07/04/2010 15:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το υπουργικό ανεβάζει τα ... spreads

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το υπουργικό συμβούλιο με επίσημο θέμα τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους.

Ωστόσο, πρόκειται να συζητηθεί και η ραγδαία άνοδος των επιτοκίων δανεισμού για το ελληνικό Δημόσιο, μετά τη χθεσινή άνοδο των spreads σε τιμές ρεκόρ.

Το spread ξεκίνησε στις 13:30 από τις 383 και έφτασε στις 15:00 στις 396,9. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι να αναζητά η αγορά και να πειραματίζεται για το σημείο εκείνο που θα μας παίρνει τόσα όσα δεν θα είναι θανατηφόρα εάν θα μας λείψουν.

Όσο η κυβέρνηση δεν αντιδρά σαν κυβέρνηση χρεωκοπημένης χώρας, όσο παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πτώμα στο δωμάτιο αυτό θα συνεχίζεται και θα χειροτερεύει .

Με ότι αυτό συνεπάγεται δυστυχώς

Μετά τη λήξη του Υπουργικού η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την “Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις”. (Άσχετο)

εδώ τα Real Time Spread 10ετούς ομολόγου,

http://papaioannou.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/04/2010 15:40:54

  Το είπα και σε άλλο σχολιαστή, το λέω και εδώ: Το γράφημα της Τετάρτης το απόγευμα, δεν είναι "παιχνίδια". Είναι πτώση της τιμής των ελληνικών ομολόγων, όσο κάποιος ή κάποιοι πουλάνε. Όταν σταθεροποιηθεί, στα 7, 8, 14, ή ο,τιδήποτε %, θα ξυπνήσουμε. Για θυμηθείτε τον κόσμο πριν το 1995...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 07/04/2010 20:14:25

   Σωστός...καλά λεφτά για ορισμένους

 2. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας avatar
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 08/04/2010 08:10:24

  Αγαπητοί συνΕΛΛΗΝΕΣ, σκεφθήκατε, λέγω σκεφθήκατε, ότι μπορεί όλη αυτή η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού να είναι προμελετημένη, δηλαδή, βλέποντας οι κλέφτες οι πολιτικοί, ότι ίσως δεν υπάρχουν αύριο στην εξουσία, να τα έχουν κανονίσει με τους δανειστές να μοιραστούν την διαφορά των επιτοκίων και γι’ αυτό δανειζόμαστε με τόσο υψηλά επιτόκια; Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι οι δανειστές έχουν κερδοσκοπικούς σκοπούς από εμάς και όχι από τα άλλα δανειζόμενα κράτη. Σκεφτείτε το και γράψτε τις απόψεις σας
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.