#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2009 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χειρότερο πρόβλημα δεν είναι η οικονομία. Είναι η κυβερνητική ασάφειαΘέμα χρόνου είναι πλέον η πλήρης αποδέσμευση της κυβέρνησης από τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα κι άλλες τέτοιες παροχολογίες που χάιδευαν αυτιά. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, οι ξένοι οίκοι και οι οικονομικοί παράγοντες πιέζουν όσο δεν πάει άλλο, η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας χειροτερεύει και δε θυμίζει σε τίποτε τη Δανία του Νότου και την επανάσταση που υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου σε 100 ημέρες.

Το βασικότερο πρόβλημα, πάντως, είναι η εκρηκτική αύξηση του spread το οποίο εκτινάχθηκε τη Δευτέρα και πάνω από τις 300 μονάδες για τριετή και πενταετή ομόλογα. Πρόκειται για ρεκόρ εννεαμήνου και καμπανάκι για την κυβέρνηση που θα πάει να δανειστεί πάνω από 53 δισ. ευρώ με κόστος απαγορευτικό.

Από την άλλη, η επιμονή της κυβέρνησης να προσπαθεί να δείξει κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς όμως ισχυρές βάσεις, θέτει σε κίνδυνο την οικονομία και κάνει όλο και πιο λυσσαλέες τις επιθέσεις κερδοσκόπων και μη από το εξωτερικό. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικός που μίλησε για πρόβλημα της Ελλάδας που πρέπει να λύσει μόνη της, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ των πιέσεων κατά της χώρας, που έχουν τόσο οικονομικό όσο και πολιτικό χαρακτήρα.

Όπως όλα δείχνουν -και αν δεν αλλάξει τίποτε δραματικά ώστε να σώσουν οι Κοινοτικοί την Ελλάδα με κάποιο ευρωομόλογο- η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει σε σφίξιμο του ζωναριού. Όπερ σημαίνει ότι το πάγωμα μισθών (και οι μειώσεις των επιδομάτων) είναι το λιγότερο που ετοιμάζεται. Φόροι άμεσοι και έμμεσοι, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, επώδυνο άνοιγμα του ασφαλιστικού, κατάργηση φοροαπαλλαγών ακόμη και για μη έχοντες, ψαλίδι σε όλες τις δαπάνες, ακόμη και σ' αυτές που αφορούν υγεία και παιδεία, θα έλθουν αναπόφευκτα. Αυτό που ζητούν οι ξένοι είναι μέτρα άμεσα, που θα αποδώσουν μέσα στο 2010 και θα μειώσουν το έλλειμμα.

Αυτό που ζητούν επίσης όλοι οι οικονομικοί παράγοντες είναι να σταματήσουν τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση για το τι πρόκειται να κάνει. Επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την χώρα δεν είναι αυτή την στιγμή τα μέτρα που ούτως ή άλλως θα ληφθούν και θα είναι επώδυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου στέλνει καθημερινά αντιφατικά μηνύματα. Την μια ημέρα απειλείται η εθνική μας ανεξαρτησία. Την επομένη δεν κινδυνεύουμε και τόσο πολύ και το πρόβλημα μπορεί να γιατρευτεί. Την τρίτη η κυβέρνηση θα βοηθήσει πρωτίστως τους κοινωνικά ασθενέστερους και θα τα πάρει από τους πλούσιους. Την τέταρτη θα κοπούν όλα τα επιδόματα και θα παγώσουν οι μισθοί τους οποίους θα ξεπαγώσει η κ. Κατσέλη την επόμενη ημέρα. Την μία είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού ο «σκληρός» κ. Παπακωνσταντίνου και την άλλη η «κοινωνική» κ. Κατσέλη. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα βαρύ κλίμα καυγάδων και αλληλοκαρφωμάτων που θυμίζουν την …κυβέρνηση Καραμανλή όταν άρχιζε να την παίρνει η κάτω βόλτα.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει ακόμα και στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου να κρούουν πλέον ανοικτά τον κώδωνα του κινδύνου και για την κυβέρνηση και για την χώρα. «Κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα μάχης, το κράτος πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, δεν νοούνται αναβολές», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, κατά την χθεσινή ομιλία της επί του προϋπολογισμού στη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα ήταν πιο ισχυρό μήνυμα αν είχαν ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές.

 Η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στον κόσμο, να τον πείσει ότι πρέπει να θυσιαστεί, να βάλει γερό χέρι στους έχοντες και πρωτίστως να προτείνει μια αναπτυξιακή πολιτική διεξόδου από την κρίση. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που ακολουθεί, της ασάφειας, την αβελτηρίας και της συνέχισης της πολιτικής… Καραμανλή που απλώς άφηνε τα τρένα να περνούν και είδαμε όλοι που έχει φτάσει η χώρα.

Δεν οδηγεί πουθενά τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του αυτός ο δρόμος. Αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο. Αν δεν κάνουν κάτι θα την πληρώσουμε όλοι μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/12/2009 09:15:23

  Πέστε τα βρε παιδιά, πέστε τα, αυτό που ζούμε είναι έκφραση της πλέον ανίκανης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο. Δεν ξέρω κανέναν άλλον να κατάφερε τόσο πολλά αρνητικά σε τόσο λίγες ημέρες. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής, ούτε αυτό δεν καταφέρνουν, παρά το ότι είναι "μανούλες" οι Πασόκοι στην πολιτική απάτη. Η ανικανότητα που βλέπαμε στον ΓΑΠ την περίοδο 2004-2007 (μετά κρύφτηκε) δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βλέπουμε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά. Ο άνθρωπος ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα και πραγματικά η μόνη λύση που βλέπω είναι να συμφωνήσουν οι βουλευτές του να τον ανατρέψουν και να βάλουν κάποιον άλλον στη θέση του. Να κηρυχθεί ανίκανος να ασκήσει τα βασιλικά, εεε, συγγνώμη, τα κυβερνητικά του καθήκοντα, εννοούσα, και να τον περιορίσουν σε κάποιο δωμάτιο όπως το Λουδοβίκο το δεύτερο της Βαυαρίας το 1886.

  Ας σκεφτούμε μόνον αυτό, που πέρασε στα ψιλά: Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτός μας ανήγγειλε κλείσιμο εννιά γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, που μπορούν να φέρουν και κάποιον πλούτο, κάποια ανάπτυξη, κάποιους φόρους και να υπερκαλύψουν το κόστος τους. Τι να πούμε άλλο;! Αυτό για μένα δείχνει την τρικυμία εν κρανίω που κυριαρχεί στα σχέδια αυτού του ανθρώπου. Και να δείτε που τελικά σας πάω και στοίχημα ότι δεν θα κλείσουν καν, γιατί θα ξανααλλάξει γνώμη...

 2. Vachus avatar
  Vachus 22/12/2009 09:40:55

  Απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία. Έξοδος από το ευρώ.Δραχμοποίηση και αποπληρωμή του χρέους. 300 κρεμάλες στο Σύνταγμα. Έξοδος από την κρίση.-

  • F avatar
   F @ Vachus 22/12/2009 09:52:45

   Οἱ κρεμάλες δὲν μὲ ἐνδιαφέρουν. Δήμευση τῶν ἀμύθητων περιουσιῶν ὅμως, μπορεῖ νὰ γίνει.

   • ΙΑΝΟΣ avatar
    ΙΑΝΟΣ @ F 22/12/2009 10:11:08

    ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥN ...ΣΤΑ CAYMAN.MARSHALL,ST KITTS, VOLIVIA ,URUGUAY, RARAGUAY etc , etc ......

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ ΙΑΝΟΣ 22/12/2009 10:52:30

     Για τις περιουσίες εύκολο είναι, έχω και μια χρήσιμη διεύθυνση: Pirates Bay, Tortuga - Carribean.
     Βέβαια, για την έξοδο από το Ευρώ και τη δραχμοποίηση θα χρειαστούμε και τον κάπταιν Τζακ Σπάρροου - κομμάτι δύσκολο το βλέπω να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του, τον θησαυρό τον έχουμε κάνει μεζονέτες κι αυτός αδιαφορεί για πλούτη της ξηράς.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Vachus 22/12/2009 13:57:40

   Συμφωνώ. Μόνο μια ερώτηση:

   Είσαι σίγουρος ότι οι πολιτικοί μας
   αξίζουν πραγματικά το σκοινί για το κρέμασμά τους;

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ Vachus 22/12/2009 14:05:23

   Αγαπητέ WolverineX δεν είναι ακριβώς έτσι.

   Χάσαμε τον πόλεμο, μας "πηδ...ε" όπως λες, αλλά μας κλέψανε και το κομπόδεμα που είχαμε κάτω από το στρώμα, μας βούτηξαν το πορτοφόλι, μας άνοιξαν το ψυγείο και το άδειασαν και αυτό. Για το "πήδ...α" δεν ζητάμε χρήματα. Για τα άλλα όμως; Μην κοιτάς που οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν τα ζήτησαν. Θα έπρεπε ίσως όταν έπρεπε.

 3. ΑΜΑΝ avatar
  ΑΜΑΝ 22/12/2009 10:09:39

  Γιά να σταματήσει αυτό το βιολί επιτέλους. Γιατί αναμασάτε το θέμα των προεκλογικών υποσχέσεων; Η σημερινή κυβέρνηση είναι προφανές και στον πιό αδαή οτι δεν βγήκε υποσχόμενη, βγήκε για να αντικαταστήσει μιάν άλλη που είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να πράξει το παραμικρό. Η ανάλυση του αριθμού των ψήφων το επιβεβαιώνει. Ηταν μιά επιλογή αποφυγής των χειρότερων. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις υποσχέσεις, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα.

  • lypon avatar
   lypon @ ΑΜΑΝ 22/12/2009 15:24:04

   Αγαπητέ ΑΜΑΝ, διαφωνούμε στην οπτική μας για τις εκλογές.

   Η σημερινή κυβέρνηση σαφώς βγήκε υποσχόμενη λαγούς με επιτραχήλια.

   Ενώ η προεκλογική γραμμή του ΚΚ, σαφώς ήταν «εκλέξτε με, και θα σας στριμώξω για να βγούμε από τα στενά» …στα οποία εγώ σας έβαλα ακόμα πιο βαθιά! Αυτός φυσικά ήταν και ο λόγος που δεν επανεξελέγη, ότι δηλαδή δεν θεωρήθηκε αξιόπιστος να διορθώσει την κατάσταση που εκείνος χειροτέρεψε.

   Και φυσικά, θεωρώ ότι ο λαός ήξερε πως ήταν προεκλογικές ρητορείες τα λεγόμενα του ΓΑΠ. Απλά τον θεώρησε πιο αξιόπιστο από τον ΚΚ…

   Άρα, συμφωνούμε στο ότι ο λαός περιμένει μόνο μια χρηστή διαχείριση, μπας και βγούμε απ’ το τούνελ!

 4. ataktos avatar
  ataktos 22/12/2009 10:34:43

  Την ανάγκη για κατά προτεραιότητα λειτουργιά των Υδροηλεκτρικών Μονάδων λόγο βροχοπτώσεων την καταλαβαίνουμε και δικαιολογούμαι http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=7042&nt=18&lang=1
  Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι ...από ποτέ η λειτουργιά των μονάδων Φυσικού Αερίου (εισαγόμενο καύσιμο) είναι ποιο συμφέρον στην λειτουργιά από την λειτουργιά λιγωτικών μονάδων με το... «εθνικό καύσιμο» που είναι ο λιγνίτης
  Αδιόρθωτα ενημερωμένος καταναλωτής

 5. giankoulas avatar
  giankoulas 22/12/2009 10:58:44

  to xeirotero problima tis xoras einai i poiotita autis tis parataksis pou legetai nea dimokratia

 6. o aristos avatar
  o aristos 22/12/2009 11:14:18

  Όλα στο Διαδίκτυο, Όλα στο Πόδι.....


  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_809.html

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 22/12/2009 11:16:22

  Ήπια υποβάθμιση από τους Moody (Blues).
  Μάλλον ο κάπταιν Τζάκ Σπάρροου δεν θα μας χρειαστεί, μπορεί να έχει την ησυχία του και να συνεχίσει την ιστιοπλοία στην Καραιβική με το "Μαργαριτάρι" του.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ Sic transit gloria mundi 22/12/2009 11:35:02

   Nights in white satin. Ωραίο τραγούδι !

   • tiramola avatar
    tiramola @ Α.Κ. 22/12/2009 14:20:40

    Τα έχετε τα χρονάκια σας βλέπω...

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ tiramola 22/12/2009 14:39:31

     Μεγαλώσαμε μ' αυτά, η πρώτη εφηβεία μας, τώρα ήρθε η ώρα της δεύτερης!
     Τουλάχιστο λίγη αισιοδοξία, μέσα σ' αυτό τη γκρίζα Ελληνική παρακμή!

 8. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 22/12/2009 11:26:22

  Για μια φορά ας ρίξουμε το βάρος στους εαυτούς μας και ας αφήσουμε τις εύκολες λύσεις της εξόδου από το ευρώ = υποτίμησης του νομίσματος, που θα σφίξουν ακόμη περισσότερο το βρόχο της καταστροφής γύρω από το λαιμό της οικονομίας μας.

  Στο ευρώ υπάρχει μόνον μία λύση, η καλύτερη: Σηκώνουμε τα μανίκια, τα βγάζουμε πέρα με λιγότερα, και δουλεύουμε για να ξοφλήσουμε το χρέος. Κι ας κλέβουν κάποιοι το κοινό ταμείο. Να τους πιάσουμε κι αυτούς να μην κλέβουν, για να περισσέψουν περισσότερα για την εξόφληση του χρέους.

  Πάρτε το απόφαση ότι κολυμπούμε σε μέρος που δεν πατώνουμε. Αν δεν κολυμπήσουμε θα πνιγούμε. Ο πρωθυπουργός μας αυτό δεν το κατάλαβε ακόμα κι αιθεροβατεί σε Άγιους Δομίνικους και αποστολές 70 ατόμων στις Κοπεγχάγες. Πολλοί Συνέλληνες νομίζουν ότι αν προστρέξουν στας Ευρώπας με το χέρι απλωμένο κάποιος πάλι θα τους σώσει, επειδή μας χρωστάει η Ευρώπη τα φώτα του πολιτισμού. Τελικά η υποταγή είναι στο αίμα μας, είναι η εύκολη λύση. Η πραγματική ελευθερία θέλει κόπο και πόνο. Με μια διαφορά: στο ευρώ ούτε η υποταγή δεν σε σώζει, γιατί δεν προβλέπεται!

  Ξεμείναμε από μαγικά και μπροστά μας υπάρχει μόνον ο δύσκολος και ανηφορικός δρόμος της δουλειάς. Πόσο δύσκολο είναι αυτό να το πούμε στους εαυτούς μας; Με τρόμο βλέπω τις προτάσεις για έξοδο από το ευρώ και για καταστροφή όσων πραγμάτων με τόσο κόπο χτίσαμε από το 1990 μέχρι σήμερα. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει μέσα σε 77 μόνον ημέρες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φταίει για όλα η κακιά κυβέρνηση (που σίγουρα φταίει πρώτα από όλα αυτή), όμως όταν βλέπω εδώ τους συνομιλητές μας να προτείνουν λύσεις όπως τον εξαναγκασμό-εκβιασμό των ξένων στη σωτηρία μας, την ολική αυτοκαταστροφή της εξόδου από το ευρώ, υπό τις ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ συνθήκες κρίσης και δήθεν για να σωθούμε (όχι επειδή θα το διαλέξουμε από θέση ισχύος, που τότε το συζητάμε ευχαρίστως) και άλλα διάφορα, τότε διαπιστώνω ότι δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνον η κυβέρνηση, αλλά το λαϊκό έρεισμα που έχουν οι εύκολες λύσεις, το λαϊκό έρεισμα που έχει η ρέκλα και το αραλίκι. Κάντε υποτίμηση, βγείτε από το ευρώ, απλώστε το χέρι, ξεπουλήστε τη γη μας και τις υποδομές μας, δώστε τα όλα, αρκεί να μην πληρώσουμε λίγο φόρο παραπάνω, αρκεί να μην πιεστούμε λίγο παραπάνω για να ξοφλήσουμε όσα δανειστήκαμε για το πάρτυ που ξεκίνησε στις 18 του Οχτώβρη 1981...

 9. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 22/12/2009 11:30:34

  Στις εύκολες και "μαγικές" λύσεις που μας τελειώσανε, περιλαμβάνω και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Όχι γιατί δεν τις οφείλει η Γερμανία, αλλά επειδή δεν πρόκειται ποτέ να τις επιβάλλουμε (άλλο θέμα βέβαια με το χρέος) και επειδή λειτουργούν μόνον ως άλλοθι για να μην σηκώσουμε τα μανίκια να βάλουμε τάξη στο κοινό ταμείο. Επίσης, επειδή αυτοί που μιλούν για πολεμικές αποζημιώσεις είναι συνήθως οι πρώτοι που απλώνουν το χέρι για να τους βοηθήσει, ποιος άλλος, η Γερμανία... Γι' αυτό και δεν θα τις πάρουν ποτέ... Χρησιμοποιώ τρίτο πληθυντικό, όχι για να βγάλω τον εαυτό μου έξω από τους δικαιούχους των αποζημιώσεων, αλλά για να βγάλω τον εαυτό μου έξω από τη νοοτροπία "αν πληρωθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις θα λυθεί το πρόβλημά μας". Θα τις φάμε κι αυτές σε επιδοτήσεις κότερα και πάλι χρεωμένοι θα βρεθούμε, αν δεν αλλάξουμε μυαλά.

  • Vachus avatar
   Vachus @ Blimblomblim 22/12/2009 13:35:17

   Πώς μας βοήθησαν δηλαδή; Με τη Μίζενς τη Χόχτιφ ή με τον Πόκκο;
   Μην τρελλαθούμε τελείως! Όπως λέει και ο Τραϊανού, με καθρεφτάκια αγορ'ασανε οικόπεδο φιλέτο, μαγαζί γωνία.
   Να κυρήξουμε τα χρέη μας μη εξυπηρετήσημα όσο οι γιαβόλ νταβάδες κουνάν το δάχτυλο και να κόψουμε δικό μας νόμισμα αφού δεν μας δίνουν τα 70 δίς. Όχι και η Ελλάδα να κάνει πλάτη στη Γερμανική οικονομία, για να πουλάει BMW & Mercedes!Το δρόμο τον έδειξε η Αργεντινή. Απλά σταμάτησαν να πληρώνουν το χρέος τους (το οποίο ήταν και πλασματικό όπως και το δικό μας), κόψαν το νόμισμά τους και το χρέος τους το έκαναν εσωτερικά ομόλογα με το οποίο χρηματοδότησαν την ανάπτυξη τους. Η Αργεντινή σήμερα είναι από τις πιο υγιείς οικονομίες. Εμείς αν εφαρμόσουμε συνταγές λιτότητας χωρίς υποτήμηση θα καταστρέψουμε απλά την οικονομία μας.

   http://olympia.gr/2009/12/16/a%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b5%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1%ce%bb%ce%b5/

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2009 12:45:02

  Ψύχραιμα... Νομίζω ότι ο ΓΑΠ υφίσταται το ίδιο σκατό που είχε και ο ΚΚ. Δεν είπε την φράση "απειλείται η εθνική κυριαρχία". Διαισθάνομαι ότι έχει την ίδια πίεση που είχε και ο ΚΚ, και όλα τα πολυπολιτισμικά και τα πράσινα και οι χαζοχαρούμενες παπαριές δεν αλλάζουν την δήλωση. Δεν ξέρω αν είναι οι δυναμεις του σύμπαντος και των νεφών, σίγουρα είναι η συλλογική μας ανικανότητα και η διχόνεια,αλλά κρίνετε από το αποτέλεσμα. Προωρούμε τάχιστα σε γ' κατηγορία. Τριτοκοσμική οικονομία, τριτοκοσμική ενέργεια, η τριτοκοσμική άμυνα δεν θα είναι μακριά...

 11. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 22/12/2009 13:23:09

  «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά απο το 1974», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ανοιχτής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι «η χώρα είναι στην εντατική».

  Σε συνδιασμό με το "χρήματα υπάρχουν" προεκλογικά τι συμπεράσματ βγαίνουν;

  Περιμένω μια απάντηση από τον tiramola ή οποιονδήποτε υποστηρικτή του ΓΑΠ και μια προσέγγιση στο θέμα.

  Τώρα θέτω το ερώτημα χρησιμοποιώντας τις ίδιες εκφράσεις με τον προθυπουργό.

  Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν χρήματα και το δημοσιονομικό αδιέξοδο ν' απειλεί την εθνική κυριαρχία;

  και γιατί είναι αδιέξοδο εφόσον υπάρχουν λεφτά;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 22/12/2009 13:28:01

   Δεν θα κάνω τον υποστηρικτή κανενός, "τα χρήματα υπάρχουν" σημαίνει ότι με χρηστή και αποφασιστική διαχείριση της κρίσης, δεν θα υπάρξει αδιέξοδο. Το ότι έχει περάσει τόσος καιρός και είναι βραχυκυκλωμένοι, σημαίνει ότι κάτι άλλο παίζει. Δεν σου θυμίζουν την αδράνεια του ΚΚ; Απλά εκεί κοροϊδεύαμε. Τώρα απορούμε; φοβόμαστε; Η ασάφεια και η αδράνεια είναι ή ίδια όψη του ιδιού νομίσματος. Κάτι παίζει και δεν ξέρω τι.

   • alone avatar
    alone @ archaeopteryx 22/12/2009 13:47:18

    Ναι σε όλα

    Μαθαίνω ότι ο Γιώργος αποφάσισε να ενδώσει στους Γερμανούς και να πει «ναι σε όλα». Η χώρα και η ελληνική κοινωνία παραδίδονται πλέον στην ευρωπαϊκή ελίτ και στη νέα γερμανική ενδο-ευρωπαϊκή τάξη. Από εδώ και στο εξής οι μείζονες αποφάσεις θα λαμβάνονται στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη.

    Οι εκβιασμοί των Βρυξελλών και των περίφημων αγορών ήταν τελικά τα γαυγίσματα των σκύλων που οδήγησαν ( για την ακρίβεια επανέφεραν) το κοπάδι, την ελληνική κυβέρνηση, στην στάνη της νέας ευρωπαϊκής ελίτ, την οποία συμβολικά απλώς εκφράζει η κα Μέρκελ.

    Τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Η ελληνική κοινωνία θα υποβαθμιστεί στο επίπεδο των βαλτικών χωρών, και αυτό δεν είναι απλώς εκτίμηση δική μου….αποτελεί δέσμευση της «Φρανκφούρτης» !

    Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει απλώς crisis management και στο επίπεδο αυτό θα κριθεί από εκείνους που θα την πιστώσουν με χρόνο και ακριβά δάνεια.

    Ξεχάστε τα περί κυβέρνησης ενότητας που έγραφα, ξεχάστε και τα περί Κίνας που πρότεινα , δεν έχουν πλέον σημασία μια και το παιχνίδι επέστρεψε στους παλαιούς γνωστούς κανόνες.

    http://grbloopers.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ archaeopteryx 22/12/2009 13:54:07

    Αυτό το ξέραμε από πριν με τον ΚΚ.
    Αυτοί παρουσιάζονταν ως οι έχοντες τη λύση.

    Θα τολμήσω μια πρόβλεψη!

    Οτι και να παίζει ο Αντώνης είναι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ!

   • tiramola avatar
    tiramola @ archaeopteryx 22/12/2009 14:15:00

    Και γιατί δεν λέει τη λύση ο οικονομολόγος και παιδευόμαστε όλοι και συ μαζί?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 22/12/2009 14:24:51

    ας αφήσουμε τις κατινιές... το πράγμα είναι σοβαρό (αλλά ησυχία ακούω και με κουφαίνει)

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ Ένας Τυχαίος 22/12/2009 15:18:31

   @alone

   Κλείνει η SAAB?

   Κουράγιο Μοναχικέ! Μην χάνεις την αισιοδοξία σου!

 12. isnogood avatar
  isnogood 22/12/2009 14:38:18

  Το 2011 ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, θα σηκώσει όλο το βάρος της εξόδου απο την κρίση.
  Το θέμα είναι, πως μέχρι τότε, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τη μικρότερη δυνατή ζημιά;

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/12/2009 19:16:05

  Δεν υπάρχει κυβερνητική ασάφεια, κομματική αφασία υπάρχει.
  Αναμένουμε:

  -ΓΓ, τους υπόλοιπους...
  -αρμοδιότητες για όλους...
  -ανάπτυξη σχεδίου...
  -καρεκλοτοποθετήσεις
  -πράσινους ανεμόμυλους

  Αλλά υπάρχει ελπίδα, τουλάχιστον έως 31/12 που ο Αι Βασίλης θα μοιράσει τα δώρα, ας ελπίσουμε να καλυφθούν τα κενά και από 01/01/2010 ξανά αρχίζουν ...

  ΥΓ

  Εγώ καλοπροαίρετα θα ρωτήσω:

  -για τις επιτροπές που έχουν γίνει από 04/10/2009
  -για τις προσλήψεις εκτάκτων εκτός ΑΣΕΠ
  -για τους μετακλητούς
  -για τους συμβούλους
  -για τους Προέδρους
  -για Δ Συμβούλους
  -για ΔΣ

  αν μπορεί η κυβέρνηση να αναφέρει το κόστος των παραπάνω ενεργειών, γιατί αδιαμφισβήτητα η ΝΔ διόγκωσε το έλλειμμα και αύξησε το χρέος, αλλά κάποιοι κυβερνούν τους 3 τελευταίους μήνες και θα μπορούσε το έλλειμμα να κλείσει σε μονοψήφιο νούμερο από φέτος, απλά θα έπρεπε να μειωθούν οι προς διανομή καρέκλες...

 14. lagolpi avatar
  lagolpi 22/12/2009 23:35:11

  Γα να δουμε τι θα δούμε και τι θα ακουσουμε "δια στόματος "Αντωνη Σαμαρα,αύριο στην κεντρική του ομιλία για τον προϋπολογισμό.Ακούγεται οτι θα καταθέσει καινοτόμες συγκεκριμένες προτάσεις που θα υποχρεωθεί η οικονομικη κυβερνητικη ομάδα να απαντήσει.. Πρωτόγνωρο από πλευρας αντιπολιτευσης.Επόμενο είναι σαν καλός γνώστης των οικονομικών θεμάτων,να προτείνει λύσεις διαφορετικές απο την αφαίμαξη μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης και φοροεπιδρομης που ετοιμαζει το κυβερνητικο επιτελειο του ΓΑΠ (Γραπ για καλύτερα)...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.