#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2012 18:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τελευταίο χαρτί του ΒενιζέλουΤο τελευταίο του χαρτί προκειμένου να μη βγει… τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, έριξε στο τραπέζι ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτό που κατηγορεί το Σαμαρά για παροχολογία και για μη μετρήσιμες υποσχέσεις, τα έδωσε όλα και σε όλους.

Απ’ όλα είχε ο μπαξές. Και καταργήσεις φόρων που αυτός επέβαλε, και ενίσχυση συνταξιούχων που αυτός έφερε στην αυτοκτονία, και μειώσεις ΦΠΑ που αυτός αύξησε, και ενίσχυση αγροτών, και ελάφρυνση υπερχρεωμένων και τόσα άλλα.

Σοβαρά τώρα. Ο Βενιζέλος είναι ο τέλειος πρωθυπουργός. Τόσες υποσχέσεις μαζεμένες ούτε ο Παπανδρέου με τα «λεφτά που υπήρχαν» δεν έκανε.

Κι από την άλλη, ο άνθρωπος μπορεί να μην ξέρει γρι από οικονομικά, αλλά από λόγια του αέρα είναι πρώτος. Γι’ αυτό και μόνο λοιπόν, για τον αγώνα του να μη βγει τρίτο κόμμα ας τον ψηφίσουμε. Που ξέρεις, μπορεί να έχουμε κι εμείς θέση στην υπέροχη κοινωνία, στην πλούσια Ελλάδα που μας υποσχέθηκε μετά το 2015, όταν θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο, κατά τη δική του δήλωση.

Διότι, αυτά που υπέγραψε χωρίς καν να διαπραγματευτεί λένε άλλα. Λένε, π.χ. ότι αν δεν αλλάξει πολιτική η Ευρώπη, η Ελλάδα για τα επόμενα 10 χρόνια και βλέπουμε, θα είναι σε βαθιά λιτότητα.

Λένε ότι ακόμη κι όταν φτάσουμε να έχουμε πλεονάσματα, τα χρήματα αυτά θα δίνονται για την αποπληρωμή του χρέους κι ότι μένει για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πολιτική.

Λένε ότι το χρέος το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Λένε ότι η ανεργία θα είναι σίγουρα σε δηψήφια ποσοστά ενώ θα έχει αδειάσει η Ελλάδα από νέους και λαμπρά μυαλά.

Λένε ότι οι Ελληνες θα ζουν με μισθούς Βουλγαρίας ή και χειρότερα κι ότι η Ελλάδα θα έχει γίνει τριτοκοσμική.

Λένε τέλος ότι η χώρα θα έχει χάσει μέρος ή όλη την εθνική της κυριαρχία, θα έχει ξεπουλήσει μέρος ή όλη την ακίνητη περιουσία της και τις εταιρείες της.

Αυτά υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος και το συνάφι του, ας αφήσει λοιπόν τις υποσχέσεις και τις βαρύγδουπες εκφράσει ότι η Ελλάδα επικοινωνεί με την ιστορία.

Τον κακό τους τον καιρό που δε βλέπουν ότι η «έβγαλε βρόμα η ιστορία ότι ξοφλήσανε…» και ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστούν από εδώ.

Πώς τολμάνε να μιλάνε με έπαρση για το μακρόπνοο σχέδιο σωτηρίας και ανασυγκρότησης της Ελλάδας; Δεν αισχύνονται να λένε ότι αυτοί τράβηξαν στους ώμους τους το βάρος της εθνικής κρίσης;

Τέλος πάντων, η ομιλία του κ. Βενιζέλου έχει πολλά ενδιαφέροντα: Κατ’ αρχάς άρχισε κι αυτός να μιλά για διαπραγμάτευση, τώρα φυσικά γιατί μέχρι ρπιν λίγες ημέρες ήταν απαγορευμένη λέξη στην κυβέρνηση των τραπεζικών.

« Η νέα δανειακή σύμβαση, το νέο πρόγραμμα, η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη είναι ένα ανοιχτό γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης». Φαίνεται θα άκουσε τον Ολάντ και τους υπόλοιπους και ξύπνησε.

Από την άλλη, υποσχέθηκε ότι τον Ιούνιο που έρχονται τα νέα μέτρα, δε θα επιβληθούν νέοι φόροι, αντίθετα θα αποσυρθούν οι έκτακτοι, δε θα θιγούν χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.

Μα το Μάρτιο δεν έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι θα αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες; Δεν έλεγε ο Κουτρουμάνης ότι έρχονται περικοπές στα επικουρικά για να σωθούν τα ταμεία που καταρρέουν εξαιτίας του κουρέματος;

Δεν έλεγε πάλι ο Κουτρουμάνης ότι θα κοπούν τα εφάπαξ;

Ο Βενιζέλος δεν είπε ότι θα έρθει νέο φορολογικό νομοσχέδιο; Όλα αυτά δεν είναι βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού; Ποιον κοροϊδεύουν;

Και στη συνέχεια άρχισε τις υποσχέσεις. Θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις, λέει, αντί για μείωση της φορολογίας. Και γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα αλλά αντίθετα φόρτωσε με φόρους χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο;

Υποσχέθηκε επίσης: ενιαίο φόρο ακινήτων, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις 19 δις ευρώ, έργα που συνολικά θα φτάσουν τα 55 δις ευρώ, κάρτα αγρότη, πληρωμή των οφειλών του κράτους στην αγορά, προγράμματα για 120.000 νέες θέσεις εργασίας, ακατάσχετο λογαριασμών 1.500 ευρώ, μέτρα για την ακρίβεια, ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο και πολλά άλλα.

Μα αν τα είχε κάνει όλα αυτά δε θα έφτανε η Ελλάδα στην καταστροφή. Και τώρα που έφτασε ρώτησε την τρόικα και τους δανειστές μας αν μπορεί να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε;

Είναι φανερό το άγχος που διακατέχει τον κ. Βενιζέλο. Κινδυνεύει να δει το κόμμα του να καταρρέει και τον ίδιο να ψάχνει στις 7 Μαίου πόρτα για να φύγει.

Αν κάποτε λέγαμε «Σήκω Ανδρέα για να δει το παιδί της Αλλαγής» τώρα μπορούμε να πούμε για τον Βενιζέλο: «Κρύψου Ανδρέα να μη δεις, το παιδί της καταστροφής».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θεία δίκη avatar
  θεία δίκη 28/04/2012 19:10:35

  Εγώ δέν έχω χρήματα γιά σποτάκια!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=mtgDoYkNLaM

 2. Βασίλης Χ. avatar
  Βασίλης Χ. 28/04/2012 19:26:52

  Πριν από δυο μήνες ωρυόταν ότι "δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου" και ότι "όποιος έχει εναλλακτικές προτάσεις να τις καταθέσει τώρα, διότι μετά θα είναι αργά" και ακόμη ότι "όποιος νομίζει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί εκ των υστέρων με τους δανειστές μας είναι αφελής" και άλλα τέτοια ωραία. Τώρα όμως που του ήρθε το αυγό στον *μπιιιιπ*, τη βρήκε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και μάλιστα με περισσή ευκολία ;-)

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Βασίλης Χ. 28/04/2012 22:42:57

   Σωστοτατος !!Αριστα 10 !

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/04/2012 18:31:23

  Τα φύλλα στη φωτογραφία είναι τυχαία φαντάζομαι, ε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.