#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2008 10:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το χάος δεν έμεινε …ορφανό

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Έντουαρντ Λόρεντς, ο αμερικανός μετεωρολόγος που διατύπωσε τη Θεωρία του Χάους. Η Θεωρία του Χάους διέπεται από τη βασική αρχή ότι οποιαδήποτε αλλαγή, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να επιφέρει σημαντικές μεταβολές στην ισορροπία ενός συστήματος. Για παράδειγμα, μια μικρή αλλαγή στην ατμόσφαιρα μιας περιοχής μπορεί να προκαλέσει ανεμοστρόβιλους σε μιαν άλλη. Η
κίνηση των φτερών μιας πεταλούδας στη Βραζιλία, να προκαλέσει τυφώνα στο Τέξας. Μερικοί μουρλοί που την είδαν … διαδικτυωμένοι (να μην  λέμε ονόματα) μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε άλλους, διαπλεκόμενα δικτυωμένους. Οι μικρές αλλαγές που συντελούνται καθημερινά  στη σχέση αναγνώστη – ΜΜΕ στην μπλογκόσφαιρα μπορούν να ανατρέψουν πλήρως την κυριαρχία των διαπλεκομένων και απαρχαιωμένων ΜΜΕ στην ενημέρωση του Πολίτη.

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ατάκτος ΔΕΗς avatar
  Ατάκτος ΔΕΗς 18/04/2008 10:50:21

  Όλα στο βωμό του Χάος όλα είναι μια ιδέα
  (αντ.απο Επι. "Αυγή" 1994)

 2. wert01gf avatar
  wert01gf 18/04/2008 12:04:45

  Σωστός ο συσχετισμός σου FactorX.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/04/2008 12:30:29

  Για την τελευταία παράγραφο

  Αμήν και πότε ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 4. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 18/04/2008 12:59:01

  Α΄ ΠΑΝΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Το μισογεμάτο ποτήρι της Εποχής μας*


  Βιώνουμε, ήδη, την δημιουργία του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που δημιουργείται πολιτισμός με μη τοπικά, μη φυλετικά και μη θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα, ο πλανήτης Γη. Φυλή, το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα, ό,τι ήθελε προκύψει!
  Η ενιαία- παγκόσμια "Αγορά" κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού του Διαδυκτίου/Internet, (: στο οποίο, ήδη, εμπεριέχονται και τα ΜΜΕ), πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού.

  Η «Εποχή» αυτή ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος των 2000 χρόνων της «Εποχής του Ιχθύος» και την αρχή της «Εποχής του Υδρο-XOOY», -“This is the Age of Aquarius”! «Ύδωρ» και «XEΩ» χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά, «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση- “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών, για την «ΘΕΩΡΙΑ του ΧΑΟΥΣ»- ("Theory of Chaos", ...aglika): α) απειροελάχιστη έως ανεπαίσθητη αλλαγή των αρχικών δεδομένων κάνει το αποτέλεσμα αβέβαιο, και β) ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω ...14 διαστάσεων, -όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες-, κι όχι με τις τρεις, ή τις τέσσερις - συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.

  Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται σαν δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλόν καγαθόν, το να προσπαθήσει ν’ α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την Γνώση, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του ...δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση, θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «πόλις», οι «πολίτες» της, η «πολιτική» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «πολιτεία» της Κοινωνίας των Λαών και των Εθνών του Α΄ Παν-γήινου Πολιτισμού.

  Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα - πλεονέκτημα στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, εκ των πραγμάτων, λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού πόλεων και κρατών.
  Σήμερα, ό μ ω ς, «Αγορά», ή «Τόπος» που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «Εκκλησία του Δήμου», ΥΠΑΡΧΕΙ κι είναι το «Δια-δίκτυο». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει κι είναι τ’ αγγλικά, (που τα …«μορφωμένα» τους είναι στα ελληνικά!)….

  Μόνον αυτά τα δύο, τόπο και κοινή γλώσσα, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει κ-α-ι να λειτουργεί, χρειάζεται «Πολίτες», (: υποκειμενικές συνθήκες). Υποκειμενικά έτοιμοι ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «μαγιά» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό Σκοπό = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, κι αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, ΤΟΤΕ, μετά τριάντα χρόνια από σήμερα, η μαγιά θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον Θυμό της Ψυχής μιας κρίσιμης μάζας «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το -νυν ανέλπιστον και τότε εφικτό- τέλος της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την αρχή της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ ΠΑΝ-ΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..

  (: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, παίδες, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει ως πυρήνας την νυν εν υπνώσει, αλλά πάντα εν δυνάμει «μαγιά» …)

  -------
  * Το μισοάδειο ποτήρι, αντίστοιχα, είναι ο "Α΄ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ": Εβραίοι + Χριστιανοί εναντίον Μουσουλμάνων. (Αυτό που ονόμασαν, ψευδεπίγραφα, "Πόλεμο των Πολιτισμών, ή Θρησκειών, ή κατά της Τρομοκρατίας". Κανένας κινεζικός, ινδικός ή ...σουαχιλικός Πολιτισμός δεν βρίσκεται σε πόλεμο, και καμία θρησκεία, πλην των Μονοθεϊστών, δεν έχει κηρύξει πόλεμο σε άλλη. Τρομοκρατία, δε, δεν είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των Ισλαμιστών στον καταχτητή τους.

  Όλοι ήσυχοι είμαστε, με τάση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, ΕΚΤΟΣ απ' αυτούς τους ...θεόμουρλους, παράλογους φανατικούς Μονοθεϊστές, του "Ε Γ Ω ΕΙΜΙ", ρε, και κανένας άλλος"!).

 5. νικος avatar
  νικος 18/04/2008 13:43:27

  Πελία τρεις φορές δεν είναι πολλές για σένα .

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/04/2008 14:54:11

  Πίσω στην πεζότητα, η θεωρία του χάους αναφέρεται σε μη γραμμικά συστήματα δηλαδή σε α=βχ+γχτετράγωνο+δψστην3.14 κλπ. άντε και λύγη υχαία συμπεριφορά. Μαθηματικά...Η εφαρμογή στην μπλογκόσφαιρα είναι ότι η "τυχαία" ανάρτηση μεταδίδεται και ενισχύεται εκθετικά και ανεξέλεγτα.

 7. fantomas avatar
  fantomas 18/04/2008 19:49:52

  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ !!
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΤΥΧΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ''ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ'' ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.