#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2013 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σχέδιο Σαμαρά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤΠρος εκτόνωση φαίνεται να βαίνει η κρίση στην ΕΡΤ αν και αρκετά μέτωπα παραμένουν ανοικτά με τις εκκρεμότητες να θεωρούνται κρίσιμες για την τροπή που μπορεί να πάρει η υπόθεση. Αν και η μαραθώνια συνάντηση των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης της περασμένης Τετάρτης συνεχίζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Βιέννη, θεωρείται σχεδόν βέβαιος ο κοινός τόπος. Ήδη οι κυβερνητικοί εταίροι Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και Φ.Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) στις δηλώσεις τους δεν έκαναν καμμία αναφορά στη λέξη ΕΡΤ κάνοντας λόγο για έναν νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό τομέα που πρέπει όμως να λειτουργήσει, αποδεχόμενοι την πρόταση της ΝΔ που αναφέρεται σε μεταβατική επαναλειτουργία, αλλά με κοινό πρόγραμμα των τριών συχνοτήτων.

“Η παλιά ΕΡΤ τελείωσε” είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και συμπλήρωσε: “Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την απόφαση του ΣτΕ. Είναι ώρα να καθορίσουμε μαζί το νέο φορέα.”

“Πρέπει να βρούμε και οι τρεις μια λύση” ήταν η άποψη του Ε. Βενιζέλου, ενώ ο Φ. Κουβέλης συμπλήρωσε πως “πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες χωρίς μεσοβέζικες λύσεις”.

Το σίγουρο είναι ότι η ΕΡΤ δεν θα μας οδηγήσει σε εκλογές.

Τροποποιήσεις για τη λειτουργία της ΕΡΤ

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση (1483/Β.19.6.2013) υπάρχουν δύο τροποποίησεις στις οποίες περιγράφεται το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως την ψήφιση του σχεδίου νόμου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ, την ενεργοποίηση των συχνοτήτων και την προσωρινή αναστολή του ανταποδοτικού τέλους.

Το πρώτο άρθρο τροποποιείται ως εξής: «Ειδικότερα τα δικαιώματά της, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας, καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν: α) την μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως τη σύσταση νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και β) τις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.»

Αναστέλλεται το ανταποδοτικό τέλος

“Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.».

Τι προβλέπει το σχέδιο Σαμαρά

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα της ΕΡΤ φαίνεται ότι οι αρχηγοί συμφωνούν στην επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Η λειτουργία αυτή θα είναι το πολύ τρίμηνη και θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως έπεσε η πρόταση για νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την πλειονότητα των εργαζομένων (2.656) πλην εκείνων που εργάζονταν στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και τα Μουσικά σύνολα με στόχο να επαναλειτουργήσουν οι τηλεοπτικές και οι ραδιοφωνικές συχνότητες.

Οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τον νέο φορέα που θα σχηματιστεί, ενώ στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα λάβουν και τα δεδουλευμένα ως την 11η Ιουνίου, αλλά και τις αποζημιώσεις για την απόλυσή τους από την ΕΡΤ. Ο διαχειριστής Γκίκας Μάναλης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ θα οδηγήσει την παλαιά ΕΡΤ στη νέα της εποχή.

Ήδη συζητείται ένα σχήμα με περίπου 800 τουλάχιστον και 1.200 maximum εργαζόμενους, τρία τηλεοπτικά κανάλια, τρία ραδιόφωνα και ενημερωτικό site στο internet. Δεν είναι βέβαιο ότι τα κανάλια, οι ραδιοσταθμοί και τα sites θα συνεχίσουν με τα γνωστά brands ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3, EΡΑ και ert.gr. Προφανώς θα λογοτυπηθούν σύμφωνα με τη νέα επωνυμία που δεν θα είναι η ΝΕΡΙΤ (αφορά μόνο στην εταιρεία).

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ

Σε 2.656 ανέρχεται το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ, με κόστος μισθοδοσίας που φέτος ήταν 92 εκατ. ευρώ και με το σύνολο του προϋπολογισμού για το 2013 να φτάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ.

Η ΕΡΤ διέθετε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD και ΕΡΤ HD), επτά ραδιοφωνικούς με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ, Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας), τρεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο) και 19 περιφερειακούς.

Επιπλέον διαθέτει, τρία μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία), το έντυπο «Ραδιοτηλεόραση», την ιστοσελίδα www.ert.gr και το ψηφιακό αρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/06/2013 12:52:50

  Ακουσα στο ραδιόφωνο (Σκάι...) πως στα πλαισια της διαπραγμάτευσης , ζητήθηκαν απο τον Σαμαρά να κάνει υποχωρήσεις στο "Αντιρατσιστικό" και στην Ιθαγένεια. Ελπίζω να μην υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτό.

  Γιατί αλλιώς ,καλύτερα εκλογές ,πτώχευση ,δραχμή ,οτιδήποτε! Τι να την κάνουμε μια αυριανή Ελλάδα που θα έχει Ευρώ ,αλλα δε θα έχει Ελληνες?

  Κατα τα άλλα, καλή η συμφωνία ,με την εννοια πως οι εργατοπατέρες δεν θα επιτρέψουν ουτως ή άλλως στο προσωρινό σχήμα να λειτουργήσει. Γι'αυτό όμως ,δε θα φταίει ο Σαμαράς! Θα είναι τότε αναγκασμένα τα δυό "συνεταιράκια" να συμφωνήσουν να εφαρμοστεί η απόφαση το ΣτΕ...με τα ΜΑΤ! (αλλα μετά την τουριστική περίοδο)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 20/06/2013 18:04:19

   "...στα πλαισια της διαπραγμάτευσης , ζητήθηκαν απο τον Σαμαρά να κάνει υποχωρήσεις στο “Αντιρατσιστικό” και στην Ιθαγένεια"

   Είνια βέβαιο πως όπως είπε ο Σαμαράς, η ΕΡΤ ήταν η αφορμή. Η αιτία στη συνοχή της κευβέρνησης ήταν το ότι ο Σαμαράς ήθελε να περάσει το μεταναστευτικό με τον Αθανασίου για να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις και δεν ήθελε αντιρατσιστικό για να μην δώσει έδαφος στη ΧΑ να φωνάζει και να το παίζει αδικημένη ενώ υπάρχει πλαίσιο εναντίον των ρατσιστικών πράξεων. Την πελατεία τους οι Πασόκ, Δημάρ, την πατρίδαο Σαμαράς. Μεγάλες διαφορές που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες επειδή 15% παρασύρεται από κραυγές Ανέλ και ΧΑ...

 2. dimx avatar
  dimx 20/06/2013 13:12:25

  Κρίμα ... τοσο λίγο κράτησε ; μετά την διακοπή της προβολής του Σουλεϊμάν
  "Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις " .

 3. περιμπανού avatar
  περιμπανού 20/06/2013 13:31:35

  Ηδη κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα
  πλαστό τεύχος της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
  Είναι νόμιμη μια τέτοια χρήση του πολυτιμότατου brand name;
  Δηλαδή κάτι τέτοιο, θα το ζήσουμε και με τα υπόλοιπα προιόντα της ΕΡΤ ΑΕ;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ περιμπανού 20/06/2013 13:36:35

   Τι ψάχνεις τώρα ,ο Ρουπακιώτης είναι απασχολημένος να κυνηγάει ρατσιστές!

 4. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 14:59:52

  Είναι αυτό που λέμε, ''Εχω οράματα για τη γούνα σας''...

 5. Hawk avatar
  Hawk 20/06/2013 15:14:23

  Ωραία ακούγονται όλα αυτά τα θεωρητικά, αλλά υπάρχει & η οικονομική διάσταση του θέματος.... δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα για το κόστος κλεισίματος της ΕΡΤ με ότι αυτό περιλαμβάνει (μισθούς αποζημιώσεις κλπ.) αλλά και το κόστος επαναλειτουργίας της νέας κρατικής τηλεόρασης, αλλά και ένα feasibility study, (άκου 800 - 1200 άτομα, τι είδους υπολογισμός στο πόδι είναι αυτός δεν καταλαβαίνω) αυτά πότε με το καλό θα τα μάθουμε? Ως πότε ρε παίδες το πλήρωνε και σκάσε?

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Hawk 20/06/2013 15:25:25

   Στο τέλος να δεις που θα τους προσλάβουν όλους, με τον Α' ή Β' τρόπο. Η αδικία συσσωρεύεται. Όταν θα ξεσπάσει ο εμφύλιος μην ψάχνουν για τα αίτια.

   • Hawk avatar
    Hawk @ Jimakos 20/06/2013 15:38:35

    Είτε τους προσλάβουν είτε όχι η ζημιά έχει γίνει και είναι εφ΄όλης της ύλης... το ζήτημα είναι πότε θα αρχίσουν τα σεμινάρια σοβαρότητος σε αυτή τη χώρα, αυτό πιά είναι επιτακτική ανάγκη και αφορά τους πάντες.

 6. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 20/06/2013 15:49:17

  Μια χαρα σχεδιο ειναι,πληρες,δικαιο,ρεαλιστικο.
  Αρκει να μην γινουν οι συμβασεις ορισμενου χρονου,αοριστου και μονιμες

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 20/06/2013 16:28:43

  Πάντως είναι τουλάχιστον παρανοικό μετά από 3 χρόνια μνημονίου να αποφασίζουν τον αριθμό υπαλλήλων ενός νέου, υποτίθεται, οργανισμού, λες και παίζουν την κολοκυθιά και μάλιστα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών!

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Jimakos 20/06/2013 19:35:22

   Μα η ΕΡΤ ενας στιβος μαχης ηταν.
   Δεν θα επρεπε αμεσως να ληξει το ζητημα με την αποφαση του ΣτΕ;

 8. bab avatar
  bab 20/06/2013 16:29:28

  Φυσικα και ειναι μια χαρα ,αφου δεν περιλαμβανει τους μουσικαντηδες.Ειναι γνωστο οτι σε αυτη τη χωρα, ανεκαθεν ο πολιτισμος ηταν ο εχθρος του μεσου αξεστου ελληνα,παρ'ολο που στην αρχαιοτητα η μουσικη ηταν απο τα βασικα μαθηματα της παιδειας. Τωρα η Νεριτ θα χτυπησει υψηλα νουμερα με νεους Σουλειμανηδες και Λιαγκο-τατιανο-εκπομπες,ωστε τα πιθηκια απο κατω να χορτασουν αρκετα

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ bab 20/06/2013 19:39:10

   Και η αστρολογια ηταν και τι να κανουμε τωρα;Να συνεχισουμε να πληρωνουμε τον ουρανο με τ'αστρα;

 9. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 17:04:30

  Ελάτε τώρα που απαιτείτε και μουσική....επένδυση στην τρέχουσα μιζέρια, πολιτισμό και... σύνδεση απ΄ευθείας με την ...αρχαιότητα!!!!! Δουλειά για μία κούπα ρύζι (300 € αν είσαι τυχερός) και το βράδι Πρετεντέρη και Φατμαγιούλ για να ξεχνιόμαστε......
  Πίσω στο μεσαίωνα ολοταχώς χωρίς παράπονα, άσκοπες γκρίνιες κι αντιρρήσεις.
  Decadence Story........ 1974-2013 και προχωράμε ακάθεκτοι!!!

 10. critical avatar
  critical 20/06/2013 17:08:11

  1)
  Ετήσιο Μισθολογικό κόστος για ''ΕΡΤ'' : 92.000.000 Ευρώ
  Σύνολο υπαλλήλων ''ΕΡΤ'' : 2.656
  Μέσο ετήσιο εισόδημα υπαλλ. ΕΡΤ : 34.638 Ευρώ

  2) Μέσο ετήσιο εισόδημα καθηγητού ΑΕΙ
  με 2ο έτη προϋπηρεσίας : 28.000 Ευρώ

  3) Μέσο ετήσιο εισόδημα καθηγητού Δευτερ.Εκπ.
  με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
  ( αναπληρωτή ή μόνιμου) : 10.000 -- 16.000 Ευρώ

  Τα συμπεράσματα όλα δικά μας.....

  Μπορούμε να ξέρουμε και τα αντικειμενικά προσόντα ,αλλά και τους τρόπους που προσλήφθηκαν οι υπάλληλοι της '' ΕΡΤ '' ;;;;;;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ critical 20/06/2013 18:05:40

   Δεν υπάρχουν ούτε προσόντα ούτε κριτήρια. Μπιλιετάκια...

  • panas avatar
   panas @ critical 20/06/2013 18:17:04

   Τι τα ανακατεύεις και εσύ... Στο τέλος θα ρωτήσεις και τι αποζημιώσεις θα πάρουν. Μπορεί να πάρουν και αποζημίωση επαναπρόσληψης, ειδικά οι έχοντες καταγωγή από τα νοτιοδυτικά μέρη της Πελοποννήσου...
   Αν αλλάξει η κυβέρνηση ευνοούνται αυτοί που έχουν καταγωγή από την Ήπειρο...

   Πάντως οι μισθοί όσων έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ ή κάπως αξιοκρατικά στο δημόσιο πρέπει να περικοπούν και άλλο, γιατί οι αυθάδεις και οι εξυπνάκηδες παρέκαμψαν τον βουλευτή της οικογένειας. Δεν μπορούμε με το έτσι θέλω να καταργούμε ήθη έθιμα και παραδόσεις... Στην πυρά!!

  • Εva avatar
   Εva @ critical 20/06/2013 21:00:50

   Έλα τώρα που δεν ξέρεις πως έγιναν οι προσλήψεις!!!!

  • απολυμενος avatar
   απολυμενος @ critical 21/06/2013 09:22:39

   δουλεύω από τον Ιανουάριο του 1993 στην ΕΡΤ-3, σαν δημοσιογράφος και το σύνολο των αποδοχών μου για το 2012 ηταν 26596 ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται Αργίες και Κυριακές, όπως επίσης και ξενύχτια στα οποία αμείβομαι με 11,5 ευρώ για κάθε βράδυ 24.00-06.00 επιπλέον. Να τονίσω ότι την τελευταία δεκαετία δουλεύω μόνο βράδυ, δηλαδή οι απολαβές μου είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο. Είναι ανεύθυνο να γράφετε διάφορα νούμερα αν δεν είσαστε σίγουροι. Να τονίσω ότι μέχρι το 2006 ο μισθός μου ήταν 530 ευρώ με 15 ένσημα. Αν είναι να βοηθήσω στην καταπολέμηση της διαφθοράς ας φύγω, αλλά δώστε μου τα χρήματα που μου αναλογούν βάσει των χρόνων προϋπηρεσίας που μου αναγνωρίστηκαν. Μόνο μια επισήμανση οι διεφθαρμένοι της Ερτ είναι οι εγκάθετοι των κομμάτων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται με οποιαδηποτε κυβέρνηση σε κάποια θέση

 11. zikos.fe avatar
  zikos.fe 20/06/2013 17:12:27

  Να προσθεσω και γω οτι τα πιθηκια-ο λαουτζικος οπως ειπε η μεγαλη Ζ.Λασκαρη -δεν εχουν αναγκη την μουσικη.Η μουσικη ειναι υποθεση μονο της ελιτ π.χ Λαμπρακης.

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 20/06/2013 17:42:22

  "Αρκει να μην γινουν οι συμβασεις ορισμενου χρονου,αοριστου και μονιμες."

  Τόν ἔχεις τόν Στουρνάρα γιά στουρνάρι;;;; :D

 13. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 20/06/2013 19:48:22

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 20/06/2013 20:24:56

   Αγαπητέ ΓΡΗΓΟΡΗ,

   Τα έζησα προσωπικά, μάζεψα αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος ολόκληρων εκλεκτορικών σωμάτων, αλλά όλα εις μάτην. Στην δική μου περίπτωση επρόκειτο για ιεραποστολική προσπάθεια, ότι έκανα δεν το έκανα από ανάγκη. Η Ελλάδα έχασε, εγώ ωφελήθηκα που έμεινα στο εξωτερικό μέχρι συνταξιοδότησης. Αυτό όμως που έμαθα είναι ότι η διαπόμπευση είναι άσφαιρα πυρά όταν στοχεύει παχύδερμα. Λυπάμαι αυτούς που είτε από ανάγκη είτε από λάθος επιλογή έμειναν στην Ελλάδα και τώρα ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Το να αυτοκτονείς (βιολογικά η επαγγελματικά) δεν είναι ούτε παλληκαριά ούτε πατριωτισμός.

 14. Εva avatar
  Εva 20/06/2013 20:59:14

  Απ οτι άκουσα οι μουσικοί πηγαίνανε στις πρόβες τους και στις συναυλίες τους.

  Κάποιοι άλλοι περνάγανε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ.
  Εμείς θα περιμένουμε το τελικό προιόν.
  Μας μιλήσατε για εξυγίανση.
  Να υποθέσουμε οτι θα αλλάξει κάτι.
  Περιμένουμε ν αλλάξει κάτι, η μάλλον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.