#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ καταρρέει και τα σκάνδαλα βγαίνουν στην φόραΓράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση για τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στο συγκρότημα Λαμπράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Από την άλλη μεριά, η κόντρα Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη φέρνει στο φως άλλες απίθανες καταστάσεις. Μάθαμε λοιπόν από χθες το βράδυ ότι σε όλη τη χώρα, εδώ και χρόνια επικρατεί όργιο λαθρεμπορίας στην αγορά καυσίμων. Εταιρείες πετρελαίου, βενζινοπώλες, λιανοπωλητές, βυτιοφόρα και κάθε άλλος, εμπλέκονται σε ένα κύκλωμα που επί πολύ καιρό κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Είτε γιατί ο κόσμος αγοράζει χαμηλής ποιότητας καύσιμα είτε γιατί το κράτος χάνει δις ευρώ κάθε χρόνο από φόρους με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται όλοι οι πολίτες.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  ανακάλυψε τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων αλλά δεν τα κατήγγειλε, ούτε βγήκε να πάρει κεφάλια. Έκανε κάτι πιο απλό. Έβαλε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου του (το όνομά του στη διάθεσή μας), να καλέσει δημοσιογράφους και να πει ότι για όλα φταίει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή ο κ. Βενιζέλος.

Κι αυτό γιατί εδώ κι ένα χρόνο ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακοί και τελωνειακοί αλλά κι έμποροι πετρελαιοειδών αντιδρούν στην τοποθέτηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών - εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων, καταγγέλλει το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. Με το σύστημα αυτό αντιμετωπίζεται δραστικά η παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, που στερεί στο Δημόσιο 500 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Επίσης, φταίνε εφοριακοί και τελωνειακοί που τα παίρνουν και δεν κάνουν ελέγχους ή κόβουν πρόστιμα. Χαρακτηριστική περίπτωση ανώνυμης εταιρίας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας μόλις 20.000 ευρώ έναντι παραβάσεων ύψους 620.000 ευρώ.

Το στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης δεν είπε κάτι παλιό, απλά έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα του υπουργείου Οικονομικών και των φορέων του.

Όμως, αυτό το έκανε ο κ. Χρυσοχοϊδης διότι ήθελε να χτυπήσει τον κ. Βενιζέλο, έτερο μνηστήρα στο ΠΑΣΟΚ.

Δύο υπουργεία δηλαδή τσακώνονται για το λαθρεμπόριο επειδή οι υπουργοί του διεκδικούν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Και δεν ντρέπονται. Αντί να παραιτηθούν ως αποτυχημένοι και οι δύο, παίζουν παιχνιδάκια εξουσίας και μάλιστα βάζοντας άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχει τα κότσια να πει «αποτύχαμε, πάω σπίτι μου». Βάζει στελέχη του υπουργείου του ενώ ο κ. Βενιζέλος απαντά με ανακοίνωση ότι είναι προτεραιότητα του υπουργείου του η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αλλά λόγια ν΄αγαπιώμαστε δηλαδή.

Εκεί καταντήσαμε. Δύο κορυφαίοι υπουργοί να μένουν στις διαπιστώσεις και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι πιο αποτυχημένος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 04/01/2012 21:41:06

  Χρόνια τώρα συμβαίνει αυτό ...
  Και το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα τα γνωρίζουμε σχεδόν όλοι, από τηνκαθημερινή μας τριβή με τον κρατικό μηχανισμό και δεν κάνουμε τίποτα !

 2. Αγρότης avatar
  Αγρότης 04/01/2012 21:41:21

  Τόσες και τόσες κυβερνήσεις πέρασαν που φορτωθήκαμε στην καμπούρα μας. Πατριώτες υπήρξαν.Λαμόγια επίσης. Πατριώτης και πασοκ ουδείς. Και όμως ακόμα τους ανεχόμαστε , ακόμα τους πληρώνουμε και ακόμα μας καταστρέφουν. Γιατί?

 3. Orestios avatar
  Orestios 04/01/2012 21:46:50

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζεται για την φυλακή

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Orestios 04/01/2012 22:01:55

   100000000000000!!!! (και για γκιλοτίνα ακόμα καλύτερα)!!!!!

 4. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2012 22:01:30

  Το έγραψα και σε άλλο post, άσχετα με την εξέλιξη των οικονομικών της πατρίδας μας, η Ελλάδα μας χρειάζεται βαθύ ξεβρώμισμα από το σύστημα πασοκ που μας κυβερνάει 30 χρόνια και μας έχει φέρει σ' αυτό το χάλι.
  Βέβαια είναι πολύ δύσκολο γιατί όλοι οι κρατούντες έχουν βολευτεί μέσα σ' αυτό και όχι μόνον οι πασόκοι.
  Γκρέμισμα θέλει και ξαναχτίσιμο από την αρχή. Αν δεν γίνει σύντομα, δεν θα γίνει ποτέ... μέχρι να σβύσει η Ελλάδα.

 5. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 22:03:19

  Περιμένω αύριο τα ονόματα από το υπόμνημα των δύο
  Άντε επιτέλους να ανοίξουν στώματα

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/01/2012 22:33:29

  Βρε, αφήστε τους να τσακώνονται σαν τα σκυλιά....Γιατί να εμποδίσουμε την κατάρρευση; Είναι η φυσική πορεία και κατάληξη της παρακμής. Η ΝΔ να κυττάξει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή, βγαίνοντας μπροστά χωρίς ενοχικά σύνδρομα και κινούμενη αναλόγως .

 7. Greco21 avatar
  Greco21 04/01/2012 23:14:11

  τι συγκίνηση θεε μου...

  να βλέπεις τον ΣΚΑΪ να λέει για στημένο σκάνδαλο του Βατοπεδίου...
  την Ελευθεροτυπία να κλείνει...
  τον Ψυχάρη να μην τα βρήσκει με το ΓΑΠ...
  την Τρέμη και τον Πρετεντέρη να κάνουν αντιπολίτευση...

  Μιλάμε ο ΓΑΠ πρέπει να πάρει Νόμπελ. Πραγματικά το αξήζει. Μιλάμε για κατόρθωμα.

  • noldor avatar
   noldor @ Greco21 04/01/2012 23:31:05

   Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα!!!!!!!!

   Ή

   Πω πω κ...α!!!!!!

 8. βασίλης avatar
  βασίλης 04/01/2012 23:36:49

  ΠΑΣΟΚ= Πανελλήνιο Ανάλγητο Σαρκοφάγο Οικονομικό Κίνημα
  ΜΕΛΗ ΤΟΥ=Οικογένεια Παπανδρέου - Κάρολος Παπούλιας - Τραπεζίτες - Σ.Ε.Β -
  Διεθνή Τρωκτικά.
  Αμεσα άπαντες της οικογένειας παπανδρέου καθώς και ο κάρολος παπούλιας
  πρέπει να μας αδειάσουν την γωνιά και να μεταναστεύσουν πρός κάποιο
  κάποιο παγόβουνο του βορείου η του Νοτίου Ημισφαιρίου, διότι μόνον εκεί
  δεν θα μπορούν να κάνουν κακό σε κανέναν άνθρωπο ακόμα και σε εσκιμώο
  αλλά η τύχη τους θα είναι στο έλεος του καιρού.

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ βασίλης 05/01/2012 10:15:17

   Και γιατί να φύγουν;

   Τιμωρία από τον Δάσκαλο δεν έχει;

 9. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 05/01/2012 12:03:34

  Ελληνα ακούς τι λες;
  Το Πασοκ μπορεί να διαλυθεί, αλλά η νοοτροπία που μπόλιασε στον Λαό και ο φανατισμός που ανέκαθεν εξέπεμπε αυτό το κόμμα (πάντα οι Πασόκοι θεωρούσαν το κράτος προτεκτοράτο τους) φοβάμαι ότι δύσκολα θα εξαλειφθούν.
  Η νοοτροπία "η τσέπη μας να γεμίζει και χε..κα για την χώρα και τον διπλανό μου" μπορεί να αλλάξει μόνο όταν φτάσουμε στο σημείο να ζητιανευουμε στο δρόμο για ενα κομμάτι ψωμί.
  Και με το Πασοκ απών κάτι μπορούμε να ελπίζουμε.

 10. ΑΧΘΟΣ avatar
  ΑΧΘΟΣ 05/01/2012 22:26:39

  O τίτλος απαιτεί μια βασική διορθωση.Το συστημα Λαμπρακη δεν ηλθε σε συγκρουση παρα μόνο με τον Παπανδρεου. Καθότι Βενιζέλος και Σία δεν περιλαμβάνονται προφανως σε αυτο που εσεις ονομάζετε σύγκρουση.Και επειδή το συγκρότημα Λαμπρακη εχει πως να το κανουμε καποια παραπανω ενημερωση και κονέ, αποφασιζει εγκαιρα απο ποιον θα παρει και σε ποιον θα δωσει την ποδιά.
  Για μαγειρεμα εννοείται μην παει ο νους σας αλλού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.