15/07/2008 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χαίνον υπαρξιακό πρόβλημα των Σκοπίων

Σχετικά με την συζήτηση που διεξάγεται κι εδώ για το σκοπιανό, δύο πράγματα μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση και μου έχουν δημιουργήσει μεγάλες απορίες:

Πρώτον: η μανία κάποιων να υποστηρίξουν με νύχια και με δόντια οποιαδήποτε μικρο- ή μεγαλο - προσπάθεια που μπορεί βλάψει, να μειώσει, να εκθέσει, να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα. Κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες σφάχτηκαν και διώχτηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, τη Μαύρη Θάλασσα (Αγχίαλος, Μεσημβρία, Σωζόπολις, Πύργος, Βάρνα κλπ), τη βαλκανική ενδοχώρα (Σκόπια, Μοναστήρι, Φιλιππούπολη, Στενήμαχος, Μελένικο κλπ), τη Βόρειο Ήπειρο και πάει λέγοντας, και δείχνουν μια υπέρμετρη, κραυγαλέα (και ασφαλώς ύποπτη ευαισθησία) όχι μόνο για τις πραγματικές ή κατασκευασμένες μειονότητες στην Ελλάδα και τις τάχα καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, αλλά και για τις εδαφικές τους διεκδικήσεις. Μου θυμίζουν κάποιους που βάζουν φωτιά στο ίδιο τους το σπίτι πανηγυρίζοντας

Δεύτερον: το βαθύ δράμα των Σκοπιανών. Είναι πραγματική τραγωδία και απίστευτο στραπατσάρισμα ψυχής το να ντρέπεσαι για το σόι σου, για τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τη γιαγιά σου και τον παππού σου, και να εμφανίζεις άλλους ως προγόνους σου. Η περίπτωσή τους θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει θέμα για κωμωδία (απ’ αυτές του Ψαθά), αν δεν φανέρωνε ένα τόσο βαθύ και χαίνον υπαρξιακό τραύμα

 Σπατζιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. werewolf avatar
  werewolf 15/07/2008 14:41:25

  Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο θέματα έχουν αφετηρία την ιδεολογία της Αριστεράς και τα σιχαμερά της επακόλουθα. Το πρώτο προέρχεται από Έλληνες που ανατράφηκαν με την διεθνιστική μυθοπλασία του Εμφυλίου και το δεύτερο από Σκοπιανούς που μεγάλωσαν μέσα στη βαρβαρότητα του υπαρκτού΄σοσιαλισμού. Όποιος τρέφεται με μπούρδες, μπούρδες πρεσβεύει και μία μπούρδα γίνεται ο ίδιος στο τέλος.

 2. Nεολαίος avatar
  Nεολαίος 15/07/2008 15:09:11

  Παρντόν, ποιές είναι οι κατασκευασμένες μειονότητες;
  β: Σωστά τα λες για τους κυνηγημένους Έλληνες. Αλλά. Η Ελλάδα δεν έκανε εθνοκάθαρση στη Μακεδονία; Κάποιοι Βούλγαροι, Τούρκοι, Βλάχοι, Σλαβομακεδόνες που ζούσαν εκεί κατά πλειοψηφία τουλάχιστον 80% το 1905, τι γίνανε;

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/07/2008 15:18:23

  Ως προς το πρώτο θα είμαι κυνικός. Καλά κάνουν. Ας είχαμε μυαλό σα λαός να μην τους αφήσουμε να μας σφάξουν να μας κάνουν μετανάστες και να μας φέρουν στην κατάσταση της ανασφάλειας που μας έφεραν. Η αγγλοσαξωνική πολιτική που είχε στόχο τη δημιουργία ενός προτεκτοράτου σταθμού προς τη μέση ανατολή εστέφθη με απόλυτη επιτυχία για τα αγγλοσαξωνικά δεδομένα και συμφέροντα και αποδείχτηκε καταστροφική για τα συμφέροντα του έθνους.

  Ως προς το δεύτερο. Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν ξέρουν τι είναι. Αποφάσισαν λοιπόν να γίνουν ότι βρήκαν πρόχειρο. Υπάρχει και μια μειονότητα Βλάχων στη Ρουμανία που επίσης ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου. Εγώ είμαι απόγονος τους παππού μου και να πάνε να πνιγούν.

 4. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 15:18:40

  Άσε ρε νεολαίε με τις εθνοκαθάρσεις που κάνανε οι Έλληνες. Ποιός τα λέει αυτά; Και 80% βούλγαροι... Θα μας τρελλάνετε ρε! Ούτε οι Βούλγαροι δεν τα λένε αυτά!

  Μαζευτείτε ΣΥΡΙΖόπουλα. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο για πούλημα.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 15/07/2008 15:22:13

  Ρε Νεολαίε άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις ή κάνε μια αναζήτηση στο google. Οι τότε απογραφές της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μιλάνε για 45% έλληνες και δε θυμάμαι πόσο % Βούλγαρους. Για Σκοπιανούς δε μιλάνε.
  Είχαμε 45% πληθυσμό. Πήραμε περίπου τη μισή Μακεδονία Γεωγραφικά. Εγκαταστήσαμε εκεί όλους τους Έλληνες που έφυγαν από τα υπόλοιπα Βαλκάνια και τους πρόσφυγες από τη μικρασία. Που είναι το πρόβλημα?

 6. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 15/07/2008 15:31:07

  Και τι βιβλίο να διαβάσει? Ρεπούση?

 7. λιάνκας avatar
  λιάνκας 15/07/2008 15:36:26

  για αυτούς που κατηγορούν συνέχεια το athens.indymedia.org σαν soraki κλπ κλπ,
  η αλήθεια είναι πως:

  όλοι οι webservers και οι δίσκοι του athens.indymedia.org, καθώς και το bandwidth - αυτός που του δίνει την είσοδο στο μεγλαλο αυτό αγωγό του ίνερνετ, είναι το εθνικό μετσόβειο πολυτεχνείο.

  Τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι μας στο κράτος (όποιο κράτος κι αν είναι αυτό, δεξιό αριστερό, κακό ή καλό) και στη συνέχεια δίνονται σαν κονδύλια έρευνας, τα λαμακισμένα τα κάνουν webservers των αναρχικών...

  που δε μπορεί να μπει η αστυνομία... να ελέγξει τις ips.... ki ekei akadhmaiko asylo για πράξεις που ξεφεύγουν από το χ΄'ωρο του ασύλου!  τώρα τελευταία στους σερβερς αυτούς φιλοξενούν και τα indy άλλων χωρών , όπως π.χ της σκωτίας (εδιμβούργο)
  κλπ

  παραμύθι είναι η ιστορία με το σόρος και τις επιχορηγλησεις στα indy

  αυτό έγινε μια φορά πριν χρόνια και για συγκεκριμένα indy όχι για όλα

 8. Alkimos avatar
  Alkimos 15/07/2008 15:43:04

  Σχετικά με την παρατήρησή σου: «Η περίπτωσή τους θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει θέμα για κωμωδία (απ’ αυτές του Ψαθά)», εγώ θα έλεγα ότι η περίπτωσή τους αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και ότι θα πρέπει να απασχολήσει την παγκόσμια επιστημονική ιατρική κοινότητα, του κλάδου ψυχανάλυσης. Διότι όσο κι αν υπάρχει από πίσω η πολιτική σκοπιμότητα, κανείς υγιής νους δεν πουλάει το δικό του παρελθόν, την δική του ιστορία (όποια κι αν είναι αυτή). Οι άνθρωποι είναι ολοφάνερο ότι πάσχουν από μαζική σχιζοφρένεια και είναι επικίνδυνοι σε διεθνή κλίμακα. Θα έπρεπε να μπουν κανονικά σε …καραντίνα.

 9. Nick avatar
  Nick 15/07/2008 15:50:07

  Γιατί ασχολείστε με τους Σλαβο-βούλγαρους; Δεν καταλαβαίνετε οδεύουν προς διάλυση;

  Νόμιζαν ότι θα τους βοηθούσαν οι Αμερικανοί, αλλά πλεόν οι Αμερικανοί έχουν άλλα προβλήματα να λύσουν (βλ. DEPRESSION).

  Καταρρέει η Αμερική, καταρρέουν και τα προτεκτοράτα της.

 10. Νικόλας avatar
  Νικόλας 15/07/2008 17:03:42

  Τι παραλήρημα είναι αυτό με εκατομμύρια σφαγμένους, εκτοπισμένους και μαζί η προδότρα αριστερά και η "ύποπτη ευαισθησία" της; Πέρα από την διασκεδαστική αντιπαράθεση των Ελλήνων και των Σλαβομακεδόνων εθνικιστών για πραγματικούς και φανταστικούς προγόνους που πότε μπαίνουν στη ναφθαλίνη και πότε ανασύρονται ένδοξοι και πάνω από όλα πολύ χρήσιμοι, λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει. Ότι κακό έχει πάθει αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα το έχει πάθει από το δηλητηριώδες σφιχταγκάλιασμα των εθνικιστών. Από Μικρασιατικά μέχρι Κυπριακό και τους Εμφύλιους οι εθνικά φρονούντες είτε στο τιμόνι, είτε δίνοντας τον τόνο από λίγο πιο πίσω έχουν κάνει τεράστιες ζημιές. Ελπίζω το ίδιο να πάθουν και οι Σκοπιανοί και μάλλον θα το πάθουν.
  Από την άλλη έχω και την μεγάλη απορία αν εμείς οι αριστεροί πρέπει να προτάσσουμε το ταξικό συμφέρον στο εθνικό γιατί για μένα αυτή είναι η μεγάλη παγίδα σήμερα. Εθνικιστική αριστερά υπάρχει μόνο κάτω από συνθήκες διεκδίκησης της εθνικής χειραφέτισης. Σήμερα το έθνος είσαι εσύ, εγώ, ο Ψωμιάδης, ο Πρετεντέρης και ένας αγρότης της Θεσσαλίας. Σκέψου τι ωραίο μέσο όρο βγάζουμε και πόσα κοινά συμφέροντα έχουμε.
  Όταν κόσμος δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του ακόμα και όταν έχει εργασία και ταυτόχρονα οι προτεραιότητες που μπαίνουν από το κεφάλαιο για να καλύψουν την συνολική αποτυχία του συστήματος είναι: ο πόλεμος με την τρομοκρατία και η σύγκρουση των πολιτισμών. Αυτά, μαζί και οι εθνικιστικές διεκδικήσεις, είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να μένει ο κόσμος υποταγμένος όπως τον θέλουν.

 11. John avatar
  John 15/07/2008 17:27:08

  Είναι βέβαιο ότι οι αυτοαποκαλούμενοι "διεθνιστές" (Sic) στην Ελλάδα είναι τόσο άξιοι απόγονοι των παπούδων τους που

  1) Προσπάθησαν να διαμελήσουν το Ελληνικό κράτος ('44-49)παίζωντας το παιχνίδι του Τίτο και δευτερευόντος του Στάλιν


  2) Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διάλυση του Μικρασιατικού μετώπου το '22 παίζωντας το παιχνίδι του Λένιν αλλά και των Ιταλό-Γάλλον

  3) Τέλος ενέπλεξαν τη Κύπρο στις Μεσανατολικές ραδιουργίες το '63-'74 παίζωντας το παιχνίδι τόσο των Σοβιετικών όσο και των Αράβων αλλά και των Ισραηλινών.

  Αποτέλεσμα

  1) Σχεδόν το σύνολο της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα είτε αποτελείτε από πρώην "Κνίτες", "Ρηγαίους", είτε συμπλεεί ιδεολογικά με αυτούς


  2) Το 90% των παρευρισκομένων στις δεξιώσεις όλων των μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα εμπ΄πτουν στην ανωτέρω κατηγορία... εθνικιστές πάπαλα και εκεί!


  Εκτίμηση

  Αργά η γρήγορα θα έρθει και εδω η 14η Ιουλίου και με μγάλη μου χρά και αγαλλίαση θα μαζεύω σε κουβάδες τα κεφάλια των αχρείων που επί 8 δεκαετίες καταστρέφουν την Ελλάδα γιατί δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν για ανεξαρτησία και θέλουν παντοτε ένα προστάτη-νταβατζή από πάνω.
  Οι ταμπέλες τους αλλάζουν (Κομμουνιστής, εκσυχρονιστής, φιλελεύθερος, ανανεωτής κτλ) αλλά η νοοτροπία της πόρνης τους σημαδεύει ανεξίτηλα αυτούς και τους καημένους τους απογόνους τους.


  Υ.Γ Σε πρόσφατη συζήτηση με έναν επιχειρηματία από το Μαυροβούνιο ελέχθη ότι η Ελλάδα ακολουθεί γοργά τα βήματα διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας βλ. μειονότητες κτλ. Εάν και ακούγεται ακραίο ο ίδιος είπε ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80 ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τι θα επακολουθούσε στη χώρα με τον 6ο μεγαλύτερο στρατό στο Κόσμο και με τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας... μόλις 4-5 χρόνια μετά πάπαλα!

  Οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν και όσοι υπονομεύουν την Ελλάδα στο εσωτερικό πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα για να μην επαναληφθούν το '22, '74, δύο κλασσικές περιπτώσεις εσωτερικής προδοσίας εάν και στην πρώτη ο υπαίτιος θεωρείτε και εθνικός ήρωας...

 12. Nick avatar
  Nick 15/07/2008 17:39:42

  1) Η Γιουγκοσλαβία ήταν ένα πολυεθνικό κράτος.

  2) Δεν είχε δημοκρατία

  3) Άλλη χώρα έχει στοιχεία Γιουγκοσλαβίας, βλ. Τουρκία.

 13. Νἰκος avatar
  Νἰκος 15/07/2008 17:44:53

  παραγονταΧ:
  "Πρώτον: η μανία κάποιων να υποστηρίξουν με νύχια και με δόντια οποιαδήποτε μικρο- ή μεγαλο - προσπάθεια που μπορεί βλάψει, να μειώσει, να εκθέσει, να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα".

  Συμφωνουμε. Μηπως θεπρεπε να περιοριστουν καπως αυτοι που εχουν προσβαση και μας χτυπουν απο μεσα ειτε το παιζουν Αλβανοι ειτε αριστεροδεξιοι διεθνισταδες; Λεω, μηπως. Ή στο ονομα του "δημοκρατικου" διαλογου θα τους αφηνουμε να μας λοιδορουν; Οταν τους δινουμε βημα τους νομιμοποιουμε. Και κατεβαζουν το επιπεδο του διαλογου (ο Θεος να τον κανει).

 14. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 15/07/2008 17:45:39

  οι ξυπόλητοι στο τέλος θα μας πάρουν και τα σώβρακα
  γιατί βρήκαν τους πολιτικούς μας ταγούς να ασχολούνται με λεμονοστίφτες ,με τα ξαδέλφια τους,με τα αδέλφια τους και τους κάθε λογής κουμπάρους...
  αυτούς ψηφίζουμε.

 15. isnogood avatar
  isnogood 15/07/2008 18:02:27

  Έλεος μπρε συμφορουμιστές!
  Η Ελλαδάρα μας δεν έχει ανάγκη απο τέτοιες μικρότητες!
  Είχαμε τον ΓΙΓΑΝΤΑ Σιμήτη που μας έκανε τη χώρα ΙΣΧΥΡΗ!
  Μην τρελαθώ!
  Απο ποιον κινδυνεύουμε;
  Απο τα Σκόπια;
  Απο την Αλβανία;
  Απο τους Βούλγαρους φίλους μας;
  Ή απο τα γκαρντάσια τους Τούρκους;
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ...
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

 16. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 18:40:02

  ο συμπατριώτης Νίκος εξεγείρεται γιατί κάποιοι δε συμφωνούμε με τις θέσεις του και τοποθετούμαστε διαφορετικά. Προσπαθώ να συμβάλλω στη συζήτηση πάντα με μέτρο και αξιοπρέπεια όσον αφορά στη διατύπωση και με επιχειρήματ αόσον αφορά στο περιεχόμενο. Ο συμπατριώτης μας θεωρεί ότι ρίχνουμε το επίπεδο του διαλόγου ή ότι δεν είμαστε νόμιμοι, όσοι διαφωνούμε. Παραπέμπω στο διάλογο του προηγούμενου ποστ (περί μακεδονικής μειονότητας) και παραθέτω σχόλια κάποιων, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων του συμπατριώτη Νίκου, τα οποία φαντάζομαι ότι θεωρεί πως κρατάνε ψηλά το επίπεδο της κουβέντας. Εμένα πάντως μου ακούγονται σαν κραυγές αξιωματικού του στρατού σε υπηρετούντες στρατιώτες σε τάγμα ανεπιθύμητων ή στη Μακρόνησο σε περασμένες δεκατίες. Εξακολουθώ να δηλώνω οτι ως Έλληνας Πατριώτης θεωρώ εθνικόν το αληθές και εκφράζω δημόσια την ανυσηχία μου για την επανάκαμψη νοοτροπιών σύμφωνα με την οποία χωριζόμαστε σε Εθνικόφρονες κα Μιάσματα, δηλαδή κομμούνια ή πράκτορες του εχθρού ή πεμπτοφαλαγγίτες. Ακόμα πιο ανυσηχητικό είναι ότι οι εθνικόφρονες δεν υπόσχονται μια νέα Μακρόνησο, που στο κάτω κάτω έδινε μια ευκαιρία στα μιάσματα να ανανύψουν ή να ξεφύγουν από τα χέρια των ξένων πρακτόρων, αλλά φωνάζουν τρέξτε να κρυφτείτε συριζόπουλα (το νέο "κομμούνια";...) και ετοιμάζουν κουβάδες για να μαζέψουν κεφάλια. Μήπως ονειρεύνται να χορέψουν και τσάμικο με τα κομμένα κεφάλια; (κατά την ελληνική παράδοση)


  Σπύρος Says:

  Εκλεισε το blog τού Νικου Δήμου και ψάχνουν στέγη τά εθνομηδενιστικά μαλάκια


  Nίκος Says:

  Αντε, πανε να μαθεις αγραμματο Σορακι και μετα μιλαμε για συνεχεια του ελληνισμου


  Nίκος Says: Ελληνομετρη και “Πατριωτη”:Λετε βλακειες γιατι ειστε ασχετοι και προκατηλειμενοι. Ουυπς, τι λεω. Ειστε ασχετοι. Ξερετε μονο αυτα που σας δασκαλευουν οι Σοροι και ως Σορακια μιλατε.

  Νίκος Says: Ασχετε,
  εχουν πολλη (Σ[κ]οριασμενη) φαντασια και λιγη λογικη και ο μεν και ο δε.Το μουκωσαν ομως

  .greg Says: Το κακό με τους Αλβανούς είναι, ότι έχουν σκέτο μίσος αντί του δημιουργικού μίσους(*)Το χειρότερο δε είναι ότι ο Αλβανός έχει την δυνατότητα να είναι προκλητικός.

  greg Says: Το παραπάνω σχόλιο απευθύνεται στον Αλβανοσκοπιανοπράκτορα πατριώτη…


  port porta Says:
  Να πινεις Αλβανογαλο να ισιωσεις μπαντυ..! τη συνταγη θα σου τη δωσω αργοτερα.
  ΠΠ
  greg Says:

  Απλά δεν υπάρχει Αλβανική ή Γυφτοσκοπιανή κουλτούρα! Μόνο ως μίνι ανέκδοτο ακούγεται…Οι Αλβανοί όπως είπα και στον (Αλβανο)πατριώτη δεν έχουν δημιουργικό μίσος. Σκέτο μίσος έχουν εδώ και κάτι αιώνες, που τους έφερε ο Ιουστινιανός για να μαζεύουν μπάζα και πορτοκάλια στην Πελοπόννησο τα καλοκαίρια και πιστοί στις παραδόσεις τους πάλι μπάζα και πορτοκάλια μαζεύουν…. Και θα συνεχίσουν όσο κώλο και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

  greg Says:

  Ο λαός κουράστηκε να μετέχει της αλβνογύφτικης κουλτούραςΚαι όταν ξεσπάσει (πλησιάζει…) τότε αγαπητά μου ΣΥΡΙΖΟπουλα θα ψάχνετε να κρυφτείτε!


  John Says:

  Αργά η γρήγορα θα έρθει και εδω η 14η Ιουλίου και με μγάλη μου χρά και αγαλλίαση θα μαζεύω σε κουβάδες τα κεφάλια των αχρείων που επί 8 δεκαετίες καταστρέφουν την Ελλάδα γιατί δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν για ανεξαρτησία και θέλουν παντοτε ένα προστάτη-νταβατζή από πάνω.
  Και προσβάλλομαι και ανυσηχώ και αναμένω τη διαχείρηση να πάρει θέση στο ζήτημα περί λογοκρισίας ενάντια στους "αντεθνικά δρώντες" που έθεσε ο Νίκος

 17. Theodore avatar
  Theodore 15/07/2008 18:48:16

  Γιατι το 1905; Το 1821, τι γινοταν και το 500πΧ. επισης;
  Τωρα, τι ψαχνεις ρε φιλε; Εκει μεσα, εγινε της κακομοιρας και σκοτωθηκε πολυς κοσμος.
  Απο δω, ο Παυλος Μελας και απο κει, οι κομιτατζηδες.Και πιο περα, οι Τουρκοι.
  Τελικα, νικησαμε εμεις και παπαλα, γιατι οπως ξερεις, ο,τι παιρνεται με τα οπλα, μονο με τα οπλα χανεται.
  Αρα, τι σκατα ανακατευουν οι ανθρωποι;
  Δεν κοιτανε να κονομησουν, μεσα απο καμμια επενδυση, που για να γινει χρειαζεται καλο κλιμα, αλλα λενε συνεχεια μαλακιες, επειδη φαινεται, οτι καποιοι απο την Αμερικη, τους εχουν γεμισει το κεφαλι με πιτουρα.
  Αλλα η Ελλαδα, θεωρητικως τουλαχιστον, δεν ειναι Γιουγκοσλαβια.Και ο ΚΚ,(ο καταλληλοτερος ντε), Μιλοσεβιτς!

 18. Theodore avatar
  Theodore 15/07/2008 18:52:43

  Και κατι αλλο, για τη συγκριση με Γιουγκοσλαβια.
  Ηταν ενα πολυεθνικο κρατος και εμεις, δεν ειμαστε, αλλα παμε να γινουμε, γι αυτο, χρειαζεται προσοχη.
  Γι αυτο οι καραγκιοζηδες του ΣΥΡΙΖΑ, θελουν γιαουρτι, για τις μαλακιες που λενε για τους λαθρομεταναστες.(Προσεξτε, ΔΕΝ ειναι προσφυγες, λαθρομεταναστες, ειναι).

 19. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/07/2008 19:07:49

  Πες τα ρε Εξάκτινε (3:18) γιατί διαβάζω τόση ώρα και πάω να τρελαθώ .

  Σε λίγο θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι εμείς ορίζαμε την πολιτική μας μοίρα .

  Σύνορα προς ανατολάς κι ασφάλεια θέλανε , αυτά πήρανε . Και όχι μόνο οι Αγγλοσάξωνες και όχι μόνο από την Ελλάδα .

  Όλα τα υπόλοιπα είναι για να περνάει την ώρα του ο Νεοέλληνας μαλώνοντας .

  Ξυπνάτε και διαβάστε . Το μόνο πράγμα που δεν έκανε ποτέ η Ελλάδα είναι δικιά της εξωτερική πολιτική .

  Γι αυτό και κάθε 2 χρόνια αλλάζει η τακτική .

  Υιοθετημένα ήμασταν και δεν ξέω για πόσο θα μείνουμε . . .

 20. Factorx avatar
  Factorx 15/07/2008 19:22:10

  @Νίκος: Δεν νομίζω οτι πρέπει να πριορίσω κανέναν. Όσα λένε εδω αυτοί που ενοείς είναι δείγμα όσων λέγονται και στην κοινωνία. Ας τα απαντήσουμε λπιπόν εδώ. Με επιχειρήματα.

  @Έλληνας Πατριώτης. Η λίστα που έκανες με τις αντίθετες απόψεις με ενοχλεί. Τι κάνεις; Υποδεικνύεις; Και το "Ελληνας πατριώτης" με ενοχλεί. Γιατί αναγκάζεσαι να το επισημάνεις τόσο, αν οι θέσεις σου είναι όντως ελληνικές και πατριωτικές; Αυτα ή είναι, ή δεν είναι.

 21. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 19:49:53

  Δεν είναι έλληνας πατριώτης κάποιος που όπως παρεδέχθη ότι έχει αλβανούς γονείς. Είναι τουλάχιστον ύβρις η παρελκυστική χρήση του ψευδωνύμου αυτού για την διασπορά ανιστόρητων ψευδολογημάτων.

  Όσο για τα λοιπά -αυτά που αποδίδονται σε μένα - δείχνει να φοβάται...

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!

 22. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 19:53:08

  (συνέχεια)
  Και όλα αυτά τα λέω, επειδή (σε καμια αλβανογιάφκα στη Γκράβα...) έμαθε ότι "εθνικόν είναι το αληθές".

  Κάτι έμαθες ανθέλληνα Αλβανέ μου.

 23. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 20:05:49

  FactorX αν σε ενοχλεί η λίστα τότε μπορείς να την αποσύρεις με την συγκατάθεσή μου. Έχεις άλλωστε κάθε δικαίωμα να διαχειρίζεσαι τον τόπο αυ΄το όπως θες και οι υπόλοιποι είτε μας αρέσει και μένουμε και συζητάμε είτε πάμε αλλού. Και έχεις και κάθε δικαίωμα ν απροστατέυεις και το διάλογο και το επίπεδό του, όπως κρίνεις και εν συνεχεία κρίνεσαι και εσύ από τους άλλους. Μέχρι στιγμής ειλικρινά δε νομίζω ότι μπορεί να έχει κανείς παράπονο από τον τρόπο που τον διαχειρίζεσαι, παρεμβαίνεις και λειτουργείς. Με τον κατάλογο δεν είχα σκοπό να υποδείξω τίποτα σε κανέναν. Απλώς, αίσθησή μου είναι ότι δεν πρόκειται για αντίθετες απόψεις, αλλά για βρισιές και απειλές. Όταν λοιπόν ο Νίκος ΄δηλωσε ότι ενοχλείται από το επίπεδο των αντίθετων απόψεων, αισθάνθηκα την ανάγκη να αντιπαραβάλλω τη λίστα που αποδείκνυε κατά τη γνώμη μου ότι ο Νίκος δεν ενοχλήθηκε από το επίπεδο των αντίθετων διατυπώσεων, αλλά από το περιεχόμενο και τα επιχειρήματά τους, καθώς ενώ στη λίστα που παραθέτω περιέχονται ύβρεις και χαρακτηρισμοί, αυτό δεν τον ενόχλησε, γιατί κατά τα λοιπά οι εν λόγω συμφωνούν μαζί του. Θεώρησα επίσης ότι με το να διαβάσει κανείς μαζεμένα τα παραπάνω λόγια θα γίνει φανερή η βία η οποία υποβόσκει στον λόγο που αρθρώνεται μερικές φορές σήμερα στην Ελλάδα και θεωρώ μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό ζήτημα την ανάδειξη αυτού του γεγονότος. Άλλωστε νομίζω πως και στα πλαίσια αυτού του μπλογκ αποτελεί διαδεδομένη πρακτική το τσιτάρισμα λόγων των συνομιλητών με σκοπό την απάντηση σε αυτούς ή την επισήμανση κάποιας πτυχής που επιτυγχάνεται καλύτερα έτσι.

  Όσο για το Έλληνας Πατριώτης, λυπάμαι αν σε ενοχλεί, αλλά νομίζω πως έχω δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι όπως επιθυμώ. Και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το "αυτά είναι ή δεν είναι". Με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο θέλω ακριβώς να προσδώσω ένα διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο πατριωτισμός από αυτό που θεωρώ ότι του αποδίδουν κάποιοι άλλοι συνομιλητές και συμπατριώτες μου. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τους ίδιους όρους, αλλά να εννοεί διαφορετικά πράγματα και ακριβώς αυτό θέλω να αναδείξω. Αλλιώς δε θα είχε νόημα να συζητάμε. Θα δήλωνε οι καθένας ιδιότητα και θα θεωρούνταν όλα τα ζητήματα ληγμένα.

  Όσο για τις εκ νέου απειλές του greg, τι να πω, φοβάμαι όντως, όχι για μένα προσωπικά γιατί έχω ελληνικότατο ονοματεπώνυμο και είμαι απολύτως ενταγμένος στην νεοελληνική κοινωνία (δυστυχώς ούτε αρβανήτικα δεν ξέρω, τη γλώσσα του παππού μου, χορεύω όμως ωραία το τσάμικο, αυτό πέρασε φαίνεται με τα κύτταρα), αλλά φοβάμαι για το μέλλον αυτού του τόπου, αν επικρατήσουν ποτέ οι ακραίες του απόψεις. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο είχαμε και από μια εθνική τραγωδία.

 24. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 20:11:39

  Να φοβάσαι ΠΟΛΥ!

 25. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 20:23:33

  Παιδιά προτείνω αν είναι να κλείσουμε τον Έλληνας Πατριώτης σε γκουλάγκ για σωφρονισμό να τον κλείσουμε με τον Πάγκαλο (που δηλώνει περήφανος αρβανίτης) και τα Μιτσοτακάκια Ντόρα και Κυριάκο (των οποίων επίσης η μαμά Μαρίκα δηλώνει αρβανίτισα) και να τον ποτίζουμε βυζαντινο φραπόγαλο για να υποφέρει ακομα πιο πολυ.

  Μήπως ο Νήπιος έχει δίκιο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να το λέει ότι δεν είναι θέμα DNA αλλά θέμα παιδείας;

 26. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 20:30:01

  Ο Πάγκαλος δηλώνει Αρβανίτης. Παρακαλείσθε να με φωνάξετε (βάζω τη βιντεοκάμερα) να πάμε μαζί να του πείτε ότι είναι Αλβανός.

  Κερνάω και τα ούζα μετά (σε όσους επιβιώσουν...) 8)

 27. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/07/2008 20:52:02

  Μα ό,τι προσπαθεί να περάσει η αρχαία Ελληνική νοοτροπία οδηγεί σε ένα συμπέρασμα : παιδεία και μόνο παιδεία χρειάζεται (κατά την ταπεινή μου άποψη)

  Τώρα το Νέαελλάδα εκ του Νεοέλληνας είναι μια άλλη ιστορία . Έτσι κι αλλιώς άλλο αρχαίο ελληνικό κι άλλο ελληνιστικό .

  Εμείς είμαστε ελληνιστικοί Έλληνες .

  Δηλαδή μετά τη μεγάλη βόλτα που έκανε ο Ελληνικός πολιτισμός ανά τον κόσμο ξαναγύρισε σε μας ως Ελληνιστικός με όλες τις μετατροπές που οι άλλοι πολιτισμοί του φόρτωσαν .

  Και το ερώτημα είναι : Τι υπερασπιζόμαστε ? Την (αρχαία) Ελληνικότητά μας ή τον Ελληνισμό (πολιτισμό) μας ?

  Μη ξεχνάτε και το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" της φοβερής αυτής πρώτης συνέλευσης μετά το 21 και γιατί το έχωσαν οι Έλληνες φοβιτσιάρηδες κοτζαμπάσηδες στα γραπτά τους (αφού πιάσαμε και τους Αρβανίτες...)

 28. Nick avatar
  Nick 15/07/2008 20:53:58

  Οι Αρβανίτες προέρχονται από τους Ιλλυρίους (εξελληνισμένο φύλο). Καμία σχέση με τους Squiperi Αλβανούς.

  Γιατί οι σημερινοί Αλβανοί προέρχονται από τον Καύκασο.

 29. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 21:18:30

  Σιγά μην είναι ελληνιστικός ο πολιτισμός μας.

  Διαβάστε οποιοδήποτε βιβλίο (και υπάρχουν αρκετά) που να περιγράφει την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών, και δεν θα βρείτε ουσιαστικές διαφορές από την ζωή ή την γλώσσα της ελληνικής επαρχίας πριν ενσκύψει η λαίλαπα της γκλαμουριάς και ταυτόχρονα αναδειχθεί η όποια γυφτιά κρυβότανε όλα τα προηγούμενα χρόνια (μπλέκοντας την δημοκρατία με την ασυδοσία).

  Αλλιώς κάντε μια βόλτα από το Άγιο όρος και δείτε πόση ελληνιστικότητα έχετε πάρει. ΜΗΔΑΜΙΝΗ!

  Το αστείο είναι ότι την "ελληνιστική" Ελλάδα την πλάσσαραν στο παρελθόν οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών πλυπολιτισμικών εθνομηδενιστών. Το γιατί είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

 30. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/07/2008 21:44:03

  @nick
  Οι Ιλλυριοί εξελληνισμένο φύλο; Έχεις καμιά βιβλιογραφία? Τους νόμιζα για Ινδοευρωπαίους, γλωσσολογικά συγγενείς με Δυτικούς Έλληνες...

 31. Nick avatar
  Nick 15/07/2008 21:54:28

  Βασικά εννοούσα γλωσσολογικά εξελληνισμένο. Πάλι καλά που με διόρθωσες.

  Ναι, εθνολογικά έιναι στην ομάδα των Ινδοευρωπαίων, αλλά όχι Καυκάσιοι της Κεντρικής Ασίας όπως είναι οι σημερινοί.

 32. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 22:34:56

  Οποιοσδήποτε αρχαίος πολιτισμός σαν τον δικό μας έχει πολλά «στρωματά». Και είναι φυσικό κάποιοι από εμάς να θεωρούμε καλύτερο κάποιο στρώμα από ένα άλλο και κάποιοι να τα αποδεχόμαστε όλα. Προσωπικά θεωρώ ότι από τους Μινωϊτες μέχρι σήμερα (και μην πεταχτεί κανένας και πει «οι Μινωϊτες δεν ήταν έλληνες», αυτά που αυθαίρετα υποστήριξε ο Ήβανς έχουν καταρριφθεί προ πολλού) όλα δικά μας είναι και σε μας έγκειται να κάνουμε καλή χρήση και να διαλέξουμε, αν θέλουμε. Ακόμα και «σκοτεινές» πτυχές όπως η Ρωμαϊκή και η Βυζαντινή περίοδος - τώρα ακούω και κάποιους να βάζουν και την Ελληνιστική. Ακόμα και ο χριστιανισμός (που προσωπικά δεν τον πιστεύω), όμως ως Ορθοδοξία δικό μας αμάλγαμα είναι κι αυτό με Διόνυσο, Άδωνι κι ότι άλλο θέλεις.

  Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι σαν ένα πλούσιο ελληνικό δείπνο όπου υπάρχει κύριο πιάτο αλλά και διάφορα μεζεκλίκια, σάλτσες και κρασιά. Ότι θέλει ο καθένας διαλέγει, τρώει και πίνει, ή απ’ όλα αν προτιμά και όσο θέλει. Σαφώς ο αρχαίος είναι το κύριο πιάτο (που είναι και κύριο πιάτο όλης της Δύσης) αλλά δεν μπορούμε να εκμηδενίσουμε ως μη δικά μας και όλα τα άλλα. Όλοι οι πολιτισμοί μας έχουν καλά και λιγότερο καλά ή κακά κομμάτια. Ας διαλέξουμε τα καλύτερα και ας προσπαθήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.

  Τώρα, αν οι πολυπολιτισμικοί αποδέχονται τον ελληνιστικό πολιτισμό δεν το ξέρω αλλά μου φαίνεται εκκεντρικό αφού ο συγκεκριμένος πολιτισμός ουσιαστικά ιδρύθηκε από τον «σφαγέα των λαών» (όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί απ’ αυτούς) Αλέξανδρο.

  Επίσης όλο αυτό το debate, περί Ελλήνων και «άλλων» είναι πολύ παλιό. Ποιος είχε δίκιο; Ο «σφαγέας των λαών» Αλέξανδρος που αποδεχόταν την διαφορετικότητα των άλλων και προσπάθησε να παντρέψει τον ελληνικό πολιτισμό με αυτούς των κατακτηθέντων από αυτόν λαούς ή ο δάσκαλος του ο Αριστοτέλης που υποστήριζε επίμονα ότι οι μη έλληνες είναι βάρβαροι και απλά πρέπει να υπάρχουν μονο σαν υποτελείς στους ανώτερους έλληνες; Ο ένας είχε βάψει τα χέρια του σε πολύ αίμα κι όμως πίστευε στη σύνθεση, την συνύπαρξη και την ανοχή και ο άλλος που δεν είχε ίσως σκοτώσει ούτε μύγα, πίστευε στην ανωτερότητα και τη διατήρηση της καθαρότητας των Ελλήνων.

  Για να βοηθήσω λίγο τη συζήτηση θα προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου, κανένας από τους δυο προφανώς δεν ήταν αφελής ή επιφανειακός. Ο Αλέξανδρος, με η σιγουριά του στρατηλάτη που κατέκτησε και ήλεγχε την αυτοκρατορία του, επέτρεπε στον εαυτό του την πολυτέλεια να πειραματίζεται με πάντρεμα πολιτισμών και χρήση των καλύτερων στοιχείων δυο κόσμων. Πρακτικά, ενέταξε Πέρσες και άλλους στο στρατό του κι εκπαίδευα ακόμα και νεαρούς γόνους αριστοκρατικών οικογενειών ως νέες φουρνιές «Εταίρων», επίλεκτων σωματοφυλάκων του. Ο φιλόσοφος θέλοντας πολιτικά λιγότερα και βλέποντας ίσως μακρύτερα, επιθυμούσε οι έλληνες να μείνουν καθαροί κι αμέτοχοι της «βαρβαρότητας». Κατά τη γνώμη του έπρεπε, αφού τιμώρησαν την επιθετική Περσική αυτοκρατορία, να πάρουν ότι καλύτερο βρήκαν εκεί σε λάφυρα και γνώσεις και να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους.

  Ποιος είχε περισσότερο δίκιο;


  Φιδιας

  Υ.Γ. Το παράδοξο είναι οτι ο φιλόσοφος αγαπήθηκε απο τη μεσαιωνική Δυτική εκκλησία και τους μουσουλμάνους, πράγμα για το οποίο ο ίδιος θα έμενε τουλάχιστον έκπληκτος αν το μάθαινε και ο στρατηλάτης υπάρχει ως όνομα αεροδρομίου κι ενταγμένος στους τοπικούς μύθους, ακόμα και στην Ίριαν Τζάια της Σουμάτρα (που δεν έφτασε ποτέ).

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/07/2008 22:36:26

  Φίλε μου θεωρείς ένα πολιτισμό χιλιάδων ετών ανεπηρέαστο από άλλους πολιτισμούς ? Και ειδικά τον αρχαίο ελληνικό ο οποίος ταξίδεψε χιλιάδες μίλια και ξαναγύρισε στη βάση του ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ ?

  Την θεωρία της σχετικότητας την γνωρίζεις ? ή την έβγαλαν κι αυτή οι εθνομηδενιστές ... ?

 34. Νἰκος avatar
  Νἰκος 15/07/2008 22:44:34

  ΠαραγονταΧ:
  λες στο #16, "Νίκο: Δεν νομίζω οτι πρέπει να περιορίσω κανέναν. Όσα λένε εδω αυτοί που ενοείς είναι.."
  Συμφωνοι, οι περιορισμοι ειναι ενατιον της νοοτροπιας μας. Εγω ποτε δεν ειπα ομως οπως μου αποδοθηκε απο τον "Ελληνα (μαλλον το εννοει ειρωνικα αυτο) Πατριωτη" οτι η βιολογια ειναι μοιρα. Ουτε αμφισβητησα το δικαιωμα του Αλβανου, του Τουρκου κ.α. να ειναι περηφανοι για οτι ειναι. Αλλα το ερωτημα παραμενει αναπαντητο:Γιατι λοιδωρει οσους αισθανοται περηφανοι για ο,τι ειναι καθ'οσον αυτος μαλλον ειναι περηφανος που ειναι Αλβανικης καταγωγης;
  Η μακροχρονια παραμονη μου στο εξωτερικο μου διδαξε οτι οταν εκτιμας και σεβεσαι την καταγωγη σου τοτε ξερεις να σεβεσαι και διαφορετικους λαους και τις κουλτουρες τους, αλλα και το αντιστροφο. Κατι που μαλλον δεν ενστερνειζεται ο "Ελληνας Π." οπως και τα Συριζοπουλα που σαν παπαγαλοι γνησιοι εκτοξευεουν θρησκευτικες παρεναισεις περι ανθρωπινων δικαιωματων, αρκει να μην ειναι των Ελληνων μμεασ στην Πατριδα τους.
  Παραμενει λοιπον το ερωτημα: Τι (πολιτικους) λογους εχει ο καθε "Ελληνας πατριωτης" να ειρωνευται οσους αισθανονται Ελληνες. Οι διαφοροι που παρεπιδημουν στις σελιδες αυτες και μας ειρωνευονται ως "δηθεν" απογονους των Αρχαιων, διχως π.χ. να λενε τιποτα για τις Σκοπιανες γελιοτητες, ειναι ειτε αφελεις, ειτε χρησιμοι ηλιθιοι ειτε μαγκες της Νεας Ταξης, ειτε ολα αυτα. Δυστυχως εχω μονο τα γραφομενα τους για να συμπερανω ωρισμενα πραγματα. Αδιαφορω για το χρωμα τους, την καταγωγη τους κλπ. Αντιλαμβανομαι οτι οπως εγω ειμαι περηφανος γιαυτο που ειμαι ετσι και αυτοι ειναι για οτι ειναι. Αλλα, αντεληφθην ενα συγκεκριμενο μισος για ο,τι ελληνικο και ας μςγαλωσαν στη Ελλαδα. Μονο διαταραγμενοι "μισουν" τον τοπο που τους εθρεψε.
  Και βεβαια, ηταν λαθος μου να αναφερθω σε πληθυσμιακη βιολογια που ειναι στατιστικο φαινομενο για τη συσταση των πληθυσμων, διοτι ημουν αφελης να πιστευω οτι ημιμαθεις σαν τον "Ελληνα Π." κ.α. θα αντιλαμβανονταν τι εννοουσα.
  Φυσικα και δεν με ενδιαφερει η ζωολογια. Μονο οι Ναζι ενδιαφερονταν οπως και οι Αμερικανοδουλοι νεοταξιτες σημερα, μονο για τους Ελληνες φυσικα, και για δικους τους πολιτικους λογους εξυπηρετησης ξενων συμφεροντων.
  Και το κυριοτερο, ο "Ελληνας Π." δεν διαβασε προσεκικτα αυτα που εγραψα και με κατακεραυνωσε ως..εθνικιστη κλπ, κλπ.
  Και κατι τελευταιο "Ελληνα Π.". Αν ζουσες π.χ. στη Αμερικη σημερα και μιλουσες μονο ετσι για την χωρα αυτη θα σε διαολοστελναν απο κει που ηλθες, αλλα ζεις στην Ελλαδα οπου την ανοχη της καποιοι σαν και σενα την εκλαμβανουν ως αδυναμια. Μεγα λαθος.

 35. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/07/2008 23:37:10

  Να πω κάτι κι ας ακουστεί..όπως ακουστεί .

  Εκτός από τα "Συριζόπουλα" υπάρχουν και μερικοί ακόμα που δεν είναι οπαδοί του Σύριζα αλλά μπορεί να τον επιλέξουν σε κάποια χρονική περίοδο λόγω έλλειψης άλλης επιλογής ή κυρίως ως προσπάθεια εξισορρόπησης των πολιτικών δυνάμεων μέσα στη Βουλή .

  Οπότε βάση των παραπάνω το "Συριζόπουλα" είναι λίγο αόριστο . Θεωρώ καλύτερο όρο το "Σοράκια" για τους "εθνομηδενιστές" όπως λέει κι ο greg .

  Έτσι.Περί της αισθητικής του θέματος .

 36. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 23:39:15

  Περί της ελληνικότητας του "Βυζαντίου"...

  «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Σ Ο Φ Ι Α Σ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», (Άγιος Εφραίμ, ο Σύρος)
  ***
  «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ Σ Ο Φ Ι Α Ν», (Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ)


  Μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους φίλους εδώ, αλλά όποιος είναι Χριστιανός, ΔΕΝ είναι Έλληνας "τω πνεύματι", δηλαδή, στην ΨΥΧΗ, στο ΠΝΕΥΜΑ, στην ΙΔΕΟ-ΛΟΓΙΑ. Μπορεί να είναι ελληνικής φυλετικής καταγωγής, αλλά, αφού δεν έχει ενστερνισθεί την ελληνική Παιδεία, δεν είναι Έλληνας. Γιατί, από τον 4ο αι. π.Χ., "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ". Μην ξεχνάτε ότι, οι ιουδαιο-χριστιανοί αυτοπροσδιορίζονται ως "ΜΗ Έλληνες". Γι' αυτούς "Έλλην-ας" = ο άπιστος στο ιουδαιοχριστιανικό Δόγμα. Οι Έλληνες, έτσι κι αλλιώς, δεν πίστευαν σε κανένα δόγμα.

  Κι αυτό αποδεικνύεται από το εξής:

  «Υπάρχουν πέντε βασικές διαφορές μεταξύ ελληνικής και ιουδαιο-χριστιανικής «αλήθειας», (σ.σ. με πρώτη κάθε φορά την ελληνική):
  (1) Θεός εντός και εκτός κόσμου έναντι Θεού εκτός κόσμου,
  (2) εκούσια κάθοδος της ψυχής στο υλικό επίπεδο έναντι ακούσιας πτώσης της,
  (3) μετενσάρκωση της ψυχής μέχρι τελικής της εξιλέωσης έναντι μιάς και μοναδικής ενσάρκωσής της με ανταποδοτική κατάληξη στον Παράδεισο ή στην Κόλαση,
  (4) μη ανθρωποκεντρική δημιουργία (ο κόσμος δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο) έναντι ανθρωποκεντρικής δημιουργίας (ο κόσμος πλάστηκε για τον άνθρωπο) και, τέλος
  (5) επιδίωξη ΟΜΑΔΙΚΗΣ ανέλιξης έναντι ΑΤΟΜΙΚΗΣ σωτηρίας», «Η αρχαιοελληνική Πρόκληση», Αντ. Κονταράτου.

  Από τα παραπάνω, είναι αυτονόητο το «γιατί» το να καλείσαι Έλληνας = να έχεις ελληνική παιδεία, να ενστερνίζεσαι, δηλαδή, την ελληνική Κοσμο-θεωρία Κοσμο-ειδώλου, σ’ αντιδιαστέλει και σ’ αποκλείει,- ταυτόχρονα, αυτόματα κι αυτόχρημα!-, από το να είσαι, ή να δηλώνεις, Έλληνας και Μονοθειστής = Χριστιανός = Ρωμηός. Εκτός, κ. Πλεύρη, κ. Γεωργιάδη, κ. Λιακόπουλε και σια μεγαλοϊδεατιστών …ελληνοχριστιαναράδων, αν είσαι πράκτωρ = εισπράκτωρ, ή αδαής, ή βλαξ! «Διαλιεεέχτε!», που φωνάζουν κι οι …Αιγύφτιοι. «Ιt’s up to you»!

 37. Nick avatar
  Nick 15/07/2008 23:48:44

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
  --------------

  Μόνοο που ο Ισοκράτης εννοούσε ΜΟΝΟΝ την Αθηναϊκή Παιδεία.

  Λεπτομέρειες...

  Και απο που και ως που η Ελληνική Παιδεία έχει να κάνει με την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία;

 38. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 23:50:10

  @ greekpoliticalreview

  Θα πω και γω κάτι «προβοκατόρικο».

  Μην σου μπαίνουν κακές ιδέες greekpoliticalreview γιατί δεν ξέρεις. Μέχρι τις επόμενες εκλογές μπορεί να έχουμε ψήσει με λίγη προσπάθεια κάποιους από εδώ μέσα να συσταθεί Φιλική Εταιρία και να μην χρειαστεί να ρήξουμε την ψήφο μας «για εξισορρόπηση», κάνοντας την καρδιά μας πέτρα.


  Μην βαράτε παλικάρια, μια ιδέα πέταξα. Σκεφτείτε την και μετά με βαράτε (ένας-ένας παρακαλώ)

  Φιδιας

 39. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 16/07/2008 00:17:21

  Νίκο θα σε παρακαλούσα θερμά να δείξεις τον στοιχειώδη σεβασμό στον εαυτό σου και στους συνομιλητές σου και να μην αποδίδεις σε εμένα πράγματα που δεν έγραψα. Δεν σχολίασα πουθενά και καθόλου μα καθόλου τα περί βιολογίας πληθυσμών, δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα έχεις φάει με αυτήν την ιστορία. Πρόκειται περι βιασύνης ή κακής πρόθεσης; Σε κάθε περίπτωση σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.
  Επίσης δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι μισώ τον τόπο που με έθρεψε. Αδυνατώ πραγματικά! Αν και από γονείς αλβανικής καταγωγής δηλώνω Έλληνας Πατριώτης και το μότο μου είναι παρμένο από τον Εθνικό Ποιητή! Πήγα σε ελληνικό σχολείο, μιλάω την ελληνική με τις αδυναμίες του μέσου Έλληνα και προσπαθώ να βελτιώνω συνεχώς την ικανότητά μου στο χειρισμό αυτής της γλώσσας, που αναγνωρίζω ως μητρική. Κάποιοι συμπολίτες μας ευτυχώς μου αναγνωρίζουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι ως Έλληνας. Είμαι υπερήφανος, χωρίς να αισθάνομαι περιούσιος, τόσο για την αλβανική μου καταγωγή όσο και για την ελληνική μου ταυτότητα. Απλώς έχω άλλη άποψη για το τι συμβαίνει και τι μας συμφέρει σαν Έθνος από εσένα. Και δεν αντέχω να ακούω ότι δεν έχω θέση στην κοινότητα επειδή δεν συμφωνώ με εσένα, που πας να τραβήξεις μια γραμμή που πραγματικά μου θυμίζει το "εθνικόφρονες-μιάσματα". Πρόκειται για παραδρομή ή για κακοήθια η κατηγορία ότι μισώ τον τόπο μου;
  Επίσης: Ποιον λοιδορώ;;;; Το ότι στηλιτεύω την άλογη βία που χαρακτηρίζει το λόγο κάποιων συμπατριωτών μας όταν ακούν την άλλη άποψη το θεωρείς εθνική μειοδοσία ή επίθεση ή λοιδωρία;
  Τέλος δεν ξέρω για την Αμερική αν τα πράγματα έχουν χειροτερέψει τόσο από άποψης ατομικών ελευθεριών που άμα συζητάει κανείς πολιτικά απελαύνεται πάραυτα, αλλά εν πάσει περιπτώσει είμαι περήφανος και αισθάνομαι τυχερός που ζω σε μια χώρα που μπορώ και εκφράζομαι ελεύθερα, πράγμα που θεωρώ απόδειξη ισχύος και όχι αδυναμία, ενώ ανησυχώ όταν διαβάζω κάποια πράγματα εδώ μέσα που δείχνουν ότι αν κάποιοι είχαν τη δυνατότητα ίσως και να στερούσαν σε κάποιους άλλους το δικαίωμα να εκφράζονται. Εκλαμβάνω τη μανία τους ως ένδειξη της αδυναμίας τους, πράγμα που με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον του τόπου.

 40. Νἰκος avatar
  Νἰκος 16/07/2008 00:18:48

  Προς τον "Nick", λες:
  "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ"

  Λησμονησες να συνεχισεις. Δυστυχως συμπεριελαβε και το Ομαιμον, το οποιο ομως δεν μας ενδιαφερει ως ζωολογια. Αν μη τι αλλο, η συνεχεια υπαρχει πληθυσμιακα αλλα οι Μανιχαιστες (ειτε δεξιοι εθνικιστες ειτε αριστεροι νεοταξιτες) το αντιλαμβανονται ως ασπρο-μαυρο, τουτεστιν, μπορει να σκεφτονατι ως εξης: εφ'όσον Σλαβοι εγκατασταθηκαν στην Ελλαδα, αρα, αρα...ολοι οι Ελληνες εχουν Σλαβικη καταγωγη (που δεν θα πειραζε κανενα εγχεφρονα ανθρωπο) ή ο,τι αλλο διαλεξτε. Δεν τους περνα καν απο το μυαλο οτι οσοι εγκατασταθηκαν, και ηταν λιγοτεροι πληθυσμιακα και μονο αυτο ισχυει στη βιολογια, απορροφηθηκαν και ενσωματωθηκαν.
  Η κουλτουρα και ο πολιτισμος μας εχει συνεχεια λοιπον και η συνεχεια βρισκεται στο λαικο πολιτισμο μας, στα χωρια μας καισ τη γλωσσα μας και οχι στα αλλοτριομενα αστικα τερατα, γεγονοτα αναμφισβητητα αλλα που ειτε τα αγνοουν ειτε τα λοιδωρουν με εμφανη πολιτικη σκοπιμοτητα οσοι νεοταξιτες θελουν να μας αποδυναμωσουν ως κοινωνια και κρατος.

  Προς τον "GreekPoliticalReview"¨Εχεις δικιο. Επρεπε να πω τα Σορακια. Συγγνωμη.

 41. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 16/07/2008 00:24:08

  Not bad , not bad mate .

  Όποιος το κάνει πρώτος πάντως θα πάρει κι όλο το "χαρτί" . Ο κόσμος έχει μπουχτίσει πια από όλα αυτά τα ... φαιδρά !

  Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω γιατί και με το Μπούς τα ίδια λέγαμε και τσούπ ! Η δεύτερη τετραετία του 'ρθε κουτί .

  Όπου Μπους βάλε δικομματισμό για το ενδοκομματικό μας σύστημα .

 42. Φιδίας avatar
  Φιδίας 16/07/2008 00:34:24

  Άσε που έχουμε και την διακήρηξη του Αρχαιοπτέρυγος: www.antinews.gr/?p=2647#comment-35685

 43. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 16/07/2008 00:40:28

  Το μόνο που μας λείπει είναι ο Μισέλ μας !

 44. Νἰκος avatar
  Νἰκος 16/07/2008 00:40:47

  Αρχαιοπτερυξ, λες στο στο 16 (http://www.antinews.gr/?p=2647#comment-35685).

  "λοιπόν, ιδού μακροσκελής διακήρυξη…αρίθμησα τα εδάφια ώστε οι κράζωντες να αναφέρονται στους αριθμούς που δεν χωνεύουν…Συγνώμη δεν μπορώ να περικόψω άλλο.
  Αρχαιοπτερυξ:
  Ωραιο και το προσυπογραφω. Λυπαμαι που τοχασα την πρωτη φορα.

  1. Όταν οι καιροί το επιβάλουν, είναι επιτακτικό για τον λαό να απορρίψει το πολιτικό σύστημα που μέχρι τώρα τον κρατούσε δέσμιο και να αναζητήσει τις αρχές και τις αξίες που θέλει να διέπουν την ύπαρξή του.

  2. Θέλουμε να ανακτήσουμε την υπερηφάνειά μας, όραμα για το μέλλον μας, τιμιότητα στα κοινά, διαφάνεια στην διαχείριση, ισότητα ενώπιον της δικαιοσύνης". κλπ, κλπ...

  Ωραιο και το προσυπογραφω. Λυπαμαι που το'χασα την πρωτη φορα.
  Να'σαι καλα

 45. Nick avatar
  Nick 16/07/2008 00:43:19

  @Νικος:

  Συνέχεια μπορεί να έχει, αλλά όχι να μεταφράζουμε αρχαία κείμενα χωρίς να κάνουμε ταυτόχρονα και ιστορική έρευνα. Ιστορικός αναχρονισμός λέγεται, αν δεν κάνω λάθος.

 46. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 16/07/2008 00:43:53

  ...και βουρ στην εξουσία .

  By the way factorX τι έγινε με εκείνη την αγωγή που λέγαμε και το νομικό που είχες βάλει να το ψάξει ?

  Οι δικές μου πηγές λένε ότι δεν έχουμε ίδιον όφελος οπότε (όπως και οι..gay γάμοι) δεν υφίσταται αγωγή πολιτών για Ζαχό και Siemens .

 47. Φιδίας avatar
  Φιδίας 16/07/2008 00:50:35

  Και Μισέλ θα βρούμε...

  Ποιός είπε για εξουσία; Να μην πετάμε ψήφους σε "λευκο" ή "εξισοροπιστικό" (που θα το παρει πανω του και θα το παίζει αφρίτος), μας λειπει.

 48. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 16/07/2008 00:55:38

  Ο Μισέλ είναι ένας δεν αντιγράφεται !!!

  Φίλε άμα βρεθεί ένα κόμμα που πράττει αυτά που λέει (ακόμα κι αν αυτά που λέει είναι αρλούμπες)θα κυβερνάει ... αιώνες . Η αλήθεια και το δίκαιο είναι τα πιο ακριβά (σε αξία και ηθική) εμπορεύματα στην Ελλάδα πια .

  Τα off season εμπορεύματα (κόμματα) ας πάνε σε outlet stores .

 49. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 16/07/2008 01:22:23

  Έλεος πια με τους Ινδοευρωπαίους...

 50. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/07/2008 01:42:59

  Ρε Ελληνα Πατριώτη,θα δόσεις την λίστα στην Αμερικανικη Πρεβεία ρέ χαφιεδάκο??
  Αει σιχτίρ τσογλάνια πού νομίζετε οτι θα σάς φοβηθούμε κιόλας επειδή βάζετε αποσπάσματα απο τά σχόλιά μας εν σειρά.
  Τραβα δόστα στον Δημητρά ή στον Βαλλιανατο ρέ ,να τα στειλει στο ευρωπαϊκό Κονοβούλιο νά μάς κάνει ντά...

 51. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 16/07/2008 02:44:03

  Σπύρο, ο αδέξιος, αμήχανος και επιθετικός τρόπος που απαντάς ενισχύει την πεποίθησή μου όπως την ανέπτυξα στα παραπάνω σχόλια. Την επιχειρηματολογία μου επίσης ενισχύει και το γεγονός ότι ενώ υποθέτω δηλώνεις Έλληνας, οι μισές λέξεις που χρησιμοποιείς όταν εξανίστασαι είναι τουρκικές. Εγώ πάντως εξακολουθώ να σε θεωρώ συμπατριώτη μου και δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω στις κραυγές σου. Περιμένω πότε θα ηρεμήσεις, θα σκεφτείς και θα είσαι σε θέση να συζητήσουμε ήρεμα και πολιτισμένα ώστε να αποφασίσουμε μαζί για το κοινό μας μέλλον, γιατί καλώς ή κακώς μαζί θα πορευτούμε.

 52. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/07/2008 02:57:25

  Δεν κατάλαβες.
  Επιλέγω τούς συνομιλητές μου,γιά διάλογο..Και τά περί Σκοπίων έχουν κουβεντιαστεί εκτενώς σέ πολλά threads στο συγκεκριμένο blog...Δεν γίνεται κάθε φορά πού κάποιος ΄πικραμένος Μακεδονας΄εμφανίζεται μέ copy-paste, να ξανααπαντάμε..
  Βγάλε τίς προγραφές σου πρώτα και μετά γράψε οτι θές...
  Υ.Γ.
  Δεν ανησυχώ ούτε μάχομαι γιά την ΄καθαρότητα΄τής Γλώσσας μου...
  Εχει επιβιώσει στούς αιώνες ακόμα και μέ Τουρκικές λέξεις μέσα.
  Πάντως τεχνητή τύπου ABECEDAR δέν ειναι...
  Φυσικά ο Δημου με τον Ποπώφ ως γνήσιοι ΄φιλέλληνες διαφωνούν....Αλλά έχουν καταντήσει σάν τούς ψωριάρηδες πού είναι........χώρια.

 53. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/07/2008 03:02:53

  @ανώνυμος 11,41: παρακολουθείς, βλέπω, φίλε, και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. "Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως", που λέει κι ο λόγος.

  @greekpoliticalreview & Φιδιας: ΜΑΖΙ σας, all the way, anyway, for a way out

  @ΠΔύο: Ινδοευρωπαίοι, φίλε, όπως λέμε ...Βραζιλοβιετναμέζοι, ή ...Λαπωνονιγηριανοί.

  Μπορεί να μας πει κάποιος ΕΝΑ ιστορικό στοιχείο αυτού του λαού; Κάτι, ρε, παιδί μου, που άφησαν πίσω τους;

  Πλαστό δημιούργημα των Γερμανών είναι οι Ινδοευρωπαίοι.

  ΥΓ. 170 σχόλια σε δυο ποστ εθνικού θέματος και όλα τα υπόλοιπα ούτε το 1/3! Κάτι λέει αυτό που παρα-"λέει", ε;

 54. Νίκος avatar
  Νίκος 16/07/2008 03:24:26

  "Ελληνα Πατριωτη" (#56):
  Δεν ειμαστε χαζοι. Ξερουμε ποιος πρωτος τον λιθον εβαλε και λοιδωρησε ποιον περι "Περικλη και Ἁρχαιας καταγωγης" κλπ, για να σε παραφρασω. Ακομη δεν καταλαβαινεις ή προσποιεισαι οτι δεν καταλαβαινεις τι εγραψες και τι εγραψα. ΚΑι εγω δεν σε λοιδωρησα ποτε γιατι εισαι περηφανος για ο,τι εισαι.
  Την πατησες, στην κοινη. Οταν καποιος λοιδωρει καποιον αλλον επειδη αισθανεται..Ελληνας ή ο,τι δηποτε αλλο, τι σημαινει κατ'εσε;
  Ξερουμε το νοημα των λογων σου. Αλλα δεν θα συνιστουσα λογοκρισια λογω των λογων σου.

  Ουτε εχω κανενα κολλημα με τιποτα, απλα δεν ανεχομαι να βριζουν την Ελλαδα οσοι τους εκανε ανθρωπους και τους δινει ενα ψωμι.

  Καληνυχτα και καλη τυχη...

 55. makedones avatar
  makedones 16/07/2008 12:54:13

  Σωστές προτάσεις:
  http://taxalia.blogspot.com/2008/07/taxalia_1083.html

 56. Πέτρος avatar
  Πέτρος 16/07/2008 16:42:45

  Το ζήτημα αγαπητοί φίλοι που θέτει ο FactorX δεν είναι πόσο Ελληνες είναι (ή αισθάνονται) οι Έλληνες αλλά πόσο Μακεδόνες είναι οι γείτονες. Το ότι κατάφερε ένα σλαβικό φύλο να επιμένει ότι αποτελεί απόγονο των αρχαίων Μακεδόνων και ήρθε στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα είναι άξιο μελέτης περί της επικράτησης του μυθεύματος δια της επαναλήψεως.

  Θα προσθέσω μόνο το σύντομο ανέκδοτο που μου αφηγήθηκαν στη Βουλγαρία πρόσφατα. Όταν επισκέφθηκε ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας τη Σόφια ήρθε με μεταφραστή, με αποτέλεσμα όλοι οι διάλογοι να επαναλαμβάνονται δύο φορές στην ίδια (ναι, ακριβώς, Βουλγαρική) γλώσσα. Για γέλια και για κλάματα...

  Όσον αφορά δε τις μειονότητες. Ας δεχθούμε ότι υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές άνθρωποι που αισθάνονται ή αυτοπροσδιορίζονται "Μακεδόνες". So what? Ξέρουμε πόσοι είναι διότι μετρήθηκαν την πρώτη φορά που κατέβηκε το Ουράνιο Τόξο στις Εκλογές (1993). Ας ψάξει κανείς τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ. Είναι περίπου 3000 ψήφοι από τις οποίες 600 περίπου στη Θράκη. Αυτά είναι σε μια Μακεδονία με πληθυσμό 2.000.000 ανθρώπων. Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι να αναγνωρίσεις τη διαφορετική πεποίθηση λίγων χιλιάδων συμπολιτών μας. Το πρόβλημα είναι ότι αν τους αναγνωρίσεις με την ψευδεπίγραφή τους ("μακεδονική") εθνική ταυτότητα, τότε αυτομάτως αφαιρείς το δικαίωμα από όλους τους υπόλοιπους να δηλώνουν Μακεδόνες διότι αυτομάτως θα σημαίνει ότι δηλώνουν πως δεν είναι Έλληνες. Αυτός είναι ο παραλογισμός που με τυχοδιωκτικό τρόπο προσπαθεί θα επιβάλουν οι γείτονες.

  Γι αυτό ας επιδιώξουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους φίλους γείτονες οι οποίοι (strictly spreaking) είναι Σλάβοι που κατοικούν (σε ένα μέρος) της Μακεδονίας. Fullstop.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.