#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2010 22:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σατανικό πρόσωπο του ΔΝΤΜε τον όρο ΕΤΔ αναφερόμαστε στο Ειδικό Τραβηχτικό Δικαίωμα  ή Special Drawing Right (SDR). Αυτή είναι η νομισματική μονάδα του ΔΝΤ. Δημιουργήθηκε το 1969 με σκοπό να απαλύνει το πρόβλημα έλλειψης αμερικανικών δολαρίων και αποθεμάτων χρυσού, προς ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου. Η μονάδα αυτή ορίζεται με βάση την αξία τεσσάρων νομισμάτων, που αξιολογείται και προσαρμόζεται κάθε πέντε χρόνια, ενώ η ισοτιμία του υπολογίζεται καθημερινά σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό αμερικανικών δολαρίων.

Το ΔΝΤ έχει το δικαίωμα και την εξουσία να δημιουργεί χρήμα με τη μορφή των ΕΤΔ. Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως το ΔΝΤ έχει δημιουργήσει ΕΤΔ αξίας πάνω από $40 δισεκατομμύρια. Στις ΗΠΑ, τα ΕΤΔ αναγνωρίζονται ως νόμιμο χρήμα, και τα υπόλοιπα κράτη μέλη πιθανόν να ακολουθήσουν. Και καθώς τα ΕΤΔ στηρίζονται στα αποθεματικά χρυσού, είναι επίσης πολύ πιθανό ο κόσμος να επανέλθει στον κανόνα χρυσού που ίσχυε παλαιότερα. Αυτό θα ήταν προς το συμφέρον των τραπεζιτών που σήμερα έχουν στα χέρια τους τα 2/3 του παγκόσμιου χρυσού και μπορούν έτσι να σχεδιάζουν όπως θέλουν τη παγκόσμια οικονομία.

Τα κράτη δανείζονται ΕΤΔ από το ΔΝΤ ώστε να πληρώνουν τους τόκους των συνεχώς αυξανόμενων χρεών τους. Και παρά το ότι τα ΕΤΔ δεν κοστίζουν τίποτα στο ΔΝΤ, αυτό χρεώνει όλο και μεγαλύτερους τόκους. Κάτι τέτοιο όμως δεν πολεμάει τη φτώχεια ούτε προωθεί την ανάπτυξη,  όπως τους αρέσει να ισχυρίζονται οι του ΔΝΤ. Το μόνο που παράγεται είναι μια σταθερή ροή πλούτου από τα κράτη που υποφέρουν στα ταμεία αυτών που ελέγχουν το ΔΝΤ και τη παγκόσμια Τράπεζα. Έτσι το μόνιμο πλέον χρέος των χωρών του τρίτου κόσμου, αλλά και πολλών ακόμη, διογκώνεται για να ανακουφίσει τη φτώχια και τη δυστυχία που οφείλεται σε προηγούμενους δανεισμούς.

Οι αποπληρωμές των τόκων ήδη ξεπερνούν τα ποσά των νέων δανείων. Το συνολικό χρέος  της Αφρικής έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε 20-25 χρόνια. Οι όποιες απεγνωσμένες προσπάθειες γίνονται για να εξυπηρετηθούν αυτά τα δάνεια, απλά οδηγούν σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, στη χρεοκοπία των δημόσιων συστημάτων υγείας και περίθαλψης, και  στην πλήρη εξαθλίωση των φτωχών τάξεων. Και όσο η μαύρη τρύπα της πλεονεξίας συνεχίζει να ρουφά με αμείωτο ρυθμό τον πλούτο των εθνών, δεν θα αργήσει η μέρα που ολόκληρος ο πλανήτης θα υποστεί μια παρόμοια μοίρα.

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός Luis Ignacio Silva είχε κάποτε πει πως:

 «… ο Γ` ΠΠ έχει ήδη  αρχίσει. Είναι ένας σιωπηλός πόλεμος, αλλά όχι λιγότερο απεχθής. Ο πόλεμος αυτός διαλύει τη Βραζιλία, τη λατινική Αμερική και ουσιαστικά ολόκληρο τον κόσμο. Και αντί για νεκρούς στρατιώτες, έχουμε νεκρά παιδιά, αντί για εκατομμύρια τραυματισμένων, έχουμε εκατομμύρια άνεργους. Αντί για τη καταστροφή γεφυρών, έχουμε το γκρέμισμα εργοστασίων, σχολείων, νοσοκομείων και ολόκληρων οικονομιών… Είναι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της λατινικής Αμερικής. Είναι ένας πόλεμος που γίνεται για χάρη του εθνικού χρέους, με κύριο όπλο του τα επιτόκια, ένα όπλο πιο θανατηφόρο από την ατομική βόμβα…».

 

Αν κάποιος παγκόσμιος οργανισμός (βλ. ΔΝΤ) χρησιμοποιούσε τα χρήματα του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη των κρατών, ίσως τότε και να ταυτιζόμασταν με την ανάγκη των κρατών να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Όμως τα λεφτά που μοιράζει το ΔΝΤ προέρχονται από το πουθενά. Τα χρήματα που δανείζονται τα αδύναμα κράτη, προέρχονται από το 90% που οι τράπεζες επιτρέπουν τον εαυτό τους να δανείζει επί του 10% που διαθέτουν στη πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν. Δημιουργήθηκαν από το τίποτα. Τα κράτη όμως (και κυρίως οι κάτοικοί τους) υποφέρουν και πεθαίνουν στη προσπάθειά τους να τα αποπληρώσουν. Δεν μιλάμε δηλαδή για μια απλή τραπεζική εξυπνάδα εκ μέρους των ισχυρών, μιλάμε για μια εν ψυχρώ «δολοφονία» ολόκληρων λαών.

 Στην υγειά μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nktras avatar
  Nktras 24/04/2010 23:07:49

  τι γραφανε , τα ΝΕΑ, τοτε..για Αργεντινή..
  javascript:__doPostBack('ctl00$MainContentPlaceHolder$SearchListRenderer$ctl04$FullArticleLinkControl','')

 2. Nktras avatar
  Nktras 24/04/2010 23:08:43

  Όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση στην Αργεντινή, έριξα το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης στην ίδια την Αργεντινή και λιγότερο στους διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τώρα, έξι μήνες αργότερα, το ισοζύγιο των ευθυνών πρέπει να επανεξεταστεί. Παρά το γεγονός ότι η Αργεντινή είναι η βασική υπεύθυνη για τη μοίρα της, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν τη βοήθησε επαρκώς. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ­ ή κυρίως ­ η καθυστέρηση παροχής οικονομικής βοήθειας στην Αργεντινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία αποτελεσματικών ιδεών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Το ΔΝΤ δεν έχει μια ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με το τι πρέπει να κάνει στην Αργεντινή. Εξακολουθεί να θεωρεί πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι η οικονομική κρίση της Αργεντινής είναι το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής σπατάλης, το αποτέλεσμα μιας κυβέρνησης που δαπανούσε περισσότερα από αυτά που είχε. Έτσι, δίνει έμφαση στην ανάγκη της Αργεντινής να περικόψει τις δημοσιονομικές δαπάνες της. Καθώς η κρίση στην Αργεντινή οξύνεται, με την πιθανότητα συρρίκνωσης του φετινού οικονομικού της προϊόντος κατά 10%-15% να αυξάνεται και την ανεργία να καλπάζει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να ζητεί μεγαλύτερες δημοσιονομικές περικοπές. Αυτό μοιάζει με ό,τι συνέβαινε τον 18ο αιώνα, όταν οι γιατροί αντιμετώπιζαν τον πυρετό παίρνοντας αίμα από τους ασθενείς. Αυτό τους εξασθενούσε περισσότερο και, πολύ συχνά, τους οδηγούσε στον θάνατο.

  Ο Jeffrey Sachs είναι Καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Ανάπτυξης στο αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Harvard

  Η προσέγγιση του ΔΝΤ εγκαταλείφθηκε στις πλούσιες χώρες πριν από περίπου 70 χρόνια, κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης του Μεσοπολέμου. Όταν το οικονομικό προϊόν συρρικνώθηκε, λόγω της τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης (που συνδέθηκε με την κατάρρευση του κανόνα του χρυσού), τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατακόρυφα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη και οι συντηρητικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να μειώσουν τις δημοσιονομικές δαπάνες, προκειμένου να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Προχωρώντας στη μείωση των δαπανών, το οικονομικό προϊόν συρρικνώθηκε περισσότερο και η οικονομική κρίση οξύνθηκε. Το 1936, ο Τζον Μέιναρντ Κέινς απέδειξε τη ματαιότητα της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού στο μέσον μιας οικονομικής ύφεσης.

  Το λάθος του ΔΝΤ

  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγνοεί τραγικά αυτή τη λογική στην περίπτωση της Αργεντινής. Η διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματός της είναι κυρίως το αποτέλεσμα της οικονομικής της κατάρρευσης από το 1999, και όχι η αιτία. Το έλλειμμα ήταν σχετικά χαμηλό έως το 1999, όταν η οικονομία βυθίστηκε σε ύφεση. Πράγματι υπάρχει δημοσιονομική σπατάλη, αλλά δεν είναι η αιτία μιας ακραίας μακροοικονομικής κρίσης. Η ύφεση προκλήθηκε όχι από τις δημοσιονομικές δαπάνες, αλλά από την απότομη υποτίμηση του νομίσματος της Βραζιλίας, τον Φεβρουάριο του 1999. Αυτό έκανε το πέσο της Αργεντινής μη ανταγωνιστικό και οδήγησε τους επενδυτές να πιστέψουν (ορθώς, όπως αποδείχθηκε) ότι και η Αργεντινή θα προχωρούσε σε υποτίμηση του νομίσματός της. Καθώς οι επενδυτές απέσυραν τα κεφάλαιά τους από την Αργεντινή, λόγω του φόβου μιας υποτίμησης (σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Αργεντινής δεσμευόταν ότι δεν θα υποτιμήσει το πέσο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ισοτιμία ένα προς ένα με το αμερικανικό δολάριο), τα επιτόκια αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώθηκαν.

  Αυτές οι εξελίξεις όξυναν την ύφεση, το 2000 και το 2001, και προκάλεσαν τη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος, λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων. Η κυβέρνηση της Αργεντινής εκείνης της εποχής (υπό τον πρόεδρο Ντα Λα Ρούα) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δοκίμασαν τη λανθασμένη «θεραπεία» των δημοσιονομικών περικοπών. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού συνέχισε να διευρύνεται, καθώς η οικονομία κατέρρεε.

  Η σωστή προσέγγιση

  Η ανεργία στην Αργεντινή καλπάζει και ο αριθμός των αστέγων στους δρόμους του Μπουένος Άιρες αυξάνεται

  Η σωστή προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων της Αργεντινής, το 2001 και τώρα, θα ήταν ο τερματισμός της κερδοσκοπίας σχετικά με την υποτίμηση. Πρότεινα τη λύση της «δολαριοποίησης» ή της αντικατάστασης του πέσο με το αμερικανικό δολάριο, η οποία θα έσβηνε τις προσδοκίες υποτίμησης. Αντίθετα, η κυβέρνηση διέκοψε τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έτσι ώστε οι καταθέτες να μην μπορούν να ανταλλάξουν τα πέσο τους με δολάρια. Η διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος οδήγησε στην πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης προς την οικονομία της Αργεντινής. Τώρα, πολλοί κάτοικοι της χώρας μεταναστεύουν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσπαθούν να ανταλλάξουν πέσο με δολάρια, με κάθε ευκαιρία. Το πέσο καταρρέει και το τραπεζικό σύστημα παραμένει παγωμένο. Η οικονομία της χώρας είναι κλινικώς νεκρή.

  Αποκατάσταση εμπιστοσύνης

  Η σωστή κίνηση, τώρα, είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη «δολαριοποίηση» της οικονομίας, όπως έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό. Επιπλέον, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προσφέρει έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να υπάρξει εγγύηση του τραπεζικού συστήματος και να αναγεννηθεί η αξιοπιστία του. Οι διεθνείς τράπεζες στην Αργεντινή θα πρέπει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να αποκαταστήσουν τις τραπεζικές λειτουργίες μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι τους επόμενους μήνες. Θα πρέπει να προσφερθεί στην Αργεντινή πλήρης διακοπή της εξυπηρέτησης του εξωτερικού της χρέους για έναν χρόνο. Με την επαναλειτουργία των τραπεζών, τη δημιουργία ενός αξιόπιστου νομίσματος και τη διακοπή της εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους της, μερικά βραχυπρόθεσμα δάνεια από το ΔΝΤ μπορούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση. Μόνο τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ένα υπεύθυνο σχέδιο δημοσιονομικών δαπανών και όχι μεγάλων περικοπών.

  Αντίθετα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνιστά απαρχαιωμένες και κίβδηλες λύσεις. Επικεντρωνόμενο στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, προσπαθεί να γιατρέψει τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες. Προωθεί οικονομικά και πολιτικά αναποτελεσματικές λύσεις, λέγοντας στην Αργεντινή να μειώσει στο έπακρο την παροχή δημοσίων υπηρεσιών, όταν τα σχολεία και τα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη στο χείλος της κατάρρευσης.

  Επί αιώνες, οι γιατροί αποδυνάμωναν τους ασθενείς τους μέσω της αιμορραγίας, έως ότου η φαρμακευτική έγινε επιστήμη. Είναι τώρα η ώρα για να εφαρμόσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μία επιστημονικά αποδεκτή λύση και να αναγνωρίσει τα λάθη που κάνει στην Αργεντινή. Πρέπει, τελικά, να πάρει το μερίδιο της ευθύνης που τού αναλογεί για την καταστροφή της Αργεντινής.

  (c) Project Syndicate, Απρίλιος 2002

  Επιμέλεια διεθνών οικονομικών θεμάτων: Σπύρος Δημητρέλης, Γιώργος Κανελλόπουλος

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/04/2010 00:04:20

  Πραγματικά κάτι δεν καταλαβαίνω... Το ΔΝΤ, αν θεωρήσουμε ότι εκπροσωπεί «Αμερικανικά» συμφέροντα, δεν έχει αυτό (ή Αμερικάνοι) κανένα συμφέρον να κάνουν σε μας αυτά που ισχυρίζεται ο Βραζιλιάνος ότι έκαναν στην Βραζιλία.

  Εκτός εάν... Κάνουν τα καθίκια οι Δημοκρατικοί (οι Πασόκοι των Αμερικάνων), αυτό που έκαναν προηγούμενα καθίκια Δημοκρατικοί για τους Γερμανούς: την διάλυση της Σερβίας.

  Είμαι ίσως αφελής, αλλά στο ΔΝΤ βλέπω τον «ξένο που θα κάνει αυτό που δεν τολμούν οι ανίκανοι ευνούχοι δικοί μας ...Δημοκρατικοί»

  Εκτός εάν... πρα΄γματι παίζει Νέα Γιάλτα.

  Έφυγα, μετακομίζω ...Κρήτη (δεν μιλάω γερμανικά)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 25/04/2010 00:10:17

   Το ΔΝΤ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ αμερικανικα συμφεροντα.Αν και η Αμερικη ειναι ακομη το μονο μελος με δικαιωμα βετο πλεον μεγαλα κεφαλαια εχουν εισφερει η Κινα,η Ιαπωνια και η Ρωσια.
   Αρα δεν εκπροσωπει ΜΟΝΟ αμερικανικα συμφεροντα.Οσο περισσοτερο αμερικανικα συμφεροντα εκπροσωπει τοσο καλυτερα για μας καθως οι χωρες του ΝΑΤΟ εχουν ευνοικοτερη μεταχειριση.
   Η ευνοια ομως δεν μπορει να περασει ορισμενα ορια : αν το ΔΝΤ γινει χαριστικο θα χασει την αξια του γιατι οι διεθνεις επενδυτες δεν θα πειθονται πια οτι η επεμβαση του θα αποτρεψει τη χρεωκοπια.

 4. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 25/04/2010 09:34:54

  Έχετε τρελαθεί όλοι μου φαίνεται χαχαχ.

  Ποιο σατανικό πρόσωπο του ΔΝΤ;; Οι Ευρωπαϊκοί μας κάνουν τη ζημιά!!

  Άλλα τέλος πάντων, αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε είναι ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνει (και πρέπει να γίνουν) με το όποιο κόστος. Επιπλέον, ότι και να γίνει οι ξένοι θα γράψουν χασούρες στην Ελλάδα.

  Σε 2-3, αν ξεφορτωθούμε αυτή την κυβέρνηση και αναλάβει κάποιος με λίγο μυαλό, λογικά όλα θα είναι ΟΚ.

  http://www.market-talk.net/index.php/id/8640

 5. eiraman avatar
  eiraman 25/04/2010 19:28:18

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!

  NEW WORD ORDER!!!

  Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

  Ο Δ΄ ΡΑΪΧ ΕΔΡΑΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΌ ΤΟ Γ΄ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ!!!

  ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ...ΗΤΤΗΘΗΣΑΝ!!! ΤΩΡΑ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΗΕ, ΟΝΕ, Ε.Ε, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Κ.Λ.Π ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ!!!

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΤΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ...

  Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ.

 6. Χα! avatar
  Χα! 26/04/2010 09:52:17

  Απορία.
  Πόσες χώρες υπάρχουν;
  Πόσες προσέφυγαν στο ΔΝΤ;
  Απο ποιά γεωγραφικά διαμερίσματα προέρχοντια αυτές οι χώρες και τι πραγματικό πλούτο έχουν;
  Επίσης, ποιοί εκμεταλεύονται τον πλούτο τους;
  Μ άλλα λόγια, το ΔΝΤ, δεν κερδίζει δίνοντας δάνεια, όσα μεγάλα επιτόκια κι αν έχουν αυτά.
  Αυτό το κάνουν οι τράπεζες που το απαρτίζουν. Ποιός ο λόγος της ύπαρξής του τότε;
  Η λόγος ύπαρξης του ΔΝΤ, είναι ενας και έχει ενα σκοπό.
  Να παγιδεύσει σαν ιστός αράχνης τις έρμες χώρες που θα κάνουν το λάθος να απευθυνθούν εκεί κι οποίες κατα κύριο λόγο είναι υπο ανάπτυξιν, με ανεκμετάλευτο πλούτο, δικτατορίες και πουλημένα τομάρια στις κυβερνήσεις.
  Και με το πρόσχημα των δήθεν δημοσιονομικών διαρθρωτικών κι άλλων εύηχων κι ακατάληπτων αλλαγών, να αλώσει τον πραγματικό πλούτο των χωρών αυτών, ορυκτό, ενεργειακό, επικοινωνιών, τουρισμού ό,τι θέτε βάλτε, διότι αν προσέξατε, κυρίαρχοι όροι είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.
  Μ άλλα λόγια και ξεπουλάμε τη ΔΕΗ πχ και ρίχνουμε και τα μεροκάματα, μια και οι αγοραστές θάναι το ίδιο το ΔΝΤ, με άλλα ονόματα.
  Μην έχουμε και ακριβά λειτουργικά έξοδα.
  Νομίζω;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.