#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2011 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «όχι» σε μια ανάλγητη πολιτική αποτελεί ηθική υποχρέωση και πατριωτικό καθήκον
Του Κώστα Ροδινού

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη διαδρομή του στο πολιτικό μας στερέωμα ως σοσιαλιστικό κόμμα, των μη-προνομιούχων και αγωνιζόταν για να παραμείνει «η Ελλάδα στους Έλληνες».

Με τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταλλάχθηκε σ΄ ένα ανάλγητο κόμμα των αγορών, που στραγγαλίζει κυρίως τη μεσαία τάξη και παραδίδει τη χώρα, όμηρο, στα χέρια των κερδοσκόπων.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθές διέπονται από την ίδια φιλοσοφία, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα, άρα θα έχουν και τα  ίδια αποτελέσματα.

Προσωρινά θα  κλείσουν την τρύπα  στα έσοδα του δημοσίου, για να ανοίξουν μια ακόμα μεγαλύτερη στο μέλλον!

Είναι βέβαιον, ότι τον Οκτώβριο θα χρειαστούμε και νέα μέτρα. Και θα τα χρειαστούμε γιατί αυτά που ανακοινώθηκαν χθές,  θα σπρώξουν την οικονομία μας πιο βαθειά στην ύφεση,  άρα θα φέρουν λιγότερα από τα προσδοκώμενα  έσοδα!

Όπως ακριβώς έγινε και με τα προηγούμενα μέτρα.

Ενδιαμέσως, με την αύξηση των φόρων θα πληγούν  αμείλικτα τα μεσαία και χαμηλόμισθα τμήματα της κοινωνίας μας, τα οποία ήδη δοκιμάζονται σκληρά.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, υπό συνθήκες πανικού και αφόρητης πίεσης. Με τις σημερινές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις είναι βέβαιο ότι το τίμημα δεν θα αντανακλά την πραγματική τους αξία.

Για αυτό και η Ν.Δ. πρέπει να θέσει ένα όριο κάτω από το οποίο η πώληση θα συνιστά βλαπτική, για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού  πράξη και ο υπεύθυνος υπουργός θα μπορεί να διώκεται για  κακούργημα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Στα πολιτικά συμπεράσματα τώρα:

Πρώτον, το νέο πακέτο μέτρων θα εξαθλιώσει περαιτέρω την κοινωνία και θα αποκόψει το  ΠΑΣΟΚ από τη ραχοκοκαλιά των υποστηρικτών του. Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε τελειώνει.

Δεύτερον, και αν ακόμα ο κ. Παπανδρέου καταφέρει να περάσει αυτή τη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση και κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα, το χάσμα θα είναι τόσο βαθύ, που θα χάσκει αγεφύρωτο με αποτέλεσμα να τροφοδοτεί  (εσωκομματικές) συγκρούσεις, οι οποίες θα παραλύσουν μια ήδη ημι-παράλυτη κυβέρνηση.

Τρίτον, αν ο  κ. Παπανδρέου δεν καταφύγει γρήγορα σε εκλογές, θα κινδυνεύει να πάθει ό,τι και οι ομόλογοί του στην Ιρλανδία και προσφάτως στην Ισπανία. (ο κ. Θαπατέρο έχασε στις περιφερειακές εκλογές με 10 μονάδες διαφορά)

Τέταρτον, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας χθές αυτή τη δέσμη μέτρων, ουσιαστικά ακύρωσε κάθε έννοια συναίνεσης  με τους πολιτικούς αρχηγούς.  Στόχος του, όπως φαίνεται, είναι να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, παρά να διαπραγματευτεί μαζί τους ένα καλύτερο σχέδιο για τη χώρα,

Πέμπτον, για τη Ν.Δ. το  «όχι»  αποτελεί πλέον μονόδρομο.  Το  «ίσως» σημαίνει ανοχή και το «ναι» συναυτουργία  σε κακούργημα!

Πολύ φοβούμαι ότι τα ψέματα, όπως και οι αυταπάτες τελείωσαν. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κάνει ζημιά στον τόπο.  Και μια κυβέρνηση που κάνει ζημιά, η αντιπολίτευση  όχι μόνο δεν την στηρίζει, αλλά  αγωνίζεσαι για να την ανατρέψει. Για να διαμορφωθούν άλλες συνθήκες και να προκύψει άλλη κυβέρνηση η οποία θα έχει το σθένος να επαναδιαπραγματευθεί μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας.

Η  κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση  να  περάσει από τη βουλή αυτό το πακέτο μέτρων. Πρέπει  να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού γιατί δεν αφορά μόνο στους παρόντες, αφορά κυρίως στους επερχομένους. Έχουμε το δικαίωμα να τους στερήσουμε το μέλλον τους;

Το  «όχι» σε μια ανάλγητη πολιτική, όπως αυτή του κ. Παπανδρέου, αποτελεί ηθική υποχρέωση και πατριωτικό καθήκον. Αν αυτό σημαίνει εκλογές, ουδέν πρόβλημα!  Οι εκλογές είναι  γιορτή  και η επιβεβαίωση της δημοκρατίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 24/05/2011 07:18:48

  ΟΧΙ σε ολους τους τονους, με ολες τις γραφες, με ολη μας την δυναμη.
  Οχι στους υποτελεις της Τροικας Οχι στην Τροικα, Οχι στους Τσολακογλου, ΟΧΙ στους πουλημενους.
  Οχι στην στο να τους αφησουμε ατιμωρητους, οχι μονο εκλογες χασαν και φυγαν, οχι να ξεχαστουν οσα μας καναν επι ενα χρονο.
  Λιωσιμο, δικη και καταδικη.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 24/05/2011 07:33:48

  ΟΧΙ στην πολιτική ΓΑΠ. Είναι αδιέξοδη.Δεν τον αφήνουμε να μας καταστρέψει. Αντί να κλείσει το έλλειμμα το ανοίγει συνεχώς. Καταρρέουμε.
  ΝΑΙ στην πρόταση Σαμαρά!Εκλογές τώρα!

 3. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 24/05/2011 07:45:12

  ...ουτε τον κο Βενιζέλο θα σώσει η χθεσινη στάση του .
  Στηρίζεις κε Είσαι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ!! Όχι θα παίξουμε νομίζουν. Γιατί δεν πουλάτε και την ΔΕΗ αντράκια!! Νααα...σας πάει ο Φωτόπουλος.
  Κατσαρόλα στο Συνταγμα και δεν πληρώνουμε πουθενά !!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ nickname@taleftaiparhoun.gap 24/05/2011 08:31:38

   Ακριβώς δεν πληρώνουμε τίποτα

  • pizza avatar
   pizza @ nickname@taleftaiparhoun.gap 24/05/2011 08:42:58

   Πεστα ντε, Την ΔΕΗ ουτε την πλησιαζουνε. Ειναι η πληρωμη για τον ψηφο τους. Συμφωνια λαμογιων

 4. nikosw avatar
  nikosw 24/05/2011 08:06:29

  Και όχι μόνον είναι ηθική υποχρέωση και πατριωτικό καθήκον αλλά ο κόσμος πρέπει να ξέρει τα εξής:
  1. Μύθος τα περί "πατρίδας" αφού, μετά από αυτά τα μέτρα, πόση έκταση πατρίδας θα υπάρχει;
  2. Το γεγονός ότι έχουμε "πόλεμο", όπως μας λένε, συνιστά μάχη και άμυνα για τα συμφέροντά μας και όχι τα συμφέροντα άλλων...Καταλαβαίνετε λοιπόν..

 5. ΘΒ avatar
  ΘΒ 24/05/2011 08:11:40

  Το ΟΧΙ αυτή τη φορά να είναι κατά της κομματοκρατίας.
  Ας χαλάσουμε τις συμμορίες που χρόνια τώρα κατάφαγαν την πατρίδα και μας κατάντησαν ρεζίλια της οικουμένης.
  Φτάνει πια, πόσο ακόμα θα τους ανεχθούμε;
  Δεν μας έμεινε λίγη αξιοπρέπεια;

  Με απειλές μονάχα και τρόμο τύπου MEGA μας επιβάλλονται.
  Έπεσαν πια οι μάσκες.

 6. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/05/2011 08:28:26

  Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει.
  Τώρα.
  Όσο παραμένει στη θέση της, τόσο η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη

  Η ευθύνη για να απομακρυνθεί η κυβέρνηση μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Αντώνη Σαμαρά... Διαφορετικά την απομακρυνσή της θα την αναλάβει ο λαός μέσα από άλλες διαδικασίες.

  Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να πει ένα ηχηρό όχι, σήμερα στον ΓΑΠ. Σε όλα. Ακόμη και στα μέτρα που θεωρεί ότι είναι σωστά. Ακόμη και τα σωστά, αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να τα διαχειριστεί.

  Αν ο Σαμαράς πει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, αυτομάτως θα αναγνωριστεί ως η μοναδική ενδεδειγμένη λύση για να βγει η χώρα από τη κρίση. Αν πει όχι επί της αρχής και ναι σε κάποια, ο κόσμος θα τον θεωρήσει μέρος του προβλήματος. Και τότε καληνύκτα σας

 7. SAS avatar
  SAS 24/05/2011 08:32:00

  Επειδή έχει περάσει η εποχή της αθωότητας είναι καιρός να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια , δεν υπάρχουν ούτε ίσως ούτε ναι υπάρχει μόνο ΟΧΙ .
  Δεν μπορεί να δώσει συναίνεση ο Σαμαράς γιατί δεν είναι δική του , είναι των 800.000 ανθρώπων που τον ψήφισαν και αυτοί είμαι σίγουρος ότι λένε ΟΧΙ .
  Εάν συναινέσει σε αυτή την πολιτική θα είναι σαν να βάζει υπογραφή στην ληξιαρχική πράξη θανάτου της Ελλάδας και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι θα κάνει κάτι τέτοιο .

 8. koinos_nous avatar
  koinos_nous 24/05/2011 08:34:31

  Αδελφια αυτο το προεκλογικο σποτ το ειχαμε δει θυμαται κανεις?
  Αν ειχε παιχτει γιατι δεν τους το τριβει στα μουτρα η ΝΔ?
  http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_9491.html
  Μας δουλευουν διακοματικα?

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 08:34:48

  Καλημερα Κωστα,
  αν μου επιτρεπεις να θυμισω τα 5 Σταδια του Θανατου..
  - Άρνηση: "Αποκλείεται, δεν μπορεί να συμβαίνει σε εμένα!"
  - Θυμός: "Είναι άδικο, γιατί σε εμένα; Δεν έχω ζήσει τίποτα" ή "Είμαι πολύ μικρός/μικρή γιατί μου το κάνεις αυτό;" (Εδώ είτε αναφέρεται στον Θεό, στον εαυτό του, είτε σε οποιονδήποτε θεωρεί υπεύθυνο για την κατάστασή του/της)
  - Διαπραγμάτευση: "Τουλάχιστον άσε με να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν" ή "Θα είμαι καλύτερος, θα αλλάξω, απλώς άσε με να ζήσω λίγο παραπάνω."
  - Κατάθλιψη: "Είμαι τόσο λυπημένος, γιατί να προσπαθήσω να κάνω οτιδήποτε;" ή "Δεν έχω ελπίδες, απλώς θα περιμένω να πεθάνω"
  - Αποδοχή: "Εντάξει όλα θα πάνε καλά"

  H ΑΓΝΟΙΑ είναι το πίο πολύτιμο εργαλείο, όπως ήταν από γέννησης του Ανθρώπου και θα είναι μέχρι το Τέλος του.
  Η ειλικρινής παραδοχή της ΑΓΝΟΙΑΣ να μετατραπεί σε ΑΦΕΤΗΡΙΑ της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

  Την ΓΝΩΣΗ δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει κανείς. Η Μη Προβλεψιμότητα και η Γνώση είναι τα Μόνα όπλα μας απέναντι στο Σύστημα.

  Σημερα γνωριζουμε τι σημαινει συναινεση κατα-ΓΑΠ, σημαινει Προδοσια των Ιερων και Οσιων του Ελληνικου Λαου ο οποιος εχει χυσει ποταμια αιματος για να υπαρχει το καθε ΓΑΠ και το καθε ΠΑΠΑΚι και να εχουν την Αψυχη πολυτελεια να διαλυσουν αυθτη τη Χωρα. Δυναμη μας η Κοινη πλεον ΓΝΩΣΗ.

  ΟΧΙ στη Συναινεση. No regrets for me... που λεει και ο Dickinson,
  They're all sitting at my table.
  Talking tall and drinking wine.
  Their time is up just like me
  but They just don't know it yet.
  So just a word of warning
  When you're in your deepest dreams.
  There's nothing you can hide from.
  I've got my eye on you!!!!!!!!!!!!.....

  NO MORE LIES.-

  ΠΠ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 08:42:31

   Συναινετικός βιασμός δεν υπάρχει. Ούτε κάνεις συμφωνία με το βιαστή σε ποια σημεία μπορεί να σε βιάσει...
   Αγωνίζεσαι με νύχια και δόντια για να απωθήσεις τον βιαστή.
   Γι' αυτό και η αστυνομία (λέγε η κοινωνία) ψάχνει στα νύχια του βιασθέντος προσώπου για να βρει δείγματα DNA του βιαστή.

  • Pikis avatar
   Pikis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 10:49:12

   Δώσε IRON MAIDEN να ξυπνήσουμε!!!
   Μας υπνώτισαν με τα σκυλάδικα και τις ρουβίτσες οι ντιντίδες και οι φλωράδες.
   Βάλε ALEXANDER THE GREAT!!!
   Εδώ μόνο για τουρκοτσιφτετέλια είμαστε. Οι άγγλοι MAIDEN ύμνησαν την αρχαία Ελλάδα με 2 υπέροχα τραγούδια ενώ εμείς τρέχαμε να φτιάξουμε αυθαίρετο και υμι-υπαίθριο...τρομάρα μας...

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 11:03:39

   ΠΠ
   Όπως πάντα "έγραψες". Εκπληκτικός όπως και ο Ροδινός.
   Πιστεύω ότι ο Α.Σ. δε θα πέσει στην παγίδα του ΓΑΠ γιατί αυτός είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.
   Αλλά ... δεν θα έπρεπε δια παν ενδεχόμενο να έχουμε και ένα plan B? Ρωτάω εγώ τώρα. Ποιο δυναμικό?

 10. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 24/05/2011 08:36:23

  Κύριε Ροδινέ,
  από το στόμα σας και στου Αντώνη το αυτί. Και να ξέρει ότι θα έχει πολλούς στρατιώτες ετοιμοπόλεμους και θα κερδίσει πολλούς ακόμα.

 11. Y. avatar
  Y. 24/05/2011 08:37:12

  Αντώνη Σαμαρά. Κάνε τη ρελάνς, και ρίξε το γάντι. Η πατρίδα περιμένει σήμερα να ακούσει από τα χείλη σου, αυτό που λένε οι πραγματικοί πατριώτες, όχι οι Τσολάκογλοι ψευτοπατριώτες. Ένα μεγάλο ΟΧΙ. Το ναι ας το πει, η συμμαχία των προθύμων. Η συνεταίρα και τακίμι του Χριστοφοράκου, και ο Κωλοτούμπας-Καρατζαφύρερ

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 08:45:14

  Κωστα,
  να μην ξεχνουμε και το "Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης", στην περιπτωση μας με απαγωγεα το ΓΑΠ και ομηρους τον Ελληνικο Λαο...Θα επανελθω...

  ΠΠ

 13. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/05/2011 08:45:20

  Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ποιό είναι το εθνικό του καθήκον.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/05/2011 08:46:22

  Με ψιλοπρολαβες... υπαρχει θεμα σε οτι περιγραφεις...
  κανω μια αναφορα πιο κατω !....

  καλημερα.

  ΠΠ

 15. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 24/05/2011 08:47:32

  "Πέμπτον, για τη Ν.Δ. το «όχι» αποτελεί πλέον μονόδρομο. Το «ίσως» σημαίνει ανοχή και το «ναι» συναυτουργία σε κακούργημα!"

  Όχι σε όλα κύριε Ροδινέ. Σε τίποτε δεν συμφωνούμε με τον ΓΑΠ. Δεν τον εμπιστευόμαστε να διαχειριστεί ούτε αυτά που θεωρούμε σωστά.

  Μόνο έτσι ο Σαμαράς μπορεί να δώσει ελπίδα στην κοινωνία και να αναλάβει την ηγεσία της.

 16. juliet avatar
  juliet 24/05/2011 08:48:49

  @Κ.Ροδινέ,συνέχεια αφύπνιση και του πιο ηλιθίου Πασόκου,η κυβέρνηση ΓΑΠ και τα αιμοχαρεί ανθρωποειδή του ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
  Οχι,σ΄όλα.Εκλογές ,ναι.Τι θα χάσουμε ,τίποτε.Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ζούμε ιστορίες επιδρομής πεινασμένων σοσιαλιστών περασμένων δεκαετιών.
  Λαΐκό δικαστήριο,όχι μόνο το ΓΑΠ, όλοι οι δοσίλογοι.
  Τι λες να πουλήσουνε τα συντρόφια ,σε πρώτη δόση τους χρειάζονται ήρεμους, εννοώ τη ΔΕΗ.
  Παπαχαπακομένο ακούσατε στον Παπαχελά;Τώρα θα πρέπει να φοβούνται το μίσος.Τι τους περιμένει μάλλον δεν το φαντάζονται......Η έπαρση πληρώνεται.
  Δύναμη σ' ολους μας,ΠΡΕΠΕΙ να τους διώξουμε.Πρόεδρε,μεγάλο το βάρος αλλά αξίζει .
  Στον Αντ1 τώρα Γεννηματάς:....ο λαός ως υποζύγια θα σηκώσει τη συνέχεια των σφαλμάτων αυτής της κυβέρνησης..........

 17. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 24/05/2011 08:53:56

  Να θυμίσω στον Σαμαρά οτι τα ΟΧΙ τα λένε οι ηγέτες,οι παντελονάτοι,αυτοί που θέλουν να μείνουν στην ιστορία σαν παράσιτα και όχι σκιάχτρα τύπου τζέφρυ.....Ας τα αναλογιστεί αυτά όταν σήμερα πράξει αυτό που πρέπει ώστε να στείλει στον αγύριστο τα καρκινώματα που καταστρέψανε,λεηλατήσανε και κάψανε την Ελλάδα.......Μόνο μια λέξη περιμένω να πεί στον κατοχικό πρωθυπουργό και μετά να φύγει απο το Μαξίμου:ΟΧΙ......Οτιδήποτε άλλο είναι συνενοχή στο έγκλημα γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού λαού

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Μαύρος Ιάκωβος 24/05/2011 08:55:11

   *Όχι σαν παράσιτα και σκιάχτρα τύπου Τζέφρυ......

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2011 08:57:24

  Διαβάστε τι έλεγε ο ΓΑΠ το 2008 σε ομιλία του στους εργαζομένους του ΟΤΕ το 2008.

  "Διότι περί τραγωδίας μιλάμε, όταν συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο σήμερα, αυτή η κυβέρνηση χειρίζεται τον δημόσιο πλούτο και ειδικότερα τον ΟΤΕ".

  "Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα, θα μπορούσαμε να δούμε, πρώτα απ' όλα, να πουλιέται δημόσιος πλούτος και, αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει κάποιος ιδιώτης".

  "Η πώληση του ΟΤΕ σε ξένα συμφέροντα, σημαίνει πολύ απλά ότι χάνει η Ελλάδα ένα κυριαρχικό δικαίωμα, να μπορεί να σχεδιάζει για την δική της οικονομία, για τον Ελληνικό λαό, σε αυτό τον κρίσιμο τομέα"

  Τώρα αναζητά συνενόχους στην εκποίηση ενός έθνους ο έλληνας Μένεμ? Και μάλιστα χωρίς προοπτική? Δεν υπάρχουν περιθώρια για συναινέσεις. Όσοι ανεχτούν ή υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και τη νέα δανειακή σύμβαση θα στιγματιστούν στο απέραντο βιβλίο της Ελληνικής Ιστορίας ως συννένοχοι. Ως η νέα δυναστεία των Αγγέλων που άνοιξε της πύλες της Πόλης στους πλιατσικολόγους νέους σταυροφόρους.

  • drider avatar
   drider @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2011 09:17:40

   Το τι λέγανε τότε αποδεικνύει ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν τώρα. Το τι λένε τώρα θα αποτελέσει απόδειξη στο μέλλον ότι εξ αρχής δεν είχαν στο νου τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, αλλά κάτι άλλο.
   Το θέμα είναι εμείς πόσες αποδείξεις πρέπει να περιμένουμε για να κινητοποιηθούμε επιτέλους...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ drider 24/05/2011 09:50:33

    Οι αποδείξεις μπορεί να υπάρχουν αλλά η τρομοκρατία της προπαγάνδας έχει μέχρι τώρα επιτύχει στην απονεύρωση και στην εκτόνωση της οργής. Αυτό που κυριαρχεί είναι άγνοια και φόβος. Εκτός κι αν κάνουν το λάθος και πειράξουν τις καταθέσεις -όπως στην Αργεντινή. Τότε θα γίνει το έλα να δεις.

    • drider avatar
     drider @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2011 10:14:29

     Σήμερα θα επιχειρήσουν να θέσουν ακόμα πιο εκβιαστικά τα γνωστά ψευτοδιλήμματα. Το κάνανε στις νομαρχιακές και τους "βγήκε" ως γραμμή.

     Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, αλλά παράλληλα σε κινητοποιεί ενόψει ενός επερχόμενου κινδύνου. Ο κόσμος είναι έτοιμος να αναθεωρήσει προκειμένου να "προστατευθεί".

     Προβλέπω, να σχηματοποιείται η προπαγάνδα σε κριτική εναντίων των "κρατιστών" σε αντιδιαστολή με την άποψη των "αντικρατιστών" (εδώ ίσως δικαιούμαστε να γελάσουμε λίγο).

     Οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη περί αποσοβιετικοποίησης της οικονομίας δεν είναι τυχαίες. Καλές οι αναλύσεις (προεκλογικά) του ΠΑΣΟΚ περί καρτέλ και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών κτλ. αλλά δεν γλιτώνεις απαραίτητα από τους εγχώριους φέρνοντας τους ξένους. Ούτε βέβαια αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς μεγάλο κόστος, πόσο μάλλον στην παρούσα συγκυρία, που το κόστος είναι ήδη μεγάλο.

     Αν θέλουμε αυτές τις αλλαγές, αυτές πρέπει να γίνουν συντεταγμένα και όχι υπό καθεστώς πίεσης, για να έχουν αποτέλεσμα. Και κεντρικό ερώτημα συνεχίζει να παραμένει το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε για τη χώρα (εδώ δώστε μου το δικαίωμα να διαφωνήσω με τις απόψεις της ΝΔ).

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2011 10:22:08

     Σωστό, μόνο με τις καταθέσεις θα ξεσηκωθεί ο κόσμος.
     Είναι εντυπωσιακό πάντως, και δείχνει και τον φανατισμό των πασοκικών ψηφοφόρων, ότι ο ΓΑΠ εξελέγη με εντελώς άλλο πρόγραμμα, έχουν έρθει τα επάνω-κάτω, και στην πραγματικότητα, έστω χλιαρά και απρόθυμα, τον στηρίζουν. Τουλάχιστον η πλειονότητα των ψηφοφόρων του. Δεν νομίζω ότι στη ΝΔ θα γινόταν κάτι παρόμοιο.
     Πιστεύω ότι αυτό ειναι μία παράμετρος της αριστεροκρατίας στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και εδώ: Οποιοσδήποτε δηλώνει "αριστερός" και "προοδευτικός" δικαιολογείται να κάνει ο,τιδήποτε, επειδή αυτό ξεπλένεται a priori στην αριστερή κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

     • Αίθρα avatar
      Αίθρα @ ΒΙΣ 24/05/2011 16:36:55

      +1000

 19. STAM avatar
  STAM 24/05/2011 09:00:59

  Πρέπει να ξεσηκωθούμε, πρέπει να αντισταθούμε. Τώρα όλοι γνωρίζουμε που οδηγούμεθα, απο ποιους οδηγούμεθα και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
  Περιμένω ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα από τον Αντώνη Σαμαρά για να δώσει τη δυνατότητα στη κοινωνία να συμπαραταχθεί μαζί του σε ένα νέο ανένδοτο αγώνα.
  Οι άνθρωποι (ο ΓΑΠ και οι παρέα του) πρέπει να φύγουν σύντομα. Είναι επικίνδυνοι.

 20. spiros avatar
  spiros 24/05/2011 09:01:47

  Μετά την ανακολινωση των μέτρων έστω και καλυμένων για τις αποκρατηκοποιήσεις επιβάλλεται ενα βροντρό ΟΧΙ. Αν θέλουμε να μην ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους πρέπει να βρεί διέξοδο. Είναι ο μονδικός πόλος έλξης . Αν συνεναίσει έστω και σε σημεία σημαίνει καταστροφή. Προσοχή. Το ΟΧΙ το θεωρώ μονόδρομο. Η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος για την ομαλή συνέχιση.

 21. Κρης avatar
  Κρης 24/05/2011 09:14:15

  ΓΑΠ , δεν πωλείται η ΕΥΑΘ !!!!
  h**p://3.bp.blogspot.com/-nWjOX4Y5QAI/TdrTN__LNtI/AAAAAAAABHg/cyRwPSq_-zI/s1600/10092008%2528006%2529.jpg

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/05/2011 09:15:50

  Σωστός Κώστα Ροδινέ

  Δύο φορές ανάλγητο γιατί είναι ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Σχεδιασμένο μόνο για ξένες αρπαχτές, με το αναπόφευκτο 6-12 μήνες αργότερα. Δεν είναι θέμα "ευθύνης" ή "ανευθυνότητας" όπως λένε οι παπαγάλοι στα κανάλια. Είναι θέμα "σκακιού", υπολογισμού συνεπειών της κάθε κίνησης.

  Και να το πω φτηνιάρικα. Εάν οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί, το Πασόκ θα την ξέσκιζε την ΝΔ. Πάνω από το τραπέζι, κάτω από το τραπέζι και πίσω από το τραπέζι.

  Θέσεις, ειλικρίνεια, glasnost και εκλογές. Η συναίνεση να είναι από τον κοσμάκη που πληρώνει τον λογαριασμό.

  • drider avatar
   drider @ archaeopteryx 24/05/2011 09:22:48

   Το τελευταίο δεν πρόκειται ποτέ να το καταφέρουν με εκβιαστικές πρακτικές, προσπάθειες τρομοκράτησης και στη τελική απροσανατολισμού του λαού.

   Ο Σαμαράς προσπάθησε να εξηγήσει κάποια πράγματα από την δικιά του οπτική (με την οποία δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Του αναγνωρίζω ότι αυτός τουλάχιστον απευθύνθηκε στο λαό...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ drider 24/05/2011 11:06:06

    Θα είχε ενδιαφέρον να μας παρουσιάσεις και τη δική σου οπτική.

   • drider avatar
    drider @ drider 24/05/2011 11:38:08

    Συνοπτικά (ελπίζω) για να μην μονοπωλήσω και τον διάλογο: Επιστροφή στη δραχμή, αρχική ισοτιμία 1:1 προς ευρώ, εκτύπωση πληθωριστικού χρήματος στο βαθμό που είναι απαραίτητο, κρατικοποίηση των τραπεζών, λογιστικός έλεγχος του χρέους με ταυτόχρονη παύση πληρωμών στους πιστωτές μας, 2 χρόνια με αναντίρητα πολλές δυσκολίες, στο ενδιάμεσο αλλαγή προς το δικαιότερο του φορολογικού συστήματος, περιορισμός των κεφαλαιακών ροών, προσανατολισμός του αναπτυξιακού μοντέλου στην παραγωγή πραγματικών αξιών και όχι χρηματιστηριακών (π.χ. ενίσχυση της αγροτικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς).

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ drider 24/05/2011 11:42:16

     προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να τα διαβάσω και αναλυτικά γιατί, όπως αντιλαμβάνεσαι, υπάρχει και αντίλογος.

    • drider avatar
     drider @ drider 24/05/2011 12:08:18

     Ενημερώνομαι καθημερινά από το αντινιούς και τις απόψεις που γράφονται αλλά και για την αρθρογραφία σας.

     Δεν κατέχω την απόλυτη γνώση φυσικά, ούτε ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Έχω όμως πειστεί πλέον ότι η εμμονή μας στο ευρώ δεν θα μας εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμα. Και ότι το τωρινό σχήμα ανακύκλωσης των κεφαλαιακών - παραγωγικών αποθεμάτων στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ έχει φτάσει στα όρια του.

     Ενδιαφέρον νομίζω ότι έχει η ανάλυση που έκανε o Άντι Στόρεϊ (συμμετείχε στο συνέδριο της ΕΛΕ) για τα 7 θεμελιακά προβλήματα του παρόντος ευρω-συστήματος.

     Υπάρχει κάπου το σχετικό βίντεο. Θα το βρω και θα το ποστάρω.

 23. Orestios avatar
  Orestios 24/05/2011 10:08:28

  Θα συμφωνήσω μαζί σου Κώστα Ροδινέ.
  Βλαπτική πράξη αποτελεί το δεύτερο σκέλος του μνημονίου της αποτυχίας.
  Πρέπει να ζητηθεί αποζημίωση για την βλάβη που προξένησε η αλλοπρόσαλη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
  Κοκορεύονταν πως ήταν γιατροί?
  Malpractice λέγεται η πρόκληση βλάβης.
  Φυλακή για την Κυβέρνηση της αρπαχτής.

 24. Tonia G avatar
  Tonia G 24/05/2011 10:14:53

  κ. Ροδινέ καλημέρα,
  συντάσσομαι με την τοποθέτηση σας. Και επειδη εχθές παρακολούθησα τα "νέα", κάποιοι σχολιαστές έσπευσαν να πουν πως ο Σαμαράς δεν προκειται να συμφωνήσει στα φορολογικά μέτρα..., αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως θα συνεναίσει (γενικά & αόριστα) στις ιδιωτικοποιήσεις - ξεπούλημα λέω εγώ- κερδοφόρων εταιρείων όπως ο ΟΠΑΠ (που δεν πρεπει να ιδιωτικοποιηθεί για πολλούς λογους όχι μόνο οικονομικούς αλλά κοινωνικούς).

  Μετά άλλο παράδειγμα είναι η ΑΤΕ και το ΤΤ, τα οποία κατέχουν την πλειοψήφια των αγροτικών και στεγαστικών δανείων της χώρας, ενώ από την εμπειρία μου είναι πολύ σημαστικό για την ασκηση πολιτικής να υπάρχουν 1-2 κρατικές τράπεζες σε μια χώρα (συγκρατούν ποικιλοτρόπως το σύστημα).

  Συνεπώς θεωρώ πως ο Α. Σαμαράς πρέπει να συμφωνήσει επί της αρχής των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά με αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους, τον ανταγωνισμό (όχι δημιουργία μονοπωλίων ή καρτέλ) και φυσικά την τιμή πώλησης.

  Ο πνιγμένος από τα μαλιά του πιάνεται λέει η λαϊκή παροιμία και η Κυβέρνηση ΓΑΠ προσπαθεί να πιαστεί από τα ανύπαρκτα πρωθυπουργικά μαλιά!
  Ας μην τους δοθεί άλλοθι λοιπόν...

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Tonia G 24/05/2011 11:16:56

   Tonia G

   Μα ασφαλώς τα φιλέτα θέλουν. Αυτά που δίνουν ζεστό χρήμα. Μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει.
   Θα τα πάρουν με μειωμένο εργατικό κόστος, θα απολύσουν κόσμο, όσοι μείνουν θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και θα αυξήσουν τις τιμές. Όσο θέλουν.

   * ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΟΠΑΠ - ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ Ι- πποδρομίες
   * Αυτοκινητόδρομους - λιμάνια - αεροδρόμια
   * ΑΤΕ, ΤΤ, Παρακαταθηκών και δανείων.
   * Το λιγνίτη και τα νερά

   Έτοιμες επιχειρήσεις και δίκτυα. Φτιάχτηκαν με το υστέρημα του λαού, υπερκοστολογήθηκαν από όλους τους ανίκανους και τα λαμόγια και τα τώρα τα πουλάνε για μια πεντάρα.

   Κερδοφόρες επιχειρήσεις που δίνουν έσοδα στο κράτος.
   Και θα πρέπει να μας πουν όσοι υποστηρίζουν την εκποίηση, με ποιο τρόπο το κράτος θα αντικαταστήσει τα έσοδα που θα χάσει..

   • Tonia G avatar
    Tonia G @ Αρματιστής 24/05/2011 11:59:46

    Αρματιστή ορθώς μιλάς.
    Και για να μη συγχέουν κάποιοι νεόκοποι τα πράγματα. Άλλο ελεύθερη αγορά, άλλο ιδιωτικοποίηση και φιλευθερισμός και εντελώς διαφορετικό πράγμα το ξεπούλημα.
    Το στοίχημα γιατί πρέπει να είναι ιδιωτικό; Για να μπουν οι Μπούκεις από τα Barbados ,τα Νησια Cayman με τους εδώ συνεργάτες τους (γνωστοί εργολάβοι - καναλάρχες) και να αρμέγουν τους δύστυχους "κολλημένους με το στοίχημα"; Αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίσηση... μάλλον με κοινωνικό έγκλημα μοίαζει.
    Ή επειδή το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα κατέστρεψε τους δημόσιους φορείς, πρέπει η Ελλάδα να γίνει περιουσία των ξένων και των τοπικών μεγιστάνων. Απ' οσο ξέρω και το σύστημα υγείας απέτυχε και το εκπευδευτικό απέτυχε και το σωφρονιστικό όπως και το σύστημα ασφάλειας. Ας ιδιωτικοποιήσουν και όλα τα σχολεία και τα νοσοκομεία και τις φυλακές...
    Το πρόβλημα λοιπόν είναι του πολιτικού συστήματος που τις κατέστρεψε και όχι των εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται....

 25. Καλά τώρα... avatar
  Καλά τώρα... 24/05/2011 10:19:41

  10.30.00 έναρξη προγραμματισμένης συνάντησης.
  10.31.00 Καλημέρα γιωργάκη.
  10.31.10 ΟΧΙ σε όλα.
  10.31.15 Τα λέμε στις κάλπες.
  10.32.00 Δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

  • man8os avatar
   man8os @ Καλά τώρα... 24/05/2011 11:50:40

   χαχαχα
   Για να δουμε τι ειδησεις θα βγουν απο τη συναντηση...

 26. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 24/05/2011 10:20:55

  Τώρα είναι η ώρα ,που φτάνει για κάθε ηγέτη ... τώρα θα δούμε σε πια παράγραφο της Ιστορίας μας θα γραφτεί ο Σαμαράς . Θέλετε παράδειγμα (παρέλαβα κράτος,δεν θα παραδώσω κοινότητα). Δώσε στον ιστορικό του μέλλοντος το δικαίωμα να σε κρίνει διαφορετικά από πολλούς πολιτικούς που πέρασαν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δώσε όραμα στους Ελληνες πες τους ότι μας περιμένουν δύσκολα χρόνια αλλά με το κεφάλι ψηλά ... αποτίναξε κάθε τι το φαύλο , θύμησες μας στιγμές που είπαμε το ΟΧΙ σαν λαός Συντεταγμένα ...Οι ξένοι δεν ζητούν να μας βοηθήσουν , τουναντίον τα λεφτά τους θέλουν με κάθε τρόπο. Κόψτε το λαιμό σας ,μας λένε αρχ@@ αλληλεγγύη είναι αυτό που μας προτείνουν...

 27. Κρητικός avatar
  Κρητικός 24/05/2011 10:45:33

  OXI σε οποιαδήποτε συνάντηση
  ΟΧΙ σε οποιαδήποτε μορφή συναίνεσης
  Αυτή έπρεπε να είναι η στάση συμπασας της αντιπολίτευσης
  Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια στάση να αναδεικνύεται μονο μέσα απο την μικρονοική και κοντόφθαλμη πολιτική του ΚΚΕ και όχι μέσα από μαζικά κόμματα
  Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε οτιδήποτε αποκτήθηκε με αιμα και αγωνες πολλων γενεών ,ετσι απλοχερα σαν να μη συμβαίνει τίπποτα
  Δεν ειναι δυνατόν στους απάτριδες να δίνουμε ακόμη μια ευκαιρία για να αγαπήσουν την πατριδα -εναι σίγουρο ότι θα μας πουλήσουν ακόμη πιο φθηνα.
  Δεν είναι δυνατόν ,αυτοί που πλέον εγκληματούν μπροστα στα ματια μας να μείνουν ατιμώρητοι

 28. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/05/2011 10:50:48

  Τα κοράκια έπιασαν δουλειά!
  Πριν λίγο +13% το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 24/05/2011 11:11:29

   Κώστα μου έτσι είναι. Μάλλον οι Αγορές έκριναν θετικά τις "σημαντικές αποφάσεις για τη νέα τιτάνια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που θα καταβάλλει η γεναία ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια της διάσωσης της χώρας". Αν έχουν και εσωτερική πληροφόρηση, τι ωραία, τι καλά...

   Συνήθως τα κοράκια εμφανίζονται όπου υπάρχει καλαμπόκι...

 29. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/05/2011 11:11:16

  Βασική αρχή στη θεωρία των διαπραγματεύσεων: όταν θέλεις να αποτρέψεις μια πώληση, αυξάνεις δυσανάλογα το τίμημα ώστε να το καθιστάς σχεδόν απαγορευτικό για τον υποψήφιο αγοραστή.

 30. Pikis avatar
  Pikis 24/05/2011 11:32:40

  Μερικά αφελή ερωτήματα:
  1. Άντε και πούλησε τις ΔΕΚΟ ο ΓΑΠ (δεν είμαι βέβαιος ότι έκαναν καλό στο δημόσιο συμφέρον οι μισθάρες που έπαιρναν οι πρασινο-μπλε βολεψάκηδες).
  Μετά τι θα πουλήσει; Γιατί με την πώληση τους το πρόβλημα της χώρας λύνεται για λίγους μόνο μήνες.
  2. Με αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα μας κόψει μεγάλη λόρδα. Άσε που θα βρουν την ευκαιρία οι μεγαλομπακάληδες να βάλουν και το δικό τους χαράτσι μέσα στις τιμές. Πως θα επιβιώσει ο πολίτης όταν θα τρώει 7 ημέρες την εβδομάδα φασόλια;
  3. Το χειμώνα με τα κρύα πως θα την παλέψουμε; Με π_ρδές κ. ΓΑΠ;
  4. Γιατί ανεβάζουν τα τέλη κυκλοφορίας; Λόγω των autobahn που έχουν φτιάξει; Και γιατί να πληρώνουμε διόδια αφού υποτίθεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι για τη χρήση των δρόμων;
  5. Γιατί η ΔΕΗ είναι έξω από το ξεπούλημα; Μήπως ο αρχισυνδικα-ληστής της ΓΕΝΟΠ έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι για το ρεζίλεμα του ΠΑΣΟΚ;
  6. Θα απολύσει κανένα λαμόγιο από το προσωπικό της Βουλής; Εκεί κι αν υπάρχουν αργόμισθοι...
  7. Που πήγαν τα λεφτά που τώρα χρωστάμε; Το έθεσα ξανά το ερώτημα χθες.

  Υ.Γ. Οι Κρητικοί επαναστάτησαν για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ! Μόνο για σώβρακα και φανέλες τρέχουμε, εμείς, οι νεοέλληνες...
  7.

 31. man8os avatar
  man8os 24/05/2011 11:48:35

  Οχι μονο αρνηση. Αυτο που χρειαζεται ο κοσμος ειναι λυσεις και η λυση ειναι να πουμε πως πρεπει να πεσει η κυβερνηση. Δεν αντεχουμε αλλο!

 32. tzager avatar
  tzager 24/05/2011 11:48:51

  Στην ανάρτηση αναφέρεται σαν 1ο συμπέρασμα ότι το νέο πακέτο μέτρων θα αποκόψει περαιτέρω το Πα.Σο.Κ. από τον παραδοσιακό πυρήνα των υποστηρικτών του...

  Σωστό... αλλά αυτό γιατί αποτελεί αρνητικό???!!!! Αυτό πρέπει να χαροποιεί κάθε σκεπτόμενο και σοβαρό πολίτη σ'αυτή τη χώρα. Οτι μία κυβέρνηση Πα.Σο.Κ. αναγκάζεται να γκρεμίσει κάθε τι σαθρό και σάπιο θεμελίωσε και εξέθρεψε ο ιδρυτής του και οι κυβερνήσεις του είναι ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!!

  Το ότι θα καταργηθούν πολλοί άχρηστοι και δαπανηροί δημόσιοι οργανισμοί και φορείς που μοναδικός σκοπός δημιουργίας τους ήταν να βολέψουν την κομματική πελατεία του Σοσιαλιστικού Βαθέος Κράτους είναι χαράς ευαγγέλιο!!!!

  Το ότι θα πουληθούν οργανισμοί και επιχειρήσεις που λόγω του στενού εναγκαλισμού τους με συνδικαλιστικές άκρως κομματικές ηγεσίες εμπόδιζαν πεισματικά να ανοίξει η αγορά και να ενταθεί ο ανταγωνισμός σε σειρά από υπηρεσίες πρέπει να είναι ευτυχής εξέλιξη για τους πολίτες- καταναλωτές!

  Και σε όλα αυτά το ΝΑΙ πρέπει να είναι σθεναρό και ξεκάθαρο!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tzager 24/05/2011 11:57:09

   δεν ίσχυρίζομαι οτι είναι αρνητικό.
   Δεύτερον, η κυβέρνηση δεν άρχισε τις ιδιωτιοποιήσεις απο τους άχρηστους οργανισμούς που φορτώνουν με χρέη το δημόσιο.
   Αρχισε απο τα φιλέτα που εισφέρουν έσοδα!

 33. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 24/05/2011 11:51:03

  Τί λέτε για εκλογές 26 Ιουνίου; Το είπα πρώτος!

 34. DINOS avatar
  DINOS 24/05/2011 12:29:37

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?

 35. Apollonios avatar
  Apollonios 24/05/2011 14:40:36

  Κώστα Ροδινέ, γράφεις: " Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να περάσει από τη βουλή αυτό το πακέτο μέτρων "
  Πολύ σωστό. Όπως δεν είχε την αντίστοιχη νομιμοποίηση και για τα προηγούμενα μέτρα.
  Οι δυνάμεις που πιέζουν για συναίνεση, θα την πετύχουν δια των εκλογών.
  Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει, συνεπώς η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχει τη "νομιμοποίηση" να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα.
  Ακόμη κι αν η αποχή θα είναι στο 60%.
  Πρόθυμοι πολιτικοί θα βρεθούν, θα ...στοιχίσουν βέβαια κατιτίς παραπάνω, αλλά θα βρεθούν.
  Ήδη στη ΝΔ κάποιοι "ατσαλάκωτοι" σιδερώνουν τη στολή της "υπερκομματικής συναίνεσης".
  Νομίζω ότι οι εκλογές δεν θα αποτελέσουν λύση για τους πολίτες, θα αποτελέσουν λύση για τις δυνάμεις εκείνες που μας εξαθλιώνουν και μας ξεδοντιάζουν (το δόγμα το σοκ) για να επιβάλλουν τις δικές τους "λύσεις"...
  Λυπάμαι που το λέω, αλλά μόνη λύση για τους Έλληνες είναι ο ξεσηκωμός το γρηγορότερο. Αν η σημερινή κυβέρνηση φύγει κλωτσηδών, η επόμενη -όποια και να είναι- δεν θα τολμήσει να συνεχίσει το σχέδιο ξεπουλήματος και υποταγής που ξεκίνησαν αυτοί εδώ.
  Αν κάποιοι θέλουν να τους δώσουμε "γη και ύδωρ και ...υδρογονάνθρακες", ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
  Ποιός θα το πεί αυτό? Η ΝΔ με Νο 2 Αβραμόπουλο, με Αρούλη, και με λοιπούς ?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Apollonios 24/05/2011 17:57:57

   Δεν νομίζω οτι η αποχή θα κυμανεί σε τόσο υψηλά επίπεδα.
   Κατά τη γνώμη μου θα παραμείνει στα συνηθισμένα ποσοστά.
   Η μετεκλογική συναίνεση, όπως τη θέτεις, είναι όντως ένα θέμα στην περίπτωση βέβαια που δεν προκύψει αυτοδυναμία.
   Η γνώμη μου είναι η εξής: δε περιόδους κρίσεων,όπως αυτή που βιώνουμε, θεωρώ ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, άρα δεν μπορώ να αποκλείσω να προκύψει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Apollonios 24/05/2011 18:00:56

   Οσον αφορά στα ονόματα, όπως βλέπεις συνήθως τα αποφεύγω, αλλά συμφωνώ μαζί σου στην καταδίκη συγκεριμένων συμπεριφορών όπως αυτές εκφράζονται από ορισμένα πρόσωπα.
   Επίσης, εκτιμώ (και εύχομαι) οι ψηφοφόροι να λειτουργήσουν σοφότερα αυτή τη φορά και να στείλουν πολλούς να ...γράψουν ιστορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.