#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2011 10:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το στημένο παιχνίδι Κυβέρνησης - Βρυξελλών αποκαλύφθηκεΕπιβεβαιώνεται πλήρως αυτές τις ημέρες η περίφημη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.

Διότι μ' αυτά που μας σέρβιρε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων και δημοσιευμάτων θα έπρεπε σήμερα να μην υπάρχει Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει, να έχουμε γυρίσει στη δραχμή, να ετοιμαζόμαστε για στάση πληρωμών, να έχει πέσει κομήτης στα κεφάλια μας ή το χειρότερο να... έχει εγκαταλείψει τη χώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να είναι στο Γουδί.

Κι όμως, από την εβδομάδα της απόλυτης καταστροφής, ξαφνικά φτάσαμε στην αισιοδοξία, τις ελπίδες, τη στροφή της Γερμανίας στο ελληνικό πρόβλημα, τη συμφωνία με την τρόικα για την 5η δόση, τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι θα βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα του χρέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η  Wall Street Journal που μας “ξέσκιζε” επικαλείται ανθρώπους που «γνωρίζουν την υπόθεση» και λέει ότι η Γερμανία σκέφτεται να εγκαταλείψει τη στάση της και την πρότασή της για μια πρόωρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα δάνεια βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αυτό ήταν κατά βάση η αρχή για την έκρηξη στις αγορές. Για να μην πούμε για τον Σόϊμπλε ο οποίος ενώ μιλούσε για αναδιάρθρωση σήμερα είπε ότι βλέπει και το νέο δάνειο.

Μα καλά θα αναρωτηθεί κανείς. Τι τους τσίμπησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, καμιά ελληνική μύγα και άλλαξαν στάση; Ή ξύπνησαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να σώσουν την Ελλάδα; Μέσα σε λίγες ώρες τόσο εντυπωσιακή αλλαγή ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο;

Ένας νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι επρόκειτο για στημένο παιχνίδι. Ένα κόλπο που στήθηκε αφενός για να πανικοβληθεί ο κόσμος και αφετέρου για να πιεστεί ο Σαμαράς να υποστείλει τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση γνώριζε τη στροφή της Γερμανίας, ήξερε ότι δεν χάνεται η 5η δόση και ότι είναι υπερβολές ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών. Ήταν κόλπο, μια μπλόφα στο πόκερ που παίζεται, και η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Ιούλιο. Όχι ότι δεν είναι άδεια τα ταμεία, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα η συνέχιση της χρηματοδότησης κι επομένως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Το οικονομικό επιτελείο γνώριζε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την 5η δόση, απλά ήθελε να ανοίξει το δρόμο για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Δηλαδή τις σκληρές αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις και πώληση ακίνητης περιουσίας,

Και οι ξένοι “φίλοι” μας έπαιξαν το ρόλο του “κακού μπάτσου” μέχρι να μας βγει η ψυχή. Και μόλις μας βγήκε μας έριξαν το τυράκι της σωτηρίας. Και θα λέμε κι ευχαριστώ από πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 01/06/2011 10:18:44

  Διαφαίνεται ωστόσο ότι η ιστορία του κακού και του καλού μπάτσου έβαλε σε λειτουργία κάποια αντανακλαστικά και λειτούργησαν τα αντανακλαστικά μας. Και άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες βρεγμένες σανίδες στο Σύνταγμα, και δεν θα μπουν εύκολα μέσα, τώρα...

 2. Γιώργης avatar
  Γιώργης 01/06/2011 10:31:47

  Ὅσο ἐξακολουθοῦμε νά ἀνεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές ἀπατεώνων θά παθαίνουμε τά ἴδια.
  Στό μεταξύ ἡ στίβα μέ τά ...δίς ὅλο καί ἀνεβαίνει...!
  Καί ὅπως ἔλεγε κι ἕνα παλιό ἀνεκδοτο στό τέλος:
  «...ἄντε να δῶ ΤΙ θά τά κανετε τώρα...»

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 10:47:15

  η ΖΗΜΙΑ που εκαναν 1.5 χρονο τωρα ειναι πολυ μεγαλη !!!....
  *Tο νέο Μνημόνιο που θα φέρει μέτρα άνω των 28 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015, εκ των οποίων τα 6,4 δισ. ευρώ μόνο φέτος, ίσως οριστικοποιηθεί σήμερα. Παράλληλα, «κλείδωσαν» τα νέα μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, που θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στην έκθεση αξιολόγησης για την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα.

  *Περαιτέρω επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο. Διαμορφώθηκε σε -0,5%, από -0,4% το Μάρτιο του 2011 και 0,0% το Δεκέμβριο του 2010.

  *Πτώση 17,5% εμφάνισε ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, σε ετήσια βάση το Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα καύσιμα, υποχώρησε κατά 13,2%.

  ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 11:20:03

   Εγώ λοιπόν που αναρωτιώμουνα τι έγινε το ιππικό, δεν αξιολόγησα σωστά τι έγινε στο G8. Ο Ομπάμιας φαίνεται να είπε ότι το σύστημα δεν αντέχει χρεωκοπία (credit event), κοιτάξτε να χώσετε λεφτά κι έχω για ργώ άμα θέλετε. Οι ασφαλισταί δεν μπορούν να πλερώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια γιατί θα πάμε όλοι άπατοι. Άρα δεν υπάρχει θέμα χρεωκοπίας. Υπάρχει όμως θέμα οικονομικής υποδούλωσης έναντι της μη χρεοκοπίας ώστε να γίνουμε ένας παρίας με εκχωρημένα τα πάντα. Θα μας αφήσουν το στρατό, αλλά στρατός χωρίς όβολα πως θα πολεμήσει. Συνεπώς, το κυβερνητικό θέατρο σκιών στήθηκε απλώς για την αναζήτηση συννενόχων και άλλοθι. Τα λέω καλά γιατρέ?

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/06/2011 10:47:26

  Τους ξεσκέπασε και ο Χρύσανθος στο ΜΕΓΚΑ. Χαρά στην υπομονή του απέναντι στην πτηνόμορφη.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 01/06/2011 11:11:38

   Έλα, πότε έγινε αυτό και χάνω τέτοια επεισόδια?

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 01/06/2011 10:52:59

  Από την στιγμή που το στημένο παιχνίδι κυβέρνησης-Βρυξελλών-ΜΜΕ δεν τους βγήκε κι ο εκβιασμός δεν πέρασε,απορώ πώς θα περάσουν καινούργια παιχνίδια και νέους εκβιασμούς από δω και μπρος. Ο Έλληνας τους πήρε χαμπάρι και δύσκολα θα ξαναμασήσει πρόλογο... Ο δε Αντώνης Σαμαράς, (γερό να τον έχει ο Θεός της Ελλάδας), βρίσκεται εδώ,επί των επάλξεων, για να τους απόκαλύπτει και να ματαιώνει τα δόλια σχέδιά τους.

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ ΙΩΝΑΣ 01/06/2011 15:40:52

   Αὐτό βέβαια τό «έπί τῶν ἐπάλξεων» μένει νά ἀποδειχθεῖ ἔτσι;
   Στά δύσκολα φαίνονται οἱ ἠγέτες.

 6. tamam_87 avatar
  tamam_87 01/06/2011 11:10:53

  Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση, να βγουν οι αριθμοι !!!!
  Φυσικα, για οσους ξερουν αριθμητικη.
  Αυτοι παντως απεδειξαν οτι ΔΕΝ ξερουν !!!!
  Η εξαθλιωση, αν δεν κανουμε κατι, ειναι μπροστα μας.
  Αυτο το αυθαιρετο κλειδωμα των μετρων, ειναι λιαν εγκληματικο.

  Μια προοπτικη ζηταμε ρε παιδια. Με κοστος.
  Αλλα προοπτικη.

 7. Nikos Draxmi avatar
  Nikos Draxmi 01/06/2011 11:11:13

  Μονο με αρνηση χρεους και επιστροφη στην δραχμη λυνεται το προβλημα

  Τι λέει η έκθεση του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη

  Ωστόσο το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι το ευρώ δημιούργησε συνθήκες παραγωγικής αποσύνθεσης της οικονομίας και δημοσιονομικής χρεοκοπίας. Βρίσκεται επίσης στο γεγονός ότι με το ευρώ και την Ε.Ε. η χώρα έχασε όλα εκείνα τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει μια ύφεση, και μάλιστα μια κρίση χρέους.

  Σ' αυτό έγκειται και το σημερινό αδιέξοδο της χώρας. Ειδικά σε μια περίοδο που η Ε.Ε. έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης. Αυτό πλέον είναι κοινό «μυστικό» σε όλους τους φορείς που παρακολουθούν την παγκόσμια οικονομία.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία έκθεση «Trade and development report», 2010, της United Nations Conference on Trade and Development (ΟΗΕ), που δημοσιοποιήθηκε στις 14/9 φέτος. Σ’ αυτήν επισημαίνεται ότι

  «η κρίση της Ευρώπης δηλώνει πως το σημερινό καθεστώς πολιτικής της Ευρωζώνης είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να διατηρηθεί και ότι οι ασυντόνιστες εθνικές πολιτικές των κρατών - μελών βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης.
  Κυρίως γι’ αυτούς τους λόγους η Ευρώπη είναι σήμερα το παγκόσμιο θερμό επίκεντρο της αστάθειας και της απόκλισης. Αφού ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η παγκόσμια κρίση έχει τώρα επικεντρωθεί στην Ευρώπη και η περιφέρεια αυτή επιβραδύνει την παγκόσμια ανάκαμψη λόγω της σημασίας της στο παγκόσμιο εμπόριο».
  Ενδιαφέρον όμως έχει το τι εντοπίζει η συγκεκριμένη έκθεση ως προς τους παράγοντες που συντέλεσαν καθοριστικά στην ελληνική κρίση:
  «Ως μέλος της Ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει ουσιαστικά παραχωρήσει όλα τα μακροοικονομικά εργαλεία πολιτικής που εν δυνάμει θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση.

  Πρώτον, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις συνθήκες της Ε.Ε. και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως επίσης και τις ογκούμενες πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας – το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ήταν δικαιολογημένο, δηλαδή μια αντικυκλική δημοσιονομική πολιτική.

  Δεύτερον, ενώ απαγορευόταν η παροχή οποιασδήποτε νομισματικής υποστήριξης στο ελληνικό δημόσιο ταμείο, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν είναι επίσης σε θέση να υποστηρίξει την οικονομία ή το τραπεζικό σύστημα.

  Τρίτον, δεν είναι πια δυνατή η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μέσα από την υποτίμηση της ονομαστικής αξίας του νομίσματός της. Αυτός ο τελευταίος περιορισμός θέτει την Ελλάδα σε ακόμα χειρότερη θέση από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις αναδυόμενες αγορές που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες χρηματοπιστωτικές κρίσεις...
  Όχι μόνο μια καθορισμένη διαδικασία υποτίμησης μισθών και τιμών είναι πολύ περισσότερο επίπονη από μια νομισματική υποτίμηση, αλλά ένα πρόσθετο πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι, ενώ οι τιμές και τα τρέχοντα εισοδήματα πέφτουν κατ’ αυτή τη διαδικασία, η αξία του χρέους... παραμένει αμετάβλητη, ώστε η πραγματική επιβάρυνση του χρέους να αυξάνεται».

  Το γεγονός ότι εντός της ευρωζώνης και της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από οποιαδήποτε άλλη χώρα του «Τρίτου Κόσμου» αντιμετώπισε κρίση χρέους ανάλογη με τη δική μας, έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. Κι αυτό ανεξάρτητα από την επιβολή του μνημονίου, που έτσι ή αλλιώς είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την επίσημη πτώχευση της χώρας.

  Δεν είναι όλοι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, ούτε τη σημασία του καθεστώτος της χρεοκοπίας. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι στην εποχή των διεθνών αγορών κεφαλαίου με διαστάσεις που κάνουν τα κράτη ακόμη και τα πιο μεγάλα να ωχριούν, οι πόλεμοι, οι κατακτήσεις και οι υποδουλώσεις λαών και χωρών δεν γίνονται τόσο με πολιτικοστρατιωτικά μέσα, αλλά πρωτίστως με οικονομικά. Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή την πραγματικότητα, τότε αδυνατεί να κατανοήσει σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε.

  http://rigasili.blogspot.com/2010/12/2011.html

 8. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 01/06/2011 11:19:47

  Αν έχεις το 90 % των ΜΜΕ μαζί σου τη μέρα κάνεις νύχτα κ αι τη νύχτα μέρα . Τόσα χρόνια αυτά κάνει και υπάρχει. Ταίζε και ταίζει με τα χρήματα του κράτους παπαγαλάκια κανάλια εφημερίδες και οπαδούς έτσι με στομάχι γεμάτο όλοι μαζί γαβ γαβ γαβ . Να φανταστείτε την γελοιότητα της όλης υπόθεσης εχθές άκουσα μεγαλοδημοσιογράφο του ΣΚΑΙ να λέει ότι το πρόβλημα είναι ότι ο Σαμαράς δεν ελέγχει το συνδικαλιστικό τομέα της ΝΔ γιατί ο τελευταίος βγαίνει στους δρόμους και προκαλεί προβλήματα τι να πεις... Το χρήμα είναι γλυκό και τα λαμόγια περισσότερα. Μυρίστηκαν πακέτα δανείων τα λαμόγια πάλι και το Πράσινο τέρας τους υποσχέθηκε μερίδιο πάλι και άρχισαν τα όργανα ( βλέπε και ΑΛΤΕΡ μεριά ). Μια ερώτηση οι μεγάλες επενδύσεις του Μπαμπούκη τι έγιναν;

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 11:25:52

  Το ΓΑΠ-ΝΧ ειχε ΥΠΟΓΕΙΕΣ διαβουλευσεις με Νομινικ...
  Εχουν δωσει 140δις εγγυησεις σε Τραπεζες....
  Εχουν παρει 110δις δανειο...
  Εχουν κανει τα swaps δε Γιεν, επι Σημιτη/Γιαννου/Goldman Sachs...
  Eχουν στερεψει την αγορα, εχουν διαλυσει την ψυχολογια..
  Θα παρουν 65δις λενε ( εγω λεω 90-100δις !! )...
  Θα ξαναδωσουν στις Τραπεζες ( 30-60δις )
  Θα παρουν μετρα 30δις, φορομπηχτικα μονοδρομο σε χειροτερη υφεση...
  Θα κανουν φορεα αποκρατικοποιησεων, οι ξεπουληματιες !!!...

  Για να γινουν τα ΘΑ, πρεπει να υπογραψουν Μεσοπροθεσμο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ και Δανειακη ΙΙ.

  και ρωταω.... Με τι Εγγυηση Αποτελεσματος ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ?
  Βαζουν την προσωπικη τους Ελευθερια ως εγγυηση?? αν ναι οκ....!!
  αν οχι, πως με υποδουλωνουν για 50 χρονια?? πως παιζουν αυθαιρετα με τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?

  Οποιος στηριξει τα ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ( να δουμε και τις συμβασεις !!!!!! ), χωρις καμια απαιτηση, ειναι εχθρος μου. Για παντα !

  ΠΠ - ελευθερος

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 11:30:35

   και συγγνωμη, στην 6η δοση τι θα ζητησουν????

   ΠΠ

   • tamam_87 avatar
    tamam_87 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 11:55:43

    τσιγκινα, θα φοραμε τοτε...........

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 12:16:30

   Άψογος

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 11:38:03

  Καλημερα Γιαννη,
  το συστημα θα παρει εμπραγματες εγγυησεις απ οπου μπορει... ετσι κ αλλιως ολα ειναι αερας.. τα CDS τεραστιος αερας.
  Με εγγυησεις Κρατους ΕΕ, σε Ευρω !!! και αξιες σε Ευρω στους ισολογισμους των, θα σηκωσουν κ αλλα δανεια απο πανω... χεστηκαν αν πληρωσουμε. Γνωριοζουν οτι δεν προκειτε να αποπληρωθει κανενα Δανειο. Οι Λαοι που επικαλουνται δεν το γνωριζουν!!!.. ο κοσμος νομιζει οτι Δανειζει εναν τεμπελη/κλεφτη, και οταν του πουλανε " πουλησε ΔΕΚΟ, εισεπραξε, μειωσε χρεος" μασανε... καμια σχεση.... Οταν τους πουλανε εγγυησεις και συναινεσεις... παλι μασανε.

  Οπως εχω πει απο 2008, τα $$ που εχασαν οι αμερικανοι καπου πηγαν!! σε καποιους υπολογιστες! οσα "εχασαν" απο καπου θα τα βγαλουν... ηθρε η ωρα! οι 3 αδερφες/ρειτινγς αμερικανικες ειναι οχι Κινεζικες! οι αμερικανοι κανουν πολεμο στη Γερμανια. ειναι ξεκαθαρο.

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/06/2011 14:47:36

   Όπως έγραψα και εχτές, οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλά επίπεδα:

   "Πρόσφατα, ειδική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε καταρχήν τη χρήση του χρυσού ως εμπράγματη εγγύηση.

   h**p://online.wsj.com/article/SB10001424052702304520804576345551431026850.html

   Τί λέτε να γίνει στη συνέχεια με τα αποθεματικά σε χρυσό των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης;"

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/06/2011 11:40:39

  Double bind είναι ο ψυχαναλυτικός όρος του Gregory Bateson, αλλά στην περίπτωση αυτή "πάει" και το bid!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Θείος 01/06/2011 13:30:21

   Διπλά μηνύματα επί το ελληνικότερο

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 01/06/2011 14:02:55

   Διπλά μηνύματα ο "πομπός", διπλή δέσμευση ο "δέκτης".
   Και είτε τρώει την παραμύθα και "του στρίβει" (η γένεση της σχιζοφρένειας κατά Bateson), είτε κόβει την επικοινωνία και συνεχίζει να τα έχει τετρακόσια.
   Είναι και προσφορά σε παζάρι πλειοδοσίας (κυκλοφορούν πολλοί "πλειοδότες" καλών προθέσεων - ως γνωστόν, ο καλύτερος δρόμος για την κόλαση ....)

   • drider avatar
    drider @ Ο Θείος 01/06/2011 14:18:43

    Είναι γνωστό ότι οι "καλοθελητές" κάνουν πάντα την μεγαλύτερη ζημιά!

 12. vangelis ... avatar
  vangelis ... 01/06/2011 11:50:30

  Πάλι καλά που υπάρχεις και εσύ ΠΠ και μας βαζεις μέσα καθως φαίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία για το τί γίνεται "behind the scenes"

  Συνέχισε έτσι και εμείς δεσμευόμαστε να σε παρακολουθούμε.

 13. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/06/2011 12:01:40

  Φυσικά, γιατί να μην αλλάξει σταση η Γερμανία. Αφού προσβλέπει σε μακροχρόνια δουλεία και εκποίηση της εθνικής περιουσίας. Δεν λένε τυχαία οι απόγονοι των ΝΑζι να πουλήσουμε νησιά και τον Παρθενώνα. Τυχαίο; νομίζετε ήταν ο οχετός ρατσισμού που εξαπέλυσαν εναντίον των Ελλήνων αφήνοντας άθικτη την κλεπτοκρατική μας αλητ;

  • drider avatar
   drider @ Νίκος Αργεάδης 01/06/2011 14:36:24

   Με έκπληξη παρατηρώ πολλούς να ανακαλύπτουν όψιμα τι εστί ΕΕ.
   Όσο για τους Γερμανούς, ποιός σου λέει ότι τα ΜΜΕ τους είναι λιγότερο "άθλια" από τα δικά μας. Τυχαία δημιουργούν το 'κλίμα"; Παντού στον κόσμο κανάλια, εφημερίδες κτλ. ελέγχονται από την πλουτοκρατία.

 14. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 01/06/2011 19:24:50

  Είναι προφανές οτι το παιχνίδι είναι στημένο εξ αρχής. Οχι μόνο τώρα και όχι μόνο για την Ελλάδα .Αλλωστε εμάς μας έβαλαν πρώτους στό στόχο λόγω των τσιριγμάτων του Γιωργάκη για τιτανικό και διεφθαρμένους Ελληνες (Γκρήκς). Κανονικά προηγούνταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ακόμα και η Ισπανία.

  Το τέρας που εξέθρεψε ο καπιταλισμός- καζίνο, το επονομαζόμενο “αγορές” είναι σαφώς ισχυρότερο απο τις πολιτικές εξουσίες των Εθνικων κυβερνήσεων των κρατών. Απόδειξη οτι ενάμισυ χρόνο τώρα επιτίθενται με μανία και με συνεχείς υποβαθμίσεις στις ασθενέστερες χώρες της ΕΕ και αντί η ΕΕ να τις στείλει στη φυλακή, οι “αγορές” ετοιμάζονται να την διαλύσουν. Εκείνο που δεν μέτρησε το “τέρας” είμαστε εμείς οι αγανακτισμένοι. Που όταν δεν θα μπορούμε να κάνουμε άλλο πίσω, θα κάνουμε μπροστά και κλείνοντας τα μάτια θα χτυπάμε στο ψαχνό τραγουδώντας “καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή”. Γι’ αυτό χτες ξαφνικά έλυσαν την πολιορκία.
  ” Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
  και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά
  ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί
  κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σαν φούσκα να χαθεί”
  Το πάθος της αποθήκευσης του χρήματος στα υπόγεια των τραπεζών των φορολογικών παραδείσων τυφλώνει το “τέρας” σε σημείο να μην καταλαβαίνει οτι στην επανάσταση το χρήμα γίνεται πραγματικά αέρας. Αν εμείς οι αγανακτισμένοι όλης της Ευρώπης κηρύξουμε πχ. γενική απεργία επ’ αόριστον τότε και το “τέρας” σαν φούσκα θα χαθεί. Η ώρα πλησιάζει. Το επόμενο ιντερνετικό μας ραντεβου θα συνοδευτεί απο γενική απεργία. Και τότε θα καταλάβουν όλοι ποιός ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ τον πλούτο…Τον Μάη του '68 έτσι κατέληξε το κίνημα. Η ιστορία κάνει πάντα κύκλους...

 15. Γιώργης avatar
  Γιώργης 02/06/2011 02:11:48

  Συμφωνῶ στό ἔπακρο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.