#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2011 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 20% των εγγυήσεων στις τράπεζες να δοθεί στις επιχειρήσειςTην ώρα που υπουργοί του ΠΑΣOK το παίζουν τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι εκ τους ασφαλούς  για τα 30 ακόμα δισ. που θα δώσει η κυβέρνησή τους στις τράπεζες, ενώ άλλοι σαλπίζουν τάχα πόλεμο κατά της "διαπλοκής", ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την πιο ουσιαστική πρόταση που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το θέμα:

"Προχωρήστε - είπε στην Βουλή απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου - σε διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες να δώσουν ένα μέρος, ας πούμε το 20%, από τις εγγυήσεις που τους δίνονται, σε δάνεια για τις επιχειρήσεις. Να πάει στην πραγματική αγορά. Γιατί, χωρίς ρευστότητα, πνίγεται η αγορά. Αυτό τελικά θα αποδειχθεί σωτήριο και για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα: Γιατί, όσο διαιωνίζεται η ασφυξία στην αγορά κι όσο πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα, τόσο αυξάνουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια".

"Μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές"

Είπε ακόμα στον ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ:

Σε ό,τι αφορά τα λουκέτα: Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, γιατί παίρνουν αναγκαστικά μεταχρονολογημένες επιταγές μακράς διάρκειας. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το Δημόσιο -ο πρωταθλητής του «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»- τις καλεί να πληρώσουν φόρους, ΦΠΑ, από πωλήσεις προς το Δημόσιο, χωρίς το ίδιο το κράτος να τις έχει ακόμα εξοφλήσει!

Κάντε τελικά -αυτό που ζητάμε τόσο καιρό- το συμψηφισμό πληρωμών από και προς το Δημόσιο. Σας το πρότεινα από πέρσι το καλοκαίρι. Τελικά, κάτι πήγατε να κάνετε, λειψά, με ημίμετρα…Και, τελικά, με μηδαμινό αποτέλεσμα.

 

Λέτε «θέλουμε ανάπτυξη». Μα –κοιτάξτε- εάν πάρετε τα δικά σας στοιχεία, θα δείτε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το βουλιάξατε, το πρώτο δίμηνο της χρονιάς. Είναι 70% κάτω, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση 0,6%. Δεν ξοδεύει ο ιδιώτης, γιατί δεν έχει. Δεν ξοδεύει το κράτος. Ξένες επενδύσεις δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό η αγορά είναι έτσι, σε αυτή τη φάση της απόλυτης ανυδρίας.

 

Ανακουφίστε αμέσως τις επιχειρήσεις, μειώνοντας τους συντελεστές. Εσείς τους φόρους τους αυξήσατε δραματικά, κι ύστερα άτολμα αρχίσατε να τους μειώνετε. Μοναδική ομολογία απίστευτου λάθους σε μια εποχή πρωτοφανούς ύφεσης!

Μειώστε θαρραλέα τους φορολογικούς συντελεστές! Δώστε ανάσα σε επιχειρήσεις. Ανάσα. Δώστε τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Τις έχετε ανάγκη τις επιχειρήσεις. Γιατί, αν κλείνουν όλο και περισσότερες, τι άλλο θα βρείτε, από ποιούς θα βρείτε να φορολογήσετε, αύριο, κ. Παπανδρέου; Αν απολύουν εργαζομένους, ποιοι θα καταναλώνουν; Ποιοι θα πληρώνουν φόρους;  Μια ισοπεδωμένη Οικονομία παράγει ελλείμματα, δεν παράγει έσοδα.

 

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Στο Βέλγιο, τον Ιούλιο του 2009, έκοψαν δραστικά το ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους, όπως τα εστιατόρια - προσέξτε κύριοι συνάδελφοι- από το 19,6% στο 5,5%. Και οι επιχειρήσεις ανέλαβαν υποχρέωση να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να ρίξουν τις τιμές. Και υπήρχαν καταπληκτικά αποτελέσματα.

Πήγα, προχθές, σε εστιατόριο του Βελγίου και βρίσκω στο εστιατόριο, εκεί που καθόμουνα, μαζί με το μενού, την εξής δήλωση επίσημα. Σας διαβάζω: «Δεσμεύομαι χάρις στη μείωση του ΦΠΑ που εφάρμοσε το κράτος μου από την 1η Ιουλίου του ’09, να δημιουργήσω πρόσθετες θέσεις εργασίας, ώστε να βελτιώσω τις συνθήκες και τα ωράρια εργασίας της ομάδας μου. Δεσμεύομαι να μειώσω τις τιμές των προϊόντων που ορίζονται ρητώς στον τιμοκατάλογό μου.

Δεσμεύομαι να επενδύσω, ώστε να εκσυγχρονίσω τον εξοπλισμό του κτηρίου μου. Αυτή η νέα ρύθμιση είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς τους εστιάτορες να ενδυναμώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δραστηριότητές μας, που οφείλουν να αποβλέπουν στο μέλλον».

Αυτή είναι η ανάσα κ. Πρόεδρε. Αυτό είναι η απόδειξη ενός απλού ανθρώπου, μικρομεσαίου Βέλγου, που τι κέρδισε από τη μείωση του ΦΠΑ.

Αυτές τις ανάσες ζητούμε να δώσετε στην οικονομία.

Πρέπει να ενεργοποιηθεί το ΕΣΠΑ, όπου η απορροφητικότητα των κονδυλίων έπεσε για την Ελλάδα από την 5η θέση το ’09, στη 17η θέση το ’10.

Την ώρα που ξεζουμίζετε τον κόσμο για 2 δισεκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν 16 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν, περιμένουν, κάνουν τους Ευρωπαίους να απορούν, κι εσείς δεν τα παίρνετε.

Ούτε απορρόφηση δεν μπορείτε να κάνετε. Θα το δείτε σε λίγο στην επερώτηση των βουλευτών μας.

Και πάρτε μέτρα να δουλέψει η Οικονομία. Όπως η επιδότηση 2 μονάδων επιτοκίου για τα στεγαστικά δάνεια, για τα πρώτα δέκα χρόνια, που σας έχω προτείνει. Να δουλέψουν, αμέσως, 130 επαγγέλματα που σχετίζονται με την Οικοδομή. Τα δυο πρώτα χρόνια το κράτος δεν θα επιβαρυνθεί. Και στα επόμενα δέκα χρόνια, αυτά που θα πληρώνει κάθε χρόνο, θα είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα θα εισπράξει τα δύο πρώτα χρόνια!

Εσείς κάνετε τα αντίθετα. Κι έχει σταματήσει την κατασκευαστική δραστηριότητα…Και σήμερα παίρνετε πίσω ακόμα και τις απαλλαγές για το φόρο για την πρώτη κατοικία. Πάρτε «Τα ΝΕΑ» να διαβάσετε, σήμερα. Πρώτη σελίδα το άρθρο που γράφει ακριβώς για αυτό.

Χθες, είπατε στο υπουργικό Συμβούλιο, ότι η ανάκαμψη ξεκίνησε! Αλλά πείτε μας, κ. Παπανδρέου - να πάρει η ευχή, να πάρει - μια πρόβλεψη που να έχετε πέσει μέσα!

 

Δείτε τα μαγαζιά που κλείνουν. Κάντε μια βόλτα σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο, σε οποιοδήποτε εμπορικό δρόμο, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Ίδια εικόνα: Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού…

Είναι η θλιβερή φωτογραφία της Οικονομικής σας πολιτικής.

Αλλάξτε την επιτέλους!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 02/04/2011 09:21:31

  Ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός ? νομίζω κοινωνιολογία σπούδαζε? στην Αμερική. Με την οικονομία καμία σχέση....

  • Enzo avatar
   Enzo @ Ναυσικά... 02/04/2011 10:51:26

   γιατι εχει με την κοινωνιολογια σχεση?

 2. antanistimi avatar
  antanistimi 02/04/2011 09:46:03

  Δυστυχως ετσι ειναι και χειροτερα.Το καραβι εχει βουλιαξει και `μεις
  περιμενουμε τη σειρα μας για πνιξιμο.
  Το πρωτο τριμηνο εκανα πωλησεις ας πουμε 100 και εισεπραξα μετρητα 15 οταν
  ο ΦΠΑ απο αυτες τις πωλησεις ειναι 18,70 !
  Που να βρεθουν τα υπολοιπα για ενοικια,μισθοδοσιες,αφαλιστικες εισφορες,
  καυσιμα,κλπ.
  Ενω δεν ειμαι στον Τειρεσια,πληρωνω επιταγες,οαεε,ικα, δοσεις δανειου κανονικα και δεν εχω δωσει κανενα δικαιωμα(μεχρι στιγμης)εστω και οριακα, η τραπεζα εντελως αδικα μου κατεβασε το πλαφον πανω απο 50% και μου ζητα εγγυητη για να το επανεξετασει.Σε αλλη τραπεζα που απευθυνθηκα για δανεισμο ,δινουν το 60% της αξιας του ακινητου που θα βαλω υποθηκη και ζητανε επιτοκιο πανω απο 11%!.Οι πωλησεις εχουν πιασει πατο και ερχονται πολυ χειροτερα.
  Και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι μας εχουν βαλει στα ματια πατομπουκαλα,δεν μας λενε την αληθεια και δεν μπορουμε να δουμε καθαρα τι να κανουμε.Να μεινουμε να το παλεψουμε η να εξαφανιστουμε και να τα κλεισουμε ολα μηπως σωσουμε οτι μπορουμε?

 3. Xristoforos avatar
  Xristoforos 02/04/2011 09:48:39

  Φυσικά να δοθεί το 20% ή και ακόμη περισσότερο, ή ακόμη καλύτερα να δοθεί όλο το ποσό των εγγυήσεων στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες που έχουν δάνεια με την δέσμευση όμως να ξεχρεώσουν τα δάνεια των τραπεζών (έτσι θα έληγαν και οι επισφάλειές τους και θα εξυγιαίνονταν οι ισολογισμοί τους).
  Το πιο σημαντικό και ανατρεπτικό όμως θα ήταν να δεσμεύονταν η ακίνητη (τουλάχιστον) περιουσία των βασικών μετόχων και των μελών του ΔΣ κάθε τράπεζας σε αξία ίση ή έστω όχι μικρότερη του 50% των εγγυήσεων που δίνει το κράτος.
  Τότε ήθελα να δω πως θα αντιδρούσαν αυτοί οι κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" της πεντάρας.
  Ποτέ όμως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και σε καμία χώρα, γιατί απλά ανατρέπει το καθεστώς και τις ισορροπίες της εξουσίας....

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 10:20:56

  Προσωπικα δεν εχω διαβασει η καλυτερη τοποθετηση του Σαμαρα !!! ειδικα σε σχεση με την οικονομια... με απλα λογια, παραδειγματακαι σε γλωσσα κατανοητη απο τους παντες. Απ τοΚολονακι μεχρι το Διδυμοτυχο ολοι κατανοουν τα επιχειρηματα! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

  Μπορουμε τωρα να δουμε και ακουσουμε τα ιδια ειχειρηματα και στην τηλεοραση ?? να επικοινωνηθουν αυτες οι ΘΕΣΕΙΣ στο Λαο ?? ΑΜΕΣΑ! ειτε σε ομιλιες ειτε σε συζητησεις ακομη και σε ντιμπειτ..??!!!

  ΠΠ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 10:36:27

  Nα προσσθεσω εναν πολυ σημαντικο παραγοντα σε σχεση με τις Τραπεζες στην Ελλαδα και την τακτικη τους.
  ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 19% !!! ΣΤΟ ΜΙΣΟ !!! Οι χρεωσεις ειναι ληστρικες, οι τοκοι υπερημεριας ληστεια. Τωρα με τα μετρα περι συναλλαγων εως 3.000 Ευρω και απο 1/1/12 εως 1.500 Ευρω... ο κοσμος αναγκαζεται ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΡΤΕΣ ( ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ-ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ) στις συνελλαγες του στο εμποριο !!

  Τι θα γινει?? Θα χρεωνουν 19% τοκο στις συναλλαγες που επιβαλλουν ανω των 3000 ευρω? 600 ευρω το χρονο συν εξοδα?? ΑΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ !!

  Δηλαδη θα θησαυρισουν ΠΑΛΙ οι Τραπεζες !!!! και οχι με το 6% στα δανεια...αλλα με 19% απο νομο του κρατους !!!

  κ Σαμαρα σας παρακαλω να επεμβετε ΑΜΕΣΑ διοτι αυτη η διαταξη/νομος θα καταστρεψει και παλι την Ελληνικη Οικονομια και θα δημιουργησει ΠΑΡΑΝΟΜΑ υπερκερδη στις Τραπεζες ανω ταυτοχρονα θα βυθισει με μεγαλυτερα χρεη τους πολιτες/επιχειρησεις. Ασε που η φοροδιαφυγη θα αυξηθει.... θα σπανε τις συναλλαγες σε ποσα κατω των 3.000 Ευρω και αντε να βρεις ακρη...ΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ?? ποιοι Ελεγχοι ?? ΠΟΙΟΣ??
  Σας εφιστω την προσοχη..!!

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 10:40:26

   Στην τελικη, οκ το 20% των εγγυησεων στις επιχειρησεις!!
   Να αναγκαστουν εφοσον εχουν παρει 88Δις εγγυησεις ΜΑΣ να ριξουν τα επιτοκια των Πιστωτικων Καρτων ΟΛΕΣ οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ στο 8% ή να το ισισκελισουν με τα επιτοκια δανεισμου (6%). ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...
   Ριχνετε επιτοκια δινετε μερος στη αγορα περνετε εγγυηση.. ΔΥΚΟΛΟ???

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 10:58:40

   Ποσο θα χρεωνουν οι Τραπεζες την καθε διατραπεζικη συναλλαγη για ποσα ανω των 3.000 Ευρω?? θα ειναι δωρεαν?? ή θα εχουν ποσοστο ή transaction fee???
   θα με βαλουν να κανω παλι πραξεις...!!
   ποσα εκατομυρια συναλλαγες ανωτων 3.000 Ευρω επι 0,50 Ευρω στην καλυτερη ( εαν δεν ειναι ποσοστο πανω στο ποσον!! ) = ποσα εκτομυρια Ευρω Δια ΝΟΜΟΥ παλι στις Τραπεζες????
   Αν δουμε... ποσοστο στο υψος της συναλλαγης!!! αυτο θα σημαινει οτι υπηρξε ΠΡΟσυνεννοηση με τις Τραπεζες!!! ??? και καρτελοποιηση του Νομου ΠΑΠΑΚ.. να τα παρουν απο την "πισω" πορτα.................. ΣΥΝ τον τοκο των Πιστωτικων Καρτων....!

   Εκει στη ΝΔ ψαξτε το!!! Βγειτε και δηλωστε οτι οι Διατραπεζικες Συναλλαγες βασει του νεου νομου θα ειναι ΔΩΡΕΑΝ!!! Χωρις Χρεωση ΚΑΙ ΒΑΛΕΡ μαξ 1 ΜΕΡΑ...

   ΠΠ

 6. Enzo avatar
  Enzo 02/04/2011 10:52:51

  α ρε Σαμαρα αρχοντα, τι καναμε και δεν σε εχουμε για πρωθυπουργο εσενα?
  εχεις ραντεβου με την ιστορια, να το ξερεις...

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 13:13:18

  Εχω και μια ερωτηση, προς ΠΑΣΟΚ αλλα και ΝΔ.

  Αφου οι Τραπεζάς μας, περνουν με επιτυχια τα Στρες-Τεστ !!!!!!! γιατι εχουν προβλημα ρευστοτητας!!!! και θελουν επιπλεον εγγυησεις???

  ΠΠ

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 13:27:14

   ρε door door βουλευτη θα πρεπει να σε βγαλουμε να τους τρελανεις στις ερωτησεις στην βουλη.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εnzo 02/04/2011 14:42:15

    καλα... πλακα με κανεις???

    ΠΠ

    • Enzo avatar
     Enzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 15:00:21

     καθολου. εδω ειναι η ευα στην βουλη εσυ δεν θα μπεις?

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Enzo 02/04/2011 19:32:22

      μη μ λες τετοια... πονανε τα πλευρα μου!! η Ευα??

      ΠΠ

 8. thanasis avatar
  thanasis 02/04/2011 13:41:40

  οιτοκογλυφοι δεν θα βοηθησουν και παλι
  υποκρινιμενοι οτι εχου αρκετες επισφαλειες

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ thanasis 02/04/2011 14:16:14

   μα τα εχουν περασει ΟΛΟΕΣ τα στρες τεστ !!! βρε Θαναση μου....
   ποιες επισφαλειες??
   η ειναι μουφα τα στρες τεστς?? ετσι να λεμε στα ΜΜΕ να χαιρονται οι Επενδυτες/Μετοχοι στο ΧΑΑ ?? και να μην ξεφορρτωσουν σαν τριαξονικα στη Φυλη????

   ΠΠ

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/04/2011 14:47:36

  "κατασχεσεις εις χειρας τριτων".... ψαξτε το....
  μιλαμε για ~)*@~)#@&~_@^ στην κυβερνηση !!
  ( δεν εχει να κανει με τις τραπεζες αμεσα...)..

  "κατασχεσεις εις χειρας τριτων" κυριες και κυριοι... εκει στη ΝΔ ακουσατε κατι??
  θα το αναλυσω σε λιγο... να δω εχει κανεις αποψη?? εχετε ακουσει??

  ΠΠ

 10. antanistimi avatar
  antanistimi 02/04/2011 14:53:07

  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ αυτο λες?
  ''Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε στις 18 Μαρτίου, εις χείρας μεγάλης αλυσίδας σούπερ – μάρκετ και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της οι οποίοι είναι οφειλέτες του Δημοσίου. Οι συνολικές οφειλές τους ανέρχονται στα 28.499.301 ευρώ και η αλυσίδα δέχθηκε στις 28 Μαρτίου να καταβάλει άμεσα το ποσό του 1.100.059 ευρώ. Επίσης η αλυσίδα σούπερ- μάρκετ δεσμεύεται με τη δήλωση της να αποδίδει και στο μέλλον, κάθε άλλο ποσό που θα προκύψει από την συνεργασία της με τους 290 προμηθευτές της, οφειλέτες του Δημοσίου, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των υποχρεώσεων καθενός εξ αυτών.
  Η δεύτερη κατάσχεση επιβλήθηκε στις 24 Μαρτίου, επίσης σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ και αφορά σε 302 προμηθευτές της, οι οποίοι είναι οφειλέτες του Δημοσίου. Οι συνολικές οφειλές τους ανέρχονται στα 38.127.101 ευρώ.
  Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωσή του, οι ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί''

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ antanistimi 02/04/2011 14:59:42

   ΝΑΙ !!! ετσι !!! ενημερωση !!!
   @!^)&~@)&#^!@_#^@!_*@!^)^)
   Δε σε πληρωνω να με πληρωσεις πισω αλλα στα παιρνω οπου τα "βρω" κ εσυ φυλακη.. ο δε "μεσαζων" γινεται Τραπεζα/Αγαθων και υποχρεωσεων...!
   Μετα τα σουπερμαρκετ θα εκδιδουν ομολογα!! χαχαχα τιτλοποιηση μελλοντικων εσοδων... τυπου-Γιαννου..
   Βγαλτε και φοροκαρτα κυριες και κυριοι... ετσι... θα σε χρεωνει ο ΠΑΠΑΚ νταβατζιλικι σωστο/λαθος και αντε μετα να τα παρεις πισω !! ποια?? τα διακδικουμενα?? εδω δεν επιστρεφουν τα νομιμα ΦΠΑ κ επιτροφες...!!

   Εκει παμε... τα λεω απο τωρα να μην πει κανεις οτι δεν ηξερε δεν ακουσε !

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ antanistimi 02/04/2011 15:03:56

   .. και πως γνωριζει το σουπερκαρκετ πχ.. οτι οι ψφειλε ειναι οντως ληξηπροθεσμες?????? ΠΩΣ?? ειναι στο Υπουργειο μεσα?? Στις ΔΟΥ ?? πως??
   κατα δηλωση του ΠΑΠΑΚ ??? χαχχαχααααααααααααααααααααααα
   αφου λεει ο ΠΑΠΑΚ το ταδε μου χρωσταει.. δωστα εσυ. δωσε μου και τα τυρια και τα ψωμια του...! και εαν τα χρωστουμενα ειναι σε δικαστικη αντιπαραθεση με το δημοσιο?? το γνωριζει ο "μεσαζων"?? του γνωστοιποιειται απο τον ΠΑΠΑΚ??

   Διοτι εαν ειναι ετσι.. ο "χρωστων" θα πρεπει να πλακωσε σε αγωγες τους "μεσαζοντας".. για παραβιαση ορων συμβασης η οποια προστατευεται απο το Συνταγμα !! εκτος εαν το αλλαξαμε κ αυτο και δεν το γνωριζω!!!

   Επαναλαμβανω με ποια εξουσιοδοτηση ο "μεσαζων" πληρωνει ανταυτου το κρατος?

   ΠΠ

 11. antanistimi avatar
  antanistimi 02/04/2011 15:24:13

  ΠΠ...να μην ξεχασουν να βαλουν κι αυτο στο σαντουιτς:
  Επέστρεψαν τα... «φοροδάνεια», καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη από μικρομεσαίους -και μη- επιχειρηματίες, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να είναι συνεπείς στην Εφορία ώστε να έχουν φορολογική ενημερότητα, «χαρτί» απαραίτητο για κάθε κίνηση τους.
  Οι τράπεζες για το σκοπό αυτό χορηγούν ειδικά καταναλωτικά δάνεια για ιδιώτες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Και αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να λανσάρουν νέα προϊόντα, καθώς θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες παρτίδες των εκκαθαριστικών, ενώ τα φορολογικά έσοδα εξακολουθούν να είναι σημαντικά περιορισμένα.
  Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα δώσει εντολή να ενεργοποιηθούν κονδύλια από τις τράπεζες που θα χρησιμοποιηθούν για τέτοια δάνεια προκειμένου οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ antanistimi 02/04/2011 15:28:07

   του Πρασινου Δανειου το καγκελο δηλαδη !!! δεν το γνωριζα,, πολυ καλη πληροφορια !! σε δανειζω να μου πληρωσεις αυτα που σου χρωσταω !!! χαχαχαα
   και η γκανιοτα στις Τραπεζες! μαστα.
   ΓΑΠ θεος.

   ΠΠ

 12. antanistimi avatar
  antanistimi 02/04/2011 15:35:18

  Εχω πελατες που δουλευουν στους ΟΤΑ και σε αυτους πουλαω με το τεφτερι.Εδω δυο-τρεις μηνες για μισθο ποτε παιρνουν εναντι,ποτε τιποτα και γενικα τα παιδια
  ειναι απληρωτα, φρακαρανε,ψαχνουνε να ταισουν τα παιδια τους και ειναι με δανεικα.Τις δικες μου δοσεις φυσικα τις αφησαν απληρωτες ,να παω και γω στα super market?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ antanistimi 02/04/2011 15:43:37

   τι να πω... ποσο να σιχτιριασω σαββατιατικο!!..

   ΠΠ

 13. Εnzo avatar
  Εnzo 02/04/2011 16:04:57

  δεν βγαζουμε ακρη με τουτους που μπλεξαμε.
  παω να πιω τσιπουρα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εnzo 02/04/2011 19:32:57

   πιες κ για μενα ενα ρε Εντσο.

   ΠΠ

 14. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 03/04/2011 04:35:52

  Στου κουφού την πόρτα.............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.