#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚτου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Να, απόδειξη ότι ο Βενιζέλος θέλει να κάνει νέα αρχή με τον Τσουκάτο και την…Φώφη. Προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα βαθύτερα ανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ αλλά όσο κι αν χτυπάει το γόνατο με το σφυράκι, αυτό έχει πάθει αγκύλωση. Ο ελληνικός βαλκανικός «σοσιαλισμός» βάρυνε πολύ από την βουλιμία του για χωρίς αρχές και ιδέες εξουσία. Καταβρόχθισε όποιες καλές προθέσεις υπήρχαν προ τριακονταετίας και κατάπιε αμάσητες τις έννοιες των λέξεων, των ίδιων των ιδεών, διέλυσε το κράτος, κοινωνικοποίησε την διαφθορά και αναδεύοντας τον πάτο της κοινωνίας με τη ρουσφετολογική χουλιάρα, έβγαλε στον αφρό όλη τη σαβούρα.

Απίθανοι τύποι, συνδικαλισταράδες με βρώμικο μάτι, κολλητοί και παρατρεχάμενοι, αφού πούλησαν στη λιανική το παραμύθι που εισήγαγε χονδρικώς η ηγεσία του πάλαι ποτέ κινήματος, αφού προσκύνησαν την διαπλοκή κι έγιναν κολαούζοι της, στο τέλος, επί του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα, φάγανε πολύ βαρύ επιδόρπιο: νεοφιλελευθερισμό, ωμό και σε διπλή μερίδα. Έτσι στο κύκνειο άσμα του το ακούνητο και πετρωμένο ως στήλη άλατος «κίνημα», συγκρούστηκε με τον ίδιο τον σκληρό πυρήνα του. Αυτή την ιδιόμορφη κι αντιπαραγωγική κομματική και κρατική γραφειοκρατία, που έχτισε τείχη σκανδαλωδών προνομίων για μια νομενκλατούρα ημιμαθών έως αγράμματων, όπου συχνά οι πιο επικίνδυνοι ήταν όμως οι πιο «γραμματιζούμενοι».  Ο λόγος απλός. Τελειώσανε τα φράγκα. Τα δανεικά που έπαιρναν τα κορόϊδα, ήτοι ο Λαός, τα οποία δεν ήταν τελικά αγύριστα, στέρεψαν. Το «αεροπλανάκι» του ελληνικού ντεμέκ σοσιαλισμού, όπως όλα τα «αεροπλανάκια», κάποια στιγμή έσκασε και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Πάνε οι χρυσές εποχές του πλιάτσικου, όπου τα έργα χρεώνονταν διπλά και τρίδιπλα, όπου οι παρέες στην γνωστή πλατεία φουμάρανε αυτάρεσκα τις πουράκλες τους. Χρηματιστήρια, Ολυμπιακοί Αγώνες, όπλα, προμήθειες, μεγάλες μπίζνες. Τότε παχύνανε οι ισχνοί αγωνιστές, βγάλανε τα ζιβάγκο του «Τρίτου Δρόμου», φορέσανε γυαλιστερά κουστουμάκια, σαν τραγουδιστές σκυλάδικου και το ρίξανε ζαλισμένοι στην ντόλτσε βίτα. Στο ράφι σκονίζονταν οι φωτογραφίες με τον Ορτέγκα και τον Αραφάτ και κάτι απωθημένα για καλάσνικοφ κι ένοπλους αγώνες. Έμεινε μόνον η χρήσιμη συμπάθεια προς τον προθάλαμο της εγχώριας τρομοκρατίας και τους μπαχαλάκηδες, τόσο χρήσιμα σε δύσκολους καιρούς κι όποτε η επάρατος δεξιά πήγαινε να κουνήσει καμμιά πέτρα από τα θεμέλια της μεταπολιτευτικής παράγκας.

Τώρα όμως η μηχανή που παρήγαγε χλιδάτη ζωή για τις καραπροοδευτικές στελεχάρες έμεινε από καύσιμο. Βερεσέ γιοκ. Δεν μπορούν να κάνουν πια τράκα από τον Λαό, γιατί απλούστατα ο Λαός είναι ρέστος, πιο στεγνός κι από την έρημο Σαχαρά.

Θα σας πω λοιπόν τι μέλλει γενέσθαι. Το βλέπω το όραμα του νέου ΠΑΣΟΚ με τον νέο πρόεδρο του. Θα πουν «Δεν είμαστε πλέον εμείς, είμαστε άλλοι». Είναι ικανοί, ήδη το κάνουν, να καταγγείλουν τον εαυτό τους, να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τις πράξεις τους και να ζητήσουν με λοξό μάτι άλλη μια ευκαιρία. Τι να προλάβουν να κάνουν σε μόλις τριάντα χρόνια; Απλώς διέλυσαν την χώρα, τις έννοιες των ιδεών, το ηθικό των απλών ανθρώπων, την παραγωγική βάση της χώρας. Ήμουν φοιτητής και τα γένια μου πλέον άρχισαν ν’ ασπρίζουν αλλά αυτές οι ίδιες φάτσες, με την ίδια νοοτροπία, παραμένουν φάτσα κάρτα στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι χρισμένοι με το αίμα της Πατρίδας από την κορυφή ως τα νύχια. Τώρα στέκονται πάνω στα ερείπια που σώρευσαν οι πράξεις και οι παραλείψεις τους και θα διεκδικήσουν πάλι την ψήφο των απλών ανθρώπων.

Το ΠΑΣΟΚ τελικά δεν είναι απλά ένα κόμμα, είναι μια νοοτροπία. Νοοτροπία παρακμής και ψεύδους. Είναι το κόμμα της ήσσονος προσπαθείας, όταν είναι για το καλό και σταχανοβίτες της κοινωνικής αποσύνθεσης, όταν είναι για το κακό.

Οι ερχόμενες εκλογές λοιπόν είναι μια ευκαιρία να τελειώσουμε με αυτή την νοοτροπία, με αυτό το μοντέλο του άρπαγα ψευδολόγου γραφειοκράτη, που υποδύεται τον φιλολαϊκό και προοδευτικό.

Γι’ αυτό η χειρότερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ως Λαός, είναι με την ψήφο μας να οδηγήσουμε το πολιτικό σκηνικό σε πολυδιάσπαση, να στερήσουμε από τον Αντώνη Σαμαρά την αναγκαία κοινοβουλευτική και λαϊκή νομιμοποίηση που χρειάζεται για να δώσει το τελικό χτύπημα στην μεταπολιτευτική παράγκα και κυρίως στη «νοοτροπία ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου διακινεί υπογείως τα περί μετεκλογικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία με δυο σαφείς στόχους: αφενός κλείνει το μάτι στους οπαδούς του, που φυλλοροούν, λέγοντας «μην μας αφήσετε να καταρρεύσουμε και θα είμαστε πάλι στα κόλπα, θα έχουμε πάλι μερίδιο εξουσίας, μερίδιο στα ιμάτια της χώρας, έστω και τώρα κάτω από το Σταυρό». Αφετέρου ξέρουν ότι αυτή η ύπουλη προπαγάνδα εξαγριώνει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνον τον σκληρό πυρήνα αλλά κι όσους  αναποφάσιστους διακρίνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι η μόνη αστική δημοκρατική επιλογή με ρεαλιστικό και λειτουργικό σχέδιο για την Πατρίδα. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να δουν και πάλι τον Βενιζέλο και τους λοιπούς πολιτικούς «συνεργούς» του ιδεοληπτικού ποδηλάτη σε υπουργικούς θώκους.

Η λύση λοιπόν είναι μία. Ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατρίας. Η ψήφος σε κόμματα διαμαρτυρίας απλώς εξυπηρετεί το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ να διασωθεί, να μείνουν ατιμώρητοι όσοι οδήγησαν την χώρα εδώ που την οδήγησαν. Άλλωστε η ηγετική ομάδα του το έχει αποδείξει επί δεκαετίες. Τίποτε δεν είναι πάνω από τα κομματικά συμφέροντα, ούτε το εθνικό συμφέρον, ούτε οι θεσμοί, κανείς.

Δεν πιστεύουν στην εθνική και λαϊκή ενότητα. Για την ακρίβεια δεν πιστεύουν σε τίποτα. Κάλλιστα θα μπορέσουν να γράψουν κάτω από τον μπαταρισμένο πράσινο ήλιο την κυνική φράση του Μοντεχρήστο, του αρουραίου του Αρκά: «Είναι καιρός ν’ αφήσουμε τους εγωϊσμούς και να ασχοληθούμε και λίγο με τον εαυτό μας». Αυτό δεν κάνουν τριάντα χρόνια;

(Δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/03/2012 12:26:13

  Το Πασόκ ξεκίνησε το `74 για να φέρει την πολυπόθητη ισότητα, και κατέληξε να φέρνει την απόλυτη ισοπέδωση προς τα κάτω.
  Το αν το ξεκίνημά του ήταν γνήσιο ή στημένο, θα αποδειχθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος.
  Η κατάληξή του όμως, αποδεικνύεται καθημερινά στις πλάτες όλων μας.
  Και το δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλοι αριθμοί συμπατριωτών μας που δεν καταλαβαίνουν. Που δεν βλέπουν, και που δεν νιώθουν. Που συνεχίζουν να ωρύονται υπέρ του Πασόκ.
  Που θεωρούν τον Βενιζέλο σωτήρα, και την Φώφη πολιτική διάνοια.
  Εδώ είναι που τελειώνει η πολιτική φιλοσοφία, και η κοινωνιολογία, και μπαίνουμε πλέον στα χωράφια της ψυχιατρικής επιστήμης.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Strange Attractor 28/03/2012 13:54:13

   Μερικές παρατηρήσεις:

   1. Το ΠΑΣΟΚ είναι/ήταν/πάντα θα είναι: 120% στημένο. Το ξεκίνημα του μοιάζει, σαν εικόνα, με αυτόν που σε σπρώχνει με δόλο και πέφτεις από ένα ψηλό κτίριο. Σου εκθειάζει με τα πιο παχιά λόγια την ομορφιά της ελεύθερης πτήσης, το δροσερό αεράκι κατά την διαδρομή προς τα κάτω, την πανέμορφη θέα, την έλλειψη περιορισμών, την απελευθέρωση από τα δεσμά της λογικής, την "επανάσταση" ενάντια στο "κατεστημένο", αλλά, ποτέ (!) δεν σου αναφέρει καν την πρόσκρουση. Ποτέ δεν θα σου πει ένας φανατικός ΠΑΣΟΚος ότι σε όλη την φύση, διαχρονικά στην ιστορία, χωρίς εξαίρεση, πάντα υπάρχουν και υπήρχαν κανόνες, αξίες, θεσμοί, όρια, που απαγορεύεται να αγγίζεις, που τα αντικρύζεις ευλαβικά και υποτάσεσαι με σεβασμό. Αν δεν τα αναγνωρίσεις αυτά, τότε πρέπει να είσαι τυφλός και ανόητος και ανιστόρητος ταυτόχρονα. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν μιλάει για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αγνοεί και λοιδωρεί την πραγματικότητα με τρόπο αλαζονικό, πιστεύει ότι σε όλα υπάρχουν λύσεις, χωρίς όμως ποτέ να κάνει πράξη τις απαραίτητες ενέργειες για αυτή την λύση, πιστεύει σε μια ζωή απελευθερωμένη από αιτία και αποτέλεσμα. Ξεχνάει ότι, αν πεθάνεις, τότε παύεις να ζεις. Και ότι αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο. Ακόμη, λοιπόν, και αν δεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελείται αποκλειστικά από ηλίθιους, πάλι θα έπρεπε, εξαιτίας της στατιστικής επιστήμης, να έπραττε κάποια πράγματα σωστά, έστω και κατά λάθος. Αυτό δεν συνέβη. Εκτός από υποσχέσεις, που ήταν πάντα πολύ όμορφες για μυαλά πολύ λίγο εκπαιδευμένα, αλλά στην πορεία χανόντουσαν ή γυρνούσαν στο αντίστροφο, δεν προσέφερε τίποτα που να δικαιολογεί την παρουσία του. Το να δεχτούμε ότι δεν ήταν στημένο από την αρχή, είναι σαν να πιστεύουμε, ότι αυτός που μας έσπρωξε από την κορυφή του κτιρίου, δεν ήξερε ότι θα σκάσουμε κάτω σαν καρπούζι. Αυτό δεν μπορώ με τίποτα να το πιστέψω. Ήξερε πολύ καλά, και για αυτό μας έσπρωξε.

   2. Η ψυχιατρική επιστήμη έχει προ πολλού σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν γίνεται να σου έχουν κλέψει όλη την ζωή και να συνεχίζεις να ψηφίζεις αυτούς που σε έκλεψαν. Η ψυχιατρική αρνείται την ύπαρξη της λήθης για τραυματικά γεγονότα. Στην ουσία, αυτό είναι το όνειρο της ψυχιατρικής: Να μπορέσει να βρει έναν τρόπο, ώστε όσοι ζουν τραυματικά γεγονότα, να μπορούν να τα ξεχνούν, για να μην βασανίζονται. Τέτοιος τρόπος, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι αρκετά αποτελεσματικός. Η "τσικουδιά μέχρι δακρύων" δεν θεωρείται ορθός τρόπος αντιμετώπισης τραυματικών εμπειριών. Όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν τρελλάθηκε, είναι όπως ήταν πάντα: Εμείς να είμαστε καλά, και οι υπόλοιποι να πάνε να γ@μηθούν. Με το ΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια του πρέπει να συμπεριφερθούμε όπως με εγκληματίες της χειρότερης μορφής. Να αντιμετωπιστεί αυστηρά, όχι με ψυχιάτρους, αλλά με καταστολή και ποινές. Πρόκειται περί Ταλιμπάν της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής ζωής. Φανατισμένοι και απόλυτοι, δεν διστάζουν να θυσιάσουν μια ολόκληρη κοινωνία, για να εξυπηρετήσουν το θολό τους όραμα, και, στην τελική φάση, τις τσέπες τους. Γνωστή μου ΠΑΣΟΚΑ, στην δουλειά, συνεχίζει ακόμη να πιστεύει ότι τα πράγματα "πάνε καλά", και ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να μείνει στην εξουσία για να τα κάνει ακόμη καλύτερα. Συνεχίζει να το πιστεύει αυτό, ακόμη και όταν της αποδεικνύεις, ότι σε λίγο καιρό θα θεωρείται πλούσιος αυτός που θα μπορεί να μοιράζεται ένα δυάρι με άλλα εννιά μέλη της οικογένειας και να τρώνε όλοι μια φορά την ημέρα από ένα πιάτο φασολάδα. Οχι, δεν είναι πλούσια, είναι φτωχή σαν και τους υπόλοιπους, αλλά γεμάτη μέχρι το μεδούλι με την απολυταρχική ιδεολογία του "Λέμε Όχι στην Δεξιά". Όχι, δεν είναι τρελλοί, είναι εγκληματίες, και μάλιστα της χειρότερης, της ιδεολογικής, μορφής. Είναι ικανοί να εξολοθρεύσουν έναν ολόκληρο λαό χωρίς να δακρύσουν, για να εδραιώσουν π.χ. την θεωρία ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια ή ότι τα δικαιώματα της σκνίπας είναι σημαντικότερα από αυτά του ανθρώπου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους δικαιώματα, και αυτό που σιχαίνονται είναι οι αντίστοιχες υποχρεώσεις. Είναι εγκληματικά ζόμπι, που μισούν τον άνθρωπο με όλη τους το Είναι.. Ο Χίτλερ στράφηκε κατά των αδύναμων, ο ΠΑΣΟΚος στρεφεται ενάντια στον μη ΠΑΣΟΚο, με όλη του την ισχύ και εγκληματική ενέργεια.

   3. Η θεωρία της ισότητας είναι ίσως η μεγαλύτερη ανοησία που έχει δει ποτέ το φως της ζωής. Το να επιβάλεις ισότητα σε μια πραγματικότητα που αποτελείται από άνισους, όχι μικρότερης ή μεγαλύτερης αξίας, αλλά άνισους, είναι σαν να απαιτείς από μια πορτοκαλία να παράγει αχλάδια, από έναν ελέφαντα να φοράει μαγιό μηρμυγκιού, από μια κακάσχημη να είναι Σταρ Ελλάς, από έναν που δεν μπορεί να μετρήσει ως το τέσσερα να ανατρέψει την θεωρία της σχετικότητας, από έναν καπνιστή να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Η θεωρία της ισότητας προκαλεί στο τέλος τις χειρότερες ανισότητες. Αναγκάζει τον σπουδαίο καλλιτέχνη να έρθει στο ίδιο επίπεδο με τον "ζωγράφο", που παρουσιάζει ολόλευκους πίνακες σαν λιβάδι με αγελάδες, επειδή οι αγελάδες έφαγαν το λιβάδι και "φυσικά" έφυγαν. Αναγκάζει τον σοβαρό επιστήμονα, που ξόδεψε χρόνια ολόκληρα στην μελέτη και την έρευνα, να είναι στα μάτια της κονωνίας "ισάξιος" με τον απατεώνα κομπογιανίτη που ασχολείται "επιστημονικά" με τα ζώδια ή με την σεξουαλική συμπεριφόρα της πέρδικας στο δάσος κατά τους μήνες που τα παιδιά άνω των επτά ετών τρώνε περισσότερες τυρόπιτες και λιγότερα πιροσκί για πρωινό. "Όλα είναι ίσα", σημαίνει κατά λέξη: Απαξίωση της ζωής. Αν μπορέσουμε ποτέ να κατατάξουμε τις κοροϊδίες που έχει υποστεί το ανθρώπινο είδος κατά την διάρκεια των αιώνων αναλογα με το μέγεθος και το καταστροφικό τους αποτέλεσμα, έχω την εντύπωση πως η ισότητα θα βρεθεί με διαφορά στην πρώτη θέση.

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Πεπόνης 28/03/2012 23:12:43

    Συγχαρητήρια για την ανατομία του φαινομένου ΠΑΣΟΚ.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Strange Attractor 28/03/2012 13:54:42

   "Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος" είναι πιο επίκαιρο και φαντάζομαι ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις τότε που, ως αγνοί ιδεολόγοι και δημοκράτες επευφημούσατε τον "Στρατηγό". Και μιας και το΄φερε η κουβέντα ο Μαντέλης τί γίνεται; ο Πανταγιάς; η κυρία Πόπη η καθηγήτρια;

   ΥΓ. Ο Χατζηγάκης καρατομήθηκε πανηγυρικά, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που επαναφέραν πανηγυρικά τον Τσουκάτο

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 28/03/2012 14:11:24

    Αγαπητή,
    δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που τον επευφημούσε με αυτό το σύνθημα και είναι καταγεγραμμένο. Όσον αφορά τα λουλούδοα της ΝΔ, είναι κοινός τόπος ότι η ΝΔ πασοκοποιήθηκε. Αυτό είναι το δίλημμα που πρέπει να τεθεί στους δεξιούς ψηφοφόρους, πέρα από το γενικότερο δίλημμα "αυτοδυναμία ή ακυβερνησία": Θέλετε να διαλύσουμε το ΠΑΣΟΚ μια για πάντα ή θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει, οπότε η ΝΔ θα παραμείνει "δεξιά παρένθεση" (κατά το δεξιά αν'αμνηση)

    • m.s avatar
     m.s @ Bodinus1576 28/03/2012 14:44:27

     Θα έχεις ακούσει για αγρότες που πηγαίνουν στα χωράφια τους και βλέπουν ότι τους σηκώσαν ό, τι μεταλλικό υπήρχε , καλώδια ηλεκτροδότησης , υδροκυκλώνες (φίλτρα νερού ) σωλήνες , ηλεκτρικούς πίνακες, αντλίες , μπαταρίες μηχανημάτων, λάστιχα ποτίσματος μέχρι και δισκοσβάρνες !!!!!(ήθελα να ΄ξερα αυτές πως τις σηκώσαν!!!).
     Μάστιγα. Και δεν μιλάμε για τα ντου σε μποστάνια , αμπέλια, κήπους…
     Γι αυτό μην είσαι σίγουρος ότι όλοι συμμερίζονται τις μπηχτές σου για τους αγροφύλακες.
     Εγώ άλλη εικόνα έχω και πίστεψέ με είναι πολύχρωμη!

 2. panais avatar
  panais 28/03/2012 12:56:10

  Αφού λοιπόν τα σενάρια περί συγκυβέρνησης αποτελούν συνωμοσία του συστήματος ΠΑΣΟΚ, πές μου ρε Φαήλο ειλικρινά:

  Αν τελικώς συνεργαστεί με τον Μπένι ο Αντώνης "για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα" ή "για να μη μείνουν άδεια τα ράφια", θα συνεχίσεις να συμπορεύεσαι μαζί του;

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ panais 28/03/2012 14:12:20

   εμπνευσμένη ερώτηση

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ panais 28/03/2012 18:43:52

   Φίλτατε,οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πολύ μπερδεμένοι..
   Πιστεύουν αυτά που τους λέει ο αρχηγός τους,παρ'όλο που
   δε συμφωνούν με τους «στατηγικούς ελιγμούς»του.
   Αρχίζει κι ο χορός της «προσέγγισης»των ψηφοφόρων,
   με τα γνωστά προγράμματα« παροχών»,«διευκολύνσεων»,
   «ελαφρύνσεων»..
   Μπορεί κάποιος μετά να αμφισβητήσει τις προθέσεις του;
   Μα όλοι τους πια, τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούν;
   Δε θα πρωτοτυπήσει κανείς;
   Δεν είναι ώρα για πειράματα θα μου πείτε,μεγάλα τα ρίσκα.
   Εντάξει.Ας χρησιμοποιηθούν οι παλιές συνταγές,αυτές που
   δεν μας έφεραν σ'αυτό το χάλι.
   Δώστε κι από αυτά που δεν έχουμε !
   Μία μία σβήνουν οι φλογίτσες..

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ panais 28/03/2012 18:45:13

   Πολύ ωραία ερώτηση !
   Η επόμενη παρακαλώ !

 3. Ηλίας avatar
  Ηλίας 28/03/2012 13:05:23

  Το λόγο για τον οποίο ο " Αντώνης Σαμαράς είναι η μόνη αστική δημοκρατική επιλογή με ρεαλιστικό και λειτουργικό σχέδιο για την Πατρίδα" δεν μας τον εξηγεί βέβαια ο κ. Κρανιδιώτης. Μάλλον είναι αξίωμα και δεν χρειάζεται απόδειξη.
  Το ότι αυτά για τα οποία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρουν από τις πράξεις του "μεγάλου ηγέτη" του, όταν αυτός είχε κάποιο δημόσιο αξίωμα δεν έχει καμία σημασία κατά την γνώμη του ??

  • m.s avatar
   m.s @ Ηλίας 28/03/2012 14:57:55

   Μπορείς να δοκιμάσεις τα Τσιπροκαμμένα με ολίγη Φώτη και μέσα σε δίμηνο να αποδείξεις χρυσή την πολιτεία του ΓΑΠ.

 4. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2012 13:10:58

  Μα σε αυτή την φανταστική κυβέρνηση θα γίνω υπουργός με υφυπουργό την Καϊλή και Γενικό Γραμματέα την Σκάρλετ Γιόχανσον, που θα έχει ειδικό νυκτερινό σύμβουλο τον Μικρό Οδυσσέα.

  • agitatoras avatar
   agitatoras @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2012 13:58:14

   Αδέρφια, άμα συναινέσει στην φορομπηχτική, αντιαναπτυξιακή πολιτική τους, θα βάλω σκουλαρίκι και θα κάνω τατουάζ την μελαγχολική κυρία στο δεξί μου μπράτσο.
   http://www.antinews.gr/2011/05/19/101647/
   ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ , ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ agitatoras 28/03/2012 17:44:03

    "Αγκιτάτορα", στις σημερινές συνθήκες, του 2012, όχι του 2009 -2010, εκτιμώντας τον κίνδυνο ως πραγματικό, προσπάθησε να περιορίσει τις ζημιές και τις περικοπές και να κερδίσουμε χρόνο. Και σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν συναίνεσε σε αντιαναπτυξιακές πολιτικές, το αντίθετο. Ποιος άλλος επίμονα έθετε και θέτει κι εδώ αλλά κυρίως έξω το ζήτημα της ανάπτυξης; Οπότε δεν θεωρώ ότι έχασα το "στοίχημα", δεν τελειώσαμε ακόμη.

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2012 16:25:51

   Σύμβουλος στο "σύμβολο"; Άντε να ξανακάνω το "λάθος" γιατί δεν έχω βγάλει ακόμη ασφαλή συμπεράσματα για τον χαρακτήρα της...

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/03/2012 13:11:24

  Θά ἢθελα νά σταθῶ στήν τελευταῖα ἀποστροφή τοῦ λόγου σου πού ἀναφέρεται στήν φράση τοῦ καρτούν τοῦ Ἀρκά...,πράγματι,ὁ ἐγωϊσμός ἢ, καλύτερα,ἡ ἐγωπάθεια,τῶν πολιτικῶν μας ἀπ' ὃλες τίς πλευρές καί τῶν πολιτῶν,ἀφού σέ πολλούς ἀπό μᾶς ἡ λαμογιά,ἡ μικροκλεψιά,ἡ ἀπατεωνιά,εἶχαν γίνει δεύτερη φύση,γι' αὐτό φτάσαμε ἐδῶ σ' αὐτό τό ἒσχατο σημεῖο,ἀλλά καί ἐδῶ ἀκόμη ὁ ἐγωϊσμός δέν μᾶς ἀφήνει νά παραδεχτοῦμε πῶς σέ πολλά φταῖμε καί ἐμεῖς...,ἲσως παραδειγματιζόμαστε ἀπό τούς πολιτικούς μας...
  Ὃμως,ἐπειδή δέν εἲμαστε ὃλοι ἲδιοι καί ἐπειδή ἑάν κοιτάξεις ἀπό μέσα ἀπό τό παράθυρο πρός τά ἒξω θά δεῖς λιγότερα πράγματα,ἀπ'ὃταν κοιτάξεις ἀπ' ἒξω πρός τά μέσα,τό Πασόκ τό ξέρουμε,τό εἲδαμε,τό δοκιμάσαμε,τώρα θά δοκιμάσουμε ὂχι μόνο τήν Ν.Δ. ὣς κόμμα,ἀλλά θά ἐμπιστευθοῦμε τό πρόσωπο, τόν Ἀντώνη Σαμαρᾶ,ὁ ὁποῖος ἒχει ὑποστηρίξει, ἒχει ἀγωνιστεῖ,ἒχει ὑποσχεθεῖ κάποια πράγματα...,τόν πιστεύουμε καί πιστεύουμε ὃλους ὃσους τόν πιστεύουν...καί θά τοῦ δώσουμε καί εὐκαιρία καί ἐπιείκια.Χρόνο μόνο δέν θά τοῦ δώσουμε πολύ.ὂχι γιατί δέν θά τό θέλαμε,ἀλλά διότι οἱ ἀντοχές μας σάν κοινωνία καί σάν ἂτομα εἶναι πολύ περιορισμένες πλέον...

 6. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ avatar
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ 28/03/2012 13:12:25

  Δεν είναι εύκολη υπόθεση να καταφέρεις να αποφοιτήσεις από τη Σχολή ΠΑΣΟΚ. Αυτά. αυτοί τα έχουν για παιχνιδάκι..Παλιά μου τέχνη κόσκινο..Ωστόσο δεν πείθουν πλέον...το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε...τώρα πρέπει να ξηλώσουμε τις ρίζες του..κ είναι κ πολλές παραφυάδες..άρα θέλει δουλειά..το κουράγιο κ τη δύναμη την έχουμε διότι απλά μας εμπνέει ο ένας,ο μεγάλος,ο ηγέτης κ αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς..

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/03/2012 13:15:48

  Κάτι γιά τόν τίτλο τοῦ ἂρθρου: τό ρέκβιεμ δέν εἶναι μόνο τοῦ ΠΑΣΟΚ, ἀλλά ὁλοκλήρου τοῦ πολιτικοῦ συστήματος...,ΑΝ δέν ἀλλάξει κάτι...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/03/2012 19:12:38

   Έμμεσα,φίλε Κυθήριε δείχνεις ότι δεν έχεις πειστεί !

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 28/03/2012 20:52:13

    Φίλε Μακεδόνα ἒχω πειστεῖ ἀπό τόν Πρόεδρο καί γιά τόν Πρόεδρο καί γιά τίς προθέσεις του....,φοβᾶμαι μόνο μήπως δέν τόν ἀφήσουν...

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/03/2012 00:20:16

     Φίλε μου..ο πατέρας μου έλεγε τα ίδια για τον Ανδρέα Παπανδρέου το 89 !
     Ο Ανδρέας θέλει παιδί μου,μου έλεγε...
     αλλά δεν τον αφήνει το κεφάλαιο ! ! !
     Εάν τον άκουγα ακόμα πασοκ θα ψήφιζα.

 8. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 28/03/2012 13:15:56

  Να συμφωνήσω Φαήλο μαζί σου ... Ωστόσο , και η ΝΔ κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την τάση για ψήφο σε μικρά κόμματα .
  Μα καλά , δεν βλέπει ο Σαμαράς ότι βάζοντας στις λίστες υποψηφίων τους γιούς και τις κόρες παλαιών ( και αποτυχημένων) παλιών βουλευτών εξοργίζει τον κόσμο;
  Αυτός ο νεποτισμός να δείς τι ρέκβιεμ για την ΝΔ θα αποδειχθεί !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Enjoy Capitalism 28/03/2012 17:45:01

   Οι λίστες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, απλά ξέρεις ποιοί έκαναν αίτηση...

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/03/2012 18:41:49

    Αν στους 30 ας πούμε γιούς, κόρες και ανηψιούς/ές απέσυρες την διαθεσιμότητα/υποψηφιότητά σου θα έκανες μεγάλο καλό στην πολιτική ζωή του τόπου και ιδίως στην περιοχή σου που δεν έχει δα και τα πολλά πολιτικά τζάκια.
    Επίσης θα γλύτωνες και την προσπάθεια να εξηγήσεις πόσο διαφορετικές θα είναι οι μετεκλογικές συνθήκες όταν θα συγκυβερνούν ο Αντώνης με τον Μπένυ και τον σύμβουλό του τον Τσουκάτο. (Κάπου εκεί θα αρχίσουν να ακούγονται και προτάσεις για ΓΑΠ στην Προεδρία της Δημοκρατίας).
    Τέλος, δεν ξέρω τι εντατικά μαθήματα κάνεις στα οικονομικά, αλλά να θυμάσαι ότι μισθοί και επιδόματα ανεργίας επιπέδου Βουλγαρίας είναι ιδιαιτέρως "αντιαναπτυξιακά" για τον πολύ κόσμο και ιδίως τους γείτονές σου.

 9. Greco21 avatar
  Greco21 28/03/2012 13:16:13

  Συμφωνώ στο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα. Ούτε στο νοοτροπία θα συμφωνήσω. Είναι κάτι παραπάνω και από κουλτούρα. Είναι το κακή πλευρά του χαρακτήρα του Έλληνα.

  Η ΝΔ θα απομονώσει τα στοιχεία ΠΑΣΟΚ που έχει μέσα της;
  Θα σταθεί με ανδρεία απέναντι στον ΠΑΣΟΚισμό; Γιατί κάθε φορά που κυβέρνησε ήταν αγκαλιά με τον ΠΑΣΟΚΟ...

  Επίσης αυτό το "πρώην" ΠΑΣΟΚ θέλει ιδιαίτερη προσοχή και πολύ κουβέντα.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Greco21 30/03/2012 06:33:28

   +1000000000000000
   Το ζήσαμε και το ζούμε ακόμα.....

 10. Σταύρος Καρκαλέτσης avatar
  Σταύρος Καρκαλέτσης 28/03/2012 13:31:07

  Νομίζω πως η (μόνιμη) κλάψα περί οικογενειοκρατίας, γιών, ανηψιών κτλ (αναφέρομαι στο σχόλιο πιο πάνω του Enjoy Capitalism) περισσεύει και περιτεύει. Ο συνειδητός πολίτης έχει στα χέρια του την τύχη του, με το ΙΕΡΟ ΟΠΛΟ που λέγεται ψήφος.

  Στα χέρια σας είναι, φίλοι συναγωνιστές, να επιλέξετε τους ΑΞΙΟΥΣ και να παραβλέψετε τις ανθυπομετριότητες.

  Ειδικά για τον Φαήλο, έχει δώσει τις "εξετάσεις'' του, χρόνια τώρα, στο πιό δύσκολο γήπεδο. Ξερό γήπεδο, με υψηλό κίνδυνο τραυματισμού και αντιπάλους θηρία: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Για αυτό, και του πρέπει η στήριξη όλων μας στην Β' Πειραιώς. Όλων μας!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σταύρος Καρκαλέτσης 28/03/2012 13:57:24

   Ὑπῆρχε καί ἡ Α' Πειραιῶς,ἀλλά...

  • pan avatar
   pan @ Σταύρος Καρκαλέτσης 28/03/2012 14:03:19

   οι talkbackers στην Ιπποκράτους με πόσα πληρώνονται;η αμοιβή πάει με την λέξη ή με το σχόλιο;δουλεύουν με βάρδιες;ένσημα κολλάνε;ρωτάω γιατί ψάχνω για δουλειά..

 11. Kanaris avatar
  Kanaris 28/03/2012 13:41:35

  Δυστυχώς το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» και το σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες» απετέλεσαν τον πολιορκητικό κριό για την άλωση της καρδιάς των περισσότερων από εμάς, που τα πρώτα χρόνια μετά την χούντα ήμασταν έφηβοι. Προσωπικά υπηρέτησα ενεργά αυτή την φαντασίωση από το ‘75 μέχρι το ’82 που αποχώρησα αηδιασμένος από τους «σωτήρες» αυτούς, και γεμάτος ενοχές και ντροπή που βοήθησα να ανέβουν στην εξουσία.

 12. Αρταίος avatar
  Αρταίος 28/03/2012 13:42:03

  Αν συνεχίσετε να συμπορεύεστε στη ΝΔ με καθηγητές πανεπιστημίων τους οποίους επίσης έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε και οι οποίοι το μόνο που απέδειξαν κατά την παραμονή τους σε υπουργικούς θώκους είναι το πόσο απρόσμενα άχρηστοι υπήρξαν...τα πράγματα δυσκολεύουν!!! Για σκεφτείτε το....

 13. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 28/03/2012 13:54:40

  "Η λύση λοιπόν είναι μία. Ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατρίας."
  Δηλαδή Φαήλο, να μην ψηφίσω Καμμένο; Και πως θα γίνει η μετεκλογική συνεργασία με το κατακα(η)μμένο παράρτημα;
  Ωχ θα τρελαθώ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αδυνατώ να τις παρακολουθήσω. :)

 14. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 28/03/2012 13:55:35

  Η χωρα πεθαινει ...και μαζι με αυτην και αυτοι ...Ομως εγω λεω στους εξω ,Αν...λεω, αν ζησω θα τους θα τους γαμ...Αν πεθαινω θα μου κλασουν τον που...ο

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/03/2012 14:13:20

  Φαήλο, ο Έλληνας ωρίμασε γρήγορα τα τελευταία 2-3 χρόνια, ωρίμασε απότομα διότι ο ιστορικός χρόνος που ζούμε είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένος.
  Να το γνωρίζεις πως μία κυβέρνηση που θα φτιάξει σωστό και ορθολογικά δομημένο κράτος και θα επιβάλει τον σεβασμό στους θεσμούς, αυτή η κυβέρνηση θα έχει την αποδοχή της μέγιστης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ακόμα και πολλών λογικών αριστερών.
  Ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που και θα δουλεύει πολύ (δεν θα είναι δηλ. Κωστάκης Καραμανλής) και θα έχει γνώμονα το συμφέρον του έθνους, και όχι το συμφέρον των συντεχνιών και των αλλοδαπών (δεν θα είναι δηλ. ΓΑΠ).
  Θα μπορέσει ο Σαμαράς να δείξει ότι οι θεσμοί μπορούν και πρέπει να λειτουργούν και ότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας;
  Αυτό αν κατορθώσει, θα μείνει στην ιστορία ως ο πλέον αποτελεσματικός πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μόνο αυτό.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΒΙΣ 28/03/2012 15:31:03

   Ας του δώσουμε μια ευκαιρία του Σαμαρά..
   Κι ας μη σκεφτόμαστε τις χαμένες ευκαιρίες !
   Τώρα που ωριμάσαμε,με τόσο απότομο τρόπο..

 16. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 28/03/2012 14:21:56

  Απολογούμαι για το λάθος

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Bodinus1576 28/03/2012 14:22:45

   Στον Darki πήγαινε

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 28/03/2012 14:44:36

    Απόλυτα. Και εγώ ψηφοδέλτιο ΝΔ χωρίς σταυρό θα ρίξω, γιατί στηρίζω τον Αρχηγό και όχι την πασοκοποιημένη νομενκλατούρα

    • airman avatar
     airman @ Bodinus1576 28/03/2012 21:28:18

     Μη το ρίξεις ασταύρωτο! Κάποιοι ίσως μπουν στον πειρασμό να ''σταυρώσουν'' αντί για σένα αργότερα! Βάλε σε νέους, άγνωστους ή ακόμα και τυχαία!

 17. damianos avatar
  damianos 28/03/2012 14:59:40

  ΡΕΚΒΙΕΜ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... ΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ -ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ- ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ... ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ!!!! ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ??

 18. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 28/03/2012 15:09:50

  Η γραφίδα σας δίνει σχήμα, εικόνα σε ζοφερές αλήθειες κ. Κρανιδιώτη. Είναι ο καθρέπτης που δεν τον αποφεύγει πια κανείς.
  Από την ίδια γραφίδα όμως δίνεται η γραμμή της Ελπίδας για την Ανάταξη της Πατρίδας.
  Ο θετικός σας λόγος έμπλεος ήθους συνδυασμένου με την πράξη, το βίωμα είναι αυτή την περίοδο ικανός φάρος.
  Η φιλελεύθερη Παράταξη έχει ΗΓΕΤΗ με όραμα και σχέδιο. Αυτόν φοβούνται κι επιστρατεύουν πλέον την πέμπτη φάλλαγγα των δήθεν "Ανεξάρτητων" υπηρετών της εξάρτησης κι αναπαραγωγής της. Έχει ξυπνήσει ο κόσμος για να δώσει βάρος στα φληναφήματα των "Ανεξάρτητων" ασυστόλως ψευδομένων. Αυτών που κραυγάζοντας τις τάχα μου "υπερπατριωτικές" ανοησίες τους, ανοίγουν στην πράξη την Κερκόπορτα στην επέλευση του Σουλτάνου. Των ανίκανων να ακολουθήσουν την περπατησιά του Αντώνη Σαμαρά στο Φως, στο ΑΥΡΙΟ.

 19. logios avatar
  logios 28/03/2012 17:27:01

  Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

  Αυτά τι είναι; ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ

 20. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/03/2012 17:53:35

  Φαήλο, αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτα .Παρακολούθα πως ο Χρυσοχοίδης θα δαπανήσει το κονδύλη της ΕΕ των 250.000.000 για τα στρατόπεδα των ΛΘ σε χρόνο 0 και ποιά λαμόγια θα το ροκανίσουν με διαδικασίες επείγοντος και αποτέλεσμα μία τρύπα στο νερό.

 21. Φελίζα avatar
  Φελίζα 28/03/2012 18:09:27

  Φαήλε Κρανιδιώτη, το ότι το Πασοκ και οι νοοτροπίες τύπου Πασοκ -που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα- , κατέστρεψαν την Ελλάδα , το έχουμε μάθει, το έχουμε εμπεδώσει και αν θέλεις, το γνωρίζαμε και πριν από εσένα - και λόγω ηλικίας-.
  Για τις υπάρχουσες λύσεις στην παρούσα κατάσταση περιμένουμε να ακούσουμε.

 22. palmyra avatar
  palmyra 28/03/2012 19:04:06

  Φαήλο
  παλιά κρασιά... ξυνισμένα, πες του ΑΣ αν ο κόσμος δεν δει να σπάει αυγά ...ομελέτα (αυτοδυναμία) δεν γίνεται, στην κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία για να επικοινωνήσει ο αρχηγός χρειάζονται πολιτικές ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ .

 23. kimon avatar
  kimon 28/03/2012 19:56:12

  Αντιγράφω από γνωστό blog
  "Η ΝΔ παρουσίασε τις προτάσεις τις για τη φορολόγηση των ακινήτων
  Image Όταν ένα κόμμα εξουσίας έχει ολόκληρο πρόγραμμα για τη φορολόγηση των ακινήτων αρχίζει να υποψιάζεται κανείς ότι ο στόχος των Ευρωπαίων είναι τα σπίτια των Ελλήνων"
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΗΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ....ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ.

 24. moriarty avatar
  moriarty 28/03/2012 23:54:03

  Κύριε Κρανιδιώτη, γράφετε ότι ο Σαμαράς θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη
  «στην μεταπολιτευτική παράγκα και κυρίως στη 'νοοτροπία ΠΑΣΟΚ'». Το θέμα
  είναι ότι χορτάσαμε με ΘΑ και γενικόλογες υποσχέσεις. Όπως παραδέχεστε κι
  εσείς, έχουν διαπραχθεί καραμπινάτα εγκλήματα εις βάρος της χώρας. Ποιοί
  και πώς θα κάτσουν στο σκαμνί - αυτό θέλουμε να μάθουμε. Ποιοί και πώς θα
  κυβερνήσουν αν ο Σαμαράς λάβει την αυτοδυναμία; Πώς θα στηθεί κρατικός
  μηχανισμός; Ποιοί θα αντικαταστήσουν μετεκλογικά τους 10000 που θα πάνε
  σπίτι τους (για να θυμηθούμε τον Βύρωνα Πολύδωρα) και με ποιό τρόπο θα
  επιλεγούν; Ποιές δυνάμεις θα αντλήσει από την κοινωνία ο Σαμαράς, όταν μετά
  από 3 χρόνια Προεδρίας η μόνη διεύρυνση που έκανε ήταν με αμφιλεγόμενα
  στελέχη της ακροδεξιάς; Θα μου πεις, υπάρχει και ο γιός του Ψυχάρη...

 25. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/03/2012 06:25:17

  Πολύ φοβάμαι πως καθεστώτα τύπου ΠΑΣΟΚ δεν εξουδετερώνονται απλά με εκλογές αλλά με αίμα, δυστυχώς. Είθε να βγω ψέυτης αλλά κάτι μου λεει πως πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ειδικά τώρα που το καθεστώς διασπείρει πυρήνες μουσουλμάνων σε όλη την έπικράτεια.

 26. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/03/2012 07:28:46

  1)Συγκρίνεις τόν Σαμαρᾶ μέ τόν Παπανρέου;
  2)Μέ τήν ἲδια λογική λοιπόν νά μήν ξαναψηφίσω Ν.Δ.;!!!

 27. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ avatar
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 29/03/2012 18:12:47

  αδιαφορω για το τι θα κανει το πασοκ.εμενα η αγωνια μου ειναι εαν ο σαμαρας θα κανει επιτελους τα αυτονοητα.και εξηγουμαι.θα φερει επενδησεις;θα φτιαξει την αοζ;θα διωξει τους παρανομους μεταναστες ;θα επενδησει στην αυξηση των γεννησεων για να λησει η πατριδα το δημογραφικο;σε ποιους θα αφησουμε τους κοπους της ζωης μας;στους πακιστανους η στους αλβανους;εξω ολοι τους τωρα.τι στρατοπεδα και αλλες φαιδροτητες.στο αεροπλανο στο πλοιο και στα σπιτια τους.θα βαλει κανεναν φηλακη;θα αλαφρωσει καθολου η ψηχη μας και μας;θα καθησει κανενας στο σκαμνι για να απολογηθει για τα κακα που καναν στην πατριδα;ελεος.δεν παει αλλο.ο λαος εχει τρελαθει.να βγει ο σαμαρας να πει στον κοσμο την αληθεια, να δωσει ηθικο και θαρος στον λαο,και να κανει ολα τα παραπανω.δεν διεκδικω το αλαθητο ουτε το παιζω τιμητης των παντων.ενας απλος καθημερινος ανθρωπος ειμαι που δεν χρωστα ενα ευρω σε κανεναν και δουλευω σαν ζωον 7 ημερες την βδομαδα.ειναι επιλογη μου για να μπορεσω να πω στους 3 γιους μου οτι το περασμαμου απο την ζωη δεν υπηρξε ανωφελο.εχω απαιτηση ομως απο τον αρχηγο αυτης της μεγαλης παραταξης να κανει εργα ολα τα παραπανω ,και να παρει την πατριδα απο αυτην την ιδιοτηπη σοβιετια στην οποια την εφερε το πασοκ ,και να κανει τηνελλαδα μας ενα σοβαρο ευρωπαικο κρατος ,και οχι ενα κρατιδιο της υποσαχαριας ζωνης της β.αφρικης.πρεπει να δωσει στον λαο να καταλαβει τι εχει στο μυαλο και στην ψηχη του και ολοι οι πολιτευτες να βγουν παντου και να πουν στον κοσμο τι θα κανουν και οχι να φηλαγονται απο την κοινωνια γιατι ολοι εξαφανισμενοι ειναι.και ασ φανε και καμια αδεσποτη.ταχει αυτα αυτη η στρουγγα.μονον ετσι θαρθει η αυτοδηναμια .ειδαλως η σεμνη τελετη θα λαβει τελος και ας ετοιμαστουμε για αλλα πραγματα .ασχημα πραγματα.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.