Το στοίχημα επιβίωσης της κυβέρνησης και της Ελλάδας: Άρση των αδικιών
12/04/2014 00:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το στοίχημα επιβίωσης της κυβέρνησης και της Ελλάδας: Άρση των αδικιών

Η κυβέρνηση έχει από εδώ και πέρα μια πολύ δύσκολη αποστολή, πιο δύσκολη κι από τις έξοδο στις αγορές. Είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση.

Μπορεί η έξοδος στις αγορές να ήταν το στοίχημα που κερδήθηκε, όμως, τώρα είναι η ώρα της πραγματικής πολιτικής για την κυβέρνηση. Οι πανηγυρισμοί για την επιτυχία της έκδοσης μπορεί να είναι δικαιολογημένοι, όμως, τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω, να σηκώσουμε τα μανίκια και να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Η καθημερινότητα και η διόρθωση των απίστευτων αδικιών είναι αυτή που θα κρίνει τόσο το μέλλον της Ελλάδας όσο και της ίδιας της κυβέρνησης. Τα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά για το δράμα που βιώνουν οι Έλληνες.

Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τις επιβαρύνσεις από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για οικογένειες με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά. Σύμφωνα με την έκθεση το σύνολο αυτών των επιβαρύνσεων ανέρχεται στο 44,5% των ακαθάριστων αποδοχών, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,4%. Δηλαδή ο εργαζόμενος αυτός δίνει σχεδόν τα μισά λεφτά από την εργασία του σε φόρους και εισφορές και πρέπει να ζήσει με τα υπόλοιπα.

Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα όσον αφορά στα βάρη που επωμίζεται άγαμος μισθωτός χωρίς παιδιά, καθώς οι επιβαρύνσεις από εισφορές και φόρους ανέρχονται στο 41,6% έναντι μέσου όρου 35,9% στις χώρες του ΟΟΣΑ, στοιχείο που τοποθετεί τη χώρα στην 11η θέση αυτής της κατηγορίας.

Συγκρίνοντας τα βάρη από φόρους και εισφορές το 2012 και το 2013, για τον άγαμο τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς καταγράφεται μείωση των βαρών κατά 1,35% αλλά μόνο κατά 0,79% από τον φόρο εισοδήματος, καθώς το υπόλοιπο 0,67% αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Αντιθέτως για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, όπου μόνο ο ένας ενήλικος εργάζεται, καταγράφεται αύξηση των επιβαρύνσεων κατά 0,6%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η... φροντίδα στην οικογένεια είναι μάλλον άγνωστη λέξη για το εγχώριο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Όσον αφορά στον μέσο ακαθάριστο μισθό στην Ελλάδα, από τις 22.240 ευρώ το 2012, υποχώρησε στις 20.604 ευρώ το 2013, καταγράφοντας μείωση 7,4%.

Τα στοιχεία αυτά είναι συγκλονιστικά για τις ελληνικές οικογένειες και για το πώς βιώνουν την καθημερινότητα. Καλή, λοιπόν, η έξοδος στις αγορές. Καλή η Μέρκελ και οι υποσχέσεις της για καλύτερες ημέρες. Καλή και η κυβέρνηση που θέλει να δώσει μια προοπτική στους πολίτες. Όμως είναι η ώρα για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα. Μείωση των φορολογικών βαρών, άρση αδικιών που εδώ και δύο χρόνια έχουν «πνίξει» τους Έλληνες, σταδιακή αποκατάσταση των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων.

Αν εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βιώνουν μια δραματική καθημερινότητα και υπομένουν με κόπο όλες αυτές τις θυσίες, δεν μπορούν να το κάνουν για πάντα. Ούτε «μαζί τα φάγαμε» και τελικά «ούτε μαζί τα πληρώσαμε», αφού κάποιοι άλλοι «λούφαραν» από την εθνική αυτή προσπάθεια.

Ανεργία, φτώχεια, κλείσιμο μαγαζιών, δημιουργούν για την κυβέρνηση ένα αρνητικό μπλοκ κοινωνικών δυνάμενων που δεν πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές, πουν δεν ενδιαφέρεται για Μπαλτάκους και πολιτικά παιχνίδια και νοιάζεται μόνο πώς θα βγάλει την σημερινή ημέρα και την αυριανή και πως θα εξασφαλίσει το ψωμί των παιδιών του. Αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις είναι τόσο θυμωμένες με το πολιτικό σύστημα, που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καμία συμπεριφορά τους στις επερχόμενες εκλογές. Απαιτείται λοιπόν πολύ δουλεία από τα αρμόδια κοινωνικά επιτελεία,που δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση έχει από εδώ και πέρα μια πολύ δύσκολη αποστολή, πιο δύσκολη κι από τις έξοδο στις αγορές. Είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 12/04/2014 09:23:18

  •Ενιαίος φόρος (flat tax) 15% •Απελευθέρωση θέσεων εργασίας που μονοπωλεί το Δημόσιο Τότε Απογείωση...!

 2. no justice avatar
  no justice 12/04/2014 10:02:29

  Θα το επαναλαβω για μια ακομη φορα κι ας γινομαι γραφικος. Οταν σου ζητα να πληρωσεις φορο για την ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ την οποια και θεωρητικα προστατευει το συνταγμα ,πως θ'αντιδρασει ο απλος πολιτης σε αυτη τη ληστεια? Αν δεν υπαρξει αμεση διορθωση η εκδικηση προβλεπεται να ειναι φριχτη και απροσμενη...και για το μελλον της χωρας...

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 12/04/2014 10:44:56

  Εάν απαντηθεί το ερώτημα του πως θα βγούμε απο την κρίση, τότε και μόνο θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
  Έχουμε μια κοινωνία που μαστίζεται απο οικονομικά προβλήματα, το 25% του πληθυσμού έχει βιοποριστικό πρόβλημα και άλλο ένα αντίστοιχο ποσοστό έχει χάσει το μισό του εισοδήματος του και δεν έχει κατανοήσει κανείς πως θα βγούμε απο αυτή την κατάσταση.

  Ακόμα και οι καλοπροαίρετοι με τον Πρωθυπουργό δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της οικονομικής καθόδου. Πολλοί πιστεύουν ότι το ψάρι ΔΕΝ βρωμάει πια απο το κεφάλι αλλά εξακολουθεί να βρωμάει απο την ουρά εώς το κεφαλι. Και ψάρι μόνο με κεφάλι δεν επιβιώνει ....

  Πρέπει πριν τις όποιες εκλογές οπότε και αν γίνουν να κατατεθεί ένα σχέδιο εξόδου απο την κρίση, ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με διαχειριστές νέα πρόσωπα και θεσμούς.
  Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η υπομονή έχει και τα όρια της και ότι η πείνα είναι κακός σύμβουλος.

  Δεν αρκεί η κάθαρση και η επιβολή του νομού σε μια κοινωνία που δεν έχει πλέον την ελπίδα για δημιουργία. Κανείς δεν είναι αισιόδοξος, η κατάθλιψη κυριαρχεί.

  Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας θα απορροφούσε ανέργους και θα μείωνε τις εισαγωγές, οι επενδύσεις σε λιμάνια και μεταφορές θα καταστουσε την Ελλάδα κόμβο για τις χώρες της Άπω Ανατολής, η βιοτεχνία και η οικιακή οικονομία εάν συνδιαστουν με παραδοσιακά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τότε ανοίγουμε νέες αγορές στην Ευρώπη.

  Το Ιταλικό μοντέλο είναι νομίζω αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε, έχουμε τον Τραχανά, τυριά καλύτερα απο την παρμεζανα και την μοτσαρελα, ζυμαρικά ελληνικά. Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου, κρασιά κλπ. Δεν έχουμε συσκευαστηρια, βιοτεχνίες επεξεργασίας και εθνική στρατηγική και marketing.

  Ο τουρισμός έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, όπως η κρουαζιέρα, ο θρησκευτικός τουρισμός, και η αξιοποίηση ιαματικών πηγών και ο ιατρικός τουρισμός.

  Εάν επισκεφθεί κανείς τον χώρο των ιαματικών λουτρών του Καιαφα στην Ζαχαρω Ηλείας θα ντραπεί που είναι Έλληνας.

  Και τέλος η ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα πιστεύω ότι θα έκανε την χώρα πλουσιότερη, καθαρότερη και αποτελεσματικότερη.

  Το σχέδιο για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να κατατεθεί άμεσα και να επικοινωνηθεί με τον τον καλύτερο τρόπο, ΟΧΙ ΤΟΝ ακριβότερο αλλά τον αποτελεσματικότερο !

  Και τέλος όλη αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να καλυφθεί απο τα ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο life style, ΝΕΑ ΠΡΩΤΥΠΑ συμπεριφοράς, όπου η καινοτομία και η παραγωγικότητα σε κάνει μάγκα, η έρευνα και η εργατικότητα σε καταξιώνει κοινωνικά και τελικά ο Σούπερ Έλληνας είναι αυτός που εξάγει τραχανά στην Ιταλία και Όχι αυτός που έχει πελάτη το δημόσιο.

  Δεν πρέπει να μας ξεπεράσει η κοινωνία πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις και πρέπει γρήγορα να κάνουμε την υπέρβαση μας !

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ JIM BEAM 12/04/2014 13:31:10

   Φίλε Jim Beam, με συγχωρείς που παρεμβαίνω, αλλά το Ιταλικό μοντέλο δεν είναι ο Τραχανάς, τα τυριά η παρμεζανα και η μοτσαρελα, τα ζυμαρικά το λάδι τα κρασιά κλπ. Το Ιταλικό μοντέλο είναι οι Ferrari, Maserrati, Lancia, Alfa Romeo, Fiat κλπ. Είναι οι Gucci, Prada, Armani, Versace κλπ. Είναι τα ελικόπτερα Augusta και τα σκάφη Ferreti . Τα κοπιούτερ και τα πάσης φύσεως "εξυπνα" μηχανήματα γραφείου όπως τα Olivetti κλπ. Αλλά πάνω απ' όλα μην ξεχνάς, το Ιταλικό μοντέλο έχει βασικό του πυρήνα τη Μαφία και τις Μασονικές στοές... Μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν με παραγωγικά μοντέλα. Ενα είναι το μοντέλο: Kαπιταλισμός. Αρκεί να μη μας βάζει στο στόχαστρο ως "γουρουνόπουλα" για φάγωμα. Σε μια βδομάδα η Αυτοκρατορία του χρήματος μας απέκλεισε απ' τις αγορές. Τώρα λόγω Ευρωεκλογών και φόβου Τσίπρα, σε μια βδομάδα μας ξαναβάζει στις αγορες και αν θέλει σε άλλη μια βδομάδα μας επιστρέφει την τραπεζική πίστη που οι "οίκοι" μας αφήρεσαν λόγω Leehman Brothers. Κι όπως είπε κι ο Σαμαράς η τραπεζική πίστη είναι σαν να προσθέτουμε στα 100 ευρώ που έχουμε στην τσέπη άλλα 60-70 χωρίς να κάνουμε τίποτα. Βγαίνουμε δηλαδή οριστικά απο την κρίση.

 4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 12/04/2014 10:59:43

  "Η κυβέρνηση έχει από εδώ και πέρα μια πολύ δύσκολη αποστολή, πιο δύσκολη κι από τις έξοδο στις αγορές. Είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση." Aυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, ανεξαρτήτως αν η κυβέρνηση θα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που δεν αφορά πλέον τους ξένους όπως φάνηκε κι απ' την εμπιστοσύνη που έδειξαν οτι ούτε ο Σύριζα, που είναι η πιθανότερη Κυβέρνηση σε 5 χρόνια, θα μας βγάλει ποτέ απο το Ευρώ.

 5. George N avatar
  George N 12/04/2014 11:00:33

  Εδώ κρίνονται όλα. Το να περιμένεις να αυξηθεί το ΑΕΠ για να κατεβάσεις φόρους είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Ηδη η κυβέρνηση έχει αργήσει-αυτοκτονικά- να κόψει τις δαπάνες ενός αντιπαραγωγικού και πτωχευμένου κράτους ώστε να μειώσει φόρους.Το αποτέλεσμα το βλέπουμε γύρω μας....Δαπάνες γενικής κυβέρνησης μεγαλύτερες ως ποσοστό από την super παραγωγική Σουηδία! φέρνουν 27,5% ανεργία.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ George N 12/04/2014 11:20:27

   Το σημαντικώτερο δεν είναι να κόψει τις δαπάνες, αλλά τα χρήματα αυτά, αντί να τα χαρίσει σε Κοντομηνάδες και Φιλιππίδηδες για να τα βγάλουν σε ξένες τράπεζες, να τα χαρίσει στις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κρίσης για να ξανανοίξουν . Αλλοιώς να φυλακίζεται όποιος υπουργός περικόπτει δαπάνες απ' το δημόσιο και τις αφήνει να καταλήγουν σε ξένες τράπεζες!...

   • George N avatar
    George N @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 12/04/2014 20:31:16

    Εκεί όμως ήταν κρατικές τράπεζες, όχι δημόσιο. Γιατί κολλάς στο ΤΤ? Μόνο η Αγροτική είχε κάπου 10 δις funding gap που χρεώθηκαν οι Ελληνες χωρίς να ακουστεί κιχ. Κατά τα άλλα για την κρίση φταίγανε οι τράπεζες....

 6. no justice avatar
  no justice 12/04/2014 12:44:47

  Το πιο τρελο ειναι οτι προστατευεται ο δημοσιος τομεας για να μη χαθουν ψηφοι και οι δ.υ απο φοβο για το μελλον τους θα ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ και μαζι η ΝΔ θα χασει και τους ψηφους των ι.υ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ no justice 13/04/2014 00:05:44

   η ΝΔ δεν ξέρω αν το προσεξες αλλά εχει ήδη προχωρήσει σε κινήσεις που μονο ως προίμοιο αυτοδιάλυσης μπορουν να ερμηνευθούν (ναι..φυσικά για την Μαριέτα λεω...)

 7. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 12/04/2014 17:54:55

  Μια φράση είναι όλη η ουσία....ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ πρέπει επιτέλους να τελειώνει αλλιώς στα ίδια σκ@@α θα είμαστε. Και κάτι βασικό αναθεώρηση συντάγματος-άρση μονιμότητας Δ.Υ. και ρευστότητα από τις τράπεζες στον υγιή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και όχι όπως συνήθως στους λίγους...εκλεκτούς κρατικοδίαιτους επιχ/τίες.

 8. panas avatar
  panas 12/04/2014 19:18:13

  Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα τώρα και ανεξάρτητα από τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε πολιτευτή μας πρέπει να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία που θα πιστέψει σε κάποιο όραμα - στόχο για το μέλλον της χώρας. Τώρα ποιο κόμμα ή ποιες συνεργασίες κομμάτων θα το πετύχει αυτό είναι για μένα αδιάφορο, αρκεί να πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια πλειοψηφία και φέρει πολλά βαρύδια του παρελθόντος που δεν απελευθερώνουν αλλά αντίθετα δυσκολεύουν την πορεία της. Να καταθέσουν ΤΩΡΑ όλοι τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον της χώρας μας και ας αποφασίσουν οι πολίτες της για αυτήν, πέρα από ετεροπροσδιορισμούς, εκφοβισμούς και κουτοπόνηρους τακτικισμούς. Δεν υπάρχει σήμερα κανένας πολίτης που να γνωρίζει πραγματικά τις πραγματικές προτάσεις - σκοπούς κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης. Ας το κάνουν κάποτε και οι πολίτες ας αποφασίσουν τι θέλουν. Να βγούμε επιτέλους από το τέλμα. Να πάρουμε κάποια ανάσα.

 9. ADASK avatar
  ADASK 12/04/2014 20:27:37

  "σταδιακή αποκατάσταση των πετσοκομμενων μισθών και συντάξεων". Τα ίδια και τα ίδια, απο όλους. Σε τούτο τον τόπο, Έλληνες θεωρούνται μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Εντάξει, δεν θα μιλήσω για τους εφοπλιστές και τους ελάχιστους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά καμμιά κουβέντα για τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, ούτε κάνει για τους αγρότες. ΚΑΜΜΙΑ, απο ΚΑΝΕΝΑΝ. Ενταξει, εγώ πλέον το έχω εμπεδώσει. Η λεγόμενη μεσαία τάξη ειναι αποφασισμένο ένθεν κακειθεν να αφανιστεί. Στον Καιαδα. Ναι, η έξοδος απο την κρίση, αργά η γρήγορα θα γίνει. Ποιοι θα ζήσουν για να απολαύσουν την "ανάπτυξη"; Οι μισθωτοί (σκλάβοι πλέον των πολυεθνικών εταιρειών), οι νέοι επιστήμονες (αποκλειστικά μισθωτοί και αυτοί) και όσοι απο τους συνταξιούχους επιβιώσουν. Συγχαρητήρια.

 10. ACP avatar
  ACP 13/04/2014 02:30:45

  Συγνώμη αλλά όταν η εκκαθάριση του Ε1 για άνεργο που μένει με τους γονείς, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που κάποια στιγμή το 2013 έκανε μια και μόνη εργασία αξίας πχ 100 ευρώ (οπότε και κόπηκε απόδειξη δαπάνης του εργοδότη), βγάζει πληρωτέο φόρο κοντά στο χιλιάρικο, τότε πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί αυτούς που ορίζουν την οικονομία της χώρας? Ακόμα και να δεχτώ ότι μπορεί να πάρουν πίσω αυτό τον νόμο - έκτρωμα, δεν αλλάζει η εικόνα παντελούς ασχετοσύνης σε βαθμό απανθρωπιάς. Άρα δεν χρειάζεται να μιλάμε γενικά κι αόριστα για άρση αδικιών. Εδώ έχουμε νόμο που τρέχει (η εφαρμογή Ε1 είναι ανοιχτή) και έγκλημα εν εξελίξει.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 13/04/2014 15:20:42

  «Τα κορίτσια του Τόμσεν σαρώνουν τις ΔΟΥ Συλλάβετε, κατασχέστε, πλειστηριάστε» Η Κινέζα Χούι, η Γαλλίδα Γκιλού και η υπόλοιπη «Death Team» του Τόμσεν κάνουν αυτοψία σε όλες τις μεγάλες Εφορίες της χώρας και δίνουν εντολές.» (πρώτο θέμα 13.04.14 | σελ. 10-11) Τα δικά μου δύο αφελή ερωτήματα: (1) Θα συλληφθώ η (3/8 εξ αδιαιρέτου) κληρονόμος της κατά πλήρη κυριότητα περιουσίας του πατέρα μου την ημέρα του θανάτου του (1994) με Πιστοποιητικά από 3 (τρία) Υποθηκοφυλακεία; Και η οποία, με ομόφωνη Απόφαση Δικαστή και Εισαγγελέα έχω απαλλαγεί «Για χρέη προς το Δημόσιο» (το νομικό μέρος), ενώ οι Φόροι-Φούσκες λόγω μίας απρόκλητης Αντιδικίας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο; (το οικονομικό μέρος). (2) Η «Ομάδα Θανάτου» Πωλ Τόμσεν, άραγε, θα καλέσει τον Αντίδικο ο οποίος: Όχι μόνο Δεν πληρώνει Φόρους. Όχι μόνο ετησίως χρηματοδοτείται με εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο. Αλλά και, πάγια τακτική του είναι ν' αποδέχεται (Επίδικες) Κληρονομιές ανυποψίαστων πολιτών και για ό,τι «κερδίσει» (έχει δικηγόρους «που τρέχουν ειδικά γι' αυτές τις δουλειές»), έχει καθαρό, 100% Κέρδος. Επειδή όμως ο νομοθέτης ΔΕΝ έχει προβλέψει γι αυτή τη τρέλα, και υπάρχει Νομικό Κενό. Και η όποια απόφαση εκδοθεί αποτελεί «Δεδικασμένο». Και επειδή ο Αντίδικος «κέρδισε» ένα από τα κληρονομιαία ακίνητα του πατέρα μου (εντός σχεδίου προσκυρωμένο οικόπεδο) έναντι της πίσω πλευράς ΚΤΕΟ Σταυρού Αγίας Παρασκευής (Γέρακας Αττικής). Και προειδοποιητικά, μάς κουνάει το μαντήλι του"Δεδικασμένου" για το "κερδισμένο" ακίνητο του οποίου έχω τη πλήρη κυριότητα και νομή (3/8 εξ αδιαιρέτου – Υποθηκοφυλακείο Κρωπίας) και για το οποίο έχω ήδη φορολογηθεί (ΔΟΥ Β' Κεφαλαίων) και έχω εμπρόθεσμα πληρώσει. Και δεν θ’ αναφερθώ στην Απρόκλητη Οικονομική Βλάβη: για νομικές δαπάνες εξανεμίσθηκαν 12 εκατομμύρια δραχμές αποταμιεύσεων από προσωπική εργασία (με ένσημα ΙΚΑ από 17 ετών εργαζόμουν και σπούδαζα). Η πολυετής αυτή απρόκλητη αντιδικία, συμπαρασύρει και τη δική μου, Μη-επίδικη ακίνητη περιουσία και το αυτοκίνητο, λόγω στέρησης της φορολογικής ενημερότητάς μου. Αλλά και, την Απρόκλητη Ηθική Βλάβη (Μαύρες Λίστες Τειρεσία), αν και είμαι φορολογικά ενήμερη μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αναρωτιέμαι, για Ηθική Αποζημίωση και μόνο, Τι ποσό άραγε, θα διεκδικούσε ο πολύς Αντίδικος, αν ήταν στη δική μου θέση! Αμερικανοί νομικοί μου είπαν: "Πρόκειται για καλοστημένο δόλο. Ψάξτε το." 3 'Ελληνες νομικοί έψαξαν και από το 1994 μέχρι σήμερα, άκρη δεν βρήκαν. Σε περίπτωση λοιπόν, που η «Ομάδα Θανάτου» Πωλ Τόμσεν τολμήσει να μ’ ενοχλήσει ΚΑΙ «αποφασίσει» ότι εγώ πληρώνω τους Φόρους-Φούσκες και ο Αντίδικος αβρόχοις ποσί «κερδίζει» την ήδη κατασχεμένη και πλειστηριασμένη κληρονομιαία περιουσία του πατέρα μου - όσο ήταν εν ζωή, ουδείς τον ενόχλησε.. (96% αγροί - Υποθηκοφυλακείο Κερατέας), τότε, θα γελάσουν και οι πέτρες. Κυριολεκτικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.