08/10/2009 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το συνέδριο της ΝΔ θα αποφασίσει μόνο για νέο συνέδριο;Το άρθρο 11 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει ότι το συνέδριο του κόμματος μπορεί να αποφασίσει την διεξαγωγή άλλου συνεδρίου ενδέχεται να λύσει τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του antinews το μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος.

Αυτό σημαίνει ότι το έκτακτο συνέδριο θα συγκληθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, οπότε θα σηκωθούν ορισμένοι σύνεδροι και θα θέσουν θέμα ανανέωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, όπως απαιτεί πλέον η βάση. Έτσι αν η πρότασή τους γίνει δεκτή, η μοναδική απόφαση που θα πάρει το έκτακτο συνέδριο είναι η διεξαγωγή νέου συνεδρίου με εκλογή αντιπροσώπων κλπ.

Η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, οπότε αν υιοθετηθεί τελικά αποτελεί ερώτημα αν το συνέδριο θα διεξαχθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Το δρόμο για την εφαρμογή του άρθρου 11 άνοιξε, μετά τις έντονες πιέσεις, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μόνο το Συνέδριο μπορεί να το αποφασίσει ή να το επικυρώσει, αν υπάρξει συμφωνία. Και βέβαια, αν με ρωτήσατε σε προσωπική βάση, ασφαλώς είμαι υπέρ της εκλογής του Προέδρου από τη βάση. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο καλύτερα θα είναι».

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη που δήλωσε ότι το «καταστατικό  δεν είναι κουρελόχαρτο για να αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες». Απαντώντας σήμερα ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος  είπε ότι «το καταστατικό υπηρετεί το κόμμα και όχι το κόμμα το καταστατικό».

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη δηλώσει ότι για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου ότι δέχεται την όποια συμφωνία, αρκεί η διαδικασία να είναι αδιάβλητη, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Κ. Καραμανλή και επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για εκλογή του αρχηγού της ΝΔ από τη βάση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostis avatar
  anagnostis 08/10/2009 20:14:25

  αφου την πάτησε η Ντόρα με το καταστατικό και το συνέδριο βάζει τώρα τους δικούς να λένε οτι ξεκίνησε διάλογο με τους πολίτες απο την ιστοσελίδα της.

  Διάλογο με την βαση γιατί δεν πάει να κάνει;

 2. Bone Collector avatar
  Bone Collector 08/10/2009 20:17:59

  Ας ελπίσουμε πως οι Νεοδημοκράτες δεν θα παραδώσουν το κόμμα σε μηχανισμούς που παραπέμπουν απευθείας στον τρόπο λειτουργίας τη Μαφίας.

  • Κώστας Θ.΄΄ avatar
   Κώστας Θ.΄΄ @ Bone Collector 08/10/2009 22:29:04

   Να αγιάσει το στόμα σου. Cosa Nostra κανονική. Κανένα στέλεχος δεν κινήθηκε ποτέ τόσο ύπουλα, μεθοδικά, μακροχρόνια και δυστυχώς αποτελεσματικά.

 3. anonimos avatar
  anonimos 08/10/2009 20:18:53

  Αφού το ήπιε κανονικά το πικρό ποτήρι με το κατστατικό διαβάστε τι βάζει η Ντόρα να γράφουν στα σαιτ της (αυτό απο το parapolitika)

  "Νέα εξέλιξη στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. είχαμε πριν από λίγο. Ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος Κώστα Καραμανλής που είχε διαδοχικές επαφές με τους πρωτοκλασάτους της Ν.Δ., εμφανίζεται (μέσω διαρροών) να έχει πει: «Δεν έχω αντίρρηση να ακολουθηθεί οποιαδήποτε διαδικασία που θα αποφασιστεί από κοινού από τους υποψηφίους». Η προϋπόθεση που θέτει ο Καραμανλής έχει να κάνει με τον χρόνο ολοκλήρωσης της ανάδειξης του διαδόχου του. Όπως, αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές από την Ρηγίλλης, ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι παρά την συμφωνία που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στους Ντόρα, Αβραμόπουλο και Σαμαρά για την εκλογή προέδρου από τη βάση, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί από την στιγμή που μένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου"

  1. Βάζουν δηλαδή τον Καραμανλή να διαφωνεί επειδή αν γίνει δευτερο συνεδριο θα χρειασθεί να μείνει και δευτερο μηνα στη ΝΔ. Οτι δηλαδή μας έλεγαν τόσον καιρό μεσω του Πρωτου Θέματος τα Καραχάλια και οι Ρετσίνες Κουρτάκη.


  2. Λένε για συμφωνια της Ντόρας με τον Σαμαρα. Ποια συμφωνία; εκείνη που την έστειλε αδιαβαστη να παραιτηθεί απο την επιτροπή του συνεδριου με την χθεσινοβραδυνη δήλωσή του;

 4. mpaxalo avatar
  mpaxalo 08/10/2009 20:20:09

  Αν βγει η Ντόρα πρόεδρος της ΝΔ θα διασκεδασουμε πολύ. Επειδή κάθε εβδομάδα θα βγαίνει και ένας μεγαλοεπιειρηματίας και θα λέει τα δικά του.

 5. Vass avatar
  Vass 08/10/2009 20:20:21

  Οι νεοδημοκράτες έχουν όλο το χρόνο δικό τους.
  Μπορούν για παράδειγμα να θέσουν το όριο των 100 ημερών ώστε μόλις τελειώσει ο ΓΑΠ από το ταχύ πρόγραμμα ανάταξης της χώρας να βρει απέναντι του τον-ην νέο-α πρόεδρο της ΝΔ.

 6. Bone Collector avatar
  Bone Collector 08/10/2009 20:27:36

  Σήμερα το Έθνος στις πρώτες σελίδες, είχε φωτογραφία ΓΑΠ-Ντόρας με λεζάντα "παρέδωσε υπουργείο, ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ κόμμα".

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/10/2009 20:28:20

  Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα 07/11/09 συνέδριο:

  -που αποφασίζει να γίνει εκλογή από τη βάση 28/11/09, την ΑΤ και ψηφίζει όποιος Ελληνας πολίτης θέλει, τόσο απλά
  -ευχαριστεί τον ΚΚ τον Β
  -ορίζει προσωρινό αρχηγό πχ τον κ Σιούφα για προσωρινό αρχηγό

  Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει ....
  για να μην γίνω ...Διονυσιακός και πω ότι της στραβής ψ@@@ς τις φταίνε οι τρίχες...

  ΥΓ

  Ζήτω η Θεοδώρα, στο Μεγάλο κανάλι...........

 8. Olympia avatar
  Olympia 08/10/2009 20:28:58

  Άρχισε το πανηγύρι με τις δημοσκοπήσεις “ακριβείας”

  Κοτρώτσος με Παρασκευή και 13. Πρώτος μαντέψτε… η Ντόρα!

  Σε “φοβερό” δείγμα 1000 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Μήπως οι ερωτώμενοι δεν ήταν χρήστες διαδικτύου;

  Κρίμα γιατί κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Και για να είναι όλα “παστρικά”, τέταρτος ο Μεϊμαράκης.

  Όπως τονίζει και ο κύριος Κοτρώτσος, η κυρία Μπακογιάννη προηγείται με τεράστια διαφορά και πολύ σημαντικό είναι το ποσοστό του κυρίου Μεϊμαράκη. Πρώτη φορά τονίζει κάποιος τέσσερις φορές σε λίγα λεπτά την “τεράστια” διαφορά.

  Ολοταχώς για κλείσιμο στον αυτιστικό μικρόκοσμο σας.

  Θυμάστε τι γράψαμε χθές.

  Α, διαψεύδεται η πρόθεση της κυρίας Μπακογιάννη για εκλογή από τη βάση. Άρα προς τι οι δημοσκοπήσεις; Για να δέσει το παραμυθι;

 9. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 08/10/2009 20:50:18

  Πώς να αποφύγει η ΝΔ την εκλογή από τη βάση; Το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ θα τη στοιχειώνει. Η απέχθεια των Νεοδημοκρατών για τη Ντόρα θα γίνει τσουνάμι που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Μετά την άρνηση των πολιτών να δεχτούν την επιβολή Βενιζέλου από τα ΜΜΕ (αν και εκ των υστέρων η επιλογή Βενιζέλου φαίνεται ότι θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του αμερικανού πολίτη ΓΑΠ), η επιβολή διαδικασίας εκλογής από τη βάση στη ΝΔ φαίνεται ότι είναι μια δεύτερη λαϊκή επιτυχία.

  Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Είμαι αισιόδοξος. Λέτε να αρχίσουμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία σε αυτή τη χώρα;...

 10. Orestios avatar
  Orestios 08/10/2009 20:52:29

  Στο άρθρο 2, παράγραφος β του καταστατικού υπάρχει η αναφορά στην αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό τα λέει όλα για την οργάνωση πέραν των κεντικών και περιφερικών δομών. Η βασική οργανωτική αρχή του κόμματος είναι στο άρθρο 2β.

 11. mpaxalo avatar
  mpaxalo 08/10/2009 21:03:24

  Προσέξτε για να ξέρετε: Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ&13 την βγάζει ο Λιάτσος μόνιμος εκφωνητής του ΣΤΑΡ που ανήκει στον Βαρδινογιάννη όπου ανήκει ο Ριρής που έστειλε τον ΚΚ αδιάβαστο. Ποιος άλλος δουλεύει για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ&13; Μα φυσικά ο Παπαγιάννης και το fimotro. Καταλάβατε τώρα;

 12. ._ avatar
  ._ 08/10/2009 21:07:49

  Αυτό που νομίζω ότι έχει σημασία, δεν είναι στην τελική αν θα γίνει ή όχι η Ντόρα πρόεδρος της ΝΔ. Είναι αν θα αναγκαστούν οι νεοδημοκράτες να φάνε ντορίτος. Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα, σαν δεξιός, αν αναλάβει να πάρω τα κουβαδάκια μου και να πάω σε άλλη παραλία. Και δεν εννοώ τον χέρι-χέρι...

  Αυτό που θα έπρεπε να απασχολήσει αυτούς που δίνουν μάχη για το trademark είναι το ποια θα πρέπει να είναι η τύχη της Ντόρας, αν εκλεγεί άλλος αρχηγός.

 13. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 08/10/2009 21:14:04

  Ρε faktora μήπως δουλεύεις στο Παρασκεή και 13?
  Πως να το ήξερες??

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/10/2009 21:46:38

  Ενταξει να μιμηθουμε το ΠΑΣΟΚ αλλα οχι σε ολα.Δικαιωμα ψηφου για την εκλογη αρχηγου πρεπει να εχουν ολα τα μελη του κομματος αλλα οχι ασχετοι.
  Αυτο με τους "φιλους" που γραφοταν οποιος ηθελε,ακομη και αλλοδαποι ηταν ατοπο.Ουτε μπορει να εχουν δικαιωμα ψηφου ολοι οι Ελληνες πολιτες,δηλαδη και οι οπαδοι των αλλων κομματων.Αυτες ειναι γιωργοπαπανδρεικες υπερβολες.
  Να ψηφισουν τα μελη.

  • Παλιός Οννεδίτης avatar
   Παλιός Οννεδίτης @ ψυχραιμια 08/10/2009 21:48:45

   μόνο τα μέλη είναι το δημοκρατικό και το αξιόπιστο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι παρωδία της δημοκρατίας

  • aggelos avatar
   aggelos @ ψυχραιμια 08/10/2009 22:12:48

   Ο Καραβέλας θα έρθει να ψηφίσει Ντόρα;

   • Vachus avatar
    Vachus @ aggelos 09/10/2009 00:07:56

    θεϊκό!!

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ψυχραιμια 08/10/2009 22:30:38

   Συμφωνώ κι εγώ. Το έντιμο εί΄ναι αυτό. Βέβαια, η εκλογή αυτή αφορά τους πάντες, αλλά το άλλο θα ήταν πράγματι "γιωργοπαπανδρεϊκές υπερβολές".

 15. Παλιός avatar
  Παλιός 08/10/2009 22:06:39

  Υπάρχουν 2 επιλογές. Είτε ανοικτή εκλογή χωρίς περιορισμούς, είτε να υπάρξει η δυνατότητα για εγγραφή ως κάποια ημερομηνία και μετά εκλογή με συγκεκριμένη λίστα μελών.

 16. Κώστας Θ.΄΄ avatar
  Κώστας Θ.΄΄ 08/10/2009 22:17:39

  Συμφωνώ, μόνο τα μέλη. Αυτές οι εξυπνάδες που λέει η Ντόρα διά στόματος Χατζηνικολάου, ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με τα μέλη που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές είναι εκ του πονηρού (μυαλού της Ντόρας). Ούτε στη δεκαετία του 80 πληρώνονταν οι εισφορές.Ολοι πλήρωναν όταν γίνονταν εσωκομματικές εκλογές.
  Όσο για τη δημοσκόπηση,γέλασα πολύ.Αράδιασαν 10 δήθεν υποψηφίους. Το θέμα είναι τι γίνεται μεταξύ Ντόρας~Σαμαρά. Αν και φαίνεται ότι κι ο Μειμαράκης θα μπεί στο παιχνίδι.

 17. Bone Collector avatar
  Bone Collector 08/10/2009 23:51:34

  Η Ντόρα δεν έχει ψήφους, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνει η εκλογή. Διάφοροι μαϊντανοί που πετάγονται τις τελευταίες ημέρες, δεν αποτελούν σοβαρές υποψηφιότητες. Απλά θέλουν να κόψουν ψήφους απ' όσους δεν θέλουν τη Ντόρα, παγιδεύοντάς τους. Κανείς δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι τους.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Bone Collector 09/10/2009 00:12:17

   Σωστά.

 18. Vachus avatar
  Vachus 09/10/2009 00:31:09

  Το καλύτερο είναι να βγεί η κα Μητσοτάκη. Και εξηγούμαι.Η διάσπαση πρέπει να γίνει, τελεία και παύλα.Αν βγει ο Σαμαράς,θα έχει την Ντόρα,τον κομματικό μηχανισμό της και τα κανάλια να τον υπονομεύουν. Είδαμε τι έγινε με τον ΚΚ, που ήταν και μέσα στο κόλπο τελικώς.Σκεφτήτε ο Σαμαράς που είναι θανάσιμος εχθρός.Ο Αβραμόπουλος είναι λαγός της Ντόρας (κατι έχει κυκλοφορήσει στο μόναχο για κάτιχορηγίες το 2000), αλλά και να μην είναι, απλά ο τύπος το παίζει κεφάλαιο για την παράταξη. Ο Πάγκαλος τα έχει πει όλα για αυτόν σε 2 λεξεις: Κύριος τίποτα, και έχει απόλυτο δίκιο. Ο Μεϊμαράκης είναι της οικογενείας, άρα λαγός, οπότε τον ξεχνάμε. Ο Άρης και αυτός λαγός μια και είναι κολλητός του ΚΚ και είναι τελείως λάϊφ στάϊλ, αν και είναι μια επιλογή μετριοπαθής και μειλίχια που θα μπορούσε να δώσει το χρόνο στη Ντόρα να φάει όλους τους αντίπαλους της κατά την αγρανάπαυση που αναγκαστικώς θα διανύσει η ΝΔ υπο την ηγεσία του.Επειδή τα πράματα είναι οριακά για τους πάτρωνες που θέλουν Ντόρα, και θα υπονομεύσουν κάθε υγιή προσπάθεια, το κόμμα πρέπει να διασπαστεί.Η ΝΔ έχει κλείσει τον κύκλο της. Είναι κάτι σαν τον τελευταίο Αψβούργο που από τις αιμομιξίες των προγόνων του, ήταν αδύνατον να επιβιώσει.
  Μην ξεχνάμε οτι ΚΚ την έφτιαξε, ΚΚ την τελείωσε. Και δεν έχει και άλλον.

 19. mystery_mm76 avatar
  mystery_mm76 09/10/2009 00:38:48

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ .ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ . ΘΑ ΣΥΝΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ , ΜΕΛΗ , ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΔΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ .ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ . ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ . ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ DEBATE ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΙ ΛΕΤΕ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ mystery_mm76 09/10/2009 00:42:40

   Εγω θα συμφωνουσα με το debate απολυτως.Να δουμε επιτελους ποιες ειναι οι δηθεν "προδοτικες" θεσεις της Ντορας και οι "πατριωτικες" των αλλων.
   Διοτι τον πατριωτη τον κανει και ο Καρατζαφερης.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ψυχραιμια 09/10/2009 00:57:22

    Προδοτικές δεν είναι οι θέσεις της, προδοτικές είναι οι πράξεις της. Όπως και όλου του Μητσοτακαίικου.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/10/2009 00:39:43

  Τα περι υπονομευσεως ειναι απλως φημες.Ο ιδιος ο Καραμανλης ποτε δεν το ισχυρισθηκε γιατι δεν ειχε και κανενα στοιχειο.Απλως οι αντιντορικοι που εβλεπαν τις δυσλειτουργιες της κυβερνησης επεμεναν να τις αποδιδουν εκει.
  Θεωρω και τις επομενες εκλογες χαμενες και παγιδα την εκλογη τωρα της Ντορας.
  Αλλα δικαιουται μια ευκαιρια.Διασπαση σημαινει κυριαρχια του ΠΑΣΟΚ για δεκαετιες.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ψυχραιμια 09/10/2009 00:58:55

   Καλά, εδώ δεν παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο στόχος των υποκλοπών παρά μόνον στα πλαίσια αυτής εδώ της προεκλογικής εκστρατείας!

   Ο ΚΚ ήταν λίγος για να βγει να μιλήσει στο λαό για αυτά τα πράγματα. Δεν ήταν Ανδρέας που να έχει καραμέλα τα "ντόπια και ξένα κέντρα". Ίσως επειδή τα ταυτίσταμε αυτά με τον Ανδρέα, γι' αυτό μπορεί να μην τα έκανε.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Blimblomblim 09/10/2009 01:11:38

    Ειχαμε μια μακρα συζητηση για τα επεισοδια.Φανταζεσαι τις εντυπωσεις που θα δημιουργουνταν αν φθαναμε σε ανοιχτη ρηξη ή συζητηση και η Ντορα εβγαινε ευθεως και ελεγε οτι εγω ζητησα την επεμβαση της αστυνομιας και ο Καραμανλης ειπε οχι;
    Τι θα ελεγαν οι αντιντορικοι που ειναι συνηθως λαικοδεξιοι και εχουν τη χειριστη γνωμη για τους αναρχικους;
    O Kαραμανλης δεν μπορουσε να θεσει θεμα γιατι τα κολλητηλικια του με την αριστερα εμπνευσεως Λουλη υπονομευσαν το εργο του πολυ περισσοτερο.Αρα ανοιχτη συζητηση δεν μπορουσε να γινει και απλως να διασπειρονται φημες.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ ψυχραιμια 09/10/2009 01:17:16

     Ο Καραμανλής απέφυγε την κλιμάκωση που ήταν βέβαιη αν χτυπούσαν. Απορώ πώς δεν βλέπεις ότι ήταν στημένη η αντίδραση της Ντόρας. Αυτό που ήθελαν ήταν σκληρή στάση για να μπορέσουν να παρασύρουν τον κόσμο σε "πορτοκαλί επανάσταση". Όταν πια όλοι είχαν αγανακτήσει, τότε άρχισαν για τα καλά το ξύλο και λούφαξαν όλοι.

     Νομίζω ότι η αντίδραση Καραμανλή στην "εξέργερση" ήταν αριστοτεχνική. Κράτησε καλή άμυνα και σώθηκε η σταθερότητα της χώρας από ξένη επίθεση. Η κίνησή του να φέρει τον Παπούλια στο Προέδρικο ήταν όλα τα λεφτά, παράλληλα με τις διαρροές ότι η χώρα θα πάει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: θα έκλεινε τα κανάλια! Βέβαια, διαψεύσθηκαν. Είμαι βέβαιος ότι παίχτηκαν πάρα πολλά εκείνη τη νύχτα της 8ης Δκεμβρίου.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/10/2009 01:20:54

     Ναι αλλα η συζητηση θα επεκτεινοταν στο τι ειχε γινει προηγουμενως.Υπηρχε συνεχης ανοχη στις επθεσεις των αναρχικων σε τμηματα και βιβλιοπωλεια.Ασε που το ξυλο αρχισε οταν ανελαβε ο Μαρκογιαννακης που ηταν προσκειμενος στη Ντορα.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ ψυχραιμια 09/10/2009 01:25:47

     Ψυχραιμία, αφήνεις ένα πράγμα έξω από τη συλλογιστική αυτήν: Είμαστε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας. Η Ντόρα είναι άτομο που της πάει μια χαρά αυτό, της αρέσει, από εκεί αντλεί εξουσία και δύναμη: από τη δράση των ξένων και το φόβο που προκαλεί στους δικούς μας η ιδέα ότι "οι Αμερικανοί κάνουν κουμάντο". Αντιθέτως, ο ΚΚ και ο Σαμαράς και άλλοι δεν γουστάρουν αυτή την κατάσταση και θέλουν να κάνουν κουμάντο μόνοι τους. Υγιές. Να κάνουν. Εμείς από κάτω θα τους ελέγχουμε. Μόνο εμείς.

     Αυτό είναι όλο. Δεν δέχομαι την Ελλάδα για χώρα περιορισμένης κυριαρχίας και δεν μπορώ ποτέ να στηρίξω κάποια σαν τη Ντόρα.

  • Shalai avatar
   Shalai @ ψυχραιμια 09/10/2009 00:59:46

   Πολύ απλοϊκό ως ύποπτο συμπέρασμα αυτό...

   Μπορεί μην ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο γιατί απλούστατα ΔΕΝ τον έπαιρνε.
   Όχι γιατί δεν είχε στοιχείο.

   Σιγά μη του στελναν και Δελτίο Τύπου... ^_^

 21. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 09/10/2009 00:50:29

  1 Σίγουρα ό,τι γίνει πρέπει να γίνει βάσει καταστατικού.
  2 Είτε η βάση ψηφίσει είτε το Συνέδριο επί της ουσίας το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
  3 Η βάση είναι τα μέλη, όχι ο κάθε περστικός. (Κάποτε βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μέλη δεν μπορεί να είναι άνθρωποι που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι το ΤΓ μετακόμισε εδώ και τρία χρόνια και που έχουν γραφτεί σε Τοπικές για να ψηφίζουν απλώς κάθε δύο χρόνια τον κουμπάρο τους για Πρόεδρο. Να αποκτήσουμε δηλ μέλη που να τιμούν την ιδιότητα τους αυτή αλλά και να τιμούνται από αυτή)
  4 Δεν είναι ίσως ο καταλληλότερρος χώρος για να ανοίξει συζήτηση για τα οργανωτικά της ΝΔ αλλά κάποτε και κάπου πρέπει να ανοίξει και θα έχει ενδιαφέρον.

 22. crunch avatar
  crunch 09/10/2009 01:19:10

  Όποιος ισχυρίζεται ότι η βάση έχει ξεχάσει το 93 ζει σε δικό του κόσμο. Στην ουσία ούτε οι σαμαρικοί περιμένουν άλλο αποτέλεσμα, απλά ψάχνουν ήδη λυσσαλέα δικαιολογίες για να λένε μετά "χαλκεύσατε το συνέδριο".. Το συνέδριο 'στημένο', οι δημοσκόποι 'των νταβατζήδων', και δε συμμαζεύεται.. Γελοιότητες! Όσο δεν τους φέρεις γκαλοπ/είδηση που να τους βγάλει πλειοψηφικό ρεύμα -λες και υπήρχε τέτοια είδηση/ρεύμα όλη την τελευταία περίοδο και το αποκρύπτει κάποιος τεχνηέντως τώρα- θα βγάζουν το μαύρο άσπρο.. Παιδιαρίσματα

  Άστους.. Και τι θα κάνουν; Δικό τους κόμμα;
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! been there, done that..

 23. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 02:01:33

  Ας μιλήσει και ένας μη δεξιός: Να και ένα καλό που έφερε το Πασόκ στα πολιτικά ήθη του τόπου. Από τότε που πέθανε η αριστερά βρήκε αλλού η εσωκομματική ζύμωση στη βάση πεδίο να επιβιώσει. Μια ελπιδοφόρα εξέλιξη.
  Οι αριστεροί πρέπει να τα βλέπουν αυτά και να τραβάνε τα βυζιά τους, που αποδέχτηκαν να καταντήσουν χούφταλα του σταλινισμού και ουρές της παγκοσμιοποίησης.
  Ρε συντρόφια, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αντιγράφετε τα αστικά κόμματα σε επίπεδο εσωκομματικής πρακτικής;

  • vachus avatar
   vachus @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 12:26:36

   Τα ήθη αυτά που λές είναι επικοινωνιακού και μόνο τύπου. Τι σοι εκλογές είναι αυτές με έναν υποψήφιο; Ούτε ο Κιμ Γιονγκ ιλ να ήταν!Αυτά θεωρούνται προχωρημενιές μόνο σ'αυτούς που κουνάν τα πλαστικά σημαιάκια και βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου τον Αντρέα και τα βράδια Πρετεντέρη, Τσίμα και Χατζηνικ. για να "ενημερωθούν". Οποία πλάνη. Και βάση ποιας ζύμωσης της βάσης προέκυψαν Μπιρμπίλη, Δρούτσας,Μπατζελή κλπ; Επίσης έγινε ζύμωση για την κατάργηση του ΥΠ.ΜΑΚ-ΘΡΑΚ,Αιγαίου κλπ;
   Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όσο για αυτό που λές για την αριστερά, το ΚΚΕ άστο, άμα έχει τον ΔΟΛ στο επικρατείας τι να τα κάνει αυτά; Αυτά κανονίζονται στη Μιχαλακοπούλου.
   Είναι αστείο πραγματικά την φάρσα της ζύμωσης που έγινε στο ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν κι οι κάλτσες και κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στη ΝΔ για να βγεί η Ντόρα, να το θεωρείς ελπιδοφορα εξέλιξη.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ vachus 09/10/2009 12:31:15

    Δεν θα είναι το ίδιο στη ΝΔ. Την εκλογή από τη βάση τη θέλουν για να μην βγει η Ντόρα, όχι για να βγει. Συμφώνησε γιατί ελπίζει να ελέγξει και αυτή τη διαδικασία μέσω του μαζικού προπηλακισμού του κόσμου από τα συγκροτήματα. Αντικειμενικά, όμως, την ήταν πολύ πιο εύκολο να ελέγξει 5.500 συνέδρους, από τη στιγμή που είχε και την έμμεση υποστήριξη Καραμανλή.

    • vachus avatar
     vachus @ Blimblomblim 09/10/2009 13:03:53

     Αν είναι ανοιχτό όμως θα ψηφίσουν και τα δέντρα υπέρ της Ντόρας. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει η λαϊκή δεξιά να χωριστεί από την Αγία Οικογένεια. Οπότε ας πάρει τα μπογαλάκια του/της γιατί με την Ντόρα δεν πρόκειται να γίνει χαϊρι. Και αν το κερδίσει η Ντόρα θα μας την φορέσουν όπως τον Περίγελο και τον άλλο πόλο θα τον βαφτίσουν ως ξαδερφάκι της ΧΑ. Ή παίρνει πόδι ή παίρνουμε "εμείς" πόδι .

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 13:11:31

   Συμφωνώ απόλυτα: Ανοιχτές διαδικασίες. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Κι ας εκφραστούν τα δέντρα. Τέτοια υποχθόνια οργάνωση, να στείλουν οι Πασόκοι ψηφοφόρους υπέρ Ντόρας, δεν φαντάζομαι.

 24. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 09/10/2009 16:30:18

  Για να καταλάβω κι εγώ. Τι σημαίνει ανοιχτές διαδικασίες? ψηφίζει κάθε ενδιαφερόμενος? Περαστικοί? Αφηρημένοι? Αυτά είναι καραγκιοζλίκια και βέβαια εκτός καταστατικού. Αλλά ξέχασα αν το καταστατικό δεν ανταποκρίνεται (ή θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται) στις νέες συνθήκες το παραβιάζουμε και ξεμπερδεύουμε και μετά οι ... άλλοι μιλάν για αντικαταστατικές διαδικασίες και η κατάσταση γίνεται περισσότερο μπάχαλο απ΄ ότι είναι. Κάποιοι βέβαια το γουστάρουν.
  Η ... αντιδημοφιλής άποψη μου είναι ότι ακόμα και με ομοφωνία των 3,5,7 ή 17 υποψηφίων αρχηγών το καταστατικό δεν πρέπει να παραβιαστεί . Οποιος εκλεγεί ας δεσμευθεί ότι 1 θα προωθήσει αλλαγή του καταστατικού για εκλογή του Προέδρου από τη βάση (ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ) 2 θα τεθεί στη συνέχεια στη κρίση του νέου διευρυμένου σώματος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.