#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2011 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του «δικομματισμού» και η λαϊκή ΔεξιάΤα εισαγωγικά στον τίτλο του συγκεκριμένου κειμένου θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω παρακάτω.

Τα τελευταία 30 χρόνια με την καλλιέργεια της νοσηρής διαπλοκής πολιτών-πολιτικών κατασπαράχθηκε ο εθνικός πλούτος. Πολίτες, χωρίς άλλες ιδιαίτερες δεξιότητες, κατέφυγαν στα βουλευτικά γραφεία πολιτικών (με ελάχιστη διάθεση για προσφορά στον τόπο) ζητώντας διορισμό με αντάλλαγμα την πολύτιμη ψήφο τους. Έτσι, οι μεν πολίτες εξασφάλιζαν δια βίου τα προς το ζην, χωρίς να καταβληθεί καμία εργασιακή προσπάθεια, οι δε πολιτικοί χωρίς να προσπαθούν για τίποτα άλλο παρά την επανεκλογή τους, διόγκωναν την εκλογική τους βάση.

Τα παραπάνω χονδρικά τα παραδέχονται όλοι. Ακόμη και οι ίδιοι οι πολίτες και οι πολιτικοί που με τη πρακτική τους διόγκωσαν τη συνδιαλλαγή. Το σίγουρο επίσης είναι ότι τα νοσηρά αυτά φαινόμενα που οδήγησαν σε πρακτικές ψευδοευμάρειας και λανθάνουσας ανάπτυξης εξετράφησαν και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Και η ΝΔ και πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την διαπλοκή πολίτη-πολιτικού, καθώς εξέθρεψαν δύο παράλληλους στρατούς δημοσίων υπαλλήλων με μηδενική προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.  Οι δύο αυτοί στρατοί ουσιαστικά δεν ήταν ανταγωνιστικοί αλλά και οι δύο μαζί απομίζησαν τον εθνικό πλούτο. Φυσικά σε όλα τα παραπάνω, με τον όρο «δημόσιο υπάλληλο» εννοώ και το πλήθος των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και βιομηχάνων που μοναδικό πελάτη είχαν το Κράτος. Άρα μιλάμε τελικά για μονοκομματισμό φαυλότητας και υπανάπτυξης.

Το τέλος του δικομματισμού (ή μονοκομματισμού αν σας έπεισα) είναι κοντά. Οι στρατοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανανεώνονται (να και ένα θετικό του Μνημονίου) . Αν και υπεύθυνοι για τη κατάντια του τόπου, θα είναι οι τελευταίοι που θα νιώσουν τις συνέπειες. Νομοτελειακά θα χάσουν την πολύτιμη για αυτούς μονιμότητα, γεγονός που θα σημάνει τη διάλυση του «στρατού», άρα και την κατάρρευση των σαθρών θεμελίων του παρόντος πολιτικού συστήματος.

Από την άλλη, ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και εργάτες του μόχθου, που ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια δεν επιδίωξαν να επωφεληθούν από τη αλάνθαστη συνταγή συνδιαλλαγή-διορισμός-ψήφος, και που εκ του αποτελέσματος έχουν αποδείξει την ικανότητα τους να παράγουν εισόδημα και να επιβιώνουν σε μη αναπτυξιακό περιβάλλον, δεν έχουν πολιτικό εκφραστή.

Η λαϊκή Δεξιά της βιοπάλης και της προόδου, ο ορφανός πατριωτικός Κεντρώος χώρος (το ΠΑΣΟΚ τον έχει εγκαταλείψει), η πατριωτική Αριστερά (που δεν εκφράζεται από τους λάτρεις του διεθνισμού και της ψευδοπροόδου) ζητούν εκπροσώπηση. Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να αφουγκραστεί την παραπάνω ανάγκη, να αποπέμψει ό,τι νοσηρό κουβαλά ακόμα η ανανεωμένη ΝΔ και να απευθυνθεί με καθαρά λόγια στο Λαό, που ψάχνει την ελπίδα να βρεί έναν ηγέτη που θα γκρεμίσει τις παλιές βασεις, ως μη επισκευάσιμες, και να θέσει νέες.

Ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αν είναι ο ηγέτης που αναζητά η Ελλάς δεν το γνωρίζω. Η ιστορία θα δείξει.

Κώστας Φ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ avatar
  ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ 12/02/2011 08:55:03

  Φυσικά σε όλα τα παραπάνω, με τον όρο «δημόσιο υπάλληλο» εννοώ και το πλήθος των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και βιομηχάνων!
  Φυσικά ενοείς!Και μετά σταυρώνεις οχι βέβαια με την ιδια βαρύτητα οπως τους επιχειρηματίες τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους!Καλά ρε ΦΑΚΤΟΡΑ σε άλλη χώρα ζείς εσύ??Αν θέλεις να σταυρώσεις κάποιους και γνωρίζεις πολύ καλά ποιοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι σταύρωσε τους γαλαζοπράσινους αφεντάδες που τόσα χρόνια βάζανε απο 10 μπάντες παιδιά εγγόνια μπατζανάκηδες περαστικούς μέσα στο δημόσιο(Μεταξύ των οποίων και ο νυν αρχηγός της Ν.Δ.) Και μετά καλείς τον Σαμαρά να ειναι ο ηγέτης που θα καθαρίσει τον τόπο!!!Το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!(Ο Γιωργάκης ειναι στην ιδια αγέλη και αυτός για να μην ξεχνιόμαστε!)Αυτός δεν ειναι αν θυμάμαι καλά που κατηγορήθηκε απο εκπομπή του τριανταφυλόπουλου οτι έβαλε τη μισή καλαμάτα στο μουσείο της Ακρόπολης?? η μήπως δεν το έκανε?? Στα αλήθεια πιστεύεις οτι αυτός θα πάει τη χώρα μπροστά??Μα τα ίδια συμφέροντα στηρίζει οπως και ο Γιωργάκης!!Με τους ίδιους ανθρώπους τρώει κάθε βράδυ!!Πλάκα κάνουμε τώρα?? Και κάτι τελευταίο περί αρσης μονιμότητας.Για να γίνει άρση της μονιμότητας θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει αξιοκρατία καθολοκληρίαν και εξαφάνιση οποιουδήποτε είδους πελατιακής σχέσης μεταξύ πολιτικών διαπλεκόμενων πολιτών κτλ.Βλέπεις να υπάρχει αυτό σήμερα?? ή νομίζεις οτι αυτο θάγίνει απο τη μία μέρα στην άλλη!!ή μήπως θέλεις να πάμε τόσο μπροστά ώστε να θυμηθούμε την Πλατεία Κλαυθμώνος??Προσοχή λοιπόν γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι , να μην εξισώνουμε το θύτη με το ΄θύμα και κυρίως οταν εκτοξεύουμε κορόνες να ΄φροντίζουμε να φτάνουν στα σωστά αυτιά .Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι γιαυτό. Στα αλήθεια πιστευει κανείς οτι υπάρχει εκπρόσωπος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σήμερα που θα μπορέσει να ηγηθεί της χώρας και να τη βγάλει απο το αδιέξοδο??που θα κοιτάξει τον απλό λαό??Εκπροσωπούν τους πλουσίους και τους κατέχοντες τον πλούτο στη χώρα μας που είναι η δεύτερη στον κόσμο απο πλευράς ανισοκατανομής του εισοδήματος!!Πλανάται πλάνην οικτρά φίλοι οποιος το πιστεύει!
  Ευελπιστώ φίλε φάκτορα να το αναρτήσεις και με χαρά θα δεχτώ μια απάντηση.
  ΦΙΛΙΚΑ

 2. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 12/02/2011 08:56:41

  Αυτοί που είναι στη βουλή από πλευράς ΝΔ δεν μπορούν να εκφράσουν τη λαϊκη δεξιά. Εξαίρεση αποτελούν 5-6 άτομα. Η δεξαμενή της λαϊκής δεξιάς αυτή τη στιγμή είναι 55%-60% και η ΝΔ τραβάει μόνο 33%-34%.
  Παραδείγματα εκπροσώπων της λαϊκής δεξιάς είναι ο Νικολόπουλος,ο Βελόπουλος, ο Μιχαλολιάκος,ο Φαήλος, ο Χ.Λαζαρίδης, ο Ψωμιάδης.
  Άλλοι ανήκουν σε άλλα κόμματα, άλλοι είναι δήμαρχοι και άλλοι απέξω από το σύστημα.
  Υπάρχει και η λανθάνουσα δεξιά, που παραδείγματα έχουμε αρκετά.
  Αν αναφέρω καμιά 50αριά θα μπουκάρουν οι εκπρόσωποι αυτής της μάζας μαζί με τους επικοινωνιολόγους τους, στο antinews...
  Ο Σαμαράς δεν θα αντέξει πάνω από 2 χρόνια εξουσίας αν δεν αρχίσει από τώρα αλλαγές. Ήδη έπρεπε να έχει τηλεοπτική συχνότητα που να τον προβάλλει. Το παίζω με τα ΜΜΕ που υπάρχουν, είναι η μέθοδος Σουφλιά και είνια ξεπερασμένη

  • stoxastis avatar
   stoxastis @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 12/02/2011 10:05:12

   Μάλλον το ΄ΠΑΣΟΚ χωρίς σύνορα¨ σε συνοδεύει και στίς εκτιμήσεις σου. μόνο έτσι εξηγείται η χωρίς σύνορα ανάμειξη ονομάτων αλλά και πρακτικών. τί δουλειά έχουν με την Λαϊκή Δεξιά άχρωμοι και άοσμοι,πράκτορες και νεόφερτοι με αριστερές αντιλήψεις, καταβολές και δεν ξέρω τι άλλο ¨συμμαζοτάρια¨!!!
   Ο Σαμαράς είναι ανάγκη να ξεκόψει από τούς κάθε λογής λιμοκοντόρους από όπου και άν προέρχονται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγει έξω στο δρόμο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και θα δει ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Ο κίνδυνος για τόν Αντώνη είναι να πάθει αυτά που έπαθε ο Καραμανλής που τον απέκοψαν από την κοινωνία. Πάγια τακτική των λιμοκοντόρων...

 3. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 12/02/2011 09:03:22

  Δηλαδή υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου είναι οι στρατοί των δημόσιων υπαλλήλων. Τι μας λες ?
  Δηλαδή δε φταίει ο Γκρούεζας, ούτε ο Τσουκάτος, ούτε ο Μαντέλης, ούτε ο von Χριστοφοράκος, ούτε ο herr Τσίμας, ούτε ο Πάνκαλος. Για σκέψου ...
  Ερωτήσεις κρίσεως:
  1. πόσες πολιτικές σταδιοδρομίες πολιτικών έχουν θεμελιωθεί πάνω στην απαξίωση του Κράτους, των κρατικών λειτουργιών, των κρατικών λειτουργών και των δημοσίων υπαλλήλων;
  2. πόσοι "επιχειρηματίες" επένδυσαν στην αποδιοργάνωση και εκποίηση κρατικών φορέων - επιχειρήσεων - υπηρεσιών;

 4. Jimesto avatar
  Jimesto 12/02/2011 09:37:03

  Ο λαός θέλει Ελλάδα χωρίς τα πολιτικά κόμματα της Βουλής. Όλοι τους είναι μέσα στο "σύστημα".

 5. Rote Phane avatar
  Rote Phane 12/02/2011 09:50:01

  Φακτορα
  Δεν μας λες ποιανου ειναι τα 600 δις;
  Των Δημοσιων υπαλληλων ειναι η των δεξιων και πρασινων εκμεταλευτων και λαμογιων που με την βοηθεια των κυβερνησεων του δικομματισμου μας ειπιαν το αιμα;
  Ντροπη σου.

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/02/2011 10:10:24

  Το άρθρο είναι τουλάχιστον αστείο, σε ότι αφορά τα υπονοούμενα για αναγκαία διάλυση του δημοσίου επειδή υπάρχουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με την παρέμβαση βουλευτή, δλδη με επιλογή της κατά ένα μεγάλο ποσοστό επιχιρηματοδιαίτης πολιτικής ηγεσίας.
  Βασικό χαρακτηριστικό των παραπάνω πρακτικών είναι η αυταρχική διακυβέρνηση και η επιλεκτική διάθεση τόσο των θέσεων εργασίας, όσο και των δημόσιων κεφαλαίων.
  Το γεγονός στέρησε από τη χώρα τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό οικονομικό πλαίσιο. Όλοι προσαρμόστηκαν και έψαχναν το εφήμερο.
  Επίσης, το ομιχλώδες κανονιστικό πλέγμα δημιούργησε μια σειρά από «παράνομα και σκοτεινά φαινόμενα» , που με τη σειρά τους δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε χιλιάδες τίμιους πολίτες.
  Σήμερα, αρκετοί μιλούν για αλλαγή νοοτροπίας, διαθρωτικές αλλαγές, κ.α. για τους άλλους όμως, όχι για τον εαυτό τους.
  {Για παράδειγμα, στην Ελλάδα η οικογένεια Παπανδρέου είναι στην πολιτική 80 χρόνια, ο Μουμπαρακ στην Αίγυπτο ήταν μόνο 30 κ.α}.
  Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι πρέπει να καταργήσουμε με παθητικό τρόπο το ελληνικό κράτος.
  τη δεδομένη στιγμή, η ριζική ανανέωση του πολιτικού «μικρόκοσμου» σε όλα τα επίπεδα με διαφορετικά κριτήρια, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η δημιουργία μιας κοινωνίας ισχυρών μικρομεσαίων ιδιοκτητών θα δώσει στην Ελλάδα τα στοιχεία που χρειάζονται για να προχωρήσει με ασφάλεια στο μέλλον.

 7. Αρης avatar
  Αρης 12/02/2011 10:23:32

  Ο Αντωνακης θα ειναι ο συνεχιστης του Γιωργακη απλα θα παρει την εξουσια οταν ο κοσμος θα πει δεν πει αλλο και οταν θα γινει αυτο δεν θα μπορει εκ των πραγματων να αλλαξει κατι , ακομα και αν πραγματικα το θελει , διοτι δεν θα μεινει τιποτα δικο μας.

 8. stoxastis avatar
  stoxastis 12/02/2011 10:37:39

  ¨Η λαϊκή Δεξιά της βιοπάλης και της προόδου, ο ορφανός πατριωτικός Κεντρώος χώρος (το ΠΑΣΟΚ τον έχει εγκαταλείψει), η πατριωτική Αριστερά (που δεν εκφράζεται από τους λάτρεις του διεθνισμού και της ψευδοπροόδου) ζητούν εκπροσώπηση. Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να αφουγκραστεί την παραπάνω ανάγκη, να αποπέμψει ό,τι νοσηρό κουβαλά ακόμα η ανανεωμένη ΝΔ και να απευθυνθεί με καθαρά λόγια στο Λαό, που ψάχνει την ελπίδα να βρεί έναν ηγέτη που θα γκρεμίσει τις παλιές βασεις, ως μη επισκευάσιμες, και να θέσει νέες.¨
  Ποια είναι αυτή οι πολιτική σκέψη που αναμειγνύει όλους όσους αναφέρει πιο πάνω? Σε ποια ιδεολογική ή άλλη βάση θα συνυπάρξουν? Οι Οργανισμοί αυτοί δέν έχουν τύχη γιατί απλά δεν έχουν συγκλίνουσες απόψεις.
  Έζησα την ¨ΑΝΟΙΞΗ¨ και το μοναδικό σημείο αναφοράς ήταν ο Σαμαράς.
  Εδώ θέλω να θυμίσω τα λόγια και τις δεσμεύσεις του Αντώνη στην πορεία προς την αρχηγία. Ότι δηλ. είναι ανάγκη να πούμε στον κόσμο την πίστη μας και την ιδεολογία μας χωρίς ντροπή. είναι ανάγκη να συγκρατήσουμε αυτούς που είναι μέσα στο σπίτι μας και έχουν προπηλακιστεί για ότι πιστεύουν και όχι να κοιτάμε αριστερά μας. Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι μόνο αν το παίξει κανείς προς την αριστερά και το κέντρο μπορεί να δει Κυβέρνηση γιατί ο χώρος δεν φθάνει.
  Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο το τοπίο στην ΝΔ - Νέα ή παλαιά δεν ενδιαφέρει - και να ξεφύγει από την μανία ομφαλοσκόπησης και την εσωστρέφεια που την κατακλύζει, με ευθύνη του Σαμαρά προφανώς λόγω επιλογών.
  Ο Σαμαράς είναι ανάγκη να απαγκιστρωθεί από τον φόβο της ¨ΑΝΟΙΞΗΣ¨ που τεχνηέντως καλλιεργεί η καταστροφική για την παράταξη και τον τόπο ¨οικογένεια¨ με τους εναπομείναντες στον οργανισμό μηχανισμούς της, να αφήσει στην άκρη το βάρος του Καραμανλή και ως Ηγέτης που ¨κοιτάει έξω από το κουτί¨ να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του και να οδηγήσει τον τόπο και όχι το κόμμα σε ¨Γαλάζιους Ωκεανούς¨!!!

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/02/2011 10:59:07

  Να που ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται εναντίον του «αντιπαραγωγικού» δημόσιου τομέα, που όμως το ίδιο γέννησε, κολάκεψε, εξέθρεψε, και τελικά γιγάντωσε, δημιουργώντας ένα πανάθλιο αδηφάγο τέρας, που όπως κάθε τέρας, στο τέλος απειλεί να φάει τον δημιουργό του.
  Και άντε να δεχθούμε πως το δημόσιο μας υπολειτουργεί, κωλυσιεργεί, βολεύεται, κλπ. Οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα από Max Weber, ή έστω Michel Crozier, γνωρίζει πως από τη φύση της, η οποιαδήποτε γραφειοκρατία, όσο και σύγχρονη, στο τέλος καταντά κλειστό σύστημα, με μοναδικό του σκοπό την ανακύκλωση και την απώτερη επιβίωσή του. Αντί για το μέσο προς επίτευξη κάποιου σκοπού, η γραφειοκρατία καταλήγει η ίδια … ο τελικός σκοπός.
  Έτσι μας λέει και η κοινωνιολογία, την οποία αν δεν κάνω λάθος διακονεί ο πρωθυπουργός μας.
  Τι θέλω να πω; Αν τα παραπάνω ισχύουν στα «ιδανικά μοντέλα» της γραφειοκρατίας, είναι δυνατόν να μην ισχύουν και στο καθ` ημάς ιδιαίτερα στρεβλό, υπανάπτυκτο, και αναχρονιστικό μοντέλο της;
  Χρειάζονται όμως γνώσεις ειδικής κοινωνιολογίας για να καταλάβει κανείς που έγκεινται τα εγγενή προβλήματα και οι αγκυλώσεις του δημόσιου τομέα μας;
  Άντε και προστέθηκε μισή ώρα την ημέρα στο ωράριο του δημόσιου υπαλλήλου. Τι σημαίνει αυτό;
  Πως ο αποσπασμένος στα κομματικά και στα πολιτικά γραφεία «υπάλληλος» θα δουλεύει περισσότερο για το … δημόσιο συμφέρον;
  Πως ο έχων κομματικές πλάτες και πολιτική κάλυψη αργόμισθος εξαφανισμένος από την υπηρεσία του υπάλληλος, ξαφνικά θα ανανήψει και θα ριχτεί στη προσφορά εργασίας;
  Πως ο επί χρόνια συνηθισμένος στην ατιμωρησία φευγάτος, καταχραστής, κλεφτράκος, ή οποιοσδήποτε άλλος παραβατικός, θα δει το φως το αληθινό και θα πέσει γονυπετής στα πόδια του προϊσταμένου του, ζητώντας περισσότερα καθήκοντα;
  Πως οι συνδικαλιστές, συνηθισμένοι στις υπόγειες συναλλαγές με τα κόμματα, την εξουσία, τα προνόμια, το καθισιό, τον παραγοντισμό, θα αποφασίσουν επιτέλους να δουλέψουν;
  Πως οι κομματικά εγκάθετοι, υπηρεσιακά ανεπαρκείς, που ελέω κομματικών παρεμβάσεων και τηλεφωνημάτων έγιναν τμηματάρχες και διευθυντές, θα αποκτήσουν ξαφνικά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, και θα ριχτούν στη μάχη;

  Δεν νομίζω. Όπως και πολλά άλλα, στα οποία μας μπούχτισε τελευταία το ΠΑΣΟΚ, έτσι και αυτή η πρόσφατη επίθεση, με τη μορφή ύβρεων αλλά και «μεταρρυθμίσεων», είναι μια από τα ίδια: Λόγια να λέγαμε.
  Αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να αναμορφώσει τον δημόσιο τομέα, δεν χρειάζονται ούτε εκσυγχρονισμοί στη λειτουργία του, ούτε μηχανογραφήσεις, ούτε θεωρίες σύγχρονου μάνατζμεντ, ούτε μεταρρυθμίσεις, ούτε τίποτα από αυτά, που εν πάση περιπτώσει κοστίζουν και δεν είμαστε για έξοδα τέτοιες ώρες.
  Αυτό που θα αρκούσε είναι, να επιβάλλει την αξιοκρατία και να καταργήσει την ατιμωρησία. Τόσο απλά.
  Για να γίνουν όμως αυτά, το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αποκοπεί από τον εαυτό του. Έναν εαυτό που σε αυτή τη φάση της πορείας του πάσχει από οξεία σχιζοφρένεια.
  Την ίδια ώρα που αυτοπαρουσιάζεται στην τρόικα και στην ΕΕ , ως εκπρόσωπος του εκσυγχρονισμού, και ως σώφρων αναμορφωτής της ελληνικής κοινωνίας, την ίδια ώρα χαϊδεύει τα «τσιράκια» του στο ευρύτερο δημόσιο, μοιράζοντάς τους χάντρες υπό μορφήν θέσεων ευθύνης, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου (ή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα), και επιτρέποντας τις χίλιες μύριες παρασπονδίες και δωράκια, με λιγότερο κακό τη λούφα, προκειμένου να μη τους χάσει από οπαδούς, και να συνεχίσει να τους έχει στη διάθεσή του δια παν ενδεχόμενο ως εξαρτώμενα τσουτσέκια.
  Κε Πρωθυπουργέ, αν θέλετε να αναμορφώσετε το δημόσιο αρκούν δυο απλές τομές: Καταργήστε την κομματοκρατία και τον νεποτισμό, και κόψτε τα πολιτικά ρουσφέτια.
  Δώστε δηλαδή στον μέσο υπάλληλο να καταλάβει, πως αν εργαστεί, θα αξίζει τον κόπο, και όχι όπως σήμερα, που βλέπει τα διάφορα λαμόγια να αναρριχώνται και να πλουτίζουν στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη, που ο καημένος πιστεύει πως υπάρχει αξιοκρατικό δημόσιο το οποίο και πληρώνει από το υστέρημά του.
  Και ίσως (λέω ίσως) τότε να βελτιωθεί κάπως και η παραγωγικότητα στο δημόσιο. Αυτό όμως προϋποθέτει τσαγανό και τίμιες προθέσεις, οπότε μάλλον δεν θα μπορέσετε.
  Βέβαια αν ποτέ τολμήσετε και τα κάνετε όλα αυτά, τότε υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος να προδώσετε τις ρίζες του κόμματός σας και να διώξετε οριστικά τον κόσμο σας, έτσι δεν είναι; Ενώ τώρα…. Καλά είναι τα λόγια.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Strange Attractor 12/02/2011 12:39:49

   Εν ολίγοις δεν μπορεί αυτός που τα σκάτωσε να τα ξεσκατώσει γιατί είναι ο ίδιος σκατωμένος οπότε όπου ακουμπάει θα αφήνει σκατά.

   Αυτό είναι το σκατοπρόβλημα του πασοκ και της χώρας σήμερα.

 10. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 12/02/2011 11:00:59

  αν υπαρχει θεος των ελληνω ειναι η ωρα του να εμφανιστει! απο ολο αυτο σαθρο πολιτικο συστημα που ολοι λιγο-πολυ συντηρησαμε μονο ο σαμαρας εχει την δυναμικη. αν καταφερει να πεταξει απο πανω του τα βαριδια που τον εχει κληροδοτησει ο τουριστας εκ ραφηνας που με τοσο ζηλο συντηρει το ρημαδο συστημα.το μονο αδικο για αυτον ειναι οτι δεν μπορει να αποτυχει. εαν αποτυχει η ΝΔ θα διαλυθει-προς μεγαλη χαρα των νταβαδων (μιας και δεν υπαρχει ρουσοπουλος).

 11. rs avatar
  rs 12/02/2011 11:11:32

  Η λαϊκή Δεξιά της βιοπάλης και της προόδου, ο ορφανός πατριωτικός Κεντρώος χώρος , η πατριωτική Αριστερά ζητούν εκπροσώπηση.
  Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει ....¨
  Τι "τρικυμισμένη" σκέψη είναι αυτή;
  Εάν κάτι μας οδήγησε σ΄αυτόν τον "λαπά" που μόνο κίνητρο ήταν η εξουσία κοι "κονόμα" και κάποιοι το ονομάζουν "πολιτική" είναι αυτές οι νεφελώδεις απόψεις.
  Και ξαφνικά έρχεται κάποιος...Σαμαράς και .... μας σώζει, επειδή ξέρει το "μείγμα" της πολιτικής και την "συνταγή των Ελληνοσύρων μάγων" αλλά πρωτίστως γιατί είναι ...καλό παιδί και πάντα ....καθαρός και σιδερωμένος!
  Σε ότι δε αφορά το ξεκαθάρισμα του τοπίου, δώστε πρώτα τον ορισμό τί είναι πράγματι- πράγματι όμως- Δεξιά και Αριστερά και μετά προβάρετε το κοστούμι της εξουσίας.
  Εκτός εάν νομίζεται οτι βρίσκεστε στην χώρα των Λωτοφάγων!

 12. thanasis avatar
  thanasis 12/02/2011 11:32:50

  τελευταια ελπιδα του ελληνισμου ειναι ο αντωνης ο σαμαρας
  αλλα τα λεφτα του μνημονιου ειναι πολλα εχουν φαει πολοι
  αλλα ο σαμαρας σαν ηγετης μακρας πνοης θα τους αποκαλυψει
  αν οχι η νεα νεα μεταπολιτευση θα θαφτη και μαζυ της και η
  ελλαδα

 13. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 12/02/2011 11:43:48

  "Η λαϊκή Δεξιά της βιοπάλης και της προόδου, ο ορφανός πατριωτικός Κεντρώος χώρος (το ΠΑΣΟΚ τον έχει εγκαταλείψει), η πατριωτική Αριστερά (που δεν εκφράζεται από τους λάτρεις του διεθνισμού και της ψευδοπροόδου) ζητούν εκπροσώπηση".
  Αυτός ακριβώς δεν είναι ο ορισμός του "ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ" που ευαγγελίζονταν ο Καραμανλής και απορρίπτατε μετά βδελυγμίας εσείς οι συντάκτες των κειμένων του antinews ? Που οφείλεται άραγε αυτή η στροφή ? (τούμπα?)

 14. Έρεβος avatar
  Έρεβος 12/02/2011 12:28:21

  Αγαπητέ Κώστα εξωραΐζεις πολύ τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα.

  Μπορεί ο δημόσιος τομέας να είχε και να στηρίχτηκε στην μονιμότητα και την συναλλαγή με την εξουσία αλλά και ο ιδιωτικός επωφεληθηκε και σημείωσε υπερκέρδη τα τελευταία χρόνια χάριν στην ασυδοσία που του παρείχε πάλι το κράτος και όχι στην καλύτερη και ποιοτικότερη εργασία του.

  Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτά τα υπερκέρδη σε μεγάλο μέρος οφείλονται κυρίως στην δυνατότητα δενεισμού από τις τράπεζες των δημοσίων και λοιπών υπαλλήλων παρά στην υγιή παραγωγική και εξαγωγική δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

  Το μέλλον από δω και μπρος για όλους θα είναι δύσκολο και αυτούς στο δημόσιο και αυτούς στον ιδιωτικό τομέα.

 15. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 12/02/2011 14:06:53

  "Η λαϊκή Δεξιά της βιοπάλης και της προόδου, ο ορφανός πατριωτικός Κεντρώος χώρος (το ΠΑΣΟΚ τον έχει εγκαταλείψει), η πατριωτική Αριστερά (που δεν εκφράζεται από τους λάτρεις του διεθνισμού και της ψευδοπροόδου) ζητούν εκπροσώπηση".
  "Τρικυμία εν κρανίω" στην επιεικέστερη περίπτωση.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρχηγός ενός μεγάλου Κεντροδεξιού κόμματος με ιδεολογικές κι αξιακές αναφορές. Τις έχει περιγράψει αρκούντως ο ίδιος κατ' επανάληψη. Όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του σ' αυτές είναι καλοδεχούμενος. Τα υπόλοιπα είναι για τους θιασώτες της κουρελούς.

 16. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 12/02/2011 14:26:35

  Μεταφέρω ένα απόσπασμα από άρθρο του Τραϊανού:

  "Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους ιμπεριαλιστές. Στην κυριολεξία έβαλαν το κατακάθι στην κορυφή. Τον πάτο τον έκαναν "κορυφή". Πώς γίνεται αυτό; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συνωμοτική γνώση και μεθόδευση. Είναι το κόλπο, που γνωρίζει η κάθε νοικοκυρά. Ας φανταστεί ο αναγνώστης ότι η κοινωνία μοιάζει με ένα "τσουβάλι". Ένα "τσουβάλι" γεμάτο με πολύτιμα και όλων των ειδών τα υφάσματα. Ένα "τσουβάλι" όμως, που στον πάτο του είναι βρόμικο. Ένα "τσουβάλι", που στον πάτο του έχει σκατά. Τι πρέπει να κάνεις, όταν θέλεις αυτά τα "σκατά" να τα φέρεις στην κορυφή; Το ίδιο πράγμα που κάνεις, για να γυρίσεις ένα ρούχο από την ανάποδη. Μέσα από μια τρύπα βάζεις το χέρι σου μέχρι τον πάτο και αφού πιάσεις τα "σκατά", τα τραβάς προς τα έξω και στη συνέχεια τα βαστάς στην κορυφή.
  Αυτό έκανε και το σύστημα στην Ελλάδα. Έβαλε το "χέρι" του και τράβηξε τα "σκατά" στην κορυφή. Από μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων έπιασε τους χειρότερους και τους τοποθέτησε αυθαίρετα για μια στιγμή στην κορυφή. Από εκεί και πέρα γνώριζε τον τρόπο, ώστε αυτήν τη στιγμή να την κάνει πολύχρονη. Η "τρύπα", που χρησιμοποίησε, για να βάλει το "χέρι" του, ήταν το Πολυτεχνείο. Ένα αόρατο ιμπεριαλιστικό "χέρι" μπήκε από την "τρύπα" του Πολυτεχνείου στην ελληνική κοινωνία και τη "γύρισε" ανάποδα. Την τράβηξε
  με τέτοιον τρόπο, που το "μέσα" έγινε "έξω". Το "πάνω" έγινε "κάτω". Από εκεί και πέρα το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
  Για τη σταθεροποίηση αυτού του παράδοξου φαινόμενου επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου ήταν η "πινέζα" του πάτου, που καρφώθηκε στην "κορυφή" της κοινωνίας, προκειμένου να διατηρεί την ανάποδη δομή της σταθερή."


  • Apollonios avatar
   Apollonios @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 12/02/2011 15:25:31

   Καλά με τα σωστά σου διαβάζεις τον Τραϊανό και μάλιστα μεταφέρεις κι εδώ τα κείμενά του;;;!!! Άντε βάλε και Λιακόπουλο να ξεφύγουμε εντελώς...!!
   Να το σιγουρέψουμε τουλάχιστον οτι άν δεν μας σώσει ο πρώην "Υδροχόος" και μετέπειτα "ΕΑΜ Β΄΄" Τραϊανός, θα μας σώσει ο ....Πολέμαρχος του Θεού και οι Ελοχίμ. Έλεος

   • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
    ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Apollonios 12/02/2011 17:43:58

    Διαβάζω και τα χρονικά του ΚΙΣ, να βλέπω τι συμφέρει την ιστορία του μέλλοντος!
    h..p://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=48&Itemid=77

    Σε τι διαφωνείς με το άρθρο του Τραϊανού?

    Όσο για το Λιακόπουλο θέλω να μου εξηγήσεις γιατί δεν ξανάβγαλε το καλύτερο βιβλίο του-τα πρωτόκολλα των Σ..... της Σ....
    και το χει ρίξει στους Ελοχίμ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.