17/05/2008 08:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το στοιχείο του εγκλήματος

Θυμάστε που ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορούσε κάποτε το ΠΑΣΟΚ ότι «πουλάει τα ασημικά της οικογένειας». Τώρα ο ίδιος πουλάει τον ΟΤΕ.

Θυμάστε τη ΝΔ που κάποτε άστραφτε και βροντούσε εναντίον της «διαπλοκής στον ΟΤΕ» και έκανε σημαία της την περίφημη έρευνα του Ζορμπά για τις 1.000.000 ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ, που είχαν δοθεί επί ΠΑΣΟΚ και Λάμπρου στη Ζήμενς και την Ιντρακόμ; Σήμερα τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς είναι και πάλι στην επικαιρότητα, αλλά αυτή τη φορά αφορούν και γαλάζια μεγαλοστελέχη.

Θυμάστε τους γαλάζιους βουλευτές που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το σημιτικό σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου της περιόδου 1999-200; Σήμερα γαλάζια στελέχη περιμένουν στην ουρά έξω από το γραφείο του ανακριτή για να εξετασθούν για το σκάνδαλο του ομολόγων, που μέσω χρηματιστηρίου έγινε κι αυτό.

Δεν χρειάζονται νομίζω άλλα παραδείγματα για να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Η ΝΔ δούλεψε τον κόσμο για να ανέβει στην εξουσία, προκειμένου να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Στερημένη από την εξουσία 23 ολόκληρα χρόνια (με εξαίρεση το διάλειμμα Μητσοτάκη που όμως ήταν μόνο για πάρτη του, γι αυτό και έπεσε) άρχισε να τα ξεπουλάει όλα, από την περιουσία των Ταμείων μέχρι τον ΟΤΕ. Όχι επειδή ενδιαφέρεται για την οικονομία, που πάει κατά διαόλου, αλλά επειδή οι άλλοι τρόποι παραγωγής πολιτικού χρήματος (εξοπλισμοί, κατασκευές κλπ) είχαν εξαντληθεί από τους προηγούμενους. Για όλα τα άλλα αδιαφόρησε. Στα π… τους, που θα έλεγε και ο κουφός, αν ο κόσμος πεινάει και είναι έτοιμος να σαλτάρει από το μπαλκόνι.

Γιατί δεν τους νοιάζει; Γιατί επιμένουν σε αυτήν την πολιτική ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης και παρόλα αυτά παραμένουν και θα παραμείνουν ακόμα στην εξουσία; Επειδή απλά υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ. Λένε ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι γεμάτος καλές προθέσεις. Όποιες κι αν είναι οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό το ΠΑΣΟΚ, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό εφηύρε την … διαπλοκή. Είναι τυχαίο άραγε ότι ύστερα από πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό με το θέμα του ΟΤΕ; Μήπως έγινε αυτό επειδή πλήττεται το κομμάτι της διαπλοκής που εκπροσωπούσε τόσα χρόνια και το σύστημα πολιτικού χρήματος που εγκαθίδρυσε; Μήπως είναι αυτός λόγος και για τον οποίο η ΝΔ θυμήθηκε ξαφνικά να την Ζήμενς; Και μήπως όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξηγούν και γιατί η ΝΔ δεν έκανε την κάθαρση που επαγγέλθηκε πριν το 2004; Για να τους έχει μήπως ανά πάσα στιγμή στο χέρι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 17/05/2008 08:59:38

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σου.
  Οτι και να λες,ότι και να τους λέμε,"φωνή βοώντος εν τη ερήμω."Την δουλειά τους κάνουνε και οι 300.
  ...."σαβουρώνουνε" τις τσέπες τους με όποιο τρόπο μπορούν και όποτε τους δωθεί η ευκαιρία.Καί οι περισσότεροι είναι ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!!!!σε πληροφορώ,και καμουφλάρονται πίσω από ονόματα πρωτοκλασάτα!!!!

  Εμείς,ο ΛΑΟΣ να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε,που καθημερινά γινώμαστε κοινωνοί δεκάδων σκανδάλων των και δεν λέμε να αντιδράσουμε,δια της ψήφου μας.Αντίθετα,κάθε φορά που θα γίνουν εκλογές, ''συνοστιζώμαστε στα εκλογικά κέντρα,για να τους χαρίσουμε την ΨΗΦΟ μας.

  Καλά να μας κάνουν λοιπόν....Οταν ξυπνήσουμε,θα είναι πολύ αργά.Γιατί θα είμαστε "μετανάστες"τότε στην ίδια μας την πατρίδα....

  ΞΥΠΝΑ, ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ,ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ και μην χειροκροτείς κανένα τους.Στείλε τους από εκεί που ήλθαν.Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ!!!Αρκεί να το θελήσεις.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 17/05/2008 09:24:48

  Το κέντρο εξουσίας είναι ένα και εμφανίζεται πότε με πράσινο και πότε με μπλε μανδύα. Δεν αλλάζει κάτι. Μια κλίκα, η ίδια πάντα, κυβερνούσε, κυβερνάει και θα συνεχίσει να κυβερνάει.

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/05/2008 11:01:59

  @FactorX: "Flat out" άρθρο!

  @Ιωάννης Εμμ.Νομικός: Σωστή η διαπίστωση, φίλε. Πάμε παρακάτω, όμως, γιατί, αλλιώς, είναι άχρηστη: ΓΙΑΤΙ, κατά την γνώμη σου, ο ελλ. Λαός κοιμάται; (Και ο κάθε Λαός, και ο ελλ. πολύ λιγότερο από άλλους).

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 17/05/2008 11:55:08

  Μία διαφορετική ερμηνεία γιαί ο ΓΑΠ ξύπνησε και άρχισε να κάνει "αντιπολίτευση"
  http://politis-gr.blogspot.com/2008/05/blog-post_14.html
  και
  http://politis-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post.html

  Νήπιε Γέροντα τα βασικά ερωτήματα είναι αν ξύπνησε η απαιτούμενη κρίσιμη μάζα έντιμων πολιτών και ποιες μέθοδοι αντίδρασης έχουν απομείνει.
  Όπως διαπιστώνει και ο Χρήστος Γιανναράς σε αυτό το άρθρο του
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_04/05/2008_268601
  έχουν ήδη εξαρθρώσει κάθε δυνατότητα αποτελεσματικού κοινωνικού ελέγχου της εξουσίας.

  Και επιπλέον ετοιμάζουν έναν ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο των πολιτών
  http://greece-salonika.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html

  Επίσης δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η παρακάτω είδηση
  http://politis-gr.blogspot.com/2008/05/blog-post_06.html
  σε συνδυασμό με την πώληση του ΟΤΕ, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός φορέας της χώρας μας. Μην ξεχνάμε ότι μέσω του ΟΤΕ πραγματοποιούνται οι επικοινωνίες όλων των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

  Σε αυτό το θέμα θα ήθελα την άποψή σας.

 5. factorx avatar
  factorx 17/05/2008 12:00:58

  Kαταλήγει ως εξης στο σημερινό του άρθρο στην "Ημερησία" ο επικοινωνιολόγος του πρωθυπουργού Γιάννης Λούλης: "όσο "αντέχει" η εικόνα του πρωθυπουργού και όσο το ΠΑΣΟΚ πορεύεται με την τωρινή του εικόνα, τα "οικονομικά της καθημερινότητας" πολύ δύσκολα θα ανατρέψουν το σημερινό πολιτικό τοπίο".

 6. i-reporter avatar
  i-reporter 17/05/2008 12:02:54

  Ετσι είναι, επι της ουσίας. Μόνο που φαίνεται οτι πλέον "τραβήχτηκε η γραμμή" της αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα και επίπεδα. Και φαίνεται οτι ο ΓΑΠ θα γίνει πρωθυπουργός (πιο σύντομα απο όσο πίστευε...) και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε μάλλον θα έχει κάνει "κανονικό λίφτινγκ". Και ο ΓΑΠ δεν θα καλύψει κανέναν "πασόκο μιζαδόρο"(ισα ισα...θα τους στείλει στη...σέντρα για θυσία, σαν Ιφιγένειες για να πνεύσει ούριος άνεμος...), θα εκπροσωπήσει την "νέα διαπλοκή"(δείχνοντας στο..παρελθόν πόσο αξιόπιστα έγινε...) και θα πείσει τον κόσμο ότι "θα μοιράσει λεφτά και δουλειές" πάλι...(όπως ο πατέρας του...). Μόλις "καταλήξει" στη νέα ισορροπία Οικονομίας-Πολιτικής (σε συνδυασμό με τα νέα κέντρα εξουσίας σε ΕΕ - ΗΠΑ-Ρωσία) τίποτε δεν θα κρατήσει στην εξουσία την απίθανη αυτή κυβέρνηση (που είναι πλέον "σαν χέρι με γάντι" με τις κυβερνήσεις Σημίτη).


  Ασχετο: Μας λένε ότι οι Ρώσοι (δηλαδή ο Β.Πούτιν) ΔΕΝ αποφάσισαν ΑΚΟΜΗ τι θα γίνει με τους αγωγούς....Είναι έτσι;

 7. Suhoi avatar
  Suhoi 17/05/2008 13:06:35

  Apsogo kommati Factor!

 8. Anon avatar
  Anon 17/05/2008 16:37:10

  Ο λαός δεν ξεχνά την υποτίμηση της δραχμής και
  ποιοί τα παντελωνιάσανε, οπως και ποιοι κάνανε
  γαργάρα το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

 9. Anon avatar
  Anon 17/05/2008 17:16:27

  ............και εαν ξεχάσει τότε είναι άξιος της μοίρας του.

 10. Theodore avatar
  Theodore 17/05/2008 19:01:58

  Φιλε 5'16,
  Η βλακεια, ειναι ανικητη.Και στην Ελλαδα, εχουμε αφθονη.Ακουσε και μενα. 35 χρονια, μεσα στα Σχολεια ειμουνα.
  Οι ανθρωποι, επαναλαμβανουν οσα ο Αυτιας και ο 30φυλλοπουλος τους εβαζαν επι χρονια.Που να το βρουν το μυαλο, για να σκεφτουν απο μονοι τους.
  Μωρε καφροι του κερατα, εγω γιατι ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑ (ξαναλεω ΕΠΑΙΞΑ);Λεφτα ειχα, γιατι να μην το κανω;
  Μα γιατι δεν ειμαι μαλακας, να τα βαλω στη γκανιοτα, σαν κι εσας.
  Η απληστια, πληρωνεται κυριοι. Κι απο τη στιγμη που δεν εισαστε αητοι, αλλα κοκορακια, σας κανανε μια χαψια τα σαινια του ΧΑΑ.Ο Σημιτης και ο Γιαννος σας εβαλαν το μαχαιρι στο λαιμο να παιξετε; Αλλα πως θα παραδεχτειτε οτι εισαστε με IQ ραδικιου;
  Στην Αμερικη, εχουν χαθει τρισεκατομμυρια $$,σε διαφορες περιοδους, αλλα δε βγηκαν να πουν οτι εφταιγε η κυβερνηση.Το ΧΑΑ, ειναι εν πολλοις ΤΖΟΓΟΣ.Period.Επαιξες,εχασες.Τι ζητας τωρα τα ρεστα πο τους αλλους;
  Οσον αφορα στην υποτιμηση της δραχμης, μπορει πραγματι καποιοι να βγαλανε λεφτα, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν επρεπε να γινει. Απο τη στιγμη, που δεν ειμαστε στο Ευρω, δεν ειχαμε αλλον τροπο, να ελεγξουμε το ισοζυγιο.
  Αλλα ποιος εχασε το μυαλο του, για να το βρειτε εσεις;(Διαβαστε και κανα βιβλιο πρακτικων οικονομικων, για να παρετε χαμπαρι περι τινος προκειται, γι αυτο εχω την εντυπωση, οτι η Ελλαδα, ειναι μια χωρα με σχιζοφρενεις κατοικους, που απο τη μια, ζητανε να καταναλωνουν αλ Αμερικαιν,με λυσσα δηλαδη, ενω απο την αλλη ζητανε κομμουνιστικη σταθεροτητα στη δουλεια και στους μισθους.
  Αλλα τετοια θαυματα, μονο ο Χριστος τα εκανε. Και αυτος οπως ξερετε, σταυρωθηκε.

 11. Panos avatar
  Panos 17/05/2008 20:42:43

  Το ουσιαστικό θεμα με τον ΟΤΕ που μονο αυτο το blog εθιξε ειναι οτι εγινε μια πωληση του μοναδικου ισως εργαλειου που εχει η σημερινη Ελλαδα (μαζι με τους αγωγους) για ασκηση γεωπολιτικης στρατηγικης στα Βαλκάνια και μαλιστα με αξιωσεις.
  Και ολα αυτα σε εξεφτελιστική τιμή ωστε ειτε να κλεισουν οι τρυπες του προυπολογισμού (δυσκολο να το φανταστει κανεις με 400 εκατ. ευρω κερδος) είτε ακομα χειρότερα για να τα αρπάξουν καποιοι της κυβέρνησης.
  Τωρα τα παζαρια για την συμφωνία ηταν αστειότητες καθως φαινεται οτι εγγυήσεις υπήρχαν απο τη στιγμή που αγόρασαν οι Γερμανοί από τον Βγενόπουλο.
  Δεχομαι οτι ο αλογοσκούφης για κάποιους λόγους ήθελε την συμφωνία.Πως πείστηκε όμως ο Καραμανλής?
  Ή μηπως εγινε πίσω απο την πλατη του...?
  Factor θα ηθελα τη γνωμη σου

 12. DAN avatar
  DAN 17/05/2008 23:37:42

  Αυτή η τραμπάλα της τωρινής Ν.Δ. με το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ, όπως κι αν παίζεται FactorX και λοιποί, (καλώς τους και τους νεοφερμένους Τσιπραίους), είναι που κρατάει τον "μπούλη" και τους πλιατσικολόγους του στην εξουσία και στη βούτα... Το πιπίλισμα του "κλέφτες του ΠΑΣΟΚ" είναι η δικαιολογία για την ανοχή της δεξιάς...
  Για το ποιοι έχασαν και ποιοι κέρδισαν στο χρηματιστήριο, στοιχεία ρε ! Κι όχι αφορισμούς και μαλιακίες... Ο Εβερτ είχε κάνει σημαία του την εξόντωση των κλεφτών στο χρηματιστήριο και οι δυο πρώτοι που δικάστηκαν γι αυτό ήταν του περιβάλλοντός του...

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/05/2008 23:40:14

  Panos, σύνελθε : μαζί έφαγαν τον "αέρα".
  http://www.antinews.gr/?p=2040

  Για το τελευταίο μπακάλικο, γωνία Αγνώστου & Ανύπαρκτου, καταβάλλεται -μαύρα πάντα- στην πώληση κάποιο ποσό.

  Για τον κυρίαρχο τών τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.