Το όραμα για την Ελλάδα του 2021 θα παρουσιάσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ
19/08/2014 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το όραμα για την Ελλάδα του 2021 θα παρουσιάσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Το 2021 έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, αφού θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της ανάπτυξης να επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ κρίσης.

To νέο εθνικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2021, τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προετοιμάζει μεθοδικά τον τελευταίο καιρό ο Αντώνης Σαμαράς. Μια πρώτη γεύση είχε δώσει ο ίδιος πριν από τρία χρόνια και πλέον ήρθε η ώρα στη φετινή ΔΕΘ να συγκεκριμενοποιήσει το νέο εθνικό όραμα...

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, πάλι στη ΔΕΘ, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο 2021, έτος που θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η αναφορά ήταν σαφής και είχε στόχο να κτυπήσει ευαίσθητες χορδές και να αφυπνίσει την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων, όσων πίστευαν και πιστεύουν στον εθνικό στόχο μιας αναγεννητικής προσπάθειας, εκτός μνημονίου.

Ο Πρωθυπουργός είπε τότε ότι θέλει το 2021, να είναι μια επέτειος που θα εορταστεί η αναγέννηση της χώρας.«Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Το όραμά του κ. Σαμαρά συνοψίστηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του, με την επισήμανση: Να γιορτάσουµε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονοµική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων.

Ο Πρωθυπουργός θέλει στη φετινή ΔΕΘ με την ομιλία του στις 6 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσει πιο ευκρινώς το εθνικό αφήγημα για την «Ελλάδα του 2021», το οποίο θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς το επόμενο διάστημα, θέλοντας να προβάλλει την εθνική αναγκαιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας ώστε, όπως πιστεύει και το λέει, «το 2021 να εορταστεί η αναγέννηση της Ελλάδας».

Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι, μια εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή σελίδας και την αποδραματοποίηση των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός θα τονίσει ότι τίθενται οι βάσεις για να αποκτήσει ξανά η χώρα την οικονομική της ανεξαρτησία και θα κάνει τις εξαγγελίες για τις φοροελαφρύνσεις.

Για όσους ξέρουν καλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον θαυμαστή και μελετητή της ιστορίας, το 2021 έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, αφού θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της ανάπτυξης να επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. valia avatar
  valia 19/08/2014 14:22:32

  Λίγο μακριά δεν πέφτει ρε παιδιά;

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ valia 19/08/2014 20:10:08

   Για "όραμα" λέει, όχι για "σχέδιο"...

 2. Seagull avatar
  Seagull 19/08/2014 14:48:16

  Πολύ γρήγορα αλλάζουν οι " αφηγήσεις" τώρα τελευταία και θα πάθουμε ίλιγγο, από τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου περνάμε σφαίρα στο 1821 και στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υποθέσω. Προφανώς το συνολάκι εκ Παρισίων δεν προβλέπεται να είναι στα μέτρα μας καθότι μάλλον θα μας πέσει λιγουλάκι στενό, είμαστε και υπέρβαροι οι ΄Ελληνες παναθεμά μας. Ομως δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ο πρωθυπουργός με τέτοιο κομβόι πολιτικών ογκόλιθων που στέλνει να διαπραγματευτεί θα έπρεπε να είναι ήσυχος ότι τα αποτελέσματα θα είναι λαμπρά και δεν χρειαζόμαστε ούτε τον Κολοκοτρώνη ούτε τον Παπαφλέσσα για παρηγοριά και ψυχική ανάταξη. Οταν ένας πρώην τραπεζοϋπάλληλος ο Χρήστος ο Πρωτόπαπας θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις εγώ προσωπικά έχω πάψει να ανησυχώ ότι θα υπάρξουν καινούργιες απαιτήσεις από τους δανειστές αντιθέτως οι δανειστές θα υποστούν μιά πανωλεθρία όμοια με αυτήν που υπέστησαν οι Πέρσες από τον Μ. Αλέξανδρο ίσως και κάτι παραπάνω. Να αναμένουμε δε τους συντρόφους νταβατζήδες τώρα που τους τακτοποιήσαμε τα χρέη τους να αναλάβουν εργολαβικά το έργο της εμπαίδωσης του νέου μας οράματος μέσω των γελοίων παπαγαλακίων τους για να συνεχίσουμε να ζούμε στον κόσμο των ψευδαισθήσεών μας ότι η κυβέρνηση αυτή φροντίζει τα συμφέροντα της χώρας και όχι των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων - νταβατζήδων.

 3. blue nile avatar
  blue nile 19/08/2014 14:53:33

  Εντός εκτός μνημονίου λίγη σημασίας έχει πια... Οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας θα κρατήσουν πολύ ακόμα. Μακάρι η Ευρώπη (ειδικότερα η Γερμανία) να αλλάξει στάση ώστε να προχωρήσει σε εκείνες τις επεκτατικές πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν την τεράστια Κρίση που περνάμε. Κόψιμο νομίσματος, ποσοτική χαλάρωση. πραγματική τραπεζική ενοποίηση, ενεργοποίηση της ΕΤΕΠ για υλοποίηση επενδύσεων, μείωση της φορολογίας... Τότε ίσως έχουμε κάποια ελπίδα για ένα καλύτερο 2021. Αλλιώς μη ξεγελιέστε. Η Γερμανία και η Γαλλία κινούνται πάλι σε υφεσιακούς ρυθμούς, (κάτι πολύ φυσιολογικό με τέτοια πανευρωπαϊκή περιστολή δημοσίων δαπανών και με χρεοκοπημένες τράπεζες παντού που δεν μπορούν να δώσουν δάνεια) και μου αρέσει που τα ΜΜΕ δηλώνουν απορία. Με τον αποπληθωρισμό να έρχεται καλπάζοντας το μέλλον της ευρωζώνης φαντάζει πιο μετέωρο από ποτέ. Η προοπτική να ζήσουμε σε όλη την Ευρώπη τον εφιάλτη μιας μεταμοντέρνας δεκαετίας του '30 γίνεται όλο και πιο πιθανή. Για να περάσει η άλλη μεγάλη Κρίση των τελευταίων 100 χρόνων, αυτή του 1929 χρειάστηκε η βιομηχανικής κλίμακας σφαγή του Β' παγκοσμίου πολέμου. Τότε που όλοι οι ηγέτες άφησαν κατά μέρος τη στεναχώρια με τα ελλείμματα και χρηματοδότησαν τις πολεμικές βιομηχανίες με συνέπεια να βρουν οι άνεργοι δουλειά. Τώρα, τι;

  • zame avatar
   zame @ blue nile 20/08/2014 00:09:50

   ..οι πολεμικές βιομηχανίες 'στόχο κερδοφόρο. και δουλειά στις διανθρωπιστικες μηχανές. pc: Μόλις έντεκα χώρες στον κόσμο (από τις 162 χώρες που καλύπτονται από το Ινστιτούτο) δεν βρίσκονται σε πραγματικό καθεστώς συγκρούσεων,σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη (ΙΕΡ). http://www.stoxos.gr/2014/08/11_17.html & ο Παγκόσμιος χάρτης αγοράς όπλων & αμυντικών εξοπλισμών που το Business Insider επικαλειται στοιχεια απο τις περιοδους 2012-2013 του Stockholm International Pease Research Institute http://www.logiosermis.net/2014/08/blog-post_439.html#.U_OnKKMoNn4 Τ Ι εχει να πει η διεθνής κίνηση PugWash ? που μετράει ήδη 45 χρόνια. (Διεθνής κίνημα επιστημόνων για την ειρήνη & την βιώσιμη ανάπτυξη ) ΟΠΟΥ μια ομάδα φοιτητών ιατρών και επιστημόνων είχαν προτείνει τον ακόλουθο όρκο Oλοι οι αποφυτοι να υποσχονται να εργαστουν για εναν καλυτερο κοσμο οπου η επιστημη & η τεχνολογία θα χρησιμοποιούνται με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο Δεν θα χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για οποιονδήποτε έχει σκοπό να βλάψει τους ανθρώπους η το περιβαλον. Καθολην την σταδιοδρομια θα εξαταζουν εγκαιρα τις ηθικες συνεπειες της επιστημονικης δρασης τους...κλπ. η ατομικη ευθυνη αποτελει το πρωτο βημα για την ειρηνη..κλπ

 4. Βλάμης avatar
  Βλάμης 19/08/2014 14:57:50

  Τα οράματα είναι για τους ...αντιπολιτευόμενους. Για τους πρωθυπουργούς, νομίζω οι απολογισμοί έργου είναι πρωτεύουσας σημασίας.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Βλάμης 20/08/2014 06:44:14

   Πολύ σωστός.Τι εξαγγελίες και προγραμματισμοί. Ας τα κάνει πρώτα και μετά να έρθει περήφανος να τα εκθέσει.Πολύ ΘΑ δουλεύει ο Σαμαράς και δε βλέπω φως.

 5. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 19/08/2014 15:16:23

  Θα προτιμήσω την εξαγγελία ενός άμεσα εκτελέσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Εθνικής οικονομίας (όχι ευχολόγια), ενός σαφούς πλάνου αντιμετώπισης του 30% ανεργίας που να μην είναι ασπιρίνη απέναντι στον καρκίνο (5άμηνα κι επιδοτούμενη ελεημοσύνη), έναν λεπτομερή οδικό χάρτη που να εξηγεί πως θα φτάσουμε σώοι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (και όχι μονάχα οι εκλεκτοί), στο 2015,2016,2017...... εν μέσω καταιγίδας παράλογων φόρων, συνεχούς υποβάθμισης της καθημερινότητας και ανεξέλεγκτα εξαπλούμενης με ρυθμό μάστιγας, κατάθλιψης. Ας ξεκινήσουμε από τα πρακτικά και τ΄αναγκαία γιατί τα άλλα, τα...μεγαλεπήβολα, ωραία είναι, μα απευθύνονται μόνο σ΄ εκείνους που παρατηρούν χαμογελώντας τη ζωή πίσω απ΄το τζάμι της δεδομένης, ασφαλούς ευημερίας τους.... Δεν τα ακούμε πια τα τραγούδια σας. Ούτε κι εσείς ακούτε κάτι παραπάνω, απ΄τον μονότονο αντίλαλο των λόγων σας.... Είναι πια βέβαιο.

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 19/08/2014 17:30:26

  Αν πάμε στο 2021 με το πολιτικό δυναμικό του 2014 ,τότε κλάψτε το 2021.

 7. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 19/08/2014 18:14:57

  Έχει γίνει γνωστό εάν φέτος ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις στα πλαίσια συνέντευξης τύπου? Οι μονόλογοι είναι μειωμένου ενδιαφέροντος.

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/08/2014 19:42:32

  Ορόματα ακούμε και βρικολακιάζουμε... Οράματα, γιατί πράξεις δεν υπάρχουν.

 9. airman avatar
  airman 19/08/2014 20:12:21

  Κοντά πέντε χρόνια τα φάγαμε! Θα μας μένουν πάνω-κάτω άλλα έξι και μετά θα κηρύξουμε την Επανάσταση! Υ.Γ. Έχουμε τίποτα πιο κοντά στην επέτειο του "ΟΧΙ";

  • my way avatar
   my way @ airman 19/08/2014 20:28:48

   Ναι, θα παρελάσει η μαθητιώσα νεολαία και στην εξέδρα των επισήμων θα κάθεται ο Υπουργός Παιδείας ...Κουράκης.

 10. Naruto avatar
  Naruto 19/08/2014 20:42:52

  Πολύ ωραία θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης με τζαμιά και ταμπέλες στην τουρκική γλώσσα .

  • N. avatar
   N. @ Naruto 20/08/2014 03:20:22

   Mην το γελάτε καθόλου αγαπητέ.Οι Τούρκοι φτιάχνουν άρματα και αντιαεροπορικούς πυράυλους δικούς τους,η Turkish είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες και πηγαίνει την σημαία τους παντού.Εδώ έχουμε απ'ευθείας πτήσεις για τις ΗΠΑ και τον Καναδά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο και πάλι απο Αμερικανικές και Καναδικές εταιρίες,ο Δένδιας πάει να παρουσιάσει τις "μεταρρυθμίσεις" στον Σόιμπλε,ο Σαμαράς παραλίγο να πέσει σε σκαλιά γιατί νόμισε πως τον φώναξε η Μαντάμ,νόμοι έρχονται γραμμένοι από το εξωτερικό,μεταφράζονται όπως όπως και ψηφίζονται.Για ρωτήστε να μάθετε εάν έχει κανένα άλλο κράτος το αντίστοιχο του Φούχτελ.Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

   • Naruto avatar
    Naruto @ N. 20/08/2014 10:15:01

    Δέν έχω αντίρηση στα γραφόμενά σου αλλά και εμείς δεν πρέπει να τα κάνουμε χειρότερα , ετσι δεν είναι ? 4:20 νυχτοφύλακας εισαι φίλε μου ?

 11. GregA avatar
  GregA 19/08/2014 20:47:11

  Κατά τα φαινόμενα προβλέπεται ψυχρολουσία από το Παρίσι, τζίφος και ο τύμβος της Αμφίπολης (το πολύ πολύ καμιά Ρωξάνη) έτσι τωρα ψάχνουμε νέους συμβολισμούς με το 1821!! Δυστυχώς όλα αυτά είναι συμπαθητικά, αλλά δεν νομίζω ότι κανείς σοβαρός μπορεί να τα θεωρεί κίνητρο επανασυσπείρωσης της κεντροδεξιάς, σε συνδυασμό με την επανάμψη Καρατζατέτοιου. Δυστυχώς μάλιστα η εντεινόμενη αποσυσπείρωση της ΝΔ, συνέπεια της άστατης πολιτικής που εφαρμόζεται, σε συνδυασμό με το ξεφούσκωμα των ρυακιών ενισχύουν τον κυβερνητικό εταίρο που συνεχίζει να δημαγωγεί εμφανιζόμενος σαν "το κοινωνικό πρόσωπο" της κυβέρνησης. Έτσι εξασφαλίζεται η πασοκική κυβερνητική συνέχεια (έστω χωρίς Βενιζέλο) στον μετεκλογικό αχταρμά που θα αναλάβει από Νοέμβριο και μετά. Λέτε μετά, εμείς να σοβαρευτούμε κάνωντας αξιόλογη αυτοκριτική, ή θα τα κουκουλώσουμε πάλι για χάρη της ενότητας της παράταξης;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ GregA 20/08/2014 10:12:45

   Άν υπάρχει μέσα Ρωξάνη, θα είναι πάρα πολύ καλό. Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχει μέσα το Zonk ! Είναι κάτι σαν το ...PSI. Μεγάλες προσδοκίες, δοξολογήματα και μετά ...πάπαλα. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.

 12. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 20/08/2014 09:45:18

  Οσοι πήγαμε στα χωριά μας , αφού το επιβαρυμένο με ΕΝΦΙΑ σπίτι του χωριού , συνήθως παμπάλαιο , ήταν η μόνη επιλογή διακοπών σχεδόν γιά όλους , μιλήσαμε με γνωστούς και φίλους , που είτε μένουν μόνιμα στο χωριό , είτε μένουν στην πόλη . Στις συζητήσεις κανένας δεν βρέθηκε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Είτε δεξιός , είτε πασόκος . Τώρα αν θα την ψηφίσουν σε 6 μήνες δεν ξέρω . Μάλλον όμως θα είναι λιγότεροι από τον Μάιο , αφού ο Τσίπρας παρουσιάζεται σαν την τελευταία ελπίδα αυτού που πνίγεται . Τα οράματα μάλλον πρέπει να περιμένουν ....

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/08/2014 10:03:32

  Η "ευημερία" προ της κρίσης ήταν faux bigout. Μαιμού. Οφθαλμαπάτη. Ήταν ευημερία για τις ελίτ και τους μεσοαστούς συμμάχους και υπηρέτες της: Απο εισαγωγείς πολυτελών αυτοκινήτων μέχρι εκτρωσατζήδες γιατρούς, στελέχη τραπεζών, τους "όλα τα κιλα όλα τα λεφτά" και τους υψηλόμισθους των ΔΕΚΟ ή των υπουργείων. Όχι για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα ή κοινό ΔΥ. ¨Οχι για τον μέσο πολίτη Να το καταλάβουν καλά αυτό οι του πολιτικού προσωπικού (φοβάμαι ότι είναι αδύνατο), αλλά και μεις που σχολιάζουμε: ¨Οταν έχεις λάθος χάρτη πλοήγησης και λάθος "ημερολόγιο του σκάφους", θα προσαράξεις. Είμαστε ακόμη κολλημένοι στα βράχια. Και να ξεκολλήσουμε, με τέτοια μυαλά, με τέτοιο χάρτη πλοήγησης, με τέτοιο παραμύθιασμα για τα "κατορθώματα" και τέτοιο μπανιστήρι σε οφθαλμαπάτες σε που επικρατεί στη γέφυρα, σ΄άλλα βράχια θα πέσουμε. Μεγαλοπρεπώς.

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 20/08/2014 10:18:03

   προσωπικά περιμένω από τον Σαμαρά να τα πει έτσι ακριβώς. Να γυρίσει να μας ζητήσει να βάλουμε τον κώλο μας κάτω να χτίσουμε μια πραγματική ευημερία. Γιατί είμαστε ικανοί να το κάνουμε. Και να μας το πει έτσι ακριβώς. Αρκετά με τημ μετάθεση ευθυνών στου πολιτικούς μας. Εμείς τους εκλέγαμε σαράντα χρόνια τώρα.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Uncle Stgm 20/08/2014 10:24:07

   Το σκάφος προσάραξε για τα καλά, μπάζει νερά από παντού, δεν συμφέρει η ανέλκυση γιατί το κόστος είναι μεγάλο και από την άλλη λόγω μακροχρόνιας παραμονής υδάτων εντός του έχουν καταστραφεί όλοι οι ζωτικοί μηχανισμοί. Συμφερότερον να αφήσουμε το σκάφος να βυθιστεί και οι επιβάτες να μεταφερθούν σε ένα καινούργιο. Απαιτείται όμως νέος χάρτης πλοήγησης αλλά κυρίως να ξέρουμε ποιοί θα τον εκπονήσουν. Επίσης απαιτείται νέο πλήρωμα από κυβερνήτη μέχρι μούτσους με γνώση & εμπειρία αλλά κυρίως καθαρό ποινικό μητρώο ότι δεν έχουν φουντάρει στην προηγούμενη σταδιοδρομία τους άλλα σκάφη. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε σκάφος και κυβερνήτες, ναυτικούς χάρτες και λιμάνια προσέγγισης, ή θα παραμείνουμε στο μισοβυθισμένο αλλαλάζοντας καθότι και η παραμικρή αλλαγή θέσης μας προκαλεί ναυτία αλλά κυρίως γιατί έχουμε ξεχάσει να κολυμπάμε και να κωπηλατούμε?

   • Naruto avatar
    Naruto @ Seagull 20/08/2014 12:14:38

    Δείξε μας το νέο πλήρωμα , τους νέους χάρτες , καπετάνιο σκάφος και βλέπουμε .

    • Seagull avatar
     Seagull @ Naruto 20/08/2014 12:22:28

     Ετοιμο πακέτο όπως το ζητάς δεν βλέπω στην αγορά.... θέλει πολύ " εθνική δουλειά " , συμμετοχή, σύμπνοια, συμπόρευση, φιλαλήθεια, ηθικότητα, αγνό πατριωτισμό και τόσα άλλα που δυστυχώς ούτε με κυάλι δεν μπορώ να δώ......

     • Naruto avatar
      Naruto @ Seagull 20/08/2014 13:40:56

      Να κάνω εγώ μια πρόταση σαν βάση για έρευνα και συζήτηση . Ιδρυση λοπόν νέου κόμματος με μοναδικό στόχο έργο την αλλαγή συντάγματος ,πολιτεύματος ,εκλογικού νόμου .Λεπτομεριακή ανάλυση των αλλαγών στο εκλογικό σώμα και εφ οσον ψηφιστεί απο τον λαό εφαρμογή των αλλαγών , αυτοδιάλυση του νέου κόμματος και προκηρυξη εκλογών με το νέο σύνταγμα . Ο εφήμερος βίος του νέου κόμματος εξασφαλίζει οτι δεν έχει πρόθεση την νομή της εξουσίας .Κάπως έτσι μπορούμε να έχουμε ένα σύνταγμα και πολίτευμα βγαλμένο απο τον λαό για τον λαό .Εννοείται οτι θέλει πολύ εθνική δουλειά οπως και όλα τα άλλα που αναφέρεις . Επισης οι τωρινοι πολιτικοι καλό θα είναι να κρατηθουν μακρυά .

     • Seagull avatar
      Seagull @ Naruto 20/08/2014 14:15:49

      Αν αυτό που λες μπορεί να γίνει με την εισήγηση ενός νέου κόμματος που να θέσει τα ζητήματα προς ψήφιση από τον Ελληνικό λαό δεν το ξέρω. Ισως να μπορούσε να γίνει και από μιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εδώ θα διαφαινόταν ο ρόλλος των κομμάτων και των ηγεσιών τους εάν είναι εθνικός - πατριωτικός ή απλά εξυπηρέτησης ημετέρων & ιδίων συμφερόντων. Σίγουρα όμως ψηφίζω ναι στην αλλαγή συντάγματος, πολιτεύματος και εκλογικού νόμου κατ΄αρχάς. Οι λεπτομέρειες να εμπεριέχονται όπως π.χ. η ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης όπου οι επικεφαλής δεν θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τόσα άλλα.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Seagull 21/08/2014 16:21:59

    Όταν λες ¨σκάφος" εννοείς, φαντάζομαι το Πολιτικό Σύστημά μας και όταν λες "πλήρωμα" εννοείς τους Πολιτικούς μας. Συμφωνώ. Στους επιβάτες, πάντως, το πολύ να προσάψεις ότι έκαναν κακή επιλογή κρουαζιερόπλοιου...

 14. Γιώργος Γουγας avatar
  Γιώργος Γουγας 20/08/2014 15:06:29

  Δεν αφήνει καλύτερα ο Σαμ τα μεγάλα οράματα και τις μεγάλες ιδέες; Το προηγούμενο Μεγάλο Οραμα και η προηγούμενη Μεγάλη Ιδέα το 1921 δεν άντεξε ούτε έναν χρόνο...

 15. Δυσδαιμόνα avatar
  Δυσδαιμόνα 20/08/2014 17:20:07

  Δεν τρώγονται τα οράματα, ούτε πληρώνουν τους λογαριασμούς. Προσβολή είναι να μιλάς για χαβιάρι, στον τρόφιμο των συσσιτίων. Δεν είναι; Καλύτερα με ταπεινότητα κι αυτοσυγκράτηση να μιλήσει, δείχνοντας πως έχει κάποια επίγνωση για την πραγματικότητα που οι Έλληνες βιώνουν. Να μην απευθυνθεί στους βολεμένους και στους ημετέρους. Αυτοί είναι πάντα δεδομένοι όσο ευνοούνται.

 16. Ακρίτας avatar
  Ακρίτας 22/08/2014 11:33:03

  τις αναλύσεις που διαβάζω δεν βλέπω να έχουν γίνει αντιληπτά τα αίτια της βαθιάς ύφεσης. Το γεγονός πως η Ελληνική Οικονομία είχε χαρακτηριστικά Σοβιετίας (μεγάλο δημόσιο, δημόσιες επιχειρήσεις, κλπ), που ΔΕΝ ,μπορεί να επιβιώσει στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα. Επομένως όταν φθάσουμε στο Ναδίρ οι έχοντες ανοικτούς διαδρόμους (ΕΑΔ) θα αποκτήσουν τους ντόπιους πόρους και θα γίνουν η νέα οικονομική ελίτ, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. 'Ετσι έγινε στις πρώην Σοβιετικές χώρες. Θα καταρρεύσει ή αντικατασταθεί πλήρως το πολιτικο-οικονομικό σύστημα που μας οδήγησε στο αδιέξοδο. Αυτή είναι μία νομοτέλεια που κανένας προφήτης ή μάγος δεν μπορεί να διαταράξει ούτε ο μικρός Αλέξης.

 17. Καλογεράς avatar
  Καλογεράς 23/08/2014 08:18:13

  Ας ξεκινήσει απλα λέγοντας στον Ελληνικό λαό πόσα θα χρωστάει και σε ποιούς το 2021.

 18. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 24/08/2014 12:02:46

  μεχρι τοτε θα εχουμε μαθει τι κρυβει ο ταφος της Αμφιπολης;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.