#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2011 19:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο του ΓΑΠ για να παραμείνει στην εξουσίαΜε νύχια και με δόντια θα προσπαθήσει να κρατηθεί ο Γιώργος στην εξουσία. Και πλέον, αφού πέρασε το πολυνομοσχέδιο, έχει και νύχια και δόντια – όχι σε καλή κατάσταση, αλλά έχει. Και σε κάθε περίπτωση ο ΓΑΠ δεν φεύγει, αν δεν τον «φύγουν»…

Άλλωστε το επόμενο διάστημα ο ΓΑΠ δεν έχει μπροστά του κοινοβουλευτική μάχη, δηλαδή κίνδυνο να χάσει βουλευτή σε κρίσιμη ψηφοφορία. Έχει να περάσει κυρίως προϋπολογισμό και φορολογικό νομοσχέδιο (που μπορεί να πάει και τον Ιανουάριο), οπότε είναι πιο βατό το κοινοβούλιο.

Από την Ε.Ε. δήλωσαν ότι πλέον η Ελλάδα πρέπει να στραφεί όχι σε εισπρακτικά μέτρα, αλλά σε διαρθρωτικά. Έτσι οι βουλευτές δεν θα έχουν την πίεση των ψηφοφόρων που τους κόβουν τον μισθό και την σύνταξη. Επίσης ξέρετε κανένα που θα ρίξει την κυβέρνηση για να μην πουληθεί το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ή καμιά ΔΕΚΟ;

Υπενθυμίζεται ότι ο Βενιζέλος τον Αύγουστο ζητούσε από την Ε.Ε. να μην τον πιέζουν μέχρι τα Χριστούγεννα και έλεγε ότι θέλει να δώσει έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα; Τώρα έχει μία καλύτερη άνεση χρόνου.

Το μεγάλο θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι το «κούρεμα», γιατί θα επιφέρει επιχειρηματικές εξελίξεις. Π.χ. οι τράπεζες. Πράγματι το πιθανότερο είναι να κρατικοποιηθούν. Τότε οι επιλογές είναι δύο ή θα μείνουν στο κράτος ή θα πουληθούν σε ιδιώτες «καθαρές». Το ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι δεδομένο, όπως και ότι οι Έλληνες τραπεζίτες θα ήθελαν να ξαναπάρουν τις τράπεζές τους «καθαρές». Επίσης είναι καθαρό ότι ο ΓΑΠ είναι με το ξένο κεφάλαιο (που είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο) και όχι με το ελληνικό.

Ποιες είναι οι επιλογές που δίνει ο ΓΑΠ στους Έλληνες τραπεζίτες (μην ξεχνάτε την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα); Ή θα έρθουν τώρα μαζί του σε μία συμφωνία ή θα χάσουν τις τράπεζές τους. Και μετά να ξέρουν ότι πάλι μαζί του θα μιλήσουν για να τις ξαναβρούν, αλλά υπό δυσμενέστερες συνθήκες γιατί θα μπορεί να τις δώσει και στους ξένους που έχουν περισσότερα λεφτά.

Θα προχωρήσει το ελληνικό κεφάλαιο σε συμφωνία με τον ΓΑΠ; Ο κατάλληλος άνθρωπος υπάρχει, καθώς ο αρμόδιος υπουργός είναι έτοιμος (άσε που έχει κάνει τις προσωπικές του συμφωνίες).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yannidakis avatar
  yannidakis 24/10/2011 19:36:11

  ήρθε η ώρα να δούμε αν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
  Τα μέτρα τελείωσαν και η απόφαση της Τετάρτης -όποια κι αν είναι- δε θα είναι εις βάρος μας. Οπότε ως τις εκλογές, έχει 1,5 χρόνο να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα, να μας κάνει να πιστέψουμε πως όλες αυτές οι θυσίες βρήκαν ανταπόκριση :[

  • KA avatar
   KA @ yannidakis 24/10/2011 19:42:11

   Ναι αγαπητέ! Όση πιθανότητα έχει να έλθει η ανάπτυξη με τον ΓΑΠ, τόση έχει και να σου φέρει ο Αη Βασίλης τα Χριστούγεννα κανένα εκατομμύριο ευρώ!

   Αλλά, γιατί να μην το πιστεύεις; Εδώ γράφεις πως “Τα μέτρα τελείωσαν και η απόφαση της Τετάρτης -όποια κι αν είναι- δε θα είναι εις βάρος μας”. Μήπως κινείσαι σε κανένα παράλληλο σύμπαν και όχι στο δικό μας; Εκτός αν θεωρείς πως το κουρεματάκι που έρχεται (ή μάλλον, οι συνέπειες του) θα είναι υπερ μας, και τα μέτρα που συζητιούνται για το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο (π.χ. η έκτακτη εισφορά από τα 5000 ευρώ) δεν είναι νέα αλλά … υπόλοιπα των παλιών….

   Κάτι καλό θα παίρνεις και έχεις τόσο αισιόδοξη διάθεση. Δεν μας το λες κι εμάς;

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ yannidakis 24/10/2011 19:45:36

   Ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να φύγει στον εξω απο δώ και για σένα να ξυπνήσεις.

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ yannidakis 24/10/2011 19:49:14

   Hello!!! Ούτε ο ΓΑΠ δεν τα πιστεύει αυτά!!

  • peter13 avatar
   peter13 @ yannidakis 24/10/2011 19:49:53

   H απόφαση της Τετάρτης -όποια κι αν είναι- δε θα είναι εις βάρος μας.......Εεεεεεεεεεεεεεεεεεε; Σου αρέσει το μαύρο χιούμορ έτσι;

  • DIM avatar
   DIM @ yannidakis 24/10/2011 20:05:54

   ΚΑΛΟ!!!!! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ''ΤΟΤΟ'' ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ yannidakis 24/10/2011 22:01:08

   yannidakis, έχεις κάποια"περίεργα" χρώματα εικονίζοντας την Κρήτη.
   Μήπως είσαι " αγόρι της ανεξαρτησίας" και ήρθες εδώ να μας αραδιάσεις τις ΠΑΣΟΚικές κακαριές σου;

 2. KA avatar
  KA 24/10/2011 19:41:41

  Ναι αγαπητέ! Όση πιθανότητα έχει να έλθει η ανάπτυξη με τον ΓΑΠ, τόση έχει και να σου φέρει ο Αη Βασίλης τα Χριστούγεννα κανένα εκατομμύριο ευρώ!

  Αλλά, γιατί να μην το πιστεύεις; Εδώ γράφεις πως "Τα μέτρα τελείωσαν και η απόφαση της Τετάρτης -όποια κι αν είναι- δε θα είναι εις βάρος μας". Μήπως κινείσαι σε κανένα παράλληλο σύμπαν και όχι στο δικό μας; Εκτός αν θεωρείς πως το κουρεματάκι που έρχεται (ή μάλλον, οι συνέπειες του) θα είναι υπερ μας, και τα μέτρα που συζητιούνται για το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο (π.χ. η έκτακτη εισφορά από τα 5000 ευρώ) δεν είναι νέα αλλά ... υπόλοιπα των παλιών....

  Κάτι καλό θα παίρνεις και έχεις τόσο αισιόδοξη διάθεση. Δεν μας το λες κι εμάς;

 3. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 24/10/2011 23:41:10

  Φεεεεεταα....

 4. Νίκος Πολίτης avatar
  Νίκος Πολίτης 25/10/2011 06:43:16

  Ο φίλος yannidakis είναι αλλού...
  Μήπως κάνεις κανό και ποδήλατο;
  Μήπως κάνεις κανά τσιγαράκι παρέα με το Γιωργάκη;

  Η αλήθεια είναι ότι Γιωργάκης και η παρέα του δεν πρόκειται να φύγουν από μόνοι τους. Δυστυχώς, θα φύγουν ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΑ, όπως με ΒΙΑ νομοθετούν και κυβερνούν.

  Ρωτώ όλους τους bloggers του antinews:

  Έχετε εμπειρία από άλλη τόσο προδοτική, τόσο αυταρχική, τόσο ολοκληρωτική κυβέρνηση / κόμμα;

  Έχετε εμπειρία και επίγνωση για την τρομοκρατία που ασκούν τα ΠΑΣΟΚΙΑ στο δημόσιο με αφορμή την "εφεδρεία = απόλυση";

  Επίσης, ο ΑΔΙΚΟΣ θάνατος του παιδιού του Γρηγορόπουλου θυμάστε τι προκάλεσε...
  Ο ΑΔΙΚΟΣ θάνατος των υπαλλήλων της Marfin (θυμηθείτε την άτυχη εγκυμονούσα κοπέλα) και ο επίσης ΑΔΙΚΟΣ θάνατος του ανέργου οικοδόμου συνδικαλιστή, μήπως άφησαν αδιάφορη την "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

  Τα πράγματα είναι απλά:
  ΠΑΣΟΚ = εθισμός στο ψέμα, επαγγελματίες απατεώνες, συμμορία ληστών, μια ζωή τυχοδιώκτες, παρανομία, εθνικοί προδότες, γκρέμισμα αρχών και θεσμών, αφανισμός κάθε στοιχείου του Ελληνικού πολιτισμού και παράδοσης, ξεπούλημα της χώρας, απώλεια της ιδιωτικής περιουσίας, ολοκληρωτισμός, αυταρχισμός, τρομοκρατία (της κλαδικής για να μην ξεχνιόμαστε...), υπόγειες και μυστικές μεθοδεύσεις, βία.

  Δυστυχώς όμως, ο κόσμος τους θέλει... (βλ. το φίλο yannidakis...)

 5. yannidakis avatar
  yannidakis 25/10/2011 11:31:40

  "βράβευση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
  Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση. Καληνωρίσματα :[

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.