#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σύστημα τα δίνει όλα για να συνυπογράψουμε την καταστροφή μαςΚάτι παράξενο συμβαίνει στο δημόσιο λόγο.

Από εκεί που όλοι μας (όσοι τουλάχιστον θεωρούμε τους εαυτούς μας αντιμνημονιακούς) βλέπαμε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 ως ένα ακόμη βήμα για την οριστική μας αλυσόδεση στα δεσμά του Μνημονίου, αίφνης βλέπουμε το πράγμα να μεταβάλλεται: Η συμφωνία για το PSI, με όσα αυτή μπορεί να περιέχει (κηδεμονία της χώρας, αγγλικό δίκαιο, υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κλπ.) ανάγεται σε ζήτημα «ζωής και θανάτου» για την Ελλάδα, για την «επόμενη δόση», για την παραμονή μας στο ευρώ, για τη λειτουργία της οικονομίας. Και πολλοί από εμάς καταλαμβάνουμε τους εαυτούς μας να έχουμε και «αγωνία» για το αν θα «πετύχει» το PSI+.

Το σκηνικό είναι παρόμοιο με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, με τη διαφορά ότι τότε όλα είχαν γίνει σε ελάχιστον χρόνο, ώστε να μην προλάβουν να υπάρξουν ούτε ισχυρές αντιδράσεις, αλλά ούτε και αναζήτηση εναλλακτικών. Το πρώτο Μνημόνιο υπογράφηκε στις 3 Μαΐου 2010 και ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 6 Μαΐου 2010. Το σημερινό σκηνικό επιχειρεί να μας εμφυσήσει «αγωνία» για το αν θα «πετύχει» το PSI+, με αποτέλεσμα να μας υποβάλει σταδιακά και υποσυνείδητα την ιδέα να «θέλουμε» το PSI+ – ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλουμε τίποτε από όλα αυτά.

Με το συνεχές πήγαινε-έλα και τις «αγωνιώδεις» αναφορές για το πώς πηγαίνουν οι συζητήσεις για το PSI+, έχουν καταφέρει να αναγάγουν την επιτυχία του σε «εθνικό στόχο». «Εθνικό στόχο», που όμως θα οδηγήσει στη νέα δανειακή, στα νέα μέτρα, που ήδη ζήτησε η τρόικα, στη μόνιμη κηδεμονία της χώρας και, τελικά, στη μόνιμη καταστροφή κάθε ικμάδας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Και αναρωτιέμαι: Τα θέλουμε τελικά όλα αυτά; Τα χρειαζόμαστε; Η τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου μας μεταδίδει «αγωνία» για την επιτυχία του PSI+, λες και ζητήσαμε εμείς ποτέ το «καταστροφικό» (όπως όλοι έλεγαν πριν συμφωνηθεί) κούρεμα, το οποίο υποτίθεται ότι «μας σώζει», τη στιγμή που είναι η Μέρκελ αυτή που το επιβάλλει και το έχει αναγάγει σε απαράβατο όρο χορήγησης κάθε νέου μνημονιακού δανείου, αντί να είμαστε εμείς, οι «σωζόμενοι» που το ζητούμε με επιμονή.

Παράξενα πράγματα... Θέλουν να μας σώσουν περισσότερο από όσο θέλουμε εμείς. Θέλουν να μας σώσουν χωρίς καν να μας έχουν ρωτήσει για το αν θέλουμε...

Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι: Πού πήγε ο αντιμνημονιακός δημόσιος λόγος; Πού πήγε το σθένος με το οποίο όλοι εμείς αναζητούσαμε με ένταση εναλλακτικές στην πολιτική και στην οικονομία και συζητήσουμε για το πώς θα μπορούσε να έχει διαφορετική πορεία η χώρα; Πού πήγε ο αντιμνημονιακός οίστρος που είχε κυριεύσει το σύνολο της χώρας από το καλοκαίρι του 2011 και έπειτα;

Μήπως όλα αυτά τελικά είναι μια μεγάλη μπλόφα που, με το απειλητικό φάντασμα μιας νέας καταστροφής μας, μας οδηγούν να βάλουμε μόνοι μας την υπογραφή μας κάτω από τον όλεθρό μας; Και να αυτοδιαψευστούμε έτσι, αναιρώντας τους εαυτούς μας και τη σαφέστατη επιλογή μας για αποτίναξη της χρηματοδοτικής κηδεμονίας και διαφορετική οικονομική πολιτική, προσαρμοσμένη στο πραγματικό συμφέρον της ελληνικής οικονομίας;

Η ταύτιση των καταστροφικών αυτών πολιτικών, στις οποίες ζητείται τώρα με τον ύπουλο αυτό τρόπο η υπογραφή μας, με το εκ πρώτης όψεως άσχετο ζήτημα της παραμονής μας στο ευρώ, αποδεικνύει ότι η νέα μπλόφα που στήνεται μπροστά στα μάτια μας εις βάρος του ελληνικού λαού μέσω του PSI+ είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούμε να φανταστούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Αλλά ας αναλογιστούμε ένα πράγμα και μόνον; Για ποιο λόγο είχαν πλακώσει στην Ελλάδα όλα τα κανάλια του κόσμου εκείνο το Σαββατοκύριακο στο οποίο είχαν κορυφωθεί οι ασφυκτικές πιέσεις στον Σαμαρά για να συμφωνήσει στη δημιουργία «μεταβατικής» κυβέρνησης; Και διέκοπταν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με έκτακτα δελτία για να ενημερώσουν για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα;

Είναι προφανές ότι πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ωθεί το παγκόσμιο «σύστημα» να μας επιβάλει τα συνυπογράψουμε τον όλεθρό μας, εμφανίζοντας ύπουλα το PSI+ τάχατες ως «έπαθλο» και όχι ως απαρχή νέων δεινών και μονιμοποίηση της κηδεμονίας για την Ελλάδα.

Το διακύβευμα που βάζουν (τεχνητά, κατά τη γνώμη μου) απέναντί μας για να εκμαιεύσουν την υπογραφή μας είναι η όποια ευημερία μάς έχει απομείνει. Γι’ αυτό και η ολωσδιόλου ανεδαφική τρομοκράτηση και η εξύφανση ανυπόστατων σεναρίων καταστροφολογικής φαντασίας για την όλως υποθετική περίπτωση επιστροφής μας στη δραχμή: Είναι η δημιουργία ενός υποσυνείδητου back-up τρομοκράτησης, για την περίπτωση που διανοηθούμε να μην αποδεχθούμε το PSI+ και τη νέα δανειακή. Από το «δεν θα έχετε πετρέλαιο» μέχρι το «δεν θα έχετε τρόφιμα».

Σαν να μου θυμίζουν όλα αυτά κάτι, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς. Το Σχέδιο Ανάν και η «νέα Μικρασιατική καταστροφή» μου θυμίζουν ή κάτι άλλο;

Το μόνο παρήγορο είναι ότι η Νέα Τάξη φαίνεται ότι, όπως και τότε, ζητάει τη συνυπογραφή των θυμάτων της στη θηλιά που τους βάζει. Συνεπώς, όσο δεν έχουμε πει το «ναι» που μας ζητούν, υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/01/2012 12:35:46

  Aγαπητέ Επώνυμε καλημέρα. Είναι τιμή μας να σε διαβάζουμε.

  Αναρωτιέσαι: "Πού πήγε ο αντιμνημονιακός οίστρος που είχε κυριεύσει το σύνολο της χώρας από το καλοκαίρι του 2011 και έπειτα;"

  Η απάντηση να αναζητηθεί στην πηγή που έριξε κρύο νερό σε ένα ΛΑΟ που ΚΟΧΛΑΖΕ στις 28 Οκτωβρίου και ΤΟΝ ΡΑΓΙΣΕ...

  (δεν θα συνυπογράψουΜΕ, το ποιος θα συνυπογράψει εγώ δεν το ξέρω, αλλά αυτός που θα συνυπογράψει ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΟΤΕΡΕΣ ΔΕΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ).

  Το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους ΔΕΝ κάνει εξαιρέσεις.

  ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.
  Μέρα τη μέρα "κλαδεύεται" και ένας από μας. Δολοφονείται, αυτοκτονεί, λιμοκτονεί, αργοσβήνει σε νοσοκομείο από τα ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ φάρμακα του Λοβέρδου, ξεσπιτώνεται από τους δικηγόρους-εισπράκτορες των τραπεζών.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 29/01/2012 14:18:32

   ... και μία διόρθωση, στις μελανότερες δέλτους

   δεν κατέβαινε η λέξη με τίποτα...

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ αλλενάκι 29/01/2012 17:33:29

   ΕΠΩΝΥΜΕ - ΑΛΕΝΑΚΙ και λοιποι κρυπτοσυνομιλητες καλησπερα.Παντα θα σας θυμιζω ετσι για να μην ξεχνιομαστε την ωραια Δημοκρατια που εχουμε μετα απο Διακυβερνηση των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΠΙ 30 συναπτα ετη ωστε να μιλαμε με ψευδωνημο. ''Φυλαξε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα . ''Α Ρ Ι Σ Τ Α ''. Και τωρα στο θεμα μας. Ας συγκροτησουμε ολοι την σκεψη μας ,ας σοβαρευτουμε ,ας θυμηθουμε το ''θελει αρετη και τολμη η ελευθερια '' και ας καθρεπτιστουμε για αρκετη ωρα στις ηρωικες πραξεις των ηρωων μας . ΑΝ η σκεψη μας θολωνει και δεν μπορει να παει πουθενα ζαλισμενη απο την ψευτοευμαρεια που ζησαμε με δανεικα ολα αυτα τα χρονια ,αφηστε με να την καθοδηγησω με μερικες απλες ερωτησεις . 1.Το 1821 θα γινονταν επανασταση αν σκεπτονταν με τον ιδιο τροπο που σκεπτομαστε εμεις ;[ Σε μια γυναικοσυζητηση ρωτησαν μια νεοπλουτη που εκανε βιλα εκτος πολης Αν φοβαται τον βιασμο . Εκεινη με αρκετη θυληκοτητα απηντησε, Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΛΑΣ Ανθυπολοχαγος αποφοιτος της Στρατιωτικης Σχολης Ευελπιδων στι αρχες του προηγουμενου αιωνα αφησε ολα τα καλα που η θεση του του προσεφερε στην Αθηνα και ανεβηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ . θα βρουμε κατι αναλογο στη σημερινη συμπεριφορα των Νεοελληνων. Το 1940 θα μπορουσαμε να δωσουμε τα παντα και να μην γινοτανε ο πολεμος .Ολα θα ηταν διαφορετικα . ΟΜΩΣ γραψανε ιστορια οι γονεις και οι παπουδες μας. Με την δικη μας αντιληψη πραγματων ολοι αυτοι ηταν θυματα .ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΗΣ . Ας ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ . ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ .

 2. thanasis avatar
  thanasis 29/01/2012 12:36:27

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ,ΚΑΙΡΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΝΕΑΣ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΗ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ
  ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ
  ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

 3. Ελληνίς avatar
  Ελληνίς 29/01/2012 12:54:04

  Ορυκτός πλούτος, γεωστρατηγική θέση, σύνορα με την Ανατολή με όλο αυτό να συνεπάγεται όποιος θα έχει τα κλειδιά της Ελλάδας θα είναι και ο "κουμανταδόρος" όλων των εξελίξεων του πλανήτη!!!
  Ολα τα άλλα ειναι προς εκφοβισμό του λαού να μην αντιδρασει!
  Θα βρεθεί ομως ο πολιτικος που θα πει ΟΧΙ στο νεο σχέδιο υποδούλωσης και αφελληνισμού μας???

 4. thes11 avatar
  thes11 29/01/2012 12:57:06

  Για ποιον λογο συνενει ο Σαμαρας στους ορους της νεας δανειακης? Τι θα μπορεσει να επαναδιαπραγματευτει μετα την ολοκληρωση του κουρεματος και της νεας δανειακης και μνημονιου 2 ακομη κι αν γινει πρωθυπουργος? Βαδιζουμε ολοταχως σε υποταγη στους Γερμανους και παραδινουμε την εθνικη κυριαρχια μας χωρις να διασφαλιζουμε την βιωσιμοτητα μας και την εξοδα μας απο την υφεση. Η ΝΔ εχει ιστορικη υποχρεωση να το αποτρεψει, αν δεν το κανει ο λαος θα την καταψηφισει και δεν θα κυβερνησει - ευχομαι!!!

 5. Κ avatar
  Κ 29/01/2012 13:10:03

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΣ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ? ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ. ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?
  ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. 90% ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:33:41

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για μενα!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:34:18

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους γονείς μου!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:34:53

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τ'αδέλφια μου!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:35:25

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους παπούδες μου!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:36:01

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους δασκάλους μου!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:36:37

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους καλούς μου φίλους!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:37:17

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους καλούς μου συναδέλφους!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κ 29/01/2012 13:37:46

   Έφτασε η ώρα του ΟΧΙ! Απλά πρέπει σε λίγες μέρες να το πούμε όλοι οι Έλληνες στις κάλπες με κλειστά αυτιά και μάτια σε όσες φωνές λένε για καταστροφή αν αρνηθούμε την υποταγή. Ήρθε και πάλι η μεγάλη ώρα να φανεί πως οι Έλληνες είναι ήρωες! Ο φόβος δεν πρέπει να υπάρχει μέσα μας. Απλά να είμαστε σε ετοιμότητα να δράσουμε όπου και όπως χρειαστεί και να έιμαστε μια γροθιά απέναντι σε όποιον επιβουλευθεί τη λευτεριά μας.

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:37:53

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τα παιδιά!

  • Anatoli avatar
   Anatoli @ Κ 29/01/2012 13:38:34

   Ναι....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΕΣ ΟΧΙ...για τους αρρώστους μου!

 6. Anatoli avatar
  Anatoli 29/01/2012 13:41:47

  Μπράβο Επώνυμε,

  Υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ!!!

  Υπάρχουν ευήκοα ώτα???

 7. arkoudanews avatar
  arkoudanews 29/01/2012 13:48:31

  Τι θα συμβεί εάν δεν πετύχει το PSI και το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο; Λες και των άλλων κρατών πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι βιώσιμο, αλλά τέλος πάντων.
  Το ΔΝΤ θα αρνηθεί να καταβάλλει το όποιο μερίδιο του αναλογεί στην επόμενη δόση και θα αποχωρήσει από την τρόικα.
  Ωραία και εμείς τι θέλουμε και φωνάζουμε τόσο καιρό;
  Αυτό ακριβώς, η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα και στον ίδιο της τον εαυτό. Έστω και την ύστατη στιγμή η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διορθώσει το λάθος που επέτρεψε να συμβεί πριν δύο χρόνια με τα εξάσφαιρα του Γιώργου.
  Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας και το πλάνο «λέει» ότι μέχρι το 2020 θα συνεχίσει να επιτηρείται, εφόσον το χρέος (λέμε τώρα) θα βρίσκεται στο 120% του Α.Ε.Π.
  Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μέχρι τότε η χώρα και οι πολίτες της θα εκτελούν άνωθεν διαταγές αδιαμαρτύρητα; Αλλά ακόμη και εάν αυτό συμβεί, πιστεύει κανείς ότι μία Ένωση όπως η Ευρωπαϊκή μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της με πατρικίους και πληβείους; Με πολίτες και χώρες 1ης , 2ης, και 3ης κατηγορίας όπως οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων; Με αρνητικά επιτόκια δανεισμού για μία χώρα και τοκογλυφικά που πλησιάζουν το 7% για μία άλλη;

  Κάποια στιγμή ο «όμηρος» θα προτιμήσει να αυτοκτονήσει παρά να συνεχίσει απλώς να επιβιώνει και τότε θα είναι αργά για όλους.

 8. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 29/01/2012 13:49:05

  1973. Ιάκωβος Καμπανέλης έγραψε.Ξαρχάκος η μουσική.Ξυλούρης Καρέζη τραγούδι.Το μεγάλο μας τσίρκο. Πιό επίκαιρο από ποτέ.

 9. factorx avatar
  factorx 29/01/2012 14:00:25

  Που το ξέρεις ότι συναινεί; Βγήκε καμία απόφαση και δεν την ξέρουμε;

  • Μπούφος avatar
   Μπούφος @ factorx 29/01/2012 14:23:25

   Όχι, απόφαση δεν μάθαμε. Αλλά δεν μάθαμε και τίποτε άλλο. Από το σχηματισμό της μετεβατικής (υποτίθεται) κυβέρνησης, έχουν συμβεί τα χίλια μύρια όσα και τη θέση του προέδρου δεν την έχουμε ακούσει. Μόνο αποσπασματικά και επιμέρους δελτία τύπου. Από το στόμα του ιδίου ούτε οκοκληρωμένη πρόταση ούτε αποφασιστικό ΟΧΙ στα αίσχη που σχεδιάζονται έχουμε ακούσει. Εσείς αγαπητέ Φάκτορα, πού το ξέρετε ότι δεν συναινεί;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ factorx 29/01/2012 14:35:55

   Βιάζεται ο άνθρωπος να ρίξει χολή αλλά τον βλέπω να πεθαίνει από το ίδιο του το δηλητήριο...

 10. karenin avatar
  karenin 29/01/2012 14:01:58

  Ετσι ακριβώς είναι επώνυμε, μέσα σε κλίμα εθνικής παράκρουσης, οδεύουμε χεράκι-χεράκι, στην υπογραφή του μνημονίου 2, με διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε, τρομάρα μας, την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων του μνημονίου2.

 11. ΜΠ avatar
  ΜΠ 29/01/2012 14:09:44

  ΟΧΙ. Απλό, λιτό, μεστό, ΌΧΙ !!!!

 12. LambrosG avatar
  LambrosG 29/01/2012 14:57:50

  Όλοι, ή σχεδόν όλοι, οι (μόνιμοι και νόμιμοι) κάτοικοι αυτού του τόπου αισθάνονται αγανάκτηση / θυμό ΚΑΙ φόβο. Οι κινούντες τα νήματα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι για να εφαρμοστούν τα σχέδιά τους θα πρέπει ΜΟΝΙΜΩΣ η ζυγαριά να γέρνει προς τον φόβο. Εάν, έστω και στιγμιαία, η αγανάκτηση και ο θυμός "βαρύνουν" στη ζυγαριά κατά τι περισσότερο έναντι του φόβου... δεν θα προλάβουν να καταλάβουν από που τους ήρθε. Γι' αυτό λοιπόν η τρομοκράτηση δια των τηλε-διαύλων και των περιφερόμενων άθλιων τηλε-φερεφώνων τους. Πρέπει με κάθε τρόπο ο φόβος να είναι, έστω και ελάχιστα, μεγαλύτερος από τον θυμό και την αγανάκτηση.

  ...εάν, έστω και στιγμιαία, η ζυγαριά γείρει προς τον θυμό...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ LambrosG 29/01/2012 16:04:08

   LambrosG, αν η ζυγαριά γείρει προς την αγανάκτηση και το θυμό , μόνο τότε ,υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε . Να παλέψουμε να ξεφύγουμε από το κακό , από την υποδούλωση και το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει. Αν εμείς οι ίδιοι πάψουμε να φοβόμαστε και σεβαστούμε τον εαυτό μας , τη χώρα μας , το μέλλον μας, θα μας υπολογίσουν ,όπως υπολογίζει και φοβάται κάποιος τον αποφασισμένο που βάζει όρια.! Αν έγερνε η ζυγαριά προς τον θυμό, άλλη ώθηση και δύναμη θα είχε και ο Αντώνης.....

 13. Orestios avatar
  Orestios 29/01/2012 15:41:11

  Το λάθος του 2010 έρχεται ως νέο μνημόνιο.

  Ίδια συνταγή

 14. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/01/2012 16:50:17

  Όχι στο νέο Μνημόνιο. Αυτό εκφράζει όποιον Έλληνα δεν είναι εργολάβος των ΜΜΕ ή ιδιοκτήτης τράπεζας και δεν έχει υποστεί πολιτική λοβοτομή

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/01/2012 17:11:51

   Έτσι ακριβώς...

 15. madprof avatar
  madprof 29/01/2012 18:08:31

  Κατάφερε το κουαρτέτο εσωτερικού με τα μαϊμουτζιλίστικα τερτίπια του, να εγκλωβίσει την πλειοψηφία των τίμιων πολιτών και να τους οδηγήσει σε απόγνωση.
  Με τις περαιώσεις, το άρθρο 99 του πτωχευτικού ξεπλύματος και λοιπές λοβυτούρες, οι καταχραστές πήραν άφεση αμαρτιών, συγχωροχάρτι και απολαμβάνουν τα κλοπιμαία εις υγείαν των κορόιδων!

 16. Kst avatar
  Kst 29/01/2012 18:15:25

  Δύο λύσεις υπάρχουν. Η μια είναι το αμφιβόλου αποτελεσματος μνημόνιο με τις καταστρεπτικες συνέπειες για τους Εέλληνες και η δεύτερη να ακολουθήσουμε την δική μας πορεία όπως έκανε η Αραργεντινή. Το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε σε δυσμενέστερη θέση απ' ότι εάν το καναμε το 2010 στην αρχή της κρίσης. Το κακό είναι πως οποία μέτρα κι αν παρθούν τωρα δεν μπορούν όχι να εγγυηθούν ούτε καν να προβλέψουν αν θα φέρουν θετικά
  απ αποτελέσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο εξακολουθούμε να δανειζόμαστε δεν επιτυγχάνουμε τίποτα. Ίσα ίσα που αυξάνει το έλλειμμα στο ισοζύγιο και το χρέος. Το να πάρουμε τη δόση δεν είναι κατόρθωμα. Το να φέρουμε ανάπτυξη και έξοδο από την ύφεση είναι στόχος και κατόρθωμα. Αυτό πρέπει να καταλάβουν.

 17. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 29/01/2012 20:31:09

  Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος είναι ήδη παρών καί δέν πρόκειται νά φύγει.
  Οι πολλοί θά μαραζώσουν καί θά περιμένουν υποτονικά νά έλθει τό τέλος τής ζωής τους, μήν ελπίζοντας σέ καλυτέρευση τού επί γής βίου τους. Ακούγεται κυνικό αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Μερικοί θά τήν βρουν. Είναι αυτοί πού έχουν πάντα τήν πολυτέλεια τής δυνατότητας νά βρίσκονται στήν θέση εκείνη πού τούς επιτρέπει νά επαναλαμβάνουν ευθαρσώς τήν λαϊκή ρύση «από τόν κώλο μου μιά σπιθαμή καί όπου θέλει άς μπεί».
  Αυτό θά συμβεί καί μέ μνημόνιο καί χωρίς. Καί μέ ευρώ καί μέ δραχμή. Καί σέ αυτή τήν κατηγορία συμπεριλαμβάνονται καί οι μνημονιακοί καί οι αντιμνημονιακοί. Είναι όλο τό πολιτικό καί διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας.
  Η σκέψη μου είναι στόν έλληνα τής καθημερινότητας, τής κουτοπονηριάς, τής μικροκομπίνας, τού μεροκαματιάρη καί όποιου προσπαθεί νά ζήσει τήν ζωή του ευπρεπώς καί μέ νόημα. Καί τό νόημα αρχίζει από τό γεμάτο στομάχι καί τήν σιγουριά πού τού δίνει μιά οργανωμένη κοινωνία νά ζήσει τόν δικό του προσωπικό ανθρώπινο μύθο. Κρίμα στήν χώρα μέ τούς ταγούς της. Κρίμα στόν μέσο έλληνα, πού τόν ενδιέφερε μόνο η ατομική του μικροπρέπεια στήν καθημερινότητα καί αρνιούνταν πεισματικά νά δομήσει μιά αξιοπρεπή κοινωνία.
  Τώρα θά βουλιάξει στήν ψευδαίσθηση πού ο ίδιος συνειδητά επικρότησε, τήν δημιούργησε, τήν θαύμασε καί τήν έζησε γιά μερικά χρόνια.
  Τά συμφέροντα πού τόν φέρανε μέχρι εδώ καί μέχρι χθές τά χειροκροτούσε, θά τόν κυβερνήσουν καί αύριο. Θά διαχειρισθούν τήν μιζέρια του καί θά τούς χειροκροτήσει τήν επαύριο.
  Έτσι έδειξε ότι συμβαίνει μέχρι τώρα η Ιστορία.
  Δέν βρίσκω κανένα λόγο γιατί δέν θά ξανασυμβεί.

 18. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 29/01/2012 20:43:11

  Διαβαζωντας το αρθρο του Επωνυμου με πιανει μεγαλη ανησυχια για το τι ζητανε πραγματικα ολοι αυτοι απο την ελλαδα πραγματικα ,οι εξωτερικοι και εσωτερικοι νταβατζηδες και τι θα κανει ο προεδρος με ολους αυτους απεναντι,ειναι λιγο αδικο να πολεμαει μονος με λιγους συνεργατες ας αλλαξουμε φιλοι μου λιγο τις αναλογιες ολοι με τον Αντωνη ειμαστε εκατομυρια στεκομαστε απο πισω του ολα για την ελλαδα

 19. Kst avatar
  Kst 29/01/2012 21:15:58

  Πάντα θαύμαζα και απορούσα με την ανιδιοτελή και ειλικρινή πίστη και την αφοσίωση του κόσμου σε ένα κόμμα ή έναν αρχηγό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το αισθανομουν κι εγώ με τον Καραμανλή αλλά όταν είδα την άνοδο και την κατάληξη αποφάσισα να μην ξαναβρεθώ σε αυτήν την θέση. Προσωπικά ο σαμαράς δεν με έχει πείσει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει όπως με είχε πείσει τότε ο Καραμανλής. Γι αυτό εξακολουθώ να δυσπιστω σε ο,τι ακούω και βλέπω. Πιστευω ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει αλλά θα εξακολουθώ να διατηρώ πλέον τις επιφυλάξεις μου σε ο,τι λένε και υπόσχονται. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

 20. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/01/2012 23:48:52

  Πάντως, αν το psi δεν γίνει και "η δόση" δεν έλθει, το κράτος θα πληρώνει "έναντι", αντί να εξωφλεί, για πολύν καιρό. Εγώ το προτιμώ, η γυναίκα μου και το παιδί μου όχι. Εσεις, που κάνετε τους λεβέντες, είστε έτοιμοι για τις συνέπειες; Ή φαντάζεστε ότι, τα σύννεφα θα σβήσουν με ένα ΟΧΙ στην τρόϊκα;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΠΗΛΕΑΣ 29/01/2012 23:58:36

   Συνεχίσετε την κινδυνολογία. Έτσι, αν δεν το έχετε καταλάβει, μας χαλυβδώνετε ακόμα περισσότερο...

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Αυριανιστής 30/01/2012 00:53:16

    +100000000000000000

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Αυριανιστής 30/01/2012 01:54:34

    Χαλύβδωμα χρειαζόμαστε έτσι κι αλλοιώς. Απλά, είμαστε σίγουροι; ΠΟΣΟΙ είναι σίγουροι; Είσαι έτοιμος να εγγυηθείς ότι οι "κίνδυνοι" δεν είναι επικίνδυνοι; Και δεν μας είπες: ΕΣΥ πως φαντάζεσαι τις συνέπειες ενός "όχι, ευχαριστώ";

    • Astrahan avatar
     Astrahan @ ΠΗΛΕΑΣ 30/01/2012 18:51:35

     Εσύ πως είσαι σίγουρος ότι οι κίνδυνοι με την υπογραφή του PSI, της δανειακής σύμβασης κλπ δεν είναι επικίνδυνοι ?? Τι εγγυήσεις δίνεις ότι όλα θα εξελιχθούν θετικά μετά απο αυτά?
     ΕΣΥ πως φαντάζεσαι τις συνέπειες ενός "ΝΑΙ, ευχαριστώ" ??

     Τα ίδια μας έταζαν και με το Μνημόνιο 1 αλλά τελικά οι ίδιοι που το υποστήριζαν (Έλληνες και ξένοι) έπεσαν έξω και το παραδέχτηκαν ότι αποτύχανε.

     ΕΓΩ θέλω εγγυήσεις και όχι μπλα μπλα για να περνάει η ώρα!

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Astrahan 30/01/2012 19:33:19

      Με το δεδομένο πολιτικό στερέωμα, καμιά επιλογή δεν έχει μέλλον. Το έχω γράψει επανηλειμμένως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.