#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2008 01:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 2% έπαιρναν ελληνικά κόμματα από την Siemens;

Το 2% του τζίρου του τομέα τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas και «προμήθειες», που αναλογούσαν στο 8% του ετήσιου τζίρου πήγαιναν σε ελληνικά πολιτικά κόμματα για να παίρνει η εταιρεία έργα στην Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει σε καταθέσεις του στην υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Βαυαρίας, το πρώην ανώτατο στέλεχος της εταιρείας και κατηγορούμενος τώρα στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» Reinhard Herbert Siekaczek. Οι αποκαλύψεις αφορούν τη σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ, αλλά και άλλες. Εξηγώντας, για παράδειγμα, στον γερμανό ανακριτή χειρόγραφες σημειώσεις για την καταβολή μιζών στην Ελλάδα, ο κ. Siekaczek καταθέτει ότι η συνολική αξία μιας σύμβασης του 2003 ήταν 68.817.771 και το 2% του ποσού αυτού, δηλαδή 1.376.000 ευρώ, διαβιβάσθηκε με τραπεζική εντολή. Στη διαδικασία καταβολής των μιζών εμπλέκονταν ο ίδιος ο Siekaczek, ο Κουρτσενρόϊτερ (άλλο μεγαλοστέλεχος της Siemens) ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα και φυσικά ο Πρόδρομος Μαυρίδης.

Οι αρχές της Γερμανίας έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία γύρω και για την σύμβαση 8002 με τον ΟΤΕ, αλλά και για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i). Η σύμβαση 8002 (1998-2002) έφτασε τα 885 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα από τα ποσά των «προμηθειών» γι’ αυτές τις δουλειές, καθώς και άλλα, στέλνονταν σε λογαριασμούς του κ. Μαυρίδη, ως επί το πλείστον στην Ελβετία, αλλά και στην Ελλάδα. Για το σύστημα C4i, ο κ. Σίκατσεκ υποστηρίζει ότι ο κ. Χριστοφοράκος του είχε ζητήσει με σημείωμα να προχωρήσει σε αντίστοιχες πληρωμές για το πρόγραμμα «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004». Το έμβασμα εστάλη μέσω εταιρείας ονόματι Finrex. Σε άλλη κατάθεσή του κάνει λόγο για «επιστολές, τιμολόγια και εντολή πληρωμής της εταρείας Weavind για το έργο C4i της Αθήνας». Ο κ. Σίκατσεκ αποκαλύπτει σειρά ονομάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς τους, προκειμένου στη συνέχεια να τα δώσουν ως μίζες. Η συνέχεια προβλέπεται πολύ μεγάλη, αλλά ονόματα πολιτικών δεν βλέπω ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Basil avatar
  Basil 22/04/2008 11:49:25

  Νομίζω ότι λέει αλήθειες.
  Διαισθητικά νομίζω ότι πίσω από κάθε ιστορία μαύρου χρήματος πρέπει να βρίσκονται αρκετά πολιτικά κόμμάτα ίσως με κανά δύο εξαιρέσεις.
  Αυτό επίσης μπορεί να εξηγήσει αρκετά προβλήματα της κοινωνίας.

 2. rs avatar
  rs 22/04/2008 12:14:04

  Άντε να σπάσει επιτέλους το σπυρί για να δούμε πόσο ...τιμώνται, ο σοσιαλισμός, ο εκσυγχρονισμός, η επανίδρυση του κράτους η δίκαιη κοινωνία και άλλα τέτοια ηχηρά.
  Όχι ότι δεν ήταν γνωστά, αλλά θα ήθελα να δώ κάποιες "φάτσες" τιμητών όταν πέσουν οι μάσκες και ανακοινωθούν ονόμτα και ..κόμματα φυσικά. Και η μόνη ελπίδα γι΄αυτό είναι το ότι οι πληροφορίες έρχονται απο ένα σύστημα το οποίο δεν ελέγχεται με Σανιδάδες κλπ. Απο την άλλη πάλι η όλη ιστορία θέλει προσοχή μην καταλήξουμε σε καταστάσεις τύπου "Καθαρά Χέρια" με τα γνωστά αποτελέσματα.
  Υ.Γ. Άσχετο.Ο Πάγκαλος δεν μοιάζει σ΄εκείνον τον ανεκδιήγητο Ντε Μικέλις (Υπεξ του Κράξι)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.