#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2011 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σουρωτήρι του Έβρου

DREI PROFESSOREN, DIE VATERLAND VERLOREN UND EVROS …SOUROTIREN !Φαιδρός ο τίτλος, αλλά υπάρχει φαιδρότερο : Η πολιτική συνοριακής φυλάξεως του Ελληνικού Κράτους !

Φυσικά το παρόν γράφεται «εν βρασμώ ψυχής» αφού μετά από πολλές αντικρουόμενες εκδοχές, μικροπρεπείς «διαρροές» και κουτσομπολιά η  ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο ποτάμι με δουλεμπόρους,  περίπολο της FRONTEX, πυροβολισμούς και 97 συλληφθέντες «μετανάστες» όπως τους απεκάλεσε η ΑΔ Ορεστιάδος.

Πάλι καλά που δεν επενέβη η κ. Νταλάρα να τους πεί «τουρίστες» !

Είναι πιθανόν να είχαμε εμπλοκή στους πυροβολισμούς και της τουρκικής περιπόλου που εμφανίσθηκε, τουλάχιστον αυτό συμπεραίνω εγώ από το κουτοπόνηρο «σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές» που μου θυμίζει την γάτα μου όταν σκάβει να κρύψει τα ...προϊόντα της !

Οι πληροφορίες (όχι από την ΑΔ Ορεστιάδος) κάνουν λόγο για το δεύτερο επεισόδιο του είδους, για ελληνο-πολωνική σύνθεση της περιπόλου FRONTEX, κυνηγετικές καραμπίνες (για ευνόητους λόγους) στα χέρια Τούρκων στρατιωτών που καλύπτουν την διακίνηση και για ύπαρξη οπτικού υλικού από το επεισόδιο στην διάθεση της FRONTEX.

Βεβαίως στην ουσία ουδείς εκπλήσσεται πραγματικά, ήταν απολύτως αναμενόμενο και προβλεπόμενο, τόσο λόγω τουρκικού ξεσαλώματος προκλήσεων όσο και λόγω εποχής αφού τα νερά χαμηλώνουν και η ελληνική όχθη γίνεται ...τουριστική attraction κατά το new speak της κ. Υπουργού των «μεταναστών».

Από πού να αρχίσει κανείς; Από την διάλυση της Χωροφυλακής το 85; Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Τούρκοι δεν ξέρουν που έχουν Χωροφυλακή, με την παραστρατιωτική της δομή και οργάνωση, εμείς οι πονηροί την διαλύσαμε ! Κάποιοι είπαν τότε – και σε συνδυασμό με την ονομασία της Αστυνομίας που προέκυψε – ότι επρόκειτο για βεντέτα της αριστεράς με την Χωροφυλακή , πολύ πιθανό...Μετά αποσύραμε και τον Στρατό από την Συνοριοφύλαξη, τι διάολο, ούτε στο Λουξεμβούργο φυλάει ο Στρατός τα σύνορα  εμείς θα είμαστε στρατοκράτες !

Μετά προέκυψε το ...τουριστικό μπούμ από Βορρά και Ανατολή και τρέξαμε να  φτιάξουμε Συνοριοφυλακή και Ειδικούς Φρουρούς (δηλαδή αστυνομικούς με στρατιωτική παιδεία και συγκρότηση, αυτό δηλαδή ακριβώς που είχαν οι Χωροφύλακες !) και τους κατεβάσαμε μέχρι στην Ομόνοια μήπως και ανακαταλάβομε τα ...κατεχόμενα της Γερανίου και του Μεταξουργείου !

Αυτά είναι Ιστορία. Γελοία Ιστορία, ενός ανώριμου, ερασιτεχνικού κράτους που παίζει εν ού παικτοίς  σύμφωνα με τις ιδεοληψίες των εκάστοτε κυβερνώντων, τις εμμονές τους και την έλλειψη πολιτικής και θεσμικής συνέχειας της Δημοσίας Διοικήσεως.

Όταν λοιπόν έφθασε το πράγμα στο απροχώρητο, ο κ. Υπουργός Δημοσίας Τάξεως  ανακοίνωσε ότι το ανεκδιήγητο ελληνικό Κράτος είχε πάλι το μαγικό ραβδί : Θα έφτιαχνε «φράκτη» στον Έβρο ! Με κάπου 12,000 χλμ ακτογραμμή στο έλεος του Θεού, με 180 περίπου χλμ σύνορα στον Έβρο θα «έφραζε» στις νέες Θερμοπύλες της Νέας Βύσσας τον δρόμο στους βαρβάρους !

Έτσι λοιπόν, αφού απέρριψε την εμπειρία σοβαρών Κρατών όπως η Ισπανία, αφού απέρριψε την κοινή  λογική  που λέγει ότι εάν κλείσεις μια τρύπα το νερό φεύγει από ...όλες τις άλλες, αποφάσισε επιπλέον να «σαλαμοποιήσει» το δείγμα φράκτη που ΘΑ έφτιαχνε !

Άλλο έργο οι κάμερες , άλλο έργο ο φυσικός φράκτης ! Και αντί να στείλει μερικά στελέχη στο Μαρόκο να δούν τι κάνουν οι Ισπανοί, ανέθεσε το πρώτο έργο στα τρωκτικά εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, στους άκαπνους, επιχειρησιακά αστοιχείωτους «ερευνητές», καθηγητές και παρατρεχάμενους των. Αυτούς που σε «μελέτη» που υπέβαλλαν στο ΥΕΝ το  2006 για τα θαλάσσια σύνορα αντέγραψαν τόσο λάθος την υφιστάμενη μελέτη που μπέρδεψαν τις θέσεις αισθητήρων στην Λέσβο, και μετέφεραν το Σίγρι στην...Κλειώ !

Έτσι λοιπόν, μας προέκυψε «διακήρυξη διαγωνισμού κάμερες ασφαλείας» που θα προκηρύξει για λογαριασμό του  ΥΠΡΟΠΟ το ... ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) του ΕΜΠ υπό την εποπτεία ενός διδάσκοντος «επεξεργασία και κωδικοποίηση εικόνας» ! Το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Ερευνών Ασφαλείας) του Υπουργείου, οι Μικτές Επιτελικές του Ομάδες, οι αποσπασμένοι στην EUROPOL, οι χειριζόμενοι την μελέτη BORTEC συνοριακής ασφάλειας,  με την συνδρομή των αξιωματικών της Συνοριοφυλακής και του Στρατού ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το ποτάμι είναι ανίκανοι να καταρτίσουν προδιαγραφές και πρέπει να εμπλακεί το ΕΠΙΣΕΥ, που ανάθεμα και αν ξέρει τι είναι περίπολος, που είναι ο Έβρος και τι σημαίνει ασφάλεια συνόρων!

Όμως στην συμπλεγματική με τα «ντοκτορά» Eλλάδα, με το κυνήγι τίτλων, το «τι έχεις τελειώσει παιδί μου» η «το παιδί έχει δυο μεταπτυχιακά και δεν βρίσκει δουλειά» εάν πείς "καθηγητής", τα είπες όλα ! Καημένε Βismarck !

Οι «σοφοί» λοιπόν επεξεργαστές εικόνας μας προδιαγράφουν εν έτει 2011 ένα δίκτυο καμερών διασυνδεόμενων με ...καλώδια και συγκεντρωτές, τεχνολογία καλωδιακής τηλεοράσεως του 70 και μας ορίζουν και ύψος ιστών 12 μ σε ένα «κυματιστό» έδαφος γεμάτο αναχώματα, κανάλια, καλαμιές! Όσο για το πού ; «Ο ανάδοχος θα επισκεφθεί τα σημεία με το ΕΠΙΣΕΥ και θα του υποδειχθούν οι θέσεις κλπ...» η κοινώς βλέποντας και κάνοντας...

Σε ανάλογη διακήρυξη για επιτήρηση ακτών στο Αιγαίο όπου συμμετείχε ο γράφων, είχαν δοθεί ακριβείς συντεταγμένες και υψόμετρα, ad hoc ύψη ιστών συναρτήσει του εδάφους, της δασοκαλύψεως και των χρήσεων γής της περιοχής. Αλλά βέβαια τότε, μετά την επί χάρτου και ψηφιακού μοντέλου εδάφους προεργασία είχαμε «γαζώσει» κάθε κορυφή, βράχο και δασικό δρόμο για επιτόπια αναγνώριση – επισήμανση θέσεων σε μεικτά κλιμάκια επιχειρησιακών και μηχανικών...
Να σχολιάσω ότι σύμφωνα με την  Διακήρυξη  «θα εκτιμηθεί η πρό τριετίας κατασκευή ανάλογου έργου προϋπολογισμού 80,000 €» που μυρίζει έντονα «φωτογράφιση» συγκεκριμένου αναδόχου;

Μετά την διακήρυξη λοιπόν για τις κάμερες, ο υπουργός επέδειξε και την μακέτα του φυσικού φράκτη. ΑΛΛΟ έργο ! Που ΘΑ μελετηθεί (λές και πρόκειται για ... το μετρό Θεσσαλονίκης, ένας κ@λοφράκτης είναι με περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ η isogrid, λεπιδοφόρο και αντηρίδες), ΘΑ προκηρυχθεί και όλα αυτά για ένα θέμα που έπρεπε να έχει λήξη ΧΘΕΣ !

Με λίγα λόγια, ώδινεν όρος και έτεκεν μύν. Μύν ...12 χλμ. στα 180 περίπου χλμ. συνόρων, σε ... φάσεις ! Μύν που ΠΡΙΝ υλοποιηθεί, ήδη παρακάμπτεται από τους δουλεμπόρους που χρησιμοποιούν το ποτάμι και τις νησίδες του αντί για το πεδίο βολής (έτσι θα έπρεπε να είναι) της Νέας Βύσσας !

Αντί να καλέσει το Υπουργείο για ολοκληρωμένες προτάσεις με autotracking κάμερες στο ορατό και το υπέρυθρο φάσμα, ραντάρ ανιχνεύσεως προσωπικού, ασύρματες διασυνδέσεις και κέντρο συντήξεως δεδομένων ΜΑΖΙ με φυσικό φράκτη, σε όλα τα κρίσιμα σημεία  των συνόρων σαλαμοποιεί το έργο, εισάγει άσχετους ερευνητικούς φορείς χωρίς καμία επιχειρησιακή εμπειρία και φυσικά αμέτρητες καθυστερήσεις. Δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσω εδώ, υπάρχει όμως προεργασία επί χάρτου και χωροθέτηση κρίσιμων θέσεων αισθητήρων από το τριεθνές έως το νότιο τμήμα αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε !

Πρόκειται για  ένα έργο που το ζητά η τοπική κοινωνία, που το ζητά σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, έργο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την EUROSUR και εμείς παίζομε τα συνήθη δημοσιοϋπαλληλικά κρυφτούλια ανευθυνότητας και αβελτηρίας και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό που Ισπανοί, Αμερικανοί, Ισραηλινοί και άλλοι έχουν υλοποιήσει προ πολλού.

Το χθεσινό (και πόσα άλλα που αγνοούμε) επεισόδιο είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί όταν στα κρατικά ημίμετρα το οργανωμένο έγκλημα και οι υποκινητές – προστάτες του απέναντι θα αντιπαρατάξουν τακτικές ανορθοδόξου πολέμου. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο κέντρο της Αθήνας, θα τα δούμε όταν αγανακτήσουν οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών και όταν τα σχεδιαζόμενα στρατόπεδα υποδοχής γεμίσουν από τους αόρατους στις κάμερες του ΕΠΙΣΕΥ εισβολείς.

Parsifal

Χάρτης με την περιοχή του επεισοδίου


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 21/05/2011 11:07:53

  Δεν μπορείς να σφουγγαρίζεις με τη βρύση ανοιχτή.

  Αν δεν κλείσουν τα σύνορα, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η Ελλάδα θα σβήσει.

  Εάν υπάρχουν ακόμη πατριώτες πολιτικοί, ας πιέσουν για το σφράγισμα των συνόρων.

  Εάν υπάρχουν...

  • Dora avatar
   Dora @ Γιάννης Καλαματιανός 21/05/2011 11:14:06

   Γιαννη αγαπητε,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

   Υπαρχουν μονο ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ!!!!

 2. drider avatar
  drider 21/05/2011 11:50:11

  Διακρίνω μια συμπλεγματική διαχείριση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την καινοτομία και την έρευνα.

  Χωρίς να σχολιάσω κάτι παραπάνω, παραθέτω την εν λόγω σύμβαση, για όποιον ενδιαφέρεται:
  h**p://manolito.image.ece.ntua.gr/~fmylonas/Diakhryksh_Diagwnismoy_Kameres.Asfaleias.pdf

  • parsifal avatar
   parsifal @ drider 21/05/2011 16:34:22

   Αγαπητέ ουδείς ψόγος για την καινοτομία. Εδώ ομως πρόκειται οχι για καινοτομία, αλλά για παλινδρόμηση σε σχεδιαστικές λύσεις του 70.
   Υπάρχουν καινοτομίες και ρηξικέλευθες προτάσεις απο τα ελληνικά πολυτεχνεία και πανεπιστήμια, στα ευήκοα ομως ωτα των "αρμοδίων" φθάνει μόνον ο θόρυβος γηραιών καθηγητών που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες οτι απτεται της αμυνας και περιφέρουν σε εταιρείες, υπηρεσίες και επιτελεία απίθανες "λύσεις" σε κάθε τομέα. Απλώς "μπλοκάρουν" τον δρόμο σε πραγματικά καινοτόμες προσεγγίσεις και προτάσεις, πότε με αναμάσημα πασίγνωστων τεχνικών και αλγορίθμων, πότε με δήθεν κατασκευές...Θα μπορούσα να παραθέσω συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά θα ισοδυναμούσε με φωτογράφιση σεβάσμιου καθηγητού μας που πρέπει ΠΙΑ να αφήσει τον δρόμο ανοικτό σε νέους επιστήμονες, πραγματικά καινοτόμους...

  • xmmm avatar
   xmmm @ drider 21/05/2011 18:54:41

   αγαπητη μια προκυρξηξη για ενα κωλοδικτυο καμερων δεν εχει να κανει ουτε με την ερευνα ουτε με την καινοτομια.

   επειδη στην ελλαδα οι καθηγητες δεν βρισκουν χρημα στην ερευνα και την καινοτομια (λογικο εν μερει και λογω της ανυπαρξηιας πολιτικης) το ριχνουν στο να παιζουν τους ξερολες για θεματα τετριμενα και που πιαθνως πχ απο το υπεθα υπαρχει πολυ μεγαλυτερος βαθμος επιχειρησιακης εμπειριας.

   για ονομα του θεου ενα δικτυο καμερων ειναι.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 12:04:54

  Παρσιφαλ,
  σιγουρα θα γνωριζεις το νεο συστημα συναγερμου οσον αφορα στα συνορα καθε χωρας σαν τη δικη μας ( ανοιξαμε και σας περμενουμε ).
  Ειδικης τεχνολογιας υπογειο καλωδιο το οποιο ενεργοποιει συναγερμο και καμερα οταν κατι περασει απο πανω....!! το λιγισμικο δε, διακρινει δε ζωο απο ανθρωπο με ειδικους πιεζοηλεκτρικους αισθητηρες !...

  ετσι λεω.... μπας και.... !!

  ΠΠ

  • parsifal avatar
   parsifal @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 16:08:13

   Φίλε το γνωρίζω, οι Ισπανοί το χρησιμοποιούν αλλά στο λασπώδες εδαφος του Εβρου δεν δουλεύει το σύστημα αυτό. Δυστυχώς πάμε μόνο σε κάμερες, ραντάρ και φυσικό φράκτη. Και κυρίως ΣΑΦΕΙΣ κανόνες εμπλοκής οσον αφορά στους προσεγγίζοντες / παραβιάζοντες !

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 12:08:47

  Στο φραχτη... ξαναρωταω... η Ericsson θα βαλει λογισμικο ??? χαχαχαα
  η Vodafone θα στελνει τα SMS συναγερμου?? χαχαχααααααα
  χρωστανε ακομη υποκλοπες.. κ ας αθωωθηκαν !!..
  Δε πιστευω να συμματασχουν στο διαγωνισμο !!!!!!!!!!!!!
  χρωστανε κ εξηγησεις στον πινακα του Βιλγαρακη.. αυτον που ειχε τις πολλες κουκιδες χαχαααα ρε τι εχουμε δει και δεν τους εχουμε πεταξει στη θαλασσα !!

  ΠΠ

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/05/2011 12:16:11

  Αγαπητέ Parsifal, το να έχει κανείς ντοκτορά δεν σημαίνει ότι είναι ειδικός σε όλα, ακόμα και σε όλα τα θέματα της ειδικότητάς του. Επειδή έχω, το γνωρίζω πολύ καλά. Μπορεί να έχεις ντοκτορά στα μελανόμορφα αττικά αγγεία του πρώιμου 5ου αι. π.Χ. και να είσαι παντελώς άσχετος από ελληνιστική πλαστική, έστω και αν θεωρείσαι γενικώς "κλασικός αρχαιολόγος". Απλά, θαμπωνόμαστε με τους τίτλους επειδή είμαστε ολίγον συμπλεγματικοί και αρκετά επαρχιώτες και πολύ Βαλκάνιοι. Επί Σημίτη μεγαλοπιαστήκαμε, νομίζαμε ότι γινήκαμε αίφνης Ευρωπαίοι και τελικά δεν ήμασταν παρά οι βλαχοδήμαρχοι της περιοχής. Τώρα μάλιστα καθαιρεθήκαμε απο το βλαχο-αξίωμά μας και επιστρέψαμε στις στρούγκες μας. Αυτά τα γενικά...

  Τώρα ως προς τον Έβρο: Θα επαναλάβω τι μου είπε τις προάλλες Εβρίτης, οδηγός ταξί: Το κ....χαρτο που δίνει στους εισβολείς ("μετανάστες") η αστυνομία στον Έβρο γράφει επάνω "διαμονή: Σε ξενοδοχείο πλησίον πλατείας Ομονοίας". Άμα τη αφίξει τους. Δεν κρατούνται καθόλου. Μόνο τους "απαγορεύουν" να εισέλθουν εντός των νομών Αχαϊας και Θεσπρωτίας, για τους γνωστούς λόγους.
  Εν ολίγοις, τη μεταναστευτική μας πολιτική την καθορίζει το δόγμα της Σύριας "καλλιτέχνιδος" Αφρα Αλ Σάλεχ του Ιμπραήμ, τέως συμβούλου ) ενός τέως Συριζαίου καθηγητή επ' ονόματι Βούγια. Η κατάργηση της κράτησης στα σύνορα ήταν δική της πολιτική, την υλοποίησε και αυτή η πολιτική εξακολουθεί και υφίσταται. Για να διευκολύνει τους ομοθρήσκους της και, συχνά, ομοεθνείς της. Υπό το πέπλο του αριστερισμού και του ψευδο-ανθρωπισμού, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τη ράτσα της και τη θρησκεία της.

  Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εισβολής θα γίνει μόνο αν το ελληνικό κράτος αντιληφθεί ότι έχουμε πόλεμο. Και αν πέσουν, επομένως, πραγματικά πυρά, ενδεχομένως και με νεκρούς εκ μέρους των εισβολέων. Δεν θα μας λείψουν...Τότε η εισβολή θα σταματήσει. Μόνο τότε.

  • Dora avatar
   Dora @ ΒΙΣ 21/05/2011 12:43:42

   Η εν λογω "κυρια" γραφει στην φαης μπουκ σελιδα της οτι θα ειναι ισως για το καλο της ανθρωποτητας εαν εξαφανιστει το ελληνικο εθνος!!!!!
   Καλα,να ρωτησω η μονιμως ασχετη...δεν υπαρχει ποινικη διωξη για εχθροπαθεια και ρατσισμο εδω? Ο πολυς "αντιρατσιστης" Λαζοπουλος,το σχολιασε αυτο στα σοου του?
   Η "χρυση αυγη" τι κανει?Γιατι βαραει τους λαθρομεταναστες (που στο κατω κατω,αλλοι τους φερνουν μεσα)και αφηνει τετοιους μισελληνες να βγαινουν στα καναλια και να μιλανε για "ανθρωπισμο"?

 6. αντιπροοδευτικός avatar
  αντιπροοδευτικός 21/05/2011 12:37:08

  Η ανικανότητα του Ελληνικού κράτους με πρωταγωνιστές τους Ελληνες γίγαντες πολιτικάντηδες σε όλο της το μεγαλείο!

 7. Ευμένης avatar
  Ευμένης 21/05/2011 12:44:09

  Είναι αδύνατο να τους εμποδίσεις όλους να περάσουν τα σύνορά μας έστω και ένα μέτρο. Είναι όμως πολύ εύκολο μετά να τους μαζέψεις ή κατά τη μεταφορά ή στους τόπους συγκέντρωσης τους. Δεν νομίζω να κρύβεται και κανείς τους.
  Τι πρόβλημα μετά είναι τι τους κάνεις.
  Στρατόπεδα συγκέντρωσης ?
  Αποστολή πίσω στις χώρες τους?
  Προώθηση σε Δ. Ευρώπη?
  Κάθε λύση έχει και σοβαρά μειονεκτήματα.
  Το μόνο σίγουρο, ότι το 99% έρχονται από Τουρκία με την οποία ο ΓΑΠ καλλιεργεί καλές σχέσεις, για να βολεύονται οι Τούρκοι βεβαίως...
  Η ΕΕ επίσης τι κάνει στο θέμα αυτό? Γιατί δεν το βάζει και αυτό στα κριτήρια ένταξης της Τουρκίας? Το έχουμε κάνει θέμα?
  Να μην σχολιάσω τη λύση της FRONTEX. Βλέπεις δεν μπορεί ο ΕΣ να φυλάει τα σύνορα αν θέλουμε.. Βάλαμε για ακρίτες μισθοφόρους. Κάπου το έχω ξαναδεί το έργο. Μάλλον για τα αίτια της πτώσης του Βυζαντίου θα ήταν..

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/05/2011 13:34:36

  Αγαπητέ Παρσιφάλ,
  Η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση που έχω διαβάσει μέχρι τώρα για το ειδικό αυτό θέμα. Εύγε!
  Αν σε αντεληφθην καλά, οι ηλίθιοι που συναπαρτίζουν το "Ελληνικό;" κράτος ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΝ τους ειδήμονες, όπως λες και πιστεψέ με, δεν το πράττουν μόνο στο πεδίο αυτό. Στην παιδεία πραττουν ακριβώς το ίδιο. Π.χ. ανακοινώνουν προσφορά χρηματοδοτήσεων και παίρνει 3-4!!! χρόνια για να ανακοινώσουν ποιές εργασίες χρηματοδοτούνται. Εν τω μεταξύ, στα 3-4 χρόνια η πρόταση έχει ήδη ξεπεραστεί. Άντε να εξηγήσεις σε ημιμαθείς βλακες τι σημαίνει αυτό για τις ζωές μας.

  Όσον αφορα στην όλη στρατηγική κατά της λαθρομεταναστευσης: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΥΝΟΥΣΑ ΤΑΞΗ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

 9. Μνημων avatar
  Μνημων 21/05/2011 13:38:57

  ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Η ΣΗ ΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ [ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ 3 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΔΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΕΔΕΥΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ].ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 10. Μήτσος avatar
  Μήτσος 21/05/2011 14:53:26

  Σαν απόφοιτος σχολής του ΕΜΠ που σχετίζεται με το ΕΠΙΣΕΥ και με προυπηρεσία σε συστήματα ασφαλείας. μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι καθηγητάδες (και οι παρατρεχάμενοι) του ΕΠΙΣΕΥ δεν έχουν ιδέα περί του αντικειμένου...

  Άλλο πράγμα οι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας και άλλο πράγμα οι εγκαταστάσεις CCTV... Οι τύποι εκεί όμως είναι γνωστά τρωκτικά, με πολλές άκρες.

  • xmmm avatar
   xmmm @ Μήτσος 21/05/2011 18:57:00

   ενδιαφερον. και μαλλον αληθινο.

  • eyropaistis avatar
   eyropaistis @ Μήτσος 21/05/2011 19:00:19

   μηπως, ετσι απο συμπτωση,το γκρουπ επεξεργασιας εικονας με τις πολυσχιδης δραστηριοτητες περα απο προκυρηξεις για ενα φραχτη κανει εμπλεκεται και σε μερος της europeana;
   μιλαμε για τελοιως ΑΣΧΕΤA antikeimena to ena apo to allo

 11. ierofantis avatar
  ierofantis 21/05/2011 22:03:51

  Ξανά συγχαρητήρια.

  Μου έκανε εντύπωση η κάτωθι αναφορά σου σε σχόλιο φίλου...
  "Υπάρχουν καινοτομίες και ρηξικέλευθες προτάσεις απο τα ελληνικά πολυτεχνεία και πανεπιστήμια, στα ευήκοα ομως ωτα των “αρμοδίων” φθάνει μόνον ο θόρυβος γηραιών καθηγητών που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες οτι απτεται της αμυνας και περιφέρουν σε εταιρείες, υπηρεσίες και επιτελεία απίθανες “λύσεις” σε κάθε τομέα".

  Δεν κάνεις ένα κόπο να δεις πόσοι από αυτούς τους υπέργηρους καθηγητάδες, είναι μέτοχοι, ή εμμέσως ελέγχουν μέσω παρένθετου προσώπου, όλες αυτές τις εταιρίες ή αν έχουν γνωριμίες, κουμπαριές ή ευρύτερες οικονομικές συναλλαγές με υπηρεσίες και επιτελεία;

  Είπαμε.

  Καλή η επιστήμη, αλλά και ο μαϊντανός (χρήμα) ... καλύτερος.

  Αλήθεια, εν όψει λειψανδίας στο στράτευμα, γιατί η πολιτεία δεν ενεργοποιεί τις λέσχες εφέδρων και δη των Εφέδρων καταδρομέων για τη φύλαξη των συνόρων έναντι κάποιας αμοιβής;

 12. parsifal avatar
  parsifal 22/05/2011 01:47:06

  Φίλε Ιεροφάντη, γνωρίζω για τις κουμπαριές, για τα στημένα προγράμματα ερευνών, για τα "βολέμματα" σε επιτελεία και υπηρεσίες "παιδιών" καθηγητών με την κατάλληλη πτυχιακή εργασία και αλλα πολλά που σίγουρα δεν προάγουν την καινοτομία και την εθνική αμυνα. Δυστυχώς. Οπως σε ολους τους τομείς, επικρατούν η "καπατσοσύνη" και οι "γάτοι" εναντι των σοβαρών που εχουν κάτι να πούν. Υπάρχουν εταιρείες σ'αυτήν την χώρα που κατσκευάζουν UAV, κάμερες, αισθητήρες και λογισμικό. Τις ακούς κάπου? Τις αξιοποιεί κάποιος ? Οχι γιατί δεν εχει μίζα και "ευρωπαικό χρήμα" αυτή η αχαρη δουλειά. Ετοιμα, σε συσκευασία αντιπροσωπείας με υπερτιμολόγηση !
  Τώρα για τους εφέδρους τι να πώ? Η "πολιτεία" ΔΕΝ θέλει πάρε δώσε με εφέδρους, με εθελοντές και με οτι δεν είναι διαβρωμένο (αρα ελεγχόμενο) απο το δημοσιουπαλληλικό σαράκι. Με την μισή χώρα κατεστραμμένη απο τις δασικές πυρκαιές, με το ζόρι υιοθέτησαν τον θεσμό των εθελοντών πυροσβεστών (τ0 70 % στην Γερμανία είναι εθελοντές) και πάλι σαμποτάρουν κάθε εμπλοκή και αξιοποίηση τους. Το ελληνικό κράτος, απομεινάρι οθωμανικού βιλαετιού ΔΕΝ θέλει πολίτες στην αμυνα και την ασφάλεια. Θέλει υπαλλήλους, υπάκουους, χωρίς πρωτοβουλία, αβουλους, χωρίς ερωτήσεις και προβληματισμούς. Μπορεί να χαλάσει η ραστώνη των "αρμοδίων" !

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ parsifal 22/05/2011 19:54:45

   Καίτοι τα ερωτήματά μου ήταν ρητορικά, σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να απαντήσεις.

   Τις ελληνικές εταιρείες και τα επιτεύγματά τους είμαι σε θέση να γνωρίζω πράγματα, απο καθαρά ερασιτεχνική ενασχόληση με τα θέματα της άμυνας.

   Δυστυχώς το ... βιλαέτι, όπως πολύ ορθά παρατηρείς, δεν θέλει καινοτομία και έρευνα αμύνης από ελληνικές εταιρείες. Ούτε εφέδρους θέλει.

   Θέλει ... διεθνείς διαγωνισμούς (εδώ γελάμε...) και ... υπαλλήλους.

   Α, ρε Πάρσιφαλ, δίκιο που έχεις...!

  • "motion" avatar
   "motion" @ parsifal 26/05/2011 15:23:21

   Υπαρχουν αγαπητε parsifal αλλα ειναι συνειδητα εκτος συμμετοχης απο τα στημενα πανηγυρια των δηθεν διαγωνισμων και εργων...

 13. "motion" avatar
  "motion" 26/05/2011 15:04:40

  Εξαιρετικο το σχολιο του parsifal!
  Θα επανελθω!

 14. "motion" avatar
  "motion" 26/05/2011 15:51:10

  Ναι Αγαπητέ Parsifal,

  To πράγμα είναι πολύ απλό για ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία και εμπειρία.........

  Τρεις κινητοί ή σταθεροί σταθμοί ραντάρ, τρεις ηλεκτροοπτικοί αισθητήρες, τρεις ραδιοζεύξεις μέχρι το κέντρο ελέγχου, ένα πρόγραμμα ελέγχου και διαχείρισης της εικόνας και των συμβάντων και Real time μεταφορά τους σε κάθε αρμόδιο σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο!!

  Ολα αυτά βέβαια με το μισό κόστος του έργου και κυρίως ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ανίχνευση μετακινούμενων ανθρώπων και οχημάτων σε βάθος τουλάχιστον 5 km στο τουρκικό έδαφος μέρα – νύχτα.

  Α... και για να μην ξεχνάμε και την πράσινη ανάπτυξη, Όλα αυτά μπορούν να λειτουργούν και με φωτοβολταϊκά!!

  Παρ’όλα αυτά κάποιοι ψάχνονται με τεχνολογίες του 70 και έργα με περιγραφή «συμφοράς»(C4I).

  Θα επανέλθω με επισυμάνσεις επί του «διεθνούς διαγωνισμού» του ΕΠΙΣΕΥ

 15. "motion" avatar
  "motion" 30/05/2011 18:32:28

  Λοιπόν ΕΠΙΣΕΥ συνέχεια με μερικά από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν.

  Ο διεθνής διαγωνισμός συνεχίζει να τρέχει κανονικά παρά τις ενστάσεις για τη νομιμότητά του και τις «αναπάντητες» ερωτήσεις των ενδιαφερομένων για τις «θολές» τεχνικές προδιαγραφές.

  Ερωτήματα με ενδιαφέρον:

  Α) Πως η nr 30-CE-0394379/00-83 σύμβαση παραχώρησης του Υπουργείου Προστασίας με τη Γενική Διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνολικού προϋπολογισμού 1.598.000 €, με εξάμηνη διάρκεια αρχόμενη από 01/06/2011 για τον «σχεδιασμό, ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός αυτόματου συστήματος επιτήρησης» για την επιτήρηση της Ελληνικής μεθορίου στην Ορεστιάδα τελικά στην προκύρηξη του ΕΠΙΣΕΥ φθάνει 600.000 €;

  Β) Ποιά είναι η αμοιβή «έναντι παροχής τεχνογνωσίας» σχετικά με τις «τεχνικές, τεχνολογικής και πληροφορικής φύσεως πτυχές του προγράμματος» ....που θα λάβει το ΕΠΙΣΕΥ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

  Γ) Γιατί για τη μελέτη αξίας 80.000 € πρέπει να την έχει εκπονίσει ο «ανάδοχος» και όχι οι αρμόδιοι φορείς;

  Δ) Γιατί τον αριθμό των καμερών καθώς και ουσιώδη τεχνικά χαρακτηριστικά τους να τα καθορίσει ο ανάδοχος και όχι οι αρμόδιοι;

  Ε) Οταν από τις προδιαγραφές ζητείτε οι κάμερες να μπορούν να ανιχνεύσουν «όρθιο άνθρωπο σε απόσταση 700μ», πόσες κάμερες θα χρειαστούν για τα 12 χλμ;

  Ζ) Γιατί άλλο έργο ο φράκτης (ύψους 4.600.000 € κατά τις δηλώσεις του κ. Υπουργού στη Βουλή) και άλλο έργο η ηλεκτρονική επιτήρηση;

  Η) Ποιός πραγματικά πιστεύει ότι με 600.000 € και με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΠΙΣΕΥ μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική περιμετρική ηλεκτρονική φύλαξη στα επίμαχα 12 km των συνόρων;

  Θα μπορούσα να γράφω ερωτήματα μέχρι αύριο αλλά σταματάω εδώ κάνοντας ένα τελευταίο και ρητορικό.........

  Αραγε η λέξη ντροπή υπάρχει σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους: Υπουργεία, φορείς και παρατρεχάμενους; Πόσο κρετίνους και κάφρους μας θεωρούν ;..................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.