#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2012 17:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας ΔημοκρατίαςΗ ιδέα του "ψηφοδελτίου Επικρατείας"  ανήκει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ήθελε να έχει στα ψηφοδέλτια του  «εξέχοντες επιστήμονες, καταξιωμένες προσωπικότητες Ελλήνων που διέπρεπαν στο εξωτερικό, αλλά και προσωπικότητες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα ήσαν διατεθειμένες να κατέβουν στο στίβο της πολιτικής.»   Έτσι, στον εκλογικό νόμο του 1974 και αργότερα με το Σύνταγμα του 1975, καθιερώθηκε ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας, οι οποίοι εκλέγονται, ως γνωστόν, χωρίς σταυρό ενιαίως σε όλη την επικράτεια.

Στις εκλογές του 1974 προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος, η Ελένη Βλάχου, οι καθηγητές Δημήτριος Ευρυγένης  Διονύσης Ζακυθηνός  και  Κων. Τρυπάνης, ο αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ  ο Ευάγγελος Παπανούτσος  ηγείτο του ψηφοδελτίου της  Ενωσης Κέντρου - Νέες Δυνάμεις.

Άλλες εποχές, άλλα μεγέθη!

 Στη συνέχεια, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί  ακολουθούσαν την πεπατημένη. Έτσι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετούνται παλαίμαχοι πολιτικοί, φίλοι και στενοί συνεργάτες του Προέδρου, κάποιος επαγγελματίας νεολαίος, υποχρεωτικά κάποια γυναίκα κλπ. Πάρτε για παράδειγμα το τελευταίο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.  Σκέτη θλίψη!

Ο Αντώνης Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά. Και είναι αποφασισμένος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές να συμβολίζει την ανανέωση της ΝΔ, τη νέα αντίληψη που φέρνει στην πολιτική και το όραμα για το 2021.Να δώσει το στίγμα του με λίγα λόγια.

Μην δίνετε λοιπόν σημασία στα διάφορα που διαβάζετε. Στην πραγματικότητα μαθαίνουμε ότι  ο πρόεδρος της ΝΔ εξετάζει  πρόσωπα με τα  χαρακτηριστικά που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή «εξέχοντες επιστήμονες, καταξιωμένες προσωπικότητες Ελλήνων που διέπρεψαν στο εξωτερικό..". Εξετάζει επίσης  και προσωπικότητες που  δεν θα ήταν χρήσιμες μόνο ως σύμβολα, αλλά θα ήταν και διατεθειμένες να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν στο έργο της αναγέννησης της πατρίδας.

Θα συνεκτιμηθεί  ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο: Αναζητούνται άνθρωποι  του μόχθου και της εργασίας. Που ξέρουν την κοινωνία και την αγορά. Που δεν είναι κλεισμένοι σε κανένα «κουκούλι».  Δεν έχει σημασία αν είναι γνωστοί. Αρκετά με τους ....επώνυμους!

Θα αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά ονόματα:

- Ο  Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος,

- Η  δασκάλα Χαρά Νικοπούλου,

- Η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίνα Γκατζούλη,

- Ο Στρατηγός Γράψας,

- Ο Βασίλης Μαρκεζίνης

- Ένας νέος και άνεργος επιστήμονας,

- Ένας συνταξιούχος,

- Μια πολύτεκνη μάννα,

- Ένας νέος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας,

- Ένας εκπρόσωπος από την άγονη γραμμή του Αιγαίου!

- Αναζητείται, επίσης, ένα πρόσωπο με μεγάλο συμβολισμό που θα σηματοδοτεί ένα άνοιγμα προς άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Φυσικά μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 07/01/2012 17:44:02

  Τα περιγράψατε κ. Ροδινέ όπως θα έπρεπε να είναι.
  Ας ελπίσουμε ότι θα είναι κι έτσι.

 2. irida avatar
  irida 07/01/2012 17:50:52

  Η Νικοπούλου που κολλάει ακριβώς;
  Άμα δεις τέτοιο ψηφοδέλτιο κι ανανέωση στη νδ να φωνάξεις πολύ δυνατά να τ ακούσουν όλοι!! Προσωπικά αμφιβάλλω.
  Η ως τώρα ανανέωση μόνο ανανέωση δεν είναι...
  Προσωπικά άμα ανανεώσει,να αναθεωρήσω, αλλά δεν το βλέπω...
  Ανανέωση πάλι με τη Νικοπούλου; Δεν την καταλαβαίνω; Για πολλούς λόγους.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ irida 07/01/2012 18:27:55

   Εσύ ξέρεις πολλούς που να έχουν δώσει αγώνες σαν τη Χαρά Νικοπούλου;'
   Ποιό είναι το πρόβλημα σου;

   • irida avatar
    irida @ Αδέξιος Δεξιός 07/01/2012 18:33:55

    Δεν έχω το δικαίωμα να έχω άποψη; Δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω; Ή πρέπει να συμφωνώ με τα λεγόμενα και γραφόμενα δω μέσα;
    Δε μου αρέσει όλο αυτό που βγάζει, ο τρόπος που το βγάζει,θεωρώ δε πως εξυπηρετεί άλλου είδους συμπεριφορές..Μην το αναλύσω, ό,τι καταλάβεις.
    Από κει και πέρα είναι εντελώς παράλογο ένας πολίτης να φορτώνεται την εξωτερική πολιτική μιας χώρας!!! Όσο κι αν η χώρα πράττει λάθος. Τώρα όμως π ανέλαβε δεξιός υπουργός να υποθέσω πως θα εκφράσει ορθά και σύμφωνα με το συμφέρον της ώρας την εξωτερική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα.
    Για τη Νικοπούλου ειπώθηκαν κι ανακρίβειες στις τηλεοπτικές εκπομπές που "έπαιξε".
    Κατά τα λοιπά ας βάλει και τη Νικοπούλου. Δε με αφορά. Θα φανούν οι...προθέσεις κι ο κόσμος αποφασίζει.

    • Θέμις avatar
     Θέμις @ irida 07/01/2012 20:26:36

     Τελικά όμως δεν μας είπατε ποιο είναι το πρόβλημά σας με τη Χαρά Νικοπούλου. Είναι πολύ ελληνίδα για τα γούστα σας;
     Εγώ πάντως και οι οικείοι μου, αν είναι η Νικοπούλου στο Επικρατείας της ΝΔ, ΝΔ θα ψηφίσω.

     • noldor avatar
      noldor @ Θέμις 08/01/2012 00:58:44

      Μ' άρεσαν όλα τα όνοματα που αναφέρθηκαν αλλά αυτό της Νικοπούλου μου αρκεί.

     • lazaros avatar
      lazaros @ Θέμις 08/01/2012 06:56:36

      συμφωνω απολυτα. καποτε πρεπει να επιβραβευονται οι ΕΛΛΗΝΕΣ . η κυρια που διαφωνει (δικαιωμα της) φαινεται οτι αρεσκεται στα κατακαθια της παγκοσμιοποιησης.

    • sofia or8h avatar
     sofia or8h @ irida 07/01/2012 21:05:02

     δικαιωμα να κρίνεις βεβαίως και εχεις,αλλα να το τεκμηριώνεις,πάντως και εσυ αν σήκωνες το ανάστημα σου κόντρα στους εχθρούς μας,εγω θα σε πρότεινα στο επικρατείας με 100000000000

     • irida avatar
      irida @ sofia or8h 07/01/2012 23:16:15

      Βρες πρώτα ποιοί είναι οι εχθροί σου και το συζητάμε μετά. Μήπως δεν είναι οι εξωτερικοί αλλά οι εσωτερικοί; Όχι αυτοί που βαφτίζονται συνήθως και ξεγελάν τις μάζες αλλά κείνοι που φαίνονται τόσο αγγελικοί και τόσο σημαντικοί και τόσο ανατρεπτικοί; Σκέψου πόσους από αυτούς έχεις ψηφίσει τα τελευταία χρόνια!
      Προσωπικά δε θα αναμιγνυομουν στην πολιτική σε τέτοιο επίπεδο. Κι αν αγωνιζόμουν, όπως κάνω κάθε μέρα από το δικό μου μετερίζι όπως κι τόσοι άλλοι άνθρωποι, δε θα κανα κέφι να το εξαργυρώσω με κανένα αξίωμα.

      Θέμι, ο καθένας ψηφίζει ό, τι κάνει κέφι κι ό,τι νομίζει σωστό. Υποκειμενικά τα κριτήρια, το θέμα είναι πως τις κακές επιλογές τις λούζονται όλοι, πλην ολίγων.

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ irida 07/01/2012 23:26:38

      Πολύ ώριμη προσέγγιση Ίριδα.
      Είσαι ιδιαίτερα καυστική στα σχόλιά σου,δε χάνεις ποτέ την ουσία.
      Εξαιρετική.

     • Θέμις avatar
      Θέμις @ irida 07/01/2012 23:29:11

      Ακόμη δεν κατάλαβα που έγκειται η διαφωνία σου με το πρόσωπο της Νικοπούλου. Αυτό περιμένω να μου πεις.
      Η γενικόλογη κουβέντα για shampoo, conditioner, πυτιρίδα και συνέπειες της ψήφου δεν είναι της παρούσης.
      Για πρόσωπα και επιλογές στελέχωσης ψηφοδελτίων μιλάμε.

     • irida avatar
      irida @ Θέμις 07/01/2012 23:36:13

      Αν δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν μπορώ να σε διευκολύνω. Λυπάμαι. Διάβασε αυτά που γράφω κι ίσως κατανοήσεις τη βαθύτερη ένσταση.
      Τώρα φυσικά ασκήσεις επί χάρτου...αερολογίες..Για μένα υποψηφιότητα της Νικοπούλου σημαίνει στροφή προς πολύ δεξιά. Δεξιά πολύ δεν εννοώ τον πατριωτισμό και την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μου. Σκέψου ποιοί προσέγγισαν τη Νικοπούλου, πότε, γιατί;
      Δεν ξέρω αλλά από την αρχή εδώ πέρα κάτι δε μ άρεσε..Δε θέλω να το εξηγήσω παραπάνω. Η αθωότητα κι η αφέλεια δεν υπάρχει σε τίποτα πολιτικό, για μένα.

      Δε συζητώ για shampoo and conditioner όταν μιλώ σοβαρά. Με τις φιλενάδες μου ναι..και προτιμώ τα.. apivita...;-)

     • Θέμις avatar
      Θέμις @ irida 07/01/2012 23:51:31

      Περί ορέξεως ξέρεις τι λένε. Αναφέρομαι στην περιποίηση μαλλιών.
      Πραγματικά δεν ξέρω καθόλου ποιοι την προσέγγισαν και γιατί, αλλά αν βαφτίζεις εξωτερική πολιτική την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε Έλληνες υπηκόους μειονοτικού σχολείου, σκέψου λίγο πριν διατυπώσεις δημόσια την άποψή σου.

     • Αδέξιος Δεξιός avatar
      Αδέξιος Δεξιός @ irida 07/01/2012 23:56:58

      Νομίζω οτι το πρόβλημά σου μπορεί να αντιμετωπιστεί αν στη θέση της μπεί η Θάλεια Δραγώνα.
      Εξαιρετική επιλογή....

      Και η Ρεπούση δεν ήταν κακή περίπτωση
      Εξ αιτίας της μάθαμε για τον συνωστισμό στη Σμύρνη

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ irida 08/01/2012 00:00:15

      Ελα εδω στην Θρακη
      να μιλησεις ετσι
      φιλεναδα.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ irida 08/01/2012 01:08:52

      Irida βλέπω ότι επιμένεις σθεναρά ενάντια σ'αυτούς που αντιτίθενται μαζί σου δημοσίως. Δεν γνωρίζω τα βαθύτερα κίνητρά σου ( ή τα ντοκουμέντα , που ενδεχομένως κατέχεις και εμείς αγνοούμε), αλλά :
      Άν μεν έχεις , κατάστησέ μας κοινωνούς,
      Άν όμως όχι,
      βούλωσέ το , σε παρακαλώ !!!!

     • irida avatar
      irida @ irida 08/01/2012 10:58:11

      Θεμι, αν νομίζεις πως ήταν η παροχή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάπου κάνεις λάθος..Η όλη παρουσία δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο. Προσωπικά αυτό αντιλαμβάνομαι.Απο κει και πέρα, όπως είπα, λόγια όλα ώσπου να ρθει η ω΄ρα των ψηφοδελτίων της νδ. Θα ρθει κι αυτή..
      Σε ό,τι με αφορά αυτό που προσφέρεται ως λαική κατανάλωση με απωθεί και με προβληματίζει διπλά και τριπλά. Είναι ώρα να μην τσιμπάμε τα δολώματα αλλά να ψάχνουμε το καλύτερο.
      Όπως και να χει ο καθένας έχει τις προσωπικές του απόψεις και τις διατυπώνει είτε κόσμια είτε απαξιωτικά προς τον απέναντι. Τι κάνει ο καθένας εκφράζει κι αυτό που είναι._

      Στα υπόλοιπα δεν απαντώ, δεν έχει νόημα.

     • tria poulakia avatar
      tria poulakia @ irida 10/01/2012 00:03:36

      "Για μένα υποψηφιότητα της Νικοπούλου σημαίνει στροφή προς πολύ δεξιά. Δεξιά πολύ δεν εννοώ τον πατριωτισμό και την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μου. Σκέψου ποιοί προσέγγισαν τη Νικοπούλου, πότε, γιατί;".Προφανώς εννοείς την προσέγγιση από τον ΛΑ.Ο.Σ. Πάντως για να μπορέσεις να καταλάβεις " την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου" σου, άντε στα Πομακοχώρια, όχι για διακοπές, αλλά για διετή παραμονή και μετά κάνε αναφορές και κρίσεις για την κα Νικολοπούλου και Έλληνες σαν και αυτή.Αλλιώς στα apivita, τα shampoo, τα conditioner τα μπικουτί και τα froufrou..!!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ irida 08/01/2012 00:58:08

      Μήπως, αν είναι εσωτερικοί οι εχθροί μας, είσαι και σύ ένας από αυτούς ( εκούσα ή άκων) ;;;

     • sofia or8h avatar
      sofia or8h @ irida 08/01/2012 01:07:15

      καλα,ας συμφωνήσω σε κατι μαζι σου,σωστα λες οτι υπάρχουν και εσωτερικοί εχθροί που ενδεχομένως
      ψηφίσαμε,(εγω μια λάθος ψήφο στο Μητσοτάκη έδωσα το 1990 αλλά τον πολέμησα το 93)αλλά Ιριδα μου ολοι οι Ελληνες αγωνίζονται απο κάποιο μετερίζι και οι περισσότεροι δεν σκέφτονται καν,οτι πρεπει να περιμένουν κάποια εξαργυρωση όπως λες,αλλα αυτή Η γ....ενη Πατρίδα δεν πρέπει να δει και να ανταμείψει με όποιον τρόπο μπορεί τα παιδιά της που αγωνίστηκαν ,και ποιους θα ανταμείψει βρε Ιριδα μου την Δραγώνα?ΤΟΥλαχιστον η Χαρά είναι μια δασκάλα όπως θα έπρεπε να είναι ολες οι Ελληνίδες δασκάλες,ενα ινδαλμα ,χάραξε εναν δρόμο,Αξιότατο τέκνο που της πρέπει η ελάχιστη αμοιβή .
      Μην ισοπεδώνεις τα πάντα,χρειαζόμαστε τέτοιους φάρους που μας δείχνουν τον δρόμο απο μακριά:)
      Ο φάρος κάνει κατι απο Αλεξανδρούπολη,οπου μένω,γιαυτό το γράφω,...
      Εμεις εδω την θεωρούμε κατι σαν Ηρωιδα,και εχουμε αναγκη και απο άλλους Ηρωεες,μην μας το χαλάς κ. Ιριδα
      Με όλο το σεβασμό στο μετερίζι απο το οποίο δίνεις και εσυ τον αγωνα σου,και όπως τόσοι άλλοι ....

     • irida avatar
      irida @ sofia or8h 08/01/2012 11:06:20

      Δεν ανέφερα καμιά Δραγώνα και καμιά Ρεπούση. Κακώς συγχέονται όλα αυτά. Δηλαδή όποιος διαφωνεί με τη Νικοπούλου ή όποιον άλλο είναι αρνητικά κείμενος στην πατρίδα του; Για να σοβαρευτούμε λίγο. Και να σκεφτούμε επίσης. Πότε έγινε ευρέως γνωστή η κα η συγκεκριμένη; Μέσω εκπομπών στην τιβί. Πότε βγήκαν, γιατί βγήκαν, γιατί εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή ...κι ένα σωρό άλλα. Δε θα επιμείνω στο θέμα, δε με αφορά. Επειδή όμως τυχαίνει να γνωρίζω καλά την εκπαίδευση έχω να πω πως όλοι οι άνθρωποι ή σχεδόν όλοι πράττουν σωστά τη δουλειά τους κι όχι μόνο η συγκεκριμένη κυρία.
      Τέλος πάντων. Αυτά είναι ζητήματα μεγάλα και δεν επιλύονται ούτε μεταξύ αγνώστων σχολιαστών ούτε σε μπλογκ.
      Δεν ισοπεδώνω αλλά δεν καταπίνω κι αμάσητο ό,τι μου σερβίρουν ως σωτήριο για μένα.Σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο το πολιτικό. Καλώς ή κακώς δεν θέλω αλλά και δεν μπορώ να τ αλλάξω.
      Να είσαι καλά.

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Αδέξιος Δεξιός 08/01/2012 11:28:58

    Η ΑΓΝΟΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ;;;;

  • Y. avatar
   Y. @ irida 07/01/2012 19:52:38

   Κάνε μια βόλτα κατά βόρεια μεριά, και από εκεί ακόμα πιό βόρεια, στην άγονη γραμμή του που λέγονται Πονακοχώρια, μελέτησε περί το γίγνεσθαι με τα προξενεία, την του ελληνικού κράτους εγκατάλειψη, και έλα μετά να συζητήσουμε (..καλοπροαίρετα, και χωρίς φνατισμούς)

   • Βαρλάμης Νίκος avatar
    Βαρλάμης Νίκος @ Y. 09/01/2012 11:30:00

    Καταρχήν είμαι περίεργος αν μερικοί που μιλάνε για ύποπτα παιχνίδια με την Νικοπούλου ξέρουν σε ποια περιοχή δίδασκε και ποιος είναι ο ρόλος του τούρκικου προξενείου. Αν το ξέρανε μάλλον θα πρόσεχαν πολύ τι λένε για μια δασκάλα που τίμησε τον ρόλο της και την πατρίδα της όσο ελάχιστοι. Αν στο "κέντρο" υπήρχαν μερικές Νικοπούλου πολλά θα ήταν καλύτερα και στη Θράκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Κατά τα άλλα μακάρι ο Σαμαράς να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση σε όλο το κόμμα.

 3. Zaneta avatar
  Zaneta 07/01/2012 17:51:43

  Μόλις τα δει ο Πρόεδρος θα μπει στο πρώτο πλοίο που θα φεύγει για... την άγονη γραμμή του Αιγαίου!

  • Kennan avatar
   Kennan @ Zaneta 07/01/2012 18:18:23

   Καμία πρόταση τρισμέγιστη; Ή μόνο για γκρίνια είμαστε και κουβεντούλες; Ο Ροδινός έκανε μια προσπάθεια, από εκεί και πέρα όποιου του αρέσουνε...για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

   • siakkas avatar
    siakkas @ Kennan 07/01/2012 18:25:23

    +1000

   • Zaneta avatar
    Zaneta @ Kennan 07/01/2012 18:34:21

    "Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρέπει να παραχωρεί την ευκαιρία στις ανερχόμενες κοινωνικές δυναμικές και τάσεις να συμμετάσχουν στην πολιτική και να την μπολιάσουν με το νέο.
    Δεν είναι για να τιμάμε κανέναν ό,τι κι αν έχει προσφέρει, όποιος και να είναι.
    Κάποιες δε γνωστές προσωπικότητες το εκλαμβάνουν ως δωράκι. Δεν έχουν ουδεμία εποικοδομητική συνεισφορά."

    Το παραπάνω εξαιρετικό σχόλιο του Μανιάτη καλύπτει απόλυτα όλους εμάς τους ...άλλους για τους οποίους δεν θα μπορέσετε! Μια επιπρόσθετη διαφωνία με τον κ. Ροδινό είναι η χρήση ονομάτων. Και δη αναλωτικά...

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/01/2012 17:57:18

  Σε ολα ΝΑΙ εκτος του Νανοπουλου για εναν απλουστατο λογο οτι οτι εκανε το εκανε στο εξωτερικο και οταν ηρθε στην Ελλαδα καθισε πανω στην θεση χωρις να κανει τιποτα γι'αυτο που εκληθει δηλαδη να προαγει την τεχνολογια στην Ελλαδα !

  • Ν Ζουλης avatar
   Ν Ζουλης @ Ραβινος 07/01/2012 18:06:27

   " να προαγει την τεχνολογια στην Ελλαδα..."
   Καλο!. Σαν να στειλω κι εγω το θειο μου το Χαραλαμπο στην Αλασκα για να προαγει την παραγωγη ελαιολαδου.
   Εκτος τοπου και χρονου.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Ν Ζουλης 07/01/2012 18:30:10

    Βλέπω να την ...πέφτουν στο Ροδινό οι γνωστοί μνηστήρες που δεν περιέλαβε στη λίστα του!

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Ν Ζουλης 07/01/2012 18:34:02

    Οσον αφορά για το θείο δεν είναι κακή ιδέα!
    Και στην Αλάσκα, αλλά και στη ....Σαχάρα που είναι πιό κοντά!

  • Geros avatar
   Geros @ Ραβινος 07/01/2012 19:18:04

   Στον Νανόπουλο απ ότι ξέρω δεν δόθηκε ποτέ έδρα σε Ελληνικό πανεπιστήμιο , στα τέλη της δεκαετίας του 90 έγινε μια πρόταση αλλά οι .... τρισμέγιστοι επιστήμονες του Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών ψήφισαν κατά , τους έπεφτε λίγος. Στο Τέξας διδάσκει αν δεν κάνω λάθος. Οπότε που κολλάει αυτό που είπες "όταν ήρθε στην Ελλάδα" ? Δεν ήρθε με διδακτική ιδιότητα ποτέ , και χωρίς να φταίει αυτός που δεν ήρθε. Αν εννοείς την περίοδο της προεδρίας του στο ΕΣΕΤ θέλω να σου πω ότι το ΕΣΕΤ είναι γνωμοδοτικό όργανο για δημιουργία θεσμικού πλαισίου .... καταλαβαίνεις τώρα. Πολύ μπλα μπλα , αλλά δεν παράγει έρευνα . Φταίει ο Νανόπουλος για αυτό?

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Ραβινος 07/01/2012 20:12:29

   Πώς δηλαδή "προάγει" την τεχνολογία ένας φυσικός υψηλών ενεργειών (high energy physics); Την βάζει μέσα σε έναν επιταχυτή για να τρέξει με ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός;

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Professor Moriarty 08/01/2012 02:54:49

    Νατες μας κι οι εξυπναδες !Αν δεν απατωμαι ο κ Νανοπουλος διετελεσε επικεφαλης του ΕΣΕΤ {Εθνικου Συμβουλιου Ερευνας & Τεχνολογιας } αν αυτο λεει κατι σε Professors !Ολη του η επιστημονικη υπαρξη ειναι απορροφημενη απο τα πειραματα του CERN με τα γνωστα αποτελεσματα.Οταν πεθανε ο μεγαλος Μιχάλης Δερτούζος το 2001 διακεκριμένος καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών (LCS) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT) ο οποιος προέβλεψε από πολύ νωρίς την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, και υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, ανάμεσα στους οποίους και το world wide web εστειλα στον κ Νανοπουλο ενα μηνυμα για την εκδοση μιας ανακοινωσης απο την επιστημονικη κοινοτητα στην μνημη του εκλειποντος .Απαντηση δεν πηρα ποτε !

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ Ραβινος 08/01/2012 13:52:37

     Δηλαδή, αν έπαιρνες απάντηση, και αν το ΕΣΕΤ εξέδιδε μία επικήδειο υμνολογία του εκλιπόντος, θα είχε "προαχθεί" η τεχνολογία εν Ελλάδι; Ή μήπως "προήχθη" από τις υμνολογίες που επιφύλαξαν αφειδώς για τον Jobs όλα τα ΜΜΕ;

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ Professor Moriarty 08/01/2012 19:54:14

      Δεν μιλαω για το ΕΣΕΤ αλλα για την Πανεπιστημονιακη Κοινοτητα στις ΗΠΑ το 2001 που ο Νανοπουλος ηταν σημαινων μελος !Ο Δερτουζος με την πολιτεια του ,τα επιτευγματα του και ενα απο τα πολλα βιβλια του οπως το ''Τι μελλει γενεσθαι '' προλογος Βilly Gates εθεωρειτο Μεντορας των οποιων Νανοπουλων και ωφειλαν να του αποτισουν αυτον τον φορο τιμης πλην ομως ...

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Ραβινος 08/01/2012 22:28:44

      Ωραία. Και τι σχέση έχει το ένα με το άλλο, το ξαναλέω. Πώς θα προαγόταν η τεχνολογία στην Ελλάδα αν ο Νανόπουλος απαντούσε στο μήνυμα και υπέγραφε οτιδήποτε σχετικό με τον Δερτούζο, και μάλιστα το 2001. Τι σχέση έχουν αυτά με το ΕΣΕΤ; Αν πάλι τον κατηγορείς για "ασέβεια" στην μνήμη του Δερτούζου, αυτό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με την προαγωγή της τεχνολογίας και ειδικά στην Ελλάδα.

      Με αυτή την άποψη για τα πράγματα μπορεί να κατηγορήσεις και τον Feynman ότι δεν "προήγαγε" την τεχνολογία γιατί δεν ασχολήθηκε επισταμένως με τα ποντίκια και το internet.

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ Ραβινος 10/01/2012 01:14:16

   να καταλαβω ο Νανοουλος ο ολο και παρ ολιγον κατοχος βραβειου Νομπελ αν εκλεγει με τι θα ασχολειται΄ με την ερευνα ; με την πολιτικη; με την ακαδημια; λιγο απ ολα ομως δεν λεει. προφυλαξτε τον τουλαχιστον.

 5. Δαναός avatar
  Δαναός 07/01/2012 18:02:58

  Ας μην κολλήσουμε στα ονόματα, εξ άλλου ενδεικτικά είναι. Αυτή η φιλοσοφία νομίζω όμως, πως θα πρέπει να ακολουθηθεί.

  • Απηυδισμένος avatar
   Απηυδισμένος @ Δαναός 07/01/2012 18:19:12

   Πες τα ρε Δαναέ, γιατί πήξαμε στην ανάλυση

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Απηυδισμένος 07/01/2012 18:28:11

    Και κάποιους άλλους τους πιάνει κρύος ιδρώτας!

    • juliet avatar
     juliet @ Δαναός 07/01/2012 19:00:01

     Δαναέ ,έχεις κάποιο συνταξιούχο κατά νού; χιχιχι

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ juliet 07/01/2012 19:15:56

      juliet, υπάρχει πλαφόν...μπορούν όλοι κάτω των 85...άρα, αμέσως αμέσως αποκλείεται της λίστας ο ίδιος...κρίμα, μόνο αυτό έχω να πω...

     • juliet avatar
      juliet @ ΕΥΑ 07/01/2012 19:35:44

      παλιά όταν θέλανε να παντρέψουνε μια κοπέλλα που είχε λίγο μεγαλώσει,παρακαλούσανε τον πρόεδρο στο χωριό να αφαιρέσει λίγα χρόνια ...τώρα λέω να παρακαλέσουμε να προσθέσει... λίγα ,αρκεί να πει το ναι. Αλλοστε εκτός από τους νόμους..... υπάρχουν και οι νομολογίες.

     • juliet avatar
      juliet @ ΕΥΑ 07/01/2012 19:42:45

      Το πλαφόν καταργήθηκε ......ελεύθερη αγορά έχουμε .Θα κατεβάσουμε και τις γριές από το ΚΑΠΗ με πλακάτ.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ ΕΥΑ 07/01/2012 19:54:02

      Πάσο όλοι οι συνταξιούχοι! Μητσοτάκης!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Δαναός 07/01/2012 19:56:04

      Kάτω ...όχι πάνω.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Δαναός 07/01/2012 18:27:49

   Νομιζω παλι πως οι υποψηφιοι πρεπει να εχουν και ονομα και ήθος και διαδρομή, με 2 λογια να ξερουμε σε τί Θεό πιστευουν (αν οχι όλοι μας τουλαχιστον αρκετοί)
   ...ως εκ τουτου δεν βρισκω καλη την ιδεα για επιλογη ανωνυμων εκπροσωπων κοινωνικων ομαδων (ακομα και όταν προκειται για ηρωικές κοινωνικες ομαδες οπως οι πολυτεκνοι και οι συνταξιουχοι ..εκει που φτασαμε..)

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 07/01/2012 18:09:23

  Φίλε Δαναέ,μακάρι να επιβεβαιωθεί το πνεύμα του κειμένου του κυρίου Ροδινού.Διαβάζουμε πολλά,ακούμε περισσότερα.Συνεχώς παρελαύνουν ονόματα επί ονομάτων.Κρατώ μικρό καλάθι σε όσα ακούω ή διαβάζω.Ελπίζω ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να τολμήσει ΓΕΝΝΑΙΟΤΑΤΑ,βγάζοντας ΜΠΡΟΣΤΑ και πολλούς ανθρώπους νέους,άφθαρτους και αδοκίμαστους.

 7. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 07/01/2012 18:17:05

  Καλά, εσύ μόνο κρητικά καταλαβαίνεις και ειδικά ντορικά που τα ξέρεις απ΄έξω.

  • irida avatar
   irida @ Αυτόνομος 07/01/2012 18:20:39

   Όλα τα ξέρεις, βρε! Να μπεις στο επικρατείας να σώσεις και τη χώρα!! Τ αξίζεις!!
   Εμπαθής πάντως δεν είμαι, όπως αρκετοί δω μέσα, με τη Ντόρα εννοώ..

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ irida 07/01/2012 18:55:28

    Σπεύδω να καταθέσω την ειλικρινή μου εμπάθεια προς τη Θεοδώρα, με την ελπίδα να εκληφθεί αυτή η τόσο κοινή ανθρώπινη αδυναμία ως πάθος με βαθύτερες ψυχοσωματικές προεκτάσεις.

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Τιγράνης 07/01/2012 19:01:57

     Πιπέρι!!!

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δαναός 07/01/2012 19:08:29

      Πιπέρι σ' εμένα τον δύστυχο; Εδώ ταιριάζει το άλλος @*# κι άλλος πληρώνει...

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/01/2012 18:17:34

  Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρέπει να παραχωρεί την ευκαιρία στις ανερχόμενες κοινωνικές δυναμικές και τάσεις να συμμετάσχουν στην πολιτική και να την μπολιάσουν με το νέο.
  Δεν είναι για να τιμάμε κανέναν ό,τι κι αν έχει προσφέρει, όποιος και να είναι.
  Κάποιες δε γνωστές προσωπικότητες το εκλαμβάνουν ως δωράκι. Δεν έχουν ουδεμία εποικοδομητική συνεισφορά.

  • Theo avatar
   Theo @ Μανιάτης 07/01/2012 18:30:00

   εξαιρετικο σχολιο!!!

 9. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 07/01/2012 18:25:22

  Σύμφωνοι, ακόμα καλύτερα αν βρεθούν στην κυβέρνηση κάποια από τα πρόσωπα αυτά. Ένας τουλάχιστον από αυτούς που ανέφερες επιβάλλεται να είναι.
  Βέβαια κάθε πράγμα στον καιρό του. Προηγείται το ψηφόδελτιο Επικρατείας

  • chrisss avatar
   chrisss @ Κλεόστρατος 07/01/2012 18:46:12

   Λογικά θα ναι ο Νανόπουλος, αλλά ακούγεται εδώ και πολύ καιρό..

   • Κλεόστρατος avatar
    Κλεόστρατος @ chrisss 07/01/2012 19:17:29

    Ίσως και ο Δημήτρης Νανόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει.
    Προσωπικά όμως θεωρώ ανεξήγητο το ότι καμία κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από τον Βασίλη Μαρκεζίνη να προσφέρει τις ικανότητες και το κύρος του.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Κλεόστρατος 07/01/2012 21:22:09

     Kαι άλλο κύρος? φτάνει το κύρος του Παπαδήμου που μας ξελάσπωσε...

     Το ψηφοδέλτιο επικρατείας πρέπει να καταργηθεί..Ειδικά αν τεθούν πλέον οι βάσεις για πραγματική δημοκρατία..Όποιος θέλει να προσφέρει γνώσεις, να κατεβαίνει υποψήφιος, να εκλέγεται και να υπηρετεί χωρίς μισθό...
     Ο Νανόπουλος είναι φοβερός επιστήμονας, αλλά και ο Γκάλης είναι κορυφαίος μπασκετμπολίστας...τι πάει να πεί αυτό?...σε μια δημοκρατία δεν θα έπρεπε να προτείνεται κανείς διορισμένος, όποιο και αν είναι το προσωπικό ή επαγγελματικό του κύρος...όχι αλλους διορισμούς...

     • Κλεόστρατος avatar
      Κλεόστρατος @ Φακ Κωστας 07/01/2012 22:26:40

      Σε ενοχλεί βλέπω το κύρος, μήπως σε ενοχλούν και οι ικανότητες;
      Δεν χρειάζεται να είναι εκλεγμένοι όλοι οι υπουργοί μιας κυβέρνησης, σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Τώρα αν επιμένεις στο να έχουν ψηφιστεί όλα τα μέλη της κυβέρνησης ας κάνουμε υπουργό τον Ανατολάκη (συμπαθής μου είναι, δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο) ή κάποιον ηθοποιό

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Κλεόστρατος 08/01/2012 00:38:07

      O Ανατολάκης μπορεί να εκλέχθηκε γιατί είναι ολυμπιακός, αλλά ως εκλεγμένο τον προτιμώ από οποιονδήποτε διορισμένο...όλες οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία...Ο Νανόπουλος και ο Γκάλης έχουν αδιαμφισβήτητη (μετρήσιμη) αξία...Ο Μαρκεζίνης ή ο Παπαδήμος και οποιοσδήποτε άλλος βαφτίζεται απο εσένα, ή και πολλούς άλλους ακόμα, εγκυρός γιατί δεν "κατεβαίνει" σε εκλογική διαδικασία?...αν εκλεγεί τότε πάω πάσο...

      Αν εσύ μπορείς να διορίσεις τους άριστους, σε τι χρησιμεύει η δημοκρατία?...Η εκλογή δίνει νομιμοποίηση...χίλιες φορές τον αλλά εκλεγμένο ΓΑΠ παρά τον όποιο Παπαδήμο...

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 08/01/2012 01:47:26

      Η ποιότητα των βουλευτών μας είναι ανάλογη της ποιότητας του λαού...δεν φταίει η δημοκρατία αλλά η ποιότητα...Εδώ έρχεται η παιδεία που πρέπει να διορθώσει τα κακά που επισημαίνεις...

      Το υγιές, το ορθό, το έγκυρο, το ποιοτικό πρέπει να αποκτά μαζικότητα και τελικά να επικρατεί και εκλογικά, διαφορετικά καπηλεύεται από την Αριστερά της "ποιότητας και της διορισμένης αξίας" και οδηγεί στα σημερινά χάλια...

     • EVANGELOS avatar
      EVANGELOS @ Φακ Κωστας 09/01/2012 00:29:00

      εκπληκτικό σχόλιο ... προφανώς μερικοί αναπολούν την εποχή που ο "βασιλέας διορίζει και τον κυπουρό του εαν το επιθυμεί" ...

  • Y. avatar
   Y. @ Κλεόστρατος 07/01/2012 20:00:57

   Τον Τσάκα?

 10. Geros avatar
  Geros 07/01/2012 18:47:38

  Αν εξαιρέσω τον Νανόπουλο και τον Μαρκεζίνη η λίστα σας μου μοιάζει πολύ φτωχή.
  Οι δυο κυριες που αναφέρατε δεν έχουν κατά την γνώμη μου το κύρος για να προσδώσουν αίγλη στο ψηφοδέλτιο επικρατειας , το να σηκώσεις ένα σημαιάκι που γράφει Macedonia is Greek είναι καλό αλλά αυτό από μονο του δεν αρκεί .
  Ο Γράψας γιατί ? Για να εκπληρωθεί η προφητεία του Παϊσιου? (για αυτούς που δεν το ξέρουν όταν ο εν λόγο αξιωματικός ήταν νέος είχε επισκεφτεί τον γέροντα και αυτός του είπε ότι θα ηγείται του Ελληνικού στρατού όταν θα πάρουμε την Κωσταντινούπολη).
  Τα υπόλοιπα για ανέργους , συνταξιούχους (να προτείνω εμένα?) και πολύτεκνες (να προτείνω την γυναίκα μου?) , για λαϊκή κατανάλωση καλά είναι αλλά στερούνται πραγματικού νοήματος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Geros 07/01/2012 20:16:48

   Επειδή για να εκπληρωθεί η προφητεία του Γέροντος πρέπει πρώτα να γίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα σε όλο τον πλανήτη και εν τέλει να πάρουμε την Πόλη χωρίς να χυθεί ελληνικό αίμα, δεν αρκεί να μπει ο Γράψας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Πρέπει πρώτα να κάνει ο Ύψιστος μεγάλη επέμβαση στην ιστορία για να μας γλιτώσει από αυτό που πάνε να μας στήσουν. Τον πλανήτη-φυλακή! Ξυπνήστε πρώτα λοιπόν και μετά ασχοληθείτε με λεπτομέρειες από τις προφητείες των Αγίων που θα γίνουν μέχρι κεραίας. Μόνο εμπάθεια βγαίνει με τέτοια σχόλια...

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Geros 08/01/2012 01:38:34

   Το να φάς ξύλο όμως επειδή διδάσκεις ελληνικά εμένα μου αρκεί και με το παραπάνω.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Geros 08/01/2012 01:45:48

   Αυτό που λές για τον γέροντα Παίσιο είναι ανακρίβεια. Να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά. Ο Παίσιος δεν είπε ποτέ αυτό που λες

   • Geros avatar
    Geros @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 10:41:44

    Κατά την γνώμη μου το είπε , φυσικά δεν ήμουν μπροστά αλλά οι άνθρωποι που το διέρρεαν σαν φήμη δεν ήταν τυχαίοι , για αυτό άλλωστε και διαδόθηκε τόσο πολύ η ιστορία. Άσε που και ο ίδιος ο Γράψας διατηρούσε την φήμη με το να μην το διαψεύδει ανοιχτά από την στιγμή που έπαψε να είναι μια ιστορία που την λέγανε αγιορείτες μοναχοι σε προσκυνητές αλλα πέρασε στον ημερήσιο τύπο και γράφτηκαν άρθρα (Αρχιμανδρίτης Μουλατσιώτης). Όταν ο Γράψας αποστρατεύτηκε βγήκαν όλοι και είπαν ότι ήταν απλά μια φήμη φυσικά.
    Ένας ακόμα λόγος που πιστεύω ότι το είπε είναι ότι ο γέροντας αρεσκότανε να λέει ιστορίες για την επανακατάληψη της Κωσταντινούπολης , στον έναν έλεγε "θα διοικείς στρατό εκεί" , στον άλλον "θα την ξαναχτίσεις" , στον τρίτο "θα ηγηθείς της προέλασης" . Ήθελε να ανεβάσει το ηθικό του κόσμου και από όσο ξέρω ούτε ο ίδιος έπαιρνε όλα αυτά που έλεγε τόσο τις μετρητοίς όσο τα παίρνει ο κόσμος που τα διαβάζει τώρα. Αυτός προσωπικά ζούσε με το όνειρο της μεγάλης Ελλάδας και ήθελε να το περνάει και στους άλλους , μετά πήραν τις νουθεσίες του που βασίζονταν στην υπερβολή αλλα πολλές φορες και στο χιούμορ και τις έκαναν προφητείες.

  • occultist avatar
   occultist @ Geros 08/01/2012 16:08:41

   Geros είπε:
   ""Ο Γράψας γιατί ? ""
   Γιατί είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ικανός στρατιωτικός με αρ@@@@@ια, και οχι καρεκλοκένταυρος δημόσιος υπάλληλος.

   • Geros avatar
    Geros @ occultist 08/01/2012 18:32:36

    Είναι απόλυτα θεμιτό το κριτήριο του καθενός από εμάς για το ποιος αξίζει να μπει στο ψηφοδέλτιο της επικρατείας να είναι διαφορετικό , αλλα ότι για κάποιους θα έπαιζε ρολο και η ανατομία δεν το είχα φανταστεί. Προτείνω στην είσοδο της βουλής να βάλουμε μια ζυγαριά να τους ... ζυγίζουμε από κάτω και μονο αυτοί με .... πολύ βάρος να έχουν δικαίωμα ψήφου.
    Φίλε occultist θέλεις να σου φτιάξω μια λίστα με βουλευτές που τα τελευταία 30 χρονια ταιριάζανε στην περιγραφή που έδωσες και τελικά η παρουσία τους στην βουλή ήταν ένα μεγάλο μηδέν?
    Μήπως ένας από τους πολλούς λόγους για τα δεινά μας είναι το ότι ψηφίζουμε με τέτοια απλοϊκά κριτήρια?

 11. Malraux avatar
  Malraux 07/01/2012 18:58:49

  Εξ όσων γνωρίζω ο κύριος Νανόπουλος είναι άθεος. Συμβαδίζει η συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, ενός κόμματος συντηρητικού; Για να μήν θυμηθούμε τη γελοία υποφηφιότητα Τζανετάκου για την Περιφέρεια Αττικής, υμνητού του Σημίτη, υβριστού της ΝΔ αλλά κυρίως της Εκκλησίας και την απάντηση του "κορυφαίου" στελέχους, γραμματέως τότε της Νέας Δημοκρατίας Μειμαράκη, που όταν του επισημάνθηκαν τα ανωτέρω, έδωσε την ανεπανάληπτη απάντηση, ότι οι ανωτέρω θέσεις του δέν ήταν σε γνώση του κόμματος! Και κάτι άλλο: Δέν σημαίνει ότι όποιος έχει καταξιωθεί επαγγελματικά μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος. Η απομάκρυνση από τις σταθερές ιδεολογικές αρχές ενός κόμματος αργά ή γρήγορα θα το περιθωριοποιήσει. Τα πρόσωπα από μόνα τους δέν λένε απολύτως τίποτα... Καμιά ιστορική προσωπικότητα δέν έδρασε ανεξάρτητα από την εποχή της. Να μας πεί λοιπόν η ΝΔ πώς θα κυβερνήσει, υπεύθυνα, νηφάλια όπως ταιριάζει στην ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής, τα δέ πρόσωπα που θα υπηρετήσουν την ανωτέρω πολιτική έπονται.

  • εγκάθετος avatar
   εγκάθετος @ Malraux 09/01/2012 13:28:01

   Μουτζαχεντίν Χ.Ο. είσαι;

 12. factorx avatar
  factorx 07/01/2012 19:03:40

  Προφανώς ενοχλούνται μερικοί που ο Ροδινός δεν αναφέρει πολιτικά πρόσωπα, ούτε γνωστούς

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ factorx 07/01/2012 19:07:55

   Δεν ενοχλούνται απλά Φάκτορα, κρύος ιδρώτας τους πιάνει που έγραψα και πιο πάνω!

 13. juliet avatar
  juliet 07/01/2012 19:04:57

  +10000000000.......Χαρά Νικοπούλου, Βασίλης Μαρκεζίνης.

  • Pelargos o Stylisios avatar
   Pelargos o Stylisios @ juliet 07/01/2012 19:34:50

   Θα δεχθεί η Νικοπούλου θέση σε κόμμα που ψηφίζει την παράδοση της χώρας με τη δανειακή της υποτέλειας;
   Έχει δηλώσει ευθαρσώς την άποψη της για τα ζητήματα αυτά νομίζω.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Pelargos o Stylisios 07/01/2012 20:19:13

    Μεγάλε βιάζεσαι απλά να επιβεβαιωθεί η απαισιοδοξία σου ή έχεις το προφητικό χάρισμα; Κάτσε να τα δούμε αυτά που λες και μετά κάνεις κριτική. Και εγώ μαζί σου θα είμαι τότε.

    • Pelargos o Stylisios avatar
     Pelargos o Stylisios @ Γεώργιος Τ. 08/01/2012 13:05:16

     Διάβασε πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας.
     Τα λένε όλοι, δεν τα λέω εγώ.
     Αν θέλεις τα στοιχεία της συναίνεσης άσε ένα μέηλ να σου τα δώσω με το ν και με το σ.
     Γιατί αν τα βάλω εδώ θα στεναχωρέσω πολλούς

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Pelargos o Stylisios 08/01/2012 23:06:09

      Στεναχώρησέ μας.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ TopGunZ 08/01/2012 23:12:14

      Πελαργέ δώσ' του να καταλάβει του βιτσιόζου του Τοπ! Ρίχ΄τα...

 14. Android avatar
  Android 07/01/2012 19:09:47

  Ναι ενοχλούνται γιατί προφανώς όσοι διαβάζουν το πόρταλ σας είναι όλοι επαγγελματίες πολιτικοί και έχουν άμεσο συμφέρον από το ποιους θα βάλει ο πρόεδρος στο επικρατείας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Android 07/01/2012 19:33:19

   Γράφει ''μερικοί''..επίσης μπορεί να ενοχληθούν κάποιοι που έχουν άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από κάποια πρόσωπα...Εγώ π.χ που δεν ανήκω σε κάποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες μου αρκεί να υπάρξουν άνθρωποι που θα ''φέρουν'' την Ελλάδα στους Έλληνες...που θα δουλέψουν με ήθος και προσήλωση σε βασικούς στόχους (πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς κλπ)...

   • juliet avatar
    juliet @ ΕΥΑ 07/01/2012 20:25:09

    Και όχι μόνο,υπάρχουν και κάποιοι που ενοχλούνται από την ανανέωση ,την θεωρούν αύξηση ψήφων προς τη Ν.Δ και τους πονάει.

   • Android avatar
    Android @ ΕΥΑ 07/01/2012 20:57:26

    Ποια Ελλάδα να φέρουν στους Έλληνες; Εσείς σε άλλη χώρα ζείτε; Που τα έχετε δει αυτά να συμβαίνουν; Το επικρατείας μια ζωή ήταν κατάλυση της δημοκρατίας και της θέλησης του λαού για να κυβερνιόμαστε από τεχνοκράτες και "προοδευτικούς"!

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Android 07/01/2012 21:37:15

     Γιατί εσύ κατάλαβες ότι σ' εμάς αρέσουν οι τεχνοκράτες και οι ''προοδευτικούληδες''; κάθε άλλο...και νομίζω ότι και η ανάρτηση δεν αναφέρεται σε σύνολο τεχνοκρατών και προοδευτικών..και πάντως ευελπιστούμε..

     • Android avatar
      Android @ ΕΥΑ 07/01/2012 22:30:58

      Συγνώμη αλλά δεν είπα τι πιστεύετε εσείς αλλά τι πιστεύω εγώ ότι συμβαίνει ολα τα χρόνια με το επικρατείας. Και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τώρα. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά, μου θυμίζουν λίγο συνασπισμό της αριστεράς και της προόδου, έλεος...

 15. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/01/2012 19:34:02

  Μακάρι να αξιοποιηθούν, και ειδικά ο Σερ. Πάντως καλό κι άγιο το Επικρατείας, από τη φύση του βρίθει συμβολισμών, το πνεύμα της αλλαγής και της ανανέωσης όμως δεν θα προκύψει μόνον από τις συνήθως ανώδυνες επιλογές του Επικρατείας αλλά, κυρίως, από τους λοιπούς... σταυροφόρους. Κι εκεί επιβάλλεται να γίνουν ρήξεις με τζάκια, γόνους, απογόνους, βαρονίσκους και τα τοιαύτα. Το Επικρατείας δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στα επώνυμα κατακάθια που συνωστίζονται για να κερδίσουν εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Είθε λοιπόν ο αέρας της αλλαγής που φέρνει το Επικρατείας να σαρώσει ανανεωτικά ολόκληρη τη ΝΔ, και να αποτυπωθεί αυτό στους ανθρώπους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Επιχείρηση σκούπα, αυτό ζητάει κόσμος...

 16. dimitris avatar
  dimitris 07/01/2012 19:37:06

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΟΔΙΝΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ
  ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΒΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ dimitris 07/01/2012 22:11:07

   Πρέπει νὰ γίνει πρόταση στὸν Παπαθεμελῆ, εἶναι στοιχειῶδες. Ὡς προσωπικότητα.


   (ΥΓ: Ἐν τῷ μεταξὺ ἔτσι καὶ χαλᾶμε τόσο σάλιο γιὰ νὰ ξαναδοῦμε τοὺς ἴδιους καὶ τοὺς ἴδιους, θὰ κάνουμε ἀντίσκηνα ἀγανακτισμένων στὸ Babis Vovos.)

   • Agriemenos avatar
    Agriemenos @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2012 05:29:28

    Ο Παπαθεμελής δεν έχει (ακόμη) δικό του κόμμα, με το οποίο κατεβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση? Αλλά, αγαπητοί τι το θέλατε και μου τον θυμίσατε? Αυθόρμητα μου ήρθε στο νού το τραγουδάκι του Λαζόπουλου για αυτόν τον... γίγαντα της πολιτικής (τότε με το υποχρεωτικό κλείσιμο των... πολιτιστικών κέντρων στις 12 το βράδυ): "Παπαθεμελή, Παπαθέμεληηηηηη απόψε το κορμί μου ένας ναύτης αμελείιιιιιιιιιιιιιιιι" Χε,χε,χε,χε!

    • occultist avatar
     occultist @ Agriemenos 08/01/2012 16:19:31

     @Agriemenos
     Και ο Αβραμόπουλος είχε - αν θυμάσαι- δικό του κόμμα και μάλιστα υπερφίαλα, αρνήθηκε σύμπραξη με τον Κ.Κ , αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι σήμερα αντιπρόεδρας (το α στην θέση του ο, σωστό) στην Ν.Δ.

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ occultist 08/01/2012 20:21:09

      Σοβαρὸς πολιτικὸς ἀντίλογος τὸ τραγουδάκι τοῦ Λαζόπουλου. Ἅμα λειτουργεῖ ἔτσι ὁ πολιτικὸς διάλογος στὴν Ἑλλάδα, καλὰ κάνει (!) ὁ Σαμαρᾶς ποὺ δὲ μᾶς λέει τὰ ὀνόματα τῶν ὑπουργῶν του...

    • Civil-Eng. avatar
     Civil-Eng. @ Agriemenos 10/01/2012 13:58:48

     O Παπαθεμελής είχε σοβαρό πολιτικό λόγο, αν και ανήκε στο Πασοκ. Αντίθετα ο κόσμος υποστήριξε τότε και τώρα τη χαζοκουλτούρα του Λαζόπουλου. Αυτή την ίδια που ευθύνεται για το "λεφτά υπάρχουν"

 17. Y. avatar
  Y. 07/01/2012 19:43:31

  Μια πρόταση επίκαιρη νε το άρθρο, στο Σαμαρά
  Το επόμενο διάστημα και πριν της εκλογές, να κατέβει ο Σαμαράς στο Σίνταγμα σε κάποια συγκέντρωση των αγανακτισμένων, και να πει....”...εμείς, η ΝΔ, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε έναν από εσάς, που είσαστε ένας από εμάς, σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η απόφαση για το ποός/ποιά είναι δική σας, και φροντίστε να είναι αδιάβλητη”

  • Android avatar
   Android @ Y. 07/01/2012 20:04:53

   Ναι και θα αποφασιστεί αμεσοδημοκρατικά! Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε...

   • Y. avatar
    Y. @ Android 07/01/2012 20:30:14

    Υπέρβαση μεγάλε.....υπέρβαση!

    • Android avatar
     Android @ Y. 07/01/2012 20:51:55

     ποιος θα τον βγάλει; Η "πάνω" πλατεία ή η "κάτω" πλατεία; Ποια υπέρβαση;

     • Y. avatar
      Y. @ Android 07/01/2012 21:31:59

      Η ενοποίηση της πάνω πλατείας, στη κάτω, για τον υγιή κοινό σκοπό
      Για την υπέρβαση, που να σου εξηγώ...άστο

     • Android avatar
      Android @ Y. 07/01/2012 22:27:24

      Κακό χαρακτηριστικό να θεωρείτε ότι είστε υπεράνω και πιο έξυπνος του συνομιλητή σας. Με το "ποια υπέρβαση" εννοούσα "τι μας λες τώρα, υπέρβαση με αμεσοδημοκρατία ρε φίλε"

     • Y. avatar
      Y. @ Android 07/01/2012 23:15:21

      Αν επεξηγούσες αρχικά τι εννοούσες, δε θα χρειαζόταν η απάντηση μετά και θα γλειτώναμε ένα κομμάτι από το φορμάτ της ανάρτησης. Τώρα που επεξηγείς, γιατί όχι με μια όποια εκλογή, που έχει κάποια μορφή αμεσοδημοκρατίας. Ακόμη-ακόμη με κλήρωση που γράφτηκε πιο κάτω
      Για να τελείωνουμε, αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζονται με κλασικές πολιτικές. Θέλει ριζοσπαστική πολιτική και ενέργειες. Στο πολιτικό προσωπικό, στη διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στο πως αντιμετωπίζουμε τις συμμαχίες και συμμετοχές μας. Μια τέτοια πρόταση, είναι ριζοσπαστική και σημειολογεί υπέρβαση

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Y. 07/01/2012 22:08:28

   Ρὲ παιδιὰ τί εἶναι αὐτὰ τὰ δειγματοληπτικά, ὅπως "ἕναν ἀγανακτισμένο"; Εἶναι αὐτὸ ὑπεύθυνη ἐπιλογὴ βουλευτῶν; Ἀπὸ τὸ κακὸ νὰ πᾶμε στὸ χειρότερο; Ἅμα εἶναι ἔτσι νὰ τοὺς βγάλουμε μὲ κλήρωση, εἶναι καὶ πιὸ ἀμεσοδημοκρατικό.

   • Y. avatar
    Y. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/01/2012 22:16:22

    Να...μια βελτιωμένη πρρόταση

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Y. 07/01/2012 23:12:09

     Ἄρρρργκκκ

 18. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/01/2012 19:46:42

  Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα,μην αναλώνεστε σε αυτό.Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει,είναι ο τρόπος που ψηφίζουμε.Ολοι,αριστεροί και δεξιοί.Να μπουν στη βουλή επιστήμονες,άνθρωποι ικανοί και αναγνωρίσιμοι στον τομέα τους.Και αν είναι και αηδιασμένοι με την τωρινή πολιτική σκηνή,ακόμα καλύτερα.Δείτε που φτάσαμε με τα μοντέλα,τους ηθοποιούς,τους τραγουδιστές και τους επαγγελματίες πολιτικούς των φοιτητικών παρατάξεων.Δεν θα ξεχάσω σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου έμεινε εκτός βουλής ο ιατροδικαστής κύριος Τσούγκας.Αναρωτήθηκα τι ψήφισαν οι άλλοι;Μα να μείνει εκτός μια τέτοια προσωπικότητα που έχει διάθεση να προσφέρει στα κοινά;Και ποιος βγήκε;Και η απάντηση ήρθε με τα αποτελέσματα.Εκλέξαμε τους γνωστούς της ΤV και κάποιες ωραίες παρουσίες

  • Y. avatar
   Y. @ Ιωάννης33 07/01/2012 20:34:10

   Είναι στην αυτοδιοίκηση, άριστος, αλλά αρκετά μεγάλος πιά. Νέο αίμα θέλει η Ελλάδα...νεαράτζα

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Y. 07/01/2012 22:07:00

    Εννοούσα παλαιώτερη εκλογική αναμέτρηση.Μετά ο άνθρωπος κατάλαβε με τι είχε να κάνει και δεν ξανασχολήθηκε.Τότε η ψήφος μας ήταν πραγματικά χαμένη ψήφος

  • occultist avatar
   occultist @ Ιωάννης33 08/01/2012 16:24:03

   Ιωάννης33 είπε:
   ''Να μπουν στη βουλή επιστήμονες,άνθρωποι ικανοί και αναγνωρίσιμοι στον τομέα τους.''
   Σαν τον κ. Παπαδήμο, να υποθέσω???????

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ occultist 08/01/2012 23:07:53

    Το "ικανοί" είναι η λέξη κλειδί στο ερώτημά σου.

 19. ΑΖ avatar
  ΑΖ 07/01/2012 20:08:16

  Θα μπορουσε να κυκλοφορησει ενας καταλογος και να ψηφιζουν τα μελη των κομματων. Δημοκρατικη διαδικασια.

  ΑΖ

 20. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 20:39:36

  παρατηρω πολλες διαφωνιες για την καταρτηση του ψηφοδελτιου. για να βοηθησω την κατασταση θυσιαζομαι. ειμαι νεος συνταξιουχος χωρις συνταξη πρωην αυτοδημιουργητος επιχειρηματιας επιστημονας στο ψαροντουφεκο εχω ψαρεψει την αγονη γραμμη και γνωριζω μια μαμα με τεσσερα παιδια. ακολουθει βιογραφικο.

  • factorx avatar
   factorx @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 20:49:43

   στείλτο

   • Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
    Δημήτρης Σκαμπαρδώνης @ factorx 07/01/2012 20:57:11

    το βλεπεις

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 21:21:22

     ρελάνς

  • m.s avatar
   m.s @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 21:06:20

   χαχαχαχα αυτό με τα τέσσερα παιδιά ... κάτι μου λέει εκτός απο ψαροντούφεκο εκεί στην άγονη γραμμή είχε βρεί κι άλλες γόνιμες ενασχολήσεις...
   πάντως εγώ σε ψηφίζω αδερφέ!!!!!

   • Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
    Δημήτρης Σκαμπαρδώνης @ m.s 07/01/2012 21:34:07

    ειμεθα πτωχοι πλην τιμιοι συνταξιουχοι πλεον,αλλα παντα ακμαιοι στας επαλξεις.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 21:28:29

   Αν θυμάμαι καλά τον τόπο διαμονής σου Δημήτρη...δε θα φτουρήσει η Αγγελικούλα η Γκερέκου...και οι ωραίες έχουν χρέη...

   • Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
    Δημήτρης Σκαμπαρδώνης @ ΕΥΑ 07/01/2012 21:48:38

    ληξιαρχος εισθε αγαπητη ΕΥΑ?

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 07/01/2012 22:01:24

     αχαχαχα! να θυμάστε τις δηλώσεις σας αγαπητέ Δημήτρη! Καλή Χρονιά! (και πάντα επιτυχίες )

     • Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
      Δημήτρης Σκαμπαρδώνης @ ΕΥΑ 07/01/2012 22:15:16

      ευχαριστω και ανταποδιδω.

 21. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 07/01/2012 20:41:22

  Στις πρώτες δέκα θέσεις θα πρέπει να είναι οι δέκα έλληνες επιχειρηματίας που έχουν τις περισσότερες εξαγωγές, παράγουν στην Ελλάδα μόνον, και δεν πουλάνε στο ελληνικό δημόσιο. Και ο Νανόπουλος, και ο Μαρκεζίνης, και η Νικολοπούλου, και ο Γράψας, και ο Λαζαρίδης να είναι στην κυβέρνηση: Παιδείας, Εξωτερικών, Πολιτισμού, Άμυνας, Οικονομίας. Έχει δεσμευθεί πως δεν θα έχει βουλευτές στα Υπουργεία και στα Υπουργεία έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους: να παράγουν πολιτικές ουσίας και με στέρεες ρίζες.

  • Y. avatar
   Y. @ B.K.Σ. 07/01/2012 21:39:54

   Για τους δέκα έλληνες επιχειρηματίας προτείνω
   1. Κόκκαλης
   2. Μπόμπολας
   3. Σαλιαρέλης
   4. Μάκαρος
   5. Κοσκωτάς
   6. Δασκαλόπουλος
   7. Μπατατούδης
   8. Γούμενος
   9. Μπουρμπούλια (διπλή ιδιότητα με αυτή του δικαστού)
   10. Μεζούρας (ομοίως)

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Y. 07/01/2012 22:19:40

    Υ άσε τις εξυπνάδες

    Έγραψα:
    δέκα έλληνες επιχειρηματίας που έχουν τις περισσότερες εξαγωγές, παράγουν στην Ελλάδα μόνον, και δεν πουλάνε στο ελληνικό δημόσιο.

    Τουτέστιν οι δέκα καλύτεροι Έλληνες, γιατί έλληνας σημαίνει προκοπή!

    • Y. avatar
     Y. @ Β.Κ.Σ. 07/01/2012 23:23:50

     Σε έπιασα, αλλά πήρα πάσα για να το φαιδρύνουμε και λίγο.Τα τελείως σοβαρά, από Δευτέρα

   • m.s avatar
    m.s @ Y. 07/01/2012 22:58:35

    Με τον ΓΑΠ τερματοφύλακα έφτιαξες την dream team Κορυδαλλού!!!!

    • kostas avatar
     kostas @ m.s 07/01/2012 23:11:59

     Τέλειο!!!!

   • τάσος avatar
    τάσος @ Y. 08/01/2012 02:14:23

    ανήκω στην ομάδα ύψιλον.

    • Y. avatar
     Y. @ τάσος 08/01/2012 17:32:30

     Στο βαθμό που η επιλογή σου σχετίζεται με το νικ μου,τιμή μου...
     (..αν όχι, μήπως μπέρδεψες το Υ , με το Ε?)

 22. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/01/2012 20:45:48

  Υπάρχει στην λίστα Λάκων;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Μανιάτης 07/01/2012 21:30:05

   Αιντε να ειναι και ενας Λακων.
   Αρκει να μην εχει η φαβα Λακον!

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Δικερως 07/01/2012 21:34:13

    Συγγνωμην,Λακκον ηθελα να πω.
    Χαιρετω Υπουργε!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Δικερως 07/01/2012 23:25:33

     Δώσε ονόματα...!

 23. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/01/2012 22:05:36

  Ὠσαννά! Ὠσαννά! Ἀμὴν καὶ πότε!

  α) Αὐτὰ ἐξυπακούονται, εἶναι ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄνευ, καὶ εὐτυχῶς ποὺ τὰ ἀκοῦμε. Ὅσοι στηθήκαμε στὶς οὐρές, ἅμα δοῦμε Ἐπικρατείας μὲ ἀνακυκλωμένους πολιτικοὺς πρὸς ἐπιβράβευση, κομματικοὺς νεολαίους καὶ πρώην ὑπουργοὺς θὰ κάνουμε ὁμαδικὸ χαρακίρι, δὲν τίθεται θέμα. Θὰ ἦταν θεμελιώδης ἀναίρεση τῶν συμβολικῶν καὶ οὐσιαστικῶν προϋποθέσεων τῶν ἐλπίδων μας. Πρέπει τὸ Ψηφοδέλτιο Ἐπικρατείας νὰ εἶναι ἐμβληματικό, δὲν τίθεται θέμα.

  Τὰ ὀνόματα ἀποτελοῦν προτάσεις τοῦ ΚΡ ἢ ρεπορτάζ;;;


  β) Καὶ ἡ Νικοπούλου καὶ ὁ Γράψας καὶ ὁ Μαρκεζίνης καὶ ἄλλες ὅμοιες προτάσεις εἶναι ἐξαίρετες ἐπιλογὲς γιὰ τὸ Ἐπικρατείας. Πολίτες ποὺ παράγουν πολιτικὴ καὶ ὄχι ἐπαγγελματίες πολιτικοί, ἄνθρωποι ποὺ ἔχτισαν ἕνα ὄνομα στὸν κοινωνικὸ στίβο ἀπὸ τὸν μόχθο τους καὶ τὰ δείγματα γραφῆς τους, καὶ ὁ καθένας τους ἔχει ἀπολύτως συγκεκριμένο στῖγμα.Ὅμως, τώρα τὰ "ἕνας συνταξιοῦχος" "ἕνας ἄνεργος" καὶ "μιὰ πολύτεκνη μάνα" εἶναι ἀστεῖα πράγματα. Ἅμα θέλετε τὴν πείρα τῶν προβλημάτων μιᾶς πολύτεκνης μάνας, πάρτε την γιὰ σύμβουλο ἐπὶ τῶν σχετικῶν θεμάτων ἢ ἐπικεφαλῆς τῆς ἀντίστοιχης ὑπηρεσίας, ὄχι βέβαια γιὰ βουλευτὴ Ἐπικρατείας ποὺ εἶναι ἄλλο πράγμα. Ἐκτὸς ἂν ἀντικαθιστοῦμε τὴν ἀχρηστία τῶν ἀνακυκλωμένων πολιτικῶν μὲ γλυκεροὺς συναισθηματισμοὺς τύπου "ἕναν ἄνεργο νέο καὶ ἕναν ψαρὰ στὸ Αἰγαῖο¨, ποὺ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ἀκυρώνουν τὴν χρησιμότητα καὶ τὴν οὐσία τοῦ ψηφοδελτίου Ἐπικρατείας, ἀλλὰ ἀπὸ ἄλλη ἀφετηρία. Ἡ δὲ πολιτικὴ εἶναι τίγκα στοὺς ἄνεργους νέους, δὲν χρειάζονται κι ἄλλοι, ἁπλῶς τοὺς λέμε "ἀνεπάγγελτους" ἢ τολμᾶμε ἐνίοτε νὰ τοὺς ποῦμε καὶ "ἐπιστήμονες", ἀφοῦ μπορεῖ νά'βγαλαν καμιὰ-δυὸ σχολές: ἔχουν ἰδιότητα, ὄχι ὅμως ἐπάγγελμα. Ἔλεος. Ἅμα μᾶς πλασάρετε γιὰ "νέο αἷμα" ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ἀνεπάγγελτους, θὰ ἔρθω στὴ Συγγροῦ μὲ ὁπλισμένες νερόμπομπες.

  γ) Ναί, ἀνθρώπους ποὺ ἔχουν διαπρέψει, ἀλλὰ καὶ ἐκεῖ ὑπάρχουν προϋποθέσεις- ἠ καλύτερα, σωστὲς καὶ λανθασμένες "χρήσεις" κάποιων συστρατεύσεων. Παράδειγμα ὁ Νανόπουλος. Λαμπρὸς ἐπιστήμων στὸ τομέα του, ἀπ' ὅτι ἀκούγεται. Ὄχι ὅμως "ζῶον πολιτικόν", ὁ δημόσιος λόγος του δὲν προδίδει κάτι τέτοιο, σὲ ἀντίθεση μὲ τὸν Μαρκεζίνη ἢ τὴν Νικοπούλου ἢ τὸν Γράψας κλπ. Ἐπίσης, πολλὲς ἀπὸ τὶς ὑποκειμενικὲς* ἀπόψεις του ἔρχονται σὲ καίρια ἀντίθεση μὲ τὴν "καρδιὰ" τῆς συντηρητικῆς παράταξης, ἡ ὁποία ἔχει μείνει δεκαετίες τώρα χωρὶς ἐκπροσώπηση, χωρὶς κόμμα νὰ ἀγωνίζεται γι' αὐτήν. Ἕναν τέτοιον ἄνθρωπο, ἂν συστρατεύεται, τὸν ἀξιοποιεῖς μὲ τὸν καλύτερο τρόπο: τὸν κάνεις Ὑφυπουργὸ Ἔρευνας ἠ ἐπὶ κεφαλῆς ἀντίστοιχων ὀργανισμῶν μὲ διευρυμένες δυνατότητες πρωτοβουλιῶν ἢ ἢ ἤ. Τὸ Ἐπικρατείας, ὅταν -ἀμἠν!- δὲ δίδεται σὲ πολιτικὰ ρετάλια ἢ σὲ ἀπόφοιτους νεολαιῶν, ἔχει ἄλλες λειτουργίες καὶ ἄλλους συμβολισμούς. Ἐν τῷ μεταξύ, πολλοὶ σχολιαστὲς πυροβολοῦμε στὰ τυφλά. Εἶναι ὁ Χ πανεπιστημιακός; Κάν'τον Ὑπουργὸ Παιδείας (ἔχεις κιμά; φτιάξε παστίτσιο). Τώρα τί σχέση ἔχει ἡ δόμηση ἑλληνοκεντρικῆς καὶ σοβαρῆς πρωτοβάθμιας καὶ δευτεροβάθμιας ἐκπαίδευσης (αὐτὰ ΠΡΟΕΧΟΥΝ, ἡ τριτοβάθμια ἕπεται) μὲ τὸ ἀκαδημαϊκῶς διαπρέπειν σὲ ἄσχετους κλάδους, ὁ Θεὸς καὶ ἡ ψυχή τους. Ὅλα τὰ παραπάνω δὲν τὰ γράφω σχετικὰ μὲ τὸ μεμονωμένο ὄνομα τοῦ Νανόπουλου, ἀλλὰ σὲ μιὰ προσπάθεια νὰ συλλαβίσουμε τὰ νέα, σωστὰ κριτήρια γιὰ τὸ Ἐπικρατείας- δηλαδή, τὰ γράφω γενικῶς, γιὰ ὅλες τὶς παρόμοιες περιπτώσεις.


  *ὅταν ὁ ἄλλος κατανοεῖ τὴν ἀνατολικὴ χριστιανοσύνη μὲ ὅρους ἀμερικανῶν τηλε-εὐαγγελιστῶν καὶ καταλήγει Dawkinsίσκος, καὶ τίθεται θέμα εἰσόδου του στὴν Βουλὴ ἐλέῳ συντηρητικῆς παρατάξεως, τὸ "ὑποκειμενικὲς ἀπόψεις" συνιστᾶ εὐφημισμό.

  δ) Μᾶλλον εἶναι τὸ τελευταῖο πράγμα ποὺ θὰ πῶ, ἀφοῦ μετὰ θὰ μὲ λυντσάρετε ὅλοι μαζί: φυσικὰ πρέπει νὰ γίνει πρόταση στὸν δάσκαλο τοῦ Γένους Χρῆστο Γιανναρᾶ, ὁ ὁποῖος κατὰ πᾶσα πιθανότητα θὰ τὴν ἀρνηθεῖ ἐλλείψει παρόμοιων φιλοδοξιῶν*. (*Ὁ ΧΓ ἔχει γράψει κι ἔχει πεῖ ὅτι τὸ μόνο τέτοιο του ὅνειρο θὰ ἦταν ἡ διακονία τῶν ὑπηρεσιῶν σχετικὰ μὲ τὸν ἀπόδημο, οἰκουμενικὸ ἑλληνισμό: Ἰδοὺ ἡ Ρόδος.) Στὸν ἄνθρωπο γιὰ τὸν ὁποῖο κάποτε εἶχε πεῖ ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς "ἕναν τέτοιον ἄνθρωπο θὰ ἤθελα νὰ δῶ στὴν ΠτΔ" Αὐτὸ θὰ εἶναι ἐμβληματικὴ κίνηση οὐσιαστικῆς ἀποταγῆς τῆς κομματικῆς λογικῆς, διότι ὁ ΧΓ ἔχει ἀσκήσει -σφοδρὴ μὲν "ἐξ οἰκείων" δὲ- κριτική, σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν ἀπόλυτα θεμιτὴ μὰ παράλληλα συμφεροντολικὴ ἐπιλογὴ προσώπου "γιὰ ἄνοιγμα σὲ ἄλλους χώρους" ἡ ὁποία δὲ δείχνει ἀποταγὴ τῆς κομματικῆς λογικῆς ἀλλὰ μπλεντεροιδῆ πολυσυλλεκτικότητα. Ἐκτὸς ἂν ἀναφερόμαστε π.χ. σὲ ἐθνοκεντρικὸ ἀριστερό, ὁπότε πάλι δὲν εἶναι ἄνοιγμα σὲ ἄλλους χώρους γιατὶ ἡ ἀριστερὰ τοὺς ἔχει "καθαρίσει" ὅλους. Ἐλπίζω αὐτὸ τὸ "πρόσωπο εὐρύτερου ἀνοίγματος" νὰ μὴν ἐπιλεγεῖ γιὰ νὰ ἀποδειχθεῖ πόσο ἀνοιχτόμυαλη εἶναι ἡ δεξιά, γιατί βαρέθηκε νὰ μᾶς τὸ δείχνει καὶ μὲ τὸν Τζαννετάκο, καὶ μὲ τὴν Ρεπούση καὶ τὸν σωματοφύλακά της τὴν Γιαννάκου, καὶ μὲ τὶς ψιμυθιωμένες ***** τοῦ κάποτε ἑπτανήσιου βουλευτῆ Γεωργιάδη γιὰ τὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας. ἅμα εἶναι ἔτσι τὸ ἀνοιχτὸ μυαλό, θέλω τὸ δικό μου ἑρμητικὰ κλειστό!!

  ε) Ἄλλες προσωπικότητες ἐπείγει νὰ ἀξιοποιηθοῦν, ὄχι ὅμως στὸ Ἐπικρατείας. Δὲν νοεῖται π.χ. ὁ θεοείκελος μὰ ὄχι τόσο γνωστὸς Θεόδωρος Ζιάκας νὰ εἶναι ὑπάλληλος στὸ ΓΛτΚ καὶ ὄχι σὲ ἐπιτελικὴ θέση σχεδιασμοῦ τοῦ αὐριανοῦ Ἑλληνισμοῦ. Ἔχουμε τοὺς πολυτίμους μαργαρίτας καὶ τοὺς χρησιμοποιοῦμε γιὰ μεσημεριανὸ κολατσιό, ἵλεως.

  στ) Ἄλλος κίνδυνος εἶναι οἱ ἀβαρίες: νὰ ἀρχίσουμε γιὰ Νικοπούλου, Μαρκεζίνη, Γράψα καὶ ἄλλους dream teamers καὶ νὰ καταλήξουμε μὲ 10 πολιτικοὺς καὶ μία Νικοπούλου. Ὄχι μισὲς δουλειές, μιὰ τέτοια κίνηση ἢ πρέπει νὰ γίνει ὁλόκληρη ἢ ἄσ'το καλύτερα. Καὶ διάφοροι πικραμένοι ἂς μείνουν μὲ τοὺς ἐκβιασμούληδες καὶ τὰ παζαράκια ποὺ ἐπιχειροῦν: ἁπλῶς δὲν ἔχουν πάρει χαμπάρι ΤΙΠΟΤΑ.

  ζ) Λαζαρίδης ἐννοεῖται.Γιὰ μένα Χρ.Λ. δὲν εἶναι ἁπλῶς ὁ σύμβουλος τοῦ προέδρου, ἀλλὰ ἕνας στοχαστὴς μὲ ἱστορία, παρουσία καὶ στίγμα: δὲν μπαίνει ὡς σύμβουλος στὸ Ἐπικρατείας, μπαίνει ὠς προσωπικότητα. Τὴν πρώτη τοποθέτηση στὴ Βουλὴ θὰ τὴν γράψουμε σὲ DVD καὶ θὰ τὴν ξαναβλέπουμε μὲ φίλους τὰ βράδια μὲ ποπκόρν- δὲν τὸ συζητῶ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/01/2012 23:28:51

   (στεκομαι εκει που διαφωνώ και αδικώ το πολυ καλο σχόλιο .. αλλά..)
   γινεται ενας 'δάσκαλος τοῦ Γένους' οπως γραφεις να ειναι ταυτοχρονα και θαυμαστης του Κεμάλ ..; για ποιο Γένος μιλάμε;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ rally monkey 07/01/2012 23:36:20

    Μα είναι αξιοθαύμαστος για το τι έκανε για την πατρίδα.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ rally monkey 07/01/2012 23:49:48

    @rally monkey, γιὰ νὰ μὴν ἐπιβαρύνουμε τὴν ἀνάρτηση, γιὰααααα στεῖλε μου στὸ μέηλ, στὸ "neametapolitefsi -παπὶ σμικρὸν- τζημέηλ δὸτ κὸμ" ἕνα -ἕνα!- κείμενο ὅπου ὁ ΧΓ εἶναι "θαυμαστὴς τοῦ Κεμάλ"... Ἅμα βρεῖς, κερδίζεις τὰ "Ἅπαντα τὰ εὑρεθέντα ἀσκητικὰ Ἀστυάνακτος τοῦ Καυσοκαλυβίτου" σὲ δερματόδετο τόμο μὲ πρόλογο τοῦ ἡγουμένου Ἐφραίμ καὶ πολιτικὴ ἀνάλυση τοῦ κ. Ἰωάννη Λούλη.

    Καὶ γιὰ νὰ μὴν ἀρχίσουν ἀπὸ ἄλλους τὰ νταβουτόγλεια ὄργανα τῆς ἑκουσίου παρερμηνείας, θυμίζω ὅτι ὁ Βασίλειος Μαρκεζίνης -ποὺ ἔγραψε ὁλόκληρο βιβλίο ἀντι-"Στρατηγικὸ Βάθος"- μιλᾶ γιὰ τὸ πόσο "θαυμάζει" τὸν Νταβούτογλου. Αὐτὸ δὲν ἀναιρεῖ τὴν ἀντιπαλότητά του πρὸς αὐτόν.


    ἀλλὰ αὐτά, στὰ μέηλ.

   • Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
    Αλέξανδρος Αρβανιτάκης @ rally monkey 07/01/2012 23:56:23

    Ο Χρήστος Γιανναράς δεν είναι επουδενί θαυμαστής του Κεμάλ. Έγραψε απλώς δύο κείμενα που, ας πούμε, εκθείαζαν το Νταβούτογλου, ως προς το όραμα, με πολιτική και ιδεολογική-πνευματική ουσία, που προτείνει για τους Τούρκους. Γύρω από αυτό έχει γίνει πολύ σκληρή κριτική στο Γιανναρά, συχνά άδικη, η οποία συνήθως ξεχνάει ότι αποτελεί έναν, αν όχι τον, κορυφαίο διανοητή της εποχής μας και από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Σχεδίου Ανάν και όλων των εθνομηδενιστικών προσπαθειών.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 08/01/2012 00:32:01

     το αλλο κειμενο μου διαφευγει..υπήρξα θαυμαστης του λόγου του..νομιζω όμως πως στα τελευταια σταδια της πορειας του κατι χάθηκε...

     Και να μην ξεχναμε ότι δεν υπαρχει ικανος αριθμός δειγματων που να επιβεβαιώνει μία θεωρηση (πχ Δασκαλος του Γένους)..αρκει όμως ΕΝΑ δείγμα για να την διαψεύσει.

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ rally monkey 08/01/2012 00:44:39

      Ἒ ἄντε, τὸ περιμένω τὸ ΕΝΑ δεῖγμα μου στὸ μέηλ μου. Παράπεσε; Τώρα δένω τὸν Τόμο.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2012 01:33:37

      οπως είδες δεν υπαρχει λόγος να παιδεύεσαι με τη βιβλιοδεσία...μου τα στελνεις οταν τα βγαλεις σε kindle

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 08/01/2012 14:10:28

     @Αλέξανδρος Αρβανιτάκης
     δεν καταλαβαινετε εσυ και αυτος ο πως τον λενε ο Καυσοκαλυβιτης με τις δασειες και τις περισπωμενες οτι μας κουραζετε με τον Γιανναρα?
     εσυ ησουν, αν δεν κανω λαθος, ο προεδρος της νεολαιας του Παπαθεμελη?
     νομιζω οτι εισαι και στη Συγγρου!
     αλλοιμονο μας!!!!

     • occultist avatar
      occultist @ Κωσταντινος Π. 08/01/2012 17:26:42

      Κυριες και κύριοι, την βοήθειά σας παρακαλώ. Εγώ που την σήμερον ημέρα παρακαλώ να βρεθεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ Πούτνιν αντί του ΓΑΠ ή του Παπαδήμου, ενας ΕΛΛΗΝΑΣ Κεμάλ αντί του Παπούλια, ενας ΕΛΛΗΝΑΣ Νταβούτογλου αντί του Δρούτσα, έχω θέση στην Ν.Δ του Σαμαρά???? (Φυσικά ΔΕΝ διεκδικώ θέση στο Επικρατίας).

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ occultist 08/01/2012 20:25:37

      @occultist
      Τά'πες ὅλα.

      Φτάσαμε νὰ μᾶς φτύνουνε οἱ πιὸ ξεφτιλισμένοι λαοὶ (δὲ λέω γιὰ Ρωσία) καὶ νὰ νομίζουμε ὅτι βρέχει.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ occultist 10/01/2012 00:20:17

      ..μα δεν αντιπαραβάλλει τον Δρουτσα και τον ΓΑΠ φιλε occultist, για τον Κοραή μιλαει και για τον Βενιζέλο (και δεν νομιζω οτι ειναι για τον Βαγγέλη).
      Εκτος απο ψυχαναλυση θα χρειστουμε και οφθαλμίατρο?

    • Ηρώ avatar
     Ηρώ @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 12/01/2012 16:24:13

     Μπράβο... να αρχίσουμε να θαυμάζουμε και τους πρώην δυνάστες μας...
     Κάπως έτσι θα αρχίσει και ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων.
     Άλλο το διπλωματικό παιχνίδι και άλλο το γίγνεσθαι σε τόπο και χρόνο.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 08/01/2012 00:21:12

    @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης
    ο δερματοδετος τομος ευπρόδεσκτος αλλα δεν θελω να σε επιβαρυνω με τα ταχυδρομικα..επετρεψέ μου λοιπον να επιβαρύνω την αναρτηση..

    αντιγραφω απο την Καθημερινή 27/11/2011
    Ο Κεμάλ ήταν ο τούρκος Κοραής, χωρίς τη μειονεξία του ξιπασμένου επαρχιώτη, ήταν ο τούρκος Βενιζέλος, χωρίς την υποταγή σε ό, τι έμοιαζε ιστορική νομοτέλεια. Χρειαζόταν τη Δύση για να γίνει καλύτερος Τούρκος, όχι γιατί του γυάλιζε να τον λογαριάζουν «Ευρωπαίο». Είχε περηφάνια ο Κεμάλ για την καταγωγή του και για την ιστορία του λαού του, δεν έστησε αερογέφυρα πάνω από εικοσιπέντε αιώνες για να φτάσει σε αρχαίους προγόνους που θαύμαζαν οι Ευρωπαίοι, κατασυκοφαντώντας το ιστορικό ενδιάμεσο που ενοχλούσε τους Ευρωπαίους.

    h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_27/11/2011_1296941

    (btw η αντιπαραβολή με τον Β. Μαρκεζίνη τι εξυπηρετει ακριβως ?)

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ rally monkey 08/01/2012 01:29:39

     (ἀφοῦ δὲ μοῦ τό'στειλες σὲ μέηλ, ἀναγκάζομαι νὰ ἀπαντήσω ἐδῶ, ἐπιβαρύνοντας:) Ὡραιότατα, ἀληθεύουν οἱ παραπάνω διαπιστώσεις τοῦ ΧΓ, ἱστορικὲς ἀποτιμήσεις τοῦ ἀντιπάλου Κεμάλ, ἢ δὲν ἀληθεύουν; Στηρίζουν οἱ διαπιστώσεις "θαυμασμὸ"πρὸς τὸν Κεμάλ, ὁ ὁποῖος κωλύει κάποιον νὰ προσφέρει στὸ Γένος, διότι αὐτομάτως ἀνήκει σὲ... ἕτερον γένος; Νὰ μιλᾶμε σοβαρά, γιὰ νὰ διασώζεται ὁ ἀλληλοσεβασμός.

     Ὅμως, "θαυμασμὸς πρὸς τὸν Κεμὰλ" στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ὑπάρχει: νὰ ἀνατρέξεις στὸν Θάνο Βερέμη καὶ στὸν Μιχάλη Τρεμόπουλο, ὄχι στὸν ΧΓ τοῦ ὄχι στὸ σχέδιο Ἀνὰν καὶ τῆς μάχης ἐνάντα στὸ βιβλίο τῆς ΣΤ' Δημοτικοῦ.


     Ξαναλέω αὐτὸ ποὺ εἶχα γράψει ἐκτενῶς παλαιότερα: ἡ διαστρέβλωση τῶν λόγων τοῦ ΧΓ ἐπειδὴ δὲν ἔχει στήσει πανὼ "σαμαρικοὶ ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος" δὲν τιμᾶ κανέναν- πόσῳ μᾶλλον ὅταν ὁ ΧΓ ἔχει συμβάλλει ΠΟΛΥ στὴν ἐκλογὴ Σαμαρᾶ, καὶ ἐμμέσως καὶ ἄμεσα- "ἡ ρεαλίστρια κι ὁ ἐθνικιστὴς" κλπ.

     Ἂς μείνουμε στὸ θέμα τοῦ ψηφοδελτίου Ἐπικρατείας, γιὰ τ'ἄλλα μέηλ.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2012 02:32:06

      το κειμενο μπορουν να το διαβασουν όλοι και να κρίνουν,
      το αποσπασμα που παραθέτω πιο πανω είναι χαρακτηριστικό
      Αν μετα και απο αυτό εξακολουθούμε να συζηταμε (πολυ συγκεκριμένα και μην πλατιάζεις) για το Άν δηλώνει ή όχι 'θαυμασμό προς τον Κεμάλ' τότε .. με συγχωρεις χρειαζόμαστε ομαδική ψυχανάλυση (επέτρεψε μου να απέχω) ..ουδέν σχόλιον.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ rally monkey 08/01/2012 23:15:50

      Και? Που το μεμπτό? Ήταν ή δεν ήταν ο Κεμάλ για το λαό του ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς? Εμείς φυσικά και θέλουμε να φτύνουμε στον τάφο του. Ακριβώς επειδή ήταν αποτελεσματικότατος εναντίον μας!!! Άλλο να παραδεχόμαστε τις αρετές του αντιπάλου κι άλλο να στήνουμε λοκώ (βλέπε Μπουτάρ-Πασά).

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ TopGunZ 10/01/2012 00:13:10

      εσυ (αν υποθεσουμε πως διαβασες το αποσπασμα..) καταλαβες οτι απλά 'παραδέχεται' τις αρετες του αντιπάλλου.. ΟΚ

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ rally monkey 11/01/2012 02:46:25

      Πάντως να του κάνουμε άγαλμα σίγουρα δε λέει!

    • Νέστωρ avatar
     Νέστωρ @ rally monkey 08/01/2012 01:50:15

     Αν αυτό σου μοιάζει για θαυμασμός στον Κεμάλ, τότε η μομφή στους Έλληνες πολιτικάντηδες πώς θα ήταν;

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ rally monkey 08/01/2012 02:05:54

     rally monkey, νομίζω ότι δεν είναι τόσο εύστοχο να προσάπτουμε στον Γιανναρά "θαυμασμό" στον Κεμάλ. Άλλωστε όσοι συμφωνούν στη δυναμική του φαινομένου του νεο-οθωμανισμού (συνειδητοποίηση της δυναμικής ασφαλώς σημαίνει όχι θαυμασμός αλλά ενδελεχής ανάλυση και διασάφηση όλων των πτυχών του φαινομένου με στόχο την αντιμετώπισή του), το κάνουν επί τη βάσει της διαφοροποίησής του από το κεμαλικό ιδεολόγημα. Κατά την εκτίμησή μου (πιθανόν εσφαλμένη) ο Γιανναράς στρέφει την προσοχή του στο δίδυμο Νταβούτογλου-Ερντογάν επειδή αμφότεροι στοχεύουν στην αποδόμηση του κεμαλισμού προκρίνοντας έναντι του κεμαλικού έθνους-κράτους μια ισλαμική αυτοκρατορία. Εκτιμάται δηλαδή εδώ το γεγονός ότι οι Τούρκοι αποπειρώνται να πετάξουν το αποδεδειγμένα μειονεκτικό προσωπείο που τους φόρεσε ο Κεμάλ προσπαθώντας να βρουν/ανακτήσουν την ιστορική τους αυθεντικότητα, και αντιδιαστέλλεται αυτό - και εδώ είναι η ουσία - από την εγχώρια μεταπρατική εμπειρία που ανήγαγε τη μειονεξία σε εθνικό πρότυπο, το οποίο μοιραία γελοιοποιείται τόσο στο εσωτερικό (με τις εφιαλτικές κρατικές δομές) όσο και στο εξωτερικό (με την αδυναμία να "κομίσει ετερότητα" που λέει κι ο δάσκαλος, να πείσει ότι δεν αποτελεί καχεκτικό κακέκτυπο, άντε και μια αρχαιολάγνα χιτωνοφόρο καρικατούρα στην καλύτερη). Σε κάθε περίπτωση πάντως ο καημός του Γιανναρά, είτε μιλάει για τον Κεμάλ είτε για τον Νταβούτογλου είτε για τον Πούτιν, είναι η κατάντια του τόπου μας και το αν υπάρχουν ακόμα περιθώρια να ξεφύγουμε από το τέλμα. Και τόσο ο ελληνοκεντρικός στόχος των αναλύσεών του όσο και η αριστοτεχνική του μέθοδος να προσεγγίζει τα πράγματα (έχει βέβαια στη φαρέτρα του μια γλώσσα που την σμιλεύει φιλότεχνα και συστηματικά χρόνια τώρα - και αυτή με τη σειρά της τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα) δεν νομίζω ότι δύνανται να αμφισβητηθούν.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Τιγράνης 08/01/2012 02:48:21

      Απαντησα στον Αστυάναξ ήδη,-
      δεν επιχειρώ συνολική κριτική.. αυτο που γράφω ειναι ότι ο 'θαυμασμος στον Κεμάλ' είναι έκδηλος,
      Μπορει καποιος να πει πως ειναι απο καημό, ή ότι άλλο, ειλικρινα δεν υπεισέρχομαι, αρκεί η διαπίστωση.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Τιγράνης 08/01/2012 03:15:44

      ..και κατι ακομα Τιγράνη,
      στην εμπολεμη κυριολεκτικα κατασταση που ζουμε στην Ελλάδα σημερα, το να χρησιμοποιεις τον Κεμάλ σαν role model για να καυτηριάσεις τις γνωστές παθογένειες της νεο-Ελληνικής κουλτούρας (αυτο που υποτιθεται ότι κανει στο αρθρο του),
      καποιοι μπορει να το χαρακτηρισουν επιεικώς 'ακομψο', στην πραγματικοτητα όμως εναι και προκλητικό και προσβλητικό.

     • stanley@gr avatar
      stanley@gr @ rally monkey 08/01/2012 13:13:08

      συμφωνω απολυτως rally monkey!!
      ελεος με τον υπερτιμημενο Γιανναρα!
      ελεος και με τους αυτοκλητους "ιπποτες" του!
      μας κουρασε και μας κουρασαν!
      ακου ο Γιανναρας στο Επικρατειας της ΝΔ!!!
      το αλλο με τον Παπαθεμελη το ξερετε?

      αξιοι της μοιρας μας...

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ rally monkey 08/01/2012 13:36:08

      Φίλε rally monkey, καταλαβαίνω τι λες, δεν το συμμερίζομαι αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το αντιλαμβάνομαι κιόλας - η δεύτερη αυτή κριτική σου μάλιστα θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ουσιαστική. Ειρήσθω εν παρόδω ότι προσωπικά δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε αξιοποίησή του στη ΝΔ, ούτε στο Επικρατείας ούτε αλλού. Το πρόταγμα της ανανέωσης δεν επιδέχεται εκπτώσεις.

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Τιγράνης 08/01/2012 20:47:30

      Ἡ συζήτηση (τὴν ὁποία κακῶς ἄνοιξα, πραγματικὰ βλακωδῶς) εἶναι ἄνευ ἀντικειμένου, ὁ Γιανναρᾶς δὲν θὰ δεχόταν ποτὲ -νομίζω- μιὰ τέτοια θέση. Ποτὲ τῶν ποτῶν, γιὰ λόγους προφανεῖς σὲ ὅσους διαβάζουν τὶς ἐπιφυλλίδες σὲ φάσμα πολλῶν χρόνων.


      (Ἄραγε, ὁ Ἐλύτης ἢ ὁ Χατζιδάκις θὰ δέχονταν ποτὲ νὰ γίνουν βουλευτές; Ἀσχέτως κόμματος- ἂς ὑποθέσουμε ἕνα ὀνειρικό. ἰδανικὸ κόμμα. Νομίζω δὲ θὰ δέχονταν. Μὲ τίποτα.)

      Πέρα ἀπ' αὐτά, Τιγράνη πολὺ μ' ἀρέσουν αὐτὰ ποὺ λὲς πιὸ πάνω- διερωτῶμαι μάλιστα ἂν σὲ ἤξερα στὴν πραγματικὴ ζωή, πρὸ μεταναστεύσεως.

      Γιὰ τὴν Τουρκία, νομίζω τὸ ζήτημα εἶναι ἁπλό: ἡ σημερινὴ Τουρκία κάνει μιὰ ὑπερφιλόδοξη πολιτικὴ -καὶ μέχρι σήμερα τὸ πετυχαίνει- μὲ ἄξονα καὶ μοχλὸ τὴν ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΤΗΤΑ, ὄχι προσπαθώντας νὰ πείσει τὰ μεγάλα δυτικὰ παιδιὰ ὅτι εἶναι καὶ αὐτὴ ἕνα καλὸ δυτικὸ παιδί. Παράλληλα, στὴν Ἑλλάδα ὅποιος μιλᾶ γιὰ πολιτισμικὴ διαφορὰ θεωρεῖται ἐκτὸς πολιτικῆς, ὅτι μιλᾶ γιὰ πράγματα ἄσχετα μὲ τὴν πραγματικὴ πολιτική, ἡ ὁποία δῆθεν συνοψίζεται στὶς δραχμικὲς περιπέτειες τῆς ντομάτας καὶ τοῦ σέλινου (ἄποψη βασικὰ μαρξιστική, ἀκόμα καὶ ὅταν φιλελεύθερη, καθὼς "ἡ οἰκονομία καὶ ἡ παραγωγὴ εἶναι τὸ βασικὸ- τὰ λοιπὰ εἶναι ἁπλῶς ἐποικοδόμημα". Ἂν τὰ παραπάνω μὲ καθιστοῦν θαυμαστὴ τοῦ Κεμὰλ ἢ τοῦ Μεχμὲτ ἢ τοῦ Γιουσούφ, "εἴμαστε ὅλοι Κεμαλιστές").

      Πόσοι Ἐπικρατείας βγαίνουν συνήθως, 7; Ἐγὼ πάντως μὲ Λαζαρίδη καὶ 6 μὴ-πολιτικὰ-στελέχη ἀλλὰ προσωπικότητες μὲ εὐρύτερα (καὶ εὐρύτερο) πολιτικὸ λόγο, συμβατοὺς μὲ τὴν "καρδιὰ" τῆς παράταξης, εἶμαι παραπάνω ἀπὸ εὐχαριστημένος. (Μὴ μᾶς πουλήσουν ὅμως τίποτα καθηγητὲς τῆς κακιᾶς ὤρας μὲ τὸ πρόσχημα ὅτι ὡς πανεπιστημιακοὶ εἶναι αὐτομάτως "πνευματικοὶ ἄνθρωποι" ἢ "προσωπικότητες"...)

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2012 23:01:17

      Αν με ήξερες λέει, μέχρι και στο... Μέγαρον έχω έρθει :)

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/01/2012 18:17:05

      Ἄ, δηλαδὴ θὰ πήρατε καὶ τὸ κέρασμα μὲ τὸ λουκουμάκι. Ὢχ ὤχ;;;

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/01/2012 19:29:15

      Με πολίτικο άρωμα μάλιστα... χάρμα! Μια τόσο δα μπουκίτσα σύμμειξη και προβολή φαναριώτικων, αθωνικών και πλακιώτικων αχναριών, με λίγη αλκοολούχα θέληση δε, ίσως και μέθεξη...

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/01/2012 02:27:47

      Τιγράνη ἔχω ὑποψίες γιὰ τὸ ποιός εἶσαι, ἀλλὰ στεῖλε μου μὲ κάποιον τρόπο (ΦΒ, μέηλ) τὴν ἀπάντηση γιατί θὰ σκάσω. Δὲν γίνεται νὰ ἔχω τρατάρει συναντινιουζαῖο καὶ νὰ μὴν ξέρω μετὰ βεβαιότητος ποιός εἶναι. Ἀπαράδεκτον!

      Δόξα τῷ Θεῷ, ἀξιώθηκα νὰ μοιραστῶ πολίτικα λουκούμια καὶ ἀνατολικοκρητικὴ ρακὴ (ἢ κυπριακὴ ζιβανία) μὲ ἀρκετοὺς εὐφραδεῖς φίλους. Ἄρα τὸ μυστήριο διευρύνεται. Στεῖλε, χάνομαι!

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Τιγράνης 10/01/2012 00:09:05

      @Aστυάναξ
      αν προσεξες το αρχικο μου σχολιο η συζητηση δεν εγινε για το αν καποιος αξιζει να μπει ή οχι στο Επικρατειας της ΝΔ...
      αλλα για το αν μπορουμε να αποκαλουμε 'Δασκαλους του Γένους' δηλωμένους θαυμαστές του Κεμάλ που θεωρουν ότι οι Ελληνες 'εστησαν αερογεφυρα' για να φτασουν στους αρχαιους προγονους τους ...
      Ξεχασε για 1'' ο'τι αφορμη ηταν ο κ. ΧΓ και σκεψου αν τα παραπανω ταιριάζουν σε Δασκαλο του Γενους ...χαθηκε τελειως το μετρο΄;

     • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
      Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ rally monkey 10/01/2012 02:20:47

      Ἐντάξει νὰ σοκάρεται κανεὶς ἀπὸ τὴν διαπίστωση ὅτι ὁ Κεμὰλ ἦταν σημαντικὸς γιὰ τὴν Τουρκία, ἀπὸ τὴν διαπίστωση ὅτι ἦταν ἡγέτης μὲ ὅραμα γιὰ τὴ χώρα του, τὸ ὁποῖο ἔφερε ἐπιτυχῶς εἰς πέρας (...κάτι σὰν τὸν ΚΚ Β' ἕνα πρᾶμα- χοχοχοχοχοχο).

      Ἀλλὰ ἅμα ἔχεις θέμα καὶ μὲ τὴν "ἀερογέφυρα", ποὺ εἶναι στοιχειώδης διάγνωση τῆς χρόνιας ἄρνησής μας νὰ δεχθοῦμε τὴν ὑπέροχη ίλιαδορωμέηκη ταυτότητά μας καὶ τῆς προθυμίας μας νὰ δεχθοῦμε τὴν χλαμυδάτη χάρτινη ταυτότητα ποὺ μᾶς φόρεσαν οἱ Βαυαροί, (μὲ κωμικὲς συμπεριφορές: τὸ βοσκοχωριὸ Ἀθήνα τὸ κάναμε Πρωτεύουσα, νὰ μᾶς θυμίζει τὸν χρυσὸ αἰώνα, καὶ πάνω στὰ ραδίκια τῆς ἀνύπαρκτης πλέον Σάρτης χτίσαμε καινούργια, γιατί δὲν νοεῖται Greece χωρὶς Σπάρτη- τί θὰ λέγαν οἱ Ρhilhellenen;;;) εἶναι πολὺ δύσκολο νὰ κάνουμε συζήτηση, νὰ συνεννοηθοῦμε. Μιλᾶμε ἄλλη γλῶσσα.

      (Τὸ ἂν κάποιος δύναται νὰ ἀναγνωριστεῖ μελλοντικὰ ὡς ¨Δάσκαλος τοῦ Γένους" προφανῶς δὲν προσφέρεται γιὰ θέμα συζήτησης τῶν συγκαιρινῶν του- εἶναι ἐξ ἀντικειμένου ἄστοχο. Γιὰ μένα βέβαια, τό ὅτι ὁ ΧΓ εἶναι Δάσκαλος τοῦ Γένους εἶναι τελειωμένο ζήτημα, γιὰ ὅποιον προσπαθεῖ ἔστω νὰ δεῖ τὴν ¨ἀλληλουχία τῶν κρυφῶν νοημάτων¨ τῆς ἱστορίας, ποὺ θά'λεγε κι ὁ Ἐλύτης. Καὶ μάλιστα πραγματικὸς Δάσκαλος τοῦ Γένους, γιατί ἀποδώσαμε -ὧρες ὧρες with a little help from our friends- αὐτὸν τὸν τίτλο καὶ σὲ κάτι ἀπίθανους τύπους: Θ. Φαρμακίδης. Μὰ Φαρμακίδης; Ἔλεος! Κοραῆς νὰ τὸ καταπιῶ. Μὰ Φαρμακίδης;)

 24. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/01/2012 23:55:51

  Νὰ σημειωθεῖ καὶ τὸ ἑξῆς: τὸ στίγμα "νὰ ἐπιλεγοῦν προσωπικότητες" ἔρχεται σὲ εὐθεία ἀντίθεση/ἀντίφαση μὲ τὸ "νὰ ἐπιλεγοῦν ἰδιότητες", ὅπως ἕνας ἄνεργος, ἕνας νέος, μιὰ μάνα, ἕνας ἀγανακτισμένος, ἕνα ξενυχτισμένος, ἕνας νταβραντισμένος, μιὰ τσαχπίνα. Πρόκειται γιὰ προτάσεις εὐθέως ἀντίθετες, καὶ βέβαια ἡ δεύτερη εἶναι λάθος-λάθος-λάθος.

 25. alexis vassil avatar
  alexis vassil 08/01/2012 00:20:01

  Έλεος! όχι και ο Βασίλης Μαρκεζίνης!! Τόσα χρόνια στο Λονδίνο δεν ήθελε να ακούσει για Ελλάδα και τώρα που τον συνταξιοδοτήσανε μας ξαναθυμήθηκε;!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ alexis vassil 08/01/2012 01:01:44

   φανταζομαι θα σου το είχε εκμυστηρευτεί προσωπικά το ότι 'δεν ήθελε να ακουσει για Ελλάδα' ...

 26. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 08/01/2012 01:13:26

  κ. Ροδινέ

  Πολύ σωστά τα λές αλλά εγώ θα προσέθετα και ένα σημαντικότερο κριτήριο.

  Απαραίτητη προυπόθεση να είναι όλοι τους ΑΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατα Φαήλο

  Όσο κι άν ακούγεται τετριμένο και προφανές έχει ΟΥΣΙΑ.

  ¨οσο

 27. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 08/01/2012 01:13:31

  Αγαπητε Ροδινε, πραγματι παρεταξες μια νικηφορο DREAM TEAM ισως με μονη αλλαγη του Νανοπουλου με τον Σταυρο Λαλα που εξετισε ποινη 12 ετων για πολυτιμες υπηρεσιες προς την Ελλαδα (κατασκοπευοντας τις ΗΠΑ σε νευραλγικο ποστο της αμερικανικης πρεσβειας εδω) και προδοθεις (αθελα ταχαμου) απο τον περιγυρο της γνωστης αθλιας οικογενειας..

  Ευχομαι αυτη η λιστα να εγκριθει απο τον Αντωνη.... και μονο η εγκριση της θα ειναι μια νικη του.. οσο για τα ντοροειδη σουργελα που θα προτιμουσαν κατι πιο λαιτ και νεοταξικως πρεπον καλοι θα ηταν ισως κανενας Καφετζοπουλος, κανενας Μπουταρης, ο Καμινης, ο Μανος , φυσικα ο Τζανετακος (ο σφαλιαρωθεις υποψηφιος δημαρχος) ισως καποιος Βερεμης η ακομη καλυτερα ο Σωμεριτης θα ηταν οτι πρεπει , αλλα θα μου πεις ποιος ασχολειται πλεον με το τι κανει η εν πολλες αμαρτιας περιπεσουσα γηραια και συμπλεγματικη γυνη..

  • occultist avatar
   occultist @ Νικηφορος Φωκας 08/01/2012 17:31:38

   Νικηφορος Φωκας είπε
   ''''........με τον Σταυρο Λαλα που εξετισε ποινη 12 ετων για πολυτιμες υπηρεσιες προς την Ελλαδα (κατασκοπευοντας τις ΗΠΑ σε νευραλγικο ποστο της αμερικανικης πρεσβειας εδω) και προδοθεις (αθελα ταχαμου) απο τον περιγυρο της γνωστης αθλιας οικογενειας.. '''

   +10000000000

 28. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 08/01/2012 01:56:35

  Ο Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης και ο rally monkey έχουν δίκιο στην κριτική που κάνουν για τη δεύτερη κατηγορία-τη δειγματοληπτική :ένας νέος, ένας συνταξιούχος, μια πολύτεκνη.

 29. PANAGIS ATHANASIOS avatar
  PANAGIS ATHANASIOS 08/01/2012 10:27:32

  κ Ροδινέ

  Αν ήταν κάπως έτσι οι συμμετοχές στο Επικρατείας θα ξανα στήριζα τη ΝΔ!

  Αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι

  Η συγκυβέρνηση με τύπους σαν τον Πάγκαλο και τον Κουτρουμάνη μόνο φυορά θα φέρει στην παράταξη που αγαπήσαμε. όσο για την Πολύτεκνη μάνα αναζητήστε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ έστω και μια αναφορά στο Δημογραφικό και πείτε μου. Μόνη η αναφορά του Προέδρου στους πολύτεκνους ως προεκλογική δέσμευση και πέραν τούτου ουδέν!!!

  Για το ΦΕΚ αποκατάστασης παιδεραστών του Κουτρουμάνη θα πάρει θέση η ΝΔ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ PANAGIS ATHANASIOS 08/01/2012 23:25:19

   Πρώτον, σας παρακαλώ πια με αυτό το παραμύθι με τη συγκυβέρνηση.
   Δεύτερον, είναι μέσα στις θέσεις του Προέδρου η αποκατάσταση του δημογραφικού (ουσιαστικά το παραδέχεστε).
   Τρίτον, ήδη το μαζέψανε το ΦΕΚ.

 30. Μανώλης avatar
  Μανώλης 08/01/2012 10:49:45

  Αυτοί οι συμβολισμοί μας μαράνανε. Λές χριαζόμαστε και άλλους κηπουρούς . Οι βουλευτές πρέπει να αξίζουν τη θέση τους και να κρίνονται απο τον ελληνικό λαό τουλάχιστον κάθε 4 χρόνια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μανώλης 08/01/2012 23:26:31

   Τώρα μεταξύ μας...μας έσωσε αυτή η φοβερή κριτική των Ελλήνων...όταν μετά από όλα αυτά ακόμα προσπαθούμε να πείσουμε κάποιους για το Σαμαρά...

 31. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/01/2012 11:35:18

  Ανανέωση με Καλογιάννη, Τασούλα στα Γιάννενα; (μην προκύψει και ο Φούσας που έκανε αγωγή στον Ελληνικό λαό για "ηθική βλάβη" επειδή τον ψήφιζαν...)

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Τί να λέμε; 09/01/2012 15:04:09

   Ο Καλογιάννης κι ο Τασούλας σε ενόχλησαν;

 32. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/01/2012 11:35:19

  Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους τους φίλους που μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν την ανάρτηση. Και για τις παρατηρήσεις τους.
  Οταν αποφασίζεις να γράψεις ένα τέτοιο άρθρο, αντιμετωπίζεις εξ αρχής ορισμένα προβλήματα:
  Πρώτον: αναφέρεις ονόματα ή θέτεις μόνον κάποια κριτήρια επιλογής; Το δεύτερο είναι ο ασφαλής τρόπος να μή θίξεις κανέναν, γιατί όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα θεωρήσουν οτι πληρούν τα κριτήρια. Ομως, χωρίς ονόματα το άρθρο θα ήταν ...σκορδαλιά χωρίς σκόρδο!
  Δεύτερον, από τη στιγμή που αποφασίζεις να αναφέρεις ονόματα, προκύπτουν ένα σωρό προβλήματα! Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο να συμφωνήσουν όλοι! Και είναι λογικό αυτό! Στην Αθήνα κάποιος ψήφισε υπέρ του εξοστρακισμού του Αριστείδη επειδή ....βαρέθηκε να ακούει να αποκαλείται ...δίκαιος!
  Τρίτον, ποιός έδωσε τα ονόματα; Ξέρω οτι αρκετοί θα ήθελαν να ακούσουν οτι τα ονόματα μου τα αποκάλυψε ο Σαμαράς ή κάποιος σύμβουλός του! Πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.
  Τέταρτον, αναφέροντας τα ονόματα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να "καούν" κατά το κοινώς λεγόμενο. Οντως! Ομως, οι πλείστοι όσοι εξ αυτών αρθρώνουν δημόσιο λόγο, άρα είναι "μαθημένοι". Επι πλέον, ουδείς μπορεί να "κάψει" μια ισχυρή υποψηφιότητα. Με την ευκαιρία, ουδένα εκ των αναφερθέντων γνωρίζω προσωπικώς.
  Πέμπτον, γιατί επελέγησαν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι; Η απάντηση είναι απλή. Παρακολουθώ το δημόσιο λόγο τους, τη δράση τους, το παράδειγμά τους, την πορεία τους. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί κάτι καινούργιο έχουν να πούν στα δημόσια πράγματα της χώρας.

  Ομως, για αυτούς, όπως και για όλους που αναμειγνύονται με την πολιτική ισχύσει το διαχρονικό : "Αρχή ανδρα (και γυναίκα) δείκνυσι"!

  • Y. avatar
   Y. @ Κώστας Ροδινός 08/01/2012 17:39:52

   Γιατί αισθάνεσαι να απολογείσαι (..οι πρώτες δύο)? Πες αυτά που σκέφτεσε και πιστεύεις, και εφόσον είναι καθαρά και δεν έχουν από πίσω τους ουρά, νο πρόμπλεμ

 33. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/01/2012 12:52:48

  Η κατάρτιση των καταλόγων των υποψηφίων για το Επικρατείας, αλλά και των άλλων, πρέπει να εξυπηρετεί, βέβαια, τον εκλογικό στόχο. Πρώτιστα, όμως, πρέπει να καταδεικνύει την στρατηγική της ΝΔ για ολική ρήξη με τις νοοτροπίες του παρελθόντος. Πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την άρθρωση εθνικής ηγεμονικής πολιτικής, υλοποιήσιμης και αποτελεσματικής.
  Θεωρώ πως πειστικό προς εμάς τους Πολίτες κριτήριο επιλογής πρέπει να είναι η ικανότητα των υποψηφίων να παράγουν συγκεκριμένο έργο επί συγκεκριμένων θεμάτων. Δηλ. πρέπει να είναι γνώστες των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.
  Η χώρα μας δεν χρειάζεται πλέον παραγωγή πολιτικής με την μεντιακή έννοια, ούτε αγορευτές και ρήτορες χειροκροτητές επί κενών εδράνων, ενώπιων τηλεοπτικών καμερών.
  Χρειάζεται γνώστες και ειδήμονες συγκεκριμένων θεμάτων με ηθική αξία και προσωπική δέσμευση για συγκεκριμένο πρόγραμμα έργου.
  Αντί αγορεύσεων και μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων για το θεαθήναι και για την απόκρυψη της ικανότητας επί του συγκεκριμένου, η εποχή μας απαιτεί αντιρητορικές ομιλίες με περιεχόμενο συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα προγράμματα.

  Είναι σύνηθες, οι γνώστες των θεμάτων των επαγγελματικών μας χώρων να μειδιούμε ακούγοντας τους πολιτικούς να ομιλούν για τα ζητήματα του χώρου, αφού δεν πρόκειται παρά για αναμάσημα γενικολογιών.
  Οι προσωπικότητες μπορεί να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα εκτός βουλής και επί τω έργω.

 34. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 08/01/2012 13:55:57

  ΓΡΑΨΑΣ Στρατηγος κ ΡΟΔΙΝΕ απο που και ως που !!!!!!!!!για ρωτηστε ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ισως θα παρεται ποιο τεκμηριωμενη απαντηση μαλλον τον αδικειται τον Κυριο,δεν σοβαρευομαστε λιγακι.......

 35. occultist avatar
  occultist 08/01/2012 15:47:58

  sofia or8h είπε:
  "".....Ελληνες αγωνίζονται απο κάποιο μετερίζι και οι περισσότεροι δεν σκέφτονται καν,οτι πρεπει να περιμένουν κάποια εξαργυρωση όπως λες...""
  Η επιλογή της Νικοπούλου ΔΕΝ είναι εξαργύρωση των αγώνων της. Είναι πρόσκληση και πρόκληση για σκληρή δουλιά στην οποία μπορεί να ανταπελξέλθει. Είναι (οπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Πολύδωρας) αγκαρία και ποινή.

 36. factorx avatar
  factorx 08/01/2012 15:58:32

  "Εδώ παρατηρούμε μια συνεχή διαρροή επιτυχών πολιτών που για τον έναν ή άλλο λόγο δεν άντεξαν στην επιτυχία ή στην καθιέρωση. Το Κράτος τους κολακεύει με τη συμμετοχή τους στην άσκηση πολιτικών πράξεων. Τους χρίζει βουλευτές. Ένας πρώτος και εύκολος εκμαυλισμός τους. Τους εισάγει στη Βουλή κι ενώ είναι γνωστό πως η Βουλή έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί κέντρο λήψης αποφάσεων. Έχει καταλήξει σε κέντρο επικυρώσεως κυβερνητικών αποφάσεων. Είναι μια βιτρίνα-επίφαση μιας δήθεν Δημοκρατίας. Και ο 'επιτυχών' ευνουχίζεται σε μια παράσταση που έχει πάψει προ πολλού να σημαίνει κάτι παραπάνω από μια 'τελετουργία νεκρού θέματος..."

  (απόσπασμα από το "Ο λόγος για τους Έλληνες νέους του '88" του βιβλίου "Ο καθρέφτης και το μαχαίρι" του Μάνου Χατζιδάκι)

  • Y. avatar
   Y. @ factorx 08/01/2012 17:45:53

   Χατζηδάκις έφη..!!!
   (,,έχει γράψει και πιο άλλα κομμάτια)

 37. Michael C. avatar
  Michael C. 08/01/2012 16:24:05

  Μονο που καποιοι αντιτιθενται στην Χαρα Νικολοπουλου ακομα και στο ακουσμα του ονοματος της τοσο ποιο πολυ καταλαβαινω ποσο πετυχημενη ειναι η επιλογη της απο το επιτελειο Σαμαρα....!!! Αυτο και μονο μου φτανει....ασε που η Χ.Νικολοπουλου χαρει ακρας εκτιμησης σε ΟΛΗ την υπολοιπη Ελλαδα εκτος του κατεστημενου των Αθηνων......ασε Ιριδα...καλο το παραμυθι σου αλλα δεν εχει δρακο...!!! Και παρτε το χαμπαρι κανονικα πλεον....απο εδω και μπρος οι Ελληνες για την Ελλαδα...η Ελλαδα στους Ελληνες.....και ΟΛΟΙ οι υπολοιποι να πατε να....αμα δεν το πιασατε...θα σας βοηθησουμε εμεις..!!!

  • Y. avatar
   Y. @ Michael C. 08/01/2012 17:50:33

   Αυτό το “..η Ελλάδα στους Έλληνες,” μη το ξαναπείς, γιατί παραπέμπει σε ’78-‘81
   (...παραμυθένιο σύνθημα)

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Y. 08/01/2012 18:26:42

    “Είμαι Ελληνίδα δασκάλα, έχω τον Ελληνισμό μέσα μου”
    ~H απροσκύνητη Χαρά Νικοπούλου

 38. Y. avatar
  Y. 08/01/2012 19:13:53

  “..και αγωνίστρια..”
  (..χωρίς αγώνα, τίποτα δεν προσπαθείται)

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Y. 08/01/2012 20:49:14

   !!!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Y. 08/01/2012 20:57:39

   Τὸ ψωμὶ τῆς ὑπόθεσης εἶναι ὅτι αὐτὰ τὰ ὑποστήριξε μὲ τὶς ἐνέχουσες φοβερὰ ρίσκα πράξεις της, ὄχι ἁπλῶς ὅτι τὰ εἶπε. Ἡ παρουσία της σχετίζεται μὲ ἔργο καὶ τόλμη, ὄχι μὲ λόγια. Ἅμα εἶναι γιὰ λόγια, φέρε νὰ σοῦ πῶ ὅσα θέλεις.

   κ. Ροδινέ, κανεὶς ἄνθρωπος μὲ κατατεθειμένο στίγμα, μόχθο καὶ πορεία δὲν "καίγεται" ἐπειδὴ ὁ κάθε πικραμένος θὰ τὸν περιλάβει διαδικτυακῶς. Ὅπως λέτε κι ἐσεῖς, "ουδείς μπορεί να “κάψει” μια ισχυρή υποψηφιότητα".

   (Ξενέρωμααααα ποὺ τὰ ὀνόματα δὲν εἶναι προτάσεις τοῦ κόμματος...)

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Y. 08/01/2012 22:44:44

   Χωρίς έρωτα...

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 08/01/2012 22:45:54

    Υ

 39. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 08/01/2012 21:55:59

  Κύριε Ροδινέ,

  Αν έστω και ένας από αυτούς που αναφέρετε ενδεικτικά είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, εγώ θα σας παραχωρήσω την μισή μου περιουσία.

 40. TopGunZ avatar
  TopGunZ 08/01/2012 23:41:02

  Κρίμα, αν είχα πάρει το πτυχίο μου, θα μπορούσα να βάλω για "άνεργος επιστήμονας". Αν ψάχνουν κάτι σε "ακροβολιστή" ΠΑΣΟΚων μέσα είμαι. Πέρα από την πλάκα, συμφωνώντας με το νόημα της ανάρτησης, το Επικρατείας (θα έπρεπε να) εξυπηρετεί ένα βασικό στόχο, τη δικλείδα ασφαλείας εισαγωγής στη βουλή άξιων προσωπικοτήτων που θα ήταν ριψοκίνδυνο να τις πετάξεις στη μάχη της σταυροδοσίας, όχι φυσικά υπαινισσόμενος απαξίωση της έννοιας του ψήφου, αλλά γιατί για καθαρά πρακτικούς λόγους, όπως οικονομικούς και χρονικούς περιορισμούς, υπάρχει ο κίνδυνος να επιπλεύσουν οι φελλοί και να απαξιωθούν οι άξιοι!

 41. greek prof avatar
  greek prof 08/01/2012 23:59:32

  Πολύ καλή η πρόταση του Ροδινού.
  Θα προτιμούσα φυσικά να δώ και Έλληνες επιστήμονες που διακριθηκαν και έκαναν γνωστή την Ελλάδα στο Εξωτερικό δουλεύοντας στην Ελλάδα, μέσα από αντίξοες συνθήκες, χωρίς τις παχυλές χρηματοδοτήσεις και το εκπληκτικό περιβάλλον έρευνας που υπάρχει στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

  • Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada avatar
   Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada @ greek prof 09/01/2012 06:10:43

   @greek prof
   ‘παχυλές χρηματοδοτήσεις και το εκπληκτικό περιβάλλον έρευνας’. Δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι ευκολότερο για κάποιον Έλληνα να ‘αγιάσει’ στο εξωτερικό. Πράγματι το περιβάλλον έρευνας και γενικώς εργασίας είναι καλλίτερο στο εξωτερικό από την Ελλάδα αλλά είναι μακράν της πραγματικότητας η αντίληψη ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι παχυλές και εύκολες. Οι διαδικασίες αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων συνεχώς γίνονται πιο αυστηρές και μόνο οι ικανοί και άξιοι χρηματοδοτούνται. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι εν Ελλάδι ‘αγιάσαντες’ ότι ούτε καν μπορούν να φαντασθούν τι δυσκολίες συναντά ένας Έλληνας πτυχιούχος ο οποίος βγαίνει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και μετά από μερικές δεκαετίες συνέπειας και σκληρής δουλιάς κατορθώνει να διακριθεί και να τιμήσει την Ελληνική του καταγωγή.
   Θα αναφέρω μόνο τον τρομερό ανταγωνισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την μιζέρια του ξενιτεμού, την μοναξιά, τις δυσκολίες με την ξένη γλώσσα, και τέλος τον αγώνα να διασώσει τον Ελληνισμό του και τον ‘μισερό’ Ελληνισμό των απογόνων του από την αφομοίωση.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada 09/01/2012 09:07:24

    αξιοτιμε κε. Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada,
    επειδη εχω ζησει και τις δυο πλευρες του νομισματος, και το εξωτερικο και την ελληνικη πραγματικοτητα, μπορω να σας πω οτι οι δυσκολιες στην Ελλαδα ειναι περισσοτερες. Γι' αυτο και οι περισσοτεροι επιτυχημενοι ελληνες του εξωτερικου οταν επιστρεφουν πισω η δεν συνεχιζουν την επιτυχημενοι πορεια τους η επιστρεφουν στο εξωτερικο.

    • Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada avatar
     Dr. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada @ Κατερινα 10/01/2012 00:47:07

     Katerina,

     I am not going to get into a ‘beauty contest’ with you on this because definitely I am going to loose!.....
     I did not say anything different than you. I just wanted people to know that, as you said it, there is the other side of the coin that many people had never seen. Luckily, or unluckily, I had a taste of the Greek environment too, and I sympathize with you, most people do. Unfortunately, though, most people also think that we, the expatriates, had it too easy in the ‘perfect world of overseas countries’.
     To reverse your last argument, can you guess how many scientists who first made a career in Greece would make it in N. America too , if they ever were given a chance, and not return back στα πάτρια εδάφη και την Πανεπιστημιακή τους Φωλιά?

  • Ηρώ avatar
   Ηρώ @ greek prof 12/01/2012 16:56:17

   Και γιατί να μην υπάρχουν και στην Ελλάδα αυτές οι συνθήκες;
   Γιατί πρέπει να τραβάει σταυρό μαρτυρίου ο κάθε ερευνητής;
   Μέχρι πότε θα είναι αντίξοες οι συνθήκες στην Ελλάδα;
   Μέχρι πότε θα αντέχουν οι άνθρωποι;
   Βέβαια στο εξωτερικό οι παχυλές χρηματοδοτήσεις έρχονται από κάπου. Και εξυπηρετούν κάτι. Αποσκοπούν σε κάτι (εκτός από την προσωπική προβολή του ερευνητή).
   Αλλά ως πότε θα άγεται και θα φέρεται η Ελλάδα;
   Ως πότε θα περιμένει από "ευεργέτες" να καλύψουν τις τρύπες;
   Ως πότε το Ελληνικό Κράτος με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, τουλάχιστον, θα παρέχει στην δημόσια εκπαίδευση μια ημιμάθεια;
   Και ως πότε οι βιβλιοθήκες του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας μας θα έχει το 18% των βιβλίων μόνον ενός μεγάλου πανεπιστημίου των ΗΠΑ;
   Τι πηγαίνουμε να μάθουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια;;;;
   Αν είμαι καχύποπτη απέναντι στα παραπάνω γεγονότα;;;
   Βεβαίως και είμαι καχύποπτη.
   Ποιος μας λοβοτομεί εν πάσει περιπτώσει εν τη γενέσει μας και γιατί;;;

 42. Απροσάρμοστος avatar
  Απροσάρμοστος 09/01/2012 00:17:19

  Συμφωνώ απόλυτα με τα ονόματα που ειπώθηκαν...κάποια στιγμή οι άξιοι πρέπει να επιβραβευτούν σε αυτόν τον τόπο και στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια....Κατά την ταπεινή μου άποψη λείπει το όνομα ενός άξιου Έλληνα που έδειξε την αγάπη για την πατρίδα έμπρακτα και το πλήρωσε αυτό.Και η πατρίδα δεν φρόντισε ούτε την οικογένειά που άφησε για χάρη της....Του Σταύρου Λάλα

  • Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada avatar
   Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada @ Απροσάρμοστος 09/01/2012 05:37:32

   Ο Σταύρος Λάλας είναι ένας ΗΡΩΑΣ! Δεν είναι πολιτικός ο άνθρωπος. Αφήστε τον στην ησυχία του. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί. Αν θέλει η μαμά Ελλάς να τον τιμήσει ας το κάνει αυτό με κάποιο άλλο πιο διπλωματικό τρόπο. Επίσης αυτοί που προορίζονται για Βουλευτές Επικρατείας πρέπει να έχουν τις ικανότητες και την προοπτική να παράγουν πολιτική. Το ίδιο ισχύει και για όλους όσους αναφέρονται στο άρθρο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί πόσοι από αυτούς τους σημαντικούς Έλληνες διαθέτουν και την ικανότητα να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις της επόμενης βουλής. Επί παραδείγματι ο Νανόπουλος και η Γαντζούλη έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής με τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις τους. Με αυτό δεν θέλω να ‘κάψω’ τα άλλα ονόματα, απλώς μιλάω για αυτά τα ονόματα που γνωρίζω.

 43. Pileas avatar
  Pileas 09/01/2012 14:54:04

  Ναι, θεωρώ ότι η συμμετοχή του κ. Λαζαρίδη στο Επικρατείας είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Άλλωστε η θέρμη με την οποία υποστήριξε ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς έπρεπε αντί για εκλογές να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται σήμερα ότι ήταν...σωστή.

  Μα ναι επιτέλους. Ένας Χρύσανθος στη Βουλή. Για πολλές, καλές και κυρίως... ορθές επιλογές.

  Υ.Γ. Τα άλλα ονόματα πραγματικά δείχνουν γιατί αυτή η παράταξη δεν θα παει ποτέ μπροστά. "Ένας άνεργος νέος επιστήμονας". Μάλιστα. Να μην τον εντάξουμε στην παραγωγική διαδικασία. ΌΧΙ. Να τον στείλουμε στη Βουλή....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Pileas 11/01/2012 02:49:10

   Δηλαδή τώρα εσείς δε μας κάνετε πλάκα πως πιστεύετε ότι η εναλλακτική στον Παπαδήμο ήταν εκλογές???

 44. Romios avatar
  Romios 26/01/2012 20:17:50

  κ. Ροδινέ
  Εάν θέλετε προσθέστε και το όνομα του Νίκου Λυγερού

 45. Chios avatar
  Chios 31/01/2012 00:57:55

  Συμφωνώ απολύτως με την ανάρτηση και την περιγραφή των ιδιοτήτων μελλοντικών υποψηφίων στο Επικρατείας.

  Όσον αφορά σε πολύτεκνη μητέρα/απόδημη/επιστήμων, σε μια πρόσφατη περιπλάνηση στο ιντερνετ πρόσεξα το προφιλ της Μαρίας Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου που και ανήκει στη παράταξη και δε φαίνεται να φοβάται την ουσιαστική δουλεία. Σε μια έρευνα του 2009 (parlorama) κατετάγη πρώτη απ΄όλους τους Ευρωβουλευτές (920) όλης της ΕΕ, για το έργο της για τη περίοδο 2004/2009 !
  http://myrovolos.gr/news/index.php?option=com_content&view=article&catid=13:2009-06-19-09-59-39&id=7650:2009-10-02-08-55-10
  Πραγματικά εντυπωσιακό πως έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μακάρι να αξιοποιηθούν και να προστεθούν και άλλοι.

  • Chios avatar
   Chios @ Chios 31/01/2012 01:16:25

   Προφανώς εννοούσα ΄ουσιαστική δουλειά΄ :-)

   Εν τω μεταξύ βρήκα και την εξής αναφορά :
   http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/le-classement-en-ligne-des-eurodeputes_755951.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.