#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2012 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας

Ο βίαιος ισοσκελισμός κρατικών δαπανών και εσόδωνΗ κόλαση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας είναι εδώ και ξεκινά με περικοπές σε όλες στις δαπάνες του Προϋπολογισμού, μόλις διαφανεί ότι αυτός δεν αντεπεξέρχεται στους σχεδιασμούς που έχει κάνει η τρόικα. Το κόψιμο θα αποφασίζεται και θα γίνεται ακαριαία από την «επιτροπή εφαρμογής του Μνημονίου», που θα έχει ρόλο γκαουλάιτερ στην Ελλάδα. Είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τη συμφωνία με τους δανειστές, και συγκεκριμένα τον όρο ότι αναλαμβάνουν αυτοί το χρέος κι εμείς το έλλειμμα του Προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, χρήμα για κάλυψη ελλείμματος δεν θα δίνουν οι δανειστές. Έτσι θα επέρχεται βίαια εξίσωση των εσόδων του Δημοσίου με τις δαπάνες του.

 

Ειδικότερα, θα γίνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα περικοπές σε μισθούς του στενού δημόσιου τομέα αλλά και των ΔΕΚΟ, κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, κόψιμο επιχορηγήσεων, κόψιμο δαπανών σε ΟΤΑ, περιορισμός οδοιπορικών, περιορισμός αμυντικών δαπανών, αλλά και απολύσεις προσωπικού όπου ο φορέας θα κρίνεται ασύμφορος για τον Προϋπολογισμό κ.λπ. Αυτά είναι μέρος του βαρύτατου, αν όχι ασήκωτου, λογαριασμού που καλείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

 

Το πλάνο υποτέλειας της χώρας έχει συμφωνηθεί από τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και την τρόικα, ενώ οι έλεγχοι στα μεγέθη του Προϋπολογισμού θα γίνονται κάθε τρίμηνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα λίγων ημερών η ανακοίνωση των τελικών μέτρων με τα οποία θα πάει η Ελλάδα στη συμφωνία υπογραφής του PSI και στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. Ευρώ.

 

Ειδικότερα, μεταξύ τρόικας και Β. Βενιζέλου φαίνεται να συμφωνήθηκε καταρχήν η μετεξέλιξη της σημερινής επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος οικονομικής στήριξης σε «επιτροπή εφαρμογής του Μνημονίου». Η επιτροπή αυτή θα ασκεί κατά βάση ρόλο γκαουλάιτερ και θα επιβάλλει τις περικοπές με συνοπτικές διαδικασίες. Για να χρυσωθεί το χάπι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που κάνει ταυτόχρονα και αγώνα για να κερδίσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε η νέα επιτροπή να πλαισιωθεί από συναδέλφους του υπουργούς, ο κύριος ρόλος των οποίων θα είναι κατά βάση διακοσμητικός, καθώς θα καταγράφουν τα αιτήματα της τρόικας.

 

Στην επιτροπή τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ξένοι, ενώ θα συμμετέχουν, εκτός του υπουργού Οικονομικών, και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και γενικοί γραμματείς των προαναφερόμενων υπουργείων.

 

Ειδική μέριμνα προβλέπεται για τον χώρο της Υγείας. Αν φανεί ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του τριμήνου, θα επιλέγονται παρεμβάσεις (sic) από μια «λίστα έκτακτων μέτρων» που προβλέπουν: αυξήσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, μειώσεις των κοινωνικών επιδομάτων, αυξήσεις του κόστους νοσηλείας, μειώσεις των καλυπτόμενων ιατρικών  διαδικασιών ή περικοπές στο εργατικό δυναμικό ή στις ώρες εργασίας στα νοσοκομεία»! Με άλλα λόγια, θα λένε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι αυτόν τον μήνα δεν θα δουλέψετε οκτάωρο αλλά μόνο τετράωρο επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθείτε.

 

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με την ουρά στα σκέλια, απροπαράσκευη, χωρίς ηθικό και, όπως μεταφέρουν μάρτυρες αυτών των συναντήσεων, η ελληνική παρουσία εξαντλείται σε ρόλο στενογράφου που κρατάει σημειώσεις με τα ζητήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Η εικόνα είναι αλγεινή, καθώς οι Ελληνες υπουργοί αρκούνται σε καταφατικά κουνήματα του κεφαλιού σε όσα επιτάσσουν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας.

 

Τον τόνο της ήττας μεταφέρει επί καθημερινής βάσεως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, που με «μισοκακόμοιρο» ύφος περιγράφει στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα μια συμφωνία που θα έχει δάκρυα και πόνο, αλλά όπως λέει και ο ίδιος: Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε!

(Από την Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pan avatar
  pan 03/02/2012 12:16:34

  πόσο μεγάλη ξεφτίλα είναι να σέρνεσαι πίσω απο μια γυναίκα που σου δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν σε γουστάρει άλλο και θέλει να χωρίσετε;Δηλαδή τι περισσότερο πρέπει να σου κάνει ;να φέρει τον εραστή (επιτροπή,επίτροπος κλπ)να κάνει κουμάντο στο σπίτι σου;Απο την άλλη αν ζητήσεις διαζύγιο εμ θα μείνεις μπακούρι εμ θα σου φάει όλη τη περιουσία λόγω προγαμιαίου..οπότε κάθεσαι και ανέχεσαι τα πάντα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ pan 03/02/2012 12:23:53

   Μόνο που, στην περίπτωσή μας, δεν υπάρχει ακόμα κανένα "προγαμιαίο". Μπορούμε να τα βροντήξουμε και να τους πάρουμε μαζί μας. "Προγαμιαίο" θα υπάρξει (αγγλικό δίκαιο κ.λπ) μόνο αν δεχτούμε τους επαχθείς όρους της λεγόμενης νέας "δανειακής" σύμβασης υποτέλειας. Και τότε θα κληθούν να πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα... γ***σιάτικα του "προγαμιαίου".

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 03/02/2012 17:12:23

    Αυτή είναι η αλήθεια! Προλαβαίνουμε. Αυτό φοβούνται και βιάζονται πλέον. Σαν Έλληνες δε μένουν πολλά να χάσουμε εκτός της εθνικής κυριαρχίας πλέον. Επομένως δε την παραχωρούμε και δε φοβόμαστε. Είμαστε σχεδόν στον πάτο οικονομικά. Μόνο προς τα πάνω πάει τώρα αρκεί να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

 2. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 03/02/2012 12:52:46

  Ας αφήσουμε τις παλικαριές.
  Ακόμα και μονοι μας να είμαστε με δραχμή κλπ. κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μας δανείζει για να συτηρούμε ελιμματικούς προϋπολογισμούς.
  Οποιος θέλει να είναι νοικοκύρης πρώτα ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό του! Δηλαδή τί παράλογο έχει αυτό?
  Εγω θέλω να ρωτήσω τα έτη 2005-2009 γιατι υπήρξε τέτοια αύξηση στο ετήσιο έλειμμα του προϋπολογισμού και γιατί τότε η κυβέρνηη δεν έκανε τίποτα για να το τιθασεύσει?
  Επίσης το 2009 (όπως και το 2004 με την απογραφή) γιατί έπρεπε να ξεβρακωθεί η Ελλάδα ακόμη και με παρουσιαζομενα προς το χειρότερο (όπως καταγγέλλει η κα.Γεωργαντά) στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και δεν υπήρξε ποτέ συννενόηση των 2 κομμάτων για να σωθεί η Ελλάδα και να μην γίνουμε στόχος των κερδοσκόπων?
  ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και μετά να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για περισσότερα έχοντας νοικοκυρέψει τα του οίκου μας.

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ GreekinEurope 03/02/2012 13:25:18

   γιατι τυφλωθηκαμε greekinEurope ,απο κατι golden boys που εβγαλαν τα χρηματα απο τα σεντουκια το 1999 ,που πουλαγαν τζαμπα δανεια απο ολα τα μεσα ΜΜΕ που προπαγανδιζαν πως εισαι μαλακας αν δεν παρεις 7 γκαρσονιερες, ενα εξοχικο , ενα τζιπ , τζαμπα ειναι ,και μετα θα κααααααααααααθεσαι στην πλατεια και με σκουρο γυαλι θα παρακολουθεις καλογυμνασμενους κωλους που πληρωνανε μεσω ........πιστωτικης ..Ασε μας ρε λογικε . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜ.......ΝΟΣ. Η ΔΕΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

   • Προβατο avatar
    Προβατο @ κωστας Α 03/02/2012 23:46:33

    Πες τα ρε φιλε γιατι μερικοι νομιζουν οτι το κωλοσυστημα αυτο θα μπορουσε να λειτουργει χωρις δανεια και ανοιγματα και οτι εμεις φταιμε και οχι οι τραπεζες που ηξεραν και εσκεμμενα δεν εβαζαν ορια στο τι δινουν στον κοσμο για το δικο τους κερδος. (Βλεπε κλασματικο αποθεμα και συναφη) Ολο αυτο κατευθυνοταν με μαθηματικη ακριβεια στη διαλυση και ολοι στο 'χωρο' το ηξεραν αλλα κανεις δεν εκανε τπτ παρα μονο να μοιραζουν φραγκα για να το συντηρησουν οσο μπορουν. Φατα τωρα αμορφωτε κοσμακη που πιστευεις οτι μπορει να υπαρχουν υγιη δημοσιοοικονομικα οταν μιλαει το κερδος.

 3. cummulus avatar
  cummulus 03/02/2012 13:19:44

  Τί ἄλλο μπορεῖτε νά κάνετε κ. Καψῆ ; Νά ξεκουμπιστεῖτε ἀμέσως!

 4. Johannes avatar
  Johannes 03/02/2012 13:50:04

  Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα!

 5. λαλακης avatar
  λαλακης 03/02/2012 13:58:12

  Eπιτελους να ισοσκελισθει σ αυτη τη χωρα ο προυπολογισμος.
  Ας γινουν απολυσεις στο δημοσιο να ανασανει ο κοσμακης να ξεκινησει
  σιγα σιγα η αναπτυξη.
  1 εκ ΔΥ μαζι με τα κλειστα επαγγελματα κατεστρεψαν τη χωρα.

  • mx avatar
   mx @ λαλακης 03/02/2012 15:38:22

   papagalakis

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ mx 03/02/2012 17:13:16

    και ντορικός μάλλον...

 6. blue nile avatar
  blue nile 03/02/2012 14:03:13

  Το χρέος είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού. Τόσο σε ιδιώτες τόσο σε κράτη. Αν δεν δανειστείς πως θα επενδύσεις για να παράγεις;
  Στάση πληρωμών τώρα !!!!!
  Τι κακό μπορούμε να πάθουμε; Έξοδος από το ευρώ αποκλείεται. Πρέπει να ζούμε με αυτά που βγάζουμε που έτσι και αλλιώς εκεί πάμε από τη στιγμή που θα μας δανείζουν μόνο για αποπληρωμή παλιών χρέων. Θα ζοριστούμε αλλά θα υπάρχει ελπίδα

  • mx avatar
   mx @ blue nile 03/02/2012 15:41:11

   swsta prwta daneizesai ......ftiaxneis offshore kai metafereis ta kefalaia......meta yparxei kai to arthro 99.....


   mazi ta fagate

   • blue nile avatar
    blue nile @ mx 04/02/2012 03:37:57

    ...το ότι όντως στην Ελλάδα έγιναν άλλα δεν σημαίνει ότι είναι προυπόθεση ανάπτυξης η δανειοδότηση...

 7. nasos avatar
  nasos 03/02/2012 14:10:26

  οι μεγαλοσυνταξιούχοι των ΔΕΚΟ-ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΣΕ κλπ κλπ- αποτελούν το 5% των συνταξιούχων και τρώνε το 50% των δαπανών για συντάξεις,αντί εξαθλιώνουν την κοινωνία,ας ρίξουν αυτούς τους Πρασινοφρουρούς στο χιλιάρικο
  ξεκινώντας από τους συνταξιούχους της Ολυμπιακής,τους οποίους προκλητικά εξαίρεσαν πρόσφατα από της μειώσεις
  ως πότε θα συνεχίζεται η προκλητική ασυλία του κομματικού στρατού του ΠΑΣΟΚ;

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ nasos 03/02/2012 16:17:51

   right to the point
   +1

  • ΝΙΚΟΣ Α2 avatar
   ΝΙΚΟΣ Α2 @ nasos 04/02/2012 17:04:45

   Ο κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη συνταξιοδοτηθεί (κατά το πλείστον).
   Οι... μεγαλοσυνταξιούχοι που αναφέρεις έχουν γύρω στο 52% περικοπές (προ φόρων) ενώ έχουν πληρώσει εισφορές που δεν τις βάζει ο νους σου.
   Εσύ πάλι χαίρεσαι επειδή νομίζεις ότι αν τις κόψουν τελείως αυτές τις συντάξεις θα ωφεληθείς διπλάσια απ' όσο ωφελήθηκες ως τώρα (μόνο που 2 φορές το τίποτε κάνει πάντα ΤΙΠΟΤΕ). Εκεί παραπέρα είναι και άλλα 5 εκατομμύρια που χαίρονται όταν κόβουν τη δική σου σύνταξη ή μισθό. Κι όλοι μαζί πάμε μπροστά ευχαριστημένοι...
   Ξύπνα !!!!!

 8. μχ avatar
  μχ 03/02/2012 15:37:19

  .... παλιό αλλά καλό

  ...η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες

 9. k avatar
  k 03/02/2012 16:06:38

  ΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80% . ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ k 03/02/2012 17:15:07

   Μπράβο φίλε! Αυτό γιατί δε το λένε οι οικονομικοί αναλυτές; Αν κηρύξουμε πτώχευση έχουμε να πληρώνουμε τα έξοδα του κράτους και μισθούς και συντάξεις. Διπλωματικό είναι το θέμα όχι οικονομικό...

   • εξυπνάκιας avatar
    εξυπνάκιας @ Γεώργιος Τ. 03/02/2012 18:56:27

    αυτο το λεει ο τσίπρας

 10. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚ 03/02/2012 16:08:12

  oi πολιτικοι μας πρεπει να ξερουν οτι οσο σκυβουν το κεφαλι και τρωνε σφαλιαρες απο την τροικα και συνεχιζουν να μας ξεφτιλιζουν σαν εθνος, τοσο θα πρεπει να ανησυχουν περισσοτερο για τους εαυτους τους.Εχουν ηδη περασει τις κοκκινες γραμμες των σκεπτομενων πατριωτων Ελληνων.Τα λεφτα μας, τα σπιτια μας μπορουν να τα παρουν,την ψυχη μας οχι....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.