#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2010 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του αμερικανικού ονείρουΣε ολόκληρη την Αμερική, αυτοί που  αναζητούν εργασία γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι. Οι άνεργοι της χώρας έχουν πλέον να ανταγωνιστούν με  χιλιάδες άλλους σαν κι αυτούς, για μια μόνο θέση εργασίας. Ένα συγκλονιστικό παράδειγμα της απελπισίας που κυριαρχεί παντού, είναι η πρόσφατη περίπτωση όπου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για μόλις 1.000 θέσεις αεροσυνοδών, στην αεροπορική εταιρία Delta Air Lines. Ο πρώτος μισθός για μια από αυτές τις θέσεις είναι περίπου $20.000 το χρόνο, όμως το να σερβίρεις φιστίκια και καφέ σε γκρινιάρηδες ταξιδιώτες δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Για πολλούς Αμερικανούς, οποιαδήποτε δουλειά αρκεί. Υπάρχουν σήμερα περίπου 5 εκατομμύρια άνεργοι για κάθε νέα θέση εργασίας, ενώ πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι για περισσότερους από 6 μήνες. Όταν έχεις τόσους άνεργους και τόσες λίγες δουλειές, είναι πολύ φυσικό να κυριαρχεί η απελπισία .

Οι περισσότεροι Αμερικανοί, το μόνο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας είναι ο εαυτός τους. Ακόμη και εργασίες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανεπιθύμητες, έχουν πλέον καταντήσει περιζήτητες. Ιδού μερικά παραδείγματα:

-Πάνω από χίλιοι απελπισμένοι άνεργοι  υπέβαλλαν αίτηση για να προσληφθούν ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, με μισθό $8-$9 την ώρα, για να πακετάρουν παραγγελίες στην εταιρία Zappos.com.

-Μια 54χρονη γυναίκα στη Καλιφόρνια, απάντησε σε αγγελία για μια από τις 4 θέσεις κλητήρα στη τοπική αυτοδιοίκηση, και ανακάλυψε πως είχε να συναγωνιστεί  άλλους 2.000 υποψήφιους.

-Πρόσφατα, περισσότεροι από 500 υποψήφιοι υπέβαλλαν αίτηση για εργασία σε εστιατόριο της Washington D.C, με μισθό μόλις $3,30 την ώρα.

-Πριν από λίγους μήνες, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν από τα άγρια χαράματα για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για εργασία σε εργοστάσιο της Ford στο Chicago. Οι 400 θέσεις πληρώνουν $15 την ώρα, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη μαζική προσέλευση χιλιάδων απελπισμένων ανέργων. Οι ουρές ήταν τόσο μεγάλες, που πολλοί, αν και περίμεναν επί ώρες, δεν μπόρεσαν καν να υποβάλλουν αίτηση.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός Αμερικανών που θέλει να εργαστεί, όμως η οικονομία της Αμερικής δεν τους αντέχει. Από το 2000 έχει  χαθεί το 10% των μεσαίας τάξης θέσεων εργασίας. Τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια; Πως γίνεται και η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δεν μπορεί πια να προσφέρει εργασία στους πολίτες της; Αφού, όπως μας λένε η ύφεση ξεπεράστηκε, πως γίνεται και το κράτος πρέπει να ταΐζει 42 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες κάθε μήνα; Κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβαίνει στις ΗΠΑ, έτσι δεν είναι; Κάποτε, η χώρα αυτή ήταν η πιο πλούσια στην ανθρώπινη ιστορία. Σήμερα όμως, μετά από δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων από πλευράς τόσο των πολιτικών όσο και των επιχειρηματιών, η Αμερική στενάζει.

Και όποιος νομίζει πως η σημερινή κατάσταση είναι η χειρότερη δυνατή, ας περιμένει λίγο και θα δει. Καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να συρρικνώνεται, εκατομμύρια Αμερικανών θα προστίθενται σε αυτούς που είναι ήδη απελπισμένοι και απογοητευμένοι.

Βαδίζουμε για ακόμη σκληρότερες εποχές. Και όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχολογικά. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών, αυτό που έρχεται θα τους προκαλέσει σοκ. Και παρά τις προσπάθειες κάποιων μας να τους προειδοποιήσουμε, κανένας δεν θα ξέρει από πού του ήρθε η κατραπακιά.

S.A.-Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 17/12/2010 20:29:48

  Εχει και αλλη εκδοχη!!!
  h**p://www.youtube.com/watch?v=yqZoCQ6R8eg&feature=player_embedded

 2. Kasut avatar
  Kasut 17/12/2010 20:35:05

  3.3$ την ωρα και 15% tip ανα τραπεζι. Ο σερβιτορος στις ΗΠΑ ζει απο τα tips.

 3. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 17/12/2010 21:05:55

  Θα πρότεινα στους φίλους του χώρου, να ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο του L. Wallerstein, που κυκλοφορεί και στα ελληνικά, για το παρον και το μελλον του καπιταλισμου, Όχι Γιατί είναι κανένα ευαγγέλιο, αλλα θεωρώ ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον...

  • oxi ki etsi avatar
   oxi ki etsi @ ΝΑΥΤΗΣ 18/12/2010 02:41:27

   Πώς να μην πάθουν τέτοια οι Αμερικάνοι...???

   Αφού οι Latinos που μπούκαραν στη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια ξεπέρασαν σε αριθμό και τα εκατομύρια των μαύρων που στο κάτω-κάτω είναι 100 χρόνια και βάλε στην Αμερική...

   Ότι τραβάμε εμείς εδώ με τις ορδές της Αφρικής και της Ασίας, τραβάνε και οι Αμερικανοί με τους ισπανογενείς της κεντρικής και νότιας Αμερικής...

   • Mak avatar
    Mak @ oxi ki etsi 18/12/2010 12:03:50

    Τουλάχιστον όμως έχουν το μυαλό να μην αφήνουν να εισρέουν ανεξέλεγκτα μουσουλμάνοι στη χώρα τους...

    Γιατί και οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κοινά σύνορα με μουσουλμανικές χώρες (εκτός από εμάς), αλλά έχουν γεμίσει με μουσουλμάνους!

 4. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 18/12/2010 09:11:00

  Η εσωτερική υποτίμηση, η ανεργία είναι (και) εδώ...(Boston). Tα προϊόντα όμως ακριβαίνουν από μήνα σε μήνα. Κάποιος (Misha νομίζω) ανέφερε σε σχόλιο πρόσφατου άρθρου κάτι για κουτιά και αστέγους. Μήπως τελικά πρέπει να το πάρουμε απόφαση (εσείς εκεί, και μεις εδώ ή εμείς γενικά) ότι το αμερικανικό όνειρο και η ελληνική (ή οποιαδήποτε άλλη) πραγματικότητα έχουν κοινούς παρονομαστές και ότι η ευμάρεια όπως την είχαμε μάθει, απλά δεν υπάρχει, απλά είναι ένας ακόμα αριθμός; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις σταθερές μας;

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Xrhstos Theocharis 18/12/2010 13:47:12

   You can always move to greener pastures...for better quality of life ,if you want..That's the American dream. And the way it works as a sovereign State. : http://finance.yahoo.com/news/72B-is-recovered-for-Madoffs-apf-4276868003.html?x=0).

   Kαι εσείς εκεί, θα ορθοποδήσετε οπωσδήποτε,και θα είστε πολύ καλύτερα στό εγγύς μέλλον.Δεν θα είστε πλέον αυτοκρατορία,αλλά ίσως αυτό αποδειχθεί ευλογία τελικά για την Αμερική. Γιατί παραγωγική δύναμη παραμένει,και μπορεί να είναι και αυτάρκης,αν τό θελήσει.
   Αλλά βέβαια τό πολιτικό κενό ηγεσίας,είναι επιδημικό στίς Δυτικές κοινωνίες των αρχών τού 21ου αιώνα.....

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ παγωτατζής 18/12/2010 14:08:00

    επαυξάνω...

   • Enzo avatar
    Enzo @ παγωτατζής 18/12/2010 14:15:05

    η αμερικη πολεμα σχεδον τα τελευταια 100 χρονια σε ολον τον πλανητη.
    καιρος να κατσει στο σπιτι της και να το μαζεψει.
    αμην.

 5. Michal V. avatar
  Michal V. 19/12/2010 10:33:11

  Enzo η Αγγλία κυριαρχούσε στον πλανήτη για πάνω από τριακόσια χρόνια και μαζεύτηκε στο καβούκι της. Η Αμερική πόσο θα αντέξει ακόμα; Ξαναβλέπω εμφύλιο, όχι μεταξύ βορείων και νοτίων, αλλά μεταξύ εξαθλιωμένων πια μέσων αμερικανών και πανίσχυρων οικονομικών καρτέλ (φαρμακοβιομηχανίες, πολεμικές βιομηχανίες, τράπεζες και άλλων "ων ουκ έστιν αριθμός" που στραγγαλίζουν σήμερα τον αμερικανό πολίτη και όχι μόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.