#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2010 10:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το στοίχημα του ΚικίλιαΟ Βασίλης Κικίλιας εξ υπαρχής ήταν μια αντισυμβατική επιλογή. Μια τολμηρή ενέργεια.  Αντί, λοιπόν, η Ν.Δ. να αξιοποιήσει τα θετικά αυτής της επιλογής, προσπάθησε  να τον εμφανίσει ως κάτι άλλο. Κάτι που δεν είναι.   Και αντί να πιστωθεί  την επιλογή ενός νέου ανθρώπου, βρέθηκε να απολογείται  γιατί δε υπέδειξε καμιά …παλιά καραβάνα της πολιτικής. Που να έχει τα γνωστά …κονέ  με τους δημοσιογράφους και να επιδιώκει  τηλεοπτικές φασαρίες  που αυξάνουν την τηλεθέαση.

Τι εννοώ:

Όλες,  μα  όλες οι δημοσκοπήσεις,  δείχνουν ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος να εκφράζει την απαρέσκειά του για τα κόμματα και τους πολιτικούς γενικότερα. Το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο στις νέες ηλικίες.

Ο Βασίλης Κικίλιας, επομένως, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να επικοινωνήσει με τον κόσμο αυτό. Αρκεί να ήταν ο εαυτός του. Αρκεί να ξέφευγε από τα τετριμμένα και να μην ακολουθούσε την πεπατημένη. Να πεί αυτά που λέμε μεταξύ μας, στις παρέες μας.

Απέναντι του, είχε δύο politically correct  υποψηφίους. Δυο ανθρώπους  του συστήματος. Ένα σύστημα  που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Τον  Γιάννη Δημαρά, που η καρδιά του ανήκει πάντα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά προσωρινά, βρίσκεται εντός εκτός και επί τα αυτά, και τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σγουρό. Δυο επαγγελματίες της πολιτικής που ξέρουν τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και κυρίως έχουν συμπάθειες και γερά στηρίγματα στον κόσμο των ΜΜΕ. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί στο …γήπεδό τους.  Όπως αυτοί οι δυο δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τον Βασίλη Κικίλια σ΄ έναν αγώνα μπάσκετ.

Αντί, λοιπόν, να οργανώσουν για τον Βασίλη Κικίλια  μια  αντισυμβατική και ανατρεπτική  προεκλογική καμπάνια, τον ρίχνουν στην αρένα με τα θηρία.  Οσο χρόνο και να είχε στη διάθεσή του, θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί. Δεν του πάει αυτός ο ρόλος. Δεν το βλέπουν ότι ασφυκτιά μες τα κουστούμια;  Γιατί θέλουν να μας τον παρουσιάσουν για κάτι που δεν είναι και δεν τον αφήνουν να  δείξει αυτό που πραγματικά είναι;(Το τηλεοπτικό σποτάκι στου Κικίλια που είναι στον άερα)
Όμως, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και οι ελπίδες του Βασίλη Κικίλια να περάσει στο δεύτερο γύρο  είναι ακόμα  ισχυρές.  Και  αν περάσει στο δεύτερο γύρο, τότε όλα παίζονται.

Αρκεί να συμβούν δυο πράγματα:

Πρώτον,  ο Βασίλης Κικίλιας να απευθυνθεί στους  ψηφοφόρους της Αττικής και κυρίως στους νέους με τον τρόπο του. Ετσι όπως αισθάνεται. Ενας νέος άνθρωπος δικαιούται μιας ευκαιρίας, έστω και αν πρόκειται για μια τολμηρή επιλογή.  Δεν χρειάζεται να πεί  πολλά και χιλιοειπωμένα. Μπορεί να μας παρουσιάσει δυο-τρείς ιδέες που δεν τολμούν να  πούν οι  συνυποψήφιοί του;

Δεύτερον, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. να   σηκωθούν από τον καναπέ και να στηρίξουν τον υποψήφιο του κόμματος. Γιατί στηρίζοντας τον Βασίλη Κικίλια, στηρίζουν την ανάκαμψη του κόμματος, στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση του Μνημονίου.

Η Ν.Δ. πρέπει να κερδίσει το στοίχημα του Κικίλια

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/10/2010 10:31:01

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ, ΕΝΩ Η ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΔΥΝΑΤΑ. ΕΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ, ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗ.

 2. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 27/10/2010 11:16:54

  Συμφωνώ κι όλοι το έχουν καταλάβει το λάθος τους.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, ότι έχει κουσούρια.

  Πρέπει να το παραδεχτείς. Δεν μπορει να είσαι νέος, εκτός συστήματος, "αθώος" σε σχέση με τους καρχαρίες, τις παλιοκαραβάνες και να μην ξεκινάς από την ΚΝΕ! Βλάκες ήταν όλοι οι άλλοι οι αφισοκολλητές που πέρασαν από τα τσικό; (πχ Τζίμας, Παπαχελάς, Ρουσόπουλος, Βαρεμένος, κτλ, κτλ)

  Που πάς ρε φίλε;

  Θυμάστε τον ενθουσιασμό του "κόσμου" (λέγε με ΜΜΕ) για την "τόλμη" του Αλαβάνου, την "Προοδευτική" κίνηση, να κατέβει ένας νεαρός για δήμαρχος Αθηναίων. Ωσανα! Αλληλούια! Τι αλλάγη! Τι Ανανέωση! Τι έξυπνη κίνηση!

  Ο Κικίλιας ήταν σωστή κίνηση αλλά, συμφωνώ μαζί σου, ήταν λάθος των επικοινωνιολόγων που επέλεξαν να τον αλλάξουν. Εγώ τον συμπάθησα στις πρώτες δύο συντεύξεις του, ιδίος την πρώτη στο MEGA, που έπεσαν να το φάνε!
  Τον κόλλησαν στον τοίχο! Κι ακρίβως εκεί ταυτίστικα κι εγώ μαζί του, εκείνη την στιγμή ήταν ένας από εμας, που μας βομβαρδίζουν κάθε μερα, μη το ένα, μή το άλλο, μη μιλάς!

  Τελευταία μιλάει με στημένες προτάσεις και του φαίνεται, γιατί πραγματι είναι ένας από εμάς, κι ελπίζω να μην τον κάνουν, έναν απο αυτούς.

 3. zervas avatar
  zervas 27/10/2010 11:30:27

  ΕΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΠΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΑ??????ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ????

 4. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 27/10/2010 11:46:40

  Διαφωνώ με την άποψη ότι με μια απολιτίκ επιλογή λαιφστάιλ προσεγγίζουμε καλύτερα τους απολιτίκ νέους! Αυτή η λογική οδηγεί σε υποψηφιότητες τύπου... Ρουβά-Ψινάκη!!! (που δεν αποκλείεται να υπερψηφιστούν). Ωστόσο, το πρόσκαιρο και ευκαιριακό πολιτικό όφελος δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός! Πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε την ιδεολογία στην πολιτική, τις παραγματικές αξίες και τα ιδανικά! Πολλά από αυτά κατακρεουργήθηκαν από τους παλαιοκομματικούς πολιτικάντηδες που υποκριτικά τα επικαλούνταν και στην πράξη τα πρόδιδαν με άνεση και ευκολία. Η συμπεριφορά τους αυτή απώθησε τους νέους από την πολιτική και όχι το ουσιαστικό και διαχρονικό περιεχόμενο αυτών των αξιών! Πιο απλά, σε έναν πατριδοκάπηλο (πάει κάπου το μυαλό σας;) δε φταίει η έννοια της πατρίδας αλλά η υποκριτική και άθλια συμπεριφορά του προσώπου! Παρόλα αυτά τη συγκεκριμένη στιγμή επιβάλλεται όλοι μας παρά τις όποιες ενστάσεις και διαφωνίες μας να σταθούμε στο πλευρό του Β. Κικίλια συμπαραστεκόμενοι στο τιτάνιο αγώνα του Α, Σαμαρά που έχει πάρει στις πλάτες του ένα φθαρμένο και αποδεκατισμένο κόμμα πολιτικάντηδων και μπορεί να εμπνεύσει πάλι στους νέους το ενδιαφέρον για την πραγματική αξία της πολιτικής! Η πορεία του εύχομαι να το αποδείξει...

  • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. @ ΝΙΚΟΣ 27/10/2010 12:59:50

   Αυτό που κατάλαβα εγώ από το κείμενο, δεν είναι ζητάμε κάποιον απολιτικ (να προσθέσω και τον Αποστολάκη) αλλά αντίθετα βαθειά πολιτικοποιημένο μεν, αλλά με ελεύθερη απόψη και προσωπικό στίγμα.

   Ειδα τον Κικίλια στην Τατιάνα κι ενώ κέρδισε πόντους με την παρουσία του, στην ελεύθερη συζήτηση, στις πολιτικές ερωτήσεις μιλούσε σαν άλλος άνθρωπος, όχι γιατι δεν τα πίστευε, αλλά το τρόπος που τα έλεγε εδειχνε ξένος!

   Στο κάτω-κάτω της γραφής όλοι είμαστε πολιτικοποιημένοι μόνο που η προπαγάνδα της Αριστεροσύνης (την πραγματική Αριστερά την σέβομαι) μας πιπιλίζει το μυαλό. Οποιος ηθοποιός, τραγουδιστής, ζωγράφος, μπασκετμπολίστας, δηλώσει αριστερός ή παει σε φεστιβαλ την ΚΝΕ, αναδεικνύεται σε Ιερό Τοτέμ, λες και στη σχολή της Τζοϋ Μασίνο (sorry αυτή μου ήρθε τωρα) μαθαίνουν απ έξω το κεφάλαιο του Μαρξ.

   Ενώ αν τον βάζει ο Σαμαράς, πρεπει να ξέρει 7 γλώσσες, να είναι ιατρός επιπέδου Γιακούμπ, να ξέρει διαχείρηση επιπέδου Γκρουγκμαν και να έχει την ευφράδεια του Βενιζέλου.

   Ημαρτον (οχι προς εσένα Νίκο, γενικά το λέω)

   • hope avatar
    hope @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 27/10/2010 17:45:56

    Τατιάνα? Ελεος!!!!!!

 5. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 27/10/2010 12:23:22

  μια ενδεχόμενη αποτυχία της υποψηφιότητας του κυρίου Κικίλια να περάσει στον 2ο γύρο των εκλογών, οφείλει να αναλάβει προσωπικά ο κύριος Σαμαράς.

  Όταν προσδίδεις ως πρόεδρος της ΝΔ αντιμνημονιακό χαρακτήρα και χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επικείμενες εκλογές , πρέπει και να βάλεις ως υποψήφιους για θέσεις-κλειδιά (όπως ο περιφερειάρχης Αττικής)στελέχη έμπειρα, δυναμικά με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και όχι μικρομεσαία στελέχη που οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ακούσει ποτέ ούτε το όνομά τους.

  Όταν προσδίδεις ως πρόεδρος της ΝΔ αντιμνημονιακό χαρακτήρα και χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επικείμενες εκλογές , δεν επιλέγεις για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον κύριο Κικίλια που είναι γνωστός μόνο στην Α’ Αθηνών και έχεις μάλιστα και την απαίτηση να θριαμβεύσει!!!

  Τόσα έμπειρα στελέχη διαθέτει η ΝΔ που έχουν διατελέσει νομάρχες ή δήμαρχοι στην Αττική και έχουν ασχοληθεί επισταμένα επί δεκαετίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν ήταν άξιος για περιφερειάρχης Αττικής?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 27/10/2010 12:27:30

   Μνημονιάκι, άσε τα "κύριο" και τα κεριά και τα λιβάνια και τις ψευτοευγένειες. Όλοι μας έχουμε καταλάβει τι αισθήματα τρέφεις απέναντι τόσο στον Κικίλια, όσο και στον Σαμαρά. (Κυρίως απέναντι σε αυτόν.)

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ δαιμονάκι 27/10/2010 12:30:18

   εδώ είναι η μαγκιά. Αλλά δεν την καταλαβαίνεις...

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ δαιμονάκι 27/10/2010 12:38:09

   Αντε πάλι τα ίίδιααα!
   Δεν είπαμε...να μη ράβει κουστούμι ο κούλης για ζάππειο;

  • Orestios avatar
   Orestios @ δαιμονάκι 27/10/2010 14:23:27

   Δηλαδή δαιμονάκι μία νίκη Δημαρά είναι νίκη ΠΑΣΟΚ?

 6. wolf avatar
  wolf 27/10/2010 12:37:19

  Αδέξιε, αποτυπωσες σε τρεις αράδες ολη την ιστορία της υποψηφιότητας Κικίλια.
  Μπράβο.

 7. Νασος avatar
  Νασος 27/10/2010 13:06:56

  Λοιπον παιδια κάποια στιγμή η κλάψα πρέπει να σταματήσει. Το παραμύθι του νέου και άφθαρτου που μπορεί αλλά δεν τον αφήνουν έιναι, απλώς, ανοησία. Κατά τη γνώμη μου

  -Η όλη αντιμνημονιακή ρητορική ξεπέρασε το όριο και μπέρδεψε και τον Κικίλια ο οποίος πολύ απλά δεν ξέρει τι ακριβώς καλείται να κάνει. Σαφή και εμπεριστατωμένο αντιμνημονιακό λόγο δεν μπορεί να έχει. ο Μητρόπουλος, ο Αλαβάνος, ο Παφίλης και ο Δημαράς, πολύ απλά, μπορούν καλύτερα απ αυτόν είτε λόγω κατάρτισης είτε λόγω πείρας. Ο Κικίλιας δεν μπορεί να τους παίξει στο γήπεδο τους
  -Να εμφανιστεί ως νέος και άφθαρτος δεν γίνεται όταν τον έχει πάρει ο αρχηγός απ το χεράκι και τον περιφέρει σαν αξιοθέατο.
  -Να εμφανιστεί ως ο εκλεκτός του αρχηγού οκ, άντε να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες αλλά μέχρι εκεί.

  Η μόνη στρατηγική θα ήταν να είχε ο Κικίλιας ένα σαφέστατο προσανατολισμό ως προς το τι θα κάνει σαν περιφερειάρχης. Να βγει να εξηγήσει γιατί αυτός και όχι οι άλλοι. Αντ' αυτού το μόνο που ακούσαμε είναι ότι έιναι νέος και άφθαρτος, έχει παίξει μπάσκετ και είναι γιατρός.

  Τα άλλα είναι απλά στάχτη στα μάτια. Η καραμέλα των αρνητικών ΜΜΕ απλώς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Στο κάτω κάτω και ο Σαμαράς σε αυτό το επικοινωνιακό περιβάλλον κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές.

  Η επιλογή Κικίλια ήταν ένα στρατηγικό λάθος γιατί πλασαρίστηκε περισσότερο ως ένα προσωπικό στοιχημα του Σαμαρά και λιγότερο ως μία αξιόπιστη υποψηφιότητα περιφερειάρχη.

 8. bromoskylo avatar
  bromoskylo 27/10/2010 13:29:29

  Μητρόπουλος, Αλαβάνος, Παφίλης και ο Δημαράς:
  ο αριστερούτσικος, ο αριστερός, ο αριστερότερος και ο αριστεροπασόκος

  • Νασος avatar
   Νασος @ bromoskylo 27/10/2010 14:10:35

   Aυτό ακριβώς είναι το θέμα. Αριστερίζουσες ιδέες και συνθήματα εκφράζονται καλύτερα από τους μαιτρ του είδους. Oπότε δεν αντιπερατίθεσαι μαζί τους σε αυτή την πλατφόρμα εκτός αν έχεις πραγματικά κάτι διαφορετικό να πεις. Πιστεύεις, με το χέρι στην καρδιά, ότι ο Κικίλιας έχει;

 9. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 27/10/2010 14:06:23

  Η νεανική αύρα του Βασίλξ Κικίλια υπερέχει των "ΠΑΣΟΚεπαγγελματιών πολιτικάντηδων". Και αυτό μετράει. Βασίλη, είσαι μια ζωντανή ανάσα στο επικίνδυνο ΠΑΣΟΚοκρατούμενο πολιτικό σκηνικό. Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά δίνετε μια εικόνα ΕΛΠΙΔΑΣ.

  • Νασος avatar
   Νασος @ Νίκος Θ. 27/10/2010 14:18:50

   Μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό σας. Η πολιτική απαιτεί στρατηγική και τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους. Όταν μπαίνεις σε μία μάχη οφείλεις να έχεις ξεκάθαρο στόχο και την ανάλογη στρατηγική να τον υπηρετήσεις. Το μήνυμα του Κικίλια δεν είναι ξεκάθαρο όπως δεν είναι ξεκάθαρη και η στρατηγική του. Η Αντιμνημονιακή ρητορική είναι ως ένα σημείο σωστή αλλα από κόμμα εξουσίας περιμένεις και τον ανάλογο προγραμματικό λόγο. Υπήρξε τέτοιος λόγος από τον Κικίλια έστω σε επίπεδο περιφέρειας;

   H NΔ τα μπέρδεψε στη μάχη αυτή. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της είναι, αυτή τη στιγμή, ο μόνος ρεεαλιστικός στόχος.

 10. Olympia avatar
  Olympia 27/10/2010 15:48:17

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ "ΑΠΟΛΙΤΙΚ" Η "LIFE STYLE" Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙΚΙΛΙΑ. Αντίθετα είναι η οδός που οφείλει να ακολουθήσει το πολιτικό σύστημα για να εξυγιανθεί.

  1. Ο άνθρωπος είναι ΑΘΛΗΤΗΣ που φόρεσε τα χρώματα της Εθνικής. Τι πιο πολιτικό μήνυμα; Φοράς με την αξία σου μία φανέλα που δεν φέρει χρώματα κάποιας ΑΕ αλλά της Πατρίδας, του Συνόλου. Αυτό που πολλοί πολιτικοί έχουν ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Ο Κικίλιας το υπηρέτησε στην πράξη.
  2. Ο άνθρωπος είναι γιατρός. Η ευγενέστερη των επιστημών δηλαδή (άσχετα εάν κάποιοι την έχουν κάνει τρόπο πλουτισμού). Δηλαδή, ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ, όχι απλώς με διάθεση για προσφορά αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

  Εάν λοιπόν το "φαινόμενο Κικίλιας" δεν είναι το μέλλον της πολιτικής, τι είναι το μέλλον που θέλουμε;

  Συμφωνώ λοιπόν με τον Αδέξιο Δεξιό ότι ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΛΤΟ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.

  Τίποτε όμως δεν έχει χαθεί. Την Κυριακή ξυρίζουν τον γαμπρό.

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Olympia 27/10/2010 16:13:34

   Οι λόγοι που αναφέρεις μάλλον συνηγορούν ότι πρόκειται για απολιτίκ-λαιφστάιλ επιλογή! Να έχουμε το θάρρος και τη διάθεση αυτοκριτικής να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, για να τα διορθώνουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε! Άλλωστε όλοι πρέπει να τον στηρίξουμε, γιατί το διακύβευμα είναι μείζον...

   • Olympia avatar
    Olympia @ ΝΙΚΟΣ 27/10/2010 17:16:34

    Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Εδώ και 20 χρόνια η πολιτική μεταλλάχθηκε σε Life style απολιτίκ διαδικασία όπου με την συμβολή του τιτάνα Κωστόπουλου, επικράτησαν Σηφουνάκηδες, Ψαριανοί, Μαντέληδες, Γιωργάκηδες, Ραγκούσηδες κλπ. Όχι όμως και να τους θέτουμε ως κριτήριο σύγκρισης. Η ουσία της πολιτικής είναι η προσφορά στο σύνολο και όχι στην κάστα, στο κόμμα, στην πάρτη μας. Ας βάλουμε λοιπόν εμεις την ατζέντα. Γι' αυτό επιμένω στην άποψη μου ότι ως επιλογή εκπέμπει υγεία και όχι καμαρίλα.

  • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. @ Olympia 27/10/2010 16:44:57

   Οπως το γράφω και παραπάνω. Μαζί σου1

   Αν ήταν στην ΚΝΕ θα τον έβαζαν δίπλα στο Κοεν Μπετιτ και τον Τσε.

 11. Χαράλαμπος avatar
  Χαράλαμπος 27/10/2010 16:08:31

  σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι λογικό κάθε κόμμα να κάνει κακές και καλές επιλογές,οι οποίες βέβαια κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις δημοσκοπήσεις...

  μην ξεχνάτε ότι πριν ένα χρόνο οι δημοσκοπήσεις που μας σέρβιραν για τις εθνικές εκλογές έδειχναν μία αξιοπρεπή ήττα που παλευόταν και τελικά είχαμε μία συντριβή Καραμανλή ,που παραλίγο να διαλύσει τη ΝΔ...

  η επιλογή Κικίλια φαίνεται προς το παρόν μία κακή επιλογή και για εμένα προσωπικά είναι σίγουρα μία κακή επιλογή,γιατί απλά ο άνθρωπος δεν κάνει δεν το έχει...

  και με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή στη Τατιάνα Στεφανίδου δεν προσθέτει τίποτα θετικό στον αγώνα του...

  αλλά επειδή τελικά αυτές οι εκλογές είναι ,περισσότερο από κάθε άλλη φορά,τοπικές και περιφερειακές με ξεκάθαρα όμως πολιτικά χαρακτηριστικά,το συνολικό ταμείο το βράδυ της 7 Νοέμβρη θσ δείξει αν ο Σαμαράς έκανε καλή δουλειά ή όχι...

 12. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 27/10/2010 16:42:55

  ΒΟΗΘΕΙΑ!

  Τον Κικίλια δαγκωτό!

  Αλλά στην Νίκαια κατεβαίνουν 3 ΠΑΣΟΚοι! Ναι! ΤΡΕΙΣ (3) ΠΑΣΟΚοι! Ιωακιμείδης, Μαρωνίτης (στο φυλλάδιο είχε φωτο με τον ΓΑΠ η όποια σβήστηκε) κι ο Λογοθέτης (που έχει μαζί του τον γνωστό Λυντζερη). Ο δε Λογοθέτης πουλάει το σλογκαν "Λεφτα Υπάρχουν". Προσλήψεις, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, Σχολεία, Παρκιγκ. Τρέλα σας λέω

  Τι να κάνω ρε π***τη μου!

  Μηπως να ερχόνταν κατα δω ο Αντώνης;

  • Olympia avatar
   Olympia @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 27/10/2010 17:17:55

   ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!! ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΩΣΕ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!!!

 13. bromoskylo avatar
  bromoskylo 27/10/2010 16:43:14

  @Νάσος
  Η αριστερά ας μαζέψει πρώτα τα κομμάτια της (όπως λένε οι γκόμενες όταν χαλάει η σχέση τους..) και μετά να κάνει αντιμνημονιακή πολιτική.

 14. theag avatar
  theag 27/10/2010 16:54:58

  Εχει να γελασει κοσμος με τα ποσοστα Κικιλια......

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 28/10/2010 22:15:10

  Δεν ψηφίζω στην Αττική, βέβαια, αλλά δεν θεωρώ προσόντα για διαχειριστή μιας περιφέρειας ούτε το "γιατρός", ούτε το "αθλητής", ούτε το "πολιτικός". Πήξαμε στους ερασιτέχνες της διοικήσεως και στους επαγγελματίες της πολιτικής. Κάτι με ΜΒΑ και επιχειρησιακή πείρα θα με συγκινούσε περισσότερο. Γιατί, μπορεί οι εκλογές να τελειώνουν σε μια μέρα και με ένα νικητή, η θητεία όμως διαρκεί 4 χρόνια και νικητές ή νικημένοι γίνονται εκατομμύρια. Και εμάς η θητεία μας νοιάζει, έτσι;
  Έτσι, ή όχι;

 16. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 28/10/2010 22:29:41

  όλα καλά...αυτά που λέτε..πείτε τώρα και τη λύση...
  Τρεις ατάκες να λέει που θα κάνουν πάταγο..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.