#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/08/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο για τη νέου τύπου εφεδρεία και γιατί αντιδρά ο ΚουβέληςΤο γνωστό γνωμικό «αλλού τα κακαρίσματα αλλού γεννούν οι κότες», δεν αποκλείεται να δούμε το επόμενο διάστημα με αφορμή την εφαρμογή του νέου τύπου εφεδρείας που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για το σχέδιο που θα φέρει εκτός δημοσίου –για πρώτη φορά - περίπου 35.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε δυο δόσεις (το 2013 και το 2014) και με κριτήρια απολύτως… αξιοκρατικά. Σαν και αυτά με τα οποία προσλήφθηκαν…

Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη σε διαδικασία εφεδρείας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) μόνο όσων μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο με «δόντι» ή με «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή αυτούς που δεν μετείχαν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία…

Ποιοι είναι αυτοί; Και γιατί θα προκαλέσουν τις αντιδράσεις όχι μόνο του κ. Κουβέλη αλλά και άλλων;

Μα, όλοι όσοι προσλήφθηκαν από υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι είχαν βρει «παράθυρα» να βάζουν τα ρουσφέτια τους στο δημόσιο. Και μάλιστα σε θέσεις μόνιμες… Όλοι αυτοί λοιπόν, καθώς και όσοι ελέγχονται πειθαρχικά, θα πάρουν την άγουσα προς την έξοδο.

Και αυτοί είναι που θα αποτελέσουν τη συμμετοχή του κρατικού τομέα στην κρίση (σε έμψυχο υλικό) καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει χάσει ήδη περίπου 750.000 εργαζόμενους τα τελευταία δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ένταξη σε εφεδρεία θα είναι για τρία χρόνια και θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους. Θα εξαιρεθούν όσοι βρίσκονται λίγο πριν την σύνταξη που θα μπουν σε καθεστώς προσυνταξιοδότησης.

Διαβάστε επίσης: Ο Κουβέλης διαφωνεί με την εργασιακή εφεδρεία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 21/08/2012 14:15:43

  "Το σχέδιο θα εξαιρεί από τη διαδικασία εφεδρείας... "
  μηπως υπάρχει κατι λάθος εδω? Εγω καταλαβαινω πως μονο αυτοι θα συμπεριληφθουν

  • Kimi avatar
   Kimi @ Lampros 21/08/2012 14:46:38

   "Όλοι αυτοί λοιπόν, καθώς και όσοι ελέγχονται πειθαρχικά, θα πάρουν την άγουσα προς την έξοδο".

   iT doesn't make any sense...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Lampros 21/08/2012 14:58:12

   Λάθος διατύπωση και ζητώ συγνώμην. Η σωστή είναι: "Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη σε διαδικασία εφεδρείας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) μόνο όσων μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο με «δόντι» ή με «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή αυτούς που δεν μετείχαν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία…"

   • ο αποτέτοιος avatar
    ο αποτέτοιος @ Factorx 21/08/2012 15:09:51

    ευχάριστη έκπληξη!για την ακρίβεια η πλέον αξιοκρατική ρύθμιση τα τελευταια 40 χρόνια σε αυτό το κράτος!λέτε τελικά ο σαμαράς να αλλάξει την χώρα?!!!

    πάντως ο ΑΣΕΠ και όποιος άλλος αντικειμενικός διαγωνισμός υπήρξε πρέπει να αποτελεί κριτήριο και στις περικοπές...δεν μπορεί να παίρνει 800 και 900 ευρώ(και παραπάνω) το δόντι και τα ίδια και ο αξιοκρατικά διορισμένος που δεν έγλυψε κατουρημένη ποδιά,αλλά σκίστηκε για να διοριστεί στο διάβασμα...

    θέλω να δώ αξιοκρατικά και δίκαια μέτρα και σε αυτό το πακέτο των 11.5 δις ευρώ...φερ ειπείν δεν μπορώ να ακούω για λεπίδια σε μισθούς κάτω απο 1500 ευρώ...δεν μπορώ να ακούω για περικοπες διπλών συντάξεων έτσι απλά,το ίδιο οι χήρες το ίδιο και οι συνταξιούχοι βουλευτές,χωρίς πλαφόν...το κόστος των δημοσιονομικών να πέσει σε όσους βγάζουν πάνω απο διχίλιαρο και είναι πολλοί,σε όσους έχουν ακίνητα πάνω απο 200 μέτρα σε καλές περιοχές,στις διεφθαρμένες υπηρεσίες του κράτους,στην κακοδιοίκηση...αρκετά με το κουπί στον κόσμο,τον τσακίσανε με φόρους και κοπίδια

    και επιτέλους μεταρρυθμίσεις,μεταρρυθμίσεις,μεταρρυθμίσεις,όχι άλλα τσεκούρια...δεν θα αλλάξει η χώρα με αυτά.
    θέλει θάρρος για να πάρεις τα σωστά μέτρα που χτυπάνε σφηγγοφωλιές,έχουμε από αυτές πολλές στον τόπο
    ο σαμαράς να πααρδειγματιστεί απο καποδίστρια,βενιζέλο μπροστα στο γενικό καλό δεν έκαναν ποτέ πίσω,όποιο και αν ήταν το κόστος.

    • nillionaire avatar
     nillionaire @ ο αποτέτοιος 21/08/2012 18:56:09

     ν΄αγιάσει το στόμα σου, κυρ΄αποτέτοιε μου ... !!! +++++++++++

   • Lampros avatar
    Lampros @ Factorx 21/08/2012 15:29:52

    ευχαριστουμε factora

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/08/2012 14:17:06

  Μην το γελάτε καθόλου. Σε ανύποπτο χρόνο (επί ΓΑΠ ακόμα) είχαμε γράψει πολλοί εδώ μέσα ότι ΟΛΟΙ οι κομματικοί αφισοκολλητές που "τρούπωσαν" στη δεκαετία του '80 έχουν πια μονιμοποιηθεί, σε όποια υπηρεσία κι αν είναι (στενό δημόσιο, ΟΤΑ κ.λπ). Οπότε, απολαύουν συνταγματικής προστασίας και κατά συνέπεια ΔΕΝ πρόκειται να μπουν σε εφεδρεία. Ήδη, κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι τη "δεξαμενή" της εφεδρείας θα αποτελέσουν (εκ των πραγμάτων) οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, που δεν έχουν προλάβει να μονιμοποιηθούν. Ας το χαίρονται λοιπόν οι κοινωνικοί αυτοματιστές το δημόσιο με το οποίο θα απομείνουν για να τους "εξυπηρετεί", κι ας τρέξουν για one-stop-shop εξυπηρέτηση στον μόνιμο κομματικό σφουγγοκ*λάριο (που δεν ξέρει ούτε πώς να ανοίγει τον υπολογιστή). Το ότι, βέβαια, αυτός θα τους αντιμετωπίσει ως... one-night-stand, δε νομίζω ότι θα τους ενοχλήσει ιδιαίτερα...

  • Tasos avatar
   Tasos @ Αυριανιστής 21/08/2012 16:21:29

   Οι αυτοματιστές δεν ενδιαφέρονται για τον τύπο αίματος. Αίμα να ναι και ότι να ναι.

 3. nestrom avatar
  nestrom 21/08/2012 14:24:01

  Αυτή η ιερή αγελάδα δεν σφάζεται με τίποτα.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/08/2012 14:28:09

  Από το δημόσιο αρκεί να απολυθούν 8-10 χιλιάδες "σκληροί" πρασινοφρουροί και "γαλάζια παιδιά".

  Αυτοί βρίσκονται σε υψηλόμισθες θέσεις στο δημόσιο και στις πέριξ αυτού υπηρεσίες.

  Όσα παίρνει ένα τέτοιο κομματόσκυλο, παίρνουν 10 κανονικοί ΔΥ.

  Εαν δεν κόψει γρήγορα δεσμούς η ΝΔ με το κομματικό κράτος, τόσο γρήγορα θα κόψει δεσμούς η κοινωνία μαζί της.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 21/08/2012 22:59:32

   Για να δέσει με τον Τσίπρα που θα δίνει επίδομα και στους λάθρο που θα έχουν φέρει και τις οικογένειές τους στο μεταξύ;

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Γεώργιος Τ. 21/08/2012 23:52:53

    και πόσο καιρό θα τους δίνει;
    1;
    2;
    3 μήνες;

    μετά ο πληθωρισμός θα έχει πάει στο 90%...
    (και μιλάμε πλέον για δραχμές και όχι ευρώ, το ευρώ ξέχαστο επί Τσίπρα)

 5. Κάτων avatar
  Κάτων 21/08/2012 14:29:16

  Δεν αντιδρά μόνο ο κ. Κουβέλης. Αντιδρά και ο κ. Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ και της ΓΣΕΕ που ανακοίνωσε σήμερα:


  "Στη δήλωση του εκλεκτού των Τραπεζιτών νυν Υπουργού Οικονομικών, πρώην Προέδρου του ΙΟΒΕ, πρώην Προέδρου της Εμπορικής και πρώην συμβούλου του Σημίτη ότι η συγκυβέρνηση θα εφαρμόσει “άλλου τύπου εφεδρεία” έχουμε να απαντήσουμε ότι “ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ” δεν υπάρχει!!! Εφεδρεία = ΑΠΟΛΥΣΗ!!!

  Ας σταματήσουν επιτέλους να “βιάζουν” την ελληνική γλώσσα και να καταπατούν το Σύνταγμα της χώρας!!!
  Όπου διαρθωτικές αλλαγές = μειώσεις μισθών και συντάξεων, Όπου μεταρρυθμίσεις = ξεπούλημα, Όπου εφεδρεία = Απόλυση .

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Κάτων 21/08/2012 22:45:42

   Αυτός προς ΑΝΕΛ μου κάνει, με όσα λέει. Όχι; Για δάκτυλο Νικολόπουλου "τον κόβω".

   ΥΓ. Τελικά, μεγάλη ζημιά, που, τώρα, τη βρίσκει μπροστά του, η ΣΩΣΤΗ αντιμνημονιακή πολιτική Σαμαρά, μέχρι το Νοέμβρη 2011! Και, από ό,τι φαίνεται, έχει οπλίσει με επιχειρήματα και δημιουργήσει πολλούς δεξιούς αντιμνημονιακούς ...ταλιμπάν και άντε, τώρα, να τους συμμαζέψεις.

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/08/2012 14:33:17

  '' Το σχέδιο θα εξαιρεί από τη διαδικασία εφεδρείας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) μόνο όσους μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο με «δόντι» ή με «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή αυτούς που δεν μετείχαν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία…...''

  ΔΕ θέλω να το πιστέψω..... Η κατά κράτος ήττα του αυτονόητου, της δικαιοσύνης και της λογικής. Πείτε μου πως αστειεύσεστε ....

  • Factorx avatar
   Factorx @ BLACKQUEEN 21/08/2012 14:59:27

   Λάθος διατύπωση. Το σωστό είναι: "Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη σε διαδικασία εφεδρείας (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) μόνο όσων μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο με «δόντι» ή με «μπάρμπα στην Κορώνη», δηλαδή αυτούς που δεν μετείχαν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία…"

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Factorx 21/08/2012 15:16:43

    :-)) ...Είπα κι εγώ, ποιός τους πότισε δολίως γενόσημα....
    Επίσης επί της διαδικασίας, διάβασα : ''Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», στόχος του επιτελείου του Γιάννη Στουρνάρα είναι να τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία το 7% των ενεργών δημοσίων υπαλλήλων, ήτοι περίπου 40.000 εργαζόμενοι.
    Πως θα γίνει η επιλογή των εφέδρων :
    Η επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης. Αρχικά μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των οργανισμών που εποπτεύουν. Στη συνέχεια, θα φτιαχτούν νέα οργανογράμματα και μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αξιολόγηση των υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) θα γίνει μέσω από τον ΑΣΕΠ μέσω γραπτών εξετάσεων. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να εξαιρεθούν όσοι προσλήφθηκαν μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ.
    Αντίθετα, για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, που έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή Λύκειο, η αξιολόγηση θα γίνει με άλλο τρόπο. Ειδικότερα, οι υπάλληλοι αυτοί θα κριθούν με βάση την προϋπηρεσία τους ενώ θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια.
    Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση, θα επιλεχθούν οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι. Η επιλογή τους θα γίνει από την βαθμολογία που θα έχουν λάβει στην αξιολόγηση αλλά και από τον προσωπικό φάκελο του κάθε υπαλλήλου. Όσοι επιλεγούν, θα τεθούν τελικά σε εργασιακή εφεδρεία για τρία χρόνια όπου θα πληρώνονται το 60% του μισθού τους και στη συνέχεια θα απολύονται.
    Στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το «Έθνος» είναι να αποφευχθεί η οριζόντια εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και οι άξιοι υπάλληλοι να παραμείνουν στο δημόσιο, μεταφερόμενοι σε άλλες θέσεις. Όσοι δε αρνηθούν την μετάταξη, θα κινδυνεύουν με απόλυση.
    Με αυτήν τη μέθοδο -υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη- θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος της οριζόντιας εφαρμογής της εφεδρείας και οι άξιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν σε άλλες θέσεις ανά την επικράτεια. Εάν αρνηθούν τη μεταφορά, τότε κινδυνεύουν με απόλυση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 7. cielo avatar
  cielo 21/08/2012 14:38:25

  OK, να ξωπεταξουμε οσους ειχαν "δοντι" και "μπαρμπα στην Κορωνη", δεν εχω καμμια αντιρρηση. Το Δοντι ομως και τον Μπαρμπα, θα τους ξεφωνησουμε, ναι η οχι? Θα υποστουν κυρωσεις, ναι η οχι? Κι'εγω μπορω να ζητησω τον ουρανο με τ'αστρα... αν ομως καποιος μου τα δωσει, ποιος θα φταιει? Εγω που τα ζητουσα η αυτος που μου τα εδωσε?

  • ο αποτέτοιος avatar
   ο αποτέτοιος @ cielo 21/08/2012 14:55:38

   και οι δύο,για το ταγκό της διαφθοράς και της διαπλοκής χρειάζονται δυο

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ cielo 21/08/2012 15:23:38

   Ki εσείς που ζητούσατε να...ευεργετηθείτε (κατ΄εξαίρεσιν) εις βάρος του συνόλου και αυτός που σας εξαγόραζε.... Και οι δύο ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!

 8. Τηγανίτα με μέλι avatar
  Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 16:21:16

  Προς ολους

  Ολοι αυτοι που μπηκαν με δοντι η με τον μπαρμπα στην Κορωνη και την Τορωνη ειναι σημερα 50 ετων και βαλε.
  Τοτε που. Προσεληθφησαν υπηρχαν διαγωνισμοι και δεν εδωσαν μηπως!!!!
  Αν υπηρχαν και το απεφυγαν συμφωνω οχι μονον να τους εφεδριασετε αλλα και να τους κρεμασετε.
  Παρ ολα αυτα περασαν ολοι τους την μεγαλυτερη δοκιμασια.
  Ψηφισαν τους μπαρμπαδες της Κορωνης φτιαχνοντας τους αυτους και τα δισεγγονα τους δια βιου οι οποιοι τωρα τους χλευαζουν και τους εφεδριαζουν επικρατιακως.
  Αμεν

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 20:32:04

   "Ολοι αυτοι που μπηκαν με δοντι η με τον μπαρμπα στην Κορωνη και την Τορωνη ειναι σημερα 50 ετων και βαλε."
   Μάλλον δεν έχεις πλήρη εικόνα. Υπάρχουν 40ρηδες που μπήκαν με δόντι και ναι, παρόλο που υπήρχε και ΑΣΕΠ.

 9. Ηθικά Επτωχεύσαμεν avatar
  Ηθικά Επτωχεύσαμεν 21/08/2012 16:33:47

  Καλό θα είναι να διευκρινιστεί τι θα γίνει με αυτούς που μπήκαν πριν το 1994 προ δημιουργίας ΑΣΕΠ δηλαδή ,αλλά και με όσους διορίστηκαν με φωτογραφικές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ κατόπιν επιλογής από επιτροπές και με τυπική χρονοβόρα έγκριση ΑΣΕΠ ύστερα .
  Οι δεύτερες είναι η πλειοψηφία των διορισμών του ΑΣΕΠ , αλήθεια πόσοι πανελλήνιοι διαγωνισμοί πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ έχουν γίνει από το 1994 και πόσοι ακριβώς προσλήφθηκαν έτσι και πόσοι με φωτογραφικές προκηρύξεις;

 10. GO avatar
  GO 21/08/2012 16:57:12

  Δεν ρωτάτε και κανένα συνταγματολόγο να σας πει τα καθέκαστα;
  Ψυχραιμία, ανθρωποφάγοι, ψυχραιμία!

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/08/2012 17:20:51

  Διακαης ποθος μου να συμβει !Θα γλυτωσω τα κοροιδευτικα χαμογελα των ΠΑΣΟΚΩΝ,ΚΚΕδων και δεν συμμαζευεται τοτε και τωρα !Κατι ειναι κι αυτο ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ και οπου βγει !

 12. eleos avatar
  eleos 21/08/2012 17:38:40

  Μακαρι,αλλά κατι μου λεει οτι θα διώξουν την μανα μου που πέρασε με ΑΣΕΠ και θα κρατήσουν τα βυσματάκια

 13. Dimitris avatar
  Dimitris 21/08/2012 18:17:12

  Φάκτορα,
  πραγματικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη.
  Παραδοσιακός!!! (αν και 31 ετών) της Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα Α.Σ. με "βαριά καρδιά" λόγω κάποιων "λαικίστικων" στοιχείων που έδειχνε προεκλογικά να ενστερνίζεται.
  Με την ανάληψη των καθηκόντων του, άρχισα να αναθεωρώ, βλέποντας ότι κυβερνά με ρεαλισμό, πυγμή και διάθεση να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
  Η βούληση για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ (στις εισηγμένες που γίνεται το μεγάλο πάρτυ δεν έχει διευκρινιστεί πάντως αν θα ισχύσει) και κυρίως η "εκπαραθύρωση" από το Δημόσιο των ρουσφετιών που μονιμοποιήθηκαν "δια της πλαγίας" όπως: παράνομη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, stage και έργου σε αορίστου, φωτογραφικές προκηρύξεις, αυξημένη μοριοδότηση για συμβασιούχους και συνέντευξη (Διάταγμα Παυλόπουλου) που πολλοί από εμάς τους πολίτες ζητάμε ως αναγκαία συνθήκη αξιοκρατικής και αποτελεσματικής στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης, δείχνουν τελικά να αποτελούν και επιλογές της Κυβέρνησης.

 14. enas avatar
  enas 21/08/2012 18:42:52

  Δηλαδή για να καταλάβω και γω. Απο το δημόσιο θα απολυθεί η...κόρη του Πολυδωρα; Λοιπόν για να τελειώνουμε με την προπαγανδιστική προσπάθεια του καθενός να..."πλασάρει" τις απολύσεις να πούμε δυο τρία πραματάκια για να τελειώνουμε με κάθε αστοιχείωτο. ΟΛΟΙ στο Δημόσιο έχουν μπει με κάποιου είδους "διαγωνιστική" διαδικασία. Απλώς τα "βύσματα" έμπαιναν με κάποιου είδους "διαγωνιστική" διαδικασία που ήταν για τα...μάτια του κόσμου. Τώρα με ποια κριτήρια θα κριθεί "διαγωνιστική" απο διαγωνιστική διαδικασία μάλλον να...μυρίσουμε τα νύχια μας για να το...μαντέψουμε.Πάει λοιπόν το σχέδιο για..."αξιοκρατική" εφεδρεία.Βρείτε καινούριο...παραμύθι.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ enas 21/08/2012 19:56:11

   ΟΛΟΙ στο Δημόσιο έχουν μπει με κάποιου είδους “διαγωνιστική” διαδικασία; Μην ορκίζεσαι.

 15. Τηγανίτα με μέλι avatar
  Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 18:47:08

  Δεν μας τα ειχατε πει αυτά προεκλογικά.....και θα βλεπατε ποιος εχει μπαρμπα και που ΤΟΝ εχει
  Ποση φτηνεια τελικά.
  Απογοητευση αλλα θα μας ξαναχρειαστειτε κ ι ελα που θα λείπουμε πολυ μακρυα.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 19:57:20

   Που θα βρείτε άλλους μπαρμπάδες να σας διορίσουν;

 16. Εκπαιδευτικός avatar
  Εκπαιδευτικός 21/08/2012 19:27:55

  Να δείτε τι έχει να γίνει στους εκπαιδευτικούς ( δασκάλους και καθηγητές )που τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια ,μετά τη θεσμοθέτηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, και την δέσμευση από τότε της Πολιτείας να προσλαμβάνει για μόνιμους εκπαιδευτικούς μόνο από τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ , το σάπιο -κομματικοποιημένο και διεφθαρμένο από τότε πολιτικό σύστημα , με , μόνιμες, μεταβατικές διατάξεις κατάφερνε, πέρα και εκτός ΑΣΕΠ , να προσλαμβάνει χωρίς αντικειμενικά κριτήρια καθηγητές -δασκάλους ως Αναπληρωτές ή Ωρομίσθιους ή και καθηγητές για τη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια .Οι αδιαφανείς αυτές προσλήψεις και προυπηρεσίες των προσλαμβανομένων μοριοδοτούντο και προσμετρούντο για τους μόνιμους διορισμούς.
  Έτσι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ εκατοντάδες επιτυχόντες σε 1-2-3-και 4 ακόμα διαγωνισμούς ΑΣΕΠ αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενώ αντίθετα υπάρχουν διορισμένοι πολλες εκατοντάδες συνομήλικοι συνάδελφοί τους χωρίς καμμία επιτυχία σε ΑΣΕΠ....
  Το διεφθαρμένο από τότε σύστημα προσλήψεων προέβλεπε και το ακόλουθο ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:
  Οι μοριοδοτήσεις από τις αναξιοκρατικές- αδιαφανείς- προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομισθίων- Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης διετηρούντο εσσαεί
  ενώ η μοριοδότηση από επιτυχία σε πρόσφατο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ ισχύει για δύο χρόνια ακέραιη ,μετά κατά το ήμισυ για τα επόμενα άλλα δύο ,και μετά διαγράφεται..
  .Άς αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιοι δήθεν ευαίσθητοι..
  Στη περίπτωση των εκπαιδευτικών επιβάλλεται για όσους προσλήφθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς επιτυχία ΑΣΕΠ , να εξετασθούν σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ..
  Υπάρχουν χιλιάδες επιτυχόντες σε ΑΣΕΠ συνάδελφοί τους ΑΔΙΚΑ ακόμα Αδιόριστοι.....
  Ολοι οι μέχρι τώρα διατελέσαντες υπουργοί Παιδείας γνωρίζουν καλά την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΟΥ ΈΠΕΦΤΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
  Υποθέτω ότι τα γνωρίζει όλα αυτά και ο νέος Υπουργός Παιδείας.
  ( Ελπίζω να τον ενημερώσουν καλά οι προκάτοχοί του, και ιδίως της παρατάξεώς του...)

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Εκπαιδευτικός 21/08/2012 19:43:56

   Αγαπητέ εκπαιδευτικέ, με όλο το σεβασμό στο λειτούργημά σου,
   τσουβαλιάζεις με "πονηρούλικο" τρόπο τους αναπληρωτές/ωρομισθίους της τελευταίας δεκαετίας με τους πολύ λιγότερους ωρομισθίους της ΠΔΣ.
   'Ετσι , αποκρύπτεις εντέχνως ότι όσοι επέλεξαν κάποτε να υπηρετήσουν αναπληρωτές/ωρομίσθιοι πολύ συχνά είχαν ως μόνη επιλογή παραμεθόρια, δυσπρόσιτα με τεράστιο οικονομικό-οικογενειακό-προσωπικό κόστος, εξυπηρετώντας την πολιτεία με τη θητεία τους, όταν πχ δεν βρισκόταν πρόθυμοι να δουλέψουν στην Χ βουνοκορφή ή στο Ψ ξερονήσι.
   Τη στιγμή που κάποιος υποψήφιος ΑΣΕΠ μπορεί να καθόταν στην ηρεμία και στην οικογένειά του, χωρίς κανένα κόστος, διαβάζοντας για τις εξετάσεις για 2-3 χρόνια και μη προσφέροντας στο μεσοδιάστημα τίποτε στο κοινωνικό σύνολο.

   Δεν μπορείς να θεοποιήσεις μόνο την εξεταστική αξία του ΑΣΕΠ, αλλά ούτε και μόνο την επίπονη προσφορά όσων προσέφεραν υπηρετώντας σε δύσκολες συνθήκες ως αναπληρωτές/ωρομίσθιοι.
   Το διαίρει και βασίλευε είναι ότι χειρότερο πάντως.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ roadrunner 21/08/2012 21:35:10

    Δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω για λειτουργήματα και λειτουργούς.
    Μήπως δεν είμαι καλά;;;;

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Σχετικά Ασχετος 22/08/2012 02:26:16

     Μπορείς όμως να γράφεις-κατηγορείς λειτουργούς και λειτουργήματα. Έχεις συμπτώματα πρώιμου ανθρωποφαγικού νεοφιλελευθερισμού...

 17. Chicago avatar
  Chicago 21/08/2012 19:28:22

  Διαβαζοντας το αρθρο, θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Πως ειναι δυνατον οι πολιτικοι να διοριζουν κομματικους φιλους χωρις προσοντα σε διαφορες κυβερνητικες θεσεις (αξιολογουνται?) και να ζητας απο ανθρωπους (που ο ιδιος πολιτικος διορισε) να φυγουν? Ολ0 το συστημα ειναι λαθος! Γιατι το εκανες τωρα με την Τροικα και οχι νωριτερα?
  Ελληνας της Διασπορας

 18. costas avatar
  costas 21/08/2012 21:24:54

  Ευχάριστη έκπληξη θα ήταν να τους απέλυαν. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις είναι παράνομες.

  Το να τους δίνουμε 60% του μισθού και να συμπληρώνουν μετά το άλλο 40% με μαύρη κι αδήλωτη εργασία δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσφέρει. Ούτε τα σοβαρά λεφτά γλυτώνουμε, ούτε τίποτα.

  Αυτά είναι πατέντες πολιτικών που δεν θέλουν να σπάσουν αυγά. Το ό,τι μερικοί χειροκροτείτε τέτοιες αποφάσεις δείχνει πόσο απελπισμένοι είμαστε για μεταρρυθμίσεις.

  • helios avatar
   helios @ costas 21/08/2012 22:04:08

   Η πιο τίμια λύση θα ήταν να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ώστε να διοχετευθούν όλοι αυτοί οι 200.000 με 300.000 χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τρεις με τέσσερις διαφορετικές εργασίες που θα τους προταθεί και το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το 20% - 30% του νέου τους μισθού, με την ταυτόχρονη επιβολή εμποδίων προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να μην του συμφέρει να απασχολεί αλλοδαπούς. Παράλληλα να αντικατασταθούν τα επιδόματα ανεργίας με επιδόματα εργασίας.
   Θα μπορούσαμε σταδιακά να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους εισβολείς.
   Αν όχι τώρα, τότε ποτέ;

   • costas avatar
    costas @ helios 22/08/2012 05:42:57

    Δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας αυτή τη στιγμή να απορροφήσει τα μεγέθη που αναφέρεις. Αν μπορούσε δεν θα είχαμε ένα εκατομμύριο ανέργους. Αλλά και να μπορούσε, η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν πληρούν τα κριτήρια. Ούτε μια παρουσίαση στο Powerpoint δεν ξέρουν να φτιάξουν.

    • helios avatar
     helios @ costas 22/08/2012 17:46:42

     Κανείς πολύ μεγάλο λάθος.
     Σύμφωνα με αναλύσεις το πλεονάζον προσωπικό αποτελείται κυρίως από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου άτομα.
     Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση. Και για αυτές τις δουλειές και πολλές άλλες δεν πρέπει να έχεις βγάλει κανένα πανεπιστήμιο.
     Θα μπορούσε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.
     Θα μπορούσε τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια για να δούμε πόσοι από το πλεονάζον προσωπικό του δημόσιου και των πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να απορροφηθούν με αυτόν τον τρόπο.
     Το όφελος τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία θα ήταν τεράστιο.

 19. nikolaoy avatar
  nikolaoy 21/08/2012 22:41:20

  ''Και αυτοί είναι που θα αποτελέσουν τη συμμετοχή του κρατικού τομέα στην κρίση (σε έμψυχο υλικό) καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει χάσει ήδη περίπου 750.000 εργαζόμενους τα τελευταία δυο χρόνια.''
  Αγαπητε factorx εαν αυτο δεν λεγεται ανθρωποφαγια τοτε τι λεγεται,δηλαδη συμμετοχη στην πεινα και αλλων 45000,συγνωμη αρωστημενη και διαστροφικη αντιληψη.
  ερωτημα...εγω διοριστηκα το 1988,τοτε ΑΣΕΠ δεν υπηρχε...
  μονιμοτητα....διαβασε το αρθρο του κυριου Μανιτακη,υπουργου της κυβερνησης σου..
  Κυριε factorx ,τα κενα στο Δημοσιο τομεα(τουλαχιστον στο στενο )ειναι τεραστια,δεν χρειαζεται εφεδρεια ,αναδιοργανωση του προσωπικου χρειαζεται και χιλιαδες μεταταξεις...
  Αλλοιως,να σου ενα μικρο παραδειγμα,η ουρα για ακτινογραφια σε δημοσιο νοσοκομειο ,σε εφημερια και λογω ελλειψης προσωπικου ειναι μεχρι την αυλη,εαν γινουν αυτα που λενε οι φιλοι σου ,θα φτασει μεχρι την εκκλησια απεναντι.
  Τελος,αληθεια δεν μας ειπε ψεμματα ο ΣΑΜΑΡΑΣ και μας πηρε την ψηφο μας,οταν προεκλογικα ελεγε οτι δεν θα γινουν απολυσεις στο Δημοσιο;;αυτο δεν λεγεται πολιτικη απατη;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ nikolaoy 21/08/2012 23:04:05

   Σε όλα έχεις δίκιο αλλά ο Σαμαράς για εφεδρεία έχει πει εδώ και ένα χρόνο, δε το πήρε πίσω και δεν είναι απόλυση έτσι που νομίζεις.

 20. sam530 avatar
  sam530 21/08/2012 22:55:26

  μια ερώτηση μόνο
  για τα επόμενα 11,5 δισ ποιούς θα απολύσετε ;;;

 21. Εκπαιδευτικός avatar
  Εκπαιδευτικός 21/08/2012 23:06:04

  Φίλε μου ,roadrunner ,
  ίσως δεν γνωρίζεις , ότι οι δυσπρόσιτες περιοχές ήταν περιζήτητες αφού η μοριοδότηση γι αυτές διπλασιάζετο. Εκεί να δεις'' το πάρε δώσε'' .
  Ενώ υπήρχε πίνακας αξιοκρατικός μέσω ΑΣΕΠ, γι αυτές τις προσλήψεις το λόγο είχε ο εκάστοτε εκλεκτός Προιστάμενος της κάθε B/θμιας Εκπ/σης που δεν τον υποχρέωνε το Υπουργείο να προσλαμβάνει από τον πίνακα των επιτυχόντων ΑΣΕΠ!!!!
  Κατάλαβες που είναι το πρόβλημα ;;;
  Υπάρχουν όλοι οι πίνακες όλων των κατηγοριών προσλήψεων.....
  Αλλά κύριε μου προς τι η αντίδρασή σου ,όταν για την ίδια οποιαδήποτε θέση υπήρχαν πολλοί οι διεκδικητές γιατί να μη λειτουργούν αξιοκρατικά κριτήρια ;;;
  Εδώ είναι το θέμα.
  Όσο για τις προσλήψεις στη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη η πλειονότητα των ωρών ήταν κυρίως στα αστικά κέντρα με το μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό των εκεί Λυκείων.
  Τώρα όσο για την ευκολία ή μη για επιτυχία στον ΑΣΕΠ ..τι να πώ ;;; '' όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ...;;;''

 22. Nikitas avatar
  Nikitas 22/08/2012 11:14:24

  "Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ένταξη σε εφεδρεία θα είναι για τρία χρόνια και θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους."

  Και σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία, η ένταξη στην ανεργία για όλους τους υπόλοιπους είναι για ένα μόνο χρόνο και λαμβάνουν 360€ είτε είχαν πριν μισθό 700€ είτε 1.700€.

  Επίσης σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χτες, μόνο το 16% των επίσημα *εγγεγραμμένων* ανέργων στον ΟΑΕΔ, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι υπόλοιποι λαμβάνουν μια τρύπα στο νερό, μαζί βέβαια με μερικές χιλιάδες ανέργους που δεν είναι εγγεγραμμένοι.

  Τα "δύο μέτρα και δύο σταθμά" στην περίπτωση της Ελλάδας, έχουν αποκτήσει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Κωμικές για τους δημόσιους υπαλλήλους, τραγικές για τους υπόλοιπους.

 23. chris avatar
  chris 22/08/2012 12:44:02

  Δηλ. οι δασκαλοι σε ποια κατηγορια ανηκουν, αυτων με το δοντι ή με τον μπαρμπα στην Κορωνη;
  Εγω θα προτεινα να απολυθουν παραυτα, οσοι απο το 1980 και μετα (κι εφ΄οσον ειναι στην υπηρεσια ακομη) διετεσαν πανω απο 4 χρονια συνδικαλιστες απο προεδροι ενωσεων και πανω.
  Υπαρχει νουμερακι ποσοι ειναι;
  Επισης μπορει να μας πει κανεις ποσα χρηματα επαιρνε και παιρνει απο το 1980 ο εκαστοτε προεδρος της ΓΣΕΕ απο την συμετοχη του στα ΔΣ της Εθνικης;
  Τα χρηματα αυτα να απαιτηθουν απο τα αντιστοιχα ασφαλιστικα ταμεια .
  Δεν ακουγεται καλο αυτο;
  Εαν θελετε εχω κι αλλα τετοια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.