#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2008 21:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου

Με τον Γιώργο Καραμπελιά διαφωνούσαμε μια ζωή, από τα αμφιθέατρα μέχρι τα παράθυρα της TV καμιά φορά. Πάντοτε όμως διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις του. Δημοσιεύουμε λοιπόν σήμερα αποσπάσματα από ένα ενδιαφέρον άρθρο του που μας έστειλε και αφορά για όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.  :

…Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο «καταλληλότερος κατέρρευσε» και η εκσυγχρονιστική παγκοσμιοποίηση πάει κατά διαόλου…Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα το αεριτζίδικο κεφάλαιο που γιγάντωσε επί εκσυγχρονισμού αρχίζει να ανησυχεί. Είχε επενδύσει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπει πως διέξοδος δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και μπαίνει άμεσα, το ίδιο, στο πολιτικό παιγνίδι. Ο Μπόμπολας γιγαντώνεται, αγοράζοντας και το «Πρώτο Θέμα» και ανοίγεται προς την κυβέρνηση και τους… Ρώσους. Η Γιάννα προσπαθεί με τα λεφτά του βασιλικού συζύγου και τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Αλαφούζος ευθυγραμμίζεται με τους Αμερικανούς και το Ισραήλ, και από το πουθενά ξεπροβάλλει ως νέος άμεσος παίκτης ο Βγενόπουλος. Η κρίση του εκσυγχρονισμού γίνεται κρίση του πολιτικού συστήματος και οι παίκτες πολλαπλασιάζονται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εμφανίζεται το σκάνδαλο Ζήμενς, το οποίο εξ αιτίας της πολλαπλότητας των παικτών δεν μπορεί πλέον να καταπνιγεί, όπως ίσως θα συνέβαινε στο παρελθόν. Η οικογένεια Μητσοτάκη, στο σύνολο της τρώει τα πρώτα τροχιοδεικτικά βλήματα και λουφάζει ελπίζοντας πως τα πράγματα θα μείνουν μέχρι εκεί.

Για μήνες κυκλοφορούσε πως στο σκάνδαλο είχαν βρεθεί στοιχεία για την ανάμειξη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο στελεχών ή υπουργών του. Τρομοκρατημένος ο Γιώργος αρνείται να καλύψει τον Σημίτη και την εκσυγχρονιστική εποχή. Ο Σημίτης ανταπαντά, βλακωδώς, με την επιστολή-νουθεσία προς τον τελευταίο μυστακοφόρο και εισπράττει μια αναπάντεχη διαγραφή. Η επιστολή του Σημίτη ήταν μάννα εξ ουρανού για το Γιώργο. Του έδινε τη δυνατότητα να φορτώσει στον Σημίτη, και την παρέα του, όλη τη διαφθορά της εκσυγχρονιστικής περιόδου. Γι’ αυτό και με μια ενέργεια που βρήκαν απαράδεκτη οι «κυρίες-οι» Μουζέλης, Λιάκος, Τσάτσος, Σωμερίτης, Φραγκουδάκη, Καλουδιώτης, κ.ά., ο Γιώργος έσπευσε να διαγράψει το Σημίτη, μερικές ημέρες πριν σκάσει η κεραμίδα Ζήμενς. Το χρήμα που είχε ενώσει τη μεγάλη εκσυγχρονιστική παρέα, ταξιδεύει πλέον σε άλλους μητσοτάκειους ουρανούς, και γι’ αυτό μεταβάλλεται πλέον σε παράγοντα διάσπασης. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Σημίτη, ο παλιός ΕΚΚΕτζής, Τσουκάτος, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Και το ντόμινο ανοίγει.  

Άσχετα με την έκβαση και το βάθος που θα φτάσουν οι αποκαλύψεις, το σκάνδαλο Ζήμενς έβαλε ήδη την ταφόπετρα πάνω στον παραπαίοντα εκσυγχρονισμό. Το μαύρο χρήμα είναι υπέροχο όταν δεν αποκαλύπτεται η πηγή του, μεταβάλλεται σε κατάρα όταν παύει να είναι μαύρο και βγαίνει στο φως της ημέρας. Αν θα συμπαρασύρει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ ή και τον δικομματισμό τον ίδιο στον τάφο, θα μας το δείξουν οι εξελίξεις που αναμένονται. 

Γιώργος Καραμπελιάς


Διαβάστε όλο το άρθρο στο πρώτο σχόλιο. Αποτελεί μέρος του αφιερώματος της τρέχουσας Ρήξης (τ.37) για την κρίση του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 23/06/2008 21:03:29

  Money - Money - Money*
  Αίφνης, μια «ανεξήγητη» κρίση ξέσπασε μεταξύ Σημίτη και Παπανδρέου, που οδήγησε στη διαγραφή του πρώτου. Εμείς οι αδαείς κάναμε διάφορες υποθέσεις, «πολιτικού» και ιδεολογικού χαρακτήρα, για να την ερμηνεύσουμε. Μέχρις ότου ήρθε η βόμβα Μαντέλη-Τσουκάτου για να αποκαλύψει τα πραγματικά της αίτια.
  Όπως πάντα στον ωραίο πασοκικό κόσμο, από την εποχή Κοσκωτά και μετά, τις αιτίες των «ρήξεων», πρέπει κανείς να τις αναζητά στην πηγή τους, να ακολουθεί την οσμή του χρήματος. Η συμμορία των «μικρομεσαίων» σαλταδόρων, που ενέσκηψε στη χώρα μετά την βαθύτατη κρίση της παραδοσιακής ολιγαρχίας, –η οποία αυτοχειριάστηκε με τη χούντα– και κυβέρνησε για είκοσι χρόνια τουλάχιστον και εν μέρει συνεχίζει να κυβερνά σε δήμους, νομαρχίες, συνδικάτα, κ.λπ., μόνο από το πορτοφόλι πιάνεται.
  Γιατί από ιδεολογίες γνωρίζει καλά, και τα μεν και τα δε: Και «η Ελλάδα στους Έλληνες» και «ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος», ανάλογα με τη συγκυρία.
  Στην πρώτη περίοδο, την «αγωνιστική», λάδωσε το άντερό τους. Ο νεαρός τότε Γιωργάκης προωθούσε τα «νέα τζάκια» και σύστησε στον πατέρα του τον Κοσκωτά που μετέφερε τα χρήματα σε πάμπερς (Ω τι αισχρή συκοφαντία!). Στη δεύτερη περίοδο την «εκσυγχρονιστική» είχαν ήδη κόψει τα μουστάκια, φορούσανε Αρμάνι και συναγελάζονταν σε δεξιώσεις με διανοουμένους της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς και στα «μέγαρα» με άλλους μικρούτσικους. Τώρα πια το χρήμα περνάει με off-shore εταιρείες και μεγάλα κόλπα στα Χρηματιστήρια.
  Ο Σημίτης υπήρξε το ίνδαλμα των Πρετεντέρηδων και των Σωμερίτηδων, ο αποτελεσματικός «λογιστής» που θα έβαζε τάξη στο «μπάχαλο» που άφησε ο σιδερένιος. Γι’ αυτό αποτέλεσε και πρότυπο των Ράμφων, των Σαββόπουλων, των Τσουκαλάδων, των Μουζέληδων, των Λιάκων, και όλου του εκσυγχρονιστικού συρφετού που συνεχίζει να λυμαίνεται την οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Και προπαντός ο αγαπημένος πασών των πρεσβειών. Υπήρξε ο μεγάλος «μεταρρυθμιστής» της οικονομίας, αυτός που εμπορευματοποίησε τα πάντα, έκανε τους Έλληνες χρηματιστηριάκηδες, άτιμους, ξεπουλώντας τον Οτσαλάν και την Γιουγκοσλαβία, τους μετέβαλε σε γραικύλους, ανοίγοντας το δρόμο για την Τουρκία, αυτός που έφερε την μεταρρύθμιση των Ρεπούσηδων και των λοιπών CDRSEE, αυτός που προώθησε το σχέδιο Ανάν. Και βασικός του συνεργάτης ήταν ένας, ο Γιωργάκης, που έβαλε πλάτη για να έλθει ο Σημίτης στην Πασοκική εξουσία, ο χορευτής του Τζεμ και ο περίγελως των διεθνών συναντήσεων γιατί ήξερε μόνο μια αγγλική λέξη, το yes.
  Οι δυο τους υπήρξαν οι κατ’ εξοχήν εκφραστές του «εκσυγχρονισμού». Και μαζί τους θα βρεθούν τόσο οι «μελαψοί κοντοπόδαροι» του Κουτσόγιωργα και του Άκη, για τους οποίους μιλούσε ο Σαββόπουλος, όσο και οι… κάποτε αντίπαλοί τους, ο Σαββόπουλος, οι ανανήψαντες νέο-ορθόδοξοι, αναρίθμητοι αριστεροί της Ανανέωσης – Λιάκος, Φραγκουδάκη, Μπίστης, Δαμανάκη– (μέχρι και ιδρυτικά μέλη της συντακτικής ομάδας του «Άρδην», αυτοί που μόλις εξελέγη ο Σημίτης στην πρωθυπουργία, την κάνανε από το νεοεκδοθέν «Άρδην» για καλύτερες θέσεις και σταδιοδρομία και τώρα υπογράφουν κείμενα στήριξης στον «Κινέζο» μαζί με το Σωμερίτη και την Φραγκουδάκη), κ.λπ. κλπ. Και πως κατόρθωσε ο Σημίτης να ενώσει όλον αυτό τον ετερόκλητο συρφετό; Ο Σημίτης ως «υλιστής», μαρξιστικής παραδόσεως, γνωρίζει τη σημασία του χρήματος, ως συγκολλητικής ουσίας του μπλοκ εξουσίας. Εξ άλλου είχε και μαρξιστές συμβούλους όπως τον Τσουκαλά ή τον Μουζέλη και το Λιάκο για να του το υπενθυμίζουν. Κυνηγώντας λοιπόν το χρήμα –και τα παραφερνάλια του– εξουσία, σεξ, κότερα και κόκα, άλλοι τα μεν άλλοι τα δε, άλλοι όλα μαζί– συστοιχήθηκαν μαζί του αναρίθμητοι πρώην μυστακοφόροι και γενειοφόροι.
  Γι’ αυτό ο εκσυγχρονισμός ξεπέρασε και την πρώτη Πασοκική δεκαετία σε διαφθορά. Και είναι λογικό, η νέα ιδεολογία ήταν πια ο πλουτισμός ως κίνητρο στην παραγωγή και την κοινωνία, και όχι πια ο «σοσιαλισμός». Άρα η κλοπή που στο παρελθόν γινόταν στα κρυφά μπορούσε πια να επιδεικνύεται ανοικτά, οι σύντροφοι να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια και να παίζουν αυτοπροσώπως στο Χρηματιστήριο. Μέχρι και ο παλιός χαρτοπαίκτης της Γερμανίας μπορούσε πλέον να παντρεύεται στο Four Seasons των Παρισίων.
  Η εποχή Σημίτη υπήρξε η χρυσή εποχή των ελίτ. Όταν έρεε άφθονο και αποενοχοποιημένο το χρήμα και η σαμπάνια. Ήταν η ωραία εποχή Κλίντον, της νέας γευσιγνωσίας και των μικρών οινοπαραγωγών (λέγε με Ροβέρτο Σπυρόπουλο). Γι αυτό δεν τον ξεχνούν οι καναλάρχες, οι «διανοούμενοι», και οι ολιγάρχες.
  Το τέλος του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου
  Ωστόσο έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο «καταλληλότερος κατέρρευσε», και η εκσυγχρονιστική παγκοσμιοποίηση πάει κατά διαόλου. Η υπερδύναμη με τον Μπους μπήκε στη τελική φάση της παγκόσμιας ηγεμονίας της, την στρατιωτικο-μιλιταριστική. Η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Λατινική Αμερική, αμφισβητούν την μονοκρατορία. Οι ψοφοδεείς Ευρωπαίοι σκοντάφτουν όλο και πιο πολύ στους ίδιους τους λαούς (δημοψηφίσματα Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιρλανδίας) και μοιάζουν όλο και πιο πολύ σαν μια πολιτική εξουσία των ζόμπι. Μπαρόζο, Μπαρό, Τρισέ, τα ανδρείκελα των Βρυξελλών. Υποχρεώνονται μάλιστα να αρχίσουν να στρέφονται κατά των ίδιων των σχεδίων της Αμερικής για ένταξη της Τουρκίας, την οποία απορρίπτουν Μέρκελ και Σαρκοζί. Οι φίλοι του Σημίτη και του Γιωργάκη, Μπλερ και Πρόντι έχουν γίνει καταγέλαστοι.
  Τέλος, στην Ελλάδα ο εκσυγχρονισμός θα γνωρίσει δύο μεγάλες ήττες, μία πολιτική, με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, και μία ιδεολογική, με την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της 6ης Δημοτικού. Και αυτές οι ήττες θα καταγραφούν και στις εκλογές και στην πολιτική σκηνή. Η εκσυγχρονιστική Αριστερά του Συνασπισμού, εγκαταλείπει τη στρατηγική συμμαχία με τον εκσυγχρονισμό και το ρίχνει στην «αντιπαγκοσμιοποίηση», και μόνο ο εθνομηδενισμός εξακολουθεί –για πόσο άραγε;– να τους ενώνει με τους εκσυγχρονιστές. Στο Κοινοβούλιο εισέρχεται ένα κόμμα, το ΛΑΟΣ, που, παρότι “μαιμού”, από τα δεξιά του φάσματος, προσπαθεί να καρπωθεί την αγανάκτηση του κόσμου στα εθνικά θέματα, ενώ και το ΚΚΕ μετακινείται σε πατριωτικότερες θέσεις. Το «εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο» θρυμματίζεται.
  Επιφαινόμενό του και η μεγάλη κρίση στο ΠΑΣΟΚ με την απόπειρα Βενιζέλου, η οποία κατέδειξε την αδυναμία του εκσυγχρονισμού για αυτοκάθαρση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
  Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα το αεριτζήδικο κεφάλαιο που γιγάντωσε επί εκσυγχρονισμού αρχίζει να ανησυχεί. Είχε επενδύσει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπει πως διέξοδος δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και μπαίνει άμεσα, το ίδιο, στο πολιτικό παιγνίδι. Ο Μπόμπολας γιγαντώνεται, αγοράζοντας και το «Πρώτο Θέμα» και ανοίγεται προς την κυβέρνηση και τους… Ρώσους. Η Γιάννα προσπαθεί με τα λεφτά του βασιλικού συζύγου και τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Αλαφούζος ευθυγραμμίζεται με τους Αμερικανούς και το Ισραήλ, και από το πουθενά ξεπροβάλλει ως νέος άμεσος παίκτης ο Βγενόπουλος. Η κρίση του εκσυγχρονισμού γίνεται κρίση του πολιτικού συστήματος και οι παίκτες πολλαπλασιάζονται.
  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εμφανίζεται το σκάνδαλο Ζήμενς, το οποίο εξ αιτίας της πολλαπλότητας των παικτών δεν μπορεί πλέον να καταπνιγεί, όπως ίσως θα συνέβαινε στο παρελθόν.
  Η οικογένεια Μητσοτάκη, στο σύνολο της τρώει τα πρώτα τροχιοδεικτικά βλήματα και λουφάζει ελπίζοντας πως τα πράγματα θα μείνουν μέχρι εκεί. Για μήνες κυκλοφορούσε πως στο σκάνδαλο είχαν βρεθεί στοιχεία για την ανάμειξη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο στελεχών ή υπουργών του. Τρομοκρατημένος ο Γιώργος αρνείται να καλύψει τον Σημίτη και την εκσυγχρονιστική εποχή. Ο Σημίτης ανταπαντά, βλακωδώς, με την επιστολή-νουθεσία προς τον τελευταίο μυστακοφόρο και εισπράττει μια αναπάντεχη διαγραφή. Η επιστολή του Σημίτη ήταν μάννα εξ ουρανού για το Γιώργο. Του έδινε τη δυνατότητα να φορτώσει στον Σημίτη, και την παρέα του, όλη τη διαφθορά της εκσυγχρονιστικής περιόδου. Γι’ αυτό και με μια ενέργεια που βρήκαν απαράδεκτη οι «κυρίες-οι» Μουζέλης, Λιάκος, Τσάτσος, Σωμερίτης, Φραγκουδάκη, Καλουδιώτης, κ.ά., ο Γιώργος έσπευσε να διαγράψει το Σημίτη, μερικές ημέρες πριν σκάσει η κεραμίδα Ζήμενς.
  Το χρήμα που είχε ενώσει τη μεγάλη εκσυγχρονιστική παρέα, ταξιδεύει πλέον σε άλλους μητσοτάκειους ουρανούς, και γι’ αυτό μεταβάλλεται πλέον σε παράγοντα διάσπασης. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Σημίτη, ο παλιός ΕΚΚΕτζής, Τσουκάτος, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Και το ντόμινο ανοίγει.
  Άσχετα με την έκβαση και το βάθος που θα φτάσουν οι αποκαλύψεις, το σκάνδαλο Ζήμενς έβαλε ήδη την ταφόπετρα πάνω στον παραπαίοντα εκσυγχρονισμό. Το μαύρο χρήμα είναι υπέροχο όταν δεν αποκαλύπτεται η πηγή του, μεταβάλλεται σε κατάρα όταν παύει να είναι μαύρο και βγαίνει στο φως της ημέρας. Αν θα συμπαρασύρει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ ή και τον δικομματισμό τον ίδιο στον τάφο, θα μας το δείξουν οι εξελίξεις που αναμένονται.

 2. miaouth avatar
  miaouth 23/06/2008 21:19:39

  Υποθέτω ότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
  Ή υπάρχουν μόνον μαύρες και άσπρες αγελάδες (όχι καφέ και παρδαλές).
  Ή ο Άδωνις και ο αρχηγός Γιώργος (ο χωρίς μουστάκι)εξασφάλισαν κι άλλη παρέα.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/06/2008 21:21:43

  όπως τα λες... δηλαδή τυχεροί όσοι την έκαναν το 2001.

 4. Basil avatar
  Basil 23/06/2008 21:48:13

  @ Factorx
  Από την άλλη γιατί νομίζω ότι λέτε περίπου τα ίδια;
  Μήπως οι εξελίξεις είναι τέτοιες που οδηγούν στα ίδια περίπου συμπεράσματα;

 5. miaouth avatar
  miaouth 23/06/2008 21:54:25

  @ basil
  Ακόμα δεν ήρθε η ώρα για συμπεράσματα.
  Κάτι μου λέει ότι δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα...

 6. Basil avatar
  Basil 23/06/2008 22:11:07

  @ miaouth
  Οχι βέβαια, οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο τρέχουν.

 7. miaouth avatar
  miaouth 23/06/2008 22:24:12

  ... Πάντως για να βγεί τζερτζελές στο blog, η αναδημοσίευση είναι πρώτο πράμα!

 8. aa avatar
  aa 23/06/2008 22:27:45

  Ο/Η Ανώνυμος είπε...
  ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
  Πολιτικό ιστολόγιο
  "Αφήστε ήσυχους αυτούς που γεννιούνται! Μεριάστε να μεγαλώσουν. Μην τα 'χετε σκεφτεί όλα γι' αυτούς. Μην τους διαβάζετε το ίδιο βιβλίο. Θέλω να κουραστείς μαζί μου. Για κάθε τι ωραίο. Για καθετί που μας γερνάει. Για καθετί που το' χουν έτοιμο. Για να κουράσουν τους άλλους. Ας κουραστούμε μ' αυτό που σκοτώνει. Και μ΄ αυτό που δεν θέλει να πεθάνει." Π.Νερούντα
  Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2008
  Εξοπλιστικά Προγράμματα&Αντισταθμιστικά Ωφέλη
  Σε μια περίοδο που η καθημερινότητα του Έλληνα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, όπως επίσης και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, θεώρησα σκόπιμο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων να καταθέσω ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθούμε για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα: τι έχει απογίνει με τα αντισταθμιστικά ωφέλη των περασμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Και αυτό βέβαια, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, την παραμονή της νέας ιλιγγιώδους ύψους εξοπλιστικής δαπάνης της χώρας.
  Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε, εδώ


  http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=252&Itemid=141

  Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 4:38 μμ
  Ετικέτες εξοπλισμοί, υπουργείο εθνικής άμυνας

  23 Ιούνιος 2008 11:18 πμ


  Ο/Η Ανώνυμος είπε...
  Εξοπλιστικές συμβάσεις & αντισταθμιστικά ωφελήματα
  Αθήνα, 9 Ιουνίου 2008
  ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ν.Δ.
  ΕΡΩΤΗΣΗ
  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ:
  1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
  2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα
  Την 28/8/2000 η τότε Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation για την προμήθεια 15 μαχητικών αεροπλάνων Μιράζ 2000-5. Μαζί υπογράφηκε και σύμβαση για 41 προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων ύψους 1,85 δις €, με 8 ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Μολονότι η συμβατική υποχρέωση της Dassault Aviation είναι, η σύμβαση για την προμήθεια των Μιράζ να προχωρά παραλλήλως με τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, η υλοποίηση των τελευταίων προχωρά αργά, με προβλήματα και με πράξεις ή παραλείψεις που δημιουργούν ερωτηματικά για τη νομιμότητά τους. Σε 2 χρόνια λήγει η συμβατική υποχρέωση για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, οπότε το ελληνικό κράτος θα ζημιωθεί με εκατομύρια ευρώ.
  Αν υπάρξει απόκλιση από τη δεύτερη συμφωνία, σημαίνει ότι το κόστος των αεροπλάνων αυξάνει ισόποσα για τη χώρα μας και το ποσόν αυτό ισοδυναμεί με υπερβάλλον κέρδος για τον προμηθευτή. Τα αντισταθμιστικά ωφελήματα αφορούν την ελληνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η ακρίβεια και η ανεργία ταλαιπωρούν τους Ελληνες πολίτες. Επιπλέον, καθώς συζητείται η αγορά και νέων αεροπλάνων, θα αποτελέσει διαπραγματευτική αδυναμία της χώρας μας η μη απαίτηση τήρησης των συμφωνηθέντων σε προηγούμενες συμβάσεις.
  Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμυνας:
  1.Πόσα προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων έχουν υλοποιηθεί, και σε ποιό ποσό έχουν ανέλθει μέχρι σήμερα οι σχετικές δαπάνες και ποιές είναι οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες που τα έχουν αναλάβει;
  2.Πόσα και τί ύψους προγράμματα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, από ποιές εταιρείες, και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν;
  3.Υπάρχουν μέσα στη συμφωνία εταιρείες που εδρεύουν και λειτουργούν εκτός του λεκανοπεδίου Αθηνών, δηλαδή στην ελληνική περιφέρεια που δοκιμάζεται περισσότερο από την οικονομική δυσπραγία, και αν ναι, έχουν ληφθεί μέτρα για την προώθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων ώστε να μην κλείσουν οι εταιρείες αυτές και χαθούν οι θέσεις εργασίας στην περιφέρεια;
  4.Φημολογείται ότι κατά την υλοποίηση προγραμμάτων έχουν γίνει διαχειριστικές ακροβασίες του τύπου απομείωσης εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης κλπ. Ισχύουν αυτά και, αν ναι, τί κάνει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας γι’ αυτό;
  5.Ποιά μέτρα λαμβάνει το Υπουργείο για να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας η σύμβαση για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα μέχρι τελευταίου ευρώ, επ’ ωφελεία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και των Ελλήνων πολιτών;
  Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:
  Καταβάλλεται κανονικά το αντίτιμο για τα αεροπλάνα ή γίνεται κάποια παρακράτηση, ώστε να ασκηθεί πίεση για την υλοποίηση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα;
  Ο ερωτών βουλευτής
  Πέτρος Τατούλης

 9. dimoskopos avatar
  dimoskopos 23/06/2008 22:50:07

  Μπορεί και να μην είναι τυχεροί αυτοί που την κοπάνησαν, Αρχαιοπτέρυξ.
  Μάλλον δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ η επόμενη κυβέρνηση μη αυτοδυναμίας, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να είναι της ΝΔ με Τον Ξέρεις Ποιόν. Θα χρειαστεί καινούριο κόσμο ... δηλαδή χάσανε.

 10. βοιωτός avatar
  βοιωτός 23/06/2008 23:07:13

  Παραλείπει -μάλλον για λόγους συντομίας- να αποδώσει τις αναλογούσες ευθύνες στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ο Γιώργος Καραμπελιάς. Εκείνης που διαμόρφωνε τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και επέτρεπε στον εκσυγχρονισμό να κυβερνά ανεξέλεγκτος. Και της οποίας εκλεκτό στέλεχος υπήρξε ο εκδότης του Αρδην.

 11. Basil avatar
  Basil 23/06/2008 23:39:17

  Εχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν έχουν δυνατότητα παρέμβασης στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Και να θέλουν, δεν μπορούν να συμφωνήσουν, τουλάχιστο αυτό θυμάμαι από παλιά. Δραστηριοποιούνται που και που σε κάποιους εργασιακούς χώρους και μάλλον στα πανεπιστήμια. Αλλωστε ο εκσυγχρονισμός όπως παρουσιασθηκε ήταν κατά το μάλλον ή ήτον μια λογική πρόταση διακυβέρνησης που θα ξεπερνούσε τις προηγούμενες αγκυλώσεις.Ο Λογιστής που θα βάλει τάξη εδώ μέσα κλπ. Σιγά μην παίρνουν υπόψη στους σχεδιασμούς, τι λέει το ΜΛΚΚΚΕ ή η ΟΚΔΕ (άν υπάρχουν ακόμα).

 12. Nick avatar
  Nick 23/06/2008 23:49:45

  Πριν 10 χρόνια αυτοί μονοπολούσαν τα ΜΜΕ αν δεν κάνω λάθος. 10 χρόνια μετά σκάει η φούσκα τους...

  **Λίγο άσχετο με το θέμα: Πρόσφατα χώρισε η Βάσια Λόη. Μηπως είναι αυτή η τηλεπερσόνα που πουλαει τοσ πίτι της στα βόρεια προάστια;;;

 13. Basil avatar
  Basil 24/06/2008 00:03:52

  Το πρόβλημα όμως παραμένει. Εχεις μια πολιτική ηγεσία (λέμε τώρα) δεμένη πισθάγκωνα. Χόρεψε αρκούδι χόρεψε....αλλιώς.. Και δεν υπάρχει τίποτα στον τοπίο... Δεν έμεινε τίποτα, όλα κάηκαν, και τώρα άρχισαν εγώ δεν είδα.. εσύ πήρες;... όχι εγώ δεν πήρα.. το ταμείο είναι μείον.. ξέρεις εδώ παπάς.. εκεί παπάς..

 14. jay-jay avatar
  jay-jay 24/06/2008 00:17:30

  Καραμπελιάς: όλη η μπόχα της μεταπολιτευτικής αριστεράς διυλισμένη σε μία οργισμένη γριά που ουρλιάζει. Καραμπελιάς: ο βόθρος των ιδεών που προσπαθει απεγνωσμένα να ξεχειλίσει, αλλά δεν μπορεί. Καραμπελιάς: η μύξα ως συνειδητή στάση ζωής. Καραμπελιάς: η πεμπτουσία του φτωχομπινέ.

 15. Alkimos avatar
  Alkimos 24/06/2008 01:05:57

  Πως είναι δυνατόν να καθόμαστε αποχαυνωμένοι και να παρακολουθούμε να ροκανίζονται τα θεμέλια της χώρας που μας άφησαν οι πατεράδες μας, από ένα τσούρμο «λαμόγια»; Είναι δυνατόν να θεωρούμε πολιτικούς αυτόν τον συρφετό των αργόσχολων που ζεσταίνουν με τους «πισινούς» τους τα έδρανα της Βουλής (όταν τους φέρνει ο δρόμος τους …καμιά φορά, από εκεί);
  Καταλήγω να πω, πως όλα «τα πόστα» σε αυτόν τον τόπο τα έχουν εξασφαλίσει για την πάρτη τους κάποια κατακάθια της κοινωνίας, που σε άλλες εποχές δεν θα ήταν άξιοι ούτε για ...φτύσιμο!
  Όλα μπορώ να τα συγχωρήσω στους Έλληνες, όχι όμως την ΒΛΑΚΕΙΑ!!! Ποτέ δεν υπήρξαν βλάκες οι Έλληνες... Τι συμβαίνει σήμερα; Που πήγε η παλικαριά, η οξυδέρκεια, το ...τσαγανό;
  Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την εσωτερική κατάρρευση! Πληρώνουμε την ανεμελιά, τον ωχαδερφισμό και την ανευθυνότητα των τελευταίων 30 χρόνων...
  Αν μας έχει μείνει έστω ένα ελάχιστο ποσοστό ρεαλισμού και ρίξουμε ένα βλέμμα γύρω μας, τότε θα διαπιστώσουμε ότι περιβαλλόμαστε από αποχαυνωμένους πολίτες που έχουν χάσει τον μπούσουλα, ενώ τα «όρνεα» κάνουν ανενόχλητα την ...δουλειά τους!

  …Ορατότης: μηδέν…

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/06/2008 01:34:19

  Κολλήσαμε μυξες απο το πισί τού Κουναλάκη,τής μποχας της μεταπολιτευσης και τού βοθρου των ιδεων του,τής πεμπτουσιας τού φτωχομπινέ...
  Και απο τον μεγαλο βοθρο των Ιών.

 17. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/06/2008 01:47:36

  Ακούω για "τρίτο κόμμα" σχεδόν 20 χρόνια.
  Αφορμές δίνονται, διαχρονικά.

  Το 89 γκρεμιζόταν το Σύμπαν. Το Πασοκ "διαλυόταν" και ο Ανδρουλάκης πρόβαρε (παιδικό) κοστούμι υπουργού.

  Τότε, ο κόσμος είχε μείνει έκθαμβος.
  Δεν ήταν εθισμένος σε σκάνδαλα παρομοίου χρηματικού ύψους.
  Άκουγε 32 δις δρχ και προσπαθούσε να συλλάβει το μέγεθος.
  Έκανε αναγωγές στο εισοδήμά του, υπολογίζοντας πόσες χιλιάδες ζωές χρειαζόταν για να τα βγάλει.

  Από τότε χρονολογούνται οι δύο σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές που διέπουν το «σήμερα».
  1) Σε επίπεδο Κοινωνίας επικρατεί διάχυτος αμοραλισμός, η αρχή της ήσσονος προσπαθείας.
  Η συλλογική νεύρωση "πώς θα κάνω κι εγώ μια αρπαχτή" στεγνώνει το φιλόπονο φρόνημα, απαξιώνει όσους προσπαθούν σαν «κορόϊδα» και καλλιεργεί το έδαφος για την ψυχωτική χρηματοθηρία μετά 10 χρόνια, στο Χρηματιστήριο.
  Τελικά, ενταφιάζει τα μικρο/μεσο-αστικά στρώματα.

  2) Σε επίπεδο Πολιτικής, με καθυστέρηση, εδραιώνεται η σύνδεση πολιτικών με επιχειρηματικά συμφέροντα.
  Σε Αμερική & Ευρώπη με Ρηγκαν-ισμό, Θατσερ-ισμό και Κραξι-σμό έχει επέλθει πριν 10 χρόνια.

  Η «εξέλιξη», αποκληθείσα «Μετα-Δημοκρατία», καταργεί τα προσχήματα.
  Εν είδει μιας «νέο-φεουδαρχίας» η εξουσία περνά, εμφανώς πια, από τους πολιτικούς των εθνικών κρατών σε πολυεθνικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς. (Ο -κάθε- Χριστοφοράκος συζητά και κλείνει δουλειές με όλα τα κόμματα, σαν «υπεράνω αχρωμάτιστος»).
  Όταν δεν είναι υπάλληλοι, στην καλύτερη -για τους πολιτικούς- περίπτωση είναι «συνεργάτες-συνέταιροι», όπως σε ανατολικογερμανικά τηλεπικοινωνιακά επιχειρηματικά εγχειρήματα.

  Εξαφανίζεται το είδος τού επίμονου πλην έντιμου πολιτευτή που δαπανά την προσωπική του περιουσία για να ικανοποιήσει το πάθος ή το ψώνιο.
  Οι ανταγωνιζόμενοι επιχειρηματίες πειράζονται στις συνευρέσεις τους «ποιος έχει μεγαλύτερη - την κοινοβουλευτική ομάδα άμεσης επιρροής». Οι «μεγάλοι» ελέγχουν «60-70 κομμάτια».


  Οι ψηφοφόροι δεν συμπορεύονται με τις εξελίξεις.
  Αν και «αποκτηνωμένοι» από την τηλεόραση, την έλλειψη εναλλακτικής πολιτικής λύσης, τον τυφλό καταναλωτισμό και την προσωπική βιοπάλη, διατηρούν ακόμα την ανάμνηση της «δημοκρατικής εποχής» και των προνομίων-υποχρεώσεων που ίσχυαν, εκατέρωθεν :
  Οι πολίτες με την ψήφο παρέχουν εξουσία και ελέγχουν, οι πολιτικοί ενδύονται εξουσία και ελέγχονται.

  Αυτά τα τελευταία δεν βολεύουν.
  Ο κυρ Μήτσος απ’ το Περιστέρι θα έχει λόγο για τα κοντράτα στις μπίζνες ;
  Οι δε υπερ-εθνικές μπίζνες χρειάζονται «ελαστικότητα», δηλαδή απουσία κανονισμών, διατάξεων και χωρικών δικαιωμάτων.
  Οι εθνικές νομοθεσίες και η εθνική οριοθέτηση γεωγραφικών περιοχών είναι ανελαστικές. Συνεπώς, καταργήστε κράτη, σύνορα και εθνική συνείδηση που τα διατηρεί.

  Πολιτικοί μισθωτοί, πρόθυμοι εφαρμοστές, βρίσκονται.
  Καλύτερος ο κ. Κώστας Σημίτης.

  Όχι ίσως τόσο από ανάγκη προσωπικού πλουτισμού.
  Είναι μεγαλοαστός, έκλεψαν άλλοι γι’ αυτόν και δεν χρειάζεται να λερώσει τα χέρια του.
  Κατοικεί στο πιο αριστοκρατικό σημείο της Αθήνας, εκεί όπου ούτε ονειρεύονται οι πεινασμένοι άπλυτοι που αναγκάζεται να προσφωνεί «συντρόφους».

  Περισσότερο από το σύμπλεγμα του χλεμπονιάρη που τρώει πάντα σφαλιάρες.
  4 μόνο από τον Ανδρέα - είναι να μην μισεί ό,τι ακούει στο όνομα Παπανδρέου ;
  Από συνεπή διαχρονική εσωτερική απέχθεια για τον τόπο και αυτούς που τον κατοικούν («Αυτή είναι η Ελλάδα, τι θέλετε;»)
  Και, από οργανική διανοητική σύνδεση με δυτικοευρωπαϊκές πολιτικές παραδόσεις, αταίριαστες με το ελληνικό φρόνημα. Όχι τυχαία, μισήθηκε βαθειά, όπως και οι ξενόφερτοι μονάρχες. Και ξεχάσθηκε εν μια νυκτί.

  Ενώ όμως εμείς κάνουμε μακροσκελείς (χρήσιμες ή καθόλου) αναλύσεις, οι λεχρίτες διαθέτοντας αυτογνωσία "ακυρώνουν" τον κόπο μας.
  Τα πράγματα είναι απλά.

  Ο λόγος σε μεθυσμένο μεγαλοπασόκο, αργά, κάποιο βράδυ :
  "Ήρθαμε (στην εξουσία), με σκοπό
  - Την 1η 4ετία να γαμ..σουμε
  - Την 2η 4ετία να 'κονομήσουμε
  - Την 3η 4ετία να γλυτώσουμε τη φυλακή".

  Το μοναδικό ελληνικό κόμμα που υλοποίησε 100% το πρόγραμμά του.

  Τι άφησε πίσω ; Μια "εκσυγχρονισμένη" Δεξιά.

  Θέλω να συμμεριστώ την έμμεση αισιοδοξία που υποδηλώνει ο τίτλος του άρθρου.
  Την τελευταία 15ετία παρακολουθώ όσα γράφει, εκδίδει και παρουσιάζει ο Γιώργος Καραμπελιάς (ΓΚ).
  Έμεινε με συνέπεια σε ελληνοκεντρικές και αντι-"παγκοσμιοποιητικές" θέσεις.

  Αλλά, ο Καραμανλής συνεχίζει ακάθεκτος.
  Να δεχθώ ότι υπάρχουν ορισμένα περιθώρια παρέμβασης, όπως έδειξε η ρεπουσοιστορία - γιατί το ΟΧΙ στο Σχ. Αναν πάει άκλαυτο με τον Χριστόφια ; Και λοιπόν; Σε λίγο η Ελλάδα που γνωρίζουμε δεν θα υπάρχει. Οριστικά και ανεπιστρεπτί.
  Δημόσια περιουσία και κοινωνικό κράτος που υποστηρίζει τον Ελληνικό Λαό (και όχι την «κοινωνία των πολιτών» κ.α. νεοταξικά) γιοκ.
  Εθνική Κυριαρχία (για αρχή σε Αιγαίο & Θράκη) γιοκ.
  Εθνική Άμυνα που να λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιβουλή ξένων γιοκ.
  Δημόσια Τάξη γιοκ. (βλ. Ζωνιανά ΙΙ)
  Εθνική Παιδεία, που υπηρετεί το συνταγματικό σκοπό της διαμόρφωσης «ελλήνων πολιτών» γιοκ.
  Το τελευταίο, ο εθνικός εναέριος χώρος, πάει κι αυτός http://www.antinews.gr/?p=2474
  Μια «μετα-εθνική» «Μετα_Δημοκρατία».

  Συνεπώς, ό,τι έχει αξία σήμερα είναι η αναζήτηση ποιοι είμαστε ΠΛΕΟΝ, τι αξίζει και μπορεί να διασωθεί και με ποιο τρόπο.

  Γιατί και «ελληνικός λαός» γιοκ(;).
  Τι σχέση έχουμε
  - με τον φραουλά της Μανωλάδας, που έχει αλβανούς μπάτσους και πακιστανούς δουλοπάροικους;
  - με την Καλομοίρα να «εκπροσωπεί» ό,τι νοείται πατρίδα ;
  - με τους «antifa»;
  - με τον ζωνιανό χασισέμπορο ;
  - με την Χριστίνα Κουλούρη που έκανε 4 χρόνια σεμινάρια στο μαγαζί τού Σόρος για να ξανα-«γράψει» την ελληνική ιστορία ;
  - με τη Μάρω Λύτρα σκεπασμένη με την ελληνική σημαία στην κερκίδα της Εθνικής ;
  - με το Σουφλιά που ξεσκίζει το περιβάλλον φτιάχνοντας οικόπεδα για εργολάβους ;

 18. ataktos avatar
  ataktos 24/06/2008 03:33:40

  http://www.papadimoulis.gr/fullarticle.php?id=1628

 19. rs avatar
  rs 24/06/2008 07:36:02

  Προφήτη
  πολύ καλός. Τελικά συμφωνούμε σε πολλά.
  Σχετικά με το θέμα επαναλαμβάνω ένα σχόλιο που έγραψα παλαιότερα :
  "Για δύο τρία πράγματα είμαι σίγουρος. Οι κομματικοί μηχανισμοί θέλουν χρήματα για να κινηθούν. Και αυτά τα βρίσκουν με διάφορους τρόπους .Κοσκωτάς, κρατικές προμήθειες, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα,
  χρηματιστηριακά παιχνίδια και άλλα πολλά. Παράγουν δηλαδή αυτό που καταλαβαίνουν σαν…. «πολιτική» και επανδρώνονται από άτομα γνωστών προδιαγραφών.
  Απ’ την άλλη ο κόσμος το ‘χει καταλάβει προ πολλού και συμμετέχει ενεργά σ΄ αυτό το αλισβερίσι προσπαθώντας να ενταχθεί σε κάποιον μηχανισμό για να «εξασφαλισθεί». Και εκεί εμφανίζονται και διάφοροι «Ηρακληδείς» της πολιτικής και μιλούν για …ιδεολογίες και διάφορα υψιπετή. Να μην παραλείψω και τους …δημοσιογράφους που έχουν σημαίνουσα θέση στο «κάδρο»
  Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η συνολική εικόνα της κοινωνίας όπως αυτή περιγράφεται στα σχόλια «Μια κοινωνία έτοιμη να πηδήξει από το μπαλκόνι» και «Γιατί δεν τα βάζουν με τους μεσάζοντες».
  Φυσικά, εάν σε κάποιους από αυτούς που ετοιμάζονται να πηδήξουν από το μπαλκόνι προσφέρονταν καμιά θέση σε κομματικό μηχανισμό (προσοχή όχι κανονική εργασία) τότε θα περνούσαν απλά στην….. άλλη όχθη.
  Πιστεύω ότι είμαστε πλέον ανίκανοι να «πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας». Απλώς είμαστε απλοί θεατές ή καλύτερα …σχολιαστές"
  Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι πλέον η μετάλλαξη της κοινωνίας που συντελέσθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
  Πως θα έρθει η ανατροπή, όταν όλοι λίγο πολύ είναι πεπεισμένοι οτι πάλι θα ...σκεπαστούν τα πάντα;

 20. Basil avatar
  Basil 24/06/2008 09:56:34

  @ Alkimos

  Ιστορικά δεν στηρίζεται η άποψη σου..
  1821-1827 Είναι γνωστά τα γεγονότα... "Γίναμε κράτος Αναγνωστόπουλε"...
  Ο Μιαούλης καίει το στόλο γιατί τα πήρε...
  1830..Ο Μαυρομιχάλης ζητάει τη Εύβοια ώς αντάλλαγμα για την συμμετοχή του στην επανάσταση και ως στήριξη στον Καποδίστρια. 1832 ο άνθρωπος που έστειλε τον Μεττερνιχ σπίτι του έπεφτε νεκρός
  1897 Οι βρεττανοί σταμάτησαν τον Πάσα που ήθελε να πιεί το καφέ του στην Αθήνα μετά την καταρρευση του μετώπου.
  1915 Αρνηση της Ελλαδος να μπεί στον πόλεμο
  1920 Εκλογές Ελία Στεφάνη-Σφυρί δρεπάνι=1922 Μικρασιατική καταστροφή.
  1941-1949 Η σέχτα των 3000 μελών αποπειράται να αποσπάση την Ελλάδα από την Βρεττανική κυριαρχία
  1955-1974 20 χρόνια κυπριακό με την γνωστή κατάληξη.
  Η άποψη για το τσαγγανό και την πολιτική κρίση του Ελληνα δεν μπορεί να στηριχθεί ούτε ιστορικά ούτε γεννετικά. Απλά όπως λέει και ο προφήτης βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Και τι μπορεί να κάνει ο κόσμος. Η αντιπαράθεση θέλει χρόνο που όμως δεν υπάρχει. Χρειάζεται χρόνος να σκεφτείς, να κρίνεις, να προτείνεις. Χρειάζεται επίσης μηχανισμούς που δεν υπάρχουν ή είναι ξεπερασμένοι. Η διαίσθηση μου όπως και πολλών άλλων ανθρώπων είναι ότι κάτι κακό έρχεται.. Μην ξεχνάς ότι Ο καραμανλής ο πρεσβύτερος επέλεξε να μας βάλει στην ΕΕ έχοντας κατά νου να ξεφύγουμε από την λογική της αντιπαράθεσης που κρατάει από τον καιρό του Κρούμου. Αυτό όμως δεν έγινε και αντί αυτού ήλθε αυτός ο ξεπεσμός χωρίς όμως την αποφυγή των αντιπαραθέσεων με τους "γείτονες". Εδώ πιθανόν να βρίσκομαστε σε ένα σταυροδρόμι τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και στο εξωτερικό.
  Υπάρχει ο κίνδυνος να μας επιβληθεί συγκυριαρχία τόσο στη θράκη όσο και στο Αιγαίο και από την άλλη
  είτε να γίνουμε βραζιλία όπου οι βίλλες θα γίνουν φρούρια με πινακίδες WARNIΝG tresspasors will be shot, και η υπόλοιπη χώρα θα θυμίζει το Μανχάτταν του Κάρπεντερ, είτε τα πράγματα να συγκλίνουν σε ένα NEW DEAL.

  Αν όμως τα πράγματα είναι έτσι τότε γιατί όλοι τρέχουν να αποποιηθούν τις ευθύνες για το μαύρπ χρήμα και μας το παίζουν παπατζήδες. Το κακό είναι κακό ακόμα και το άσπρο δεν είναι μαύρο.
  Εχω τις ίδιες σκέψεις με τον NS "Οι κομματικοί μηχανισμοί θέλουν χρήματα για να κινηθούν"

  Είδωμεν

 21. rs avatar
  rs 24/06/2008 12:38:55

  Ανώνυμε 10:27,
  καταρχήν είναι σπαστικά τα greeklis.
  Με τους "Ηρακλειδείς" εννοούσα όλους αυτούς που υπερασπίζονται, θεωρητικά πάντα, την έννοια της "πολιτικής" την οποία σε καθημερινή βάση και κατ΄εξακολούθηση,εξευτελίζουν.
  Με τί "σημαίες" θα ξαναεμφανισθεί το ΠΑΣΟΚ; Άν ξαναεμφανισθεί!!!! Πάλι με το γνωστό σοσιαλισμό;
  Τι είδους "επανίδρυση" του κράτους θα σκαρφιστούν πάλι; Ποια είναι η θέση της Αριστεράς σ΄όλα αυτά;
  Ειδικά για την Αριστερά έχω την αίσθηση,ίσως κάνω και λάθος, οτι "απέχει" και έχει ανέβει στις "κερκίδες" κοιτώντας το "λάκο με τα λιοντάρια".
  Θα πρέπει να γνωρίζει όμως, πως μ΄όλους αυτούς τους "αστέρες" της, οι οποίοι "κοσμούν" τώρα και τα δύο κόμματα, αλλά και αρκετές σκοτεινές πτυχές του κρατικού μηχανισμού και του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού (π.χ.εταιρίες δημοσκοπήσεων, συμβούλων, δημοσιογράφοι κλπ) ήδη εισπράττει μεγάλο μέρος της δυσπιστίας του κόσμου. Και φυσικά η λύση δεν μπορεί να είναι επιλογές τύπου...Τσίπρα.
  Τα περί....Παπαδόπουλου δεν τα σχολιάζω γιατί απλά θεωρώ κρετινισμό την αναφορά/αναλογία με οποιονδήποτε τρόπο σε άτομα και καταστάσεις εκείνης της εποχής.
  Το δεύτερο σχόλιό σου μου είναι εντελώς ακατανόητο.

 22. jay-jay avatar
  jay-jay 24/06/2008 15:19:44

  Τι είναι "Πατριωτική Αριστερά"; Αυτή που ζητάει 150 ευρώ την επίσκεψη.

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/06/2008 22:44:58

  Τι είναι Σοράκι???
  Αυτό πού παίρνει 700 ευρώ τον μήνα και εκπονεί προγράμματα τών αφεντικών του μπάς και βρεί καμιά θεσούλα λούστρου στο Πανεπιστήμιο για να σκουπίζει τά παπούτσια τών επιδοτουμένων..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.