#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το όνειδος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου ΘεσσαλονίκηςΑυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την παρακμή της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια. Κι αν θέλουμε η χώρα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά θα πρέπει τέτοια ζητήματα σαν αυτό του ΑΠΘ να λύνονται αμέσως και να μην αφήνονται συντεχνίες και μικροκομματικά συμφέροντα να διαλύουν ένα ίδρυμα που στέλνουμε τα παιδιά μας για σπουδές και το οποίο μάλιστα είναι κόσμημα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά την ακαδημαϊκή του προσφορά.

Αν οι ξένοι που φτιάχνουν τις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως και εντάσσουν και το ΑΠΘ σ’ αυτές, επισκέπτονταν το Πανεπιστήμιο το τελευταίο δίμηνο θα έμεναν έκπληκτοι. Θα έβλεπαν ένα campus πνιγμένο στα σκουπίδια μέσα και έξω από τις αίθουσες, τρωκτικά να κυκλοφορούν ανενόχλητα μαζί με τους φοιτητές, κτίρια να έχουν καταληφθεί από εξωπανεπιστημιακούς και συγκεκριμένα από ιδιώτες εργολαβικούς υπαλλήλους συνεπικουρούμενους από τους γνωστούς «αριστερούληδες» ευαίσθητους, τους μπαχαλάκηδες που το μόνο που θέλουν είναι να διαλύουν τα πάντα στο όνομα της θολο-επανάστασής τους.

Εδώ και δύο μήνες το ΑΠΘ έχει γίνει θέατρο συγκρούσεων, φοιτητές δέρνονται μεταξύ τους, άλλοι πετάνε σκουπίδια μέσα στους διαδρόμους των κτιρίων, το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει, ένα τμήμα του έβαλε λουκέτο γιατί δε μπορεί να γίνονται μαθήματα πάνω σε τόνους σκουπιδιών.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η ανεκδιήγητη διοίκηση του πρύτανη Γ. Μυλόπουλου, γνωστού τροφίμου της πασοκικής πανεπιστημιακής νομενκλατούρας, φίλου της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος όπως προσφάτως αγκαλιάστηκε από τους Συριζαίους, δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ενώ συντελούνταν αξιόποινες πράξεις, ενώ μπροστά στα μάτια του συνέβαιναν εγκλήματα, ο κ. Μυλόπουλος στο όνομα των πολιτικών σκοπιμοτήτων έκανε ότι δεν έβλεπε. Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και τα σκουπίδια απειλούν να πνίξουν τον ίδιο, τώρα λοιπόν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ικετεύει τους εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν την κατάληψη και οργανώνει εκστρατείες καθαριότητας του χώρου. Τώρα, όμως είναι πολύ αργά. Το ΑΠΘ έχει απαξιωθεί πλήρως ενώ αντί να ασχολείται η Ελλάδα με τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, ασχολείται με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις. Μία για την τουαλέτα του πρύτανη, άλλη για τα κινητά που έδιναν δώρο σε ηθοποιούς, άλλη για τα σκουπίδια κι άλλη για τις καταγγελίες σε βάρους του Μυλόπουλου για υποκίνηση των καταληψιών.

Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο. Αν οι εργολαβικοί έχουν δίκιο που τους κόβουν τους μισθούς και τους απολύουν αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει η κυβέρνηση. Η ουσία είναι ότι στο ΑΠΘ έχει συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες ξευτίλες από τη Μεταπολίτευση και μετά σε πανεπιστημιακό χώρο. Και οι διοικούντες αυτόν τον χώρο δεν αισθάνονται ντροπή. Δεν παραιτούνται αλλά βολεύονται στις καλοπληρωμένες θεσούλες τους. Και είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας. Ευθιξία για την ξευτίλα του ΑΠΘ δεν υπάρχει κύριε Μυλόπουλε;

Παραβλέπουμε επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του πρύτανη για κάλυψη των καταλήψεων και για υποκίνηση των κινητοποιήσεων με σκοπό να πάρει το ΑΠΘ μεγαλύτερη επιχορήγηση. Αυτά ας τα βρει η Δικαιοσύνη. Όμως, είναι εντυπωσιακό ότι τώρα που τους πήρε η μπάλα όλους, ο κ. Μυλόπουλος και οι διοικούντες το ΑΠΘ αποφάσισαν να τηρήσουν τη νομιμότητα. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες.

Αλλά να μην ξεχάσουμε και το εξής: Ο κ. Μυλόπουλος αγκαλιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού είδαν σ’ αυτόν το νέο ηγέτη της… αριστερής παιδείας που ήθελε ο κ. Τσίπρας να περάσει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Τώρα, όμως, που η κατάσταση ξέφυγε από το έλεγχο τον «αδειάζουν». Χαρακτηριστική η χθεσινή προτροπή προς τον πρύτανη να παραιτηθεί από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι είναι οι ευκαιριακές φιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/11/2012 10:14:11

  Το πράγμα θα μπορούσε να λυθεί εύκολα: Διακοπή χρηματοδότησης εκ μέρους του κράτους των ΑΕΙ, κλείσιμό τους (αναγκαστικά) για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. κανένα χρόνο, και στη συνέχεια επαναλειτουργία τους με όρους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και όχι με όρους πανεπιστημίου της Δημοκρατίας της Καμπουτσέας με πρύτανη τον Πολ Ποτ....

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ΒΙΣ 29/11/2012 13:37:14

   Κλείσιμό τους (αναγκαστικά) για ένα χρόνο, επαναξιολόγηση όλων των καθηγητών από την αρχή (εκεί να δείτε τη σαβούρα θα βγει) και άμεση απόλυση όσων δεν καλύπτουν βασικές απαιτήσεις και έχουν πάρει τις θέσεις δια της πλαγίας οδού. Η αξιολόγηση να γίνει από επιτροπή καθηγητών από γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού

   • Φ.Κ. avatar
    Φ.Κ. @ Κώστας Σταματάκης 29/11/2012 15:57:08

    Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Και ας διαγωνιστουν οι διπλάσιοι μαθητές (που θα προκύψουν τη χρονιά που θα χαθεί) για τις θέσεις μια; χρονιάς.
    Ας γλυτώσουμε και μερικούς μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς και δικηγόρους. Να πέσει και λίγο η ανεργία.
    Και αυτοί που θα πετύχουν αντί να κάθονται ένα χρόνο ας πάνε στρατο να ξεμπερδέψουν με τη θητεία τους.
    Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτοδιοίκητο ενός πανεπιστημίου τη στιγμή που αυτό χρηματοδοτείται από το κράτος.

    Ή πληρώνεις και κάνεις κουμάντο ή δεν πληρώνεις καθόλου και ας κόψουν το λαιμό τους.

    • Κυαίστωρ avatar
     Κυαίστωρ @ Φ.Κ. 29/11/2012 23:16:36

     Φ.Κ εσύ ποιος είσαι που θα υπαγορεύσεις σε παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν το ΤΙ θα κάνουν; Συνειδητά παίρνουν την επιλογή των σπουδών τους τα περισσότερα από αυτά. Δεν φτάνει που τους κληροδοτούμε ένα τεράστιο χρέος. Λίγη ντροπή επιτέλους.

   • pipis avatar
    pipis @ Κώστας Σταματάκης 30/11/2012 00:33:17

    Ωραία όλα αυτά αλλά να μπει και κάνας κερατάς φυλακή ε; Αυτός ο Μυλόπουλος θα πρεπε προ πολλού να 'χει συλληφθεί.

    • Κυαίστωρ avatar
     Κυαίστωρ @ pipis 30/11/2012 01:49:07

     Και όχι μόνο αυτός.... Αλλά ποιος τολμάει;

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/11/2012 13:04:24

  Τριτοκοσμικό αναρχομπουρδέ*ο.
  Συμπυκνωμένη μικρογραφία της μετα-Ολυμπιακής Ελλάδας.
  Αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στην Θεσσαλονίκη, που ιστορικά είναι μια πύλη εισόδου αυθεντικών Ευρωπαικών αξιών για την Ελλάδα.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Ο Θείος 29/11/2012 14:13:17

   Λέρωσαν το νυφικό της πόλης μας,το πάτησαν το έσκισαν το πέταξαν.
   Ελεεινοί,απολίτιστοι και σάτυροι μπήκαν στο αρχοντικό και το ρήμαξαν.
   Κομπλεξικοί, ανιστόρητοι και βέβηλοι κακοποιούν την πόλη αυτή,λες και το έχουν απωθημένο.
   Δεν είδαν ποτέ το μεγαλείο της δεν αναγνώρισαν ποτέ τη σημασία της,δεν την αγάπησαν.
   Σέρνουν το όνομά της μόνο, αγνοώντας την αξία της.
   Μας συγχωράει τα πάντα η πόλη μας,αλλά εγώ φοβάμαι μην οργιστεί
   και μας γκρεμίσει από τα κάστρα της.

   • talos avatar
    talos @ Samurai 29/11/2012 14:48:47

    Υπαρχει εντονη φημολογια οτι ο κος. Μυλοπουλος προαλειφεται για την δημαρχια της Θεσσαλονικης με τη στηριξη του Συριζα!
    εκει να δειτε δοξες!!!!!!!!

   • GLAD avatar
    GLAD @ Samurai 29/11/2012 19:43:41

    Φίλε μου μιλάς για την πόλη σου , λες και πόλη είναι μόνο τα κτίρια .
    Οι πολίτες που είναι ?
    Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν είναι αυτοί που ψήφισαν τον "άφωνο" για όλα αυτά κρασέμπορα για δήμαρχο , που σε κάθε άλλη ευκαιρία "πουλάει μαγκιές" ?

    • Samurai avatar
     Samurai @ GLAD 30/11/2012 03:43:25

     Ξέχασες τον Μαναβή τον Κούβελα τον Κοσμόπουλο και τον Παπαγεωργόπουλο.
     Θα κριθεί και ο οινοποιός από τα έργα του.Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της περιόδου χάριτος.
     Φίλε μου τα κτίρια,οι δρόμοι,τα κάστρα αποτελούν
     μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
     Όταν το αγνοούμε αυτό είναι σα να έχουμε σβήσει
     το παρελθόν μας.
     Από κάπου πρέπει όμως να κρατηθούμε, να παραδειγματιστούμε.
     Που είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με ρωτάς.
     Εδώ είμαι ρε φίλε, πολύ συχνά τουλάχιστον, εδώ κι ο Ορεσείβιος κι ο Νίκος Αργεάδης εδώ κι ο Υ, ο Τοπ,
     ο Ελκυστής ,εδώ κι ο Αδέξιος Δεξιός εδώ κι ο Θράκας ,ο Τσιλιβήθρας,εδώ πολύ συχνά κι ο Akenaton κι ο Δαναός,κι ο Ιαπετός,εδώ και ο Blue Nile,ο Στέργιος κι ο Μαύρος Ιάκωβος,εδώ είναι κι οι πατεράδες μας κι οι μάνες μας,που γνώρισαν την πόλη μας ζώντας σε γειτονιές με σπίτια,που είχαν κοτέτσια ,κήπους και αυλές.
     Τώρα είναι αλλιώς τα πράματα κι οι καταστάσεις.
     Αλλάξανε οι άνθρωποι κι η πόλη άλλαξε μαζί τους.
     Πρέπει να συμφιλιωθούμε,μ'έναν καφέ ελληνικό
     μυρίζοντας βασιλικό.
     Να εξαγνιστούμε από τα κακά που έχουμε προξενήσει κοιτώντας τη θάλασσα και το λιμάνι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 29/11/2012 15:21:00

   Δηλαδή, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα ΑΕΙ μας ήταν πεντακάθαρα, κούκλες, μια ομορφιά. Κοίτα να δεις που είχα οφθαλμαπάτες, που έβλεπα λερωμένους τοίχους εκεί όπου δεν υπήρχαν, καταλήψεις εκεί όπου υφίστατο χαρά και δημιουργική επιστημονική εργασία, τσαμπουκάδες εκεί όπου υπήρχε δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων.....
   Τι έγινε Θείο, πάλι ρίχνουμε το μελάνι μας για να συσκοτίσουμε τις ευθύνες της μπ..δελο-Αριστεράς; Κάνε λίγο κράτει....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 29/11/2012 17:12:48

    Δεν ήταν. Έχεις απόλυτο δίκιο.
    Αλλά όταν έπεσε το πολύ χρήμα, και θέριεψαν τα "ερευνητικά" προγράμματα και άλλα τέτοια κόλπα, ώ του θαύματος, το μπάχαλο μεταλλάχθηκε σε απόλυτο μπάχαλο.
    Έπεσε πολύ χρήμα, δυστυχώς(!) μετά το 2000!
    "Ερευνητικά" προγράμματα : Ο τρόπος για να κατοχυρωθεί στα ΑΕΙ το "μή ερεύνα". Μόνον "πίστευε", στον ήχο του χρήματος που χτυπά στον ντενεκέ...

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/11/2012 13:13:48

  Φταίνε πολλοί, απο καιρό, όχι μόνον τώρα ο πρύτανις για το αρρωστημένο κλίμα στο μυχό του Θερμαικού. Νοσηρή κατάσταση γενικότερα, εδώ και 10 - 20 χρόνια, μάλλον μεταπολεμικά. Συνοψίζω: Ο θεοπάλαβος ζορρό, "φτερωτοί γιατροί" με λεφτά που πετάνε, λεμούριοι και λεφτοσάξωνες, πολιτιστικές πρωτεύουσες 1997, ξεραμένη λίμνη στα 10 χιλιόμετρα....
  Μεταπολεμικά: Θυμίζω την εποχή του του Πόλκ, των τρίκυκλων και της "Καρφίτσας", του Δράκου στο Σέιχ Σού.
  Από τον Μέρτεν στον 'Αριστοτέλειο Σκουπιδότοπο"....
  " Τη Σαλονίκη μοναχά της πρέπει το καράβι, να μη τολμήσεις να τη δείς ποτέ απ' τη στεριά" ...
  Άχ Νίκο Καββαδία και λοιποί ποιητές, οι πολιτικοί της πόλης που λατρέψατε, δεν παρέλειψαν να σας αποκαλέσουν "λαπάδες".
  Και μετά άνοιξαν τρύπες στο έδαφος που πατούσαν - κι έπεσαν μέσα...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ο Θείος 29/11/2012 13:50:13

   Ειλικρινά η κλισαρισμένη κριτική περί Ζορό (48 % πήρε στον Νομό), φτερωτών κλπ μάλλον την δική σας πνευματική ένδεια δείχνει. Κουράσατε , ασχοληθείτε με την χαβούζα που λέγεται Αθήνα και αφήστε μας εμάς.

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Tassos 30/11/2012 08:02:17

    Έτσι! Βγάλε τον μακεδονομάχο που κρύβεις μέσα σου. Θα σε ρωτάμε όταν θέλουμε να πούμε κάτι για τη Θεσ/νίκη.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ο Θείος 29/11/2012 13:52:16

   Ααα και επειδή η φαιδρότητα έχει και κάποια όρια, αν ανακαλύψατε ποιός είναι ο Δράκος του Σέϊχ Σου (και δεν είναι ο Παγκρατίδης) ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, πάτε στην Αστυνομία , πείτε το και θα είστε πρωτοσέλιδο για μια δεκαετία...

   • talos avatar
    talos @ Tassos 29/11/2012 14:54:41

    σας θιξαμε τον μεγαλο Ζορρο, τους φτερωτους "υποδικους" και ολα τα σουργελα που φυτρωσαν στην "ωραια Νυφη του Θερμαικου?
    αν σεβοσασταν λιγο την ιστορικοτητα της πολης, την διαδρομη της και την προσφορα της στις "τεχνες, τα γραμματα, τα γροσια και τα αρματα", δεν θα απαντουσατε ετσι!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Tassos 29/11/2012 15:15:36

    Δεν φταίει η πόλη με την διαχρονική της ιστορικότητα, αλλά όπως αλλού, η αποτυχημένη μεταπολεμική κοινωνία και το αποτυχημένο κράτος που της ταίριαζε.
    Παρατράβηξε στη Θ. η αποτυχία, για συγκεκριμένους λόγους...
    Πολλές άλλες σπουδαίες πόλεις στον κόσμο, είχαν παροδικά τύχη που δεν άξιζε στην ιστορική πορεία τους και στην ιδιοσυστασία τους: Θυμίζω την Πράγα, πόλη του πολιτισμού, της τέχνης, ποιητών και καλών βασιλιάδων. Σε σκοτεινές πολιτικές εποχές είχε τις 3 "εκπαραθυρώσεις" της. Η τελευταία το 1945, απο τους σταλινικούς.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/11/2012 13:14:01

  Δεν τον αδειαζουν για αυτο που νομιζεις.
  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=239754
  Τον αδειαζουν επειδη προσπαθει τωρα να καθαρισει το πανεπιστημιο.
  Και αυτο φυσικο ειναι αφου οπως και το ΚΚΕ εχουν την αντιληψη "νομος ειναι το δικιο του εργατη".
  Για πολλους ανθρωπους στην Ελλαδα το να γινει χωματερη ενα πανεπιστημιο δικαιολογειται αν προκειται για δικαιωματα εργατων.Αυτο ειναι το ελληνικο προβλημα προσαρμογης στον πλανητη Γη οπως ειναι σημερα.
  Και δεν περιοριζεται σε αυτους.Κανενα κομμα της δεξιας (γιατι δεν υπαρχει πραγματικη δεξια) δεν θα αντιμετωπισει το προβλημα στα ισια λεγοντας πεταξτε εξω τους καθαριστες και να βρουν αλλου δουλεια.Θα γυρισουν το προβλημα στους θολοκουλτουριαρηδες,τους αιωνιους φοιτητες κλπ γιατι κατα βαθος δεν εχουν ουτε αυτοι αποδεχθει τον τροπο με τον οποιο λειτουργει ο καπιταλιστικος πλανητης : οποιος δεν χρειαζεται σε μια δουλεια απολυεται.
  Αυτο πανω απ ολα το ξερουν οι δανειστες .

  • Διηνεκης avatar
   Διηνεκης @ ψυχραιμια 29/11/2012 14:18:56

   Μάλλον έχεις δίκαιο

  • GLAD avatar
   GLAD @ ψυχραιμια 29/11/2012 20:16:25

   Καλά το υπόλοιπο (προοδευτικό?) φοιτητικό κίνημα που είναι , αφού ξέρουμε ότι η Πανσπουδαστική έχει μικρά πλέον ποσοστά ?
   Για παράδειγμα που είναι η ΔΑΠ , η ΠΑΣΠ και τα λοιπά καλά παιδιά που τα λεφτά του Ελληνικού λαού τα θεωρούν δικά τους.
   Παρεμπιπτόντως σήμερα Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη , τα τραπεζάκια των μικρομέγαλων παιδιών του λαού - ανεξαρτήτως παρατάξεων - στο σύνολό τους ήταν καλυμμένα με αφίσες εκδρομής στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας...

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 13:50:51

  Μόλις επέστρεψα από την εθελοντική σύναξη στην οποία μας κάλεσε ο αντιπρόεδρος της Σχολής για να καθαρίσουμε τα αμφιθέατρα τα οποία, ντρέπομαι που το λέω, είναι αχούρια. Περιττό να σας πώ πως τα σύγχρονα ΚΝΑΤ, με τα ιδεολογικά μαστίγια και τις αντικαπιταλιστικές κορώνες, παρά λίγο να μας επιτεθούν. Μάλιστα προπηλάκισαν τον αντιπρόεδρο της Σχολής, απέιλησαν καθηγητές και έδιωξαν τους καθαριστές διότι, λένε οι Σταλινίσκοι μας, έτσι γινόμαστε απεργοσπαστες. Στην ερώτησή μου πως βοηθάμε τους απεργούντες με το να βρωμάμε το σπίτι μας, απάντηση δεν πήρα εκτός του ότι φταίει ο καπιταλισμός, στην Αφρική παιδιά πεθαίνουν, και, και, και. Πλήρης ηλιθιότητα. Φοβερά "λογικά" άλματα για -υποτίθεται- μορφωμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε μέλλον με την κομματίλα αυτού του είδους. Μπορεί και μερικοί να ήταν μη φοιτητές.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 13:53:31

   Εμείς στην ηλικία σας όταν άκουγαν τα ΚΝΑΤ ότι ερχόμαστε άλλαζαν σώβρακα.

   • ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
    ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ @ Tassos 29/11/2012 14:25:30

    Tassos, το ποιοι τρέχανε, άστο. Κεντέρηδες γινόσαστε, εκτός από μια εποχή που βάζατε μπροστά pitbull και μπράβους. Δεν θέλω να το δυναμιτίσω αλλά...

    • Tassos avatar
     Tassos @ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ 29/11/2012 18:41:34

     ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 14:33:43

   Ακόμη το ΑΠΘ από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς δεν κατάφερε να βρει τον βηματισμό του ακόμη και στο διδακτικό του έργο λόγω αυτής της κατάστασης! Νισάφι πια! Ας το λύσουν άμεσα τα διοικητικά του όργανα κι αν δεν μπορούν ας ζητήσουν την βοήθεια της Πολιτείας. Νοικιάζουμε σπίτια στα παιδιά μας κι έχουν καταντήσει σπίτια - φαντάσματα αφού τα μαθήματα γίνονται μία ναι και μία όχι.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 14:45:04

   Κύριε Αργεάδη.
   Οι φοιτητές οι αναρχικοί και όλοι οι άλλοι εξωπανεπιστημιακοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που κάνουν οι Έλληνες σε οτιδήποτε είναι δημόσιο.
   Οι Έλληνες το δημόσιο το θεωρούν ξένο(γι αυτό και το καταστρέφουν το βρωμίζουν το αποδομούν) οπότε είναι δικαίωμά τους να μη το σέβονται.
   Απαιτούν βέβαια από το ξένο αυτό σώμα να σέβεται αυτούς που το αποδομούν, αμείβοντάς τους κιόλας.
   Πόση είναι η δύναμη των εργολαβικών υπαλλήλων και αυτού του μπουλουκιού που τους υποστηρίζει?
   Δεν μπορούμε να τα βάλουμε στα ίσια μαζί τους?
   Και μιλάμε μετά για συγκρούσεις του κράτους με τα άλλα πανίσχυρα συνδικάτα?
   Δε γνωρίζω ποιοι έχουν οφέλη από αυτή την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους αλλά δε μ'ενδιαφέρει κιόλας.Καρφί δε μου καίγεται.
   Αυτό που μ'ενδιαφέρει είναι η λειτουργία των πανεπιστημίων,ο ευπρεπισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων,αλλά προπάντως η μη επανάλειψη παρόμοιων φαινομένων.
   Ο κύριος Δένδιας θα μπορούσε να δώσει λύση με μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από αυτές όμως που στέλνει προς Τούμπα μεριά που γνωρίζουν καλύτερα πως αντιμετωπίζονται τραμπούκοι και χουλιγκάνοι.
   Τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό των χώρων και μετά από όλα αυτά θα ασχοληθούμε και με τους πρυτάνεις που δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
   Για πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα,διότι εξωπανεπιστημιακοί έχουν το δικαίωμα να ξυλοφορτώνουν φοιτητές και καθηγητές,αλλά όταν μπουκάρουν τα ΜΑΤ το επικαλούνται οι τραμπούκοι.
   Θέλουν αποκλειστικότητα στις κλωτσοπατινάδες κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι φασίστας.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Samurai 29/11/2012 14:55:35

    Έτσι ακριβώς είναι αγαπητέ Samurai και κυρίως όπως λέτε στην κατακλείδα σας! Τα Πανεπιστήμια δεν έπρεπε να είναι χώροι "ιδιωτικής" βίας, όμως έτσι πάνε να καταντήσουν. Η κρατική καταστολή στάζει από την ουρά του ασυλιακού "γαϊδάρου".

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Samurai 29/11/2012 14:58:22

    Αγαπητέ Samurai προσυπογράφω τα λεγόμενά σου. Δεν θα μπορύσα να τα πώ καλύτερα. Πιθανώς να φοβάται ο κ. Δενδιας μην τους αποκαλέσουν φασίστες. Όσο δεν εφαρμόζεται νόμος η κατάσταση θα χειροτερέυει για ΟΛΟΥΣ μας. Τα κόμπλεξ τους προς τους αριστεροφασίστες (κάποιος στην σύναξη για καθάρισμα τους αποκάλεσε Συριζαυγίτες, χα, χα,χα!) είναι καταστροφικά, για ΟΛΟΥΣ μας.

    • Samurai avatar
     Samurai @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 15:16:28

     Θλίψη κι οργή αγαπητοί μου φίλοι.
     Θλίψη διότι θεωρώ ότι κεκτημένο δικαίωμα όλων των
     Ελλήνων είναι η δωρεάν παιδεία,θλίψη διότι οι δάσκαλοί μας αλλιώς μας τα έλεγαν όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο,θλίψη διότι αντιλαμβάνομαι ότι όποιος επενδύει στη γνώση και στην παιδεία κρέμεται στην κυριολεξία από ανεγκέφαλους καρριερίστες και νεοσσούς τραμπούκους.
     Οργίζομαι που τρώμε τη σαβούρα τους,οργίζομαι
     που τα κατακάθια της κοινωνίας κατάφεραν με τον καιρό να μας αποδυναμώσουν ώστε κάθε μηχανισμός άμυνας να μη λειτουργεί αποτελεσματικά.
     Τα κατακάθια και οι σύμμαχοί τους μας νίκησαν αφήνοντάς μας τα σκουπίδια.

    • Κυαίστωρ avatar
     Κυαίστωρ @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 23:18:51

     Νίκο win-win ήταν η κατάσταση σήμερα στο ΑΠΘ. Εμείς στη Φιλοσοφική δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, όλα κύλησαν καλά. Το μόνο κακο ειναι πως δεν έληξε η απεργία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Samurai 29/11/2012 15:07:27

    Δυστυχώς, στη χώρα υπάρχει μια κραυγαλέα, "δυναμική" μειοψηφία, που με διάφορους, πολυποίκιλους τρόπους μισεί και ιδιοοιείται (ή άν δεν μπορεί, καταστρέφει) κάθε δημόσιο αγαθό.
    Idiots. Δεν είναι τόσο πολιτικό ή ταξικό, κοινωνικών στρωμάτων αυτό που τους ενώνει στην αντι-δημόσια συμπεριφορά. Θέμα νοοτροπιών είναι, ηθικής και αισθητικής (αυτά πάνε μαζί).

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 29/11/2012 17:05:54

     Καφρίλα, να το πώ κάπως λαïκότροπα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Ο Θείος 29/11/2012 17:25:04

     Πολιτικο ειναι Θειε.Η ασυλια της αριστερας ειναι το προβλημα.
     Γιατι συζητουν να βγει εκτος νομου η ΧΑ και οχι τα κομματα που στηριζουν τους τραμπουκους του ΑΠΘ,δηλαδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Samurai 29/11/2012 17:21:26

    Oταν εχεις ηρωοποιησει τον αλητη Τεμπονερα που εκανε καταληψη με ποια λογικη τωρα θα βγεις κατα των καταληψεων;
    Ή θα ξαναγραψεις ολη την ελληνικη ιστορια απο το 1940 και μετά δικαιωνοντας τη δεξια και καταδικαζοντας την αριστερα σε ολες τις μορφες της ή δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

    • ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
     ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ @ ψυχραιμια 29/11/2012 18:11:38

     Στο "Matrix" ζητάνε κάποια στιγμή στην αρχή από τον ήρωα να διαλέξει ένα μπλε ή ένα κόκκινο χάπι. Με το μπλε θα παρέμενε στο Matrix δηλαδή στην εικονική πραγματικότητα. Με το κόκκινο θα επέστρεφε στην "πραγματική" πραγματικότητα.
     Εσύ διάλεξες το μπλε χάπι. Μείνε στο Matrix...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ 29/11/2012 19:39:12

      Στο Ματριξ ειναι ολος ο πλανητης με πρωτες τη Ρωσια και την Κινα.Ο σοσιαλισμος εχει τελειωσει εδω και 20 χρονια στην υπολοιπη γη και εδω ασχολουμαστε ακομη με ηλιθιοτητες που παριστανουν και τις σοφιες.

  • AncientMariner avatar
   AncientMariner @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 14:52:55

   Έως σήμερα δεν μου έχει πει ΕΝΑΣ, τι καλό έχει κάνει η αριστερά στον τόπο, πέραν του ότι τον έχει διαλύσει. Όχι βέβαια ότι η δεξιά αποδείχθηκε καλύτερη, αλλά τουλάχιστον λιγότερο χειρότερη και ως εκ τούτου, προτιμότερη. Έχουμε την προδοτική στάση του ΚΚΕ από την εποχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας, που την ονομάτιζε "Ιμπεριαλιστική" εναντίον των Τούρκων-Ορκ-Ούρουκ Χάι, επειδή τα Ορκ είχαν καταλύσει πριν 400 χρόνια την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και σκλάβωσαν όλους τους Ελληνικούς Πληθυσμούς στην Ασία. Φανταστείτε αναίδεια. Να θυμηθούμε έπειτα, την στάση των Μπολσεβίκων στον Συμμοριτοπόλεμο (και όχι εμφύλιο όπως τον ονόμασαν αργότερα δύο μέλη της σημερινής τρικομματικής κυβερνήσεως); Σήμερα, ζητούν την άνευ όρων αποδοχή των παραμόμων μεταναστών ή λαθρομεταναστών ή λαθροόρκ (κι άμα τους αρέσει). Μια ζωή οι αριστεράδες ήταν (και προφανώς παραμένουν) ανθέλληνες και ανόητοι. ΜΙΑ ζωή. Εάν τους μιλήσεις για Ελλάδα, Έθνος, πατρίδα βγάζουν σπυριά ακόμη και στα πισινά τους. Ο παραλογισμός τους ΑΝΕΚΑΘΕΝ ήταν στο άκρο. Άρα λοιπόν, ΠΩΣ να συνεννοηθείς με έναν πυροβολημένο εγκεφαλικώς από προπαγάνδα προερχόμενη από κέντρα του εξωτερικού που θέλουν να αλλοτριώσουν τη χώρα;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ AncientMariner 29/11/2012 17:26:35

    Tιποτα δεν εχουν κανει.Η γενια του εμφυλιου που τα εζησε σωστα τους κλειδωσε στα ξερονησια.

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ AncientMariner 30/11/2012 08:10:04

    Σιγά μη σου απαντήσει κανείς. Αφού τα ξέρουν και οι ίδιοι αυτά, αλλά έχουν υποστεί πνευματική λοβοτομή.
    ΥΓ.: Το "συριζαυγίτες" που γράφτηκε παραπάνω, είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 15:02:07

   Μα καλά φοιτητές είναι αυτοί ή συνδικαλιστές?
   Μα καλά πως μπορεί κάποιος να διδάξει όταν έχει φοιτητές που βρωμίζουν, απειλούν, χειροδικούν?
   Ποιος επιτρέπει, ή ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές?
   Ποιος διοικεί το πανεπιστήμιο,ποιος ελέγχει τη λειτουργία τους?
   Πως και γιατί φτάσαμε στο σημείο να ζούμε και να λειτουργούμε μέσα σε καθεστώς ομηρίας στους ναούς της γνώσης?

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Samurai 29/11/2012 15:14:35

    Απαντώ στα ερωτήματά σας τα οποία, υποθέτω, δεν έιναι ρητορικά.
    "φοιτητές είναι αυτοί ή συνδικαλιστές?"
    Πιθανόν μερικοί να είναι συνδικαλιστές. Αλγεινή εντύπωση μου έκανε η συμπεριφορά τους απέναντι στους καθηγητές. Πουθενα στον κόσμο δεν μένει αυτό ατιμώτηρο. ΠΟΥΘΕΝΑ και σε καμμία κοινωνία με αυτοσεβασμό

    "πως μπορεί κάποιος να διδάξει όταν έχει φοιτητές που βρωμίζουν, απειλούν, χειροδικούν?"
    Διδάσκουμε γιατί έχουμε χρεος απέναντι στους φοιτητές μας και στην κοινωνία, στους συνέλληνες που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Όμως, η ατιμωρησία των φοιτητών που ασχημονούν εναντίον άλλων φοιτητών και καθηγητών, πρέπει να λήξει.

    "Ποιός επιτρέπει, ή ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές?"
    Η μη εφαρμογή των νόμων για την βία από τη πλευρά των αρχών. η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τον νόμο ειδάλλως έιναι συνένοχη.

    "Ποιος διοικεί το πανεπιστήμιο,ποιος ελέγχει τη λειτουργία τους?"
    Η πρυτανεία.

    "Πως και γιατί φτάσαμε στο σημείο να ζούμε και να λειτουργούμε μέσα σε καθεστώς ομηρίας στους ναούς της γνώσης?"
    Η χρόνια, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ των νόμων και η επίδειξη επιλεκτικής επιείκειας ανάλογα με τις ιδεολογικές προσταγές αυτών που καταστρατηγούσαν και καταστρατηγούν τους νόμους.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 15:26:46

     Αγαπητέ Νίκο Αργεάδη, νομίζω πως τα είπατε όλα με τις τρεις τελευταίες αράδες σας.

     • Samurai avatar
      Samurai @ akenaton 29/11/2012 16:13:28

      ! ! !

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Νίκος Αργεάδης 30/11/2012 09:11:29

     Σωστός!!! Πρέπει κάποιοι να δράσουν όσο αυστηρά πρέπει για να μπει τέλος στο χάος...

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/11/2012 14:04:35

  Η αστυνομια του Δενδια που ηταν;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 29/11/2012 14:22:07

   Αξιόπιστη πηγή από τη Γραμματεία μου είπε πως ζήτησαν παρέμβαση αλλά αρνήθηκε να επέμβει. Αν δεν επιβληθεί, ναι! επιβληθεί ο νόμος, θα έρθουν χειρότερα. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως οι κομμισσάριοι φοιτητές λόγω ατιμωρησίας.

   • A avatar
    A @ Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 14:43:09

    Αν έχουν κληθεί η αστυνομία ή/και εισαγγελέας και δεν επεμβαίνουν αυτό είναι παράβαση καθήκοντος. Δε θα υπάρξουν κυρώσεις;

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ A 29/11/2012 15:18:22

     Γιατί έπρεπε να κηθούν; Δεν θα έπρεπε να επέμβουν ενώ γνωρίζουν ότι εντός της Θεσσαλονίκης υτπαχει μία υγειονομική βόμβα; Για τα Ι-phone και τις βλακείες αμέσως διατάχθηκε έρευνα. Τώρα που υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία "εγώ τα λέω στο σκύλο μου και ο σκύλος στην ουρά του...

 7. yannis d. avatar
  yannis d. 29/11/2012 14:14:07

  Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα με τη γενικοτερη πορεια και τις επιλογες της πολης.
  Η εκλογη Ψωμιαδη,η ανοχη στον Παπαγερωργοπουλο,η υποβαθμιση της εκθεσης, η εικονα του λιμανιου και τοσα αλλα θλιβερα ηταν βεβαιο οτι αργα η γρηγορα θα οδηγουσαν και στη διαλυση του πανεπιστιμιου.
  Τωρα πια ειναι αργα.

  • Φ.Κ. avatar
   Φ.Κ. @ yannis d. 29/11/2012 17:12:45

   Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς επιστράτευσε τον, καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη, Ψώμιάδη στις προηγούμενες εκλογές μπας και πάρει καμιά ψήφο παραπάνω....

 8. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 29/11/2012 15:10:12

  Γιατί σας κάνει εντύπωση; Τέτοιου είδους γεγονότα περιορίζονται εντός του ΑΠΘ; Χθες, αν δεν κάνω λάθος, οι υπαίτιοι της επίθεσης στον Γερμανό πρέσβη αθωώθηκαν. Ο μαθητές και γενικά όποιος του καπνίσει κάνει μία επιτροπή αγώνα και κάνει κατάληψη σε δημόσια κτήρια. Ενα κω..χανείο είμαστε από άκρη σε άκρη στο οποίο ο νόμος είναι ότι γουστάρει ο καθένας.

  • lambros avatar
   lambros @ Q-Nihilism 29/11/2012 15:25:42

   +1000

  • anideos avatar
   anideos @ Q-Nihilism 30/11/2012 05:57:37

   ''ο νόμος είναι ότι γουστάρει ο καθένας.''
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/11/2012 15:23:29

  Μαντέψτε σε περίπτωση που την καθαριότητα των ΑΕΙ αναλάβουν, αντί οι "εργολαβικοί" που θέλουν μονιμότητα, τίποτα εταιρείες με Πακιστάνια, ποιους θα υποστηρίξει ο Σύριζα και όλη η προοδευτική Σάρα, Μάρα & Σία.
  Τους εργολαβικούς;
  Λυπούμαι, μόλις χάσατε, χεχε....

 10. Σ.Κ. avatar
  Σ.Κ. 29/11/2012 15:27:11

  Aκροαριστεροί αφόδευσαν πάνω στα έδρανα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (αντί να χρησιμοποιήσουν τη χρυσή τουαλέτα του πρύτανη)! http://www.dailymotion.com/video/xvh00h_yyyyyyyyyyyyy-yyyyyy-yyyy-yy-yyyyyy-yyy-yyy_animals

  • ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
   ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ @ Σ.Κ. 29/11/2012 16:36:52

   Και που το ξέρετε ότι ήταν ακροαριστεροί; Εγώ λέω ότι ήταν ΔΑΠίτες. Ή ο ίδιος ο πρύτανης.
   Τι διάολο; σχήμα σφυροδρέπανου είχαν τα κόπρανα;

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ 30/11/2012 08:12:33

    Χρυσαυγίτες ήταν. Το έχει ήδη καταγείλει η ΑΝΤΑRCIA.

 11. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 29/11/2012 15:33:29

  Ούτε Θλίψη δεν μπορεί να προκαλεί το κατάντημα αυτής της πόλης πλέον..
  Ούτε λύπηση.
  Εχει καεί κάθε ίχνος ικμάδας,έχει σβύσει κάθε φλόγα νεωτερισμού...
  Η Πόλη που ήταν κάποτε Συμβασιλεύουσα, η Πόλη που αποτελούσε την πρωτοπορία και την εστία ανανέωσης και ιδεών της Νοτιανατολικήε Ευρώπης,κατάντησε ένα επαρχιώτικο αχούρι, σε όλα τα επίπεδα..
  Ουδείς άμοιρος ευθυνών.
  Τοιούτοι πρέπουν υμάς ηγέτες.
  Πλέον έχω χάσει κάθε ελπίδα, απλά κάθε φορά που την βρίσκω χειρότερη σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερα.Αυτή είναι η μόνη παρηγοριά.
  Οσο δεν υπάρχει μια πραγματική επανάσταση πολιτιστική απο τους κατοίκους της, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στην πόλη.
  Και ποιός να την κάνει?
  Μια κοινωνία φοβική,κλειστοφοβική που δεν θέλει ποτέ να γίνει Πόλη η πόλη τους.
  Καλύτερα εκεί, στο μικρό χωριό τους, να νοιώθουν την μιζέρια κατάσαρκα αλλά να μπορούν να δικαιολογούν την απραξία τους επειδή είναι αδικιμένοι και καταφρονεμένοι...Ετσι τους μεγάλωσαν τους διατήρησαν και τους θέλουν οι ηγέτες τους...
  Για να φαντάζουν γίγαντες μέσα στην ασημαντότητα τους...

  • Samurai avatar
   Samurai @ ορεσείβιος 29/11/2012 16:07:18

   Το μεγαλείο της Θεσσαλονίκης είναι μέσα μας αγαπητέ Ορεσείβιε.
   Χρειάζεται συναίσθημα βέβαια για να μπορέσει κανείς να το δει προσπερνώντας τις ''ασχήμιες''της.
   Εγώ προσωπικά της έχω υποταχθεί κι αυτή μ'αγκάλιασε.
   Μιλώ μαζί της όταν κάνω περιπάτους μέσα στα σπλάχνα της,χαζεύω τις αυλές της, τα παζάρια της,βλέπω τη θάλασσα που τη χα'ι'δεύει.
   Χρειάζεται παρηγοριά η Σαλονίκη μας.
   Χρειάζεται όλη την αγάπη μας,τη φροντίδα μας.
   Η πόλη μας δεν είναι αχάριστη.Αναγνωρίζει όλους αυτούς που τη βοηθούν
   και τους το ανταποδίδει στο έπακρο.
   Λυπάμαι μόνο αυτούς που δεν μπορούν να το νιώσουν.

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Samurai 29/11/2012 17:07:25

    Δυστυχως όταν ζείς μέσα στην ασχήμια ,σιγά σιγά την συνηθίζεις και καταλήγεις να σου αρέσει ..
    Δεν θέλεις να την αλλάξεις.
    Αυτό είναι το κατάντημα αυτής της πόλης...Και μόνο που υπάρχει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας,και αντί να είναι εστία δημιουργίας, και όχι μόνο απο φοιτητές , ειναι μια τροχοπέδη ,φτάνει.
    Προσέφερε κάτι στον πολιτισμό της πόλης το πανεπιστήμιο? Εφερε κάποια νέα ιδέα, ένα ρεύμα πολιτισμού, μια επιστημονική ορμή, μιά επιχειρηματική δράση?
    Εκτός απο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα φαγάδικα της πόλης , ανέπτυξε κάτι διαφορετικό στην πόλη η πανεπιστημιακή κοινότητα?
    Οχι απλά είναι αχάριστη πόλη, αλλά διώχνει ότι πιό δημιουργικό κομμάτι δοκιμάζει να ανθίσει.
    Κανείς δεν διέπρεψε στην πόλη αυτή, πέραν του γραφικού ζορό και των ομοειδεατών του..Πονηροί εθνοκάπηλοι ,μίζεροι επαρχιώτες , φοβικοί και ολίγιστοι.
    Ετσι την κατάντησαν την Πόλη αυτή σαν τους ίδιοςυ.
    Δυστυχώς.
    Οι πόλεις είναι οι άνθρωποι τους αγαπητέ φίλε..αυτοί τις κρατούν δέσμιες στις μικρές τους ιδέες ή τις απογειώνουν...Το ότι έιναι άξιοι παρηγοριάς οι μικρόνοες άρχοντες-άνθρωποι της, μετά το διιώξιμο τους, συμφωνώ, η Πόλη όμως?
    Δεν της πρέπει παρηγοριά...Φροντίδα ναί.
    Και δράση..
    Αν δεν αναγεννηθεί η κοινωνία ,αν δεν φύγουν όλα τα βαρίδια του αναχρονιστικού παρελθόντος, αν δεν γίνει Πόλη επιτέλους, με ανοιχτούς ορίζοντες και ανθρώπους, δεν υπάρχει προοπτική.
    Θα βουλιάζει στην ασχήμια και στην παρακμή και θα αρέσει σε όλο και περισσότερους..Γιατί απλά δεν θα έχουν ζήσει ,ούτε διαβάζοντας την ιστορία , διαφορετικά.
    Οι άνθρωποι της χρειάζεται να ξυπνήσουν επιτέλους και δούν κατάματα το χάλι που έχουν δημιουργήσει.
    Οσο υπνωτίζονται με τις καραμέλες πονηρών και ηλιθίων για το τάχα μου, ωραίο και ερωτικό και κλίμα κλπ τόσο θα βυθίζουν στην μιζέρια μια Πόλη,που δυστυχώς της έλαχε να καταλήξει μια πολίχνη ενός ελλαδιστάν.
    Ολα αυτά τα ωραία που περιγράφεις ,δεν υπάρχουν...Νομίζεις ότι τα βλέπεις..
    Και εγώ εκεί περπατάω...Αλλά προσέχω να μην πατήσω τις βρωμιές στην Αριστοτέλους,κλείνω την μύτη μόλις πιάνω παραλία, προσέχω να μην πέσω πάνω σε κανένα τοίχο οδηγώντας (απο αυτούς που άφησαν στην μέση του δρόμου)....Και προσεύχομαι να δεήσει ο θεός τον ζορρό να καθαρίσει τον δρόμο προς το ασβεστοχώρι επιτέλους που χωρά με το ζόρι ένα αυτοκίνητο αντί να κάνει μνημόσυνα για τον μεγαλέξανδρο..Ο οποίος αν ζούσε ,θα τον είχε κρεμάσει για παραδειγματισμό πονηρού πολιτευτού και ανίκανου διοικητή.
    Οπως και πολλούς άλλους τάχα άρχοντες που θέλουν να βαφτίζονται μεγαλέξανδροι.

    Και πριν αρχίσουν μερικοί τα περί σημερνιού δημάρχου...Και αυτός στο ίδιο καζάνι έβρασε...Το μόνο που σηματοδοτεί είναι μια στιγμιαία αντίδραση της κοινωνίας στην υπερβολή του παπαδαριου΄(γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι περί παπάδων και ιεραχών).
    Ενας δήμαρχος δεν φτάνει...
    Υπήρχαν εξαιρέσεις που φώτιζαν την ανεπάρκεια φτερωτών και πονηρών καταφερτζήδων, στην εγγύς περιφέρεια.
    Δεν φτάνουν.
    Τα κάστρα έχουν εγκλωβίσει την σκέψη και την πόλη.

    • Samurai avatar
     Samurai @ ορεσείβιος 29/11/2012 18:15:59

     Φίλε Ορεσείβιε.
     Δεν έχω αυταπάτες ούτε ψευδαισθήσεις κι αυτά που βλέπεις εσύ βλέπω κι εγώ.
     Μοιραζόμαστε τον πόνο για την πόλη μας.
     Έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα,έτσι είναι όπως τα περιγράφεις.
     Την άλλη εικόνα της φτωχομάνας την έχουμε μέσα μας και έχει άλλες διαστάσεις.
     Την έκαναν εχθρική την πόλη μας,δε τη σεβάστηκαν,δε θέλησαν ποτέ να τη γνωρίσουν.
     Εκμεταλεύτηκαν την ιστορία της,την ομορφιά της
     τη δυναμική της και την κακοποίησαν.
     Στέρεψαν τα ποτάμια που τη δρόσιζαν,χάθηκαν οι κήποι με τις λεμονιές και τις μολόχες,μίκρυναν οι δρόμοι κι οι πλατείες της κι έμειναν οι πολίτες της απλοί θεατές.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Samurai 29/11/2012 18:09:49

    Ορεσίβειε και Σαμουράï, για σας:
    Από το "Ορεινό Ταχυδρομείο", του Θεσσαλονικιού ποιητή Αλέξη Τραïανού, κατά κόσμον Αλέξανδρου Ζαβατάρη (im memoriam)
    ...........
    Και τώρα από μιαν άλλη πόλη θα πρέπει να σ’ αποχαιρετίσω
    Γιατί αυτή που υπήρχε κάηκε
    Γιατί όλα είναι ήσυχα σαν ένα παιγμένο δράμα
    Μέσα σε πρόχειρη ζωή
    Πρόχειρο φαγητό
    Πρόχειρη ηδονή

    Κι ο θάνατος πρόχειρος
    Έτσι κουνώ τις μέρες μου λίγο λίγο
    Προσπαθώ να βγάλω μια δήθεν φωνή
    Τρώω καταραμένα ποιήματα
    Δίαιτα για θάνατο
    Μολυσμένης θάλασσας
    Μολυσμένης γενιάς
    Μολυσμένης ποίησης

    Μολύνθηκα ανίατα μέσα σ’ αυτή την πολιτεία
    Που δε θα μ’ ακούς ούτε θα μπορείς να με βλέπεις πια
    Έτσι που φόρεσα τα σφραγισμένα φτερά μου
    Τα δάχτυλά μου από πυρετό

    Παίρνω το χλωμό παιδικό σώμα μου
    Τη χλωμή παιδική μου φωτογραφία
    Τον χλωμό παιδικό κόσμο μου
    Γυρνάω τους καθρέφτες στους νεκρούς

    Και σ’ αποχαιρετώ

    (από τη συλλογή: Το δεύτερο μάτι του Κύκλωπα / Cancerpoems - 1977)

    • Samurai avatar
     Samurai @ Ο Θείος 30/11/2012 02:35:27

     Θείε,με συγκίνησες.
     Διαβάζοντας το ποίημα σκεφτόμουν το δρόμο που πήρα,αυτούς που άφησα πίσω μου παίρνοντας το τραίνο έχοντας ριγμένο στην πλάτη μου ένα χακί ''λουκάνικο ''.
     Αποχαιρέτησα τη νύφη που τόσο αγάπησα γιατί δεν άντεξα στον πόνο.
     Μα δε σταμάτησα ποτέ να τη σκέφτομαι και να την αγαπώ.
     Με συγχώρεσε Θείε και με τράβηξε κοντά της.
     Από τότε ξεχειμωνιάζω στην αγκαλιά της.

 12. Samurai avatar
  Samurai 29/11/2012 15:43:12

  Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες οάσεις μέσα στην κοινωνία μας όπου μπορεί κάποιος να αναπαυθεί,να δημιουργήσει,να ξεφύγει κάπως από τη μιζέρεια του ωχαδερφισμού.
  Θα έπρεπε τα πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία να αποτελούν τέτοιες οάσεις όπου η γνώση θα δενόταν με την παιδεία κι αυτό το δέσιμο θα το εξαργύρωναν οι νέοι πολίτες μέσα στην κοινωνία.
  Δυστυχώς αλλοιώθηκαν οι αξίες μας,κάναμε εκπτώσεις στο πνεύμα,βολευτήκαμε,επαναπαυθήκαμε κι αφήσαμε σαλτιμπάγκους
  κι αρλεκίνους να υπονομεύουν ότι κατακτήθηκε με κόπο και μεράκι.
  Τώρα πρέπει να κοπιάσουμε ακόμα πιο πολύ,διότι το ποτάμι δύσκολα γυρίζει πίσω.
  Ίσως η δύναμη της νοσταλγίας να μας ξαναδιψάσει και να καταφέρουμς να βγάλουμε αυτά που χάσαμε στην επιφάνεια.

 13. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 29/11/2012 17:03:08

  Μια λυση θα ηταν να αποβληθουν οι φοιτητες μπαχαλακηδες.Τι περιμενετε,εδω δεν εκανε τιποτα η κυβερνηση για τους πλανοδιους εμπορους και διαφορους λαθραιους που μπαινοβγαινουνε στην Ασοε...
  Οι κυβερνησεις οπως και η σημερινη αφηνει τις μικρες εξουσιες στο χωρο των πανεπιστημιων να δρουν ανενοχλητοι.Εξωπανεπιστημιακοι,πλανοδιοι εμποροι που στελνουν τα χρηματα τους σε διαφορες μαφιες,φοιτητες κυριως της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας οι οποιοι εχουν και την συμπαρασταση καθηγητων αλλα και πολιτικων κομματων οπως το Συριζα,την ανταρσυα εχουν μετατρεψει τα πανεπιστημια σαν τα μουτρα τους.
  Αλλα ποιος αντιδραει για αυτο;Αντιδρουν οι υπολοιποι φοιτητες η οι καθηγητες;Σιωπουν.Ειναι συνυπευθυνοι.Εχουν το πανεπιστημιο που τους αξιζει.Εαν οι ιδιοι φοιτητες και καθηγητες δεν αντιδρασουν τιποτα δεν θα αλλαξει.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/11/2012 21:14:29

  Η κατάσταση στο ΑΠΘ με τα χεσμένα έδρανα των αμφιθεάτρων είναι η πλήρης και ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής Αριστεράς του κ...ου. Η ακραία κατάληξη του "Πολυτεχνείου". Εξακολουθώ να πιστεύω πως η μόνη θεραπεία θα είναι η θεραπεία-σοκ, δηλαδή να μείνουν τα ελληνικά ΑΕΙ για τουλάχιστον 1 έτος κλειστά και να επαναλειτουργήσουν με όρους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Και την ίδια στιγμή, να ξεκαθαρίσουν τα Εξάρχεια, επιβάλλοντας η κυβέρνηση εκεί τον νόμο άτεγκτα, ακόμα και με εφαρμογή ιδιωνύμου.
  Διότι αυτή τη στιγμή τα ΑΕΙ, που τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, ΔΕΝ είναι ευρωπαϊκά, είναι ΑΕΙ όπως τα έφτιαξε μία άθλια, μειωμένης αντίληψης, με εγκληματικά ένστικτα Αριστεράς. Είναι τα ΑΕΙ των χειρότερων υποπροϊόντων του σταλινισμού και του μαοϊσμού. Προσωπικά, ντρέπομαι πλέον να λέω ότι είμαι απόφοιτος του Καποδιστριακού, αναφέρω το Πανεπιστήμιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών, στη δυτική Ευρώπη. Τα παιδιά μου είναι μικρά, αλλά αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα δω πώς θα γίνει να τα στείλω έξω και για προπτυχιακές σπουδές. Δεν είμαι εύπορος, αλλά θα προσπαθήσω να το καταφέρω.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/11/2012 21:19:03

  Οι αριστεροί σχολιαστές εδώ μέσα προσπαθούν, με τη μέθοδο της σουπιάς, να συσκοτίσουν τα πράγματα και να βάλουν το ΑΠΘ στο πλαίσιο (το αγαπημένο της Αριστεράς) μιας Θεσσαλονίκης "σκοταδιστικής", παπαδοκρατούμενης, με Ψωμιάδηδες και δεν συμμαζεύεται.
  Λες και η κατάσταση στο ΑΠΘ αντανακλά τοπικές ιδιαιτερότητες και όχι την παθογένεια των ελληνικών ΑΕΙ.
  Προσπαθούν, οι καημένοι, να διασώσουν το κύρος του ξεφλουδισμένου τοτέμ της Αριστεράς τους.
  Που πλέον αφοδεύει πάνω στα έδρανα....
  Επιβεβαιώνοντας το λαϊκό ρητό ότι η γριά θα πάει ή από πέσιμο, ή από χέ..μο.
  Μάλλον το δεύτερο θα βρει εφαρμογή στην περίπτωση της γριέτζως Αριστεράς...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 29/11/2012 23:56:46

   Aκριβως.Πολυ καλυτερα θα ηταν να ειναι πρυτανης ο Ανθιμος του ΑΠΘ παρα ο Μυλοπουλος.Κανενας Ψωμιαδης δεν ειναι προβλημα,προβλημα στην Ελλαδα ειναι το καρκινωμα της αριστερας.

 16. popaia avatar
  popaia 29/11/2012 21:20:38

  Οι αριστεροφασίστες αντί να είναι ο τρόμος και ο φόβος των αφεντικών όπως λένε, είναι μια μάστιγα για το λαό και τις κατακτήσεις του. Δεν έχουν για νόμο το δίκιο του εργάτη αλλά το δίκιο του ψυχάκια, δηλαδή του εαυτού της. Μακάρι κάποτε να παραδοθούν στη χλεύη της ιστορίας, μακάρι η δικτατορία και η τυραννία που μας έχουν επιβάλλει τόσα χρόνια να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα. Και να δώσουν λόγο για τις κατεστραμμένες πόλεις, τα κατεστραμμένα πανεπιστήμια, τα κατεστραμμένα μνημεία, την κατεστραμμένη πνευματικότητα, τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο, την κατεστραμμένη συλλογική συνείδηση, την κατεστραμμένη κοινωνία.
  Οι ξεφτύλες που πρώτα ξεφτύλισαν την αριστερή ιδέα. Άντε να πάνε να προσευχηθούν σε κάνα ραμαζάνι ή να παρακολουθήσουν κάναν αποκεφαλισμό,
  λιθοβολισμό, ακρωτηριασμό, κλπ, από τους φίλους τους τους ισλαμοφασίστες,
  για παραπάνω δεν κάνουν.
  Κι είναι πολύ αθώοι όποιοι νομίζουν ότι για χάρη συνδικαλιστικών αιτημάτων ξυλοφορτώνουν αυτούς που πάνε να καθαρίσουν. Οι τύποι είναι ταμένοι στην
  ανθρώπινη εξαχρείωση, υποστηρίζουν συνειδητά τη βρώμα όπως και το έγκλημα,
  την εξαθλίωση, τα γκέτο, το σκοταδιστικό ισλάμ, τους βανδαλισμούς και κάθε τι αποκρουστικό. Αυτά δε βιώνουμε τα τελευταία 25 χρόνια; Είδε κανείς από την Αριστερά ολόκληρου του φάσματος κάτι άλλο;
  Κι αυτοί μεν έχουν το ακαταλόγιστο, είναι σάϊκο με τη βούλα. Αυτή η "Δεξιά" δεν ντρέπεται; Πόσους αιώνες πια θα συνεχιστεί το σύνδρομο να θέλει να είναι Αριστερά; Να γλείφει και να τρέμει τους άρρωστους;

  • pipis avatar
   pipis @ popaia 30/11/2012 00:44:32

   Αρκεί όλα αυτά να γίνουν όσο έχουμε δημοκρατία. Γιατί στη γωνία περιμένει ο Μιχαλολιάκος με τη συμμορία του.

 17. μακεδων avatar
  μακεδων 29/11/2012 22:36:59

  Οι τουαλέτες μπήκαν στο ΕΣΠΑ;

 18. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 29/11/2012 23:29:36

  Σήμερα ήταν για το Α.Π.Θ. μια νίκη των υγειών δυνάμεων ενάντια στο σκοταδισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Συγκροτημένα μαζί με τους φοιτητές μας, καθαρίστριες και συναδέλφους πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και συμμαζέψαμε το μπάχαλο !
  Ίσως είναι ρομαντικό και σίγουρα δεν υποκαθιστά τις τεράστιες ευθύνες των πρυτανικών αρχών και της πολιτείας για όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ αλλά το παλέψαμε κάτω από βροχή δεχόμενοι απειλές (που έμειναν στα λόγια) δίχως να λιποψυχήσουμε λεπτό.

  Μερικές φωτογραφίες όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του πανεπιστημίου μας στο facebook (βάζω αυτές που αφορούν τη Φιλοσοφική Σχολή)

  h*tp://prntscr.com/kwz1g
  h*tp://prntscr.com/kwz7l

  Και συγκρίνετέ τα με αυτά που ανέβασα (με τη συνδρομή φυσικά του factorx) πριν λίγο καιρό :

  h*tp://www.antinews.gr/2012/10/22/185291/

  • Samurai avatar
   Samurai @ Κυαίστωρ 30/11/2012 12:59:49

   Κυαίστωρ .
   Είχα δίκιο λοιπόν.Νικήσατε τους θρασύδειλους.
   Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι !

 19. dim avatar
  dim 30/11/2012 01:29:56

  Ο Σύριζα (όπως και η ΧΑ που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος) πρέπει να τεθεί εκτός νόμου... Αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό... Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στο κόσμο από αυτόν που φοράει τον μανδύα του καλού, που σε χαϊδεύει, που αλλάζει πάντα τις απόψεις του για να είναι πάντα αρεστός.... Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων απαρτίζεται από αφελείς και πονηρούς.... Η κάθε ομάδα από αυτές τις δύο είναι μεν μειοψηφία, αθροιζόμενη όμως μαζί, καθίσταται πλειοψηφία και έτσι, όταν μάλιστα το επιτρέπει αυτό το προβληματικό μας πολίτευμα, που επιτρέπει ανά πάσα στιγμή εκλογές, αντί να εξαντλεί η εκτελεστική εξουσία την τετραετία, όπως συμβαίνει πχ στις ΗΠΑ, ο «διάβολος» που πάντα παίρνει τη μορφή ενός αγγελικού προσώπου και σε παραπλανεί, έρχεται στην εξουσία και σπέρνει μετά τη καταστροφή....

  Αυτό έγινε επί δεκαετίες με το κακό ΠΑΣΟΚ, αυτό γίνεται τώρα από το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ.... Οι αφελείς πάντα θα πιστέψουν αυτους που θα τους πουν όμορφα λόγια, που θα τους τάξουν πράγματα καλά... Οι πονηροί, βλέποντας ότι αυτό εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα, σιγοντάρουν, επενδύουν σε αυτό, γιατί ξέρουν ότι αν επέλθει το χάος, έχουν μετά να κερδίσουν πολλαπλά από αυτό...

  Και ποια τότε είναι η δύναμη όλων εμάς των υπεύθυνων, συνετών, λογικών ψηφοφόρων, που ξέρουμε ότι ο μόνος σωστός δρόμος είναι ο δύσκολος δρόμος που απαιτεί θυσίες?? Πως μπορεί να νικηθεί ο λαϊκιστης «διάβολος», που μεταμφιέζεται σε «αγγελάκι» και σου λέει αυτά που ηχούν τόσο όμορφα στα αυτιά σου???

  Δεν ζήσαμε την εποχή τους, αλλά φαντάζομαι πόσο ωραία θα ηχούσαν αυτά που έταζε ο Χίτλερ, ο Λένιν, ο Στάλιν.... Και είδαμε τα αποτελέσματα.... Ζήσαμε όμως την εποχή που ηχούσαν τόσο ωραία το «Τσοβόλα δώστα όλα», το «Λεφτά Υπάρχουν» και είδαμε τα αποτελέσματα... Η λύση είναι μια: Όποιος τάζει ευκολες λύσεις, δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες.... Όποιος θέλει να διεκδικήσει τη ψήφο του Ελληνικού Λαού, θα πρέπει να του παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα του λέει ότι για 3 έως 5 χρόνια θα έχει μηδενικές αυξήσεις, και τα επίπεδα των αποδοχών του 2009 θα τα δει ξανά μετά το 2020.... Όποιος αρχηγός κόμματος κάνει δημόσια δήλωση για επαναφορές με ένα νόμο μισθών σε επίπεδα του 2009, για αυξήσεις, προσλήψεις κλπ κλπ κλπ, κατευθείαν τίθεται εκτός νόμου, και ας λέει μετά ότι θέλει, αφού πρώτα του περάσουν οι αρμόδιοι έναν ζουρλομανδύα.....

 20. anideos avatar
  anideos 30/11/2012 05:45:17

  ΑΠΘ.
  Μαρκοβιτς και η θεωρια του πορτοφολιου.
  Παγκοσμιας σημασιας Πενεπιστημιο επρεπε να ειναι αλλα...

 21. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/11/2012 09:16:27

  Και όμως... έκανε ντου ο Δένδιας! Εύγε!!!

  • Samurai avatar
   Samurai @ Γεώργιος Τ. 30/11/2012 13:05:36

   Το καλό αργεί να γίνει !
   Εύχομαι να το πήραν τον μήνυμα οι μπαχαλάκηδες και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα,διότι μετά θα λέμε:
   Το γοργόν και χάριν έχει !

 22. ΜΥΡΤΩ avatar
  ΜΥΡΤΩ 01/12/2012 15:31:26

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ € ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΝΛΟΝΙΚΗ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.
  ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.