Το τουρκικό προξενείο δίνει γραμμή για ΟΧΙ
04/07/2015 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τουρκικό προξενείο δίνει γραμμή για ΟΧΙ

Υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάσσονται, με κοινή τους δήλωση, οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Θράκης να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική απόφαση.

Οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, σε κοινή τους δήλωση στην τουρκική γλώσσα, στέλνουν τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Την ίδια γραμμή έχουν και οι ιμάμηδες στα κηρύγματά τους.

Και αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τηρούν τη κομματική πειθαρχία, οι ιμάμηδες πως καθοδηγούν τον κόσμο; Με ποια λογική ;

Και επειδή από ορισμένα κέντρα, τίποτα δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του προξενείου, είναι προφανές ποιον βολεύει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!

Μόνο την Τουρκία!

Μια Ελλάδα που δε θα είναι στην ΕΕ και μέσα στην οικονομική κατάσταση που βιώνει, είναι μια Ελλάδα ευάλωτη, μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, που δε θα αποτελεί πια τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Πολύ απλά θα γίνει δορυφόρος της Τουρκίας;.

Τυχαία νομίζετε έγινε η δήλωση των Τούρκων, για το ελληνικό χρέος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 04/07/2015 14:28:59

  ίσως οι πατριώτες και οι εθνικιστές των ΑΝΕΛ και της ΧΑ θα πρέπει να αντικαταστήσουν το γλάρο και το μαιάνδρο με τις τρεις ημισελήνους των γκρίζων λύκων.

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 04/07/2015 14:48:56

  έκθετοι οι "πατριώτες" των ΑΝΕΛ και της ΧΑ. Οποίος έχει ανησυχία για τα εθνικά θεματα, ξέρει τι πρέπει να ψηφίσει.

 3. airman avatar
  airman 04/07/2015 20:47:47

  Η μειονοτική ηγεσία, καθοδηγούμενη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα, έχοντας συγκροτήσει ένα πυκνό εξουσιαστικό δίκτυο, το οποίο διαθέτει πολλά χρήματα και την αμέριστη πολιτική στήριξη του τουρκικού κράτους. Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις, εάν ληφθεί υπόψη ότι τοπικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι έχουν φθάσει σε σημείο να φωτογραφίζονται σε μουσουλμανικές εκδηλώσεις με φόντο τη σημαία που είχε υιοθετήσει το βραχύβιο κρατίδιο της Δυτικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα. Κατόπιν αυτών, δεν είναι περίεργο που οι κήρυκες του τουρκικού εθνικισμού έχουν αποχαλινωθεί, αντανακλώντας τον πάγιο στόχο των Τούρκων να αποσταθεροποιήσουν την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη ώστε, εάν κάποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιχειρηθεί η μετατροπή της περιοχής σε νέο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του “Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας” και ειδικότερα στο κεφάλαιο με τον εύγλωττο τίτλο “Πολιτικές περικύκλωσης της περιοχής” γράφει τα εξής: «Μπορεί να προταθεί επίσης μια συνεργασία για την εξασφάλιση των πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εθνικών κοινοτήτων, που διαθέτουν διαφορετικές κουλτούρες στους κόλπους των βαλκανικών κρατών. Μία τέτοια συμφωνία μπορεί να διαμορφώσει ένα κατάλληλο έδαφος κυρίως για το Κόσσοβο και τη Δυτική Θράκη». Ο παραλληλισμός του Κοσσόβου, που σήμερα πλέον έχει αποσχισθεί από τη Σερβία κηρύσσοντας την ανεξαρτησία του, με τη Θράκη είναι αυταπόδεικτος. Μπορεί να θεωρηθεί παρακινδυνευμένο, αλλά οι υπηρεσίες μεγάλων δυνάμεων θεωρούν τη Θράκη περιοχή “εύθραυστης κυριαρχίας” και για το λόγο αυτό έχουν στρέψει την προσοχή τους και προς την κατεύθυνση αυτή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.