#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2009 04:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χατίρι του Λοβέρδου στη Φάνη με τα λεφτά του υπουργείου

 

Το να κάνουν οι υπουργοί ρουσφέτια, εξυπηρετώντας την κομματική τους πελατεία με αποσπάσεις και μεταθέσεις, δεν είναι βεβαίως κάτι άγνωστο ή σπάνιο. Το να κάνει όμως υπουργός του ΠΑΣΟΚ χατίρι σε τέως υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, χαρίζοντάς της μάλιστα μια δημόσιο υπάλληλο για να εκτελεί χρέη γραμματέα, αυτό πιθανότατα διεκδικεί ρεκόρ πρωτοτυπίας!

Τα… εύσημα της πρωτοτυπίας αυτής ανήκουν στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δέχτηκε ουσιαστικά η πρόσφατα διορισθείσα ως δημόσιος υπάλληλος προσωπική γραμματέας της κυρίας Φάνης Πετραλιά να πληρώνεται κανονικά από φορέα του υπουργείου του, αλλά να εργάζεται στο πολιτικό γραφείο της τέως υπουργού. Το γραφείο του κ. Λοβέρδου μάλιστα φρόντισε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να γίνει η «διάθεση», όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, παρά το γεγονός ότι η κυρία Πετραλιά δεν δικαιούται να απασχολεί κανέναν δημόσιο υπάλληλο, αφού δεν εξελέγη καν βουλευτής!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η έμπιστη της τέως υπουργού-βουλευτού κυρίας Πετραλιά, κυρία Κωνσταντίνα Μπράχου, αν και εργάζεται επίσημα στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας, όχι μόνο δεν πατάει το πόδι της στη συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά βρίσκεται καθημερινά στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Πετραλιά, τακτοποιώντας όλα τα ζητήματά της!

Την ίδια στιγμή, ο φάκελός της έχει ήδη προωθηθεί στη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αποσπαστεί άμεσα σε υπηρεσία του υπουργείου από το ΕΚΕΠΙΣ, γιατί, όπως αναφέρει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικού, «το είχε ζητήσει η κυρία Πετραλιά»!

Η κυρία Μπράχου βρίσκεται στο πλευρό της τέως υπουργού-βουλευτού από το 2004, όταν η κυρία Πετραλιά έγινε υπουργός Πολιτισμού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Κώστα Καραμανλή. Εκτοτε την ακολουθεί σε κάθε της βήμα και σύμφωνα με υπουργικούς κύκλους, είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις δύσκολες αποστολές. «Είναι το μάτι και το αφτί της Φάνης», λένε χαρακτηριστικά.

Τον Ιανουάριο του 2008, με την υπ’ αριθμ. 3350/Δ1.412/15.1.2008 απόφαση της τότε υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η κυρία Μπράχου διορίζεται στο πολιτικό της γραφείο, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας Δ.Ε. (απόφοιτος Λυκείου), με βαθμό Δ’. Μερικούς μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα την 1/6/2008, παραιτείται από τη θέση της και λίγο αργότερα προσλαμβάνεται με σύμβαση αορίστου χρόνου στο ΕΚΕΠΙΣ, τον επίσημο εθνικό φορέα για την Ανάπτυξη, που εποπτεύεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Ετσι, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, η κυρία Πετραλιά τακτοποιεί τη γραμματέα της, κάνοντάς τη μόνιμο δημόσιο υπάλληλο.

http://www.protothema.gr/content.php?id=50482

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/11/2009 13:31:33

  Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης

  εεεεεε...αργομισθίες. Το 60% του Δημόσιου Τομέα τέτοια είναι. Και μου λέτε εμένα για αύξηση φορολογίας...

  Γιατί δεν την διορίζουν στο χαρτοπωλείο?

 2. Υ. avatar
  Υ. 09/11/2009 13:41:18

  Στο επόμενο διάστημα θα βλέπουμε πολλούς του ρεύματος Βενιζέλου, να στήνουν γέφυρες με στελέχη και υποστηρικτές της κυρά-Θοδώρας.

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 09/11/2009 13:43:54

   ελα βρε λες να περναει μεσα απο τα καναλια των..οικογενειων??

 3. Υ. avatar
  Υ. 09/11/2009 13:49:03

  Οσονούπω, και μετά το 25% στις 29/11.

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 09/11/2009 13:50:50

   ...καλα εμεις το ξερουμε...οι υπολοιποι που το αμφισβητουν..θα πρεπε να λενε ...οσο ζω μαθαινω.!!

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/11/2009 14:10:33

  Επιτέλους, νάτο που δειλά δειλά επανεμφανίζεται το παλιό καλό κλασικό ΠΑΣΟΚ. Και είχα αρχίσει να ανησυχώ. Βέβαια η παραπάνω περίπτωση είνα ανθυποπταίσμα μπροστά σε αυτά που συνέβαιναν επί ΠΑΣΟΚ προ 2004. "Ο κάθε κηπουρός είχε διοριστεί πρωθυπουργός" κατά τη γνωστή ρήση. Η συγκεκριμένη είναι τουλάχιστον απόφοιτος λυκείου. Κάτι είναι και αυτό.
  Πάντως, τα έλεγα ότι ο ΓΑΠ όσο καλοπροαίρετος και αν είναι δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με την εγγενή λαμογιά που έχει ποτίσει το μεδούλι των κομματικών. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Άλλωστε όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωνε μια νέα φιλοσοφία μακριά από ρουσφέτια κλπ, τα κομματόσκυλα που γνωρίζω προσωπικά, δεν στενοχωρήθηκαν καθόλου. Ήξεραν ότι είναι μόνο λόγια και πως αργά η γρήγορα πάλι αυτοί θα έπαιρναν τον έλεγχο της κατάστασης.
  Το ΠΑΣΟΚ απέθανε....Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.