσκολο τώρα στο παρά πέντε να τα μεταπείσεις, λογικά θα πάρουν υψηλό ποσοστό σε αυτη την ηλικιακή όμαδα. Όμως πολλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τώρα λένε από αντίδραση ότι θα ψηφίσουν ΧΑ, την ώρα της κάλπης θα σκεφτούν πιο ώριμα.

   γ) Στην Α΄ Αθήνας σίγουρα θα πάρουν πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά το θέμα είναι να δούμε ποιο θα είναι το πανελλαδικό ποσοστό τους... παντως πιστεύω ότι και οι ομιλίες Σαμαρά τις τελευταίες μέρες, αλλά και η αφύπνιση των στελεχών του ΛΑΟΣ μπροστά στην απειλή να μην μπουν στη βουλή, θα ανακόψουν κάπως τα ποσοστα της ΧΑ...

   Πάντως τα ποσοστά της ΧΑ δείχνουν ακόμα να αντέχουν αρκετά, σε αντίθεση με τα ποσοστά του "μεταμφιεσμένου Τσίπρα" που τα βλέπω να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση εδώ και λίγες μέρες.....

  • juliet avatar
   juliet @ hagan 28/04/2012 21:59:15

   Βασίλη,καλησπέρα,
   και αν αληθεύουν αυτά που μου είπανε απ'ότι φαίνεται εκπλήξεις θ'υπάρχουν στα μέρη με πολλούς αλλοδαπούς.Εκεί η Χ.Α είναι στο στοιχείο της .Ακρότητες απέναντι σ'ακρότητες .Οποιος εξαφανίζει το φόβο θα κυριαρχεί.
   Είναι καταστάσεις παράξενες .Τα τόσα χρόνια δυσπιστίας είναι δύσκολο να τα διαγράψεις .Ισως είμαι ανεκτική σε κάποιες καταστάσεις .Ολα είναι θέμα κρίσης του ψηφοφόρου ,αλλά υπάρχει ;Το να σκεφτείς σωστά σημαίνει ότι αναγνωρίζεις τα λάθη και γυρίζεις σελίδα με τόλμη για μια νέα αρχή.
   Αλλ'όταν η μεγάλη κρίσις έλθει,
   η τόλμη κ'η απόφασίς μας χάνονται
   ταράττεται η ψυχή μας ,παραλύει
   κι όλόγυρα απ'τα τείχη τρέχουμε
   ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή.......
   Θέλω να πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή η σκέψη με γνώμονα το εθνικό συμφέρο και με νηφαλιότητα θα δώσουμε αυτοδυναμία.Πρέπει να κυβερνηθούμε ,η αναρχία και η αρχομάνια είναι κακοί σύμβουλοι για ένα κράτος που καταρρέει.
   Αν κάτι μας πειράζει το παραβλέπουμε ,αν δεν θέλουμε να ψηφίσουμε κάποιον τον αγνοούμε ,η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος.Η αδιαφορία είναι η καλύτερη τακτική να περιθωριοποιήσουμε κάποιους που δεν είχανε επίγνωση και εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτού τους σωτήρες.
   Και οι Γάλλοι του νότου το ίδιο πρόβλημα έχουν ,πολλούς Αραβες που δεν είναι ότι καλύτερο.Είναι η φύση του ανθρώπου όταν νοιώθει ανασφάλεια να ακουμπά εκεί που του προσφέρουν την ασφάλεια τη δική του ,του παιδιού του ,των γονιών του.Το πασοκ έχει κάνει ,δεν θέλω να πω την λέξη ανεπανόρθωτο ,και λέω μεγάλο κακό σ'αυτη τη χώρα.

 12. hagan avatar
  hagan 28/04/2012 22:24:01

  Καλή μου Juliet,καλησπέρα.Τα προσυπογράφω απολύτως αυτά που γράφεις.Πάντως,τις τελευταίες μέρες περνά και το εξής από το μυαλό μου:ίσως οι εκλογές αυτές σημάνουν και το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ.Ποσοστά ανάλογα του 1974 το "κίνημα"-δεν βρίζω γιατί ο Φάκτωρ θα με κόψει- δεν θα μπορέσει να τα διαχειριστεί.Αν η παράταξη είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά,πράγμα για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος,πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα ο κ.πρόεδρος θα μπορέσει να επιβάλλει την πατριωτική του ατζέντα, ακόμη κι αν δεν έχουμε αυτοδυναμία το βράδυ της Κυριακής.Υποψιάζομαι ότι η 6η Μαίου είναι η αρχή ενός πολιτικού μαραθωνίου,όχι ο τερματισμός.Και ένα τελευταίο σχόλιο:πολύ κερδισμένος από αυτές τις εκλογές θα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ,αν και δεν μου αρέσει καθόλου η εξέλιξη αυτή.Χαιρετώ,με όλα τα αποθέματα εκτίμησης που διαθέτω,από τη Βέροια.Βασίλης.

 13. kotstak avatar
  kotstak 28/04/2012 23:07:24

  Το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων, δεν είναι αναποφάσιστοι.
  Έχουν αποφασίσει, αλλά δεν το λένε.
  Υπάρχουν δυο κύριες κατηγορίες στους αναποφάσιστους:

  Α. Περίπου το 70% των αναποφάσιστων είναι σοβαροί άνθρωποι. Αυτοί σε ποσοστό πάνω από 80% θα ψηφίσουν Σαμαρά.
  Πάνω από το 56% (0.7 × 0.8) των αναποφάσιστων θα ψηφίσουν Σαμαρά.
  Εάν το 35% “δηλώνουν” αναποφάσιστοι, και πάνω από τους μισούς έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Σαμαρά, σημαίνει πως η ΝΔ έχει ένα +18%.
  Το ποσοστό της ΝΔ θα κυμανθεί από 38% έως 42%, θα πάρει δε έδρες από 155 έως 165.

  Β. Περίπου το 20% των αναποφάσιστων ντρέπονται γι’ αυτό που θα ψηφίσουν, και “δηλώνουν” αναποφάσιστοι.
  Αυτοί σε ποσοστό 99.9% θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
  Επομένως το ΠΑΣΟΚ έχει ένα +7% (0.2 × 0.35).
  Το τελικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα κυμανθεί από 17% έως 21%.


  Το υπόλοιπο 10% των αναποφάσιστων είναι …αναποφάσιστοι.

  • airman avatar
   airman @ kotstak 28/04/2012 23:53:55

   Λίγο ''προχωρημένη'' προσέγγιση και πολύ αισιόδοξη. Όντως ένα συγκεκριμένο ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι έχουν αποφασίσει τι να ψηφίσουν και αυτοί στη συντρηπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν την παράταξη που πάντα ''έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά''.
   Πολλοί όμως αμφιταλαντεύονται ακόμα. Μέχρι την ημέρα των εκλογών υπάρχει χρόνος να πεισθούν. Οι επιλογές είναι πολλές, η ''καθαρή'' φωνή είναι μία.
   Ο Αντώνης Σαμαράς δε θέλει να γίνει Πρωθυπουτγός της Ελλάδας αλλά θέλει ως Πρωθυπουργός να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας. Σταμάτησε τη χώρα με το ένα πόδι στο κενό. Ξέρει τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η μοίρα του τόπου.
   Ας του δώσουμε τη δύναμη!
   Είναι στο χέρι μας!

 14. The Saint avatar
  The Saint 29/04/2012 13:14:48

  Εγώ πάλι (ως γνωστός συνομωσιολάγνος) πιστευω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "πολυ σκληρό γιά να πεθάνει". Τουλάχιστον όχι εύκολα, όσο φαίνεται απο τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Τι εννοώ? Οτι δεν θα είναι φυσικά πρώτο κόμμα, αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ότι θα είναι δεύτερο. Και αυτό δεν είναι καλό. Σαν το φοίνικα που θα αναγεννηθεί απο τις στάχτες του...
  Θυμηθείτε αυτά που σας γράφω εδώ τώρα, όταν το βράδυ των εκλογών θα μιλάμε γιά τους δημόσιους υπαλλήλους, και τους (λαθρο)μετανάστες που "εξελληνίζονται" σωρηδόν τελευταία, έχοντας κατα νού το ποσοστό που θα έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ. Ευχομαι μόνο αυτό το σκηνικό να είναι και ο επιθανάτιος ρογχος του...

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ The Saint 30/04/2012 12:12:15

   Το μόνο καλό με την τρόικα είναι ότι εξαναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να ξεσκίσει τα σπλάχνα του (ΔΕΚΟ, εφορίες, πολεοδομίες και γενικά δημόσιοι οργανισμοί όπου υπήρχε κονόμα, νόμιμη (παχυλά επιδόματα και αργομισθία) και μη νόμιμη (λαδώματα, μίζες, γρηγορόσημα). Η πλειονότητα των ΔΥ βρίσκεται σε 2 υπουργεία (Παιδείας, Υγείας), στα οποία η πιθανότητα απολύσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω της υποστελέχωσης, άρα ο μπαμπούλας της "κομματικής προστασίας" δεν περνά. Επίσης, στα υπουργεία αυτά οι διορισμοί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κυρίως μέσω ΑΣΕΠ, οπότε η ρουσφετολογική εξάρτηση έχει φθαρεί σημαντικά. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η ραγδαία πτώση των ποσοστών της ΠΑΣΚ, σε αντίθεση με τα σταλινικά ποσοστά στα παραδοσιακά της κάστρα, ακόμα και στη "μνημονιακή" εποχή.

 15. gianac avatar
  gianac 30/04/2012 13:35:46

  Προβλεψη με τα μέχρι σήμερα στοιχεία: ΝΔ:27%, ΠΑΣΟΚ:18,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 10,5, ΚΚΕ:10,5%, ΑΝΕΞΕΛΛ:7,5%, ΔΗΜΑΡ: 7%, ΧΡΑΥΓ:4%, ΛΑΟΣ:3,5%, ΟΙΚΠΡΑ:3%, ΔΗΣΥΜ:2,5%, ΛΟΙΠΑ:6%. Νέα πρόβλεψη όταν έχουμε νέα στοιχεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.