#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2008 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σενάριο της Ντόρας και άλλα επικίνδυνα παιχνίδια

Το έχουμε ξαναπεί: Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν δίνονται ποτέ στους πολιτικούς αντιπάλους. Και ο Κώστας Καραμανλής έκανε πολλά στους δικούς του, αυτά τα τέσσερα χρόνια Από τον βασικό μέτοχο, στο μέγιστο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην τωρινή βρώμικη υπόθεση Ζαχόπουλου, δεν σταμάτησε ούτε μια φορά να υποχωρεί, να νομίζει ότι τάχα αυτός τους «διαιρούσε και βασίλευε», ενώ στην πραγματικότητα ήταν εκείνοι που πετσόκοβαν σιγά – σιγά τις εξουσίες του. Έφτασε έτσι μέχρι του σημείου να τον δουλεύουν κι από πάνω, όπως τα σημερινά ΝΕΑ που κυκλοφόρησαν σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Γιώργο, σώσε με». Φυσικά, ο Γιώργος δεν μπορεί να τον σώσει, αφού κι ο ίδιος βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού.

Η «διαπλοκή» της 8ετίας Σημίτη ήταν για τις οικονομικές δυνάμεις (παλιές και καινούργιες) κάτι σαν το σκάνδαλο Κοσκωτά. Υπονόμευε τα συμφέροντά τους, περιόριζε την ανάπτυξή τους και κυρίως προκαλούσε πολιτικές ανωμαλίες και αστάθεια. Γι αυτό και υποστήριξαν μια ανανέωση  της πολιτικής ηγεσίας στα δυο μεγάλα πολιτικά μπλοκ της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.  Αλλά, αυτό το «δίδυμο» δεν εγγυάται πλέον τα συμφέροντα τους. Έτσι, μέσα από τα σκάνδαλα (και όχι λόγω του ισχυρού πολιτικού λόγου του), προβάλει ως εναλλακτική λύση ένα άλλο δίδυμο. Εκείνο της Ντόρας και του Βενιζέλου, σε μια άλλη βάση όμως και όχι εκείνη του δικομματισμού. Στη βάση ενός σταθερού «πυρήνα», ενός σταθερού άξονα, που θα συνδέει την πολιτική εξουσία με τα οικονομικά συμφέροντα και θα προσδίνει συνέχεια στις επιλογές και σταθερότητα στην κατανομή των ρόλων και τη διανομή της εξουσίας, με βάση κυβερνήσεις συνασπισμού. Αυτά είναι βέβαια γνωστά από πολύ καιρό, πολύ πριν ξεσπάσουν τα τωρινά γεγονότα (βλ.εδώ). Το ερώτημα όμως που ετίθετο τότε και ισχύει και σήμερα είναι το εξής:

Η οικογένεια Μητσοτάκη δεν αποτελεί απλώς μια πολιτική δύναμη που εκφράζει και τις επιθυμίες κάποιας μερίδας αυτού του παραπαίοντος συστήματος. Με την μεγάλη πολιτική ισχύ της και την τεράστια οικονομική επιρροή της αποτελεί η ίδια μέρος του παραπαίοντος «συστήματος». Από το ίδιο σύστημα εξάλλου αντλεί δύναμη και ο κ. Βενιζέλος που έχει διακριθεί κι αυτός στο παρελθόν για τις επιδόσεις του στην διαπλοκή.  Μπορεί λοιπόν να εγγυηθεί την «ανανέωση της πολιτικής ζωής» ένα πολιτικό δίδυμο που προέρχεται όχι μόνο από τις πιο ακραίες εκδοχές του παλαιοκομματισμού, αλλά αποτελεί και το ίδιο μέρος του συστήματος που υποτίθεται πως θέλει να «ανανεωθεί»;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 19/01/2008 22:26:04

    Είναι δεδομένο ότι το σύστημα ένιωσε να απειλείται με την υπόθεση Ζαχόπουλου που ξέφυγε από τον έλεγχο. Η άρχουσα τάξη είχε πάντα τα πόστα ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ήταν στην εξουσία. Αυτό κινδυνεύει να το χάσει. Το έπιασε ο Ψυχάρης και στηρίζει Καραμανλή προσωρινά μέχρι να βρουν άλλον. Και τι προτείνουν? Υλικά κατεδαφίσεως. Αμ ο κόσμος πια δε μασάει. Θα τους βάλουν και τους δυο και σε 4 χρόνια θα έχουν αρκεί και οι δυο. Κάποιος κομήτης θα εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο θα ιδρύσει νέο κόμμα και θα τους στείλει όλους στη σύνταξη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.