#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2011 18:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χρυσό κλειδίΤα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας - των εργαζομένων - εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις  ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό - μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.
Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις  το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.  Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις . Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ.
Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
Την τετραετία 2004 - 2008  χαρίστηκαν πάνω από 9 δις σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)
Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ¤ από ΦΠΑ.
Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ετησίως.
Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις στο δημόσιο.

Εγγυήσεις σε Τράπεζες, μαϊμού Επιχορηγήσεις, Εγγυήσεις Δημοσίου σε Έργα Υποδομής...Μίζες, Αναθέσεις.... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ !!!

Είμαστε συνέταιροι με όλους και σε όλα.

Κρατάμε το Χρυσό Κλειδί και δεν ανοίγουμε το Θησαυροφυλάκιό ΜΑΣ !!!;;;

ΑΥΤΟΙ τρώνε κ εμείς την τρώμε;;;
ΠΠ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 25/06/2011 18:13:27

  Θυμαμαι τον Μπογιοπουλο περυσι σε μια εκπομπη του Χατζηνικολαου περυσι, που τον εκοψε στο τελος, να τα λεει ολα αυτα και κυριως για την φορολογηση των υπερκερδων των τραπεζων.Ηταν το μισο ελλειμα.
  Αμ αυτοι θα πεσουν και συντομα, το μετα να δεις.

  • madprof avatar
   madprof @ kiki 25/06/2011 18:46:59

   Αυτό το "ψηφίστε εμάς και μετά" μας έφερε σ' αυτό το αδιέξοδο !. Επιτέλους ας αναλογιστούμε την κρισιμότητα και το υπαρξιακό αδιέξοδο των Ελλήνων πολιτών που στο άκουσμα πολιτικού προσώπου των 2 κομμάτων, τους γυρνάνε τα μυαλά !. Ας απαιτήσουμε από τους κυνοβουλευτικούς αντικαταστάτες μας να μας δώσουν αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του δημόσιου χρέους χρόνο με το χρόνο. Απαιτούμε ανάλυση-έλεγχο του χρέους. Πως μας φτάσανε έως εδώ !.

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 18:16:28

  Μπράβο ρε ΠΠ!!! Και αφού η ΔΕΗ για μια χρονιά μας άφησε κέρδη 1,1 δις εμεις γιατί την πουλάμε για 2,1 δις;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 18:23:01

   για τις ...αμοιβές

  • Πητ avatar
   Πητ @ Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 18:25:58

   Δυστυχώς δεν την πουλάμε. Κι αν την πουλούσαμε θα το κάναμε στην τιμή που αναφέρεις γιατί οι εισφορές των εργαζομένων της που καλύπτει απευθείας το Δημόσιο μας κοστίζουν 700 εκατομμύρια το χρόνο. Επιπλέον δεν πληρώνει απολύτως τίποτα που εκμεταλλεύεται τα ποτάμια και τον λιγνίτη.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Πητ 25/06/2011 18:47:31

    Πητ γιατί νομίζεις ότι είναι προς το συμφέρον του λαού να πουληθεί η ΔΕΗ;

    • Πητ avatar
     Πητ @ Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 19:16:24

     Είσαι ο πρώτος που με ρωτάει χωρίς να με προσβάλει.
     Λένε ότι έχει χ ποσό κέρδη. Αν όμως αφαιρέσουμε τις εισφορές 700 εκατομμυρίων που καλύπτει ο προϋπολογισμός καθώς και δικαιώματα για την εκμετάλλευση του λιγνίτη και των ποταμών που δεν πληρώνει, παραμένει κερδοφόρα ή γυρνάει σε ζημιές; Μάλλον το δεύτερο.
     Επιπλέον δεν είναι δημόσια επιχείρηση ώστε να μην πληρώνει αυτά που της αναλογούν. Το 49% ανήκει σε ιδιώτες. Ακόμα όμως κι αν ήταν 100% κρατική, με το ίδιο σκεπτικό τα υπουργεία δεν θα έπρεπε να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Άσχετα αν χρωστάνε, αναγνωρίζουν ότι πρέπει να πληρώνουν.
     Θεωρώ επίσης ότι μια επιχείρηση που την φτιάξαμε όλοι μαζί και ελέγχει ένα αγαθό όπως το ηλεκτρικό δεν γίνεται να μας το στερεί απολύτως κανείς. Και οι ιδιώτες τα κάνουν αυτά (π.χ. Enron) αλλά είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που ενοχλούνται οι συνδικαλιστές να μας αφήνουν στο σκοτάδι. Ίσως το βρεις υπερβολικό, αλλά με το ίδιο σκεπτικό τότε έχουν δικαίωμα κι από την ΕΥΔΑΠ να μας κόβουν το νερό.
     Δεν είμαι εκ πεποιθήσεως αντίθετος στο να έχει το κράτος επιχειρήσεις. Είμαστε όμως απίστευτα διεφθαρμένοι. Είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ. Πιστεύω λοιπόν ότι αν μειωθεί το Δημόσιο, άμεσα και έμμεσα, θα περιοριστεί η δυνατότητα βουλευτών να εξασφαλίζουν προνόμια για την εκλογική τους πελατεία. Υπερωρίες, επιδόματα, απεργίες που πληρώνονται κλπ.
     Πήγαινα ακόμη σχολείο επί Μητσοτάκη. Εκείνο τον καιρό μεγάλωνα με τη γκαζόλαμπα λες και ζούσα στο ’50. Δεν έχει κανείς απολύτως το δικαίωμα να μου κόβει το ρεύμα. Κι επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να παραμείνει ημι-κρατική και να διορθωθεί ταυτόχρονα η ΔΕΗ, θέλω να συρρικνωθεί και να πουληθεί το συντομότερο δυνατόν.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Πητ 25/06/2011 19:35:34

      συμφωνώ απολύτως...

     • spiros avatar
      spiros @ Πητ 25/06/2011 19:39:38

      Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο αν πωληθεί η επιχείρηση και οι πόροι ανήκουν στο κράτος. Καμμία αντίρρηση με αυτό το σκεπτικό διότι έτσι το κράτος θα εισπράτει για την πώληση του λιγνήτη, την μεταφορά μέσω των
      δικτύων και πάει λέγοντας. Μόνο έτσι συμφωνώ.

     • Πητ avatar
      Πητ @ spiros 25/06/2011 20:02:24

      Προφανώς τα κοιτάσματα παραμένουν στο κράτος. Η κάθε επιχείρηση τα εκμεταλλεύεται και πληρώνει γι αυτό. Το ίδιο και με τα υδροηλεκτρικά. Επίσης όπως στις περισσότερες χώρες, έτσι κι εδώ το δίκτυο να παραμένει κρατικό.
      Να προσθέσω επίσης τις υπερ-κοστολογήσεις έργων, το υπεράριθμο προσωπικό καθώς και τις καθυστερήσεις για τις οποίες ποτέ δεν ενεργοποιούνται οι ρήτρες. Όλα αυτά πρώτοι και καλύτεροι τα ξέρουν οι συνδικαλιστές. Όσο καιρό όμως εισέπρατταν τα επιδόματα τους και δεν τους ενοχλούσαν δεν ασχολούνταν με τίποτα από αυτά. Έπαιρναν άλλωστε και το μερίδιο τους.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Πητ 25/06/2011 20:16:00

      Πητ λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας έχω γνωρίσει νοσοκομεία και νοσοκομεία. Δημόσια και ιδιωτικά. Το καλλίτερο νοσοκομείο είναι το ΝΙΜΙΤΣ. Εκεί οι γιατροί νοιάζονται για τον ασθενή και για φακελάκι ούτε να σκεφτείς. Οι γιατροί του ΝΙΜΙΤΣ είναι πέρα για πέρα έντιμοι. Αν είχαμε ένα κράτος που να δούλευε όπως το ΝΙΜΙΤΣ θα είχες την ίδια άποψη;

     • Πητ avatar
      Πητ @ Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 20:28:40

      Όχι βέβαια. Μακάρι το κράτος να μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Μακάρι να ήμασταν Σιγκαπούρη ή έστω Γαλλία. Επειδή όμως είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή δεν μπορούμε να διορθωθούμε αλλά αντίθετα όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύουμε, πρέπει να μειώσουμε τη δυνατότητα για σπατάλη.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Πητ 25/06/2011 21:21:55

      Αγαπητέ, ειδικά μετά και τη μνεία που κάνεις παρακάτω στο ζήτημα κλειδί, την παραμονή των πηγών υπό κρατική εποπτεία, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Το έχω γράψει προ πολλού ότι αυτό που πιστεύω πως είναι το σωστό σχήμα είναι ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής και διανομής που ελέγχονται (όχι διοικούνται, καταλαβαίνετε τι εννοώ) από το κράτος ώστε να λειτουργούν προς το συμφέρον της κοινωνίας (βλέπε κοινωνικά τιμολόγια σε απόρους και ακρίτες πχ) και πληρώνουν σε αυτό φόρο από τα κέρδη τους και μίσθωμα για τις πηγές και την υποδομή.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Χρήστος Δημάρης 25/06/2011 19:10:12

   Ο Δασκαλοπουλος ο " θα πεινασουμε " αγορασε Πινακα στο Λονδινο, 1.5 εκ Ευρώ !

   ΠΠ

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/06/2011 18:22:22

  Μα το είπαμε φίλε μου ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ, γιατί θα πρέπει οι πολιτικοί μας να αρχίσουν από τις τσέπες : τις δικές τους, των φίλων τους, των χορηγών τους και των αφεντικών τους.

  Δύσκολο τωρα απλά αναζητούν την...5η δόση τους
  ΥΓ

  κύριε Βενιζέλο με τον εφαρμοστικό νόμο των ....παρεξηγήσεων:

  -που είναι ο φόρος επί των εσόδων των τηλεοπτικών διαφημίσεων; ααα δεν θα παρλάρατε περί παρεξηγήσεων στα παράθυρα αν εφαρμοζόταν ο νόμος;
  -γιατί οι Τράπεζες δεν αποδίδουν ότι ο νόμος ορίζει επί των ενισχύσεων που έχουν λάβει; Η Εθνική και η Alpha πληρώνουν; Για την Efg εκπίπτει από την φορολογία; Αυτό όριζε ο Νόμος για τα 28 δις ;
  -γιατί δεν ελέγχονται φορολογικά όσοι έβγαλαν χρήματα έξω τα δύο τελευταία χρόνια; ούτε συνάντηση με Ελβετούς ούτε τίποτα, απλός φορολογικός έλεγχος ή δεν έχει τα στοιχεία η ΤτΕ με τον πρόεδρο και τους υπαλλήλους με μισθό των δεκάδων χιλιάδων €;
  -γιατί δεν ζητάτε τις λίστες από τις Τράπεζες της πατρίδας του κυρίου Γιούνκερ με τους Ελληνες καταθέτες όποτε συνομιλείτε με ...φούφουτους για μέτρα ...παρεξηγήσεων;

  Μπα ας κόψουμε μισθούς και συντάξεις είναι ευκολότερο και δεν συναναστρέφεστε και μισθωτούς και συνταξιούχους εξάλλου...για να σας παρεξηγήσουν σαν τους νόμους των ...παρεξηγήσεων που συντάσσουν οι φωστήρες μας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 18:32:13

   Ιθαγενή,
   σιγά - σιγά τα ερωτήματα με τον Αντιπρόεδρο!
   Δεν τα προλαβαίνει όλα!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Κώστας Ροδινός 25/06/2011 18:48:09

    Σιγά μην απαντήσει φίλε Κώστα.
    Εξάλλου εγώ το έλεγα από την αρχή όταν ορισμένοι έλεγαν να προσέχουμε τον κύριο Βενιζέλο. Που πέτυχε ; Στην αγορά του ΑΚΡΟΠΟΛ που ακόμα ....επισκευάζεται; Στα Ολυμπιακά Ακίνητα; Στη διαχείριση στο ΥΠΠΟ; Είχε μιλήσει ο Πάγκαλος αν θυμάσαι στο τι βρήκε. Στον εφαρμοστικό νόμο; γεμάτος ..."παρεξηγήσεις " ήταν.

    Μόνο στο Νόμο περί ευθύνης ....πέτυχε.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 19:17:26

     Iθαγενή,
     το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση.
     Πίστευα οτι δεν θα είχε εκτεθεί τόσο σύντομα.
     Πρέπει να είναι η ταχύτερη αποδόμηση υπουργού Οικονομικών.
     Αύριο του την πέφτει και ο Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη στο ΒΗΜΑ.
     Ισχυρίζεται οτι είχαν συμφωνηθεί οι αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο!

    • dealex avatar
     dealex @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 21:46:55

     πετυχε και στο the mall...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 19:11:54

   ;)

   ΠΠ

  • spiros avatar
   spiros @ Ο Ιθαγενής 25/06/2011 19:40:33

   Σωστό!!!!!!!

 4. Πητ avatar
  Πητ 25/06/2011 18:34:43

  ΠΠ Θα το ξέρεις ότι ανάμεσα στους οφειλέτες των 31 δις βρίσκονται και εταιρείες που δεν λειτουργούν πια. Πριν κάποιους μήνες είχε φέρει μια ρύθμιση στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για να διαγραφούν τα χρέη που δεν γίνεται να εισπραχθούν και ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές.
  Μετά, αυτό που λες για διακίνηση 500 δις ετησίως, υπερβολικό ακούγεται. Μάλλον εννοείς περιουσιακά στοιχεία τους.
  Επιπλέον τα κέρδη των επιχειρήσεων είναι έσοδα των μετόχων. Αν φορολογήσει περισσότερο τα κέρδη τους το μόνο που θα πετύχει είναι να βάλω εγώ και όλοι μας λιγότερα λεφτά στις τσέπες μας.
  Το πρόβλημα είναι ότι μείωσαν τα επιδόματα και τους μισθούς των Δ.Υ. και τους τα έδωσαν πίσω με αυξημένες, πλασματικές υπερωρίες. Αυτό λέει κι ο Σαμαράς. Μεγαλύτερες περικοπές, λιγότεροι φόροι.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Πητ 25/06/2011 21:18:13

   Πητ καλησπερα.
   τα $$ που κυκλοφορουν σε off k on shore εκτος Ελλαδος ειναι πανω απο 500 δις δολλαρια.
   Οταν οι στοιχηματζηδες εχουν παιξει 5δις Ευρω... !! για κανε πραξεις για τους υπολοιπους νομοταγεις, νομιμοφανεις, ηθικους κλπ κλπ !

   Στα υπολοιπα συμφωνουμε.

   ΠΠ

  • θανος avatar
   θανος @ Πητ 26/06/2011 12:23:17

   οταν μιλαμε και κανουμε πως ξερουμε ,να εχουμε και αποδειξεις ,οχι να προσαρμοζουμε την πραγματικοτητα στα δικα μας λεγομενα.ο παπακωνσταντινου εφερε πραγματι στηνβουλη την ρυθμιση,για χρεη που δεν δινονται προς το κρατος και οι περισσοτερρες ειναι εταιρειες που λειτουργουν και εχουν μαλιστα και κερδη,για τα 500 δις λεει οτι ειναι παρακτιες εταιρειες,και πραγματι τοσα ειναι η διακινηση,τα παντα κινουνται με αυτες τις εταιρειες,απο μιζες ,μεχρι εμποριο σπιτιων,ξεπλυμα χρηματων,εδω εγραψαν περισι οτι πρωην υπουργος εχει 112 τετοιες εταιρειες. το εγραψαν λεω δεν μπορω να το αποδειξω.2-οταν ξεκινησε η δεη κανενας ,ιδιωτης δεν θα εβαζε χρηματα για μια τοσο μεγαλη επενδυση,που θα εφερνε κερδη μετα απο 30 χρονια ,ετσι την αφησαν στο κρατος ,να βαλει ολα τα χρηματα,ακομη και τις απαλλοτριωσεις που εκανε ,και εκανε πολλες και για την εξορυξη,και για το χτισιμο εργοστασιων,γι αυτο δεν καταλαβαινω που θα πληρωνει ;,τα δικαιωματα λιγνητη τα εχει αγορασμενα απο το κρατος. και για τα 700 εκατ. που δινει το κρατος που το ειδες αυτο; οπως αυτα που γραφεις για τους δημοσιους υπαλληλους οτι εκοψαν επιδοματα ,μισθους ,και τους τα δινουν σε υπερωριες .ειναι παντελως ψεματα ,τα κονδυλια για υπερωριες ειναι μειωμενα κατα 90%. μονο στην βουλη εχουν αυξηθει.και οι εργαζομενοι στην δεη δεν κατεβαζουν διακοπτες ,απλα λογω απεργιας υπαρχει στα εργοστασια μειωμενη παραγωγη,που φτανει στο συστημα μειωμενη.απο ολα οσα γραφεις ειδικα για την δεη καταληγω στο συμπερασμα οτι οι γνωσεις σου εξαντλουνται στο κοιταγμα της πριζας.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/06/2011 18:39:22

  ΠΠ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ..ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΕΥΑ 25/06/2011 19:09:15

   καλησπερα,
   που να δεις τα επομενα !! αυτα του Εφαρμοστικου Νομου !!!
   ερχονται....

   ΠΠ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 19:25:14

    Λες ο Εφαρμοστικός νόμος, να καταλήξει ...ανεφάρμοστος;

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 25/06/2011 19:26:34

     Αν τον διαβασει καποιος στην Πλατεια... θα μπουκαρουν !
     οχι τανκς... χααχαχαα ντου στα παντα ολα !

     ΠΠ

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 19:30:09

      Εχει στελέχη το ΠΑΣΟΚ!
      Γιάννης Βούρος, Πέμυ Ζούνη.
      Είναι εξαιρετικοί στην ανάγνωση!

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 25/06/2011 19:35:23

      αναγνωση κανουν τα πρωτακια!
      λολα να ενα μηλο !

      εδω θελει μελετη.. εγω εκανα 2 ωριτσες.. και με τιβι φαγητο και καφε τσιγαρο.. !! χαχαχαχαα σιγα τη δουλεια !!!...

      δεν ειμαι πολιτικος !

      ΠΠ

     • danaos avatar
      danaos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 19:31:35

      Λες ΠΠ να γίνει αληθινό το παρακάτω;
      Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.

      Δεν κινείται τίποτα.

      Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:

      - Τι συμβαίνει;

      - Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα, αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν
      ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο... καθένας.

      Ο οδηγός ρωτάει:

      - Τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός;

      - Γύρω στο ένα λίτρο.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ danaos 25/06/2011 19:33:11

      και τα σπιρτα !! δωρο !

      ΠΠ

     • danaos avatar
      danaos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 19:39:36

      Μπουρλότο, που έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά!

 6. Δήμος avatar
  Δήμος 25/06/2011 18:48:21

  Καμαρώστε εδώ τη Μέρκελ. Λέει πως αγοράζουν χρόνο για την Ελλάδα και πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εργαλεία για να γίνει κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε άλλους στην ΕΕ. Κοινώς, μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ξέρουν πως το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει ακόμη κι αν εφαρμοστεί στο 100% (και το βιοτικό μας επίπεδο πέσει 50%).

  http://www.ard-aktuell.de/multimedia/video/ondemand100_id-video933688.html

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Δήμος 26/06/2011 00:40:08

   εδω ηταν και η χρυση ευκαιρια για την Ελλαδα -
   λες στην κυρια ή εξασφαλιζεται λυση μακροπροθεσμη και βιωσιμη
   ή παταμε το κουμπι - ΤΩΡΑ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Δήμος 26/06/2011 10:48:03

   Αγοραζουν χρονο οι Δανειστες.
   Αγοραζει χρονο το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια.
   Πουλανε ΜΑΖΙ την Ελλαδα στο ενδιαμεσο !!!

   Αν ειναι ετσι ρε παληκαρια, ΓΙΑΤΙ να ξεπουλησω τωρα? Ξεπουλαω και αργοτερα οταν οργανωθειτε !! χαχαααα βλεπεις τι συμβαινει??

   Το ξεπουλημα ειναι ο ενδιαμεσος σταθμος ( να βγαλουμε ολοι ) μεχρι να σας στειλουμε αδιαβαστους σε 2 χρονια !

   ΠΠ

 7. AZ avatar
  AZ 25/06/2011 18:54:52

  Οταν ακους να λενε καντε ιδιωτικοποιησεις απευθυνοντα σε idiots. Κλοπη λεγεται αυτό με τη συνεργασια των εκπροσωπων του λαού (για ενα 10% ΓΑΜΩ ΤΟ).

  ΑΖ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ AZ 25/06/2011 19:11:22

   ΑΝ θυμασαι ειχαν γραψει για το παρτυ των Συμβουλων Αποκρατικοποιησεων...
   Ειναι σε αναδουλειες οι Τραπεζες. Ψαχνουν αμοιβες Συμβουλων !!

   ΠΠ

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 25/06/2011 19:41:17

  Υπαρχει μια βασικη αρχη.
  Οποιος κανει μπιζνες με τα λεφτα σου, σε κανει συνεταιρο ! αυτοδικαια!!
  το "αυτοδικαια" το δανειζομαι απο τον Εφαρμοστο Νομο !...

  Εκτος εαν αυτος κανει μπιζνες με OPM ( other people money ) .. δες sleeping accounts στος Τραπεζες !!!!! χαχαχαχ αυτο πχ δεν το ακουμπαει κανεις.
  Αλλα αν αφησουμε τα "δυσκολα", και πιασουμε τα ευκολα και αυτονοητα,
  με ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, εχουν εγγυηθει για Γεφυρες,Αεροδρομια, Ομολογα, Δρομους, Οπλα, Τραπεζες κοκ....
  ΕΙΜΑΣΤΕ η ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ?
  Οι συνεταιροι πληρωνουν??? χαχαχαχα - ΟΧΙ !!
  Δικαιουμαστε ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ? Μεριδια?? - ΝΑΙ !!

  Να τα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ !

  ΠΠ

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/06/2011 20:38:03

  Καλά, ΠΠ, τι φοβερά δεδομένα είναι αυτά!
  Θα ήθελα να ξέρω τι λέει ο "Μαζίταφάγαμε"

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Νίκος Αργεάδης 26/06/2011 10:45:20

   "Μαζι τα φαγανε"
   μασαει στα λογια ο ογκολιθος ?

   ΠΠ

 10. ενας παλιος γνωριμος avatar
  ενας παλιος γνωριμος 25/06/2011 22:50:33

  αέρας "βαρδαρισιος" ήτανε,ειναι και θα είναι..Φουσκωμένος...
  εξ΄ού και υπέρβαρος!

 11. Κωστας Ρ. avatar
  Κωστας Ρ. 26/06/2011 00:15:55

  Λες παραμύθια για το ΝΜΤΣ.Το φακελλάκι "πάει σύννεφο".Αν
  υπάρχουν αμφιβολίες,θα δώσω ονόματα διευθυντών γιατρών οι
  οποίοι, για να χειρουργηθεί ασθενής συγγενής μου,έκοψαν...τα-
  ρίφα.'Ασε ,λοιπόν,τις αγιογραφίες για το κράτος και τα νοσοκομεία του.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Κωστας Ρ. 26/06/2011 09:16:26

   Μόνο για το ΝΙΜΙΤΣ είπα ότι δεν υπάρχει φακελάκι. Στα άλλα δημόσια νοσοκομεία όλοι ξέρουμε πως υπάρχει. Μόνο για το ΝΙΜΙΤΣ είπα ότι λειτουργεί υποδειγματικά. Στα άλλα δημόσια νοσοκομεία δεν χρειάζεται να γράψω τι γίνεται. Περιμένω να γράψεις τα ονόματα που εσύ ο ίδιος υποσχέθηκες να γράψεις. Όσον αφορά στη λειτουργία του κράτους, σαν αριστερός που είμαι, πιστεύω στον κεντρικό του ρόλο. Και όταν μιλώ για κράτος φυσικά και δεν εννοώ το έκτρωμα που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.

 12. rally monkey avatar
  rally monkey 26/06/2011 00:51:09

  ΠΠ γραφεις Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις στο δημόσιο.
  αν αφαιρεσεις τις οφειλες του δημοσιου (γιατι θα βγουνε και θα σου πουνε καποιοι ο'τι και το δημοσιο επαψε να πληρωνει) βγανουν καθαρα κατι λιγοτερο.
  τα ερωτηματα
  ποσα απο αυτα μπορουν ρεαλιστικα να εισπραχθουν, πως, σε ποσο χρονο και ποιος πολιτικος εχει τη θεληση και το μηχανισμο για να το κανει.
  (τον ιδιοκτητη κυλικειου -απο το κυκλωμα- με τα 8εκ. καταθεσεις θα το ακουσες φανταζομαι.. καθολου τυχαιο και το ταιμινγ της υποθεσης)

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ rally monkey 26/06/2011 10:42:57

   καλημερα
   1. οσοι χρωστουν στο δημοσιο και δεν πληρωνουν, αποκτουν ενα ανταγωνιστικο πλεονεκτημα εναντι των ανταγωνιστων τους οι οποιοι πληρωνουν ! ΣΩΣΤΟ ?

   2. Τα χρωστουμετα του Δημοσιου ( περι τα 9 δις ) ειναι πολυ σοβαρο ζητημα.

   και στα (1) και (2) το Δημοσιο εχει γινει Νταβατζιλικι συναιτερος σου !

   Οταν ομως ενας Δανειστης, η Γερμανικη Hochtief χρωστα 500 εκ Ευρω ΦΠΑ στο Ελληνικο Δημοσιο, και δεν το μαζευεις, τοτε ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ !!

   ΠΠ

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/06/2011 00:58:42

  Πάντως ΠΠ μην ορκίζεσαι για όλους τους ΔΥ.
  Μια μικρή μερίδα "παίζει".
  Πριν ένα μήνα εφοριακός, προϊστάμενος ελέγχου που πρόσφατα αποσπάσθηκε στο ΣΔΟΕ, πήγε 1 εκατ € στο Λονδίνο.
  Σε νάϋλον σακκούλα!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 26/06/2011 10:44:25

   Καλημερα Προφητη,
   Δεν ορκιζομαι για κανεναν ! χαχα

   ΠΠ

 14. peter avatar
  peter 26/06/2011 20:03:33

  τι βλακείες Κυριακάτικα ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.