#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2009 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σύστημα της Ντόρας και οι «συνωμότες»

 

Δεν υπάρχει υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης που να έχει τύχει τόσο μεγάλης ασυλίας από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη. Φυσικά η ευνοϊκή μεταχείριση που είχε η υπουργός Εξωτερικών μέχρι σήμερα, δεν οφείλεται … στη «Θεά Τύχη», αλλά στο πανίσχυρο σύστημα το οποίο την στηρίζει και το οποίο εκτείνεται από την κορυφή της επιχειρηματική ελίτ μέχρι πανίσχυρα εκδοτικά συμφέροντα, και από αυλοκόλακες δημοσιογράφους μέχρι τοπικούς κομματάρχες, που είναι πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστούν για την θυγατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «αφού η οικογένεια προσέχει πάντοτε τα παιδιά της και τα ανταμείβει ανάλογα με την προσφορά τους». Η ευθύνη της Ντόρας Μπακογιάννη στην υπόθεση της διαφυγής των βασικών κατηγορούμενων Χριστοφοράκου και Καραβέλα  και η αγορές από τον γερμανικό κολοσσό της SIEMENS… πέρασαν «έτσι». Οι «καρπαζιές» που δέχθηκε, τη μία μετά την άλλη, η ελληνική διπλωματία όλα τα τελευταία χρόνια, επίσης. Οι επί μονίμου βάσεως διαφωνίες της υπουργού με έμπειρους διπλωμάτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια «πέρασαν στα ψιλά» και η ελληνική διπλωματία κατέστη οικογενειακή υπόθεση.

Οικογενειακή υπόθεση

Ο πρώην γαμπρός και διευθυντής του γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημήτρης Ζαφειριάδης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδινε την εντύπωση ότι γνώριζε … περισσότερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας επί μονίμου βάσεως «γραμμή» στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα θέματα του υπουργείου, ενώ ο γιος της Κωνσταντίνος εκτελεί χρέη ειδικού συμβούλου. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπεται ο ρόλος που διαδραματίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του συστήματος ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος όταν πριν από καιρό είχε καταστήσει δηλωτική την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του προέδρου της ΕΟΕ (και εκεί η Αγία Οικογένεια) προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της ΕΟΕ και ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού – να μην  ξεχνάμε και τις καταγγελίες του Καρατζαφέρη για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Ασυλία από τα ΜΜΕ  

Σε περιπτώσεις που η Ντόρα Μπακογιάννη διαφώνησε, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος χάριν των δημοσίων σχέσεων, με βασικές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης η πλειοψηφία των ΜΜΕ σιώπησε. Όταν η κα Μπακογιάννη, με τον κραυγαλέο τρόπο που αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου καλούσε ουσιαστικά τα ΜΜΕ να καλύψουν το … «μυστικό» γεύμα που είχε με τον έτερο «εσωκομματικό συνωμότη» Γιώργο Σουφλιά, συνέπειες δεν υπήρξαν. Η ηγεσία της ΝΔ, για άλλη μια φορά ανέχτηκε σιωπηλά τις παρασκηνιακές πρωτοβουλίες της υπουργού. Αντίθετα όταν άλλοι υπουργοί συναθροίζονταν με βουλευτές της ΝΔ, τα ΜΜΕ κολλούσαν επάνω τους τη ρετσινιά του «δελφίνου» και του «συνωμότη», προκαλώντας ρήγμα στις σχέσεις τους με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατία. Αλήθεια, που βρίσκονται σήμερα όλοι οι ανταγωνιστές της κας Μπακογιάννη στο εσωκομματικό πεδίο. Ο Γιώργος Βουλγαράκης, δεν πλήρωσε μόνο για τη δήλωσή του περί αντιστοιχίας «νόμιμου κα ηθικού», με αφορμή το ξέσπασμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πλήρωσε πρωτίστως την συνάντηση που είχε με γαλάζιους βουλευτές στο in στέκι του Κολωνακίου J&K το 2005.

Ο άλλοτε πανίσχυρος «Τσάρος της οικονομίας» και ανταγωνιστής της κας Μπακογιάννη στην Α΄ Αθηνών Γιώργος Αλογοσκούφης, αντιμετωπίζει σήμερα τον σοβαρό κίνδυνο να μην εκλεγεί βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη. Έτσι λέγεται.  Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίσης υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθηνών αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της διαδοχής, φοβούμενος ότι το πανίσχυρο σύστημα της «Αγίας Οικογένειας» θα τον αποδομήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη σε ένα βαθμό. Οι «Βατοπεδινοί» και άλλοι πρώην υπουργοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα ή σε σκανδαλολογία, παραιτήθηκαν ή δεν συμπεριλήφθηκαν στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το όνομα του οποίου ακούστηκε στην υπόθεση της SIEMENS. Βέβαια, κατά το παρελθόν κάποιες «κακές γλώσσες» χρέωσαν στην Ντόρα Μπακογιάννη κάποια παραπολιτικά που αποδομούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Περασμένα ξεχασμένα, όμως.

ΜΜΕ, επιχειρηματίες και κουμπαριές

Δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρουσιάζουν κεντρικά δελτία ειδήσεων συμμετέχουν στην επικοινωνιακή ομάδα της υπουργού. Αλήθεια μπορούν να αντιμετωπιστούν ως αξιόπιστοι; Ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Alter το Σαββατοκύριακο Σωτήρης Ξενάκης εκτελεί χρέη συμβούλου επικοινωνίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Και αν ο πατριάρχης της «Αγίας Οικογένειας» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει βαφτιστήρια στη μεγαλόνησο, η Ντόρα Μπακογιάννη επιδίδεται στο σπορ της κουμπαριάς στις επιχειρήσεις και στα media.

Ο κουμπάρος της Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος της Ντόρας στο σύστημα Αλαφούζου και ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές της οικογένειας Μητσοτάκης στον τομέα των επενδύσεων. Σήμερα ακούγεται έντονα η σχέση – και ας μην υπάρχει κουμπαριά – με τον  Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κατέχει «δυνατές» μετοχές στον «Πήγασο» του Γιώργου Μπόμπολα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λαμπράκη. Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες οι οποίοι αποτελούν τις βασικές εγγυήσεις για το πολιτικό μέλλον της κας Μπακογιάννη.

Στον χώρο των δημοσιογράφων το ενδεικτικότερο παράδειγμα κουμπαριάς  ακούει στο όνομα Γιάννης Πολίτης. Πρόκειται για τον … δημοσιογράφο του ΔΟΛ, της ΝΕΤ, γενικού διευθυντή του «δημαρχιακού» και «ντορικού» 9.84 και εσχάτως του City FM.

Ας υπενθυμιστεί ότι διευθυντές μεγάλων εφημερίδων συμμετείχαν στην αμερικανικού τύπου κολεγιακού τύπου ομάδα «Ως Εδώ» ενάντια στην τρομοκρατία. Τώρα τα τελευταία εκδοτικά κάστρα του «Καραμανλισμού», παρά τις φωτογραφήσεις των εκδοτών με τον πρωθυπουργό, έχουν λάβει ρητή εντολή από την εργοδοσία, δηλαδή από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν την έκδοση να … «παίξουν Ντόρα». Αν, αναλύσουμε, δε την κατάσταση ψηλότερα θα διαπιστώσουμε ότι οι απόγονοι των παραγόντων της διαπλοκής, διορισμένοι όντες, ασκούν διπλωματία υπερατλαντικά.

Έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που οι άλλοι απόγονοι, εκείνοι του Τζώρτζ Μπους του πρεσβύτερου, απολάμβαναν το κρητικό λάδι σταλμένο από την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά μερικά πράγματα και οι σχέσεις με ισχυρούς μηχανισμούς στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν, παρά τις κρίσεις που μεσολάβησαν.

Γενικά η Ντόρα Μπακογιάννη διατηρεί έναν καλολαδωμένο μηχανισμό, ο οποίος αποτελείται από επιχειρηματίες, αυλικούς δημοσιογράφους και κουμπάρους. Οι υποστηρικτικοί πυλώνες για την «ανερχόμενη ηγέτιδα» έχουν ήδη δημιουργηθεί.  Σε μικρότερη κλίμακα, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος, εντοπίζεται η πολύ καλή σχέση που διατηρεί η Ντόρα Μπακογιάννη με τον επίδοξο mediάρχη Νίκο Χατζηνικολάου, κάποιοι από τους παρατρεχάμενούς του δημοσιογράφοι bloggers είχαν βρει στέγη στο σύστημα Ντόρας, χτυπώντας όλους τους ανταγωνιστές με βρώμικο τρόπο. Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή ο κοινός παρονομαστής αναφορικά με όσους έχουν ασκήσει κριτική σε αυτό το σύστημα: «Τους έχει φάει η μαρμάγκα».

Μέσα στο κόμμα

Σκληρά «ντορικοί» μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι Θοδωρής Κασσίμης, Κώστα Κιλτίδης, Γιάννης Ιωαννίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανεξάρτητα από την επάρκειά του να χειριστεί θέματα της αρμοδιότητος του υφυπουργού Εξωτερικών περίπου επιβλήθηκε από την Ντόρα Μπακογιάννη. Στους φίλα προσκείμενους συγκαταλέγονται η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος εκτελεί χρέη ομαδάρχη στη βουλή και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Τους προηγούμενους μήνες το περιβάλλον της κας Μπακογιάννη διέρρεε ότι η υπουργός Εξωτερικών ήλεγχε περίπου τα 50 από τα 151 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Άραγε, να συμπεριλάβουμε τους κκ. Τατούλη και Μανώλη σε αυτούς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 20/09/2009 22:02:17

  Στους τελευταίους να προσθέσεις τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο που έχει στην ομάδα με τα "ντοράκια".

  Ενώ στο φοιτητικό χώρο ελέγχει το μηχανισμό της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών καθώς και σημαντικό τμήμα των Φοιτητοπατέρων της Θεσσαλονίκης.

  Το πρόβλημα βέβαια για μένα όσον αφορά τη ΝΔ είναι πως δεν έχει κάποιο μέσο-κανάλι επικοινωνίας που θα επικοινώνεί τι θέσεις της.

  Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει γνωστοί άνθρωποι του διαδικτύου, βρετανοσπουδαγμένοι, με ισχυρή παρέμβαση σε μια σειρά από blogs και sites.

  • Edo avatar
   Edo @ Βανζέτι 20/09/2009 22:34:01

   Βανζέτι says:Το πρόβλημα βέβαια για μένα όσον αφορά τη ΝΔ είναι πως δεν έχει κάποιο μέσο-κανάλι επικοινωνίας που θα επικοινώνεί τι θέσεις της.

   Εχει σε όλα τα Μέσα, σε νευραλγικές θέσεις, τους ανθρώπους της (του Μητσοτακέϊκου).

 2. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 20/09/2009 22:23:45

  Ματαιοπονούμε, νομίζω αναλύοντας την εν γένει "πολιτική κατάσταση" και τις "προοπτικές" της χώρας, εν όψει μάλιστα εκλογών. Δεν υπάρχουν πλέον λύσεις αυτού του τύπου, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει πρόβλημα για να λυθεί. Η "πατρίδα" μας είναι ανύπαρκτη. Είναι απλώς ένας ιστορικός τόπος, που πλέον δεν παίζει κανέναν ρόλο. Σε λίγο θα αποτελεί υποσημείωση της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Ελλάδα, αν κάποτε μεγαλούργησε, ήταν η Ελλάδα των ανοιχτών συνόρων. Σήμερα είναι ένα ...κοτέτσι των Βαλκανίων. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα Οικονομίας κτλ., αλλά πρόβλημα παραγωγής ιδεών.
  Διαβάζοντας αυτόν τον καιρό όσα και όπου μπορεί κανείς να διαβάσει, το μπλόγκ αυτό εδώ είναι όντως μια όαση. Εδώ, λοιπόν, είναι ευκαιρία να 'πούμε (να ομολογήσουμε και να συνομολογήσουμε) πράγματα ανείπωτα. Σ' αυτόν εδώ τον τόπο, δεν ξέρω αν ζούν Έλληνες, άνθρωποι ωστόσο ζούν. Άνθρωποι όμως που ζούν ένα τεράστιο ψέμμα: ότι τάχα αποτελούν ένα "έθνος" και άλλες ιστορικές αηδίες. Άλλα τους συνέχουν...
  Λ.χ. (και με συγχωρείς Greco που επανέρχομαι) τον Μακρυγιάννη έπρεπε να τον θαυμάζουμε, εμείς οι "Νεοέλληνες", γι' αυτό ακριβώς που ήταν: ένας κομπιναδόρος και πολιτικός απατεώνας. Και όχι ως έναν ...άγιο του ελληνισμού. Ας δούμε πέρα από τα περιβόητα απομημονεύματά" του και τις ...παιδικές εικόνες που έδωσε παραγγελία να του ζωγραφίσουν. Δεν επολέμησε πουθενά... Τώρα πιά ξέρουμε ότι τα χρήματα που αναγκάσθηκε να ξοδέψει στην Επανάσταση, ουσιαστικά για να φτιάξει δική του "ομάδα", ήσαν μερικά ψιχία της τεράστιας περιουσίας του, που βάλθηκε σώνει και καλά να τα πάρει πίσω πολλαπλάσια από το νέο κράτος. Μέχρι και "Σύνταγμα" στα μέτρα του απαίτησε και πήρε! Αυτό το άθλιο "Σύνταγμα", που πάνω κάτω έχουμε και σήμερα...
  Εν πάση περιπτώσει, ο Μακρυγιάννης έζησε και πέθανε τότε. Σημασία έχει ότι ορισμένοι αργότερα (και ιδιαίτερα η λεγόμενη "Γενιά του '30") κατασκεύασαν ένα σύμβολο, που αποτελεί τον πραγματικό θυρεό του σημερινού κράτους μας. Ένα κράτος της ρεμούλας και της αρπαχτής, που δεν παράγει τίποτα, πουθενά, ούτε ύλη ούτε ιδέες. Μόνο κόμματα, οπαδούς, "συντάγματα", εκλογές, δημοσιογράφους, μπλόγκ, διαφημίσεις... Ένα κράτος που ταυτίζει την δημοκρατία με την ...πλειοψηφία. Ένα κράτος που έχει "συνέχεια" για μιά ή δύο "κοινοβουλευτικές" τετραετίες, κι αυτές συνήθως όχι ολόκληρες. Ο κοινοβουλευτισμός και οι εκλογές είναι τα προσχήματα της εκάστοτε ...ανακατάληψης του Δημόσιου Ταμείου, που από το 1981 έγινε ...Σοσιαλιστικό Ταμείο.
  Η λύση; Ν' αλλάξουμε ρότα στην συζήτηση. Δεν ξέρω αν ο Καραμανλής, σαν πιό διαβασμένος από τους άλλους, αντιλαμβάνεται κάτι απ' ολ' αυτά. Υπάρχει όμως εδώ μιά αντινομία. Ότι ο παντελώς άσχετος Παπανδρέου και η αμοραλίστρια Ντόρα Μπακογιάννη, παρ΄ότι από άλλα ελαυνόμενοι, ενδεχομένως να αποτελέσουν τους καταλύτες, ώστε να διαλυθεί αυτό το μπουρδελο που ζούμε! Και να ξαναφτιαχτεί, εφ' όσον το κάνουμε συνειδητά, όπως η ιστορία του επιτάσσει: ένας ανοιχτός (όχι ξεφραγος) χώρος στο υπογάστριο της Ευρώπης. Με μια θάλασσα (το Αιγαίο), που δεν μπορεί να είναι ούτε ελληνική ούτε τούρκικη, όπως άλλωστε ποτέ δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ώστε η Κεντρική, ακόμα και η Βόρεια Ευρώπη και όλος ο κόσμος (και όχι μόνο ο 6ος Στόλος!) να 'βρούν διέξοδο στην ιστορικότερη και πολιτισμικότερη όλων των θαλασσών της Γής, την Μεσόγειο.
  Αν έστω και ελάχιστα οι σκέψεις αυτές έχουν αξία, τότε η λοιπή συζήτηση που κάνουμε είναι πολιτικό ...πασατέμπο. Κάτι είναι κι αυτό, βέβαια: σ' αυτόν τόν άθλιο τόπο κάπως πρέπει να επιζεί κανείς!

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Διοτίμα 20/09/2009 23:29:27

   Η οικουμενικότητα ενός χώρου δεν καθορίζεται από την διελευσιμότητα των θαλασσίων οδών. Και η αγιότης που καταξίωσε δεν καθορίζεται από την αγιογραφία που επιχειρήθηκε ή επιβλήθηκε.
   Ο Ελληνισμός παραμένει πρωτότυπος, παρ' όλες τις καθιζήσεις που έχει υποστεί. Γιατί στον πάτο της αβύσσου υπάρχει αναγεννητική αύρα για ότι δεν δύναται να αλλοτριωθεί τελείως. Και η οικουμένη γνωρίζει ότι περιμένει συγκεκριμένα από τον Ελληνισμό, έστω κι αν εμείς το αγνοούμε.
   Από που μπορεί να προκύψει η γέννηση των ιδεών; Γιατί ένα υπό κυοφορία έμβρυο μπορεί να γεννηθεί στους 7 και 9 μήνες και όχι στους 8; Η ορμή της εξέλιξης προκύπτει από την αστάθεια ενός κύκλου που δεν έχει συντελεστεί και πάσχει να οδηγηθεί στην τελείωση του. Είναι τα μονά μέτρα που μας κρατούν στη ζωή και καθορίζουν τον πυρήνα μας. Αυτά που εμείς διδάξαμε και δεν υπάρχουν αλλού. Τα 7/8 στο δημοτικό τραγούδι και τα 9/8 στη σοβαρή βακχεία του Ζεϊμπέκικου. Όταν το μέτρο δεν κλείνει, μένει ο χορευτής στον αέρα επικαλούμενος τον από μηχανής Θεό για να μην τσακιστεί.
   Η κατάπτωση του Ελληνισμού δεν είναι νέα. Αλλά οι αναλαμπές του είναι μόνιμες, γιατί αποτελεί χορό στο χείλος του γκρεμού. Και είναι η γλώσσα που μας ορίζει.
   Η εντελέχεια στα κύτταρά μας ενεργοποιείται όταν η συνείδηση επαναστατεί, καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι επαρχία, αλλά ομφαλός της γης.
   Οι Εβραίοι επιβίωσαν μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και θέτουν διεθνώς την σφραγίδα τους πέρα από εθνική κοιτίδα. Και οι Αγγλοσάξονες με βάση ένα νησάκι κουμαντάρουνε τον ντουνιά. Γιατί η υπεροχή δεν είναι τόπος, αλλά τρόπος. Και όταν το μικρόβιο του Έλληνα βρυχάται, γίνεται ελέφαντας. Τίποτε δεν τελείωσε. Όλα παραμένουν ανοιχτή πρόκληση.

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ Μποτίλια στο πέλαγος 20/09/2009 23:47:02

    "Τίποτε δεν τελείωσε. Όλα παραμένουν ανοιχτή πρόκληση". Αυτό, ακριβώς, είπα κι εγώ, αν εκατάλαβες. Μόνο που ο Ελληνισμός δεν ταυτίζεται με την Ελλάδα και τον Έλληνά σου, αλλά με τον Καβάφη (εκτός των τειχών) και τον Σολωμό, που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πατήσει το πόδι του στο ιστορικό υβρίδιο. Άλλωστε το ζεϊμπέκικο και το μπουζούκι σου δεν είναι όργανα που μπορούν να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο του. Περί κυττάρων και ομφαλού της γής τα αντιπαρέρχομαι, εν τη ρύμη του λόγου σου. Οι Εβραίοι, ωστόσο, που μου δίνουν μια ιδέα. Ότι, ακριβώς, είμαστε Εβραίοι! Περιούσιος λαός και τα τοιαύτα... (Πόσοι όμως Έλληνες γνωρίζουν τον Ζήνωνα τον Ελεάτη όσο τον Αβραάμ και την Αγία Γραφή;).

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Μποτίλια στο πέλαγος 21/09/2009 00:13:15

    Χαίρομαι που συμφωνούμε στο συμπέρασμα.
    Την Ελλάδα μου και τον Έλληνά μου αγνοώ, διότι δεν διατηρώ ιδιωτικές σχέσεις μαζί τους. Την ζωή μου την πέρασα βασικά έξω, στο Ελληνικό χωριό που λέγεται Βερολίνο.
    Ο Εθνικός Ύμνος τραγουδιέται κατά βάση με το σκουπόξυλο και το γιαταγάνι. Αλλά και με το εμβυζοηχείον δεν ακούγεται άσχημα:
    http://www.youtube.com/watch?v=gMrDFu_Tklk
    Με το συμπέρασμα της απάντησής σου συμφωνώ απαφασιστικά.

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ Μποτίλια στο πέλαγος 21/09/2009 00:14:13

    Ένα - ένα τα επιχειρήματά σου, ταχέως μάλιστα:
    Χωρίς το Αιγαίο και την Μεσόγειο δεν υπάρχει καμμιά οικουμενικότητα του ελληνισμού (γιατί θέλεις να είσαι μιά "μποτίλια στο πέλαγος";).
    Η οικουμένη ό,τι είχε να πάρει απόν ελληνισμό το πήρε (κι έφτιαξε αεροπλάνα και πυραύλους), άλλωστε και οι "νεοέλληνες" από την άλλη οικουμένη μάθαμε για τον ελληνισμό ό,τι ξέρουμε.
    Περί του ζεϊμπέκικου και εντελέχειας και κυττάρων, σου απάντησα.
    Η γλώσσα δεν ορίζει εμάς, αλλά τα πράγματα γύρω μας (αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς το ξέρουν οι άλλες γλώσσες που έκαναν το αρχαιοελληνικό "πλανώμαι" "plane", ενώ εμείς ακόμα σερνόμαστε...).
    Οι αγγλοσάξωνες έχουν πίσω τους ένα Μπέικον κι ένα Σαίξπηρ, εμείς τον Παπαδιαμάντη δεν τον διαβάσαμε, τον μεταφράσαμε!

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Μποτίλια στο πέλαγος 21/09/2009 00:37:57

    Λατρεύω το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά προτίμησα τα πελάγη της απόγνωσης και της ευτυχίας.
    Εξακολουθώ να διδάσκομαι από τον Μουφλουζέλη και τα παλαβά που έλεγε ο μπάρμπας μου, που τρελάθηκε από το ξύλο που του έριξε η Βέρμαχτ, διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.
    Η οικουμένη είναι πάντοτε έτοιμη να παραλάβει, εφόσον εμείς έχουμε να μεταβιβάσουμε.
    Η Ελληνική γλώσσα μας ορίζει, καθότι συμβάλει αποφασιστικά στον επαναπρογραμματισμό του γενετικού μας κώδικα, ως εμπεριέχουσα την δομική τάξη του.
    Οι Αγγλοσάξονες έχουν πίσω τους ένα Μπέικον και ένα Σαίξπηρ, αλλά εμείς έχουμε την καθιέρωση της φιλοσοφίας και του θεάτρου.

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ Μποτίλια στο πέλαγος 21/09/2009 00:48:04

    Φίλε, Μποτίλια στο πέλαγος, κι εσύ Ορέστιε παρακάτω, η συζήτηση είναι σοβαρή και απαιτεί διαύγεια πνεύματος. Είπε κι άλλα πολλά ο Νίτσε, για την αρχαία Ελλάδα όμως. Όντως, Μποτίλια, καμμιά φορά πρέπει να αναρωτηθούμε: τί έχουμε εμείς να κουβαλήσουμε στον κόσμο (και όχι τί θα "απορροφήσουμε" -φοβερός όρος: σε ό,τι έχει σχέση με την μάσα, κάνουμε άριστη χρήση της γλώσσας!).
    Τώρα, θα σας καληνυχτήσω, καθ' ότι όλ' αυτά το πρωί πρέπει να τα ξαναπώ με άλλα λόγια. Είμαι εξήντα χρονών (εγώ ή οποιοσπήποτε), εκ των οποίων 46 χρόνια εξαρτημένης εργασίας, με 1.500 ευρώ τον μήνα σήμερα προεξοφλημένα έως το 2035, με τρία - τέσσερα παιδιά (δύο γάμους), που αποπειρώνται να σπουδάσουν όλ' αυτά που συζητάμε (η μεγάλη μου κόρη 29 χρονών, με σχετικά μάστερ και σε λίγο διδακτορικό, δουλεύει ωστόσο σερβιτόρα -προέχει η αξιοπρέπεια του ανθρώπου). Συγχωρήστε μου, λοιπόν, την όποια οργή ή ...εντελέχεια. Θα τα ξαναπούμε. Παρ' ότι πρόδωσα την ηλικία μου, φιλοδοξώ να αποδειχθώ νεώτερός σας...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Διοτίμα 21/09/2009 00:19:08

   Όπως είπε ο Νίτσε: "Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
   Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι
   οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά
   πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του."
   Λέει κι άλλα, αλλά θα βγεί σεντόνι.

   • kanis avatar
    kanis @ Orestios 21/09/2009 00:57:43

    Σε ποιό βιβλίο του;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Διοτίμα 21/09/2009 12:43:34

   Διοτίμα, όλα αυτά τα βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα, ίσως και πολύτιμα, γιατι μου δίνουν στέρεα ερεθίσματα για να προχωρήσω τη σκέψη μου πιό πέρα.
   Αλλά, όπως εσύ, έχω κι εγώ παιδιά, είμαι πάνω κάτω στην ίδια ηλικί με σένα, στην ίδια περίπου εργασιακή και οικονομική κατάσταση. Πρέπει εκτός των άλλων, να επιβιώσουμε, στο χρόνο που μας δίνεται από τη ζωή. Και τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα κάποιο μέλλον.
   Συμπέρασμα πρώτο, λοιπόν: Η χώρα πρέπει επιτέλους να διακυβερνηθεί. Στοιχειωδώς έστω.
   Όμως, τι είναι άραγε η πολιτική;
   Η πολιτική είναι τέχνη της βραχείας διάρκειας και μπορεί να πετύχει μόνον πράγματα που της αρμόζουν. Κάποια άλλα, όπως φαίνεται, ποτέ δεν θα μπορέσει. Η πολιτική μπορεί να κάνει διαχείριση, βελτιώσεις, μικρές ή μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, σε μερικές περιπτώσεις ανατροπές ή επαναστάσεις, αλλά πιθανότατα, δεν μπορεί αυτή, με τις δικές της δυνάμεις, να φτιάξει διαφορετικούς ανθρώπους, άλλες κοινωνίες, νέους πολιτισμούς. Η πείρα που έρχεται από την ιστορία είναι μόνον ενδεικτική, όχι αποδεικτική· αλλά άν μας λέει κάτι, λέει ότι ακόμη και η πιό επαναστατική πολιτική είναι υπόθεση της συγκυρίας, καμμιά πολιτική χειραφέτησης ως απελευθερωτικό όργανο δεν είναι πανάκεια. Όσοι βλέπουν πόσο μάταιο είναι να χτίζονται πύργοι στην άμμο, βλέπουν και την ανάγκη να στηθούν στο πλευρό της πολιτικής άλλα στηρίγματα, με βαθύτερα θεμέλια. Οι αποτυχίες της αριστεράς (που είναι το βίωμά μου) σχετίζονται, εκτός των άλλων, με αυταπάτες πελώριες που υπερεκτίμησαν ριζικά την ισχύ του πολιτικού στοιχείου, ενώ με εξαίρεση το έργο του Αντόνιο Γκράμσι (και το μεταγενέστερο του Νίκου Πουλαντζά), η πολιτική θεωρία δεν ήταν από τα δυνατά πεδία της μαρξιστικής παράδοσης. Υποπτευόμαστε όμως πιά, ότι η μακρά, αλλά και η μεσαία διάρκεια επηρεάζονται ελάχιστα από την πολιτική δράση. Όποιος ενδιαφέρεται για το βάθος του χρόνου, πρέπει να προσέχει πρώτα - πρώτα τι και πως παράγεται και καταναλώνεται, πώς φερόμαστε στους ανθρώπους και στα ζώα, στα φυτά και στη γή· όσο για αναμορφωτικά σχέδια μακράς πνοής, είναι καλύτερο για τους εμπνευστές τους να ξοδέψουν τον πιό πολύ ενθουσιασμό τους όχι στην πολιτική, αλλά στις επιστήμες στην τέχνη, στη λογοτεχνία ή στη θεολογία. Προπάντων όμως, να στρέψουν την προσοχή τους προς την παιδεία και την εκπαίδευση, με την ευρεία, αλλά πιό επίμονα και στοχαστικά, προς την εκπαίδευση με την στενή έννοια. Και όχι κυρίως προς την πανεπιστημιακή, παρά τις συνήθειες που συσκοτίζουν, αλλά προς τα μικρά χρόνια. Για να επανέλθουμε λοιπόν πάλι στα παιδιά (μας) «The Child is father of the Man»· έτσι ακριβώς το έγραψε, ανεπανάληπτα και ακριβοδίκαια, o ποιητής Ουίλλιαμ Ουέρντσγουερθ, γύρω στο 1800.
   Δεί δη, ου μόνον χρημάτων, αλλά και ρεαλιστικής πολιτικής, Realpolitik, επειδή πρέπει και να (επι)ζήσουμε, εμείς, τα παιδιά μας, αλλά και ο πλανήτης.
   Τα υπόλοιπα, είπα, δεν είναι δουλειά της πολιτικής, είναι άλλων (σοβαρότερων) πραγμάτων.
   Σ' ευχαριστώ για τα ερεθίσματα Διοτίμα, ζητώ συγγνώμη απ' όλους (και ιδιαίτερα από τον Φάκτορα), για το ασουλούπωτο σεντόνι.

 3. ti le re file avatar
  ti le re file 20/09/2009 23:29:56

  Το ο,τι ο Καραμανλης φαινεται να παραδιδει στην Ντορα ενα πραγμα μπορει να σημαινει, καποιοι που δεν ... παιζουν τον πιεζουν...
  Υποκλοπες της VODAFON?
  DVD του Ζαχοπουλου?

  Το τι θα γινει ομως στο κεντροδεξιο κομμα μας αφορα ολους. Ακομη και οσους δεν τους ψηφισαμε ποτε και δεν προκειται....
  BY THE WAY, δωσε οδηγιες για νομιμη αλλαγη υπηκοοτητας και ιθαγενειας στην περιπτωση που μολυνει την Ελλαδα ο Ντοροκοκκος ο παρασιτικος.

 4. anagnostis avatar
  anagnostis 21/09/2009 02:53:59

  Εγώ νομίζω οτι όσοι βιάζονται να τελειώσουν τον Καραμανλή κάνουν ένα λάθος. παρασυρονται απο τα ΜΜΕ της διαπλοκης και δεν παρακολουθούν τι γίνεται στις συγκεντρώσεις.

  • ΑΝΤΙ avatar
   ΑΝΤΙ @ anagnostis 21/09/2009 09:30:33

   αν ειναι πραγματι έτσι, τότε θα δουμε εκπλήξεις με το άνοιγμα της κάλπης! Βέβαια μην κανουμε και τρελλα σενάρια, όλα ειναι θέμα συμφέροντος τελικά, ποιος θα μας δώσει περισσότερα για να τον ψηφίσουμε.

 5. vel avatar
  vel 21/09/2009 09:41:06

  μπράβο ρε μποτίλια...για ακόμη μία φορά..

 6. kirdou avatar
  kirdou 21/09/2009 10:38:41

  Θα παρει την απαντηση της η κυρια Μπακογιαννη στις καλπες.Ειναι ντροπη να υπονομευεις εναν ανθρωπο που πηρε ενα κομμα χωρις ταυτοτητα διαλυμενο και το εφερε στην εξουσια.Εχει πολιτικο μελλον ο Καραμανλης και η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου ειναι μαζι του και ειναι και ετοιμος να τον ακολουθησει γιατι οχι και σε μια δικη του καινουργια πολιτικη πρωτοβουλια.Οσο για του υπολοιπους Σαμαρας,Αβραμοπουλος πραγματικα προκαλουν γελιο...Θα φανε τα μουτρα τους ολοι αυτοι οσο και αν τους στηριζουν τα διαπλεκομενα

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ kirdou 21/09/2009 10:51:59

   Μην φοβάσαι έχει το στρατό της αυτή... ενα σταμπρουυρρρρ θα κάνει και τα πρόβατα μαζεύονται!!!

  • Γκαλέτι avatar
   Γκαλέτι @ kirdou 21/09/2009 12:49:11

   Το παιχνίδι παίζεται μεταξύ Ντόρας και Αβραμόπουλου, ο Σαμαράς θεωρείται καμμένος λόγω της αποστασίας του 1993. Όποιος απο τους δύο πάρει περισσότερους σταυρούς στην Β' Αθηνών θα είναι μετά τις εκλογές σε πιθανή περίπτωση ήττας νέος αρχηγός του κόμματος.
   Εγώ δέν διαφωνώ ούτε στην περίπτωση Αβραμόπουλου απο τις ομιλίες του δείχνει σοβαρός πολιτικός που εμπνέει εμπιστοσύνη άσχετα άν κρίθηκε ανεπαρκής σάν υπουργός υγείας.

 7. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 21/09/2009 10:53:04

  Α και μια και είδα να σχολιάζεται τιμή και δόξα που Ντορίτα στηρίζει το Εθνικό σύστημα Υγείας... αίσχος και ντροπή τους.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 21/09/2009 11:49:50

  Διοτιμα, συγγνωμη αλλα ζεις σε φανταστικο κοσμο, "ουτε ελληνικο ουτε τουρκικο το Αιγαιο". Καλο για εκθεση Α' Γυμνασιου. Αλλα στον πραγματικο κοσμο υπαρχουν κρατη που θα μας καταπιουν, υπαρχουν ανταγωνισμοι και συμφεροντα. Ουτως ή αλλως γινεται τουρκικο και δεν θα ειναι ελληνικο. Ουτε εμαθες τιποτα απο την ιστορια μας. Αν χασουμε τον ελεγχο του Αιγαιου ΚΑΝΕΝΑ τμημα του Ελλαδικου χωρου δεν θα ειναι στο "απυροβλητο". Δυστυχως κατι σαν και ενα εγιναν και γινονται συμβουλοι των απονδυλων που εχουμε ως πολτικους και μας εχετε πρηξει στις διεθνισιτικες αηδιες, ποτε με μαρξολενινιστικο μανδυα ποτε με νεοφιλελευθερο και ποτερ με καθαρα ψευτοανθρωπιστικο. Φαινεται καθαρα οτι τα συμφεροντα αντομων σαν και του λογου σου δεν συμπιπτουν με αυτα του χωρου-κρατους που λεγεται ελλαδα. Και στη φαση αυτη, η εισβολη λαθραιων, κυριως μουσουλμανων (να μην γραψεις αηδιες περι αδελφοσυνης κλπ, ετσι; μαθε κατι απο την συμβιωτικη ιστορια μας με μουσουλμανους και τις επιπτωσεις της) και σε συνδιασμο με την εφιαλτικη αστυφυλια σχεδον εγγυωνται την υποταγη του αθηναϊσταν. Εχεις, πχ. ανατωτηθει γιατι οιλοι οι "κατατρεγμενοι" δεν πανε στη Σαουδικη Αραβια και δεν μενουν στην Τουρκια αλλα στην Ελλαδα; Αρκετα με τις μπουρδες αυτες.

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 21/09/2009 11:58:13

  "(Πόσοι όμως Έλληνες γνωρίζουν τον Ζήνωνα τον Ελεάτη όσο τον Αβραάμ και την Αγία Γραφή;).

  Διοτιμα, δεν φταιει ο λαος που οταν δεν τον βριζουμε τον αναγαγουμε σε νεωτερικο Θεο. Το ψαρι βρωμαει ΠΑΝΤΑ απο το κεφαλι. δεν εχουμε ηγεσιες, εχουμε ψευτοκοσμοπολιτες διεθνισταδες που τρεφονται απο ξενα χερια και που δεν εχουν ιδεα απο ελλαδα.

  Και κατι που πολλοι ειτε αγνοουν ειτε στην απελπισια τους φτιαχνουν εξωτικους κοσμους αδελφοσυνης των λαων. Οταν ειχαμε κρατος ή κρατη ισχυρα, η συνισταμενη ενος λαου με ισχυ (Μακεδονια κλπ), μετρησαμε ως λαος που ειχε κατι να δωσει. Απλο ε;

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 21/09/2009 12:03:38

  Και για να τελειωνω και να μην κουραζω. δεν με ενδιαφερει τι ειπε ο Νιτσε (με ολο το σεβασμο στο μποτιλια και στον Ορεστιο) ουτε κανεις αλλος. ειναι ακαδημαϊκα και σεβαστα αλλα εκτος χωροχρονου. Εδω δεν μπορουμε να λυσουμε πρακτικα προβληματα, στις ελεεινες πολεις-κουτια που ζουμε, και εχουμε μεταφερει τον μισο πληθυσμο στο αθηναϊκο τερας, θα κανουμε υψηλη στρατηγικη, και πια ελιτ θα το κανει; οι μονιμως το εκτεταμενο χερι εχοντες επαιτες που κλανουν απο φοβο αμα βγει κανενα τουρκικο αεροπλανο στο Αιγαιο ή τα κορακια του μεγαλου κεφαλαιου; ε μα πια.

 11. Apogoitevmenos avatar
  Apogoitevmenos 21/09/2009 13:19:16

  Γι’ αυτό είχαν σκυλιάσει τόσο πολύ με τα blogs. Οι δημοσιογράφοι μπαίνουν σε ένα μισθολόγιο και ελέγχονται. Τους παλιοblogger πώς να τους ελέγξεις? Και ευτυχώς δεν μπόρεσαν ούτε να ελέγξουν ούτε να εκβιάσουν.
  Ξέρουμε όλοι τις προσπαθείες του Μητσοτάκη να φέρει την Ντόρα στην ηγεσία, όπως επίσης είναι γνωστό και ότι διαθέτουν και το χρήμα και τις επαφές για να ασκούν πίεση και να εξαγοράζουν ΜΜΕ. Αυτές όμως η λεπτομέρειες ήταν άγνωστες και επιβεβαιώνουν το ότι η Νέα Δημοκρατία πάει να γίνει Νέα Μητσοτακία. Καιρός για μεγάλες αλλαγές στο κόμμα.

 12. kg avatar
  kg 21/09/2009 13:29:29

  δουρειοι ιπποι σαν τον/την ΔΙΟΤΙΜΑ εισβαλλουν μετα απο πολυχρονη και πολυδαπανη εκπαιδευση...προσεχετε!

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/09/2009 13:51:54

  "Η Ελλάδα αναπνέει στο Αιγαίο"
  Ελευθέριος Βενιζέλος

  Κάτι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια" και "Και Ελληνικό και Τουρκικό Αιγαίο" είναι ή εκ του πονηρού ή εκ του βλακωδώς αφελούς.

 14. lypon avatar
  lypon 21/09/2009 14:01:26

  Το μόνο που έχω να πω είναι ΄σοβαρευτείτε παρακαλώ’.

  Είναι πολύ εύκολο να απαξιώνετε αφοριστικά συνομιλητές όπως η Διοτίμα ή ο μποτίλια στο πέλαγος. Είναι πολύ εύκολο, γιατί αποφεύγετε την παράθεση επιχειρημάτων ή απλά, την κατάθεση ενός κομματιού ψυχούλας. Πράγμα που νομίζω πως κάνουν οι δύο προανεφερόμενοι.

  Πιθανότατα δε μπορέσατε να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στο θεωρητικό πλαίσιο μιάς τοποθέτησης και σε ένα μεσοπρόθεσμο, το πολύ, στόχο.

  Όσο για τη Ντόρα, θα μπορούσε να είναι μια αξιολογότατη πολιτικός, έχει τα προσόντα. Έχει όμως κάνει τις επιλογές της, αν υποθέσουμε πως είχε ποτέ παρόμοια πολυτέλεια: Είναι δέσμια των οικογενειακών επιλογών.

  Και ναι, πιστεύω ότι αυτή θα επιλεγεί ως διάδοχος του ΚΚ. Όπως πιστεύω ότι έχει μια καλή περίπτωση να κυβερνήσει τη χώρα. Δεν πιστεύω όμως ότι θα κομίσει στη χώρα τίποτα περισσότερο από τους προηγούμενους αποτυχημένους…

 15. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 21/09/2009 14:02:45

  Φίλοι μου, διαφωνούντες, εν μέρει ή εν όλω, με τα γραφόμενά μου. Απ' όλα όσα διάβασα, το πιό σπουδαίο είναι ότι: το παιδί είναι ο πατέρας του ανθρώπου. Εμείς, το αποδεικνύουμε εδώ μέσα, είμαστε πλέον καμμένα χαρτιά. Και όσον αφορά την πολιτική, πολιτική είναι κάτι ακόμη λιγότερο απ' όσα γράψατε: πολιτική είναι να ξημερώνει η αυριανή μέρα τουλάχιστον σαν την σημερινή (Sic!)... Πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει πιά. Γι' αυτό άλλωστε πρότεινα ν' αλλάξουμε ρότα στην συζήτηση (Νίκο, Kg, δυστυχώς χαμήλωσατε το επίπεδο της συζήτησης και χαμήλωσατε κι εσείς): Ν' ακούσουμε τα σοβαρότερα πράγματα που έρχονται. Να ταραχθεί η ακοή μας. Σοφοί δε προσιόντων (Καβάφης)...

  Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
  Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
  πλήρεις και μόνοι κάτοχοι παντών των φώτων.
  Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
  αντιλαμβάνονται. Η ακοή

  αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
  ταράττεται. Η μυστική βοή
  τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
  Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν
  έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Διοτίμα 21/09/2009 14:18:36

   Κατά κανόνα, οι ποιητές είναι πολύ πιό σοφοί από τους πολιτικούς.
   Οι σοφοί πολιτικοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι, εξαιρέσεις, ιδίως όταν οι καιροί είναι μίζεροι και τους χρειαζόμαστε πολύ. Και όχι πάντα τυχεροί στη ζωή και στην πολτιτική.
   Θ' αναφέρω ενδεικτικά τον (σχετικά τυχερό, άν κι έζησε χρόνια σε αναπηρική πολυθρόνα) Φραγκλίνο Ρούσβελτ και τον δικό μας, εξαιρετικά άτυχο, Καποδίστρια.
   Κατα τα άλλα, συμφωνώ.

 16. Spm avatar
  Spm 21/09/2009 15:12:08

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΔΙΚΑ -ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ -ΒΛΕΠΕ ΑΓΩΓΟΥΣ- ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΙΤΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΠ.
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

 17. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2009 15:22:06

  Ο Μητσοτάκης, η ώρα της Ντόρας και η «σιωπηρή οργή» Καραμανλή

  Δεν άντεξε ο επίτιμος της Νέας Δημοκρατίας. Και παρά τις υποδείξεις της θυγατέρας του «να το ράψει» όσο διαρκεί η προεκλογική φουρτούνα, άφησε τις μύχιες σκέψεις του να διαχυθούν σε στενό μεν, αλλά όχι –όπως απεδείχθη– τόσο έμπιστο κύκλο πολιτικών της παρατάξεως.
  Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με πολιτικούς του φίλους προ ημερών, είπε μεταξύ άλλων ότι «όπως και να 'χει το πράγμα, οι συγκυρίες δείχνουν ότι επιτέλους ήλθε η ώρα της Ντόρας». Διότι, κατά τον ίδιο, οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία «θα είναι πλέον εκ των πραγμάτων αναπότρεπτες, είτε το θέλουμε είτε όχι».
  Πηγή: http://www.paron.gr/

 18. feder avatar
  feder 22/09/2009 14:39:13

  Επί της ουσίας δεν κατάλαβα τι ακριβώς προσάπτεται στη Ντόρα εν προκειμένω.. Και για νά'χουμε καλό ρώτημα, πως ακριβώς την 'προστάτεψαν' προεκλογικά τα διαπλεκόμενα μμε με την υπόθεση διαφυγής των υπευθυνων της siemens, σοβαρά μιλάμε..; Ελευθεροτυπία και Έθνος -δηλαδή οι δύο από τις 3 πρωτες διαπλεκόμενες εφημερίδες- την καλούσαν ανοιχτά με κραυγές να παραιτηθεί, η Καθημερινή πιο ήπια μεν αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είχε σε δεύτερο φόντο τις ευθύνες της, και τα δελτία είχαν το θέμα πρώτο κάθε βράδυ.. Δηλαδή τί έπρεπε να γίνει από πλευράς media για να μή μιλάτε για συγκάλυψη, μου λέτε..;
  'Οσα λέγονται δε για αυτά που της 'συγχωρούνται' τόσα χρόνια, και πάλι είναι τελείως off.. Η υπονομευτική συμπεριφορά απέναντι στην κυβέρνηση που έπρεπε να της έχουνε προσάψει εξαντλείται στο dinner με τον Σουφλιά; όσο για τον βουλγαράκη -που 'δελφίνο' δεν τον έκανε κανένας σοβαρά ούτε με σφαίρες- τον αποδόμησε ο πεθερός του, η θητεία του στο δημόσιας τάξης, και ο συγχρωτισμός του με χορωδίες νεολαίων που φώναζαν on camera "βρέξει-χιονίσει-η δαπ θα σας γ....σει".. -αυτά και κανένα dinner.. Για τον δε αλογοσκούφη, μήπως να ψάχναμε στη λιτότητα με την οποία ταυτίστηκε και τις έκτακτες εισφορές από το 07 και μετά τους λόγους της όψιμης αντιδημοφιλίας του..;
  Και κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί είναι επιλήψιμο κάποιος πολιτικός να επιθυμεί και να καλλιεργεί υποστήριξη απ'τα media. Kαι σα νά'μαστε και λίγο εκλεκτικοί στις περιπτώσεις εξ'αυτών που ψέγουμε..Γιατί -για να μην ξεχνιόμαστε- όταν καποτε ΟΛΑ τα διαπλεκόμενα media πρόβαλλαν επί 24ωρου και από στήλη πολιτικής μέχρι στήλες lifestyle κάποιους τότε νεανίζοντες 'υποσχόμενους' πολιτικούς μόνο και μόνο για να ρίξουν την κυβέρνηση μητσοτάκη, δεν είδα τους περισσότερους ούτε καν να το παίρνουνε χαμπάρι..Πολλώ δε μάλλον να το θυμόμαστε σήμερα..

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 22/09/2009 16:02:32

  Κα Διοτιμα, που διαφωνεις; οι αφορισμοι καλοι ειναι αλλα για να εκτονονωμαστε και να οργανωνουμε τις σκορπιες σκεψεις μας. Επι των δεδομενων εχεις κατι καινουργιο και ενδιαφεροννα πεις ;

  Επιμενω:

  1) “ουτε ελληνικο ουτε τουρκικο το Αιγαιο”. Ωπα, come again που λεν και τα αφεντικα μερικων-μερικων. Στα ψαρια δηλδ;

  2) αν ο γειτονας σου διεκδικουσε κατι δικο σου, ας πουμε αν εσπρωχνε το φρακτη σου και μεγαλωνε το οικοπεδο του εις βαρος σου τι θα εκανες; πως θα τον αντιμετωπιζες, και δεν ειναι τυχαιο κα Διοτιμα που λεγεται φρακτης αλλα ωρισμενοι εχουμε χασει την ικανοτητα να κρινουμε και το' χουμε χασει μου φαινεται.

  2) Αν λαθραιοι εμπεναν στο σπιτι σου διχως την αδεια σου και σου "καθονταν", πως θα αντιδρουσες; Θα "ξεσκιζοσουνα" οπως κανει η μεταλλαγμενη αριστερα του κωλου στον ερμο τοπο που ζουμε, για να ανοιξεις τις αγκαλες σου πιο πολυ; Δεν ειναι παραξενο π.χ. που ο κος Τισπρας χθες βραδυ μονο που δεν εκλαψε για τα προβληματα των καϋμενων των λαθραιων που φευγουν κυνηγημενοι απο τις χωρες τους; Αλλα ποιος κα Διοτιμα κατεστρεψε τις χωρες τους και γιατι ο κος Τσιπρας δεν λεει κιχ γι' αυτους; τι φοβαται; μηπως βλεπει τον κοσμο με μακαρονι και νομιζει οτι ετσι ειναι; Και γιατι θα πρεπει εμεις να στοιβασουμε ολους τους κατατργεμενους του αμερικανικου ιμπεριαλισμου στο σπιτι μας;

  Τελος, καλα ειναι τα ποιηματα αλλα ο κοσμος δεν αποτελειται απο ποιητες, αν με εννοεις. Για να μη ξυπνησεις καποια μερα στο Αθηναϊσταν, ομηρος των κακομουτσουνων και με αλλαλαγμους Αλλαχου Ακμπαρ.

 20. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 23/09/2009 18:43:58

  Εγω λεω οτι ολα ειναι στο χερι του Καραμανλη και δεν μπορει να του κουνηθει κανεις.Η βαση τον λατρευει.Οπως μου ελεγε ενας κολλητος<>Και στην τελικη αμα γουσταρει λεει ενα οτι η Ν.Δ μεχρι εδω ηταν και κανει ενα νεο κομμα και μαζευει ολο το χαρτι.Γιατι ολος ο κοσμος στον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΠΑΕΙ.Οι αλλοι θα μεινουν με το τετοιο στο χερι.Ν.Δ χωρις Καραμανλη δεν υπαρχει.

 21. Συκοφάντης avatar
  Συκοφάντης 23/09/2009 18:49:33

  Επειδη τα λογια του κολλητου τα εφαγε η μαρμαγκα τα ξαναγραφω.Ειπε ο κολλητος:Τον Καραμανλη τον αγαπαμε σαν παιδι μας και αυτος μας αγαπαει σαν παιδια του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.