#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2012 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πρόγραμμα του Τόμσεν είναι για τα μπάζα

Τι θα έλεγα στο Eurogroup;  

 

Του Κώστα Ροδινού

Αντιλαμβάνομαι ότι αν στο επόμενο Eurogroup πηγαίναμε να ενημερώσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, εγώ και ο κ. Τόμσεν, θα συνέβαινε αυτό που σκέφτεστε όλοι σας: Εγώ δεν θα μπορούσα να φτάσω ούτε μέχρι την είσοδο της αίθουσας συνεδριάσεων, ο δε κ. Τόμσεν θα γινόταν δεκτός,  ως ο ειδήμων της εξ αποκαλύψεως αληθείας.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, ….δημοσιοποιώ την ενημέρωσή μου, στο Antinews.

Πρώτον:  Το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν είναι για τα μπάζα. Ο κύριος αυτός σας δουλεύει δυο χρόνια τώρα και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.  Εκτός και αν εκτελεί τις οδηγίες σας για να μετατρέψετε την Ελλάδα σε  τριτοκοσμική χώρα, οπότε κακώς εμείς οι Έλληνες καθόμαστε και σας ακούμε! Δεν θα κουράσω με στοιχεία για την έκρηξη της ανεργίας, την εκτόξευση του χρέους, την ...εμβάθυνση της ύφεσης, την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Αυτά τα γνωρίζετε. Θα  αναφέρω μόνο τούτο: Ο κ. Τόμσεν είναι τόσο βέβαιος για την αποτυχία του προγράμματος του που ζητάει προκαταβολικά νέα μέτρα για να κλείσει τις...τρύπες που θα δημιουργηθούν το 2012! Τα μέτρα αυτά θα ανέλθουν στο 2% του ΑΕΠ! Τι θα μπορούσε να υπονομεύσει περισσότερο την ελληνική οικονομία απ’ αυτήν την παράλογη απαίτηση;  Και εσείς τον ακούτε, αντί να του δώσετε τα παπούτσια στο χέρι! Εκτός, εάν...

Δεύτερον: Η  ALPHA BANK, διαθέτει μερικούς από τους εμπειρότερους αναλυτές. Επισημαίνουν, λοιπόν, στην τελευταία τους έκθεση: «οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας ... Πιθανότατα θα προκύψει νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικας για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και επομένως νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος. Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής. Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί.»

Εν ολίγοις, το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν οδηγεί σ’ ένα υφεσιακό σπιράλ θανάτου. Στην επιχειρηματολογία αυτή, έχει κάτι σοβαρό να αντιτάξει ο αναξιόπιστος πλέον κ. Τόμπσεν; Πολύ φοβούμαι πώς όχι!

 Τρίτον: Αντιλαμβάνομαι ότι την έκθεση μιας ελληνικής τράπεζας  δεν τη θεωρείτε αξιόπιστη. Κατανοητό, αν και όχι αρκούντως πειστικό. Διαβάστε, όμως και τούτου:

«Μέσω των μέτρων λιτότητας η (ελληνική) οικονομία στραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές. Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα κατέρρευσε.....Η Τρόικα αγνόησε θεμελιώδεις νόμους της οικονομικής βαρύτητας».

 Αυτά δεν τα γράφω εγώ, αλλά τα είπε στη Frankfurter Rundschau, ο Peter Bofinger, ένας από τους «Σοφούς» Οικονομολόγους της Γερμανίας! Μη ...κατηγορήσουμε τώρα και τον κ. Bofinger για ...έλλειψη αντικειμενικότητας και ...απροκάλυπτο φιλελληνισμό!

 Τέταρτον: Η  έγκυρη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, την οποία πολλοί διαβάζετε με τον πρωινό σας καφέ, σας προειδοποιούσε προχθές να δράσετε άμεσα στην Πορτογαλία προκειμένου να αποφευχθεί μια «νέα σπαζοκεφαλιά αλα ελληνικά». Και στην Πορτογαλία, δηλαδή, τα πράγματα εκτροχιάζονται. Σχεδιαστής και του προγράμματος...διάσωσης της Πορτογαλίας είναι επίσης ο κ. Τόμσεν! Πολλά λάθη μαζεμένα! Εκτός και αν, επαναλαμβάνω, ο κ. Τόμσεν εκτελεί οδηγίες, οπότε μια χαρά τα πάει! Για τους ....English speaking  της παρέας, περίπου τα ίδια έγραφε δυο μέρες πρίν και ο Raphael  Minder, στους New York Times!  Αλλο ένα ...κάστρο φιλελληνισμού!

 Πέμπτον:  Μια ακόμα ...σφηκοφωλιά φιλελληνισμού, η Wall Street Journal, σημείωνε την Τετάρτη, με αφορμή την πρόταση της κας Μέρκελ για την τοποθέτηση Επιτρόπου στην Ελλάδα: «Οι εντάσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθηνών αποτελούν σύμπτωμα της απολεσθείσας εμπιστοσύνης των Βρυξελλών προς την Ελλάδα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Όμως σηματοδοτούν και μια αποτυχία από την πλευρά της πολιτικής ελίτ (της Ευρώπης) να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στη διαρκώς εντεινόμενη λιτότητα»!  Σας λένε ευγενικά να αλλάξετε πολιτική!

 Έκτον,  ο Martin Wolf σημείωνε στο άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Η Ευρώπη στην εντατική με λάθος διάγνωση» : «Όμως η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι το παν. Όπως δεν ήταν η κύρια αιτία για την κατάρρευση, παρά ήταν το ανεύθυνος δανεισμός και ιδιωτική χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις. Οπότε η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι θεραπεία. Αυτή η προσπάθεια τιμωρίας όπως η καταστροφική λιτότητα του Heinrich Brüning, Γερμανού καγκελάριου το 1930-1932, είναι τρομαχτική

 Έβδομον: «Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ηλίθια είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα λάθη των τραπεζιτών τους, οι οποίοι φταίνε για την κρίση στον ίδιο βαθμό που φταίνε και οι σπάταλοι Έλληνες....... Αποκηρύσσοντας τα ανεύθυνα κράτη PIIGS, και απαιτώντας την τιμωρία τους μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι Γερμανοί πολιτικοί δημαγωγούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, κρύβοντας παράλληλα τις δικές τους παρασπονδίες και πανάκριβες λανθασμένες κινήσεις.....Αν οι Γερμανοί πολιτικοί και τραπεζίτες, δεν επεδείκνυαν μια χρόνια ηλιθιότητα, τότε η Ευρώπη δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή της κρίση. Η δειλία τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί, αποτελούν την βασική αιτία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη. ....Για να ανακάμψει, και να ευημερήσει και πάλι  η Ευρώπη, οι Γερμανοί θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Αυτά δεν τα γράφει κανένας ....ταλιμπάν του Antinews, αλλά το ...άκρως φιλελληνικό American National Interest.

Με άλλα λόγια, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι!

Ξέρω, οι μπαγάσηδες οι Έλληνες έχουν ....διαβρώσει  τα πάντα και έχουν παντού υποστηρικτές!

Όμως, η κα Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε απολαμβάνουν ρεκόρ δημοφιλίας. Έτσι, όπως πάνε, η επανεκλογή τους είναι βέβαιη!

Αυτό δεν είναι το ζητούμενο για κάθε πολιτικό;

Άρα, ο κ. Τόμσεν  μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του! Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανένας είναι γιατί τον ανεχόμαστε εμείς οι Έλληνες!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/02/2012 21:15:53

  Ροδινέ κέντησες!
  Έξοχο.

  • Παυλος Β. avatar
   Παυλος Β. @ Strange Attractor 05/02/2012 19:41:37

   Το ζήτημα είναι οτι η προδοτική κυβέρνηση γαπ αλλα και η "συμβιβαστική" κυβερνηση παπαδήμου, δεν έχουν προτείνει απολύτως τίποτα. Δέχονται αμαχητί τις προτασεις των άλλων! Ο μόνος με προτάσεις είναι ο Πρόεδρος Σαμαράς. Ας ελπίσουμε οτι οι επόμενες μέρες θα αποκτήσουν το φως της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης!!!

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/02/2012 21:23:21

  Αγαπητέ Κώστα,

  ποιος άλλος, εκτός από τον Σαμαρά στη θέση του (μονοκομματικού) πρωθυπουργού, θα μπορούσε να τα πει αυτά στο Eurogroup για τον οικονομικό δολοφόνο Τόμσεν;

  Μήπως θα μπορούσε να τα πει ο ολλανδοσώγαμπρος που μας φόρτωσε η διαπλοκή για "πρωθυπουργό"; Αστεία πράγματα.

  Άρα, ποια είναι (πάλι) αυτή η ρημάδα η λύση; Απόσυρση της συμμετοχής σε αυτό το δοσιλογικό έκτρωμα και ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ για να αποκτήσουμε ισχυρό και πατριώτη πρωθυπουργό.

 3. Πετρος avatar
  Πετρος 04/02/2012 21:26:22

  Να ευχηθουμε να κεντησει και ο κος Σαμαρας!
  Κυριε Ροδινε εξαιρετικα ενδιαφερον και ιδιαιτερα μεστο!

 4. Λαλαούνης Α. avatar
  Λαλαούνης Α. 04/02/2012 21:30:58

  Κύριε Tomsen, Ροδινέ ήθελα να πω,
  Λύστε μου μια απορία ,γιατι οι νοητικές μου δυνατότητες φαίνεται δεν επαρκούν,
  Οι αντιμνημονιακοί (ολως ο πολιτικός κόσμος εσχάτως και τα ΜΜΕ)
  - Θέλουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών να πέρνουν μισθό 3000 Ε/μήνα;
  - Οι υπάλληλοι της Βουλής να πέρνουν 16 μισθούς.?
  - Οι αχρηστοι οργανισμοί να μην καταργηθούν ;
  - Ο ΟΣΕ να προικοδοτείται με 1 δις το χρόνο ;
  - Ο Φωτόπουλος να βγαίνει στη σύνταξη στα 45 και να παίρνει εφαπαξ 250,000Ε
  - Οι δικηγόροι και οι μηχανικοί , να συνεχίσουν με τις κατώτατες επιτρεπτές αμοιβές(που είναι τεράστιες) ;
  - Οι εισφορές υπερ τρίτων να διπλασιαστούν ;
  - Η εισφορά στο ΙΚΑ να φθάσει στο 150% του μισθού για να σωθούν τα ταμεία;
  - Oι δικαστικοί να ορίζουν μόνοι τους αστρονομικούς μισθούς;(γιατί δεν μείωσαν τον μισθό του Διοικητού της ΔΕΚΟ που ήταν πάνω από αυτόν του Προέδρου του Αρείου Πάγου και αύξησαν τους μισθούς χιλιάδων δικαστικών και μάλιστα αναδρομικά με κόστος την τελευταία μόνο φορά επί Αλογοσκούφη 1,5δισεκατομμύρια ευρώ αν ενθυμούμαι καλώς;)
  -Oι φαρμακοποιοί να έχουν 30% κέρδος και να "διαχειρίζονται" εκατοντάδες βιβλιάρια ο καθένας;
  - Oι γιατροί να εκδράμουν ανά την υφήλιο με έξοδα "ευαγών ιδρυμάτων"(φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών ιατρικών υλικών);
  - Στα ΕΛΠΕ να παίρνουν 36 επιδόματα και ο μέσος μισθός να είναι 70,000Ε το χρόνο;
  Δεν άκουσα τους τομεάρχες της ΝΔ να λένε κάτι γι'αυτά.

  Η δική μου πρόταση είναι να κηρύξουμε χρεοκοπία και να επιστρέψουμε στην δραχμή. Κάποτε η προπέτεια πρέπει να τελειώνει , οι Έλληνες δεν είναι ζητιάνοι της ευρώπης για να ζει στην χλιδή το καταστημένο των παραπάνω βολεμένων στις πλάτες όλων των υπολοίπων.
  Οι μισές αλήθειες είναι τα μεγάλα ψέματα και οι εκλογές να γίνουν τώρα για να επιταχυνθεί η χρεοκοπία.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Λαλαούνης Α. 04/02/2012 22:05:33

   Οι «αντιμνημονιακοί» δεν είναι ένα (1) σύνολο, με κοινά χαρακτηριστικά και ιδεολογία. Επειδή κάποιος είναι αντίθετος με τις - αποδεδειγμένα, κοστολογημένα - βλακείες κάποιων «διασωστών», δεν σημαίνει πως αποδέχεται τα κακώς κείμενα ετών.

  • yianna avatar
   yianna @ Λαλαούνης Α. 05/02/2012 08:01:24

   Σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. 520 χλμ βόρεια avatar
  520 χλμ βόρεια 04/02/2012 21:37:48

  Το πρόβλημα δεν ειναι ο κάθε τομσεν . Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Εάν δεν υπάρξει ένας ΗΓΕΤΗΣ (και υπάρχει)να μιλήσει μ αυτόν που πραγματικά πρέπει να μιλήσει και όχι με το κάθε τομσεν δεν υπάρχει λύση.πρεπει πρώτα να μιλήσει ανοικτά σ αυτόν (τον λαό )να τον ρωτήσει μέχρι που θέλει να παει ,πόσο πράγματι θέλει να αλλάξει, τι θυσίες ειναι διατεθειμένος να κάνει και Μετά με όλη αυτή την δύναμη συγκεντρωμένη να βγει απέναντι στους ηθικούς αυτουργούς, Και όχι στου κατα παραγγελία εκτελεστές τυπου τομσεν ,και να πει τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που πρέπει και να μην φοβηθεί για ότι και αν γίνει διότι θα έχει απο πίσω του ένα λαό που ξέρει και αποφασισμένο για όλα.
  Να πει αλήθειες όπως
  Πως βγήκε στην ανάπτυξη η Γερμανία Μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο ,τηνφερθηκαν όπως φέρονται στην Ελλάδα?
  πως γίνανε τα χρέη της Ελλάδας ,εάν κάποιοι έπαιρναν μίζες κάποιοι άλλοι έδιναν,εάν κάποιοι πουλούσαν στην Ισπανία σε χ τιμές γιατι στην Ελλάδα τιμολογίουσαν ψ?
  Όλα αυτα τα στοιχεία που στέλνουμε ποιοι χαυφτες τα έλεγχαν που ήταν υπεύθυνοι να το κάνουν ?
  Εάν εμείς ήμαστε το πρόβλημα γιατι παρουσιάζονται αρρυθμιες σε κατα συμπτώσεις και σ άλλες χωρες του Νότου?
  Γιατι δεν ασχολούνται με χωρες όπως η ΗΠΑ η Ιαπωνία το Ηνωμένες βασίλειο κλπ που και μεγαλύτερα χρέη έχουν και μεγαλύτερη βαρύτητα στην παγκόσμια οικονομία έχουν ,τόσο σημαντική ειναι η Ελλάδα που αν φτιάξει την οικονομία της θα διορθωθούν όλα?
  Και τελικά ας μας πουν εάν ολοι έχουμε πλεόνασματικα ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ποιοι θα έχουν ελλεματικα? οι εξωγήινοι?
  Ο καπιταλισμός πέθανε ,όπως προ 20 ετών και ό σοσιαλισμός , η κυοφορια θα ειναι μακριά και οδυνηρή (προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του ιδρυτή του νταβος. Φέτος)

 6. Πετρος avatar
  Πετρος 04/02/2012 21:37:51

  Μακαρι να κεντησει και ο Προεδρος αυριο!
  Συγχαρητηρια κυριε Ροδινε απλο και συναμα μεστο!

 7. Απορία avatar
  Απορία 04/02/2012 21:46:07

  Ο Τόμπσεν, τη δουλειά του κάνει, κοράκι του διεθνούς τραπεζικού συστήματος είναι.

  Το ζήτημα είναι το τι θα κάνει τις επόμενες μέρες ο Σαμαράς, η μονη εναπομείνουσα σοβαρή πολιτική φιγούρα στη χώρα.

  Η χρεωκοπία είτε με υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, είτε χωρίς είναι βεβαία. Στην πρώτη περίπτωση σε μερικούς μήνες, στη δεύτερη τυπικά τον Μάρτιο, πρακτικά από Δευτέρα.

  Στα χέρια του Σαμαρά είναι να διαχειριστεί αυτός την "επόμενη μέρα" παρά οι "αριστεροί" του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που καιροφυλακτούν στη γωνία.

  Εαν αύριο υπογράψει ο Σαμαράς, αλήθεια έχει κανείς αμφιβολία, ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση, σε ένα χρόνο το πολύ, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και η Παπαρήγα, με υπουργό οικονομικών τον Καζάκη, εσωτερικών τον Μπογιόπουλο και εξωτερικών τον Μπίστη;...

  Στο τι θα γίνει μετά, το όριο είναι η φαντασία του καθενός...

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/02/2012 21:57:27

  Αγαπητέ Ροδινέ, πολύ καλή δουλειά και θέλω σοβαρό αντίλογο με επιχειρήματα από τα γνωστά φιλελεύθερα παιδιά που σχολιάζουν εδώ κατά καιρούς. Παρακαλώ, εκτεθείτε άφοβα! Έτσι κι αλλιώς σας έχουμε καταλάβει...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γεώργιος Τ. 04/02/2012 22:02:26

   Πες κι ονόματα...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Strange Attractor 04/02/2012 22:06:55

    Θέλω κάποιοι που δεν είναι καιρό εδώ να τους ανακαλύψουν μόνοι τους. Έχει τη γοητεία του να καταλαβαίνεις μετά από 5-10 σχόλια σε συγκεκριμένα θέματα ποιοι παίζουν παιχνίδια για λογαριασμό των εχθρών της χώρας...

 9. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 04/02/2012 21:57:52

  Toν Μάρτιο λήγει το επόμενο ομόλογο, χωρίς τα λεφτά του Μνημονίου ΙΙ δεν έχουμε να το πληρώσουμε και υποτίθεται χρεοκοπούμε( δηλαδή δεν πληρώνουμε τα χρέη μας, γιατί για μισθούς και συντάξεις και λοιπές κρατικές δαπάνες μια χαρά αρκούν τα κρατικά έσοδα-απλή αριθμητική είναι- και ας χτυπιούνται όσο θέλουν οι ψεύτες/κινδυνολόγοι της δεκάρας μνημονιακοί).
  Ο Αντώνης Σαμαράς ορθότατα συνέλαβε προ 2ετίας πως η Ελλάδα θα πρέπει μεν να δεχθεί δανειακή στήριξη από τους εταίρους, αλλά χωρίς ευρεία εφαρμογή υφεσιακών φορολογικών επιδρομών και υφεσιακών οριζοντίων περικοπών. Ζήτησε αναδιαπραγμάτευση και εκλογές. Και ορθότατα διότι ο πολιτικός-μετά την μαύρη περίοδο ΓΑΠ- που θα ξανασυζητούσε με τους εταίρους και δανειστές θα έπρεπε απαραιτήτως να έχει στην φαρέτρα του νωπή λαική εντολή για παραμονή στο ευρώ με αναδιαπραγμάτευση των όρων χρηματοδότησης.
  Μέχρι τον 11/ 2011 η αυτοδυναμία της ΝΔ φάνταζε σίγουρη. Δηλαδή η χώρα είχε μία εναλλακτική θεσμική λύση , που θα την κράταγε στο ευρώ, με υποχωρήσεις των δανειστών προς μία λιγότερο υφεσιακή δημοσιονομική προσαρμογή. Σε κάθε περίπτωση υπήρχε ελπίδα.
  Από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου τα πράγματα άλλαξαν. Όχι, την διαπραγμάτευση ΔΕΝ θα την έκανε μια προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και- το κυριώτερο- λαική νωπή εντολή, αλλά ο ...πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του ΓΑΠ! Δηλαδή μαύρη κωμωδία...
  Και τώρα όσοι τα τελευταία δύο χρόνια μας πρόσβαλαν, μας εξεβίασαν, απέτυχαν, όσοι(γράφοντας χρυσές σελίδες στο Βιβλίο της Γελοιότητας) αύξησαν τους φόρους και τους μειώθηκαν τα έσοδα, όσοι προσκύνησαν την υφεσιακή συνταγή της τρόικας χωρίς να αρθρώσουν μία αντίρρηση αντάμα με τους τηλεπτικούς και έντυπους μνημονιακούς παπαγάλους μας λένε το τελευταίο μεγάλο τους ψέμμα: Ναι, σκληρή και οδυνηρή, λένε, η συνταγή της Τρόικας, αλλά η άτακτη χρεοκοπία θα μας γυρίσει στο 40.
  Ψέμμα πρώτο: η χώρα βρίσκεται σε θηλιά χρεοκοπίας με ή χωρίς δανειακή. Αν περάσουν τα όσα εφιαλτικά προτείνει η Τρόικα η Ελλάδα θα ζήσει για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και θα βυθισθεί αμετάκλητα στην Άβυσσο της Ύφεσης, δηλαδή στην πιο ουσιαστική και χειροπιαστή χρεοκοπία.
  Ψέμμα δεύτερο: εμείς- και ο Σαμαράς με τυχόν όχι- ΔΕΝ επιλέγουμε τη στάση πληρωμών. ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ, με τα απράδεκτα, υφεσιακά και εξωπραγματικά μέτρα που προτείνουν. Αυτοί εκβιάζουν, αυτοί δεν ακούν, αυτοί (Τόμσεν και σία) αρνούνται να κάνουν αυτοκριτική για το πόσο έξω έπεσαν σε όλα και κρύβονται πίσω από αστειότητες τύπου "δεν κάνατε ιδιωτικοποιήσεις", παριστάνοντας πως αγνοούν οι άσχετοι πως σε περίοδο υποτίμησης της κρατικής περιουσίας και άγριας ύφεσης δεν πουλάς, αλλά περιμένεις καλύτερες μέρες για καλύτερες αποδόσεις,
  Μην τολμήσει κανένας μνημονιακός παπαγάλος να αντιτείνει καφενειακό επιχείρημα τύπου "αφού θέλετε τα λεφτά των ξένων, δεχθείτε και τους όρους τους" , γιατί πλέον σειρά ατελείωτη ξένων πολιτικών και παραγόντων των αγορών από Κρούγκμαν μέχρι τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας καταδικάζουν το όργιο ύφεσης στο οποίο οδήγησε η συγκεκριμένη συνταγή που με ζήλο θρησκόληπτου προπαγάνδιζαν οι εραστές του αποτυχημένου μνημονίου.
  Το πολιτικό προσωπικό της χώρας τον Ιούνιο ΔΕΝ θα υπάρχει. Θα έχει σαρωθεί από τις εκλογές και από τις οξύτατες λαικές αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν μετά από αποδοχή των τελεσιγράφων της Τρόικας. ΓΑΠ, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ντόρα, Παπαδήμος, Πάγκαλος και όλος ο θίασος που μας οδήγησε στην καταστροφή τον Ιούνιο δεν θα υπάρχουν ως πολιτικοί και υπό ορισμένες προυποθέσεις μερικοί θα απολογούνται σε εισαγγελείς. Θα βρίσκονται σπίτι τους.
  Το θέμα είναι αν ο ΑΣ θα τους ακολουθήσει στην πολιτική εξαφάνιση ή αν συνδυάζοντας την εθνοφελή στάση του Όχι(όχι στις υφεσιακές τρέλλες της Τρόικας), θα ανοίξει μια νέα σελίδα που θα είναι δύσκολη μεν αλλά με σαφή στόχο και μια ελπίδα που θα είναι κατανοητή και στο τελευταίο ελληνικό χωριό , γιατί θα στηρίζεται πάνω σε ένα όχι που θα είναι όχι της λογικής, όχι που θα ανατποκρίνεται σε στοιχειώδη αντίληψη της οικονομίας και της αγοράς, όχι βγαλμένο από την οδυνηρή εμπειρία του αποτυχημένου μνημονίου, όχι που θα στηρίξει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
  Όχι αύριο, πτώση του γραμματοκομιστή της Τρόικας, εκλογές και μετά ξαναμιλάμε με τον κ. Τόμσεν. Και το ομόλογο του Μαρτίου θα πληρωθεί κανονικά. Δεκαπέντε δις, για μία φορά, θα τα βρει η χώρα απευθυνόμενη σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης

  • Απορία avatar
   Απορία @ Κώστας ΜΠ 04/02/2012 22:01:08

   Εαν η χώρα βρει 15 δις από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης σιγά μην πάει να τα δώσει στους τοκογλύφους αγαπητέ.

 10. Silence t. avatar
  Silence t. 04/02/2012 22:01:37

  Πολύ σωστό το κείμενο , πολύ σωστά τα επιχειρήματα , αντίστοιχες αλήθειες και ντοκουμέντα βγαίνουν καθημερινά στην φόρα .

  Το ερώτημα μου είναι (προς τους Αθηναίους φίλους μοιραία) γιατί ο Τόμασεν αλωνίζει στην Αθήνα ανενόχλητος , κανονικά δεν θα έπρεπε να τον αφήσουμε ούτε από το αεροπλάνο να κατέβει .
  Και δεύτερον γιατί δεν είμαστε όλοι έξω στον δρόμο σήμερα να διαμαρτυρόμαστε για την αισχάτη προδοσία της κυβέρνησης και την απαράδεκτη στάση κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πολεμάει με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο ένα μέλος της !!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Silence t. 04/02/2012 22:17:58

   Ίσως επειδή ο κόσμος κατάλαβε πως μόνο με όπλα χτυπάς κάποιον που έχει όπλα για να έχεις ελπίδα; Και ο λαός μας δεν είναι πρόθυμος για εμφύλιο... ευτυχώς! Κάποιοι θα το ήθελαν πολύ (βλέπε CIA που προβλέπει ταραχές και εκτεταμένα επεισόδια στην πρωτεύουσα κάθε μήνα) όμως δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/02/2012 22:09:08

  Μου αρέσει η ιδέα και η λογική της! Υπάρχει κι ο Πούτιν...

 12. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 04/02/2012 22:14:14

  Εὖγε!

 13. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/02/2012 22:52:26

  Είναι φοβερά τρομακτική η διαπίστωση ότι ΟΛΟΙ εδώ μέσα θέλουμε ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και σκεφτείτε ότι εμείς εδώ μέσα είμαστε τόσο λίγοι αριθμητικά σε σχέση με έναν ολόκληρο λαό !!!! Αντώνη Σαμαρά μην μας κρατάς σε αγωνία, θα νιώσουμε ΟΛΟΙ πολύ προδωμένοι αν ΔΕΝ πεις το μεγάλο ΟΧΙ.
  Ο λαός σου ξέρει ποιό είναι το καλό του.
  Για μία φορά και μόνον σου ζητούμε να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΕΣΥ και να προχωρήσεις μαζί του γιατί ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ.
  ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ. . . . . . .

 14. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 04/02/2012 22:57:00

  Έχω μια απορία ρε σύ Κώστα.

  Αν, λέω αν, ο Σαμαράς αύριο τα βροντήξει και πει όχι, αν ζητήσει παραίτηση της Κυβέρνησης και εκλογές, αν κατά τις 4 το απόγευμα βγει και με διαγγελματικού χαρακτήρα δήλωση, εξηγήσει στον ελληνικό λαό την απόφασή του και του ζητήσει καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, αν κατά τις 8 το βράδυ το Σύνταγμα έχει ένα εκατομμύριο κόσμο με ελληνικές σημαίες στα χέρια, χαμόγελο στα χείλη και φωνή κοινή που να λέει "Εκλογές - Ελλάς", αυτές οι πατημένες τυρόπιτες ο Τομσεν, ο Μορς και ο Μαζούχ, που στο διάολο θα κρυφτούν, ε;

  Αυτοί όλοι οι διορισμένοι υπαλληλίσκοι των Βρυξελλών, που όλο οργή και απειλή, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο σε ένα ολόκληρο έθνος και μια χώρα και την τιμωρούν, τί θα πουν στα αφεντικά τους;

  Όλοι αυτοί οι Μερκοζίδες και οι άλλοι ολίγιστοι Ευρωπαίοι Ηγέτες, που σε λίγους μήνες έχουν εκλογές στις χώρες τους, τι θα πουν στους εκλογείς τους;

  Λοιπόν, καιρό τώρα υποστηρίζω οι Έλληνες δεν αντιδρούμε στην κατάσταση διότι ενδόμυχα όλοι μας, πολυμήχανοι όπως είμαστε εκ της φύσεως μας, επιδιώκουμε να την αντιμετωπίσουμε με τακτικές υποχωρήσεις, αποφεύγοντας τη σύγκρουση.

  Μέχρι να φτάσουμε στο μη παρέκει, οπότε ακολουθεί πόλεμος.

  Φάινεται ότι φτάσαμε στο μη παρέκει.

  Και όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως κάνουμε ως λαός κάτι ..."κουταμάρες", που οι ξένοι τις περισσότερες φορές αδυνατούν να κατανοήσουν.

  Όπως όταν συλλογικά επιλέξουμε να ανοίξουμε και να μπούμε στην πόρτα της χρεοκοπίας, ζητωκραυγάζοντας και με το .... χαμόγελο στα χείλη!

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Ιεροφάντης 04/02/2012 23:17:59

   Ιεροφάντη καλύτερα δεν μπορούσες να το περιγράψεις.
   Μόνο που σκέφτομαι την περίπτωση αύριο το βράδυ η Πλατεία Συντάγματος να είναι ασφυκτικά γεμάτη με παλμό, με σημαίες και χαμόγελα αισιοδοξίας μετά από το διάγγελμα του Προέδρου, δακρύζω από χαρά και η αγωνία κτυπάει κόκκινα !!!!!!!!!!!!!
   Ήδη έχω ταχυπαλμία :)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ιεροφάντης 04/02/2012 23:24:33

   Δαναέ,

   για να είναι ένα εκατομμύριο κόσμος αύριο το βράδυ στις 8 στο Σύνταγμα, πρέπει πρώτα ο Σαμαράς να έχει μιλήσει, με διάγγελμα στις 4 με ειλικρίνεια στον κόσμο αυτό και να του πει ότι αντλεί δύναμη από τον κόσμο αυτό. Και για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να έχει πει το ΟΧΙ στο νεοτσολάκογλου και στους άλλους δύο κολαούζους. Θα το κάνει; Όπως βλέπεις, αλυσίδα είναι όλα.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Ιεροφάντης 04/02/2012 23:35:25

   Φάινεται ότι φτάσαμε στο μη παρέκει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ιεροφάντης 05/02/2012 00:27:49

   +1000! είμαστε στα όρια του ''μη περαιτέρω''!

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΕΥΑ 05/02/2012 00:46:52

    Οι Έλληνες πολίτες έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω πολύ καιρό τώρα. Και δεν εννοώ μόνο την ανέχεια και την φτώχεια ,που βιώνουν πολλοί Έλληνες αλλά όχι όλοι, εννοώ την ταπείνωση και την αγανάκτηση που βιώνουμε όλοι, βλέποντας ότι δεν υπάρχει θέληση για την σωτηρία της χώρας μας , του λαού της.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 05/02/2012 11:06:01

     Ακριβώς...! και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχουν χάσει γραμμάριο από το θράσος τους...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Ιεροφάντης 05/02/2012 00:56:16

   … Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’ απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’ αυτό το λόγο να είναι αποικία».

   Του Σαράντου Καργάκου, Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, «εν κρυπτώ».

 15. Δαναός avatar
  Δαναός 04/02/2012 23:14:37

  Κώστα, Ιεροφάντη για σας:www.youtube.com/watch?v=1b26BD5KjH0

 16. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 04/02/2012 23:15:46

  Εξαιρετικό και επίκαιρο όσο ποτέ το κείμενό σου, ΚΡ. Αναρωτιόμουν μόλις χθες γιατί κάποιος δεν κάνει συλλογή αυτών των απόψεων. Και ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι εδώ οικονομολόγοι δημοσιογράφοι της πεντάρας πριν 1 χρόνο για να καταλάβουμε το μέγεθος της παραπληροφόρησης.

  Στις παραπάνω απόψεις πρόσθεσε και την άποψη του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Zoellick, ο οποίος είπε προχθές στο Μόναχο ότι αν η Γερμανία επιμείνει στην επιβολή λιτότητας στις άλλες χώρες, μπορεί να γίνει ο στόχος της οργής τους μέσα στο 2012.

  "If Germany at the end of 2012 is only associated with austerity, and the key countries can't maintain the political support for the economic actions, then Germany could become the target of ire," Zoellick said.

 17. kostis avatar
  kostis 04/02/2012 23:20:03

  Ως αρθρο Αριστο !!!!!

  Και λεγω !!
  Κυριοι ,κοντος ψαλμος "Αληλουϊα" η Ευρώπη (Γερμανια ) οσο και να προετοιμαστηκε τρεμει μια χρεωκοπια ,γιατι θα καταρευσει ολος ο νοτος και χωρις τα "γουρουνια " δεν υπαρχει Ευρωπη και Ευρωπη μονο & μονο για το Πρεστιζ σημαινει ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . Οποτε ενα μωρο του δημοτικου να ρωτησει κανεις ποιο ειναι το σωστο ....! θα παρει την ιδια απαντηση που δινουν εδω και δυο χρονια ολοι οι απλοι ανθρωποι αυτου του πλανητη Αυτη η αηδια που συμφωνησαν (Μνημονιο 1 ) ειναι λαθος . Οποτε μεγαλλυτερο λαθος ειναι το Μνημονιο 2.
  Οποιος το υπογραψει .....! συνειδητα πλεον εχει γνωση του τι συνεπαγεται η πραξη του. Οποτε οπως λεεϊ και ο θυμοσοφος λαος "μαυρο φιδι που το εφαγε"
  Κ.Μ

 18. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 04/02/2012 23:54:33

  Το άρθρο αντανακλά τον κοινό νου. Πλησιάζει το άριστο.
  Θα ήταν κοινοτοπία να πω ότι λέει πάρα πολλά με λίγα λόγια.
  Σε ότι αφορά την πρέπουσα στάση του Σαμαρά έχω να πω ότι δεν πρέπει να κάνει αυτό που έκανε τρεις περίπου μήνες πριν. Τότε, δηλαδή, που αν περίμενε μισή ώρα ακόμη, ο ΓΑΠ θα έβγαινε παραιτημένος από το Υπουργικό συμβούλιο.
  Αν χρειαστεί να τα τινάξει όλα να το κάνει. Τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε;
  Όλος ο πλούτος της Ελλάδας σε ρευστό είναι έξω (500+ δισ). Κάτω από τα στρώματα βρίσκονται καμιά 50ριά δις (τελευταίες δηλώσεις του Μπένυ).
  Τα συμβόλαια με τις εταιρίες για τα πετρέλαια λένε ότι είναι έτοιμα (δηλώσεις Μανιάτη , του μόνου ίσως υφυπουργού που δουλεύει). Ο Πούτιν (το σημείωσε ένας φίλος παραπάνω ) καιροφυλακτεί για να τους τρίψει την μούρη.
  Αν λοιπόν του βάλουν το μαχαίρι το λαιμό δεν μπορεί να μην βλέπει αυτό που μπορούμε να δούμε έστω και αμυδρά όλοι εμείς οι αδαείς.
  Ας πει στον κ. Παπαδήμιο να επιστρέψει την εντολή και να απευθυνθεί αντρίκια στον λαό.
  Πολύ φοβάμαι αν δεν γίνει αυτό, οι επόμενες εκλογές θα έχουν έντονο κακκινόμαυρο χρώμα. Και η πλάκα θα είναι ότι όσοι ψηφίσουν άκρα αριστερά ή χρυσαυγίτες δεν θα είναι κάποιοι άμυαλοι ακραίοι, αλλά πραγματικά σκεφτόμενοι, αλλά απελπισμένοι Έλληνες.

 19. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/02/2012 00:26:32

  Εξαιρετικό...
  ΥΓ: Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι προηγείται η Ιταλία της χρεοκοπίας..έχει βάση αυτή η τακτική;

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/02/2012 00:45:59

  Εξαιρετική ανάλυση του ΚΡ. Από τις καλύτερες που έχουμε διαβάσει στο ιστολόγιο τον τελευταίο καιρό.
  Κανονικά μία τέτοια ανάλυση θα πρέπει να γίνει σημαία όλων των λογικών δημοσιογράφων και πολιτικών που αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό του Μνημονίου.

 21. unfair avatar
  unfair 05/02/2012 01:16:36

  επιπλέον, της λάθος συνταγής, είχαμε κ ανίκανη κυβέρνηση, που τα δέχθηκε όλα! δεν διαπραγματεύτηκε, δεν πρότεινε μια εναλλακτική! παρότι ο Σαμαράς ΦΩΝΑΖΕ, κ με Ζάππειο Ι κ ΙΙ. "Elementary, my dear Watson".

 22. Inno avatar
  Inno 05/02/2012 01:21:13

  ζητάμε από τον Σαμαρά, να σώσει την χώρα, όταν εμείς τζιράρουμε 3 δις στα καρφούρ γιατί ο Σκλαβενίτης είναι ..πασέ, όταν τα χώνουμε στα μίντια μαρκτ, και σε όποια ξενόφρτη λακαμιά βρίσκουμε στο ράφι ή στον δρόμο μας?
  από εμάς ποιός θα μας σώσει?

 23. JOHN avatar
  JOHN 05/02/2012 02:10:01

  Το προγραμμα του Τομσεν ειναι προγραμμα καταστροφης,και σαν τετοιο πρεπει να το βλαιπουμε και να το αντιμετοπιζουμε βαναλογως!

 24. Nik avatar
  Nik 05/02/2012 21:19:29

  Εντελώς κυνικά και εθνικά ιδιοτελώς σκεπτόμενος κάνω την εξής σκέψη:

  αν όντως υπάρχουν πετρέλαια και φυσικό αέριο νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο, και μάλιστα εντός αδιαμφισβήτητα εθνικών χωρικών υδάτων, τότε επιβάλλεται η κήρυξη στάσης πληρωμών και αποκήρυξη του χρέους πριν αρχίσει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας. Δεν έχει κανένα νόημα η άντληση των κοιτασμάτων ώστε να πάνε τά έσοδα σε ληστρικά πανωτόκια δανείων του παρελθόντος.

  Και αν αυτό ακούγεται κυνικό και σκληρό, ακριβώς αυτό έκανε η Γερμανία με τις πολεμικές αποζημιώσεις. Τις παρέκαμψε για να έχει πόρους για την ανάκαμψη της. Αν είναι αρκετά καλό για τους Γερμανούς, τότε είναι και για εμάς.

  Νικ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.