#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" ανασυντάσσεταιΤο μεγάλο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να συμπράξουν οι Βενιζέλος –Λοβέρδος. Αυτό εκτιμούν ότι απλώς μπορεί να σώσει την παρτίδα. Το μεγάλο σχέδιο είναι ο Βενιζέλος να είναι ο μόνος υποψήφιος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ!

Η ιδέα αυτή πλασάρεται ως ενωτική και με εξωστρεφή χαρακτηριστικά. Συνδέεται δε με την πρόταση του (ομαδάρχη του Βενιζέλου) Σκανδαλίδη για άμεση αλλαγή ηγεσίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με τα νέα δεδομένα της σύμπραξης Βενιζέλου -Λοβέρδου στην συνεδρίαση της Πέμπτης δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στην ΚΟ.

Το σχέδιο των βενιζελικών είναι να γίνει πιο γρήγορα η αλλαγή ηγεσίας (δηλαδή πριν από τον Μάρτιο), να μαζέψουν το ΠΑΣΟΚ, να πάνε στις εθνικές εκλογές με ένα αξιοπρεπές ποσοστό, να μην υπάρξει αυτοδυναμία Σαμαρά, να κερδίσουν χρόνο ανασυγκροτήσουν την κεντροαριστερά μαζί με τον Κουβέλη και να διατηρήσουν το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στην πραγματική εξουσία.

Αυτό το σχέδιο δεν αποκλείει τους παπανδρεϊκούς από τις εξελίξεις. Αντίθετα, τους θέλει μέσα στο «όλον ΠΑΣΟΚ» (που λέει και ο Βενιζέλος), αλλά χωρίς την πολιτική ηγεμονία. Οι δε παπανδρεϊκοί βρίσκονται σε θέση άμυνας, χωρίς νέο πρόσωπο – οι υποψηφιότητες Κατσέλη, Παπουτσή, Καστανίδη είναι αμυντικές. Η δική τους πρόταση είναι η δυαρχία: ο ΓΑΠ πρόεδρος, ο Βενιζέλος υποψήφιος πρωθυπουργός ή και πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και μετά τις εκλογές κανονική εκλογή ηγεσίας.
Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία το πρώτο που λένε όλα τα μεγαλοστελέχη είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και η αποκατάσταση κάποιας σχέσης του με τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το σχέδιο για ένα μόνο υποψήφιο.

Πίσω όμως από το σχέδιο να είναι μόνο μία υποψηφιότητα βρίσκεται ένας κορυφαίος υπουργός, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον ΓΑΠ: ο Δημήτρης Ρέππας. Είναι εκείνος που την προηγούμενη εβδομάδα, μετά το κάζο στη Βουλή με τον Λοβέρδο για το ωράριο των φαρμακείων, έστελνε μήνυμα στους Βενιζέλο – Λοβέρδο ότι πρέπει να τα βρουν. Σκανδαλίδης – Ρέππας μίλησαν πριν ο πρώτος προτείνει την αλλαγή ηγεσίας της ΚΟ εδώ και τώρα.

Ο Σκανδαλίδης πήρε το μήνυμα και άρχισε τις ζυμώσεις. Έτσι στο γραφείο του Σκανδαλίδη την Δευτέρα έγινε συνάντηση με Μόσιαλο (εκ μέρους του Λοβέρδου), Κουκουλόπουλο (εκ μέρους Βενιζέλου), Κρεμαστινό (εκ μέρους ομάδας Παπανδρεϊκών), Ανδρουλάκη. Από αυτή προέκυψε η σύμπραξη.

«Στην απέξω» μένει ο Ραγκούσης, που είναι γνωστό ότι είχε κάκιστες σχέσεις με τον Βενιζέλο και έγραψε στο twiter: «η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδήματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Τομές με το παρελθόν». Δηλαδή η σύμπραξη Βενιζέλου – Λοβέρδου δεν λέει την αλήθεια και χρειάζεται τομή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 01/02/2012 17:52:21

  Οϊμέ! PASHOCK LO.VE (Λοβέρδος.Βενιζέλος)

  PASHOCK = Πανελλήνιος Συγκλονισμός

 2. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 01/02/2012 17:58:53

  Ας ελπίσουμε να ρώτησε ο Πρόεδρος τον Πούτιν πως ξηλώνεται ένα σύστημα εξουσίας.

 3. k avatar
  k 01/02/2012 18:24:33

  Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ. Ο ΑΝΕΡΓΟΣ , Ο ΕΡΓΑΤΗΣ, Ο ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΟΣ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 50€ ?ΠΟΙΟΣ? ΜΟΝΟ Η ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ,ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 01/02/2012 19:06:48

  Ο Σαμαράς πρέπει να τρίβει τα χέρια του με την προοπτική Βενιζέλος.

  Για να μην το κουράζουμε με βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις ο άνθρωπος είναι απλά αντιπαθητικός, αντιτουριστική φάτσα.

  Είναι η Ντόρα της ΝΔ.

  Εαν πάει η εκλογή νέου αρχηγού στην βάση του Πασόκ οι Πασόκοι θα ψηφίσουν οποιοδήποτε άλλον αρκεί να μην βγει ο Βενιζέλος.

  Πιστεύω ότι στην κατάσταση που είναι το Πασόκ χωρίς αρχηγό με το όνομα Παπανδρέου τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

  Ο Βενιζέλος και όσοι ετοιμάζουν αυτά τα σχέδια ξεχνούν την πραγματικότητα.

  Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα στο ξεροβόρι οι γριές και οι γέροι στην ΔΕΗ Περιστερίου περίμενα στην ουρά για να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

  Σκηνές που βλέπαμε στις ουρές της Μόσχας.

  Την κατάντια της χώρας την αποδεικνύει πάνω από όλα η έλλειψη ευρυματικότητας όσων την κυβερνούν στο παρασκήνιο.

  Ακου Βενιζέλος μαζί με το "κουρασμένο μουστάκι" Κουβέλης να πιστεύουν ότι αποτελεί λύση.

  • ps avatar
   ps @ Aris. A 01/02/2012 22:54:24

   Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
   το φυσικό ειναι να μαυρισθεί σαν ο πλέον διεφθαρμένος -διαφθορεας του συστήματος, δυστυχώς παρά τα χαράτσια της ΔΕΗ και λοιπές παραβατικές καταστάσεις ελέγχει βασικά στηρίγματα στην πόλη,οπότε όλα παίζονται...είδομεν

 5. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 01/02/2012 19:22:56

  ΄ Όπως είπε και ο Ιoannis (γιατί greeklish ;) , το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ. Αυτοί πάντα ξέρουν να οργανώνονται όταν φτάνει η ώρα για την μάχη της εξουσίας (ή άλλως ΄΄μαρμίτας΄΄ γι αυτούς).
  Αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να σταματήσει τα εσωτερικά ΄΄αδελφικά΄΄ μαχαιρώματα (΄΄πατριώτες΄΄ , ΄΄υπερπατριώτες΄΄ κ.λ.π) και να προχωρήσει ενωμένη. Αυτό που συμβαίνει τώρα , για όσους έχουν μάτια και αυτιά , είναι ότι πάρα πολλούς τους έχει πιάσει η παραζάλη της επερχόμενης εξουσίας και με το μυαλό τους ράβουν '' κουστούμια''.
  Ακόμα κι αν ο λαός κάνει το σωστό , πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι είναι εντελώς ανέτοιμοι να διαχειριστούν την κρίσιμη κατάσταση.
  Δεν με ενδιαφέρει να πω για ονόματα , γιατί κάποιος μπορεί να πει κάποια άλλα ,κ.ο.κ.
  Αυτό που μετράει είναι η συσπείρωση , τα καθαρά λόγια, η έντιμη στάση και πάνω απ΄όλα ότι αποφασίζεται να αποφασίζεται με γνώμονα την πατρίδα και όχι το πολιτικό συμφέρων της στιγμής.
  Στο ενωμένοι περιλαμβάνεται φυσικά ο πρώην Πρωθυπουργός (κάτι ξέρει ο Πούτιν) και ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι γνωστοί Ντιντίδες και οι "Νόμιμοι αλλά Ηθικοί; ΄΄.

 6. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 02/02/2012 17:00:17

  Ενίστατε ο "κύριος" Πάγκαλος στο άρθρο του στην ΑλαφουζεϊκοΜητσοτακέϊκη "Καθημερινή" - που είσαι Ελένη να αυτοκτονήσεις με την σκύλευση του πτώματός της - για την υποτιθέμενη βάσει των Πασοκοερευνητικών εταιρειών μετρήσεων της κοινής γνώμης εμφανιζόμενη άνοδο του ρεύματος της επίσης υποτιθέμενης "αριστεράς".

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_02/02/2012_470985

  Μα αυτό το παιγνίδι, το έχουμε ξαναδεί σε πολλαπλή επανάληψη. Είχαν φτάσει να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 19%, σαν δεξαμενή διαθεσιμότητας ψήφων, για να τον καταδικάσουν στο τελικό μίζερο ποσοστό του και να αποκτήσει την περιπόθητη αυξημένη αυτοδυναμία το περιπετειώδες ΠΑΤΣΟΚ του Γεωργάκιου του Μικρού. Έχει κανείς ακούσει κάτι για την έννοια της "Αυτοεκπληρούμενης Προφητείας"; Ήτοι στα καθ' ημάς, την καλλιέργεια κλίματος μέσω των υποτιθέμενων μετρήσεων, προκειμένου τελικά να χειραγωγηθεί η τελική υλική ψήφος;

  Χαλάει το παιγνίδι της ίδιας της ομάδας του, ο ψιλοτρελαμένος πασίχοντρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καρφώνοντας στο δικό του καλάθι;

  Αχ, αυτοί οι Πάγκαλοι... Γενιά προς γενιά, το γονίδιο της γελοιότητας συνεχίζουν να το φέρουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.