#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2012 22:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του παπανδρεϊσμού θα είναι η αρχή του τέλους της διαπλοκήςΔιάβασα σήμερα στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τίτλο « Οι άρχοντες της Πομπηίας». Το οποίο αναφερόμενο στην σύγκρουση Ψυχάρη - Παπανδρέου διαπιστώνει τα εξής συνταρακτικά: «Το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στην οδυνηρή χρεοκοπία εξακολουθεί να κινείται με την ίδια, απαράλλαχτη μέθοδο, τη μοναδική που γνωρίζει: τον παρασιτισμό, τη διαπλοκή και την κλεπτοκρατία. Η κρίση βεβαίως κλονίζει και αποσυναρμολογεί την κραταιά κλεπτοκρατία, εξ ου και οι συμβαίνουσες τώρα διαρροές μυστικών και οι αλληλοκατηγορίες· ωστόσο όλα αυτά συμβαίνουν σε φόντο καταρρέουσας Πομπηίας... Διαπλεκόμενοι και συνένοχοι μάχονται λυσσωδώς για να κρατήσουν τις προνομιούχες θέσεις του Παλαιού Καθεστώτος. Αλλά οι μάχες τους λαμβάνουν χώρα πάνω στις στάχτες της χώρας, πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, πάνω στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος τώρα πληρώνει τα επίχειρα της σιωπής του και της ανοχής που επέδειξε έναντι φανερών και αφανών δυναστών....»

Δεν θα σχολιάσω το άρθρο διότι προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη η δημοσίευση παρόμοιων άρθρων στην ναυαρχίδα του συγκροτήματος που διακρίθηκε και διακρίνεται αυτές τις ημέρες στην επιβολή και στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής και λαϊκής νομιμοποίησης. Για να μην μιλήσουμε φυσικά για το παρελθόν, την ΓΡΑΜΜΗ του Κοσκωτά, την στήριξη του Σημίτη, μετά του ΓΑΠ, μετά της Αγίας Οικογένειας, τους επαίνους της πρεσβείας στο Alexis κλπ κλπ.

Και δεν θα το σχολιάσω όχι επειδή είναι, ακόμα, χρονιάρες μέρες, αλλά επειδή διαβάζοντάς το θυμήθηκα ένα άλλο παλαιότερο άρθρο στην «Καθημερινή»:

«Η  απόπειρα εκδοτών και μεγάλων συμφερόντων να ελέγξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάει πίσω πολλές δεκαετίες και είχε πάντοτε ένα και μόνο στόχο, όχι την ανάδειξη μιας άξιας ηγεσίας αλλά μιας ηγεσίας υποτακτικής. Σε όλους τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους που σχολίαζαν, την εδώ και τρία χρόνια την υπονόμευση του Γιώργου από μεγαλοεκδότες ήταν γνωστή η κυνική του δήλωση ενός εξ αυτών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν είναι σπουδαίος αλλά είναι υπάκουος».

Αυτά έγραφε στις 19 Σεπτεμβρίου 2007ο κ. Ν. Νικολάου, φίλος πρωθυπουργών και επιχειρηματιών και στέλεχος επί σειρά ετών στο ΒΗΜΑ πριν προσχωρήσει στην «Καθημερινή» και το στρατόπεδο Αλαφούζου. Και ασφαλώς κάτι θα ήξερε παραπάνω από εμάς για να τα λέει.

Να ισχύουν άραγε όσα έγραφε τότε η καλή εφημερίδα για τον κ. Βενιζέλο και σήμερα; Να είναι άραγε τόσο ..."υπάκουος"  ώστε να στηρίξουν αυτόν ως νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μελλοντικό ...πρωθυπουργό; Λέτε να καταφέρουν να επαναλάβουν το προηγούμενο του δαχτυλιδιού από τον Σημίτη στον ΓΑΠ και να σώσουν πάλι το τόσο χρήσιμο γι αυτούς ΠΑΣΟΚ;

Πολύ θα το ήθελαν και η αλήθεια είναι ότι καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως γι αυτούς δεν απέμειναν σήμερα πολλά πράγματα από το αρχικό ΠΑΣΟΚ για να το σώσουν. Μόνο η «μηντιακή πλατφόρμα-εξέδρα» που σφυρηλάτησαν γι αυτό τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι, για να εγκαθιδρύουν εκεί τον εκάστοτε αρχηγό που επέλεγαν, απέμεινε. Κι αυτή κλυδωνίζεται ως σκάφος ακυβέρνητο σε σφοδρή τρικυμία.

Τηρουμένων των αναλογιών όλα όσα συμβαίνουν σήμερα θυμίζουν «1989» τότε που το εκδοτικό κατεστημένο εστράφη εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, επειδή προσπάθησε να το διεμβολίσει με το συγκρότημα Κοσκωτά. Και τότε , όπως και τώρα, πρωταγωνιστούν οι ίδιες δυνάμεις, προς το χειρότερο, όμως, πιο παρακμιακά ώστε να ανταποκρίνονται και στον ξεπεσμό του πολιτικού εκφραστή τους, του ΠΑΣΟΚ.

Τότε αντιμέτωποι με τον «γλυκό χοντρούλη», Γιώργο Κοσκωτά και τον προστάτη του τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο Χρήστος Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και ο Κίτσος Τεγόπουλος. Σήμερα όμως το συγκρότημα Λαμπράκη δεν κατοικοεδρεύει πλέον στην Χρήστου Λαδά και το ΒΗΜΑ δεν διαθέτει πια το ειδικό βάρος που είχε στις εξελίξεις. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ χάθηκε στην λαίλαπα της κρίσης. Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει τις δυνατότητες που θα ήθελε. Και όλοι μαζί χάνουν κατά κράτος απέναντι  στο Διαδίκτυο και νέα μέσα επικοινωνίας που αναδύονται.

O εκδοτικός πόλεμος που άρχισε με την σύγκρουση Ψυχάρη - ΓΑΠ, την υπόθεση του Alter κλπ μπορεί ανά πάσα στιγμή  να μετατραπεί σε γενικευμένη εκδοτική σύγκρουση που θα συμπαρασύρει και τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα ΜΜΕ. Αυτό άλλωστε προσπαθούν να αποφύγουν στηρίζοντας με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση Παπαδήμου. Γιατί μόνον έτσι μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία.

Πόσο όμως θα αποφεύγουν τις εκλογές; Για πόσο ακόμα θα μπορούν να παρεμποδίζουν την έκφραση της λαϊκής βούλησης; Αργά ή γρήγορα θα συμβεί κι αυτό και τότε τι θα έχει απομείνει από εκείνους που εκκόλαψαν την διαπλοκή και στηρίχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πάνω της; Τι θα έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, την Αγία Οικογένεια, τα εξαπτέρυγα και τα αποκόμματα;

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Android avatar
  Android 07/01/2012 22:44:06

  Η διαπλοκή ποτέ δεν θα πεθάνει στην Ελλάδα. Θυμάμαι κάποιον που τους ονομάτισε απ'εξω απ'εξω και τον έριξαν το 2009 για να μας φέρουν τον ΓΑΠ

 2. Θέμις avatar
  Θέμις 07/01/2012 22:50:11

  Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα παραμείνουν ζωντανοί όλοι αυτοί και μετά τις εκλογές εφευρίσκοντας σκάνδαλα και εκβιάζοντας όποιον ασκεί εξουσία. Μόνο αν ξεμπροσταστούν από κάποιον που έχει τη βούληση και το θάρρος να αντιπαρατεθεί μαζί τους, θα σβήσει η διαπλοκή, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε σήμερα και με αυτούς τους πρωταγωνιστές

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 07/01/2012 22:50:26

  Αρχίζω τελικά να τη συμπαθώ αυτή την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν είχαν γίνει εκλογές από το Νοέμβριο-Δεκέμβριο, δεν θα είχαν γίνει όλα αυτά τα εξαίσια πράγματα. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι τον πάτο και τα "καλά" τώρα αρχίζουν, όπως φαίνεται.

  Εκεί που λέει για "κραταιά" κλεπτοκρατία μου φάνηκε στην αρχή σαν να έλεγε "παλαιά" κλεπτοκρατία και άρχισα να κάνω συνειρμούς διάφορους. Τους διαπλεκόμενους πολλοί εμίσησαν, τη διαπλοκή ουδείς. Ή πολύ λίγοι τέλος πάντων, οι ήρωες που σε αυτούς βασιζόταν πάντοτε η δύσμοιρη πατρίδα μας.

  Δυστυχώς όλη αυτή η κατάρρευση που τώρα ξεκινάει θα πάρει πολύ κόσμο μαζί της. Θα πεινάσει κόσμος στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

 4. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/01/2012 22:52:43

  Αυτό το απ'εξω μας μάρανε.Χρειαζόμαστε κάποιον να μιλάει,όχι κάποιον να μασάει τα λόγια του.Και ας πληρώσει και το τίμημα της σύγκρουσης.Οχι να γράφει μετά βιβλίο ο Κωττάκης για να μας τα εξηγεί πόσο δίκιο είχε!ΦΩΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Ιωάννης33 08/01/2012 02:21:43

   Α ρε λαε ευκολοπιστε και παντα προδωμενε !Κοιταξε την φωτογραφια πολυ καλα και βρες μια και μονο μια του ΚΚ με αυτη την επαισχυντη διαπλοκη !Θυμησου την περιπετεια με τον βασικο μετοχο και τα σκυλια να αλικτηζουν την ΕΕ {Σιφουνακηδες,Ραπανοι κοκ} εναντια στον ΚΚ.τι μου τσαμπουνας τωρα για ελλειψη φωνης ?Οσο η μνημη πεθαινει τοσο το μελλον ειναι σκοτεινο !Κριμα !

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Ραβινος 08/01/2012 08:07:46

    Για ψίθυρους μίλησα και για έλλειψη σύγκρουσης.Το κυριότερο λάθος του πάντως για μένα,μια που πιάσαμε τα παλιά,ήταν η επιλογή κακών συνεργατών.Αυτό πλήρωσε.Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του,αμφισβητώ την πυγμή του.Νομίζω πως μια φωτό υπάρχει που το εξηγεί αυτό.Είναι η φωτό που κάθεται στην τελευταία σειρά καθισμάτων στη βουλή.Ελεος,πρώην αρχηγός της ΝΔ είσαι,όχι ο προπονητής της Καρδίτσας.Οσο για το σκοτεινό μέλλον,θα το ανακαλύψουμε σε λίγο πόσο σκοτεινό θα είναι.Πολύ φοβάμαι πως το φως και η ελπίδα που φτάνουν,θα ρίξουν τον ΚΚ στη λήθη.Αν και σαφώς δεν του αξίζει.

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Ιωάννης33 08/01/2012 19:47:52

     Ιωαννη χρονια πολλα κατ 'αρχας!Η εξοδος απο την σκηνη του πρωταγωνιστη θελει αρετη και τολμη και απο αυτην ο ΚΚ διαθετει αφθονη.Κοιταξε τι γινεται με τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ και αναλογησου τι θα γινοταν με την ΝΔ και τον ΚΚ .Εχεις την εντυπωση οτι το φως και η ελπιδα που βλεπεις να ερχεται θα ερχοταν εαν δεν το διεβλεπε πρωτος και δεν το ενεθαρρυνε σπρωχνωντας το ο ΚΚ?Οσο για την ληθη για τον ΚΚ που επικαλεισε περιμενε λιγο και εδω ειμαστε οι σταθερες αξιες δεν χανονται και ο ΚΚ αποτελουσε και αποτελει σταθερη αξια για την κεντροδεξια παραταξη !

     • Ιωάννης33 avatar
      Ιωάννης33 @ Ραβινος 09/01/2012 00:18:38

      Ευχαριστώ για τις ευχές σου.Μακάρι να έχεις δίκιο,θα φανεί όπως λες.Δεν τον αντιπαθώ,ελπίζω να το καταλαβαίνεις.Αλλά στην πολιτική και στην πρωθυπουργική δεν θέλω ευγένειες,άλλα πράματα θέλω...

 5. Αντιφών avatar
  Αντιφών 07/01/2012 23:10:19

  1981-2011, διαπλοκή, διορισμοί, μπουζουκσίδικα και....λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. «Αλοίμονο στη γενιά, που είδε τη ζωή σαν ανάπαυση και την τέχνη σαν απόλαυση» (Ρενάν).

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/01/2012 23:14:08

  Απ΄όπου και να πιάσει κανείς το καθεστωτικό σύστημα που εξουσίασε τις τελευταίες δεκαετίες θα αηδιάσει. Πάνω στον παπανδρεϊκό αμοραλισμό χτίστηκαν τόσο βαθιές σχέσεις διαπλοκής που μόνο ο πλήρης αφανισμός του σάπιου αυτού οικοδομήματος μπορεί να απαλλάξει οριστικά τη χώρα από την παθογένεια των μαφιόζικων εκβιασμών και των στυγνών πολιτικών εξαρτήσεων. Ο δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση έχει τρεις μεγάλους, καίριους σταθμούς: εκλογές, αυτοδυναμία Σαμαρά, εξεταστικές.

  • chrisss avatar
   chrisss @ Τιγράνης 08/01/2012 04:24:59

   Και υπουργοποίηση του υιού Ψυχάρη..που πάμε ρε παιδιά γαμώτο;

   • Γιαδικιάρογλου avatar
    Γιαδικιάρογλου @ chrisss 08/01/2012 08:36:53

    Kαλά , εσύ δεν ξέρεις τη λαϊκή ρήση ότι απ΄το ρόδο βγαίνει αγκάθι και τανάπαλιν;
    Ας μην καταδικάζουμε πριν δούμε. Εξάλλου, αν κάποιος εκτεθεί στην λαϊκή κρίση μπορεί όποιος θέλει να μην τον ψηφίσει. Να ψηφίσει τους άριστους κατά το δοκούν.

 7. lornion avatar
  lornion 07/01/2012 23:49:07

  θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Τριγάνη σε όλα όσα περιγράφει.

 8. axiokratikos avatar
  axiokratikos 08/01/2012 01:54:17

  Πολύ καλό άρθρο!

 9. ammos-mpaliagaios avatar
  ammos-mpaliagaios 08/01/2012 09:23:14

  Ο Πρόεδρος εκανε την αρχή και το είπε, εγώ έκανα την αρχή με τον Κικίλια απο εσάς εξαρτάται εαν προσπαθήσετε για την αλλαγή νεων άφθαρτων επαγγελματικά καταξιωμένων προσώπων.

 10. CHRISTOS avatar
  CHRISTOS 08/01/2012 09:59:22

  Aς μας πεί κάποιος, τι προσέφερε η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, εδώ και 100 χρόνια. Εστω και ένα. Ας μας πεί. Εκτός φυσικά από τις μόνιμες απεργίες, τις καταλήψεις, τον τσαμπουκά,την πέτρινη γλώσσα, την άρνηση των πάντων. Μόνιμος μπαμπούλας τους ,το Κεφάλαιο. Το ίδιο ειχαν κάνει και στο Βιετνάμ, με κατάργηση του κεφαλαίου και την υποχρεωτική εξουθενωτική εργασία όλων των Βιετναμέζων,με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 εκατομμ. ανθρώπων, είτε από την κόπωση είτε απο δολοφονίες,διότι θεωρήθηκαν αντιστασιακοί.
  Κάποιος πρέπει να τους πεί, οτι ο Στάλιν ήταν ο αρχιδολφόνος της Ευρώπης. Αν αυτοί συνεχίζουν να τον θυμιατίζουν ,καλά θα είναι να πάνε γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στα γκούλαγκ της Ρωσίας και όχι στην Ελλάδα. Μας πρήξανε πιά με τις αριστερές ιδέες αλλά την ακροδεξιά συμπεριφορά.

 11. Sabmarine avatar
  Sabmarine 08/01/2012 19:01:40

  τι να κανει και το κκε εχει μεινει καποιους αιςνεσ πισωδεν μας αδειαζει την γωνια να ησυχα σουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.