#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/08/2010 06:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος των μετρητών;Θα είμαστε άραγε η γενιά που θα αποχαιρετίσει για πάντα τα μετρητά; Όπως όλα δείχνουν, μάλλον ναι. Αυτό το διάστημα, υπάρχει μια νομοθετική εξέλιξη στο Μεξικό, που θα απαγορεύει μια σειρά από συναλλαγές σε μετρητά. Όμως το Μεξικό δεν είναι μόνο του. Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις θέτουν όλο και περισσότερους περιορισμούς στις συναλλαγές μετρητών, ή τις απαγορεύουν γενικά. Όπως μας λένε, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο προκειμένου να καταπολεμηθούν το εμπόριο ναρκωτικών, η φοροδιαφυγή, και η τρομοκρατία. Πλησιάζουμε λοιπόν στο σημείο όπου δεν θα υπάρχει πλέον καμία οικονομική ιδιωτικότητα; Μήπως πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι στο εξής οι κυβερνήσεις θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν κάθε οικονομική μας συναλλαγή; Υπάρχει ενδεχόμενο πως στο εγγύς μέλλον, όλες μα όλες οι συναλλαγές μας, θα περνούν αναγκαστικά μέσα από το τραπεζικό σύστημα;

Ήδη ζούμε καταστάσεις όπου όποιος ξοδεύει μεγάλα ποσά σε  ρευστό χρήμα, αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Στη πραγματικότητα, οι αρχές πολλών κρατών, διδάσκονται πως οποιοσδήποτε ξοδεύει μεγάλα ποσά ρευστού χρήματος, μάλλον προσπαθεί να κρύψει κάτι, και πιθανόν να είναι κακοποιός. Πράγματι, πολλοί κακοποιοί χρησιμοποιούν μετρητά, το ίδιο όμως κάνουν και εκατομμύρια κανονικοί άνθρωποι. Θα πρέπει λοιπόν  να απεμπολήσουμε την ελευθερία της χρήσης μετρητών, επειδή κάποιοι λίγοι την καταχρώνται;

Δυστυχώς, αρκετά είναι τα κράτη όπου αυτή η ελευθερία εξαφανίζεται σιγά σιγά. Στην Ευρώπη για παράδειγμα, μερικά από τα πακέτα λιτότητας που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβάνουν αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση μετρητού χρήματος. Από την επόμενη χρονιά, η Ελλάδα απαγορεύει κάθε συναλλαγή σε μετρητά, εφόσον αυτή υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, «Από την 1/1/2011, κάθε συναλλαγή πάνω από 1.500 ευρώ μεταξύ φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ή μεταξύ επιχειρήσεων, δεν θα θεωρείται νόμιμη αν γίνεται σε μετρητά. Οι συναλλαγές θα πρέπει να διεξάγονται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών».

Στο παιχνίδι αυτό έχει μπει και η Ιταλία, στην οποία θα απαγορευτούν οι συναλλαγές μετρητών πάνω από 5.000 ευρώ. Λέγεται ότι το μέτρο αυτό επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, όμως ακόμη και αν ήταν για να πολεμηθεί η Μαφία, πάλι πολύ σκληρό ακούγεται.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια παρόμοια απαγόρευση, όμως έχουν επιβάλλει πολλές γραφειοκρατικές απαιτήσεις στις συναλλαγές με μετρητά. Η τράπεζα, για παράδειγμα,  υποχρεούται να υποβάλλει ειδική αναφορά στο κράτος για κάθε κατάθεση, ανάληψη, ή μετατροπή νομίσματος, που ξεπερνά τις $10.000 σε μετρητά. Επιπλέον, αν η τράπεζα «γνωρίζει, υποψιάζεται, ή έχει λόγους να υποψιαστεί» πως μια συναλλαγή πάνω από το ποσό των $5.000 είναι «ύποπτη», τότε πρέπει να υποβάλλει μια διαφορετική αναφορά προς τις κρατικές αρχές. Η γραφειοκρατία όμως δεν σταματά εδώ. Όπως έγραψε το MSN Money, αν μια επιχείρηση εισπράξει πάνω από $10.000 μετρητά για μια και μοναδική αγορά, τότε θα πρέπει να το αναφέρει στην εφορία ή αλλιώς ο υπόλογος κινδυνεύει με φυλάκιση. Και δεν πρόκειται για πλάκα. Ήδη έχουν φυλακιστεί  άνθρωποι. Το οικονομικό έτος 2004, η υπηρεσία φορολογικών ελέγχων της Αμερικής Internal Revenue Service (IRS), ξεκίνησε 1.789 ποινικές έρευνες, άσκησε 1,304 διώξεις, και κατάφερε 687 καταδίκες, εκ των οποίων το 89/1% αφορούσε ποινές φυλάκισης. Η μέση ποινή ήταν διάρκειας 63 μηνών. Το 2005, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 4.268 έρευνες, 2.406 διώξεις, 2.151 καταδίκες, και ποσοστό 83% σε ποινές φυλάκισης. Η μέση ποινή ήταν 42 μήνες.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να  ευαισθητοποιούνται στα ζητήματα συναλλαγών με μετρητά, και πλέον δεν αστειεύονται. Δεν μας θέλουν να κυκλοφορούμε με τσουβάλια χρημάτων. Θέλουν τα λεφτά μας στις τράπεζες, όπου μπορούν να τα ελέγχουν. Από τη μια μεριά αυτό είναι καλό, και βοηθά στη καταπολέμηση παράνομων πράξεων, από την άλλη όμως θα πρέπει να απεμπολήσουμε βασικές ελευθερίες μας για να αισθανθούμε πιο ασφαλείς.

Και καθώς το ρευστό θα είναι παράνομο, θα αναγκαστούμε να σπεύσουμε στις τράπεζες είτε μας αρέσει, είτε  δεν μας αρέσει. Αφού δεν θα μπορούμε να ξοδεύουμε μετρητά, τι άλλη επιλογή θα έχουμε; Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο το αναλύσει κανείς αυτό το ζήτημα, τόσο πιο ανησυχητικό γίνεται.

(Prison Planet)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 31/08/2010 07:34:12

  Πως λύθηκε το θέμα της χορήγησης επιταγών από τις Τράπεζες προς τους μαυρισμένους; Θα αυξήσει έτσι την κυκλοφορία του πλαστού χρήματος με την παράλληλη αύξηση των λουκέτων ή επισπεύδει τα λουκέτα; Μπορεί να συρρικνωθεί η κυκλοφορία του μαύρου χρήματος αλλά σε μεγάλο βαθμό θα αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ των συναλλασομένων.

 2. Orestios avatar
  Orestios 31/08/2010 09:21:30

  Η καχυποψία των κυβερνώντων πάει παρέα με την παράνοια.

 3. tony avatar
  tony 31/08/2010 09:26:24

  Για το τέλος δεν γνωρίζω και πολλά.
  Αυτό που στα αλήθεια με ανησυχεί είναι η εξαφάνιση τους.
  Φέτος στην αγορά ότι κυκλοφόρησε ήταν κάτι λίγες κάρτες.
  Και αυτές απελπιστικά λίγες.ΜΟΝΟ οι Σκανδιναβοί κυκλοφορήσαν μετρητά.
  Κατά τα άλλα η οικονομική πολιτική της ΕΕ γενικά δείχνει σαν να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τα ψέμματα.
  Κάθε εβδομάδα στις τηλεοράσεις ένα καινούριο παραμύθι.Κανείς δεν το πιστεύει άλλα μας κρατάει απασχολημένους.

 4. salmonellas avatar
  salmonellas 31/08/2010 10:15:48

  Μανιοκαταθλιπτικοι κρατιστες καταστρεφουν αυτα που αλλοι εφτιαξαν για να υπηρετηθουν υποπτοι σχεδιασμοι. Δεν βλεπω την ωρα να τραβηξω δυο φασκελα σ' αυτον τον πλανητη και να αποδημησω στον αλλο κοσμο. Βαρεθηκα και σιχαθηκα τους σχεδιασμους και τις λωβητουρες των "εξυπνων". Ας πανε ολοι μαζυ στο διαολο μαζυ με τις επιδιωξεις τους.

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ salmonellas 31/08/2010 15:21:19

   Μην βιάζεσαι να αποδημήσεις φίλε. Μετάτρεψε την απογοήτευσή σου σε μανιασμένη οργή και ξέσπασέ την με λύσσα πάνω στους ενόχουε. Μην πάμε τζάμπα χαμένοι. Πρώτα να τους πάρουμε μαζί μας. Μετά ας αποδημήσουμε.

 5. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/08/2010 11:23:17

  Στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, να απαιτήσουμε να υπάρχει ρύθμιση ώστε να προστατευθεί τι δικαίωμά μας να συναλλασόμαστε με μετρητά.

  Η απαγόρευση των μετρητών είναι μέσα στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης και των διεθνών banksters. Δεν είναι ούτε για καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" ούτε της "φοροδιαφυγής".

  Γίνεται για να ελέγξουν και την τελευταία ρανίδα ελευθερίας που απόμεινε στον άνθρωπο. Να τον σκλαβώσουν ελέγχοντας τα πάντα.

  Συνταγματική ρύθμιση και προστασία λοιπόν.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 31/08/2010 11:56:03

   "Γίνεται για να ελέγξουν και την τελευταία ρανίδα ελευθερίας που απόμεινε στον άνθρωπο. Να τον σκλαβώσουν ελέγχοντας τα πάντα."

   Α να αγιάσει ο στόμας σου!!!

   Όλα γίνονται για τον ΕΛΕΓΧΟ.
   Τα καρτοκινητά απαγορεύτηκαν να είναι ανώνυμα με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την χρήση τους από εγκληματίες.
   Το δικαίωμα οπλοφορίας στην αμερική πολεμάται με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την εγκληματική οπλοχρησία.
   Τα μετρητά απαγορεύονται σιγά σιγά με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την χρήση του από εγκληματικές οργανώσεις .
   Το κάπνισμα απαγορεύεται σε ιδιωτικούς χώρους με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την υγεία των πολιτών.

   Τα ναρκωτικά και η τρομοκρατία σε μεγάλη κλίμακα διακινούνται εν γνώση των κυβερνήσεων στο παρασκήνιο ενώ ο θεατής παρακολουθεί μια πολεμική σύρραξη ή μια πειρατία ή μια ανθρωπιστική αποστολή.
   Οι οργανωμένες εκγληματικές οργανώσεις πάντα έχουν κανάλια επικοινωνίας με τις μεγάλες κυβερνήσεις και το χρήμα ρέει και ξεπλένεται άφοβα.

   Ο εγκληματίας, όσες απαγορεύσεις κι αν επιβάλει το κράτος, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!!!

   Πείτε το δυνατά μη φοβάστε...ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!!

   Αν απαγορεύσεις τα όπλα ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ.
   Αν απαγορεύσεις τα καρτοκινητά ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙΣ.
   Αν απαγορεύσεις το μετρητό ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ.

   Και φυσικά ποιοι χτυπούνται πάντα...ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

   Κάθε απαγόρευση πρέπει να εξετάζεται από τον πολίτη όχι απλά καχύποπτα αλλά με ιδιαίτερα αρνητική διάθεση.
   Το σύστημα ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ...ψάξτε και βρείτε το βιντεάκι του Μπρεζίνσκι που παραδέχεται το global political awakening.
   Κάθε απαγόρευση οδηγεί στην διείσδυση και ανατροπή κάθε προσωπικού δικαιώματος και προς αυτόν τον σκοπό θα βρει άπειρες δικαιολογίες.

   Φίλε Θράκα το μετρητό δεν είναι τίποτα διαφορετικό καθότι δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό πλέον...
   Και με πλαστικές κάρτες να συναλλασόμαστε θα ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά οι τύποι σκοπεύουν να απομακρύνουν οποιαδήποτε ένωση του ανθρώπου με την Παλαιά Τάξη, να σβηστεί κάθε εικόνα από το μυαλό του, να δημιουργηθεί "αποστειρωμένο" περιβαλλον, να μας μαρκάρουν στο χέρι σαν τα μουλάρια, να μας αρπάξουν την ιδιοκτησία και να μας μαντρώσουν σε διαμερίσματα-κλουβιά που θα ανήκουν στις τράπεζες, να μην ορίζουμε εμείς τα παιδιά μας αλλά αυτοί, να μην υπάρχει εθνικός κράτος και σύνταγμα αλλά απλά μια Χάρτα Οδηγιών που θα κατευθύνει τις μίζερες ζωές μας.

   Συνταγματική ρύθμιση...χα!!!!
   Ποιος θα την προστατεύσει;;;Ο Γιωργάκης;;;!!!!!!
   Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;;;

   ΜΑ ΑΥΤΗ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!!

   Α ναι ξέχασα...πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού...

   Ε κάτσε τώρα Άνθρωπε να σε μαρκάρουν σαν το ζώο τα σιχάματα της ανθρωπότητας...γιατί μόνο για να κάθεσαι είσαι "εφικτός".

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 31/08/2010 17:42:04

    @tsilivithras

    Ε, δεν γίνεται να μην χειροκροτήσω τώρα.

    Αλλά όπως πάμε θα χειροκροτάω εγώ εσένα κι εσύ εμένα. Και φοβούμαι μην είμαστε μόνοι μας. Οι άλλοι;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 31/08/2010 18:10:39

    Χαχαχα...όχι ρε φίλε μην το λες.
    Εδώ μέσα γίνονται επαναστατικές ζυμώσεις με όσα πιστεύουμε και γράφουμε και ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΙ να σαι σίγουρος.
    Χαίρομαι που οι απόψεις μου βρίσκουν έστω και ένα συμπαραστάτη...έχεις πολυ δυνατή πέννα Θράκα και παρασέρνεις ανθρώπους να βγάλουν την αλήθεια από μέσα τους.

    Να σαι καλά.

 6. eiraman avatar
  eiraman 31/08/2010 11:56:51

  "...προκειμένου να καταπολεμηθούν το εμπόριο ναρκωτικών, η φοροδιαφυγή, και η τρομοκρατία."

  ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: ΒΛΕΠΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!
  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΒΛΕΠΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ!
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΒΛΕΠΕ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΠΙΛ ΛΑΝΤΕΝ!

  ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΡΙΓΑΝΕΩΣ!

  ΡΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;;;;;;;;;;;;

 7. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 31/08/2010 11:59:02

  Είδες η Παγκόσμια Διακυβέρνηση που θαυμάζει Ο ΓΑΠ! Για το καλό μας πάντα θα ελέγχουν την παραμικρή οικονομική μας δραστηριότητα για να είμαστε απόλυτα ελεγχόμενοι και εξαρτημένοι! Πώς φροντίζουν πριν από μας για μας και χωρίς εμάς;

 8. anonymous avatar
  anonymous 31/08/2010 13:00:13

  Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που σε παρακαλάνε να πας τα μετρητά.

  Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεπλύνει κάποιος μαύρο χρήμα. Απλά το μαύρο χρήμα θα πάει αλλού κι επειδή είναι πολύ οι οικονομίες που το διώκουν θα καταρρεύσουν.

  Μαζί με το μαύρο χρήμα όμως θα φύγει και το νόμιμο. Όταν εγώ θέλω να κάνω μια νόμιμη δουλειά με νόμιμα λεφτά το σύστημα της μαφιοκρατίας μου λέει να πάω να τους πω τι δουλειά θα κάνω με τον κίνδυνο να με καταστρέψουν. Ε θα πάω κι εγώ αλλού, εκεί που έχω την ησυχία μου, δε φοβάμαι κι έχω ασφάλεια.

 9. The Saint avatar
  The Saint 31/08/2010 14:23:32

  Συυπογραφω τα γραφόμενα του Τσιληβιθρα.

 10. Minnie avatar
  Minnie 31/08/2010 15:14:29

  Θα με συγχωρησετε ελπιζω αλλα δεν καταλαβαινω.

  Η πρωτη μου επαφη με διγραμμες επιταγες ηταν το 1982 οταν εζησα για λιγους μηνες στο Παρισι. Μπορουσες να κοβεις διγραμμη για ποσα απο 50 γαλλικα φραγκα και πανω.
  Το συστημα μου φανηκε πολυ εξυπηρετικο και υγιες. Εγω μεν δεν ειχα λογο να κρατω μετρητα, ο δε ληπτης της επιταγης μου ηταν βεβαιος οτι εισπραττει χρημα και οχι ενα κουρελοχαρτο.
  Που ειναι το προβλημα??

  Μηπως ο μεσος Ελληναε εχει ενα εκατομμυριακι στην καβατζα μεσα σ'ενα σεντουκι και καθε μερα βαζει 50 χιλιαρικα στην τσεπη του και βγαινει βολτα μηπως του γυαλισει κανενα τζιπακι να το ψωνισει στα γρηγορα?
  Αν εισαι μαγκας κι'εχεις το εκατομμυριακι, κρατα το στο σεντουκι αν προτιμας. Τι σε χαλαει να εχεις κι'ενα μπλοκ με διγραμμες και να τροφοδοτεις αυτον τον λογαριασμο οπως εσυ νομιζεις?
  Απο που κι'ως που εχει δικαιωμα ο τελευταιος "πενης" να πηγαινει και να ακουμπαει "τουβλα" δεξια-αριστερα και να μην δινει λογαριασμο σε κανενα απο που τα βρηκε?

  Κι'επειδη αναφερθηκαν και τα καρτοκινητα πιο πανω... κι'εγω καρτοκινητο εχω και το δηλωσα και δεν ενοχληθηκα καθολου.
  Το σταθερο μου ειναι στον καταλογο του ΟΤΕ, με ονοματεπωνυμο και διευθυνση εδω και τριαντα χρονια. Γιατι να με πιασει υστερια για ενα καρτοκινητο? Τι εχω να κρυψω?

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Minnie 31/08/2010 15:40:07

   @ Minnie

   “Μηπως ο μεσος Ελληναε εχει ενα εκατομμυριακι στην καβατζα μεσα σ’ενα σεντουκι και καθε μερα βαζει 50 χιλιαρικα στην τσεπη του και βγαινει βολτα μηπως του γυαλισει κανενα τζιπακι να το ψωνισει στα γρηγορα?

   -Όχι δεν έχει. Αυτός που το χει είναι ο «απατεώνας» και η απαγόρευση δεν πρόκειται να χτυπήσει τον απατεώνα γιατί αυτός είναι παράνομος έτσι κι αλλιώς.
   -Αν για κάποιον λόγο ξαφνικά ένα καταθέτης επιθυμήσει να αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα (δεν χρειάζεται να ναι κάνα τρελό ποσό…ας πούμε 10χιλ) και να τα κρατήσει στο σπίτι του πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του μετρητά τον χτυπάει το μέτρο ναι ή όχι;;;;
   Χμμμμ…άραγε σε κοινωνίες που περνάν οικονομική κρίση θα ήταν δελεαστικό να βγουν καταθέσεις από τράπεζα;;;;…μούμπλε μούμπλε


   «Απο που κι’ως που εχει δικαιωμα ο τελευταιος “πενης” να πηγαινει και να ακουμπαει “τουβλα” δεξια-αριστερα και να μην δινει λογαριασμο σε κανενα απο που τα βρηκε?»

   Από τότε που επιτρέπεται από τους νόμους και η απαγόρευση σημαίνει ότι πλέον το ρευστό δεν είναι αποδεκτός τρόπος οικονομικής συναλλαγής.
   Πότε ακριβώς συνεναίσαμε εμείς σε αυτό;;
   Γιατί δεν καταργήθηκαν οι επιταγές μετά από τόσα και τόσα πιστόλια στην αγορά;
   Γιατί επιτρέπεται στις τράπεζες να εκδίδουν πιστωτικές κάρτες εφόσον υπάρχουν χιλιάδες καταδικαστικές αποφάσεις για κατάχρηση όρων που δεν εφαρμόζονται;;

   Η δικαιολογία του εγκληματικού στοιχείου είναι ενάντια στον πολίτη και ουσιαστικά καταργεί δικαιώματα των νομοταγών ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

   Ψέμμα δλδ…απατεωνιά...κόβουμε δικαιώματα για να παρέχουμε (δήθεν) καλύτερο "έλεγχο".

   Όποτε απαγορεύεις κάτι μάντεψε ποιος από όλους δεν επηρεάζεται καθόλου…ΑΚΡΙΒΩΣ…αυτός που δεν υπακούσει στο νόμο ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

   «Το σταθερο μου ειναι στον καταλογο του ΟΤΕ, με ονοματεπωνυμο και διευθυνση εδω και τριαντα χρονια. Γιατι να με πιασει υστερια για ενα καρτοκινητο? Τι εχω να κρυψω?»

   Ακριβώς το επιχείρημα που θέλουν να κινήσουν οι οπαδοί του κρατικού ελέγχου ώστε όταν έρθει το μαρκάρισμα και το σημάδεμα (σαν τα μουλάρια) να το δεχτούμε υπάκουα γιατί «τι έχουμε να κρύψουμε άλλωστε»;;;

   Όπως και όλους τους ελέγχους που θα γίνονται στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή…γιατί «τι φοβάστε;;;αφού δεν έχετε να κρύψετε τίποτα»

   Είμαστε τα βατράχια και ανεβάζουν σιγά σιγά τη θεμροκρασία.

   Φιλικά…

   • Minnie avatar
    Minnie @ tsilivithras 31/08/2010 16:01:01

    Φιλικα κι'εγω θα σου απαντησω (γιατι εν γενει μου αρεσει να σε διαβαζω) οτι δεν δειχνω καμμια ανοχη στην σημερινη παρωδια κυβερνησης. Πιστευω ειλικρινα οτι πρεπει να περασουν στρατοδικειο για εσχατη προδοσια.

    Προσπαθω ομως να εξεταζω ψυχραιμα και αντικειμενικα τα οποια μετρα λαμβανονται, ως μετρα αυτα καθ'εαυτα, ασχετα με τον τροπο εφαρμογης τους απο τον σημερινο γελοιο θιασο.
    Το συγκεκριμενο μετρο πιστευω οτι επρεπε να το ειχε εφαρμοσει ο παππους-Καραμανλης με το καλημερα σας μολις κατεβηκε απο το αεροπλανο, που λεει ο λογος.
    Τραγικη παραλειψη του που δεν το εκανε.

    Επιχειρηματολογεις με την λογικη του "αν ο σουπερ-ντουπερ διαρρηκτης εχει στοχευσει το σπιτι μου, θα μου το κλεψει οτι κι'αν κανω". Δεν βλαπτει ομως να κλεινεις, να κλειδωνεις, να βαλεις κι'εναν συναγερμο. Ολα παραβιαζονται, δεν εχω αντιρρηση αλλα καλο ειναι να προσπαθουμε για περισσοτερη ασφαλεια βαζοντας φραγμους και φιλτρα.

    Οσο για το καρτοκινητο μου... το πεταω αυριο χωρις κανενα προβλημα. Ο μονος λογος που το εχω στην τσαντα μου ειναι για να καλεσω οδικη βοηθεια αν χρειαστει... την οποια φυσικα θα καλεσω επωνυμα.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 31/08/2010 16:19:45

    @Minnie

    «Επιχειρηματολογεις με την λογικη του “αν ο σουπερ-ντουπερ διαρρηκτης εχει στοχευσει το σπιτι μου, θα μου το κλεψει οτι κι’αν κανω”. Δεν βλαπτει ομως να κλεινεις, να κλειδωνεις, να βαλεις κι’εναν συναγερμο. Ολα παραβιαζονται, δεν εχω αντιρρηση αλλα καλο ειναι να προσπαθουμε για περισσοτερη ασφαλεια βαζοντας φραγμους και φιλτρα.»

    No super-dupper diariktis...κοινοί απατεώνες κι εγκληματίες.
    Το να κλειδώνεις και να βάζεις συναγερμό σημαίνει ότι είσαι φρόνιμος στη σκέψη αλλά επίσης σου θυμίζει ότι το κράτος που ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ δεν κάνει και τόσο καλά τη δουλειά του.
    Και μετά δλδ υποστηρίζεις ότι προς όφελος της «ασφάλειας» πρέπει να προσπαθούμε για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ..!!!!

    Συγνώμη…HELLOOOOOOOO…!!!!!...Κάτι τέτοια έλεγε και ο Θάμνος ο μπεκρής και δεν θα μπορούσε να βρει πιο δεκτικό ακροατήριο από έξυπνους ανθρώπους σαν εσένα που αναπαράγουν την προπαγάνδα της ΝΤΠ…!!!

    Πάρε παράδειγμα…μπουκάρει ληστής μέσα στο σπίτι σου, ξυπνάει ο άντρας σου πανικόβλητος γιατί δίπλα κοιμούνται τα παιδιά του αρπάζει ένα λοστό και του τον φέρνει στο κεφάλι μέσα στο σκοτάδι….σέκος ο ληστής..

    ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ….!!!!!

    Πρέπει να ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Minnie μου όχι να παραχωρήσουμε κι άλλα.

    Το σχέδιο είναι πάααααααρα πολύ παλιό και θέλει υπερβολικά πολύ προσοχή για να μην πιαστεί κανείς στα δίχτυα της ασφαλειο-λαγνείας.
    Σου κλέβουν τη ζωή κι όταν φωνάξεις «βοήθεια» σου περνάνε χειροπέδες για να μην κινδυνεύεις.

   • Minnie avatar
    Minnie @ tsilivithras 31/08/2010 16:37:23

    Ελα τωρα καημενε tsilivithra, μηπως οι πιστωτικες δεν ειναι τροπος ελεγχου της διακινησης μετρητων που κανουμε?
    Δεν ακουσα κανεναν να σκιζει τα ρουχα του για να απαγορευθουν οι πιστωτικες.

    Οι διγραμμες ειναι πολυ ασφαλεστερος τροπος συναλλαγης, ασε που το σκεφτεσαι δυο φορες πριν βαλεις την υπογραφουλα σου... γιατι ξερεις οτι το ποσον θα αφαιρεθει αμεσα και εξ'ολοκληρου απο τον λογαριασμο σου.
    Δεν επαναπαυεσαι οτι θα πληρωνεις τμηματικα σε βαθος χρονου... με τεραστιο "καπελο" φυσικα.
    Πολλοι αφελεις πολιτες που σημερα πνιγονται απο χρεη καρτων δεν θα αντιμετωπιζαν τετοιο προβλημα αν εκινουντο με διγραμμες. Θα πρυτανευε ο κοινος νους.

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ tsilivithras 31/08/2010 17:15:38

    @ Minnie
    Φυσικά και οι πιστωτικές είναι κι αυτές μέσο ελέγχου αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικές! Η σταδιακή απόσυρση των μετρητών θα οδηγήσει στο μονόδρομο της απόλυτης εξάρτησης από το ελεγχόμενο τραπεζικό σύστημα, άρα και της δυνατότητας εκβιασμού και απόλυτης εξάρτησης ανά πάσα στιγμή στο μέλλον! Επίσης υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ότι δεν είμαι παράνομος άρα δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και στο ότι εκούσια παραχωρώ κάθε όριο προσωπικής ελευθερίας στους παγκόσμιους εξουσιαστές! Σκέψου το λίγο καλύτερα...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 31/08/2010 17:22:31

    @Μinnie

    What he said...

   • Minnie avatar
    Minnie @ tsilivithras 31/08/2010 17:37:26

    Συμφωνω με τις ανησυχιες σας και τις συμμεριζομαι.

    Δεν ειμαι ειδημων και δεν εχω καποια αλλη λυση να προτεινω, ευχαριστως να ακουσω τις δικες σας.
    Με καποιον τροπο πρεπει να μπει μια ταξη στις συναλλαγες, σε αυτο ελπιζω να συμφωνειτε.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Minnie 31/08/2010 17:49:12

   @Minnie

   Το σταθερό είναι σταθερό. Ηταν είναι και θα είναι εκεί που το δήλωσες αρχικά. Στο σπίτι σου. Το κινητό του μεταφέρεις επάνω σου. Και εντοπίζεται με απλό "τριγωνισμό". Και τώρα το κινητό σου καρτοτηλέφωνο απόκτησε ονοματεπώνυμο.

   Το μετρητό καταγράφεται ως συναλλαγή μόνο από την πλευρά του λήπτη στην λιανική. Η χρήση πιστωτικής ή άλλης κάρτας καταγράφει την συναλλαγή και από την μεριά του "δότη". Και έτσι μπορεί να εξαχθεί στατιστικό συμπέρασμα ΚΑΙ για το ύψος του χρήματος και των εξόδων, σε μια χρονική περίοδο, αλλά και για το είδος των αγορών κατά εμπόρευμα, εταιρία παραγωγής, καταναλωτικές συνήθειες, που βρισκόσουν όταν αγόρασες κι ένα σωρό τέτοια χρήσιμα μόνο σε τρελλαμένους εξουσιαστές.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 31/08/2010 18:06:03

    Μinnie
    Βλέπεις και να θες να αγιάσεις (να μην πιστέψεις στους τρελούς εξουσιαστές δλδ) ΔΕΝ σ' αφήνουν.

    Κανείς μας δεν είναι ειδήμων σε όσα συζητάμε.
    Άλλοι απλά είναι πιο έμπειροι ή πιο γνώστες σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο.
    Αλλά το κοινωνικό κομμάτι μας αγγίζει όλους...με όσα περνάμε και όσα θα έρθουν είμαστε όλοι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ενημερωθούμε και να φορμάρουμε άποψη πλέον.

    Κανείς δεν έχει το αλάθητο και όλοι κρινόμαστε με το γραπτό.
    Εγώ μιλάω μόνο από αγάπη για την Πατρίδα και το Δίκαιο και είμαι σίγουρος ότι θα κάνω και λάθη σε αυτά που λέω.
    Πιστεύω ότι και όλα τα άλλα παιδιά καλόπιστα κάνουν το ίδιο και ας διαφωνούμε σε κάποια πραγματα.

 11. antiochos avatar
  antiochos 31/08/2010 15:40:30

  Ξεσαλωνει η Αδελφοτητα.
  Πιστευει οτι κλεινει ο κυκλος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.