#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2010 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το τέρας μας βρήκε σκόρπιους και κοιλαράδες» (δικηγόρων αποχή)Μιλάμε για συνδικαλιστικό μόρφωμα, για εξάμβλωμα αγώνα : Αποχή λέει απ’ τα ακροατήρια, αλλά εργασία στα γραφεία, παρόντες στα συμβόλαια απόντες στις αγορεύσεις, ναι μεν αλλά…  Τέτοια κιτσάτη πατερναλιστική παρωδία ξενίζει βαθιά για το αληθές ιδεολογικό περιεχόμενο αυτών των συλλόγων, που θέλουν να καυχώνται ως οι πρώτοι επιστημονικοί σύλλογοι του τόπου – τρομάρα μας. Ποιοι σύλλογοι δικηγόρων …; Αν αφήσεις εθελοντική την αποχή, ούτε οι μισοί δεν θα ομονοούσαμε, ούτε το 20% δεν θα απείχε. Ένα γκισέ μας ενώνει, καμία συνοχή δημιουργίας, ευνουχισμένες οι κοινωνικές αγωνίες, κανένας στόχος κλαδικός κι υπέροχος, χωματίλα στις ιδέες και τον προγραμματισμό του κληροδοτέου νομικού περιβάλλοντος.

Η virtual απεργία χλιαρή και ασπόνδυλη, δίχως όραμα κι ενάντια σε φαντάσματα, φρασεολογία Ενρίκο Μπερλινγκουέρ με λίγο από κομματικό στουπέτσι… Οι ηγεσίες άτολμες και κατάθλιπτες, κουρασμένες σα να τους κρέμασες πενήντα τόμους ΝοΒ στο σβέρκο όταν η Τρόικα με ένα double click αφήνει μαστιγιές στη ράχη μας, αφώτιστοι οι ταγοί κι αναντίστοιχοι με τις νέες γενιές νομικών.

Αντί να συνασπιστούν, να μπετοναρμεποιηθούν  δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές νομικής, συγγραφείς, για να αποφασίσουν αυθεντικά για το τοπίο του μικρόκοσμου τους, ο καθένας πήρε μια μοναχική βουβουζέλα κι απ΄ την πρεσβυωπία σκοντάφτουμε ασυντόνιστοι στο δρόμο με τις λεύκες. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πιο απούσα κι απ’ τον κομήτη Χάλλεϊ. Στο εργασιακό ναρκοπέδιο οδηγούμαστε κοπαδηδόν από ευρωπαίους ξεναγούς, το δικαιοπολιτικό πεδίο επιχειρημάτων πιο βουβό κι από νυχτερινό βυθό, η τελευταία μετανάστρια λαντζέρισα πιο αξιόμαχα θα πάλευε για τα δίκια της.

Η επίθεση στο άφαντο τέρας δεν μπορεί να είναι συμβατική, δεν γίνεται να ψάχνουμε απαντήσεις ερήμην της νεολαίας, της φρεσκάδας των εποχών. Αντιπροτάσεις λοιπόν :

1. Εκατοντάδες ατομικές προσφυγές ανά περιφέρεια περί ακύρωσης των διαταγμάτων. Να πλημμυρίσουν κανονικά τα πινάκια με δικόγραφα διαμαρτυρίας, με ταυτόχρονη άσκηση ενδίκων βοηθημάτων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά συλλόγους.

2. Ασφαλιστικά μέτρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απαγόρευση υπογραφής των αντισυνταγματικών θεσμών, και αίτηση προσωρινής διαταγής περί μεσεγγύησης της σφραγίδας του κράτους.

3. Συμβολικές και επαναλαμβανόμενες καταλήψεις δημοσίων ταμείων, κτιρίων, αστυνομικών κρατητηρίων, εισόδων φυλακών, κλείσιμο με αλυσίδες των δικαστικών μεγάρων κόντρα στην τραβεστί αποχή, ένα συναρπαστικό εγερτήριο με πάθος και φαντασία.

4. Κοινωνικό έρεισμα των αγώνων με τακτική ενημέρωση του πληθυσμού στα πλαίσια της αλήθειας. Κόντρα στο δοσιλογισμό του κάθε μειρακίου “δημοσιογραφίας” και στο δαχτυλοδείξιμο του τελευταίου επηρμένου εφοριακού που μας στοχοποιεί συλλήβδην.

5. Εθελοντικές ομάδες εργασίας και έμπνευσης από φιλόδοξους δικηγόρους προς αντικατάσταση της ημιπαράλυτης ολομέλειας των τακτοποιημένων. Συλλογή συμβαινόντων στην Ευρώπη και τον κόσμο, να μάθουμε τις τάσεις και τους επαναστατισμούς των λαών κόντρα στη λαίλαπα, ηλεκτρονική διάχυση πληροφοριών με ανταλλαγή γόνιμου προβληματισμού πανελλαδικά.

6. Εξωθεσμικές εν ανάγκη δράσεις για τη μεταλαμπάδευση απόψεων, και κινητοποιήσεις ανεξάρτητων ομάδων προς κλιμάκωση των αντιδράσεων σε κάθε επίπεδο. Πάμε να ξαναβρεθούμε γενναίοι στα ακροατήρια, στη ρητορεία με ουσία, ακαπέλωτοι και οραματικοί, για την παραγωγή δικαίου και αγέρα δικαιοσύνης.

7. Εθελοντική εργασία χάριν των αδυνάμων με δωρεάν παραστάσεις ώστε να επαναποκτήσουμε ως ομάδα εργαζομένων τα βουλιαγμένα μας ηθικά ερείσματα. Το λειτούργημα να αναφανεί επιτέλους προς μια πεποίθηση ευνομίας.

8. Γνωμοδοτήσεις με τεκμηρίωση υπέρ του υγιούς αύριο, από τα εργαστήρια σκέψης των πανεπιστημίων (αν άφησε κανένα ζωντανό η απραξία μας). Για να ξανασυναντήσει η επιείκεια τον πολίτη, η ελπίδα να επιστρέψει στα απογοητευμένα νοικοκυριά.

9. Επανίδρυση των δικηγορικών συλλόγων με επικαιροποιημένες αναζητήσεις, ο επιστημονικός στοχασμός στην πράξη του πρέπει να ξεμουχλιάσει επιτέλους, η μάχιμη δικηγορία να ξαναγίνει περιπετειώδες ταξίδι και όχι τυφλός προορισμός των μιζέρικων ελίτ. Να ξανασυμβουλεύσουμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους 2.500 νέους νομικούς κατ΄ έτος, όταν οι ίδιοι με “εξετάσεις” ντροπής τους εισάγουμε στο δικαστικό κολαστήρι.

10. Οργάνωση εκ του μηδενός του νέου κώδικα δικηγόρων, η επανακατάληψη του φυσικού πλεονεκτήματος επιστημοσύνης και αξιοπρεπούς βίου να γίνει βάθρο προσφοράς, ιδρύοντας ασφαλείς θεσμούς προς την αριστοτελική αρετή.

Αντιδρούμε, φίλοι, δρούμε τώρα, ξεσηκωθείτε, στην άκρη οι μαϊμουδαποχές, στο διάβολο και τα συσσίτια που ετοιμάζονται. Το τέρας μας βρήκε σκόρπιους και κοιλαράδες. Η κυβέρνηση μάς παρέδωσε ως λεία πολέμου για την επιβίωσή της. Μα αν ήταν να ληφθούν τέτοια κλεψίμετρα δεν χρειαζόμασταν λαϊκές εντολές, θα αρκούσε μια αλητοπαρέα μικρολωποδυτών που ο γερο Φέϊγκιν τους στέλνει να του φέρουν πορτοφόλια….

Χαρτογράφος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθανασιος Ι. avatar
  Αθανασιος Ι. 25/06/2010 14:08:11

  Και το χωριό μου Στανος ..παραμένει σε διαρκές ομηρία του Ζωγράφου... και τοπικής μαφίας ..

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 25/06/2010 14:10:18

  Και κάτι άλλο, είναι δυνατόν για να συντηρείς μια αποθήκη με χαρτούρα να βγάζεις στην ξεφτίλα 20 χιλιάρικα το μήνα;

  Μιλάω φυσικά για τους συμβολαιογράφους...

 3. NTINOS avatar
  NTINOS 25/06/2010 14:16:59

  Αντί να συνασπιστούν, να μπετοναρμεποιηθούν δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές νομικής, συγγραφείς, για να αποφασίσουν αυθεντικά για το τοπίο του μικρόκοσμου τους, ο καθένας πήρε μια μοναχική βουβουζέλα κι απ΄ την πρεσβυωπία σκοντάφτουμε ασυντόνιστοι στο δρόμο με τις λεύκες.

  ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ;;; ΕΙΣΤΕ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ.
  ΕΙΣΤΕ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
  ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΨΑΤΕ ΜΙΟΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ
  ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΑΣ.
  ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ...ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ.
  ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ .....ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΤΕ ΟΛΟΥΣ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ NTINOS 25/06/2010 14:46:24

   Τίποτε άλλο εκτός από ύβρεις έχεις να πεις; Έχεις πάει σε άλλες χώρες της Ευρώπης να δεις πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τον απλό πολίτη; Δεν είναι καθόλου εύκολη και είναι πανάκριβη.

   Δεν υπάρχει κανένα αποικιακό προνόμιο όπως ισχυρίζεσαι. Αποδείξεις κόβονται σε απ ευθείας σύνδεση με την εφορία. Όσο για τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά τα πληρώνει ο κάθε ένας μόνος του. Υπάρχουν κάποια ελάχιστα τέλη που πληρώνονται από τους πελάτες (2-3% επί της αμοιβής)όπως ακριβώς πληρώνει ο κάθε εργοδότης τις εισφορές του υπαλλήλου του.

   Την τριμερή χρηματοδότηση την έχεις ακούσει; Ξέρεις ότι το ένα τρίτο των ασφαλιστικών εισφορών πληρώνεται από το κράτος για όλους τους ασφαλισμένους; Όταν λοιπόν το δικό σου ασφαλιστικό ταμείο τα παίρνει από το κράτος εσύ γιατί δε γίνεσαι νταβατζής παρά γίνονται οι δικηγόροι;

   • NTINOS avatar
    NTINOS @ anonymous 25/06/2010 15:31:20

    ΕΠΙ ΧΡΟΝΙ ΑΕΧΩ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ.
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ...ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΣΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ...ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ.
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 25/06/2010 20:12:23

    Ζήτησες απόδειξη και δε σου δώσανε; Οι αποδείξεις από δικηγόρους Συμβολαιογράφους κλπ. δεν εκπίπτουν από την εφορία εκτός αν είσαι εταιρία και ο κόσμος δεν τις ζητούσε ούτε τις έπαιρνε. Κόβονται όμως υποχρεωτικά.

    Εν πάση περιπτώσει για να καταλάβεις πόσο εμπαθής είσαι θα σου πω ότι για το δικηγόρο όταν πας στο δικαστήριο κόβεις προείσπραξη. Το ίδιο γίνεται και για την αμοιβή του επί των συμβολαίων. Εκεί γίνεται επί τόπου παρακράτηση φόρου και αντίγραφο του παραστατικού πάει στην εφορία. Για το συμβολαιογράφο, η αμοιβή του καθορίζεται από το νόμο και αναγράφεται στο συμβόλαιο. Επί των ποσών αυτών κόβεται υποχρεωτικά απόδειξη.

    Όσο για τις εισφορές υπέρ τρίτων που φωνάζεις. Στα άλλα ασφ. ταμεία εισπράττει το κράτος φόρο και καλύπτει το ένα τρίτο. Απλά εσύ δεν το ξέρεις. Στους δικηγόρους και συμβολαιογράφους αυτό το ένα τρίτο είναι θεσμοθετημένος πόρος και τον πληρώνει όποιος κάνει χρήση των υπηρεσιών των εν λόγω προσώπων.
    Ενώ εγώ μέσω των φόρων μου πληρώνω στο ταμείο σου ακόμη κι αν δεν κάνω χρήση των υπηρεσιών σου, ένας πολίτης πληρώνει στο ταμείο δικηγόρου και συμβολαιογράφου ΜΟΝΟ ΑΝ κάνει χρήση των υπηρεσιών του.

    Επίσης ως εργοδότης θα πληρώνεις και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αν δε σου αρέσει να μην κάνεις χρήση των υπηρεσιών τους.

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 25/06/2010 14:40:18

  στο χωριο μου λενε και μαλλον σωστα "μακρια απο γιατρο και δικηγορο"

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 25/06/2010 15:53:29

  Τους μειώνουν τη σύνταξη στο μισό σχεδόν για να ενοποιήσουν το ταμείο τους και να δώσουν το πλεόνασμα σε άλλους ασφαλιστικούς κλάδους.Ουσιαστικά τους κλέβουν τις μισές εισφορές , που για χρόνια κατέθεταν , για να τις δώσουν σε άλλα ταμεία.

  Ηλίθιος τρόπος αντίδρασης , αλλά άλλο τόσο ηλίθιος είναι και των δημοσιογράφων στους οποίους ευελπιστούν να κάνουν το ίδιο (εκτός αν εξαιρεθούν πάλι...)

  Ερασιτεχνικό έθνος γενικώς.

  • anonymous avatar
   anonymous @ undercover gpr 25/06/2010 20:21:51

   Αυτό δε μπορεί να γίνει. Είναι αντισυνταγματικό. Η συγχώνευση μπορεί να γίνει. Όμως να σου κόψουν τη σύνταξη στο μισό για να χρηματοδοτήσουν άλλους δε γίνεται.

   Θα πας με τις εισφορές σου και θα πεις. Έχω πληρώσει τόσα. Με 3% τόκο έχουν γίνει τόσα ή έπρεπε να έχουν γίνει τόσα. Το προσδόκιμο όριο ζωής είναι 80 έτη δηλ. 15 χρόνια πλέον των 65. Άρα το ποσό που έχεις πληρώσει δια 15 έτη και το πηλίκο δια 12 μήνες κι έχεις χοντρικά τη μηνιαία σύνταξη. Κάθε σύνταξη κάτω από αυτό το ποσό είναι απαράδεκτη και προσβάλλει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 25/06/2010 17:17:32

  Χαρτογράφε, εμένα μου αρέσουν πολύ οι προτάσεις σου, αλλά δεν ξέρω αν θα σε ακούσει κανείς.
  Οι δικηγόροι και γενικά ο νομικός κόσμος της χώρας θα έπρεπε ήδη να είχε αρχίσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των ελλήνων για τις συνέπειες όλων των ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση με θεσμικά μέσα. Έτσι ίσως να είχαμε αποτρέψει πολλά από όσα συνέβησαν αυτούς τους μήνες.
  Πραγματικά πού είναι οι καθηγητές νομικής; Δε βρίσκεται ένας να μιλήσει για αντισυνταγματικότητα, να ασκήσει λίγη κριτική, να ταράξει τα νερά; Τόση υποταγή πιά!

  • hot dog avatar
   hot dog @ πολίτης 25/06/2010 23:31:26

   Όπως το λες: Που είναι να μας τα εξηγήσουν και να διαμαρτηρηθούν;
   Μάλλον είναι ψυχροί...επαγγελματίες!

 7. hot dog avatar
  hot dog 25/06/2010 23:22:38

  Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι:
  "Το τέρας μας βρήκε βολεμένους & κουράδες"
  ...και να΄τανε μόνο οι δικηγόροι!

  • anonymous avatar
   anonymous @ hot dog 25/06/2010 23:29:47

   Αν οι δικηγόροι ήταν βολεμένοι δε θα έκαναν απεργία. Προφανώς δεν ξέρεις τι συνθήκες επικρατούν στο επάγγελμα.

   • hot dog avatar
    hot dog @ anonymous 26/06/2010 00:19:49

    Δεκτό.
    Τον τίτλο που έγραψα δεν σκόπευα να αποδώσω στους δικηγόρους αλλά σε πολλούς άλλους.

 8. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 25/06/2010 23:58:04

  [... anonymous says: 25/06/2010 at 14:46

  Τίποτε άλλο εκτός από ύβρεις έχεις να πεις; Έχεις πάει σε άλλες χώρες της Ευρώπης να δεις πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τον απλό πολίτη; Δεν είναι καθόλου εύκολη και είναι πανάκριβη. ...]

  Μπα τι μα λετε; Προσφατα μια συμμορια..χμ ενα γραφειο δικηγορων μου εστελνε απειλητικες επιστολες για να εισπραξει εκβιαστικα ποσο για υπηρεσιες τις οποιες κατηγειλα βασει του καταμαλωτικου νομου και η εταιρεια εκανε οτι δεν καταλαβαινε. Τοσο ο ΔΣΑ οσο και ο ΥΠΔΙΚ δεν μου απαντησαν ποσο ηθικο μπορει να ειναι οι δικηγοροι να γινονται τοκογλυφοι για λογαριασμο τριτων. Επι της ουσιας μετα απο επιστολη και ανακινηση του θεματος στην ΕΕΤΤ η εταιρεια παραιτηθηκε απο τις απαιτησεις της. Ωστοσο χρειαστηκα ενα χρονο και κατι.

  Επι της ουσιας, τωρα. Ετυχε να προσφυγω στην αλλοδαπη δικαιοσυνη. Πολυ ευκολα και πολυ απλα χωρις να ειμαι γηγενης. Ουτε το μπουρδελο των ελλ. δικαστηριων ουτε δικαστες αρπακτικα ορνια που τρεφονται με τις σαρκες του λαου, και ανθρωποι πρτοθυμοι να σε εξυπηρετησουν και να σου υποδειξουν τι να κανεις. Ουτε 10 χρονια για μια δικη ουτε αλληθωρισμα της δικαιοσυνης στους φραγκατους ουτε δικηγορτικες κομπινες στο σβερκο του πελατη ουτε αλλα πολλα.

  Και επιπλεον επειδη το κρατος λειτουργει σαν τετοιο δεν καταφευγεις ευκολα στην δικαιοσυνη αφου μια απλη συστημενη επιστολη ειτε στον νομαρχη ειτε στο αντιστοιχο της δικης μας εισαγγελιας λυνει πολλα προβληματα και κινει τα γραναζια του ποινικου.

  Εδω οσες φορες εγραψα στην εισαγγελια για διαφορα θεματα και για οσους καταπατουν το συνταγμα και τους νομους επειδη ειναι μαγγες το αιτημα μου αποριφθηκε με σχεδον ιταμο τροπο που αποτυπωνεται στην απαντηση της εισαγγελιας.

  Επιπλεον στο ΥΠΔΙΚ δεν σταθηκε μεχρι σημερα δυνατο να πετυχω τον νομικο συμβουλο του κρατους για να μου εξηγησει τι να κανω για να βρω δικαιοσυνη. Φευγει ενας υπαλληλος και καταλυεται το κρατος.

  Οσο για τους δικηγορους...


  Αν κανω λαθος διορθωστε με, οι 300 που γα...ε την Ελλαδα (Καραγατσης) σχεδον ολοι ειναι δικηγοροι. Δηλαδη ολοι οι συναυτουργοι στο σημερινο καταντημα. Ναχαμε να λεγαμε δηλαδη!

  • NTINOS avatar
   NTINOS @ Κοντη Λιζα 26/06/2010 01:20:12

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ.
   Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ NTINOS 26/06/2010 04:19:59

    για να αντεπιτίθεται η συντεχνία με απαντήσεις ακόμα κι εδω μέσα φαντάσου με τι λερναία ύδρα έχουμε να κάνουμε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Κοντη Λιζα 26/06/2010 15:34:56

   Έχεις μπερδέψει τις απαιτήσεις της εταιρίας σου, προφανώς κινητής τηλεφωνίας, τη δυσλειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, που είναι άλλο κεφάλαιο, και τους δικηγόρους.

   Όταν τα ξεμπερδέψεις τα συζητάμε.

   Όσο για τη βουλή που λες είναι ένας μύθος. Υπάρχουν αρκετοί νομικοί αλλά έχουμε και αρκετούς από άλλους κλάδους. Από γιατρούς μέχρι δημοσιογράφος και από συνδικαλιστές μέχρι γλάστρες.

 9. deldio avatar
  deldio 26/06/2010 11:48:06

  Και μόνο οι απόψεις ορισμένων από εμάς αποδεικνύει πόσο καλά κάνουν οι κυβερνήσεις των Γιωργάκηδων και Κωστάκηδων τη δουλειά τους. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ του "κοινωνικού αυτοματισμού" σε πλήρη εξέλιξη, ξέρετε όλοι θα στρέφονται εναντίον όλων, μια κοινωνία διαιρεμένη που όλοι θα είναι χαμένοι και όλοι θα έχουν άδικο, και η εξουσία και τα αφεντικά της θα περνάνε ό,τι θέλουν. Είναι αποκαρδιωτικό, μέσα σε τέτοια κρίση και με τόσα προβλήματα, να συγκαλεί γενική συνέλευση ο ΔΣΑ στις 24/6 και να αναβάλλεται γιατί δεν έχει ούτε απαρτία! Κατά τα άλλα όλοι οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία και αδράνεια του ΔΣ του ΔΣΑ που δεν κάνει τίποτε!

 10. haas avatar
  haas 26/06/2010 22:13:00

  ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

  1. Εκατοντάδες ατομικές προσφυγές ανά περιφέρεια περί ακύρωσης των διαταγμάτων. Να πλημμυρίσουν κανονικά τα πινάκια με δικόγραφα διαμαρτυρίας, με ταυτόχρονη άσκηση ενδίκων βοηθημάτων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά συλλόγους.

  2. Ασφαλιστικά μέτρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απαγόρευση υπογραφής των αντισυνταγματικών θεσμών, και αίτηση προσωρινής διαταγής περί μεσεγγύησης της σφραγίδας του κράτους.

 11. Xartografos avatar
  Xartografos 27/06/2010 07:58:04

  Καλά, μην το παίρνεις τόσο προσωπικά haas, δεν ήθελα να θίξω τη νομομάθεια όσο την ηττοπάθεια μας. Εν τω μεταξύ κάνε λίγο έτσι..., να δεις αν έρχεται ο νεκροθάφτης με τον Ρανταπλαν απ΄ τη γωνία

 12. alimakias avatar
  alimakias 01/08/2010 22:53:38

  Ουφ, τώρα που τελειώσαμε με τους τσαμπουκάδες, να τελειώνουμε γρήγορα με τους δικηγόρους, φαρμακοποιούς, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, συμβολαιογράφους και φυσικά τους ταξιτζήδες.

  Θα μας αλλάξουν τα φώτα, σε όσους από μας έχουμε πέσει στα χέρια τους και έχουμε εκκρεμότητες, θα υποφέρουμε από τις απεργίες τους, ας αποθηκεύσουμε μερικά φάρμακα, αλλά κάποια μέρα θα τελειώσουν όλα.

  Σκεφτείτε όλα αυτά άρχισαν από τα τσιφλίκια που άφησαν φεύγοντας οι Τούρκοι στη Θεσσαλία (1881), Μακεδονία, Ήπειρο (1912) όταν έπιασε για πρώτη φορά ο τσαμπουκάς με τα μεγάλα τσιφλίκια, και μετά δημιουργήθηκε ένα πελατειακό κράτος (τσιφλικάδες που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις, αδειούχοι των μετέπειτα κλειστών επαγγελμάτων που δεν τολμούσε να τους θίξει κανείς.. Ως που ήρθε η Τρόικα. ή αυτοί η η πλήρης ασυδοσία…. δεν υπήρχε χώρος για κράτος δικαίου).

  Φυσικά είναι αίσχος που πέσαμε στην Τρόικα (βλ. απόλυση εργαζόμενου με τη μισή αποζημίωση και αυτή σε 6 δόσεις, σου δίνω την πρώτη και μετά δεν σου δίνω τις υπόλοιπες και τρέχα στα δικαστήρια..!), αλλά μη μου πείτε ότι θα τολμούσε χωρίς αυτούς να τα βάλει κανείς με τα κλειστά επαγγέλματα.

 13. commento avatar
  commento 13/08/2010 13:09:17

  Ο ιδιωτικός υπάλληλος υπονομεύει τον επιχειρηματία.
  Ο δημόσιος υπάλληλος είναι τεμπέλης.
  Ο δημοσιογράφος είναι ψεύτης.
  Ο φαρμακοποιός και ο οδηγός έχουν μονοπώλιο.
  Ο μηχανικός βάζει τους εργάτες να κάνουν τη δουλειά του.
  Ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος είναι φοροφυγάδες.
  ο γιατρός παίρνει φακελάκια.
  Ο συνταξιούχος δεν έχει πολλές ανάγκες (αν δεν είναι μαϊμού) και πρέπει να προστατευθεί το ταμείο.
  Οι απεργοί καταστρέφουν τον τουρισμό και την πατρίδα.
  Ευτυχώς ο Παπανδρέου, ο ΣΕΒ και η τρόικα μας απάλλαξαν από όλους αυτούς. Σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα. ΖΗΤΩ !

 14. kapoios avatar
  kapoios 20/08/2010 22:55:20

  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.

  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπερκ για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου του και τελικά τους φορολογούμενους δημότες του, πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του με το μετρό.

  Αντίθετα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που διαμένει σε πολυτελή σουϊτα με νοίκι 20.000 δολάρια το μήνα με θέα στο Σέντραλ Πάρκ, όχι μόνο δεν πάει στη δουλειά του με μετρό, αλλά παρήγγειλε και πολυτελέστατη Μερσεντές με προκαταβολή, που αφού η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέκρινε, θα την πληρώσουν πάλι οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενο μέσω της Εφορίας.

  Διαβάζω στο Παρόν της Κυριακής στο http://www.paron.gr/v3/new.php?id=48773&colid=39&dt=2009-12-27
  "Ας ελπίσουμε ότι η Ιστορία δεν θα επιμερίσει σ’ εμάς την ευθύνη για όσα δεινά συμβούν στο έθνος λόγω του ότι η νέα απαστράπτουσα Μερσεντές δεν θα παρκάρει τελικά έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη. Βλέπετε, υπό την πίεση των δημοσιευμάτων, ο Μ. Καμπάνης έδωσε νέα εντολή να ακυρωθεί η παραλαβή του πολυτελούς αυτοκινήτου που είχε παραγγελθεί για να πλουτίσει τον στόλο της η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ. Στις ΗΠΑ όμως, ως γνωστόν, η προκαταβολή για παραγγελία που ακυρώνεται με υπαιτιότητα του πελάτη, δεν επιστρέφεται… Φαντάζομαι, βέβαια, ότι ούτε ο κ. Μητσιάλης στα Ηνωμένα Έθνη, που είχε υποβάλει το αίτημα για την αγορά νέας Μερσεντές, ούτε ο Μ. Καμπάνης, που είχε εγκρίνει την αγορά, θα καταβάλουν από την τσέπη τους τη χασούρα... Ας είναι καλά ο κρατικός κορβανάς…"

  Ο κύριος Μπλούμπεργκ ήταν όπως θυμάστε αυτός που έσπασε τον τσαμπουκά των διπλωματών που πάρκαραν παράνομα στην Νέα Υόρκη και δεν πλήρωναν τα πρόστιμα και τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε, 531.000 δολάρια τα πλήρωσαν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας.

  Κύριε Παπανδρέου, για τελευταία φορά σας ζητάμε: Πετάξτε τον κ. Μητσιάλη έξω από την σουϊτα των 20.000 δολαρίων μηνιαίως που πληρώνει ο ελληνικός λαός, υποχρεώστε τον κ. Μητσιάλη να πληρώσει εκείνος την προκαταβολή για την αγορά της πολυτελούς Μερσεντές που παράγγειλε και χρεώθηκε στον ελληνικό λαό που την πλήρωσε μέσω της Εφορίας.

  Στις δημοτικές εκλογές θα φάτε μαύρο που θα τρίβετε τα μάτια σας κύριε Παπανδρέου. Μόνο οι νομιμοποιημένοι μετανάστες θα σας ψηφίσουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.