#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2011 07:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 2012 ας φερθούμε επιτέλους ως ΈλληνεςΟλίγιστοι Φραγκολεβαντίνοι πολιτικοί υπαγορεύουν σε σπιθαμιαίους εγχώριους ομολόγους τους πως να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες παριστάνουν τους εκδότες και επιβάλουν τους λογιστές/τραπεζίτες τους ως πρωθυπουργούς.

Χαλιναγωγημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι ισοπεδώνουν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι μόνο για το ύψος του προσωπικού του λογαριασμού στην τράπεζα.

Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.

Δήθεν «αριστεροί» ως βολεμένοι απολογητές της καθεστηκυίας τάξης.

Ανεγκέφαλοι διανοούμενοι, ... αδέξιοι δεξιοί, ατάλαντοι καλλιτέχνες, άφωνοι τραγουδιστές..

Ως κι ο τρομοκράτες έχασαν την έμπνευσή τους σε αυτήν την κατάντια και άρχισαν  να ληστεύουν περίπτερα για να επιβιώσουν

Τα έχουμε γράψει κι άλλες φορές αυτά. Αυτή όμως συνεχίζει να είναι η πραγματικότητα της ζωής μας. Μια μεγάλη δημοσκόπηση το παρόν και κάθε προσδοκία στο αόρατο μέλλον.

Στο τέλος του 2011 η Ελλάδα μοιάζει να τα έχει χάσει όλα. Εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι οι Έλληνες δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα. Αλλά και δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο.

Ας γίνει λοιπόν το 2012 η ρήση του μεγάλου Καζαντζάκη εγερτήριο σάλπισμα όλων των Ελλήνων: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

Για να ξαναγίνουμε Έλληνες. Για να φερθούμε ξανά σαν Έλληνες.

Επειδή, ο κόσμος δεν πέθανε ακόμα. Δεν εγκαταλείφθηκε ακόμα στα χέρια των Τραπεζών. Οι εντεταλμένοι της παγκοσμιότητος και της Wall Street δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε, να ζούμε και να σκεφτόμαστε το ίδιο με αυτούς.

Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Εδώ είναι Μεσόγειος, γεννήτρα πολιτισμών. Εδώ μεγαλούργησαν έθνη φιλοσόφων και ποιητών, όταν οι σημερινοί δυνάστες μας δεν υπήρχαν καν.

Η κατάρρευση του παλιού κόσμου ενυπάρχει στις ανυπέρβλητες αντιφάσεις του. Αντιφάσεις που εκδηλώνονται σε κάθε μήκος και πλάτος της περιοχής μας, που συνενώνουν με μια αδιόρατη αλλά πανίσχυρη κόκκινη γραμμή τα ορθόδοξα μοναστήρια και τις εβραϊκές συναγωγές της Μεσογείου, τις κοιλάδες της Μεσοποταμίας και τις στέπες της Ρωσίας, την Κύπρο και τα βάθη του Αιγαίου, το Αφγανιστάν του Μέγα Αλέξανδρου και τις αιματοκυλισμένες πλατείες  της εξεγερμένης Μέσης Ανατολής. Εδώ, στην περιοχή μας, ορθώνεται σιγά - σιγά, αλλά ανελέητα, η αντίσταση των λαών στα ρομπότ των Τραπεζών και τους Ούνους της Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Οι Έλληνες δεν θα υποκύψουμε. Θα ξεσηκωθούμε και θα βγούμε πάλι στους δρόμους, θα πάμε ξανά στις πλατείες και τις κάλπες για να θάψουμε οριστικά τα πολιτικά ζόμπι της Μεταπολίτευσης του 74 που επιμένουν να μας κυβερνούν. Και θα επιμείνουμε μέχρι τότε που ένας νέος εθνάρχης θα αναλάβει κατ΄ εντολήν μας την ιστορική ευθύνη της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Της Ελλάδας των Ελλήνων. Όχι των τραπεζιτών, των εκδοτών, των εργολάβων και των νταβατζήδων.

Και θα περιμένουμε εκεί τον Αντώνη Σαμαρά . Τον Σαμαρά - οραματιστή, όμως, τον "ελυτικό" Σαμαρά  και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά. Τον ηγέτη ενός νέου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού. Για την Ελλάδα του 2021!

Ας γίνει λοιπόν το 2012 η αρχή για την οικοδόμηση της ελπίδας.

Όλοι και ο καθένας μόνος του πρέπει να σηκώσουμε πιο ψηλά την Ελλάδα.

Κι αυτή είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να σας δώσουμε για το 2012: Να ξαναγίνουμε Έλληνες. Να φερθούμε σαν Έλληνες.

Κι ας θυμηθούμε έστω για μια στιγμή τον Άγγελο Σικελιανό:

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα.

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο!

Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας στηλώστε με κεφάλια και με πόδια...

 Factorx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 31/12/2011 07:46:44

  "...Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Οι Έλληνες δεν θα υποκύψουμε. Θα ξεσηκωθούμε και θα βγούμε πάλι στους δρόμους, θα πάμε ξανά στις πλατείες και τις κάλπες για να θάψουμε οριστικά τα πολιτικά ζόμπι της Μεταπολίτευσης του 74 που επιμένουν να μας κυβερνούν. Και θα επιμείνουμε μέχρι τότε που ένας νέος εθνάρχης θα αναλάβει κατ΄ εντολήν μας την ιστορική ευθύνη της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Της Ελλάδας των Ελλήνων. Όχι των τραπεζιτών, των εκδοτών, των εργολάβων και των νταβατζήδων.
  Και θα περιμένουμε εκεί τον Αντώνη Σαμαρά . Τον Σαμαρά - οραματιστή, όμως, τον "ελυτικό" Σαμαρά και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά. Τον ηγέτη ενός νέου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού. Για την Ελλάδα του 2021!..."

  Ναι. Απλό, λιτό, μεστό ναι. Συμφωνούμε απόλυτα και εύγε για την ανάρτηση του άρθρου αυτού. Η βάση έτσι ακριβώς νιώθει. Οι Έλληνες έτσι ακριβώς σκέφτονται σήμερα. Και μία αλήθεια πικρή: Ναι, ο Α.Σ είναι εγκλωβισμένος στην απαξιωμένη Ν.Δ. Στο χέρι του είναι όμως να αντιδράσει και να ανατρέψει την κατάσταση. Να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στα οποία η βάρκα του πλέει, κωπηλατόντας δυνατά μπροστά. Έχει τη δύναμη και το σθένος.
  Πού είσαι Α.Σ;;;;

  • SZAE avatar
   SZAE @ ΜΠ 01/01/2012 17:43:09

   Περιμενει τον Αγ. Βασιλη να κατεβει απο την καμινάδα......

 2. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 31/12/2011 07:59:00

  Άριστο άρθρο .Ας το διαδοσουμε για να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες και να πιστέψουμε Ότι απο εμάς εξαρτάται η ευχή να είναι πραγματική ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟ
  Το 2012 Αννα

 3. spiros avatar
  spiros 31/12/2011 08:01:33

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με δύναμη και δημιουργία.
  Συμφωνώ μαζί σου. Με σύμπνοια και υπομονή υπό την καθοδήγηση ενός ΗΓΕΤΗ οδρόμος είναι εύκολος. Εύχομαι η ευχή σου να γίνει άστρο λαμπερό.

 4. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 31/12/2011 08:02:58

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ........ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ .....ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ............ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ!!!!ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΜΑΣ....ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΥΓΕΙΑ ,ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.

 5. ελεθεριαδου βουλα avatar
  ελεθεριαδου βουλα 31/12/2011 08:35:24

  Ας ειναι το 2012 η απαρχη μιας νεας πραγματικοτητας για τη χωρα μας που απαγκιστρωμενη απο τα φαντασματα του παρελθοντος θα κανει ενα νεο υγιες ξεκινημα
  χρονια πολλα σε ολους καλη χρονια με υγεια και δημιουργικοτητα

 6. kalopistos777 avatar
  kalopistos777 31/12/2011 08:50:56

  Ο Θεός δεν θα την εγκαταλείψει την Ελλάδα.
  Μας θυμίζει την παρουσία Του κάθε τόσο....

  Ο Benjamin Daniel Breedlove (August 8, 1993 – December 25, 2011) πέθανε ακριβώς την ημέρα των φετινών Χριστουγέννων. Ήταν ένα παιδί με σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Λίγο πριν φύγει όμως, άνοιξε την ψυχή του στα δύο βιντεάκια που ακολουθούν:

  http://www.youtube.com/watch?v=tmlTHfVaU9o&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=a4LSEXsvRAI&feature=related

  όπου εκεί περιγράφει κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες εμπειρίες που είχε.

  Do you believe in Angels or God?
  I do.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ kalopistos777 31/12/2011 11:05:56

   Να διαβάζεις αντινιούζ:
   h__p://www.antinews.gr/2011/12/30/141033/#comment-878599
   Χρόνια πολλά.

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ kalopistos777 31/12/2011 14:00:41

   Ο Θεός απάντησε στις προσευχές του άρρωστου παιδιού...
   ΟΧΙ είπεν ο Κύριος.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Thraphsorchis 31/12/2011 20:01:41

    Ποτέ μην προκαταβάλλεις τι πραγματικά ζητάει ένας άνθρωπος. Ούτε πως ερμηνεύεται αυτό που ζητάει πέρα από την ανθρώπινη αδυναμία.

 7. ΜΑΚΗΣ Π avatar
  ΜΑΚΗΣ Π 31/12/2011 08:57:07

  FACTORX τέλος του 2011 βλέπω ότι έχεις κέφια .
  ελπίζω και εύχομαι τα ίδια να έχεις και το 2012.
  Χρόνια πολλά , αγωνιστικά και δυναμικά . Υγεία να έχουμε.

 8. Α avatar
  Α 31/12/2011 08:58:00

  Παιξαμε σε μια ζαριά και τα χάσαμε. Ας παίξουμε άλλη μία να τα ξαναπάρουμε πίσω αυτά και άλλα περισσότερα. (μέρες πουναι).
  Καλή χρονιά σε όλους, το 2012 θα είναι καλύτερο, με πραγματικό ηγέτη στο τιμόνι!

 9. juliet avatar
  juliet 31/12/2011 09:06:24

  Φάκτορα ,
  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε σένα στην οικογένειά σου.
  Καλή Χρονιά σε όλους.
  ''Δεν ελπίζω τίποτε ,δεν φοβάμαι τίποτε ,είμαι ελεύθερος''...

 10. The Saint avatar
  The Saint 31/12/2011 09:10:56

  "Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα.

  Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο!"

  Προσοχή μόνο μην είναι ...πράσινος

 11. Θέμις avatar
  Θέμις 31/12/2011 09:14:49

  Ο τίτλος της ανάρτησης είναι η καλύτερη ευχή που άκουσα για το 2012.
  Με ή χωρίς τον Σαμαρά, γιατί ο ίδιος θα το καθορίσει με τις επιλογές και τις πράξεις του, αν απαλλαγεί από τις αντιφάσεις που επάνω τους ακροβατεί, ας φερθούμε επιτέλους σαν Έλληνες.
  Καλή χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους.
  Καλή χρονιά και στο Antinews. Εύχομαι ν' αυξηθεί κατακόρυφα η αναγνωσιμότητά του και -κατά συνέπεια- και οι... εχθροί του.

 12. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 31/12/2011 09:23:56

  Καλά τα λέτε, κύριε αρθογράφε
  αλλά για να υπάρξει ανάταση πρέπει ο λαός να αποκτήσει αυτογνωσία.
  Γνωρίζει ο λαός, ότι είναι συνένοχος στο μόρφωμα που λέγεται μεταπολίτευση. Όχι μόνο, γιατί ψήφιζε με το σύστημα της αντιπαροχής, αλλά γιατί σιωπούσε μπροστά στην διαφθορά για να έχει ελπίδες συμμετοχής (μικρής ή μεγάλης) στην ανομία και παρανομία.
  Ανάταση με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση να κυριαρχείται από τους ιδιατεράδες ατιμωρητί, με παραβίαση των νόμων, με τα γνωστά φαινόμενα στις εφορίες, πολεοδομία, κλειστά επαγγέλματα, με ομάδες πίεσης, συντεχνίες, με οικογενειοκρατία, παρεοκρατία και αμειβόμενη απεργία στα Πανεπιστήμια (είναι γνωστό, ότι οι πανεπιστημιακοί διδάσκοντες ή και διοικητικοί απεργούν και πληρώνονται), με καταπατήσεις και αυθαίρετα, εν τέλει με χωρίς αλλαγή στα μυαλά των Ελλήνων να με συγχωρείτε, αλλά ανάταση δεν βλέπω.
  Ευτυχές το Νέο Έτος.

 13. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 31/12/2011 09:44:41

  Ως .....Αδέξιος Δεξιός διαμαρτύρομαι για τον υπαινιγμό εναντίον μου!
  Κατά τα άλλα άριστο το άρθρο!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Αδέξιος Δεξιός 31/12/2011 22:07:20

   Αυτό το "κατά τα άλλα" μου άρεσε. Ευγνώμων...

 14. siakkas avatar
  siakkas 31/12/2011 09:48:57

  Λόγια εμψύχωσης! Λόγια που αγγίζουν τις καρδιές, ένα μπράβο για την ανάρτηση και ας εμψυχώνει ο ένας τον άλλον αυτή είναι η δύναμη μας ή συνοχή και η αλληλεγγύη.
  Ας είναι του χρόνου τέτοια μέρα, μέρα χαράς κι ελπίδας για όλους τους Έλληνες. Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ' ορά.

 15. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 31/12/2011 09:55:54

  Οι Δυο Παράλληλες Ελλάδες που δεν τέμνονται....
  Δεν έχει σημασία ποιά είναι εντός και ποιά εκτός των συνόρων.....
  θα μπορούσε να είναι και ανάποδα.

  1.Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου η Ομογένεια της Αμερικής και ο ακαδημαϊκός της κόσμος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, και "ίσως"η Ελλάδα πενθούν για το θάνατο του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο «Χάουαρντ» της Ουάσιγκτον Νικόλαου Σταύρου.
  Ομολογώ ότι δεν τον ήξερα. Τυχαία τον ανακάλυψα σε μια εκπομπή της ΕΤ3 και .....
  ο άνθρωπος ήτανΑΞΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙ.
  Η διήγηση της απόδρασης του...
  «Στις 2 Ιανουαρίου του 1952, ο πατέρας μου Αθανάσιος, οδήγησε τα τέσσερα παιδιά του και την μητέρα τους πέρα από τα αλβανικά στρατόπεδα εργασίας, περπατώντας έξι ώρες πάνω σε βουνοκορφές που πιάνουν χιόνι από τα τέλη Οκτωβρίου. Κρατώντας ένα ραβδί βοσκού που θύμιζε αρχαίο πατριάρχη, διέσχισε τις παγωμένες βουνοκορφές της Μουργκάνας, αφήνοντας πίσω τους βασανιστές μας, τους τραμπούκους κομμουνιστές της Γριάζδανη, που εκείνο το βράδυ γιόρταζαν το Νέο Ετος με ατέλειωτες κραυγές εναντίον του ‘ταξικού τους εχθρού’, του πατέρα μου.. ....
  Μετά ο δρόμος: μετανάστευση, σπουδές, κόπος καταξίωση αλλά πάντα στο νου η
  Ελλάδα...

  2. Νέος νόμος πλαίσιο Πανεπιστημίων
  Η ανακοίνωση των 29 υποψηφίων για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έδειξε ότι ανάμεσα στα ονόματα αυτά συγκαταλέγονται
  8 μέλη της τωρινής Συγκλήτου η οποία με ομόφωνες αποφάσεις της έχει ταχθεί τόσο κατά του νέου νόμου.

  Οι ίδιοι άνθρωποι
  που ευθύνονται για την κατάντια των ελληνικών πανεπιστημίων.... επαναστατούν...... ενάντια στο νέο νόμο.....
  και σπεύδουν να στελεχώσουν τα όργανα εφαρμογής του......
  Διακοματικά πάντα....

  Αν πιστεύετε στους καλικάνταρους ......υπάρχει ελπίδα.
  Πρέπει να κάνουν όμως υπέρβαση και αυτοί..... να καταφέρουν
  να πριονίσουν ......
  και να ρίξουν κάτω το σάπιο δέντρο.......
  Το πιστεύετε;;;;;;

 16. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 31/12/2011 09:58:49

  Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος ! ! !
  Υγεία για το 12! Για τα άλλα... βλέπουμε...

  Χαρίλαος

 17. juliet avatar
  juliet 31/12/2011 10:02:24

  Φάκτορα, μετά τις ευχές αν μου επιτρέπεις θα πω τα κάλαντα:
  Τι κάλαντα θες να σου πω ,αφέντη Αη-Βασίλη
  με το στομάχι αδειανό ,με διψασμένα χείλη;
  Αλλοτε το δισάκι σου ,μου το έφερνες γιαμάτο
  εφέτος το κουβάλησες στο ΝΔΤ και ΕΕ, το νέο συνδικάτο.
  Τον Γιωργάκη που έδιωξες, η αγορά έχει θλίψη
  και η ντομάτα θύμωσε και πέταξε στα ύψη.
  Και την ακολούθησαν ,μαζί και όλα τ΄άλλα
  ψάρια ,τυριά ,λάχανα,κρέατα και γάλα.
  Και ο φωτισμός και το νερό ,παπούτσια και τα ρούχα
  η τωρινή μου η σκλαβιά ,μοιάζει μ΄εκείνη πούχα.
  Χούντες ,πολλές εμπορικές ,απλώθηκαν στη χώρα
  Σοσιαλισμό ,νηστικός ,τι να τον κάνω τώρα;
  Χαθήκανε οι γνωστοί ,χαθήκανε και οι φίλοι
  μ΄αλλάξανε τη πίστη ,καλέ μου Αη-Βασίλη
  εφορία,ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ ,και μου φορούν καπέλλο
  και σ΄όποιον παραπονεθώ ,μου λέει ετσι θέλω.
  Ποιό ,πρώτο θέλεις να σου πω ,ποιό να σου πρωτοψάλλω;
  Ακούω τηλεόραση καφέ του Παπαγάλο.
  Να κάνω λένε υπομονή για όλα και ησυχία
  και πως στη μέλλουσα ζωή ,θα βρω την ευτυχία.
  Φαίνεται πως μετάνοιωσες και αλλάξες βουλή
  και γέμισες φωτιά τη Μέση Ανατολή.
  Τι κρύβει το σακκούλι σου; Εσύ το ξέρεις μόνο.
  Σαν Δαναός μου φαίνεσαι στο νέο τούτο χρόνο.
  Ολοι με μια παράκληση ,οι Ελληνες αράδα
  ζητούν την ευλογία σου να δώσεις στην Ελλάδα.
  Πήγαινε στη Καισαρεία ,εκεί στους Τουρκαλάδες
  που θα δεχτούν τα δώρα σου με χίλιους τεμενάδες.
  Υγεία σ΄όλους μας .

 18. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 31/12/2011 10:04:07

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Πολύ ωραίο το άρθρο.Έτσι πρέπει όλοι οι Έλληνες να βοηθήσουμε τον Αντώνη Σαμαρά ,όλοι οι Έλληνες να συστρατευθούμε και να τον οδηγήσουμε ψηλά.Η αυτοδυναμία Σαμαρά είναι η υποχρέωση προς την χώρα.Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να βοηθήσουν την χώρα και αυτή η βοήθεια ξεκινάει με την ισχυρή εντολή που πρέπει να δώσουν στον ικανότερο αρχηγό.Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιον ηγέτη,αυτόν οφείλουμε να προστατέψουμε και να τον οδηγήσουμε στην κορυφή.

 19. Βοζεμπεργκ Ελιζα avatar
  Βοζεμπεργκ Ελιζα 31/12/2011 10:09:11

  Φακτορα καλή χρονιά με υγεία και τύχη για σένα και την οικογένεια! Μας κρατά ενεργούς η ελπίδα και κυρίως η ανάγκη να " φυλάξουμε Θερμοπύλες". Είμαστε πολλοί, δυνατοι, με σθένος κι πίστη σε αληθινές αξίες. Αυτο πού λεπει είναι η ενωμένη αντίδραση. Που όμως θα αποτυπωθει εν πρώτοις, στο αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών... Καλή χρονιά!!

 20. Δαναός avatar
  Δαναός 31/12/2011 10:14:37

  Φάκτορα καλημέρα! Κράτα γερά! Στους ξεσηκωμούς πάντοτε χρειάζεται κάποιος να σηκώσει τη Σημαία! Και ο λαός χρειάζεται Αρχηγό και Σημαιοφόρους!
  Εύχομαι η Νέα Χρονιά να μας δώσει χαμόγελο ελπίδας!

 21. Y. avatar
  Y. 31/12/2011 10:29:25

  Πεφωτισμένο άρθρο, συνυπογράφω, με μια μικρή αλλαγή
  “Ελπίζω τα πάντα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος”

  Καλή χρονιά σ’ όλες τις μαγκίτισες και τους μάγκες (…μόνο τέτοιες/ους διαθέτει το αντινιούς)

 22. dem avatar
  dem 31/12/2011 10:45:12

  Εύχομαι μιά καλύτερη χρονιά σε όλους μας. Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά που έχουμε ως λαός, ως χώρα. Ας δούμε όλοι το μπουκάλι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Έτσι μόνο θα το ξαναγεμίσουμε.Με αισιοδοξία!

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/12/2011 11:03:10

  Χρόνια πολλά σου Φάκτορα,
  χρόνια πολλά σου Μπίλυ.
  Να ζεις για να σε χαίρονται,
  του αντινιούζ οι φίλοι.
  Μεγάλωσες και πάχυνες,
  μα δεν το βάζεις κάτω,
  με ρεπορτάζ και έρευνα,
  θα μένεις πάντα νιάτο.
  Για αυτό, κι αυτό που θα σου πω,
  να το θυμάσαι πάντα:
  Ο λύκος κι αν εγέρασε,
  θα τον φοβούνται πάντα!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Strange Attractor 31/12/2011 11:53:32

   Tι λέει ο ατράκτορας
   για σένα βρε Βασίλη;
   "Μεγάλωσες και πάχυνες"
   μα αν είναι έτσι οι φίλοι,
   σκέψου πως θάναι οι εχθροί
   που έτοιμοι καραδοκούν
   μέσα απ' τα κανάλια τους
   ν΄ανάψουν το φιτίλι.
   Γιατί τους πήρε το αντινιούζ
   την πρωτοκαθεδρεία
   κρύος ιδρώς τους έπιασε
   μην μπουν στην εφεδρεία!
   Μεγάλε χρόνια σου πολλά
   και μην το βάζεις κάτω
   εσύ θα βλέπεις πάντα φως
   κι αυτοί θα παν στον πάτο!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Δαναός 31/12/2011 12:17:41

    Το σθένος σου μας οδηγεί
    Όλους εμάς στην κόβα
    Η πένα σου μας ενθυμεί
    Πως θα γυρίσει η ρόδα
    Κι αν οι μικροί κ' οι άκαπνοι
    Φθονούνε σε και βρίζουν
    Την τύχη τους οι άμοιροι
    Την χιλιοχαλαλίζουν

    Καλή χρονιά σου τιτανοτεράστιε Φάκτορα από όλα τα παιδιά της Κόβας Β. Ελλάδος!!!

    • factorx avatar
     factorx @ TopGunZ 31/12/2011 22:12:31

     Ευχαριστώ, αλλά μην ανησυχείτε. Με τα μέτρα χάρητος λόγω πρωτοχρωνιάς, χαρίστηκε η διαγραφή της ΚΟΒ Βορείου Ελλάδος. Για το 2012 θα το σκεφθώ

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Δαναός 31/12/2011 13:57:10

    +100000000000000000000000000000

 24. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 31/12/2011 11:18:51

  Ελπίζω,μετα απο τόσες δοκιμασίες και απογοητεύσεις,ολαός να φανεί ώριμος πάνω απο την κάλπη.Αυτή η φράση ήταν η ουσία όλου του άρθρου.Μέχρι τώρα ο λαός δεν καταλάβαινε την δύναμη αλλά και την ευθύνη που έχει.Ελπίζω να είναι μια καλύτερη χρονιά για τους Ελληνες,αλλά για να συμβεί αυτό Ελλήνες πρέπει να σηκώσουν τη σημαία και τον σταυρό και να βγουν μπροστά...Καλή χρονιά σε όλους σας!

 25. hdgr avatar
  hdgr 31/12/2011 11:23:36

  Μπράβο Φάκτορα , αφιερωμένο.

  Ατλαντίδα
  Δεσπόζουσα , στα των συναισθημάτων τα πελάγη
  η καταποντισμένη νήσος
  ενθένδε ασθμαίνοντες άνεμοι Λακώνων είλωτες
  ενθένδε άνεμοι κατακλυσμιαίοι των αετοκορφών πολίτες
  ει ενδοιαστικοί θύοντας ζωή εις τον βωμό του φόβου
  του πολυτίμου λίθου Σισύφειο κύλιση
  αιώνια υπομένοντες
  του χρυσοφόρου πίθου Δαναΐδων ζηλωτές
  αιώνια διψούντες
  ει ενδότατοι στης περιδίνησης τη μέθη
  καταδυόμενοι στις Ποσειδώνιες βασιλικές στοές
  της χαμένης νήσου μυσταγωγοί γεννούμε .
  Το όνομα δε αυτής από την Αρχή των Πάντων
  και των Πάντων Αρχή και Τέλος .

 26. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 31/12/2011 11:39:37

  Λαός αξιοπρέπειας

  Ν. Λυγερός

  Η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας, δεν μετριέται με δείκτες. Και η μούτζα μας στην κατοχή χρησιμοποιούσε όλα τα δάκτυλα του χεριού. Πολλές φορές τα πράγματα ήταν δύσκολα για το λαό μας, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ακόμα και ηττημένοι. Ούτε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν σκύβαμε. Δεν υπήρχε λόγος, η γη μας θα ήταν ο τάφος μας. Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν. Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες, δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά. Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν' αντέχουμε τις τραγωδίες και να πεθαίνουμε με κωμωδίες. Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια. Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό. Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά. Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική. Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά. Ζούμε αιώνες μ' ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό και τη θάλασσα. Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο. Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο. Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν γιατί το φως δεν καίγεται. Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο. Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας. Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει; Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα. Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο. Είναι το δώρο μας, το μοναδικό. Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος. Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει. Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι' αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ. Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο; Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο, δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη: άξιος! Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα ανάγκης. Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος. Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία. Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες. Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία. Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές. Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας. Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία, είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη. Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος. Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι. Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι. Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι, διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς. Αυτό λέει ακόμα και η σημαία μας με τις γαλανόλευκες συλλαβές της: Ελευθερία ή Θάνατος. Γιατί λοιπόν να γονατίσουμε τώρα; Μετά από τόσους αιώνες, να παραδοθούμε για ποιο λόγο; Επειδή θεωρούν ότι μας έπεισε η ρητορική της κρίσης; Εμείς έχουμε κρίση από τον Σωκράτη χάρη στη μαιευτική. Δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας για τόσο λίγο!

  h__p://www.lygeros.org/lygeros/8200-gr.html

  • Y. avatar
   Y. @ ΝΙΚΟΛΑΣ 31/12/2011 17:46:43

   Υπέροχο!!! ...σκέτο

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 31/12/2011 17:49:16

    ...“Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι’ αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ”
    “Είμαστε ο σπόρος που δε πεθαίνει”

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 31/12/2011 18:50:29

   Όπως τα λέτε, Υ και Χαρίλαε... ένα καταπληκτικό κείμενο από έναν κορυφαίο σύγχρονο Έλληνα, με πλούσια συνεισφορά στη σκέψη, την επιστήμη και στην ενότητα του Ελληνισμού.

 27. Κακαβούλης avatar
  Κακαβούλης 31/12/2011 11:57:26

  ...Τον Σαμαρά – οραματιστή, όμως, τον “ελυτικό” Σαμαρά και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά.

  Που σημαίνει το Σαμαρά που δεν υπολογίζει τη Ν.Δ ως άθροισμα ψήφων των κάθε λογής Βουλευτών που διαθέτει και δεν είναι τίποτε άλλο από προβολής της σημερινής παρακμής στο Μέλλον.
  Του Σαμαρά που δε θα φορτώσει την ευθύνη της Ανανέωσης στους ψηφοφόρους, που θα κληθούν να ψηφίσουν υποψηφίους από μενού με κύριο πιάτο τα πρόσωπα του χθες και επιδόρπιο τους γνωστούς μαϊντανούς που χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα των ψηφοδελτίων.
  Του Σαμαρά που δε θα βολευτεί αμαχητί-χωρίς ρίσκο στην πρώτη θέση για να κυβερνήσει χωρίς ραχοκοκκαλιά σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας με ότι σήμερα συγκρούεται.
  Και για να μη γίνουν όλα αυτά θα πρέπει σήμερα να πάρει την απόφαση να γκρεμίσει όλους εκείνους τους δήθεν πρωτοκλασάτους που αμείβουν γενναιόδωρα οι στημένες δημοσκοπήσεις δημοτικότητας για να τους προστατεύσουν προστατεύσουν χάριν της διαιώνισης των συμφερόντων της διαπλοκής και του κακού μας του καιρού.

 28. alakran avatar
  alakran 31/12/2011 12:07:26

  Kαλή χρονιά σε όλους!
  Να είστε καλά εσείς και οι οικογένειες σας.Μακάρι το 2012 να είναι έτος αλλαγών προς το καλύτερο για όλους!

 29. φωνη avatar
  φωνη 31/12/2011 12:07:33

  Χρόνια πολλά σε όλους!

 30. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 31/12/2011 12:14:51

  Εξαιρετικο αρθρο.
  Εμψυχωτικό, οραματικο, ελπιδοφόρο, συγκινητικό...
  Προβληματιζομαι ομως για τον ηγετη που θα ηγηθεί "ενός νέου τέτοιου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού."
  Πίστευα και εγω όπως πιστευουν ακομα πολλοι οτι αυτός μπορεί να ειναι ο Σαμαρας. Φοβαμαι οτι η προσδοκία αυτη θα ξεφουσκώνει μέρα με την μέρα...
  Οταν με τις χλιαρές αντιδράσεις στα επαναλαμβανόμενα βαναυσα οικονομικά και φορολογικα μετρα κατα των ιδιων κοινωνικών τάξεων και επιχειρησεων, οι οποίες γίνονται μάλλον για τα μάτια του κόσμου, οταν βάζεις νερό στο κρασι σου για 2 μηνες, που στην πορεία μπορεί και να γίνουν περισσότεροι, οσο αφορά τις εκλογες, αυτο δειχνει υποχωρητικοτητα, αναποφασιστικότητα, πιθανο φόβο για αναληψη αναλογων ευθυνων, κλπ.
  Αμφιβάλλω αν αυτη η αντιπολιτευτικη τακτικη έχει κάποιο στρατηγικο σχεδιασμό και αισθηση του timing και αναρωτιέμαι φίλε μου αν ο Σαμαρας μπορεί να ειναι τελικά ο ηγέτης που θα κάνει οσα λες και περιμένουμε ολοι μας. Στο πιθανό ερωτημα αν υπάρχει καλυτερος απο το υφισταμενο σημερα πολιτικό προσωπικο, θα σου ελεγα οτι προσωπικά δεν ειμαι της αποψης να χειροκροτάω συμβιβαζόμενος με "το μη χειρον βελτιστον"...

 31. Απορία avatar
  Απορία 31/12/2011 12:38:10

  Να μας πει ο Σαμαράς τι θα κάνει για αυτά, γιατί ο κοσμάκης βάρεσε μπιέλα:

  1) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2011.
  2) Τέλος επιτηδεύματος έτους 2011
  3) Εκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του έτους 2011
  4) Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων έτους 2011.
  5) Τέλη κυκλοφορίας έτους 2012
  6) Ενιαίο Τέλος Ακινήτων έτους 2009
  7) Εκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία έτους 2009.
  8 ) Φόρο Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.
  9) Φόρο εισοδήματος έτους 2012.
  10) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2012.
  11) Τέλος επιτηδεύματος έτους 2012.
  12) Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων για το έτος 2012.
  13) Φόρο Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011.
  14) Τέλη κυκλοφορίας έτους 2013.

  επίσης να μας πει γιατί σωπαίνει και δεν γυρίζει τον κόσμο ανάποδα με την υπόθεση των εισαγγελεων.

  • factorx avatar
   factorx @ Απορία 31/12/2011 21:13:28

   Φίλε, χρόνια πολλά, αλλά γίνεσαι ρεζίλι με αυτά που γράφεις. Και κάνεις και ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

   1. Ρωτάς για το 2012 και 2013; Μήπως θέλεις να σου πούνε και για το 2023; Το 3053 μήπως;

   2. Σε κάθε περίπτωση ο Σαμαράς είπε οτι θα διαπραγματευθεί με την Τροικα για τα νέα μέτρα και οτι δεν δεχεται αλλες μειωσεις του λαικού εισοδήματος

   3. Τα μέτρα 2010, 2011 τα ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου αν δεν κάνω λάθος.

 32. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 31/12/2011 12:51:37

  Μια λεπτομερής αναφορά στον 'πολιτικό βίο' του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύει με μαθημαική ακρίβεια οτι το πρώτο και υπέρτατο επιχείρημα του ήταν το συμφέρον της χώρας το μέλλον του λαού.Θα παρουσιάσω κομβικά σημεία αυτής της διαδρομής:  1)Πριν τις τελευταίες εκλογές πρότεινε στον Κώστα Καραμανλή αντί να πάει σε εκλογές να πάρει μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας.Τώρα όλοι αναγνωρίζουν οτι αυτό ήταν το πρέπον.(Θέση που μπορεί να του στερούσε και την ηγεσία στην ΝΔ που όμως την υποστήριξε)  2)Οταν ο γαπ προσπαθούσε να προετοιμάσει την χώρα για την προσφυγή στο ΔΝΤ ο Σαμαράς έντονα και επίμονα τον παρότρυνε να μην οδηγήσει την χώρα στην 'αγκαλιά' του ΔΝΤ.  3)Όταν ο ΓΑΠ προσέφυγε στο ΔΝΤ και επι δυο χρόνια παρουσίαζε οτι τα πράγματα πηγαίνουν καλά(θυμηθείτε τον περασμένο Ιούλιο με την περίφημη εθνική επιτυχία του ΓΑΠ) εκείνος επίμονα υποστήριζε οτι δεν βγαίνει αυτή η πολιτική και προσπαθούσε μεσα απο δέσμες προτάσεων (ΖΑΠΠΕΙΟ 1 και 2) να προλάβει τα πράγματα.Σας θυμίζω οτι η πρόταση Των ιδιωτικοποιήσεων των 50 δις ήταν προταση του ΖΑΠΠΕΙΟΥ 1 μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.  4)Με τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου και την δήλωση ΓΑΠ περι δημοψηφίσματος ήταν ρηξικέλευθη η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά να σωθούνε τα πράγματα την τελευταία στιγμή (Εξοδος της χώρας απο το ευρώ)με την πρόταση του για παραίτηση του ΓΑΠ και την σύσταση κυβέρνησης ειδικού σκοπού(κυβέρνηση Παπαδήμου).Θυμηθείτε τα γεγονότα των ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ και με πόση επιμονή ο Πρόεδρος της ΝΔ προσπαθούσε να πείσει τους εταίρους και δανειστές για την ανάγκη τροποποίησης της πολιτικής ,θυμηθειτε ακόμη την φράση του ότι η χώρα δεν αντέχει σε 5ο χρόνο ύφεσης στην συνοδο των λαικών κομμάτων της Ευρώπης.  5)Θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός την επιμονή του να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές μέσα απο συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχουν σχέση με τις ανάγκες της χώρας και οχι του κόμματος του.Η επιμονή του στην ανάγκη έκφρασης του λαού δείχνει το μεγάλο δημοκρατικό του αίσθημα και τον σεβασμό προς τον λαό.Απευθύνεται στον λαό με αίσθημα ευθύνης και οχι σαν αυθεντία που τα γνωρίζει όλα .Θέλει τον λαό συμπαραστάτη και οχι δούλο στις αποφάσεις του.  6)Προ δυο ημερών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κύριος Προβόπουλος μίλησε καθαρά για τις συνέπειες της χώρας εαν η χώρα υποχωρήσει απο την ζώνη του ευρώ και επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα.Θυμηθειτε παρακαλώ πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Δανάμακη,Διαμαντολούλου κλπ)μίλησαν για επιστροφή στην δραχμή όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσε αυτές τις κουβέντες ,κουβέντες της πεντάρας.  Συμπέρασμα:Οτι συμβαίνει στην χώρα σήμερα ,δεν ήρθε τυχαία,κάποιοι ευθύνονται και αυτοί είναι ο ΓΑΠ και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Ακόμα και σήμερα τα κριτήρια τους είναι η προσωπική τους πολιτική σωτηρία και οι μεθοδεύσεις τους έχουν σκοπό την πολιτική τους επιβίωση(δείτε τα γεγονότα με τους οικονομικούς εισαγγελείς).Η χώρα έφτασε στο μη περεταίρω.  Τα διαδοχικά πολιτικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ανάγκη ανάκαμψης της χώρας και επανεκκίνησης της οικονομικής ζωής περνάει μέσα απο μια άλλη πολιτική.Αυτή την πολιτική ο Σαμαράς την υποστηρίζει εδω και δυο χρόνια.Οι σειρήνες της διαπλοκής προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στον κόσμο.Ο λαός ωφείλει να δει καθαρά και να στηρίξει αυτόν τον πολιτικό που εδώ και δυο χρόνια μάχεται για το καλό της χώρας.Μόνο ο λαός μπορεί να ανατρέψει την κατηφόρα της χώρας δίνοντας πολύ ισχυρή πλειοψηφία στον Πρόεδρο της ΝΔ.Η Αυτοδυναμία θα του λύσει τα χέρια και θα μπορεί να λάβει όλες εκείνες τις αποφάσεις για την ανάκαμψη της χώρας.ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ,Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.

 33. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 31/12/2011 13:20:05

  Ρε παιδιά! Ρε της Ελλάδος παιδιά!

  Με συγκινήσατε πρωινιάτικα! Αμ, όταν τα φωνάζω εγώ, μου αρχίζουν (κάποιοι...) τις περίεργες ιστορίες, ότι τάχα "τετέλεσται", και ιστορίες γι' αγρίους...

  Ρε 'σεις, όταν τους λέω ότι:

  "Απ’ τα ματωμένα χώματα
  της χιλιοδοξασμένης γης
  απ’ τα νησιά και τα βουνά
  τα ποτισμένα
  με τ’ αμέτρητα ονόματα
  όσων αγάπησαν βαθειά
  την λατρευτή ελευθερία
  Ξεφυτρώνουν
  οι καινούριοι ανυπότακτοι
  καλεσμένοι απ’ του ήλιου
  την γιορταστική ζεστασιά
  Ξυπνούν
  απ’ τον αιώνιο λήθαργο
  θεριεύουν, γιγαντώνονται
  κρατούν στα χέρια πολυβόλο
  Τη σκέψη
  κρατούν στα χέρια τη λέξη
  και την κάνουν θωρηκτό
  πράξη κάνουν τα κορμιά
  Για την νίκη
  που ποθούν και πλησιάζει
  αλίμονο σ’ όποιον βρεθεί
  τρελλό να τους αντισταθεί
  Αλίμονο"

  ... αρνούνται να αντικρύσουν την πραγματικότητα αυτής της βασανισμένης χώρας και των ανθρώπων της, και την αληθινή τους αποστολή στην πορεία του πλανήτη.

  Ναι, εντάξει, πιστέψαμε σε "φίλους", γιατί έτσι είναι το σωστό, να πιστεύεις τους φίλους, ναι, μας πρόδωσαν, δεν είναι δίκο μας φταίξιμο που αυτοί αποφάσισαν να αποδείχθουν εχθροί, ναι, μπήκαμε σε έναν δρόμο ανηφορικό, με δυσκολίες και εξάντληση, ναι, κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου, για να τους δώσουμε την ευκαιρία να καταλάβουν από μόνοι τους την αλήθεια, ναι, όλοι βαθειά μέσα μας γνωρίζαμε τα τωρινα γεγονότα σαν συνέπεια των παρελθοντικών γεγονότων, ναι, μείναμε ήσυχοι τόσον καιρό, ναι, ξυπνάμε τώρα, ναι αρχίζει και ξεχειλίζει από όλες τις ψυχές η αφύπνιση, από όλες τις καρδιές το κουράγιο, από όλα τα σώματα η δύναμη που προέρχεται από την προσήλωση στο δίκαιο, είναι πασιφανές και ήταν αναπόφευκτο, ναι, η νίκη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καλπάζει ήδη ασυγκράτητη προς τα εμπρός, ναι, ο κόσμος μας παρακολουθεί, με τις καρδιές να πάλλονται και την δικαιοσύνη να συνταράσσει απαιτητικά το σύμπαν, ναι, όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα έχουμε οριστικά νικήσει και θα έχουμε ανατρέψει την αρνητικότητα και το σκοτάδι, και θα έχουμε μετατρέψει την ήττα σε μέλλον, το μίσος σε αγάπη, το δηλητήριο σε φάρμακο, τότε θα δούμε, θα καταλάβουμε, θα πανηγυρίσουμε όσα συνέβησαν ως τώρα, γιατί αυτά είναι που μας οδηγούν να επαναλάβουμε όσα έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν:

  Την δημιουργία αξιών εκ του μηδενός!

  Έτσι έπρεπε να γίνουν όλα. Τώρα γράφεται η νεότερη ελληνική ιστορία. Θα αποδειχθεί ότι γράφεται με ολόχρυσα γράμματα και πολύτιμα πετράδια, εφάμιλλα αυτών της αρχαιότητας και των υπόλοιπων ιστορικών σταθμών αυτής της όμορφης πατρίδας, που κάνουν τους υπόλοιπους να ντρέπονται όταν αδικούν αυτή την χώρα. Να μην φοβηθεί κανείς. Δεν θα φοβηθεί κανείς.

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Πεπόνης 31/12/2011 13:52:17

   +100000000000

  • juliet avatar
   juliet @ Πεπόνης 31/12/2011 14:30:53

   Πεπόνη
   Καλή Χρονιά ,
   όταν έλθει η ώρα η ευλογημένη κανείς δεν θα κάνει πίσω ,για την Ελλάδα ,για το μέλλον των παιδιών.

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/12/2011 14:00:16

  Mήνυση κατά της Τουρκίας κατέθεσε ο Δήμος Ζαχάρως για τους εμπρησμούς και τους νεκρούς

  από το ilialive

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ αλλενάκι 31/12/2011 15:41:58

   αλλενάκι

   Στην άλλη πλευρά ο κ. Δήμας ζήτησε από την ...Τουρκία την προσκόμιση στοιχείων.

   • factorx avatar
    factorx @ Κακαβούλης 31/12/2011 22:16:44

    @κακαβουλη: η στείρα κριτική και ανεδαφική είναι και ρίχνει νερό στο μύλο του αντιπάλου. Τι ήθελες δηλαδή να πάει ο Δήμας τον στρατό του Αβραμόπουλου και να εκστρατεύσει πρωτοχρονιάτικα στην Τουρκία

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 31/12/2011 22:14:33

   Ποιός Δήμος; Εκείνος που είχςε δήμαρχο τον Χρονόπουλο; ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος; Μαυρίκης και σία;

 35. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 31/12/2011 14:04:12

  Ποιοί χτίζουν και ποιοί γκρεμίζουν την Ελλάδα; (Κάτι έχουν να μας πουν οι μεγάλοι ποιητές μας)

  Οἱ Καλόγεροι

  Εἴμαστ᾿ οἱ ἄνεργοι καὶ οἱ ἄχαροι,
  καὶ τῆς ζωῆς εἴμαστ᾿ ἐμεῖς οἱ καταλαλητάδες,
  γιὰ νὰ πατᾶμε καὶ νὰ σβήνουμε εἴμαστε
  τὰ ὡραῖα καὶ τ᾿ ἀληθινά, τ᾿ ἄνθια καὶ τὶς λαμπάδες.
  Τὸν ἥλιο καὶ τὰ ἡλιόχαρα ὀχτρευόμαστε,
  καὶ τὶς ἀγάπες τῆς καρδιᾶς καὶ τοῦ παιδιοῦ τὰ γέλια,
  μὲ νεκροσάβανο σκεπάζουμε
  τὸ Λόγο τὸν τετράψυχο στὰ γαληνὰ Βαγγέλια.
  Εἴμαστ᾿ ὁ κούφιος ἦχος ὁ παράταιρος
  στῶν κεραυνῶν τὸ ταίριασμα καὶ στῶν κελαιδημάτων,
  χαλάσματα καὶ σκιάχτρα κάνουμε
  τοὺς θείους ναοὺς καὶ τὰ λευκὰ κορμιὰ τῶν ἀγαλμάτων.
  Μὰ νὰ ὁ ραγιᾶς τὰ σύντριψε τὰ σίδερα,
  «Ζωή!» ὁ Τεχνίτης ἔκραξε, Σοφέ, ἀλαλάζεις «Νίκη!»
  φύγαμε τότε καὶ τρυπώσαμε
  μέσ᾿ στῶν ἐρήμων τὶς μονιὲς καὶ γίναμεν οἱ λύκοι.
  Καὶ τώρα κάθε ποὺ ἀπαντήσουμε
  τὴν Ὑπατία τὴν ἄτρομην Ἰδέα τὴν ἀστρομάτα,
  τὴ σφάζουμε, τὴ χιλιοκομματιάζουμε,
  καὶ - ὦ λύσσα! - τὰ κομμάτια της τὰ ρίχνουμε στὴ στράτα.

  Κωστής Παλαμάς, Τριλογία τοῦ θυμοῦ.

  Μολώχ

  Τῶν Ἑλλήνων τὴν πατρίδα
  βάρβαροι τὴν ἀτιμάζουν!
  Ὅπου ἀνθοπετοῦσαν οἱ Ἔρωτες
  παραδέρνει ἡ νυχτερίδα.
  Στὴ νυχτιά μας μιὰ πυγολαμπίδα,
  τῶν ἀρχαίων ἡ μνήμη, ψευτοφέγγει
  κ᾿ εἶναι μιὰ νυχτιὰ ποὺ δὲν τὴ διώχνεις,
  τοῦ παντοτινοῦ μας ἥλιου ἀχτίδα!
  Καὶ πατρίδα καὶ ψυχὴ ρουφᾶν
  βάρβαροι ἀπὸ βάθη καὶ ἀπὸ ὕψη.
  Κι ὅταν, μ᾿ ἕνα τρίσβαθο ὤχ!
  τῶν Ἑλλήνων θεέ, ρωτοῦμε σέ:
  «Εἶσ᾿ ἐσὺ ὁ ξανθὸς Ἀπόλλωνας;»
  Ἀποκρίνεσαι:-«Εἶμ᾿ ἐγὼ ὁ Μολώχ!»

  Κ. Παλαμάς

 36. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 31/12/2011 14:42:52

  Αν η Ελλαδα του Αντωνη Σαμαρα πετυχει το τρελλο στοιχημα της ανορθωσης (τι τζογαδορικος λαος ειμαστε ?) θα σημανει στην διεθνη κοινη γνωμη η αναγεννηση του Χρυσου Αιωνα του Περικλεους !!!!

  Εδω ειμαστε !

 37. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 31/12/2011 14:49:57

  Με τις καλύτερες ευχές μου για το 2012. Και ναι συμφωνώ απολύτως. Ας φτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει επιτέλους. Καλή μας χρονιά, με δύναμη! Δείτε το...

 38. victoria (true) avatar
  victoria (true) 31/12/2011 15:06:49

  Αγαπητέ φάκτορα, αμήν και με το καλό η νέα χρονιά!
  Ευχαριστούμε για την εμψύχωση σήμερα και πάντα. Ας κάνουμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη χώρα μας και για το μέλλον μας.

 39. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 31/12/2011 15:27:43

  “…Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Οι Έλληνες δεν θα υποκύψουμε. Θα ξεσηκωθούμε και θα βγούμε πάλι στους δρόμους, θα πάμε ξανά στις πλατείες και τις κάλπες για να θάψουμε οριστικά τα πολιτικά ζόμπι της Μεταπολίτευσης του 74 που επιμένουν να μας κυβερνούν. Και θα επιμείνουμε μέχρι τότε που ένας νέος εθνάρχης θα αναλάβει κατ΄ εντολήν μας την ιστορική ευθύνη της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Της Ελλάδας των Ελλήνων. Όχι των τραπεζιτών, των εκδοτών, των εργολάβων και των νταβατζήδων.
  Και θα περιμένουμε εκεί τον Αντώνη Σαμαρά . Τον Σαμαρά – οραματιστή, όμως, τον “ελυτικό” Σαμαρά και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά. Τον ηγέτη ενός νέου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού. Για την Ελλάδα του 2021!…
  Συγγνώμη για το copy, αλλά πρέπει να το δουν και να το εμπεδώσουν όλοι οι Έλληνες !!!!
  ο Ηγέτης Σαμαράς είναι αυτός που περίμενε η Ελλάδα και είναι μονόδρομος!!!

 40. Δαναός avatar
  Δαναός 31/12/2011 15:46:37

  Η παρακάτω ιστορία έγινε πριν λίγο καιρό, αλλά ο Φάκτορας με τη σεμνότητά του μου είπε, καλύτερα να μην τη γράψω.
  Σήμερα που τελειώνει η χρονιά δε θα κάνω υπακοή και σας τη μεταφέρω:

  Το σημερινό πρωινό τηλεφώνημα με ώθησε να γράψω τα παρακάτω:
  -Καλημέρα, ο Γιάννης είμαι.
  -Ποιος Γιάννης;
  -Ο Γιάννης που τσακωθήκαμε χθες το βράδυ.(σ.σ.Πασόκος αμετανόητος).
  -Έλα ρε Γιάννη, δεν έγινε τίποτα, ο καθένας με τα πιστεύω του.
  -Πολλά έγιναν. Άλλαξε ο τρόπος της σκέψης μου! Ξενύχτησα, όλη τη νύχτα καρφώθηκα στο laptop της κόρης μου και διάβαζα άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο. Ειδικά κόλλησα σε κάποια μπλογκ που άκουσα από σας.
  Τι είχε συμβεί; Χθες το βράδυ βρέθηκα σε μια παρέα και η κουβέντα πήγε, πού αλλού, στη σημερινή κατάσταση της χώρας. Πολλές απόψεις και ενδιαφέρουσες. Ο Γιάννης όμως κολλημένος στο Πασοκ. Εκεί ακούνητος στη θέση του.
  Ο Μιχάλης, μουσικός, επέμενε στο εφεύρημα του δε βαριέσαι «όλοι ίδιοι είναι.».
  Ο Άρης –πολιτικός μηχανικός- προσπαθούσε με ισχυρά επιχειρήματα να τους αποδείξει το πασιφανές, ότι η μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν καταστροφική για τη χώρα και ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Κι ενώ τα επιχειρήματά του μου ήταν αρκετά γνωστά, στα δικά μου κάτι συμπλήρωνε που εγώ το ξεχνούσα λες και ήξερε τη σκέψη μου. Σε κάποια στιγμή τον ρωτάω:
  -Άρη, εσύ μηχανικός είσαι, που τις ξέρεις όλες αυτές τις λεπτομερείς αναλύσεις;
  -Να είναι καλά το διαδίκτυο και ειδικά μπλογκ όπως το antinews. Εκεί μέσα μπορείς να μάθεις ό,τι θες. Οι δε κειμενογράφοι –αρθρογράφοι και σχολιαστές- υψηλού επιπέδου και γνώστες των αντικειμένων τους. Κι εκεί που διαβάζεις σοβαρά τσουπ! Να σου κι ένας διάλογος σχολιαστών με χιούμορ, σε χαλαρώνει και συνεχίζεις. Τι να σας πω ρε παιδιά, μπήτε και θα δείτε. Σε καθηλώνουν με τις αναλύσεις και τις γνώσεις τους. Μάλιστα γράφει και σχολιάζει κι ένας δικός μας, Χαλκιδικιώτης.
  Η κουβέντα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και ο Γιάννης μόνο άκουγε Έπεσαν όλες οι αντιστάσεις του! Κόντρες υπήρξαν, αλλά όλοι καταλήγαμε στο ότι δεν πάει άλλο αυτή η πορεία προς την άβυσσο!
  Ο Γιάννης ο πασόκος που είπαμε άρχισε να προβληματίζεται μ’ αυτά που άκουγε. Γι αυτό και το σημερινό τηλεφώνημα. Όλη τη νύχτα διάβαζε άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο!
  Στο τηλεφώνημά μας λοιπόν:
  -Και τι άλλαξε ρε Γιάννη από χθες;
  -Διαπίστωσα φίλε μου, πόσο τυφλός και μαλάκας ήμουν! Να είσαι καλά κι εσύ κι ο Άρης που μου ανοίξατε τα μάτια! Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μάθαινα τόσα πράγματα σε μια νύχτα από τα μπλογκ. Τέρμα για μένα η τηλεόραση! Ειδικά το διαδίκτυο, το antinews και σεις μου αλλάξατε τη ζωή!
  -Τα παρά λες ρε φιλαράκι,τον πείραξα εγώ.
  -Όχι φίλε μου, δεν τα παραλέω. Άρχισα να έχω ελπίδα! Ποτέ δεν ψήφισα Ν.Δ. και το ξέρεις. Τώρα όμως θα ψηφίσω Σαμαρά! Τη χώρα αυτή πρέπει να τη σώσουμε! Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο!
  Και για ό,τι με χρειαστείς εδώ είμαι. Α, και κάτι ακόμα. Παράγγειλα δικό μου laptop! Βρήκα δουλειά για τον ελεύθερο χρόνο μου! Σε χαιρετώ φίλε μου!
  -Να ‘σαι καλά Γιάννη! Χάρηκα πολύ! Δαναός.
  Εκεί άκουσα τη φωνή του δυνατότερη: Μη φύγεις έρχομαι από το σπίτι…….
  Από τότε ο Γιάννης έγινε σχολιαστής στο antinews.

 41. mikro avatar
  mikro 31/12/2011 15:57:57

  Μπράβο στον συγγραφέα του κειμένου!!!
  Πιστεύω ότι μας εκφράζει απόλυτα όλους τους Έλληνες.
  Μακριά από όλους και όλα , να γίνει κάτι δικό μας ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
  Δεν πιστεύω σε ηγέτες καμμιας μορφής να ξεκουμπιστουν όλοι να φύγουν, σωτήρες δεν υπάρχουν πια. Στα χέρια μας η εξουσία. Ούτε ο Σαμαράς που επικαλούνται κάποιοι. Δυο χρόνια αγκαλιά με τον πανηλίθιο προδότη Τζέφρυ.
  Τον πίστεχα αλλά προδόθηκα αλλη μια φορά.
  Ας βρεθούν άλλοι νέοι αλλά όχι Μηταράκηδες να μας κυβερνήσουν.
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ.
  ΝΑΙ «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

 42. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/12/2011 17:28:39

  Καταπληκτικό, συγκινητικό, ελπιδοφόρο..Φάκτορες και Φακτορίνες...τυχαία, στις αρχές περίπου του 2011 ανακάλυψα το anti....έκτοτε, σας αισθάνομαι ως μέλη της οικογένειας μου (πιθανώς ''χτύπησε'' και το καρδιτσιώτικο dna..!)..Άπειρες ευχές, άπειρα φιλιά..
  Καλή χρονιά σε όλες κι όλους...α...και αστρολογικά, μετά το Μάρτιο ευνούνται οι εκλογές (χαχα!)

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 31/12/2011 19:27:04

   Eύα,
   καλή χρονιά,
   Το Μάρτη έχουμε συναστρία Δία,Πλούτωνα,Ερμή ,Ποσειδώνα και Αφροδίτη(!) και ευννοούνται οι αρχηγοί εκ Καλαμάτας !

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ juliet 31/12/2011 21:00:51

    Καλή χρονιά juliet! Και οι Δίδυμοι! (αλλά κι ο Γαπ είναι δίδυμος ζωδιακά...άρα;;;παραμένει αρχηγάρα στο Πασόκ!)

    • juliet avatar
     juliet @ ΕΥΑ 31/12/2011 21:31:27

     χαχαχαχα,Παπαδήμας -ΓΑΠ δίδυμοι πύργοι!

 43. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 31/12/2011 17:29:01

  Καλησπέρα Φάκτορα . Το σημερινό σου άρθρο, είναι ότι καλλίτερο έχεις γράψει μέχρι ώρας! Γιατί είναι γεμάτο με συναίσθημα και ψυχή, ένα κείμενο γραμμένο από Ελληνα ! Κατόρθωσες ν'αποτυπώσεις τις σκέψεις και τον πόνο όλων μας....Να ξαναγίνουμε Ελληνες , να φερθούμε σαν Ελληνες! Και κάπου εκεί, θα περιμένουμε τον '' ελυτικό'' Σαμαρά ,μακριά από τ'αδιέξοδα και την ανικανότητα των ολίγων,μαζί να σηκώσουμε τους εαυτούς μας και την Ελλάδα μας......Καλή χρονιά σε σένα , καλή χρονιά φίλοι μου του antinews!

 44. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 31/12/2011 17:39:30

  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους ! Άριστο το συγκεκριμένο άρθρο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Θα διαφωνήσω μόνο στο ότι δεν είναι απαξιωμένη στο σύνολό της η Ν.Δ. σήμερα αλλά μόνο ως προς εκείνα τα πρόσωπα που ενώ αποδεδειγμένα είναι ανίκανα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να εκπροσωπούν την παράταξη. Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούϊα, θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει στην κάλπη.

 45. pikras57 avatar
  pikras57 31/12/2011 17:56:20

  Καλή Χρονιά σε όλους!
  Με δύναμη και ....αντιστάσεις!
  Και στο antinews... να μας γεμίζει ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

 46. Aris. A avatar
  Aris. A 31/12/2011 18:00:50

  Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους.

  Διαχειριστές της ιστοσελίδας, αρθογράφους, σχολιαστές, επισκέπτες.

  Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί το 2012.

  Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια χρονιά ορόσημο.

  Αν είναι αλήθεια αυτό που διάβασα σε εφημερίδα ότι κάποιοι σχεδιάζουν "την τελική λύση για την Ελλάδα" (κάτι μου θυμίζουν αυτές οι λέξεις) τότε ας είμαστε έτοιμοι για όλα.

 47. Y. avatar
  Y. 31/12/2011 18:08:16

  Μόνο που στη νεότερη οστορία του ο Αντώνης, δε συμπεριλαμβάνεται στους σύγχρονους τζογαδόρους (..που ως λαός είμαστε). Κρίμας, γιατί είχε αφήσει ευοίονο ως προς το μέλον παρακαταθήκη (..από την εποχή του δρακουμέλ)

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Y. 31/12/2011 20:07:04

   Σοβαρός παίκτης είναι αυτός που μπλοφάρει, τα βλέπει, παίζει ρέστα εκεί που πρέπει (βλέπε Σαμαράς). Της κακιάς ώρας τζογαδόρος είναι αυτός που ανεβάζει το στοίχημα έχοντας στο χέρι ένα τριάρι, δύο κάρτες σούπερ ατού, μια κάρτα μέλους βιβλιοθήκης και ένα κουπόνι από φαστφουντάδικο (βλέπε Παπανδρέου).

   • factorx avatar
    factorx @ TopGunZ 31/12/2011 20:17:29

    !!!!

 48. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 31/12/2011 18:17:23

  Έξοχο!!!

 49. Y. avatar
  Y. 31/12/2011 18:25:04

  Αύριο σου στέλνει ο φάκτορας, τέσσερις νταμιτζάνες τσίπουρα (δυό και δυό...)
  Καλή χρονιά Δαναέ!

 50. kakofonix avatar
  kakofonix 31/12/2011 18:25:47

  Μεγαθήριε,
  Καλή Χρονιά,
  Πολύχρονος,
  Να'σαι πάντα καλά να μας ξεσηκώνεις!

  Άφωνος τραγουδιστής

  Απορία: Ποιός είναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης;

 51. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 31/12/2011 18:29:22

  συμφωνώ απολύτως σε όλα.
  Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ'' ΤΑΣ
  ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ
  ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

 52. christof avatar
  christof 31/12/2011 18:37:36

  Περιμενουμε Δεσμευτικη δηλωση Σαμαρα ΄'η μελλοντικη και ολιγομελης κυβερνηση της ΝΔ θα απαρτιζεται μονον απο νεα καταξιωμενα στο κοινωνικο στιβο προσωπα''. '' Ειναι η τολμη της συγκρουσης και η δυνατοτητα ανατροπης ενος σαθρου κατεστημενου''. Αδελφια χρονια πολλα και ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος με Πρωθυπουργο τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 53. vasilis avatar
  vasilis 31/12/2011 19:01:48

  Mπραβο πολυ ωραιο αρθρο .......ετσι ακριβως ειναι .....

 54. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 31/12/2011 19:02:40

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους,στο Antinews,σε σχολιαστές,σε αναγνώστες!!Πάνω απ'όλα υγεία και το 2012 να είναι έτος ΟΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ της πατρίδας και ΑΝΑΣΑΣ των Ελλήνων!!Οι πάντες αντιλαμβάνονται και προαισθάνονται πως το νέο έτος,που σε λίγες ώρες έρχεται,θ'αποτελέσει τη χρονιά-ΣΤΑΘΜΟ.Οι συνθήκες είναι κρισιμότατες.Και πάλι,σε όλους,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

 55. no fear avatar
  no fear 31/12/2011 19:08:09

  Κατερίνα,με συγκίνησε η αναφορά σου στον καθηγητή Νικόλαο Σταύρου.Όσοι είχαμε την τιμή και ευτυχία να τον γνωρίσουμε από κοντά είμαστε σήμερα, με το θάνατό του, βαθειά λυπημένοι.Χάσαμε έναν ακόμη μεγάλο Έλληνα που πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή με ταπεινότητα αν και διανοητής και αναλυτής παγκόσμιας εμβέλειας, ακεραιότητα χαρακτήρα.Κουβαλούσε μέσα του την αγάπη για την πατρίδα και τη βαθειά του πίστη στην Ορθοδοξία.Ασυμβίβαστος στις ιδέες και τα πιστεύω του, δεν δίσταζε να πάει κόντρα στο παγκόσμιο κατεστημένο αρθρογραφώντας στα μεγαλύτερα αμερικανικά έντυπα.Ένα διαμάντι που η λάμψη του "εμπόδιζε "πολλούς εδώ να το αναδείξουν.Περίμενα κάποια αναφορά και από το ANTINEWS αλλά απογοητεύτηκα.Τους είχα στείλει μάλιστα την τελευταία του ομιλία στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,τον Απρίλιο του 2011.Αιωνία του η μνήμη.

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ no fear 01/01/2012 11:10:17

   "διανοητής και αναλυτής παγκόσμιας εμβέλειας"
   "Ένα διαμάντι που η λάμψη του “εμπόδιζε “πολλούς εδώ να το αναδείξουν"

   Τα είπες όλα φίλε μου.....

 56. antonis avatar
  antonis 31/12/2011 19:25:25

  Καλή χρονιά σε όλους και καλή ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην πατρίδα μας.

 57. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/12/2011 19:31:33

  Και για να φοβόμαστε υπάρχουν πράγματα και για να ελπίζουμε. Υπάρχουν πολλά για να χάσουμε και περισσότερα για να κερδίσουμε. Εείς θα το κάνουμε είτε το ένα , είτε το άλλο. Ας βάλουμε λίγο περισσότερη λογική στο συναίσθημα μας. Κι ας μην ξεχνιόμαστε να βλέπουμε κάθε πρωί τον καθρέφτη μας.
  Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

 58. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 31/12/2011 19:36:57

  Χρονια πολλά σε όλους, και, με άλλους πολιτικούς το 2012.

  Καλή η επικεφαλίδα του άρθρου, αλλά με ποιούς να φερθούμε ως Έλληνες. Με τους κατ΄ευφημισμό οικονομολόγους ,τύπου διευθυντή μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος, που προσπαθούν να μας πείσουν οτι θα πρέπει να πληρώνουμε εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας,,συνολικά τρείς γεννιές, τα χρήματα που έκλεψαν κάποιοι. Αλήθεια απο που αντλούν την νομιμοποίηση κάποιοι τύποι, σαν τους παραπάνω, να κάνουν υποδείξεις σε θέματα οικονομίας, όταν , όντας μέλη του σάπιου κατεστημένου, κατάφεραν να αποδομήσουν την όποια οικονομική δραστηριότητα. Επειδή έχουν παχυλούς τίτλους, και αμοιβές, θεωρούν οτι είναι κάποιοι που έχουν λόγο.
  Θα καταλάβουν οτι η ανοχή τελείωσε, ή, θα τους το υποδείξει κάποια στιγμή ο Λαός.

 59. astrokritis avatar
  astrokritis 31/12/2011 20:03:27

  .. καλή χρονιά , με υγεία και δύναμη , σε όλους ! .. Μιά κουβέντα , μόνο ...Ότι είναι να γίνει - να γίνει , γρήγορα ! .. Με Αντ. Σαμαρά [ ή Δημ. Καζάκη ( !!!! ) ] να γίνει αύριο ! .. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ! ....

 60. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 31/12/2011 20:07:33

  Καλή χρονιά και καλή ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
  Καλά κουράγια.

 61. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 31/12/2011 20:31:18

  Μπα σε ...καλό σου Φάκτορα!
  Μας ανατρίχιασες και μας έκανες να βουρκώσουμε Πρωτοχρονιάτικα, αλλά χαλάλι σου! Προσυπογράφω το άρθρο, ελπίζοντας περισσότερο πια στην Ελλάδα της Ελπίδας και στην Ελπίδα της Ελλάδας. Την Ελλάδα, που ευαγγελίζεται και που μας έταξε ο Αντώνης Σαμαράς, που δείχνει προς το παρόν εγκλωβισμένος στην απαξιωμένη ΝΔ, όμως στην πραγματικότητα, απλά ελίσσεται, μαχόμενος με τα θηρία! Παραμένει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, (και σίγουρα θα είναι), ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!

 62. 114 avatar
  114 31/12/2011 21:56:49

  Ένα μεγάλο εύγε για το άρθρο.
  Καλή και αγωνιστική χρονιά σε όλους .
  2012 η χρονιά της απελευθέρωσης.

 63. Y. avatar
  Y. 31/12/2011 21:58:54

  Γειά σου Τοπ (..που λέει κι ο Δαναός). Κατ’ αρχάς στο απιχνίδι του παίκτη, υποχρεωτική η μπλόφα, εννίοτε, εκάστοτε, και ως ένας παράγων. Στα παλιά μου, τη πόκα τη παίζαμε από τα εφτάρια και πάνω. Άρα, δε μπορώ να σου πω για το τριάρι, που είναι ιντερνετικές πόκες. Ο Σαμαράς σε παιχνίδι κούκου μονού, έχει άσσο, και στο γύρισμα ξαναπέρνει άσσο (..δε σου λέω τι ήταν τα τρία που άνοιξαν εβδιάμεσα, για να μη σε μπερδέψω). Μόνο κράτα στη μνήμη σου, το τελικό ταμείο του παιχνιδιού βασίζεται στην έυνοια του προσωπικού σου φύλλου (..μέρος της όποιας πολιτικής συγκυρίας), στην εκτίμηση του φύλλου των άλλων, και στην έμπνευση. Την εύνοια την έχει (500 χιλ τον ψήφισαν), τους άλλους μπορεί να τους διαβάσει,, ας ελπίσουμε ότι την έμπνευση, ο Σαμαράς την έχει
  (..σ’ένα μήνα είναι η εξεταστική,....φρόντισέ το)

 64. δημης avatar
  δημης 31/12/2011 22:26:45

  ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ,ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ, ΚΡΙΝΕΙ
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

 65. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/12/2011 23:29:24

  Καλή Χρονιά, με Υγεία και Δύναμη, σε όλες και όλους.

  Στη δύσκολη εποχή επιζητούμε τα πλέον απαραίτητα:
  Καθαρό μυαλό - το μόνο όπλο.
  Και Θάρρος - η μόνη αρετή.

 66. ontense7 avatar
  ontense7 31/12/2011 23:32:21

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ???

 67. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2012 00:05:03

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους. Δύναμη, Υγεία, Αισιοδοξία

  (και κουφάλα νεκροθάφτη αντέχουμε ακόμα)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Factorx 01/01/2012 00:06:41

   Χρόνια Πολλά Φάκτορα, υγεία και πρόοδο, και τις ευχές μου σε όλο το αντινιούζ!

  • fantomas avatar
   fantomas @ Factorx 01/01/2012 00:55:33

   χρονια σου πολλα με υγεια και ευτυχια.

 68. Πανέξυπνη avatar
  Πανέξυπνη 01/01/2012 00:06:25

  Καλή Χρονιά σε όλους.
  Χαρά, Υγεία, Ευτυχία.

  • fantomas avatar
   fantomas @ Πανέξυπνη 01/01/2012 00:54:38

   καλη χρονια με υγεια.

 69. Π.Ζ. avatar
  Π.Ζ. 01/01/2012 00:13:35

  Χρόνια Πολλά σε όλους. Με υγεία, δύναμη και καλά μυαλά για να γλιτώσουμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο!!!

 70. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 01/01/2012 00:14:13

  Χρόνια πολλά αδέρφια, καλή χρονιά να έχουμε! Υγεία σε όλους και καλή λευτεριά!

 71. η Dimi avatar
  η Dimi 01/01/2012 00:36:26

  "Αρχιμηνιά, Καληχρονιά, Καλώς τον Αρχοντά μας,
  πόχει την Τύχην αδερφή και την καρδιά του Πλούτος,
  βάνε το πόδι το δεξί κι όλα δεξά να πάνε.

  Σπάσε το ρόδι τ’ άλικο στη μαλλιαρή την πέτρα,
  πιές από τ’ αμίλητο νερό της κρυσταλλένιας βρύσης,
  σκόρπα τα φύλλα της ελιάς, πες της καρδιάς τραγούδια.

  Ωσάν την πέτρα με ριζά η ευτυχία να ριζώσει,
  ξόρκι τ’ αμίλητο νερό ναν’ στο κακό το μάτι,
  και σαν το ρόδι μ’ αγαθά το σπίτι να γιομίσει.”
  ~Κ. Καλλοναίου: “Πρωτοχρονιά”

  http://bit.ly/2cKAPK (To Κόκκινο Χρυσάφι)

 72. fantomas avatar
  fantomas 01/01/2012 00:56:37

  καλη χρονια και ας ελπισουμε οτι θα τα καταφερουμε ολοι μας.

 73. Δαναός avatar
  Δαναός 01/01/2012 01:02:52

  Καλή Χρονιά σ' όλους! Χρόνια Πολλά Φάκτορα και σ' όλους τους εορτάζοντες!

 74. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/01/2012 01:30:44

  Λούκας Παπαδήμος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:
  "Σήμερα αγωνιζόμαστε για να παραμείνει η πατρίδα μας στον πυρήνα της Ευρώπης, για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα, ευημερία και δημοκρατία που κατακτήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια." !!!!!!!!!!!
  Δηλαδή από το 1981 και μετά ήρθε η δημοκρατία ;;;;;;!!!!!!!
  Ε, νομίζω μετά απ' αυτό ώρα να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα μ' αυτή τη συμμορία.

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ Προμηθέας 01/01/2012 03:27:24

   Πρόεδρος της Δημοκρατίας : Το 2012 ή θα πετύχουμε ή θα αποτύχουμε!!!!!!!
   Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη...... θα επιβεβαιώσουμε σίγουρα τον πρόεδρο.

 75. a.p. avatar
  a.p. 01/01/2012 02:36:10

  factorx Καλη χρονια & Χρονια Πολλα ,ευχαριστουμε θερμα το antinews που μας ανεχεται. Χρονια Πολλα σε ολους.

 76. madprof avatar
  madprof 01/01/2012 02:41:26

  Ο Μανιάτης είπε:
  "Η παρακμή θέλει μεγαλοστομίες.
  Σαν το η φτώχεια θέλει καλοπέραση."
  Όπως την ζωή μας ρήμαξαν εδώ, στην χώρα τούτη την ευλογημένη, σ' όλη την γης την χάλασαν.
  Ελπίδα, πίστη, όρεξη να παλαίψουν για ένα καλύτερο αύριο οι Έλληνες θα έχουν μόνο αν υπάρξει Κάθαρση και άρα Τιμωρία των υπευθύνων της Εσχάτης Προδοσίας.
  Το Πόθεν αίσχος τους, των οικογενειακών τους δενδρυλλίων και των παραφυάδων τους συμπεριλαμβανομένων , αποδεικνύεται από τις καταθέσεις μετρητών που δήλωσαν για το 2010. Το 2011 θα δηλώσουν μείον μετρητά. Το '12 θα δηλώσουν ότι ζουν με δανεικά από δάνεια της βο(υ)λής τους, για ευνόητους λόγους.
  Για τους επαΐοντες αφιερώνω το αριστούργημα του Κ.Π. Καβάφη:
  "Εν μεγάλη Ελληνική Αποικία" 2012 μ.χ. (sic!)

 77. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 01/01/2012 05:54:37

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Αδέλφια (από τον μακρινό Καναδά)
  Άντε και σύντομα να σας βλέπουμε από εδώ μακριά που είμαστε και να σας καμαρώνουμε, και όχι να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.

 78. ΔΡΑΚΟΣ avatar
  ΔΡΑΚΟΣ 01/01/2012 09:08:43

  Ως Έλληνες;
  δηλαδή;
  Να ανεχτούμε 400 χρόνια σκλαβιά,κι όταν κάποιοι παλαβοί ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ,κάποιοι να τους αφορίζουν κ κάποιοι να προσκυνάνε Αγγλους,Γαλλους,Ρωσους,Τουρκους;
  Nα προσκυνάμε 6 χρόνια ΧΟΥΝΤΑ ηλιθίων συνταγματαρχέων,κ μόλις κάποιοι ΠΑΛΑΒΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,κλειστούν στα Πολυτεχνεία
  να τους καταγγέλουμε ως προβοκάτορες;
  Να προσκυνάμε 10τίες ολόκληρες κληρονομικώ δικαίω, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ;
  Ή να φερθούμε επιτέλους ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

 79. NIKOS avatar
  NIKOS 01/01/2012 10:43:16

  ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 80. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 01/01/2012 10:50:16

  σε ολους τους αρθρογραφους και τους σχολιαστες του antinews εχω να πω οι επιθυμιες των ευχες μου

 81. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/01/2012 13:03:08

  Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012
  ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΈΝΑ : ¨ΟΡΣΕ – ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ !

  http://www.istrilatis.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

 82. χρηχα avatar
  χρηχα 01/01/2012 13:58:33

  Καλημέρα και καλή χρονιά φάκτορα....

  Εσύ και όλο το επιτελείοτου αντινιούς....να έχετε καλή χρονιά υγεία και δύναμη να κρατάτε ένα το σάιτ ζωντανό....

  Το άρθρο σα αυτό είναι βάλσαμο στις καρδίες μας....

  +100000000000

 83. sakis mousageas avatar
  sakis mousageas 01/01/2012 17:42:56

  Μπορεί να γραφουν εκατοντάδες απόψεις με διαφορετική φρασεολογία για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα για το όνειρο που χάθηκε για το αβέβαιο μέλλον για την μαζική προσπάθεια που πρέπει να γίνει την αλλαγή της πολιτικής σκηνής κλπ.Επιτρέψτε μου να εκφράσω το δικό μου σχόλιο.Αυτό που εμενα με φοβίζει είναι ότι ποτε στην Ιστορία μας δεν βρέθηκε η Ελλάδα κάτω από τέτοιου τύπου απειλή απώλειας Εθνικής Κυριαρχίας και οικονομικής κατάρρευσης (εν καιρώ Ειρήνης).Διότι σε βαθιά οικονομική κρίση έχουμε ξαναβρεθεί.Όμως πάντοτε υπήρχε κάποιος ηγέτης που παρόλο που δεν ήταν αρεστός ή αποδεκτός από όλους πείρε τα ηνία της χώρας και την έβγαλε σιγά σιγά από το αδιέξοδο.Και ο Λαός μας που είχε μάθει να δεινοπαθεί είχε μάθει επίσης ότι για να βγει η άμαξα από την λάσπη πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη και να σπρώξουν.Σήμερα όμως δεν υπάρχει ούτε ένας Πολιτικός ηγέτης που να αναλάβει αυτό το έργο διότι όλοι όχι μονο είναι άδεια ανθρωπάκια με μεγάλες τσέπες αλλα πάσχουν από μια αχαρακτήριστη αναισθησία και τεραστια έλλειψη ευθιξίας.Δεν είναι ικανοί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τις ίδιες τους τις αποφάσεις και να εξηγήσουν επιτέλους πιάνου συμφεροντα εξυπηρετούν.Διότι είναι ενφανες ότι ο κατήφορος που μας οδήγησαν είναι ένας μη ανεστρεψιμος μονόδρομος.Από την άλλη όμως ποτε δεν ήταν ο Ελληνικός λαός τόσο εαυτουλακιας συμφεροντολογος και κοντόφθαλμος. Γιατί όλα αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά αυτών των λίγων που πάντοτε βγήκαν πιο πλούσιοι από τη οποιαδήποτε κρίση αυτών που καταπάτησαν τα δικαιώματα των πολλών και γέμισαν την τσέπη τους με τα λεφτά του κράτους.Σήμερα υπάρχει μια παράλυση ένα ατέλειωτο μοιρολόι για αυτά που είχαμε και δεν θα έχουμε και πως θα τα καταφέρουμε και γιατί ο άλλος δεν έχασε αυτά που χάνω εγώ kαι πάει σχοινί κορδόνι.Εάν οι πριν από εμάς έκαναν αυτό που εμείς κάνουμε σήμερα η άμαξα που λέγεται Ελλάδα θα ήταν πια σκεπασμένη από τη λάσπη.Εάν εμείς φθάσαμε εδώ που φθάσαμε ήταν γιατί χιλιάδες άλλοι δούλεψαν για εμάς πριν εμείς γεννηθούμε.Ξανασηκωθήκαν μετά από κάθε κρίση κάθε πόλεμο,έδεσαν την καρδια τους κόμπο σφουγγίσαν το δάκρυ τους και χωρίς σχεδόν βοήθεια από μια κρατική μηχανή που είχε όλα τα γρανάζια κατεστραμμένα άρχισαν να κτίζουν όχι για αυτούς μονο αλλα για αυτούς που θα έρχονταν στο μέλλον.Λοιπόν δεν υπάρχει ελπίδα να βγούμε από το λάκκο ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε μεθαύριο αλλα εάν δεν ανεβεί ο ένας στην πλάτη του αλλου εκεί θα μείνουμε.Το χρωστάμε σε αυτούς που θα έλθουν μετά από εμάς και θα μάθουν στο βιβλίο της Ελληνικής ιστορίας πως οι Eλληνες καταφεραν να ορθοποδήσουν από την μεγάλη οικονομική κρίση και το χρέος που σχεδόν κατεστρεψε τα γρανάζια της κρατικής μηχανής.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2012,13,14,15,16,17,18,19,20..........

 84. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 05/01/2012 13:11:38

  Το ζήτημα δεν είναι τελικά εάν θα κάνουμε εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες την έκπληξη και θα εξεγερθούμε μαζικά και ειρηνικά εναντίον όλων αυτών που μας έχουν καταντήσει ηθικά και οικονομικά ξεπεσμένους, αυτό ίσως και να γίνει, αυτό που θα κάνει τη μέγιστη έκπληξη και θα τους πονέσει περισσότερο όλους αυτούς είναι η σωστή στιγμή.
  Δηλαδή πριν η "κυβέρνηση σωτηρίας" υπογράψει το νέο μνημόνιο.
  Να γίνουν εκλογές πριν την υπογραφή του νέου μνημονίου, μετά δε νομίζω να παίζει ρόλο τι θα ψηφίσουμε, η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι 100% εικονική, αυτοί που θα μας κυβερνούν για τα επόμενα 50 ή 100 χρόνια θα είναι οι δανειστές μας.
  Λοιπόν ή θα αντιδράσουμε τώρα και θα ρισκάρουμε για κάτι καλύτερο ή δεν υπάρχει κανένας λόγος μετά να ασχολούμαστε καν με την διακυβέρνηση της χώρας μας, αυτή θα μπει στον αυτόματο πιλότο για πάρα πολλά χρόνια.

 85. TDM avatar
  TDM 14/01/2012 01:32:59

  Αναρωτιέμαι, αν όσο ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες γράφουμε σχολιάκια στα PC μας, οι ΑΛΛΟΙ Έλληνες ψάχνουν τρόπους για "ανάταση". Μα πιο πολύ αναρωτιέμαι, πότε ΕΜΕΙΣ και οι ΑΛΛΟΙ θα γίνουμε ένα σ' αυτόν τον τόπο τον καταραμένο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.