07/05/2008 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σκέφτεται ο Βγενόπουλος για τον ΟΤΕ;

Είναι πολύ δύσκολο βέβαια να χαλάσει το ντηλ με τους Γερμανούς, την τελευταία στιγμή, αλλά επίμονες πληροφορίες αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ότι ο κ. Βγενόπουλος προσανατολίζεται να μην πουλήσει το 20% των μετοχών που διαθέτει. Ο λόγος είναι ότι δέχεται άγριες πιέσεις να μην το κάνει. Αυτό βέβαια δίνει και μια άλλη διάσταση στη χθεσινή συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επειδή, υποστηρίζουν οι ίδιες πληροφορίες, «μπορεί να μην έχει αυτός το πάνω χέρι» και να έκανε τη συνάντηση για στήριξη. Στην περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, το πρόσχημα για την ματαίωση της πώλησης του ΟΤΕ θα είναι η επιμονή των Γερμανών να αλλάξει η ονομασία του.Για να είστε καλά πληροφορημένοι για το θέμα αυτό, προσθέτουμε ότι το μπαράζ των επιθέσεων εναντίον του κ. Σουφλιά τον τελευταίο καιρό εξηγείται και με το γεγονός ότι είναι το μοναδικό κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έχει εναντιωθεί ανοικτά στην πώληση του ΟΤΕ, εκφράζοντας έτσι και τα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων. Και όπως και να το κάνουμε είναι πρωτοφανές το MEGA να «κτυπά» τον κ. Σουφλιά, πράγμα που γίνεται εξαιτίας του ΟΤΕ. Όπως δηλαδή έχουμε πει επανειλημμένως, για μια ακόμα φορά μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού λόγω του ΟΤΕ. Για να δούμε λοιπόν τι θα πει ο κ. Καραμανλής την Παρασκευή, στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", όπου καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για την πώληση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greek Rider avatar
  Greek Rider 07/05/2008 20:04:52

  Αυτό που λέτε με τον ΟΤΕ είναι πολύ σωστό γιατί η κυβέρνηση είχε κάνει νομοθετική ρύθμιση που εμπόδιζε την αύξηση του ποσοστού κάποιου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ χωρίς την άδειά της (το είχε κάνει όταν ο βγενοπ. μάζευε επιθετικά τον ΟΤΕ). Χτες η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 2 μήνες διορία για να αποσύρει η κυβέρνηση αυτή τη ρύθμιση (κάτι αντίστοιχο είχε πάθει και με το θέμα του βασικού μετόχου). Οπότε ο Βγενοπ. μπορεί να το ξανασκέφτεται λόγω της απόφασης της ΕΕ ή να θέλει κάτι παραπάνω.

 2. Under-Uber avatar
  Under-Uber 07/05/2008 20:33:01

  Φοβερά σενάρια της τελευταίας στιγμής. Ο Βγενόπουλος ΔΕΝ θα κάνει πίσω ούτε για παραπάνω λεφτά ούτε για να εκμεταλλευτεί το παραθυράκ που του άνοιξαν οι Βρυξέλλες (και που το περίμενε). Απλά, κρατάει ο λόγο του και ακόμα και χέρια να έσφιγγε με τους Γερμανούς αυτό θ'αποτελούσε ισχυρή πράξη δέσμευσης γι αυτόν. Επιπλέον δεν θέλει να εκθέσει την κυβέρνηση επειδή ειναι η κυβέρνηση της πατρίδας του που ειναι και ο λόγος που δεν προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οταν η κυβέρνηση τον φρενάρισε με τον νόμο. Και για να μη βγάζετε συμπεράσματα ή πλάθετε σενάρια, ο Βγενόπουλος ποτέ δεν έχει κάνει δουλειες με το δημόσιο και ειναι δεδηλωμένος οτι δεν θα κάνει. Αυτά και τόσο απλά...

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/05/2008 03:19:31

  Ο Βγενόπουλος έχει στρατηγικό αβαντάζ απέναντι στους άλλους. Αυτό που λέει ο φίλος Under-Uber "ο Βγενόπουλος ποτέ δεν έχει κάνει δουλειές με το δημόσιο και είναι δεδηλωμένος ότι δεν θα κάνει". Δηλαδή, ΔΕΝ έχει ανάγκη ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΜΜΕ για να κάνει μπίζνες. Άρα, ελίσσεται καλύτερα. Συν το ότι οι άλλοι εκ των πραγμάτων αλληλοϋπονομεύονται και αλληλοκουτουλάνε επιχειρηματικά, αφού αντλούν από την ίδια πηγή κέρδος.

  Τον ΠΑΟ τον θέλει για να "κατέβει" προς τον κόσμο. Ο Under-Uber", που φαίνεται να γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις θέσεις Βγενόπουλου, δείχνει και προς την πολιτική με το "δεν θέλει να εκθέσει την κυβέρνηση επειδή ειναι η κυβέρνηση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ του". Μην ξεχνάτε τον Μπερλουσκόνι και την Μίλαν. Δεν είναι καθόλου δύσκολο σήμερα ένας σοβαρός επιχειρηματίας να γίνει πρωθυπουργός. Δεν μιλάμε πια για "πολιτικές ιδέες", αλλά μόνο για "οικονομικές πολιτικές". Μάνατζερ, διαχειριστές θέλει αυτό το Σύστημα διακυβέρνησης.

  Ο κόσμος, έτσι αποχαυνωμένος, αποπροσανατολισμένος και αγριεμένος που είναι με τους παντοειδείς πολιτικούς κλέφτες, πολύ εύκολα θα πάει πίσω απ΄ όποιον του γυαλίσει. Αλλά και οι όποιοι σκεπτόμενοι, πιο γρήγορα θα τρέξουν προς το μέρος του. Δηλαδή, πιστεύει κανείς ότι ο 52ρης ...Κωστάκης, ο 55ρης Γιωργάκης, ο Τσίπρας, η Παπαρήγα και ο Καρατζαφέρης μπορούν να διοικήσουν επιτυχέστερα από τον όποιον "νταβατζή" επιχειρηματία, ή τον Βγενόπουλο; Μωρέ, και ο Μητσάρας στης γειτονιάς μου το μίνι μάρκετ, καλύτερος είναι απ' αυτούς! Νομίζω...

 4. zeitgeist-gr.blogspot.com avatar
  zeitgeist-gr.blogspot.com 08/05/2008 03:34:07

  Ρε παιδιά ο Βγενόπουλος τις πούλησε τις μετοχές νομίζω. Η συζήτηση είναι αν θα πουλήσει το κράτος.

 5. Under-Uber avatar
  Under-Uber 08/05/2008 10:14:37

  Ενα άλλο πράγμα που μισεί ο Βγενόπουλος ειναι η πολιτική και οι πολιτικοί. ΔΕΝ έχει βλέψεις για την πολιτική. Το πάθος του ειναι οι επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα τα επιχειρηματικά deals. Αν του άρεσε η πολιτική θα ήταν κοινωνικός και ΔΕΝ ειναι. Τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στην οικογένειά του (δεν θα πάει επιχειρηματικό ταξείδι που να μην συνοδεύεται απο την στενή του συνεργάτιδα, την γυναίκα του) και δεν θα δείτε ΠΟΤΕ φωτοραφίες του σε κοσμικές στήλες επειδή αποφεύγει τα κοσμικά σαν ο διάβολος το λιβάνι. Τι σχέση έχει ο Βγενόπουλος με τους Μπερλουσκόνι; Καμία απολύτως. Λάθος μοντέλα. Κι ο Παναθηναϊκός ειναι πάθος ζωής απο μικρό παιδί, ένα μεγάλο απωθημένο, μια συνειδητή αδυναμία που θέλει να δώσει, να προσφέρει και όχι να πάρει ή να εκμεταλλευτεί. Η μόνη του επιβράβευση θα ειναι οτι βλέπει οτι δίνει στον ΠΑΟ σε αντίθεση με τα επιχειρηματικά deals που στόχος του ειναι το κέρδος. Θα δείτε στη πορεία...
  (Τον Τσίπρα τον συμπαθούσε μέχρι που του Τσίπρα του ξέφυγε και τον αποκάλεσε "απατεώνα". Εκεί του σβούριξε την μήνυση κι ασε στο δικονομικό μας σύστημα ν' αποδείξει ο Τσίπρας οτι ο Βγενόπουλος ειναι απατεώνας ή οτι τον αποκάλεσε έτσι ελέω..."πολιτικής κριτικής". Ο Βγενόπουλος θα το τραβήξει μέχρι τέλους το θέμα για να πάρει έστω και ένα ευρουδάκι αποζημίωση. Το ήθικό κομμάτι ειναι που τον νοιάζει...)

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/05/2008 15:07:36

  @Under-Uber: "Ένα άλλο πράγμα που μισεί ο Βγενόπουλος είναι η πολιτική και οι πολιτικοί. ΔΕΝ έχει βλέψεις για την πολιτική".

  Φίλε,
  δεν το κολακεύει αυτό, νομίζω. Τουλάχιστον, σαν Αθηναίο, «..γιατί είμαστε μοναδικοί στο ότι θεωρούμε τον άνθρωπο που δεν συμμετέχει στις δημόσιες υποθέσεις όχι άνθρωπο που κοιτάζει την δουλειά του, α λ λ ά, ΙΔΙΩΤΗΝ (= άχρηστο = I d i o t = ηλίθιο!)» Θουκυδίδης, «Επιτάφιος» Περικλή.

  "Το πάθος του είναι οι επιχειρήσεις" + "Κι ο Παναθηναϊκός είναι πάθος ζωής". Περικαλώ; Και την ...Κική και την Κοκό; Και υλιστής και ιδεαλιστής; Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται. Ή με τον χωροφύλαξ, ή με τον αστυφύλαξ, γιά!

  "Τι σχέση έχει ο Βγενόπουλος με τους Μπερλουσκόνι; Καμία απολύτως". Έχουν. Είναι και οι δυο μεγαλοεπιχειρηματίες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο πρώτος έγινε πρωθυπουργός, ιδρύοντας μια επιχείρηση σε στυλ κόμματος. Το ίδιο, ή ένα παραλλαγμένο, μοντέλο μπορεί να το ακολουθήσει όποιος έχει τις δυο παραπάνω προϋποθέσεις. Ο λιμοκοντόρος και φανφαρόνος, ΑΛΛΑ "παιδί του λαού", Μπερλουσκόνι, ταιριάζει στην Ιταλία, άσχετο εάν σε μας εδώ θα ήταν μεταξύ ...Βεργή και Λεβέντη.

  Για τον Τσίπρα, δίκιο είχε. Μένει, ΟΜΩΣ, να δούμε ΑΝ επιδείξει την ίδια μέθοδο και στους δυο τού 80%.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.