#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2010 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 20% του πληθυσμού της Ελλάδα αντιμέτωπο με την φτώχειαΤο 20% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας με το μέσο κοινοτικό όρο να βρίσκεται στο 17%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η Eurostat και τα οποία αναφέρονται στο 2008.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο φτώχειας είναι οι πολίτες της Λετονίας (26%), της Ρουμανίας (23%),της Βουλγαρίας (21%), της Ελλάδα, της Ισπανίας και της Λιθουανίας (από 20%) και λιγότερο εκτεθειμένοι στη φτώχεια είναι οι πολίτες της Τσεχίας (9%) της Ολλανδίας και της Σλοβακίας (από 11%). Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος της φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που εμφανίζει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος.

    Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια ( με μέσο κοινοτικό όρο 20%) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο 19%). Παράλληλα, στην Ελλάδα το 14% του πληθυσμού που έχει κάποια απασχόληση κινδυνεύει από τη φτώχεια, με μέσο κοινοτικό όρο 8%.

    Σύμφωνα ακόμη με τη Eurostat, το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να έχει κάθε χρόνο μια εβδομάδα διακοπές μακριά από την οικία του (με μέσο κοινοτικό όρο 37%) ενώ το 15% δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι (με μέσο κοινοτικό όρο 10% ). Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το 9% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν έχει τα μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (με μέσο κοινοτικό όρο επίσης 9%) ενώ το 7% του πληθυσμού στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (με μέσο κοινοτικό όρο 9%).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 18/01/2010 17:27:12

  Ο ήχος της κατσαρόλας θα ακουστεί στην Ευρώπη. Στην χώρα του GAP η οποία έχει δυνατή φωνή και θέση ανάμεσα στους λαούς. Μια χώρα φάντασμα. Όπως την ονειρεύεται.
  Αναδιανομή φτώχειας με μαεστρία από τα ξουράφια της κυβέρνησης.

 2. thespieys avatar
  thespieys 18/01/2010 17:49:40

  Mην αγνώνεστε, ο GAP θα μας φέρει τη πράσινη (βλέπε Ισλαμ) ανάπτυξη με εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανούς και Αφγανούς υψηλής εξειδίκευσης (πως είναι η Silicon Valley, καμμια σχέση).

  • Orestios avatar
   Orestios @ thespieys 18/01/2010 17:53:44

   Υψηλή εξειδίκευση στη χρήση χατζάρας και εκρηκτικών για τους άπιστους.

 3. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 17:51:41

  Νομίζω ότι αυτός ο χώρος έχει αρχίσει να χάνει τη σοβαρότητα του και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο εξαιτίας της αμοτροέπειας κάποιων που τα βλέπουν όλα στραβά επί ΠΑΣΟΚ και όλα καλά επί ΝΔ ενώ είναι απελπιστικά η ίδια κατάσταση και με τους δυο. Τα στοιχεία αναφέρονται στο 2008, δηλαδή στην τέταρτη-πέμπτη χρονιά διακυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό δε το 20% της (σχετικής) φτώχειας είναι περίπου το ίδιο (κάποιες χρονιές ήταν και 21%) εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον. Έτσι κι αλλιώς αυτό που μετράει είναι η απόλυτη φτώχεια η οποία δεν μετριέται ούτε στην ελλάδα ούτε στις περισσότερες χώρες ( στις ΗΠΑ είναι γύρω στο 12-13% του πληθυσμού) και δείχνει την πραγματική ανέχεια που υπάρχει.

  • Factorx avatar
   Factorx @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:20:00

   Δηλαδή αν εσυ που είσαι αναγνώστης μας σούρθει ξαφνικά να την δεις Ναπολεών θα σημαίνει οτι τρελλάθηκε και το Antinews; Τα παιδιά μας θα τα κλείσουμε μέσα κι αυτά; Αν θες πάντως την ....επίσημη άποψή μας, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο ήταν επι ΝΔ.

  • thespieys avatar
   thespieys @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:21:03

   Φίλτατε όταν έχουν συσσωρευτεί τόσα αδιέξοδα, όταν δεν υπαρχει η παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας και όταν βιώνουμε καθημερινά την ανεπάρκεια του GAP και της παρέας του, ποια πρέπει να είναι η στάση μας; Δηλαδή, πόσο υπομονή να επιδείξουμε ακόμα και πόσο να μας π.δηξουνε ακόμα;
   Σοβαρότητα θα έπρεπε να έχουν πρώτοι απ΄όλους οι ταγοί μας αλλά δεν...
   Ετσι όπως γύρισε ο Kαραμανλης Β΄ στο playstation, έτσι θα γυρίσει και ο Παπανδρέου Γ΄ στο ποδήλατο και στο κανό. Λίαν συντόμως.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:24:29

   τηλέμαχε, ούτε εγώ ούτε άλλοι εδώ ήταν λάτρεις η κόλακες της Κυβέρνησης ΚΚ. Ούε φυσικά φταίει η νέα Κυβέρνηση για όλα τα δεινά. Η νεά κυβέρνηση ωστόσο φταίει για ένα παλό πράγμα. Σε καιρό πραγματικά και αντικειμένικά δύσκολο για την Ελλάδα, με τα δημοσιονομικά να απειλούν πραγματικά τα εθνικά μας (ειλικρινής ήταν ο ΓΑΠ, όταν το είπε) άνοιξαν ένα απίθανο μέτωπο, άνευ λόγου και αιτίας, το θέμα της Ιθαγένειας, και επιμένουν σε μία ιδεολογία πράσινης ανάπτυξης και κλιματολογικών μα_ακιών, σε περίοδο που το παραμύθι έχει ξεσκεπαστεί παγκόσμια.

   Αυτά τα δύο τους έφεραν αντιμέτωπους με τα πιο άσχετα μεταξύ τους στρώματα στην Ελλάδα, από απλούς οικολόγους, μέχρι δήθεν εθνικιστές... αν είναι δυνατόν! είσαι εθνικιστής επειδή αγαπάς την Πατρίδα σου.

   Με καπάκι την αντικειμενική δυσκολία και την απειρία χειρισμών στα δημοσιονομικά και την ξεφτίλα εισπρακτικών "πράσινων μέτρων" (βλ. τέλη κυκλοφορίας)... με την εχθρικότητα απέναντι στον Έλληνα, έστω και τον Έλληνα υδραυλικό, είναι θέμα εβδομάδων να έχουν ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ πλην των μελών της Κυβέρηνησης (και αυτό αμφίβολο) εξαγριωμένους.

   Δεν φταίει ο χώρος αυτός... Το Νεοπασόκ φταίει -- για την κατάντια. Δεν φταίει αυτό εδώ το Πασόκ για το χρέος. Αλλά για την αμηχανία φταίει και παραφταίει.

  • Orestios avatar
   Orestios @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:29:06

   @thespieys
   Το GAP δεν θα ξεκουμπιστεί αν δεν εγγράψει στο βιογραφικό του: "Συνάντηση με Πρόεδρο ΗΠΑ ως Πρωθυπουργός Ελλάντος".
   Για τα υπόλοιπα δεν νοιάζεται τόσο πολύ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:29:22

   Δεν τα βλέπαμε όλα καλά επί ΝΔ και ασκούσαμε κριτική. Επί ΝΔ όμως δεν κινδύνευσε ούτε το κράτος ούτε ο λαός. Υπήρξαν κάποια θέματα με κάποια σκάνδαλα, εν μέρει διογκωμένα υπερβολικά από τα ΜΜΕ και τους αργυρώνητους blogger του ΠΑΣΟΚ, αλλά στα εθνικά θέματα έκανε ότι μπορούσε. Μερικές φορές δεν της έβγαινε αλλά να ξεπουλήσει όπως ο ΓΑΠ όχι.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:37:38

   Φταίει και για κάτι άλλο πολυ σημαντικό: Για το "είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας" που εκστόμισε επανειλημμένα ο κύριος Παπανδρέου, και που έφερε πανικό στους οικονομικά ενεργούς πολίτες. Δεν μας δανείζει πια κανένας, είναι τρομερό αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη: http://bit.ly/78L0vW.

   Αν το καταλάβαμε καλά, αυτό σημαίνει ότι δεν μας δανείζει πια κανένας!

   Ένα σωρό ελληνικά κεφάλαια έχουν φύγει από την Ελλάδα λόγω των ερασιτεχνισμών αυτής της κυβέρνησης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για το δανεισμό της χώρας. Πάνε κι αυτά, δεκάδες δις ευρώ. Και φεύγουν συνέχεια.

   Η χρεοκοπία, που με τόσο πομπώδη τρόπο επαγγέλθηκε ο κύριος Παπανδρέου, γίνεται ήδη μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία!

   Νομίζω ότι κανένας άλλος δεν κατάφερε τέτοια καταστροφή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

   Και με τον Καραμανλή ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά κανένας δεν είχε αντίρρηση να μας δανείσει. Πληρώναμε λίγο spread και ήταν όλα εντάξει. Μας λέγανε κι ευχαριστώ από πάνω που κέρδιζαν και τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει περιζήτητα.

   Τώρα πληρώνουμε spread και όλοι μας αποφεύγουν.

   Έχουμε καταλάβει τι έρχεται;

   Αρχαιοπτέρυγα, τους είχες δώσει πέντε-έξι μήνες ζωής. Πότε τελειώνουν αυτοί, είπαμε;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 20:14:18

   @Orestios
   Μόνο που οι πόρτες του Λευκού Οίκου είναι ακόμα κλειστές για τον Πρωθυπουργό μας ΓΑΠ.
   Πως το έλεγε ο Έλλις;
   "Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ή στις αρχές του νέου έτους θα επισκεφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου την Ουάσιγκτον για την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο"
   E, καμία σχέση με την πραγματικότητα! Πρώτα θα πάει Μόσχα και μετά βλέπουμε...

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 20:21:20

   Jasmin, αμέσως εσύ να πείς την κακία σου.
   Θα ανοίξει και η Πόρτα του Λευκού Οίκου.
   Θα το κανονίσει η Mother!!!!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 20:27:52

   ΠΕΤΡΟ, γιατί κακία;
   Επαφή με την πραγματικότητα, λέγεται αυτό :)
   Διότι πολλά ακούσαμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τον "Ομπάμα" της Ευρώπης.
   Θέλεις να σου θυμίσω και άλλη απόπειρα του ΓΑΠ να φωτογραφηθεί με τον Ομπάμα; Σοσιαλιστική Διεθνής στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβρη του 2008. Δυστυχώς ο υποψήφιος τότε Ομπάμα ενημέρωσε ότι αδυνατεί να παραστεί και νομίζω ότι θα υπήρχε μόνο παρέμβαση μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Αν θυμάμαι καλά!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 20:29:08

   διόρθωση, όχι "σεπτέμβρη" (όντως από τότε είχε αρνηθεί ο Ομπάμα)
   αλλά Νοέμβρη...

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 20:34:08

   Jasmin μην είσαι τόσο παρορμητική. Η λέξη χιούμορ (κοινώς πλάκα) σου λέει κάτι; Ειδικά όταν συνδέεται με τον ΓΑΠ. Υπάρχει περίπτωση να τον πάρει άνθρωπος στα σοβαρά;

 4. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:32:40

  Έτσι τους δίνεις θάρρος και θα στο καταστρέψουνε το σάϊτ. Κατ' αρχήν είναι πολλοί 9από τους βασικούς σχολιαστές) που την έχουν δει Ναπολέοντες και η μια ανακρίβεια διαδέχεται την άλλη. Δεύτερον δεν νομίζεις ότι η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ ακυρώνεται όταν χρησιμοποιείς στοιχεία από την περίοδο της ΝΔ; Τρίτον, πίστεψε με δεν είναι σοβαρό να υποστηρίζεις ότι η οικονομική κατάσταση ανατράπηκε άρδην προς το χειρότερο από τον Οκτώβριο με ευθύνη της νέας κυβέρνησης, το πολύ πολύ να φταίνε και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι. Τέταρτον, δεν νομίζεις ότι είναι κουραστικό αυτό με τους αφγανοπακιστανούς που παρεισφρύουν σε κάθε ανάρτηση ανεξαρτήτως θέματος;

  • strategy avatar
   strategy @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:42:29

   Και τι φταίει το Antinews όταν εν μέσω γενικευμένης κρίσης προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους;
   Ζητώ συγγνώμη για το αρχικό σχόλιο με τους "αφγανοπακιστανούς" και θα περιοριστώ στην ανάγνωση των σχολίων αυτής της ανάρτησης.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:43:31

   @archaeopteryx
   Όμως η ανάρτηση γράφει ότι το 2008 μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ το ποσοστό σχετικής φτώχειας στην Ελλάδα ήταν 20% (όσο περίπου και το 2004). Πείτε ότι ήταν ψηλό, χαμηλό, ότι θα έπρεπε να ήταν ψηλότερο ή χαμηλότερο, επικρίνετε ή επιδοκιμάστε τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου αλλά μην αρχινάτε το ποίημα για την ιθαγένεια και τις ΑΠΕ και σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό λέω.

  • anonymous avatar
   anonymous @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:47:42

   1) Δεν υπάρχουν ανακρίβειες. Ίσως μερικά λάθη αλλά είναι σπάνια
   2) Η κριτική προ το ΠΑΣΟΚ δεν ακυρώνεται όταν χρησιμοποιείς στοιχεία από την περίοδο της ΝΔ. Αντίθετα ενδυναμώνεται Η ΝΔ ήταν μια κακιά κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ συγκρινόμενο με αυτή την κακή κυβέρνηση της ΝΔ χάνει κατά κράτος.
   3) Για τα οικονομικά: Η ΝΔ φέρει ευθύνη διότι αύξησε τις δαπάνες διόρισε, αύξησε μισθούς άκριτα. Το ΠΑΣΟΚ φταίει διότι τα αιτήματα αυξήσεων τα υποδαύλιζε για ψηφοθηρικούς λόγους διότι εκβίασε εκλογές διότι λόγω των εκλογών δε μπορέσαμε να πάρουμε μέτρα και διότι ακόμα δεν έχει πάρει μέτρα και συγκεκριμένα δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές.
   4) Να μην ανοίγατε το θέμα με τους μετανάστες. Έχει που έχει την ανασφάλεια με τη φτώχεια ο Έλληνας του φοράτε και αυτό το ζήτημα και τον τελειώνετε.

   Απορώ με το θράσος σας.

  • thespieys avatar
   thespieys @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 18:48:31

   Χωρίς οικονομική ανάπτυξη, αξιοκρατία και αντιμετώπιση της διαφθοράς δε μπορεί να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 19:11:00

   προσωπικά, πιστέυω ότι η Ελλάδα μπήκε σε κρίση το 2001. Τον χειμώνα του 2007 φάνηκαν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί και τα περίεργα που εγώ δεν έχω καταλάβει. Η έντονη οικονομική κρίση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, χρηματιστηριακά και τραπεζικά φάνηκαν το φθινόπωρο. Ζήσαμε την ψευδαίσθηση της παγκόσμιας ένεσης ρευστοτητας. Και έχει γραφτεί εδώ και σε σχόλια και σε αναρτήσεις, ότι το αγγούρι είναι μπροστά μας.

   Φτώχεια σημαίνει φτώχεια. Ακόμα δεν έχει φανεί στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν βλέπεις άστεγους ζητιάνους Έλληνες (που φίλε μου έδειξε η Αμερική από πέρυσι). Υποτίθεται ότι αυτό είναι λόγω παραοικονομίας. Την παραοικονομία θα πατάξει το Πασόκ, καλή του ώρα. Είπε την λέξη "καταθέσεις" και πέταξαν 10-20 δις. Και όσοι έχουν είναι με το τηλέφωνο στο χέρι.

   Η ιθαγένεια και οι ΑΠΕ εξαγρίωσαν ανρθώπους χωρίς λόγο. Οι ΑΠΕ από μία μαϊμουδιά, και η ιθαγένεια, μόνο ο ΓΑΠ ξέρει. Προσεξε τώρα. Πες ότι οι ΑΠΕ εξαγριώνουν κάθε Ελληνα που έχει εξοχικό στην εξοχή. Το Ελληνικό όνειρο, καλό, κακό είναι σπίτι στην εξοχή. Οι ΑΠΕ εξαγρίωσαν και απλούς ντόπιους που δέχονται την σχετική έλλειψη ανέσεων και πολυτέλειας γιατί τους αρέσει το τοπίο και η φύση. Για πέταμα και αυτοί ε? Πάμε στην ιθαγένεια. Έχει εξαγριώσει μεροκαματιάρηδες, μικροαστούς, συνταξιούχους, και ναι, έχει εξαγριώσει και αυτούς που θυμούνται το αίμα που έχει χυθεί για τα σύνορα. Τους κάναμε όλους ακροδεξιούς.

   Με κυριο υπόβαθρο το δημοσιονομικό, για την γένεση του οποίου δεν φταίει αυστηρά η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά πες μου τον ρόλο του 1981-89 και 1996-2004. Καταστροφικός. Όχι ότι η ΝΔ έκανε τίποτα, αλλά στο μέχρι σήμερα μοντέλο, η ΝΔ είναι ενάντια στα συνδικάτα. Σκατά τα έκανε η ΝΔ. Αλλά άλλος φταίει για την παιδεία και την κατάντια.

   Οι χειρισμοί της καημένης κυβέρνησης ΓΑΠ στο δημοσιονομικό είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν φταίνε αυτοί που είναι ερασιτέχνες, αλλά αυτοί δηλώνουν "Κυβέρνηση". Προεκλογικά, ο αρχιαοπτέρυξ έλεγε "είναι τρελός όποιος θέλει να αναλάβει". Ή "ας αναλάβει 12 μήνες αυστηρη διαχείριση ο νικητής, να αλλάξει το Σύνταγμα και να παραιτηθεί". Δεν τα έλεγα ως Ναπολέων... Κοινή λογική. Common sense (και λίγο η προσωπική μου εμπειρία)

   Η Ιθαγένεια και η ΑΠΕ εμπλέκονται γιατί έχουν συνενώσει τις πιο διαφορετικές ομάδες εναντίον της Κυβέρνησης. Ας πρόσεχαν οι ανόητοι. Ήρθαν με μόνη ιδεολογία να αφελληνισουν και να "πρασινίσουν" την Ελλάδα. Το ένα απειλεί, και το άλλο ενοχλεί. Τι άλλο θες... Ξέρει κανέναν που να απολαμβάνει αιμοροείδες και ημικρανία ταυτόχρονα;

 5. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 18/01/2010 20:20:34

  Ο Παπαϊωάννου, ο άνθρωπος, αν και Πασόκος, το κατάλαβε ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας (το κυριότερο έλλειμμα της χώρας αυτή τη στιγμή) δεν υπήρχε το Σεπτέμβριο:

  http://bit.ly/7Y427M

  Ας γράψουμε λίγο την Ιστορία όπως την αντιλαμβανόμαστε εδώ κάτω.

  Το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν το είχαμε τον Σεπτέμβριο όταν ο Αλμουνια έλεγε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν την Κατάσταση.

  «Οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια, υπενθυμίζοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής και του Ecofin

  Έκτοτε είχαμε έκλογες και έγινε ανακοίνωση του Ελλείματος στο 12, 8% για να βρεθεί στην γωνία ο Καραμανλής και να πάρουμε πίσω το πρόγραμμα μας. Που αντί να οδηγήσει στο αναμενόμενο οδήγησε σε απίστευτη επίθεση της ΕΕ εναντίων μας καθώς κλονίζαμε το ευρώ.

  Ακολούθησαν οι εκτός τόπου και χρόνου προγραμματικές δεσμεύσεις. Για να αμυνθούμε ρίξαμε την ευθύνη στην στατιστική υπηρεσία η οποία όμως είχε δώσει στοιχεία για το έλειμμα στο Προβόπουλο στον Παπανδρέου στο Καραμανλή και στην ΕΕ από το καλοκαίρι όπως αποδείχτηκε.

 6. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 20:42:54

  Factor, δεν ξέρω άν συμβαίνει μόνο σε μένα, αλλά το site φαίνεται να έχει πρόβλημα. Καθυστερεί πολύ.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 20:44:58

   Εσυ πάντως είσαι σιγουρα προβληματικός

 7. Orestios avatar
  Orestios 18/01/2010 20:50:12

  Jasmin
  Ο μοναδικός στόχος ενός ανίκανου είναι να είναι ετερόφωτος. Δυστυχώς το λαχείο που ακούει στο όνομα GAP έτυχε στους Έλληνες όπως το αγκίστρι στο ψάρι. Η καθολική του ανεπάρκεια είναι πλέον εμφανής μέσω της χυδαιότητας των λόγων του. Το μόνο καλό είναι πως πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Όσο φαίνεται τόσο προκαλεί αηδία στους Έλληνες.
  Βλέπω ανθρώπους νηφάλιους να έχουν γίνει θεριά ανήμερα από την χυδαιότητα. Βλέπω να υπάρχει ένταση που προκαλείται από την πολιτική αυτού του ανίκανου. Βλέπω όλο και περισσότερους να είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να φύγει αυτό το ανίκανο GAP. Είναι η ενστικτώδης ορμή της αυτοσυντήρησής που αναδύεται μπροστά στην αδιαφορία για το μέλλον, έτσι όπως εκφράζεται από το GAP.

 8. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 20:54:53

  Factor, ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση. Αλλά θα παρακαλούσα να γίνεις πιό σαφής.

 9. Jasmin avatar
  Jasmin 18/01/2010 20:57:34

  Φίλε Ορέστιε, έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς, αυτή η ιδιότυπη "δημοκρατία" με πρακτική Βασιλείας και "κληρονομικού χαρίσματος" μας κληροδότησαν ως Πρωθυπουργό τον ΓΑΠ.
  Και την ακατανόητη εμμονή του για την υπονόμευση του μέλλοντος
  της χώρας μας

 10. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 21:03:35

  Περιμένω απάντηση. Αν όχι δημόσια, τουλάχιστον στο Mail μου.

 11. Στέργιος avatar
  Στέργιος 18/01/2010 21:08:22

  Έπρεπε να φτάσει το αγγούρι στον πωπό της Αθήνας για να αρχίσουμε να μιλάμε για φτώχια και κρίση στην Ελλάδα.

  Όταν εμείς οι Θεσσαλονικείς σας τα λέγαμε ότι το καράβι μπάζει από παντού, ήδη από το 85, μας κοροϊδεύατε, μας αποκαλούσατε κομπλεξικούς, γκρινιάρηδες, δείξους, πήξους...

  Τέλος πάντων.

 12. Orestios avatar
  Orestios 18/01/2010 21:11:36

  Jasmin
  Αναρρωτιέμαι πόσο εξαπατήθηκε ο Έλληνας από μωρόδοξους βασιλείς όπως ο πατέρας του GAP, πριν χρόνια. Πώς άντεξε όλη αυτή τη χυδαιότητα των μεγαλομανιακών τους ονείρων και ψευδαισθήσεων? Πως φιμώθηκε κάθε φωνή που καταδείκνυε το χυδαίο των πράξεων και των λόγων τους. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει το διαδίκτυο και υπάρχει ελευθερία. Δυστυχώς για αυτούς ήρθαν με πρακτικές παλαιές για να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν όσους εναντιώνονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πέπλο φόβου που προσπαθούν να ρίξουν κάνει περισσότερο εμφανή τον δικό τους φόβο. Γιατί γνωρίζουν πως οι απειλές δεν πιάνουν και πως θα φύγουν νύχτα. Το μόνο που βιάζονται να κάνουν είναι να προκαλέσουν μεγαλύτερο πλήγμα στην χώρα αδιαφορόντας για τους Έλληνες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην τσαλακωθεί η εικόνα τους. Αλλά έχουν χάσει το παιχνίδι.

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/01/2010 21:39:20

  Δεν είναι νέα αυτή η κατάσταση, δυστυχώς.

 14. Factorx avatar
  Factorx 18/01/2010 22:06:57

  @ΠΕΤΡΟΣ: Φίλε, εντελώς φιλικά έχεις πρόβλημα. Καλαμπούρι ήταν και με ενοχλεί που δεν το κατάλαβες. Αμάν πια. Πολύ μυγιάγγιχτοι μου γίνατε. Δεν γίνετε να αφήνω ορισμένους να λένε το μακρύ και το κοντό σας και μόλις πω κάτι να αντιδράτε σαν τις μωρές παρθένες. Προς θεού.

  Κι αν δεν κατάλαβες ακόμα, όλοι έχουν πρόβλημα, επειδή ορισμένες φορές η κυκλοφορία είναι μεγάλη και δεν αντέχει η Οτενετ και το ξέρουν. Δεν βγαίνουν στα κεραμίδια

  • Kardon avatar
   Kardon @ Factorx 18/01/2010 22:16:50

   οι γατοι πάντως τον γενάρη βγαίνουν στα κεραμίδια

 15. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 18/01/2010 22:09:06

  Τόσο απλά ε!!!

 16. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 22:11:07

  Λοιπόν, κοιτάξτε τι συμβαίνει. Η ανάρτηση λέει ότι η Ελλάδα είχε το 2008 σχετικά με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ μεγάλο βαθμό ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ στην κατανομή εισοδήματος των νοικοκυριών (η σχετική φτώχεια που μετριέται είναι στην πράξη ανισότητα, διασπορά). Θα μπορούσε θεωρητικά να τριπλασιαστούν τα εισοδήματα όλων (αυξάνοντας έτσι θεαματικά το βιοτικό επίπεδο για όλους) και αυτός ο βαθμός ανισότητας (σχετικής φτώχειας) θα έμενε ο ίδιος στο 20%. Η απόλυτη φτώχεια με την έννοια της ικανοποίησης βασικών αναγκών επαναλαμβάνω δεν μετριέται στην ελλάδα. Τώρα στη σχετική βιβλιογραφία και στην αντίστοιχη πολιτική συζήτηση υπάρχει διχογνωμία (από πολύ παλιά) με τους φιλελεύθερους- "δεξιούς" να υποστηρίζουν ότι η ανισότητα είναι ΘΕΤΙΚΗ για την ανάπτυξη και τους "σοσιαλδημοκράτες" να υποστηρίζουν το αντίθετο. Οι φιλελεύθεροι-"δεξιοί" μάλιστα (τα κόμματα τα συγγενή με τη ΝΔ)κατηγορούν τους σοσιαλδημοκράτες για υπερβολικά εξισωτική πολιτική που "στραγγαλίζει" τα ατομικά κίνητρα και την ανάπτυξη.
  Θέλω να πω δηλαδή ότι όλα όσα γράφονται εδώ είναι πρώτα και κύρια εκτός θέματος αλλά και σε αντίθεση με τη γενικότερη ιδεολογία σας (τουλάχιστον όσων τοποθετούνται στο δεξιό χώρο δηλαδή όλων αν δεν κάνω λάθος).
  Αυτό δεν βοηθάει το διάλογο και την ανίχνευση των αιτίων της κακοδαιμονίας μας (και με κάνει να φαίνομαι ότι υπερασπίζομαι το ΠΑΣΟΚ που προσδίδει αλλον ένα τόνο αστειότητας στην όλη συζήτηση)

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 22:43:58

   Ακόμη κι αν η ανισότητα ήταν θετική για την ανάπτυξη σκοπός της ανάπτυξης είναι ο άνθρωπος κι όχι το αντίστροφο. Τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άρα μια ανάπτυξη που προκαλεί ή χρειάζεται ανισότητα να τη βράσουμε. Εκτός κι αν η ισότητα δε θεωρείται πια ζητούμενο των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 22:51:00

   Aυτα βεβαια στην Ελλαδα ειναι θεωρητικα.Η εποχη 1974-81 της ΝΔ ειδε μειωση των ανισοτητων και η εποχη 96-04 του Σημιτη αυξηση.
   Το ανεκδοτο που λεω ειναι οτι ενας εργαζομενος της Ιονικης τραπεζας ειδε τη δουλεια του να κρατικοποιειται επι ΝΔ και να ιδιωτικοποιεται επι ΠΑΣΟΚ.
   Η αληθεια ειναι οτι η ΝΔ αρχικα ξεκινησε ως αντιγραφο της γαλλικης κεντροδεξιας του Ζισκαρ που ηταν κρατικιστικη και εκεινο στο οποιο διεφερε απο τα υπολοιπα κομματα ηταν ο δυτικος προσανατολισμος (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ). Κανεις δεν ειχε σκεφθει για ιδιωτικοποιησεις.Η Θατσερ και ο Ρηγκαν ειχαν εκλεγει απο το 1980 και εδω οι Ραλλης - Αβερωφ ουτε που ασχολουνταν.Μονο οταν ανελαβε ο Μητσοτακης το 1985 βοηθουντος και του παγκοσμιου πλεον ρευματος του νεοφιλελευθερισμου αρχισε να επικρατει αυτη η ιδεολογια.
   Οταν ομως επιχειρηθηκε να εφαρμοσθει το 90-93 συναντησε σφοδροτατες αντιδρασεις και απο μεσα και τελικα μετα τη πτωση της κυβερνησης ο Εβερτ εβαλε στο καταστατικο προβλεψη οτι η ΝΔ ΔΕΝ ειναι νεοφιλελευθερο κομμα.Το σημαντικο ειναι οτι αυτο εγινε το 1994 οταν ακομη ο νεοφιλελευθερισμος παγκοσμιως θεωρειτο must.
   Στη συνεχεια ανελαβε ο Σημιτης.Η γενικη ατμοσφαιρα στη ΝΔ ηταν οτι δεν μπορουμε να εμφανιζομαστε λιγοτερο φιλελευθεροι απο το ΠΑΣΟΚ και αρα χειροκροτουμε τις ιδιωτικοποιησεις του χωρις ομως καμμια μεγαλη πιεση.
   Η τελευταια κυβερνηση αν και προχωρησε καποιες επι πλεον ιδιωτικοποιησεις ειχε δογματα οπως ηπια προσαρμογη,μεσαιος χωρος και γενικα προκαλεσε ιδεολογικη συγχυση.
   Και στις τελευταιες εσωκομματικες εκλογες κερδισε ο πιο κρατιστης υποψηφιος,φιλελευθερος βεβαιως και αυτος επισημως.
   Τι διαφερουμε απο το ΠΑΣΟΚ τωρα πια;Νομιζω στην παραδοση.Απλως ο σοσιαλισμος ως εννοια ειναι αρνητικος στη ΝΔ και θετικος στο ΠΑΣΟΚ οποτε τα ιδια πραγματα βαφτιζονται με αλλο ονομα.Η αντιπαραθεση στο μελλον θα παει σε "πολιτιστικα" θεματα ,μεταναστες,μειονοτητες,θρησκευματα κλπ οπως και σε αλλες δυτικες χωρες.

 17. karenin avatar
  karenin 18/01/2010 22:35:28

  Kαι αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Σέ ένα τόσο ρευστό τοπίο, που στο διάολο βρίσκονται όλοι αυτοί, και στα πρώτα γκάλοπ δηλώνουν έτοιμοι τι θα ψηφίσουν. Φανταστείτε η συντριπτική πλειοψηφία να απαντούσε, δεν ξέρω,
  δεν έχω αποφασίσει, άσε θα δω μπας και βγει κάνας καλός κ.λ.π.

 18. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/01/2010 22:45:41

  Με 11 μονάδες διαφορά εξακολουθεί να προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, απόψε στο Mega, το 40,3% της κοινής γνώμης απαντά ότι αν είχαμε εκλογές θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ενώ το 29,3% ΝΔ. Το 53,9% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το έργο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου τις πρώτες 100 ημέρες. Ενώ το 62,8% της κοινής γνώμης κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό. Αλλά και το 50,6% κρίνει θετικά μάλλον θετικά τον νέο αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Το 51,3% της κοινής γνώμης θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και το 28,3% τον Αντώνη Σαμαρά. Το 56,2% όμως υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν ήταν συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ενώ το 64,9% κρίνει θετικά τις θέσεις της κυβέρνησης για την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες. Τέλος ως σημαντικότερο πρόβλημα σύμφωνα με το 45,1% της κοινής γνώμης αξιολογείται η ανεργία

 19. Σον.Πεν avatar
  Σον.Πεν 18/01/2010 22:51:09

  Οταν το εμπορικο ισοζυγιο φθινει ολοενα εις βαρος των εξαγωγων μας.
  Οταν οι μεγαλες επιχειρησεις μας ειναι σχεδον αποκλειστικως κρατικοδιαιτες.
  Οταν το τουριστικο προιον ευτελιζεται ή πωλειται με ορους αρπαχτης.
  Οταν το δημοσιο ειναι ή διεφθαρμενο ή ανικανο να προωθησει την αναπτυξη.
  Οταν το νεοελληνικο κρατος εχει πλεον αφανισει καθε ιδιοσυστατικο γνωρισμα του Ελληνικου "δαιμονιου".
  Οταν η απαιδεια μας βασιλευει και δεν γονιμοποιει τις δημιουργικες ανησυχιες των νεων.
  Οταν το επικρατουν προτυπο διαπαιδαγωγησης των νεων ειναι:το γαλα στο κρεβατι.
  Οταν οι αγροτες περιμενουν την επιδοτηση για να πανε στο σκυλαδικο.
  Οταν ...
  factorx...και πολυ καλα ειμαστε.ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ.

 20. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 23:10:15

  @ψυχραιμια
  "Aυτα βεβαια στην Ελλαδα ειναι θεωρητικα.Η εποχη 1974-81 της ΝΔ ειδε μειωση των ανισοτητων και η εποχη 96-04 του Σημιτη αυξηση".

  Πάλι σε βρίσκω αδιάβαστο (αυτή τη φορά ηθελημένα για προπαγανδιστικούς λόγους). Η μοναδική περίπτωση αξιοσημείωτης αναδιανομής του εισοδήματος σε εξισωτική κατεύθυνση μεταπολιτευτικά έγινε το 1981-82 από την πρώτη κυβέρνηση ΑΠ και όχι από τη ΝΔ. Στην περίοδο Σημίτη (και σχεδόν σε όλες τις άλλες εκτός από αυτήν των ετών 1974-82)τα στοιχεία δείχνουν σταθερότητα στην ανισότητα της κατανομής εισοδήματος παρά την περί αντιθέτου εικόνα που επικράτησε στη δημόσια συζήτηση (και που είχε να κάνει περισσότερο με την αναδιανομή πλούτου και όχι εισοδήματος).

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 23:14:40

   Εχουν περασει πολλα χρονια και μπορει να κανω λαθος αλλα σε δικο σας περιοδικο (Ο Πολιτης) ειχα διαβασει οτι το 74-81 το μεριδιο της εργασιας αυξηθηκε σε σχεση με το μεριδιο του κεφαλαιου στο ΑΕΠ.
   Μπορει βεβαια να μη θυμαμαι καλα.

 21. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 18/01/2010 23:23:32

  Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό (αντιστρέφοντας την τάση μείωσης του μεριδίου της εργασίας που παρατηρήθηκε στη δικτατορία) αλλά η κατανομή του εισοδήματος όλων των νοικοκυριών (στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση) περιλαμβάνει εκτός των μισθωτών (που τότε ήταν μόνο το 50% του εργατικού δυναμικού) τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, κλπ. Εν πάση περιπτώσει ήταν η μεγάλη αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις το 1981-82 που μείωσε την ανισότητα αισθητά (για πρώτη και μοναδική φορά από τότε)και αποτυπώθηκε στην έρευνα του 1982 (η προηγούμενη έρευνα ήταν το 1974 εξ ού και η σύγκριση γι αυτά τα χρόνια).

 22. gEO75 avatar
  gEO75 19/01/2010 11:17:16

  ....και για να μην ξεχνιόμαστε, τοίχο-τοίχο πάμε πλέον, έτσι; και επειδή δεν υπάρχει ούτε σάλιο, βάλτε και μια βαζελίνη στην τσεπούλα καλού κακού! ή ΒΙΤΑΜ , αλλά τουλάχιστον ο Μάρλον Μπράντο ήταν στο Παρίσι και όχι στην κωλο-πετεινίτσα

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 19/01/2010 11:18:22

  Γιατι φοβαστε ωρε στο Αθηναϊστάν; οσοι τελος παντων παρεπιδημειτε εκει. Θα σας βοηθησουμε οι Αγροτες οπως και στην κατοχη. Η πεθερα μου, θεσσαλονικια, λεει οτι κατα τη κατοχη του 3ο Ραϊχ ερχοντουσαν απο την Αθηνα συγγενεις ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ για να παρουν ενα τσουβαλι με καλαμποκι. Αμφιβαλλω βεβαια οτι θα ερθουν με τα Σαϊγιεν τους οι του Ντα Καππο και των λοιπων μεταεθνικων εντευκτηριων για βοηθεια. Τωρα εχουν εξωπαρακτιες, αλλα θα προλαβαινουν να τυπωνουν εκατομυρια ευρωπουλα;

 24. Y. avatar
  Y. 19/01/2010 11:24:05

  Μάλον δε τα θυμάσαι καλά. Βούτυρο ήταν, όχι Βιτάμ.

 25. thespieys avatar
  thespieys 19/01/2010 14:07:00

  Φάκτορα, το παρακάτω κείμενο του Λαζαρίδη αξίζει για πρωτοσέλιδο:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100002_17/01/2010_387194

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.